Trump: ‘wapens zijn het probleem niet’ (m.huffpost.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Diederik82 in Buitenland  ·  196 Reacties

  • 3
  • 834x gelezen
Reageer met een Emoji
5
8
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er zijn genoeg landen met een net zo hoog wapenbezit onder burgers waar geen problemen zijn. Er is dus iets anders aan de hand in de VS.

5
151 de gezonde roker

@140
Foutje...
Dacht een link over Zwitserland geplaatst te hebben, maar dat was de verkeerde verwijzing aan jou

0
152 GreyB

@149 en als overheid is het makkelijker om de beschikbaarheid van wapens te controleren dan de neiging van mensen om dat wapen te gebruiken. dus : gun-control.

3
153 TedjeR

@148 Ik wist dat die kwam.
Nee in die speech niet, maar als je het gaat nu gaat gebruiken nu er iets anders van gemaakt is .
Zelfde met ''paf'' gebruiken zoals het gebruikt wordt in discussies, heeft nu een 2e betekenis.

6
154 Fleudemeu

@123


"Maar ondertussen voert ie wel een racistische agenda"

Noem eens wat feitelijke punten van die racistische agenda ?
Dus niet uit de context getrokken uitspraken , maar feitelijk racistische wetgeving/voorstellen

7
155 Vageali6888

@151 nee die zijn er niet , ook Canada en Zwitserland hebben minder maar wel veel, verschil background en regelmatige controles, tevens is het openbaar dragen niet toegestaan.

1
156 Moien

Mensen hier willen kennelijk liever dat de overheid, die geen zorgplicht meer heeft, dus ons mag laten kreperen, en de criminelen de enigen zijn die wapens hebben. En laten nou de autochtone criminelen zo goed als uitgeroeid zijn ...

7
157 Wendel

Tenminste, buiten de politiek, dan.

6
158 Wendel

@150

In keulen stond er iemand minuten lang op kinderen te schieten , als omstanders vuurwapens hadden gehad was hij na 10 sec uitgeschakeld zou je zeggen

7
159 Vageali6888

@157
In de VS zijn het de autochtonen die anderen aan het uitroeien zijn hoor..

0
160 GreyB

@159
Of nog meer doden..

0
161 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

162 Geert

@159 de uitzondering bevestigd de regel, kijk naar @27 of lees het draadje even door, de reden dat er in Amerika vele malen meer vuurwapendoden zijn, is omdat ze makkelijker beschikbaar zijn en geen controle op is.

0
163 Moien

@162 het zijn allemaal immigranten.

1
164 Moien

Wanneer je de moeite had genomen om het manifest van die idioot te lezen ,dan wist je dat hij expres naar een "gun-free zone " ging.
"picking the low hanging fruit"

2
165 Jongens van de Witt

* Verwijderd door de redactie *

166 Geert

@159

Ja goed idee. Verplicht bewapenen.

0
167 zeikenderechter

@160

"In de VS zijn het de autochtonen die anderen aan het uitroeien zijn hoor.."

Hoeveel blanken worden daar jaarlijks door niet blanken neergeschoten ?

7
168 Vageali6888

@163

"omdat ze makkelijker beschikbaar zijn en geen controle op is."

Iedere staat heeft eigen vuurwapenwetten , dit is te kort door de bocht

5
169 Vageali6888

@159
Nou dank je maar nee. Voor mij liever geen politieagenten die dodelijk nerveus met getrokken wapen op je af komen lopen als ze je auto aan de kant hebben gezet voor een defect lampje of zo. Dat mogen de Amerikanen aan hun kant van de oceaan houden.

0
170 -Koeievla-

@168
Rare vraag. Alsof dat er ook maar ergens achter de komma iets toe doet.

0
171 -Koeievla-

Lees eerst even het hele draadje en bekijk @27 , voordat je met je kort door de bocht aankomt, kort de bocht is aan het einde van draadje aankomen kakken en alle beantwoorde vragen nog een keer stellen. Niets doen is geen.optie en meer bewapening leidt tot meer slachtoffers.

0
172 Moien

@64 "er bestaat een sterker causaal verband tussen de beschikbaarheid van bepaalde soorten wapens (assault-rifles) in de USA met mass-shootings dan dat er met die "muur" is...

Alleen idioten willen dan beginnen met die "muur" te bouwen in plaats van het aantal assault-rifles onder de bevolking terug te dringen...""

Waarom niet beide proberen? Het was een reactie op @44 "niet geschoten is altijd mis"
Maar ik ben er ook helemaal voor om assault-riffles te verbieden. Maar wil niet zeggen dat ze dan verdwijnen, want illegaal is er ook aan alles te komen natuurlijk.

"Weet je nog in Las Vegas (58 doden en 850 gewonden)? Die had 19 assault-rifles bij zich..."
Maar als hij geen legale wapens had kunnen krijgen had hij hoogstwaarschijnlijk wel elders wapens gekocht. Als iemand een aanslag wil plegen, dan kan hij de wapens er altijd wel voor krijgen. Wat mij betreft ben ik wel voor een maximum van 1 of 2 wapens per persoon.

6
173 AT Jist

#73. "onzin, net zoals background checks de kans gaat verminderen. New Jersey heeft al een verbod op assault wapens, teruggekocht met opbrensten binnengehaald met.pakken van criminelen, grootste gevaar iemand komt van buiten New Jersey, vandaar landelijk invoeren. Je moet drempels verhogen zie @27 ."

Maar daar ben ik ook voor hoor. Strengere backgroundchecks, absoluut. iemand die psychische problemen heeft, of bekend staat als agressief, onberekenbaar, etc. Die moet je zeker geen wapens laten kunnen krijgen. Maar dan nog, als men echt wil zijn er illegaal wapens zat te verkrijgen.

Als je legaal wapens wilt hebben dan zul je je moeten gedragen. Het zal zelfs een positief effect hebben misschien op veel mensen. Die willen hun wapens niet kwijt, dus zullen ze zich moeten gedragen. Bij slecht gedrag zou men de wapens moeten terugvorderen

5
174 AT Jist

@70 "Door het kopen van een wapen zo moeilijk mogelijk te maken ipv ze bij de Wal-Mart te verkopen.."

Ja, maar iemand die echt een aanslag wil plegen, die plant dat maanden van te voren vaak. En dan is er tijd genoeg ze illegaal te krijgen ook.

Maar ik ben er ook niet voor dat wapens makkelijk te krijgen zijn hoor.

5
175 AT Jist

@108 "Als hier iemand besluit dat hij iedereen in een cafe moet dood schieten omdat ie aan de deur geweigerd is, heeft die niet standaard een semi-automatisch wapen bij zich om de daad bij het woord te voegen. Kan ie nog even afkoelen."

Maar dat soort dingen gebeuren veel minder vaak dan school shootings of mall shootings. Die gekken zijn daar vaak al heel lang mee bezig. Dat is meestal niet een besluit dat van het ene op het andere moment is gemaakt.

6
176 AT Jist

0
177 Moien

@174 allemaal afgeschaft door Putins Bitch en Moscow Mitch en nu om de NRA weer buiten schot te houden begint hij er weer over. Om over korten op de geestelijke gezonheid zorg nog maar niet te spreken.

1
178 Moien

@178 " allemaal afgeschaft door Putins Bitch en Moscow Mitch"

Lekker weer aan het framen knul? Koekoek. Ik heb iets beters te doen als in je rare gefrustreerde gedrag meegaan. Ik ga ff grassprietjes tellen ofzo. Is interessanter dan een gefrustreerde zwetser.

Als je zonder framen kunt reageren, ga ik weer op je in. Toedeloe

3
179 AT Jist

@163 Het is ook maar de vraag of vuurwapens uit VS zijn te verbannen. Wanneer alle brave Amerikaanse burgers hun vuurwapens gaan inleveren wordt het vast carnaval vokr de criminelen.Ook de mass shootings van de afgelopen jaren zoals de Sandy Hook Elementary. Gebeurden op plekken waar er strenge wapenvebord werd ingevoerd. Eigenlijk hebben de anti-vuurwapen mensen (liberaal democraten, linkse schreeuwers) bloed aan hun handen.

8
180 Tegenlicht

Aldus links ... Bind mensen aan hun bed vast, dan is de wereld veiliger ..

Er zijn miljoenen mensen met wapens die er niet op uittrekken om massamoord te plegen.
En dan is links ook nog bezig om snowflakes te produceren die zich overal verontwaardigd en beledigd over moeten voelen ..

11
181 sparta

Wapens zijn het probleem wel. Dergelijke mass shootings komen bijna nergens anders ter wereld voor behalve in de VS. Ja in Afghanistan gebeurt dit ook, en dat heeft alles te maken met de beschikbaarheid van dergelijke zware wapens.

5
182 greenmango

@180 Waar waren die bewapende " brave Amerikaanse burgers" om deze gek voortijdig uit te schakelen? Want Texas heeft toch niet al te veel last van die "anti-vuurwapen mensen" toch?

1
183 greenmango

* Verwijderd door de redactie *

184 Geert

tja... de NRA-lobby is -nogal- machtig in Amerika, daarbij is het een zéér grote organisatie.
Het is bijkans onmogelijk om die lui aan de kant te zetten, zelfs al zou je het willen.

Tel daarbij op dat in Amerika wapenbezit haast word gezien als de personificatie van vrijheid, hun grondwettelijk recht.

Dan blijkt het een onbegonnen taak om dit uit te bannen.

Amerika is geen Nederland.

3
185 Seconda

Wapens zijn niet het probleem. Cultuur ,religie en geld.

2
186 Joe

@105 "[Wellicht had hij dan een bom gemaakt of zoiets.]

En waarom heeft hij dat niét gedaan?
Juist - hij kon makkelijk aan vuurwapens komen!"

En als hij niet makkelijk aan vuurwapens kan komen, dan vindt hij wel vuurwapens op een andere manier. Het stikt van de illegale vuurwapen namelijk. Iemand die echt een aanslag wil plegen, die vindt de middelen er echt wel voor.

Als de gewone "nette" burger zelf geen wapens mag hebben, dan maak je het hen die schijt hebben aan de regels juist erg makkelijk om te beroven, verkrachten, moorden etc.

Als je weet dat iemand wapens in huis heeft zal je daar minder snel inbreken of iets anders doen omdat het risico dan veel groter is.

Zolang er vrij eenvoudig illegaal aan wapens te komen is, is "En waarom heeft hij dat niét gedaan?
Juist - hij kon makkelijk aan vuurwapens komen!

"En waarom heeft hij dat niét gedaan?
Juist - hij kon makkelijk aan vuurwapens komen!""

geen goed argument om de burger te verbieden zich te bewapenen. veel strengere backgroundchecks, minder grote magazijnen en het maximaal aantal wapens op 2 zetten dat iemand mag hebben zal beter werken

7
187 AT Jist

Beste meneer Trump, het maakt niet uit hoe vaak je bullshit verkondigd, het blijft bullshit!

3
188 dummydum

@126 Baudet????

1
189 dummydum

En wederom heeft Trump gelijk.

2
190 Bamischijf

Trump heeft hier inderdaad wel gelijk in. De VS telt een hoop zwakbegaafden, die moet je niet de vrijheid geven om zo'n ding aan te kunnen schaffen, dus wat je moet aanpakken is de vrije verkoop, zonder screening.

1
191 Brolin

@180 ik heb het nergens over verbannen van alle wapens gehad, er zijn hier mafklappers die iedereen wapens wil geven, lijkt me niet verstandig zonder serieuse background check en regelmatige controle, denkt dat hebben een vuurwapen een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt en daar zal je regelmatig aan moeten voldoen, zelfs auto worden elk jaar of om de 2 jaar gekeurd. Dus eerst maar is zorgen dat er grondige backgroundchecks zijn. Sandy Hook ligt in Kentucky, ik weet niet waar jij de wijsheid vandaan hebt dat daar opdat moment een strenge wapenwet was, want dat is een republikeinen staat Mitch en Paul en allebei al langdurig, blijft het feit dat zowel de aanslag in Californie als in Texas de daders grote afstanden hebben afgelegd om hun doel te bereiken. Je beschuldigingen zijn derhalve lariekoek. Strenge guncontrole's zijn afgeschaft in 2004 door de reps en gefilibusterd door Mitch in 2009, dus ondanks dat er een meerderheid van 55 stemmen in de senaat was. Nu beginnen over mental health issue beginnen is hypocriet, omdat ze onmiddelijk na intreding de door Obama opgestelde blokkades hebben weggehaald en verder aanzienlijk hebben gekort op de mentale gezondheidszorg.

0
192 Moien

Trump vind het wel handig als het volk wapens heeft. Hij heeft er meen ik ook zinspelingen opgemaakt. Dat het volk in opstand kan komen.

0
193 visvogel

Er staat een Belg bij een automaat. Hij gooit er een euro in en trekt het deurtje open. Helemaal in zijn sas en juichend eet de Belg zijn snack op. Vervolgens doet hij dat nog een keer en nog keer, totdat na 7 frikandellen, 4 kaassoufflés, 8 kroketten, 4 bamischijven, 3 gehaktballen, 11 kipcorns en 2 nasiballen de cafetaria eigenaar zich er mee gaat bemoeien. "Zeg vriendelijke kerel", begint de eigenaar, "heb je nu nog niet genoeg?" Antwoordt de Belg, iets wat getergd: "Zo lang ik win, ga ik door."

2
194 techcenter

@183 de Walmart in kwestie was een zelfuitgeroepen "gun free zone", er mochten geen wapens gedragen worden binnen. Een 'concealed or open carry' vergunning is niet makkelijk en duur te verkrijgen in Texas, aldus een vriend van me doe daar woont.

0
195 shadowrunner101

Maar investeren in geestelijke gezondheidszorg zal hij ook niet doen.

Of in ieder geval strenger reguleren en betere controle op de geestelijke gesteldheid. Gewoon een stomme smoes dus.

0
196 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

37 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

41 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
90th PornGod PussyPrincesa LeaAlexis Texis VideosKalina RuuIshita Dutta NudesSex Hot Video Full HdNaked GitlfriendBulging Gay PornHentai DiscordCelebrity Archive MovieBlow Job ViseosSuzuhonjoFake Taxi XvideosWww Xxx DXxn TeluguBambi Oceans XxxTgirl CreampieOhmibodmodelsNaked Jennifer AnistonListcralwrPornoyoga_stephjcMaharashtrian Sex VideoMuslim Full SexIsabella EtthanSuperman Sex PositionSister Sucks VideoVideo DesexopornoMomsexvdeoJoshi OchiJessica Nigri TitsProne Sex ComNude Anime BabesE.hentaiPor O GayBangla Porn ComHina XxxLegpornBisexual EncouragementHaloha PornPetardss HdSexymassageLesbian Hot And MeanLeakedzone ComPeekssocialFlilipino PornOld Man Old Man SexBobbi Starr AndPokimane Leak NudesReal Daughter Daddy PornShemalevrPorn Star Amy AnderssenAmateur Black Free PornPorn In High SchoolsWwwxxxmomEmma Watson Hot SceneIndian Hindi Xxx VideoIndianteenpornXxx Hindi CinemaHentai ComGupta SexBhojpuri Sex HdEromanga Sensei HentaiAradiamxAsiáticas PeladasCamera Prive StripchatVideos De PornographyMichelle MoonsugarWww Sexvid PornFake Taxi Full VideosGranny RapepornLatina PornstasGloves PornhubSpankbang IndoHentia CosplayJayden James CreampieBig Titty CousinMr. SkinEscort Girls Near MeFilmes Porn BrasilBabitaxxxPron Full Hd VideosJenaveve Jolie PornAdam Jacobs PornstarFappen BlogPrivate. ComXvideos JogosFilmes Pornô Das NovinhasCool Dude 69Pornstar Alyx StarMassaging Naked WomenMefode.netMallu Sec VideoIndian Girl Sex FuckTeen Vr PornMassajeMichaela IzzuCouples ChaturbateMilf Librarian Is Secretly Addicted To Eating CumChaturbateePeliculaseroticasCocolzndVídeo De Pornô De JaponesaJenna CovelliRiley Read NudesAishwarya Rai NakedRae Lil Black PornWorld XxxHot Xxx MoveiSons Of The Forest SexXxxx Video 2015Carmela Clutch XnxxGay Cruising Gay PornIndin Sexy PornJoker XxxVídeos Pornos VenezolanasPumpkin CakezzMoti Aunty Ka SexPriya Singh BodybuildingGlory Hole FinderCuckhold Cream PiePetite Latina NudeXxx Tic TokJav Sub Indo TerbaruScat Porn GayLisa Crazy Horse PornGina Stewart NudeTop Desi SexRomi Rain SexyHypnotised PornDeepest Anal Fistingسكس المحارم عربيE绅士FamilysexvidsBendy PornInterracial Porn VideosRemontic PornNaked NavajoChaturbate BigassGang Xxx VideoPorn Glory HolePorndish.ckmXfeeehdWoudman CastingAmateur Milf PornEbony With Big TittsXxnx VideoKajal Xxx PhotoDrew Barrymore Sex