door progressiefliberaal in Wetenschap  Â·  29 Reacties

  • 0
  • 502x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vijf eeuwen? Zijn we er nog dan?

1
1 Lerac

De Zon mag wel een beetje afgetapt worden af en toe, want dan wordt die niet te heet misschien.

4
2 Reagurius

@1 Tja dat is een andere discussie.

0
3 Reagurius

yeah, right,,,,,
We weten niet eens met 100% zekerheid te zeggen hoeveel planeten er zijn in ons zonnestelsel.
pure blablabla en whatifs.

6
4 Seconda

@4 Zucht...

1
5 Scholar002

Het is dus zaak dat we binnen 500 jaar een voortstuwingsmethode hebben ontwikkeld, die ons snel naar andere zonnestelsels kan brengen.

1
6 weerman

Fascinerend dan zit de serie The Expanse er misschien niet eens zo ver langs op dat vlak.

0
7 MarcusCole

@6 Ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren, het dichtst bijzijnde stelsel ligt ongeveer 2.5 miljoen lichtjaar van ons verwijderd. Dat betekend dat we met de snelheid van het licht er dus 2.5 miljoen jaar over doen om daar te komen.

3
8 Jacques de Molay

Op dit moment zijn we niet echt duurzaam met de ruimte rondom de aarde, ik geloof dat daar al aardig wat puin in de rondte zweeft.

3
9 Jacques de Molay

@6 toevoeging: Het grappige is dat onze melkweg en het andromeda stelsel steeds dichter bij elkaar komen en in de verre toekomst waarschijnlijk zullen botsen/samengaan.

2
10 Jacques de Molay

@8
Nee, reizen met de lichtsnelheid is te traag en (Einstein zei het al) onmogelijk. We zullen iets van "ruimtekromming" moeten kunnen doen; reizen zoals in SF-series.
Ach, mijn oma zei in de jaren '50 ook altijd al dat we nooit boven de atmosfeer zouden kunnen uitkomen, want "daar kun je niet vliegen want er is geen lucht!" Wij mensen laten ons niet door angsten en gebrek aan kennis tegenhouden. We vinden altijd wel een uitweg. Dus wie weet waar we over 250 jaar mee komen: een hyperruimtemotor of zo? Alles is mogelijk.
Reis eens 500 jaar terug in de tijd en bekijk dan wat we allemaal hebben uitgevonden, sinds het jaar 1519. Een wereld van verschil. Ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat die ontdekkingen opeens zouden stoppen; dat gaat gewoon door. En we zullen zaken ontdekken waar we nu nog nauwelijks van dromen.


@9
Klopt, maar je ziet de enorme vooruitgang als we naar de raketten van SpaceX kijken; de eerste trap wordt hergebruikt, de fairing wordt opgevangen en hergebruikt, en zo zal er steeds meer hergebruikt gaan worden. Ook om de kosten te drukken. Het hergebruik van een Falcon-9 raket scheelt tientallen miljoenen op de lanceerkosten; erg de moeite waard!

Ruimtevaart staat nog enorm in de kinderschoenen. We beginnen nog maar net. Echt bruikbare raketten zijn er korter dan auto's, bijvoorbeeld...

0
11 weerman

@7
Heb je de Tv-serie gezien of de boeken gelezen?
Ik heb zelf alleen de twee Nederlandstalige boeken gelezen. Ik hoop dat de serie ook op Nederlandse tv worden uitgezonden en het een daverend succes wordt, zodat alle boeken alsnog worden vertaald. question

0
12 Gandalf

@12 Ik heb tot op heden alleen de serie gezien , maar heb gehoord van mensen die het boek wel gelezen hebben dat de serie ook goed de boeken volgen ...

0
13 MarcusCole

@8
Waar heb je het over? question

Als het zonnestelsel zou zijn opgesoupeerd, ligt er reeds op zo'n 4 lichtjaar een volgend stelsel gereed: rond Alpha Centauri / Proxima Centauri.
Ideaal is het daar niet, en je moet niet verwachten dat de mensheid als samenleving een dergelijke reis gaat maken ( hooguit een enkel vaartuig met tienduizend individuen ), maar de afstand die jij omschrijft is klinkklare onwetendheid. question

0
14 Gandalf

@13
Het nieuwe 'Game of Thrones' ? ;-?

0
15 Gandalf

@14 ,

Niet echt onwetendheid, Jacques lijkt hoogstens in de war te zijn en sterrenstelsels en zonnestelsels door elkaar te halen.

Want die 2.5 miljoen lichtjaar afstand tot Andromeda klopt verder wel.

0
16 progressiefliberaal

@12 ,

De serie was te zien op Netflix, maar alleen seizoenen 1 en 2. Seizoen 3 zou naar Netflix komen, maar dat is afgeblazen en vervolgens zijn 1 en 2 er ook van afgehaald.

0
17 progressiefliberaal

Wat wel jammer was trouwens.

Als Star Trek-fanaat is The Expanse heel anders - vooral realistischer. Minder technobabble, makkelijker mee te identificeren omdat het niet zo ver in de toekomst is en de technologie zo geavanceerd is dat er voor alles wel een oplossing lijkt te zijn (behalve wanneer het script het niet toestaat natuurlijk question ).

Eén van de betere series die ik heb gezien de afgelopen jaren. Ook vanwege Avasarala trouwens question

0
18 progressiefliberaal

@14 @16 Oh lol, ik dacht idd dat we het over sterrenstelsels hadden. My bad...

1
19 Jacques de Molay

@12 : Ik heb alle boeken van de serie gelezen (8 tot nu toe) - in het Engels. Allemaal de moeite waard. Tikje verslavend zelfs. De meeste verfilmingen van boeken stellen altijd op bepaalde vlakken teleur omdat er weinig ruimte is voor diepgang. Maar bij the Expanse is het wel heel opvallend. Als je er enkel de aktie uitlicht blijft er te weinig over.

0
20 Ness

@19
Ik was te hard in mijn oordeel. question [ Sorry ]

Het zal nog iets langer duren dan die 500 jaar voor we ook heel de Melkweg hebben opgesoupeerd.
Mij lijkt dat als Homo sapiens een ster haar energie zouden kunnen aftappen, we ook wel de kunst zullen eigen maken om materie om te zetten in de gewenste form: dat we bv van Zuurstof Koolstof kunnen maken, dat we giftige stoffen (bv radioactief) kunnen omzetten in suikers, stikstof of staal. question
Dat zou misschien betekenen dat we niet hoeven op te souperen. Dan zouden we alleen reizen om te ontdekken, en niet om te vluchten voor ons eigen afval !! question

[ Of de mensheid, of onze afstammelingen, de samensmelting van Melkweg en Andromeda nog zullen meemaken? ;-? ]

0
21 Gandalf

Wat een onzin die hulpbronnen put je echt niet zomaar uit. Ze zetten het er ook heel slim neer en hebben een escape ingebouwd. Ze hebben het heel sluw over de 'meest toegankelijke hulpbronnen'. Slap koeklul verhaal.

0
22 Reconquista

Met een extra tax schijn je toekomstige rampspoed te kunnen afkopen.

0
23 elpablo

@21 Geen probleem hoor, ik kan wel tegen een stootje question

Dat zullen onze afstammelingen niet meer van af de aarde gaan meemaken dan, die is tegen die tijd allang opgeslokt door de zon. Maar stel je toch eens voor wat voor een schouwspel het zou zijn , zo jammer dat we dat nooit zullen meemaken.

1
24 Jacques de Molay

@17 Het is verhuisd naar Amazon Prime ...

0
25 MarcusCole

@24 [Dat zullen onze afstammelingen niet meer van af de aarde gaan meemaken dan, die is tegen die tijd allang opgeslokt door de zon.]

Volgens mij kan het nog net, maar ik vraag me af of je in een mensenleven veel van zo'n samensmelting zou merken. Een proces als continentale drift zie je tenslotte ook niet onder je ogen gebeuren.

Energie van de zon aftappen zou trouwens niet eens zo'n slecht idee zijn als dat mogelijk is. Dan blijft de aarde misschien wat langer leefbaar dan die c. 1 miljard jaar die nu voorspeld wordt.

0
26 Civ

@5 Zucht?? Dus jij gelooft zomaar alles wat je leest.
En je meent het weer beter te weten?!?!

Vertel dan maar eens even hoeveel ton grondstoffen (en welke) er zitten in de asteroïdengordel die de grens van ons zonnestelsel vormt.
Uiteraard kun je dat niet, niemand kan dat, sterker nog; we hebben geen idee wat zich daar bevind,

Oh, en over die planeet .... ze hebben slechts vermoedens.....

https://www.nationalgeographic.com/science/2018/10/news-solar-system-object-pluto-planet-x-sun-space/

0
27 Seconda

Exponentiele groei, en een berg aannames zonder uitleg. Exponentiele groei is achterhaald, statistici voorspellen dat de populatie op 11 miljard uitkomt (kan eentje meer of minder zijn...).

De andere aannames zullen wel niet veel beter zijn, dus zo wordt het dan een onzin-artikel...

0
28 romeo-bravo

Wij zijn Hier niet zonder reden .
Ooit waren wij wel Daar.
Daar en Over-AL.
Dat was Toen.
Hier is NU.
Punt.

En toen ?

0
29 m+m = Z

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

Men wil vast water uit de ondergrondse waterbron gebruiken, doch dat is water van 5000 jaar geleden en die bron wordt niet aangevuld..............

zojuist geplaatst door eh

maarten1234
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

ik heb medelijden met de natuur; in corona werd dat al platgelopen maar met nog meer mensen nog erger....

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

@4 Ben jij wel eens een neger met een paarse neus tegengekomen? 😉...

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

8 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

14 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

16 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

17 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

17 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

18 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Erza HentiaAdultfrendInstagram NudesShopping Mall SexNicki Manaj PornEnglish SexvidioAndre BoleynNomra StitzAmerican Porn FilmIndian Sex Video Clip Free DownloadAmateurbikiniFit BabesFamily Guy Porn ComcisCanela Skin GloryholeDownload PornosFree Lesbiam Porn VideosNxx Sexy VideoWww Xxx Sexy Videos ComAmber Ajami NudeCherokee DassxxxAda Wong R34Live PornIndian Hot SexxRoof SexMariaandalexxHairy Lesbain PornFree Xxx VidsBall Suck PornMia Malkova Onlyfans LeaksYaoii PornLorena Milky PeruPágina De PornografiaLuvesteViking Barbie NakedReally Naked WomenAmateurredheadSelf Suck TitsNude PlayboyAmateur Wife ThreesomeNacked CheerleadersReal Escort PornOs Melhor XvideosJapanese Teen Sex MoviesVirgin Asian PornLesben PornTryst.li.kAi Genrated PornUnblocked PronMature Porn PictursKeerthy Suresh X VideoXhmaster PornMms Hindi PornSex Video RipFamosas Nua TelegramWhite Big TittiesPoonam PornBokepviral TerbaruHottest Latina PornstarsSexing On BedWww Hot Porn Videos ComXx MovieUncut Adult MoviesPublicblowjobsAsian Anal CreampieSmall Tits BouncingHentao.sem.censuraBambidoe LeaksXxn XNude Selfie VideosTheemmamagAmouranthpussyMallu Forced SexPorn FerrXivdeos DownloaderMeli__cam1Emily Bright OnlyfansSexy Bp LiveSexhikayeLesbian Stepsister PornNhentai StoryNew Xnx ComThreesome BigassReal Sleeping PornBignaked BoobsChina P O R NPorn NinfomaníacaNip Slip PicsNude Male Black CelebritiesSao HentaiFilm X Amateur GratuitHentie AnalPornô TuboAriana Grande NippleDeliadoll666Sex Vidio XnxxVideo Adulte GratuitTik Tok NuaFilme Porn TorrentMegumin HentaiLola Bunny NudeXnxx DedAriana Grande Rule 343d Cartoon SexJapanese Mom And Son PornRep Xx VideoMeow Skulls PornSitu BokepPo Rn TiktokCelebrity JihaadXvideo Filmes BrasileirosJames DeenAzula HentaiAlejandra GuilmantYaslı PornaLala StarShiraishi MarinaHollywood Movie Hindi SexWife Cheating On Hidden CamFair Tail PornBest Legs In PornBiggest Boobs Porn PicsPorngaeAm PornBaixar Jogo PornBbw Cream PieFreeporn Cream PieNude Porn PicsKerala Aunty Nude PhotosGrace Fulton NudeKate Shumskaya NudePipar PerrySleep Blow JobTurkish Liseli IfsaPornforher.Stocking TeasseReddit Nsfw CelebsSexes LesbienneHot Pussy VideosIndian Kiss XxxFuta PeggingCollege Sex MalayalamSpencerbradleyIndian Sex Com AudioMotherdaughterexchangeclubJake SteedCheerleaders In The NudeHot Kim KardFoetnite PornIndian Web Series Xxx VideosLesbians Milf Mature