door Havermout in Overig  ·  15 Reacties

  • 1
  • 347x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Drugs aren't bad mkay

De oceaanstromingen worden anders een voorbeeld is dat er rond IJsland voorheen veel Kabeljauw werd gevangen maar door een andere stroming die warmer is zijn zij daar verdwenen maar ergens anders zijn zij weer opgedoken.

0
2 eigenmening

Dat antwoord geeft de natuur over 1000 jaar of meer wel vrij.

0
3 ThWil

Als het warmer wordt, zal er ook meer water verdampen,
zodat het meer gaat regenen.
Nederland, aan de kust liggend, \ondergaat juist nu een droogte periode.

4
4 Weetal

@4
wolken nemen toe en deze houden de meeste straling tegen in de troposfeer.

@2
Maar ja in de noordzee kwam ook geen haring voor eeuwen geleden. Gepekelde Haring zijn de hanzesteden rijk van geworden, en deze kwam uit de Oostzee. Later kwam pas haring voor in de noordzee, om onverklaarbare redenen

2
5 delarosa@europe.com

Het is andersom: oceanen sturen het klimaat aan of liever gezegd, de klimaten. Een hele stomme vraag dus. De oceanen warmen niet of niet noemenswaardig op, vandaar dat er driftig wordt gezocht naar 'de missing heat' die op papier en volgens modellen zou moeten bestaan maar die blijft MIA, en nee, de warmte zit ook al niet verstopt in de diepere lagen want die zijn kouder dan gedacht. De oceaanstromingen wisselen wel, en dat veroorzaakt perioden van tijdelijke opwarming en afkoeling, plaatselijk. De rest van de opwarming bestaat uit fraude, en vooral de NASA maakt zich daar aan schuldig, oa via *homogenisatie*. https://svs.gsfc.nasa.gov/11056

3
6 Ness

@5 .
Maar ja in de noordzee kwam ook geen haring voor eeuwen geleden. Gepekelde Haring zijn de hanzesteden rijk van geworden, en deze kwam uit de Oostzee. Later kwam pas haring voor in de noordzee, om onverklaarbare redenen

Haringen waren gek op fosfaten die de alg groei bevorderen die voedsel was voor andere levensvormen en die toen nog veel gebruikt werd door de wasmiddelenfabrikanten en toen die verboden werden ging de haringvangst snel achteruit in de Noordzee.

0
7 eigenmening

@6 .
Er hoeft maar één supervulkaan diep is de oceaan gaan uitbarsten dan krijg je een gigantische opwarming van dat gebied zodat de oceaanstroom anders gaat lopen en dat hoeft niet een opgevallen zijn die uitbarsting.

1
8 eigenmening

@6
als je de oceanen wil opwarmen ben je tienduizenden jaren verder. Maar ja dat zal Nu.nl natuurlijk niet gaan zeggen.

0
9 delarosa@europe.com

@8
Ja, daar zit ik mij net in te verdiepen. Ziggo heeft elke maand een kanaal met een ander thema, deze maand natuur. Met een docu over de actieve vulkanen in Indonesië... Als je ziet wat die uitstoten 24.7 Onwijs.
Ik heb zelf een aantal linken opgeslagen om mij er verder in te kunnen verdiepen. Misschien zijn hier anderen diet dat ook leuk vinden:
Interactieve Kaart van actieve vulkanen en de recente aardbevingen wereldwijd:
https://earthquakes.volcanodiscovery.com/?L=15
Soorten vulkanen ed.
https://wibnet.nl/natuur/vulkanen/vulkanen-wat-waar-en-waarom
Wereldwijde uitstoot van deze vulkanen is.:
https://www.scientias.nl/wereldwijde-uitstoot-vulkanen-kaart-gebracht/
What's erupting? List & map of currently active volcanoes:
https://www.volcanodiscovery.com/nl/erupting_volcanoes.html

Deze is ook leuk:
We offer a range of geologic maps, topographic maps, geospatial map applications, and more. Start your topical exploration:
https://www.usgs.gov/products/maps/map-topics/overview
https://www.usgs.gov/faqs/how-many-active-volcanoes-are-there-earth?qt-news_science_products=0#qt-news_science_products
Actieve vulkanische warmtebron ontdekt onder snelst smeltende gletsjer op Antarctica :
https://www.nieuwskoerier.nl/news/312653-actieve-vulkanische-warmtebron-ontdekt-onder-snelst-smeltende-gletsjer-op-antarctica

A volcano the size of New Mexico or the British Isles has been identified under the Pacific Ocean, about 1,000 miles (1,600 kilometers) east of Japan, making it the biggest volcano on Earth and one of the biggest in the solar system:
https://news.nationalgeographic.com/news/2013/09/130905-tamu-massif-shatsky-rise-largest-volcano-oceanography-science/
We All Nearly Missed The Largest Underwater Volcano Eruption Ever Recorded:
https://www.sciencealert.com/almost-nobody-noticed-largest-underwater-volcano-eruption-ever-recorded-havre-seamount
World's Deepest Volcanic Eruption Creates Nightmare Garden of Glass:
https://www.livescience.com/63904-deepest-undersea-volcano.html

Mateloos interessant, en natuurlijk heeft dat impact. En er zijn veel wetenschappers die wel degelijk stellen dat de activiteit de afgelopen eeuwen en dan mn de 21e eeuw is toegenomen.

0
10 Bleke Betty

@10 .
Ik volg deze .
https://www.youtube.com/channel/UCTiL1q9YbrVam5nP2xzFTWQ
en mijn grootste interesse gaat uit naar deze.
https://www.youtube.com/channel/UCpPGJXgbwBmkIp291W0PCMw
En specifiek Yellowstone die aardig dusdanig aan het opwarmen is doordat de magnakamers zich aan het vullen zijn om straks als een puist gaat ontploffen en het grootste deel van Amerika eronder bedolven gaat worden en de rest van de wereld een koude periode ingaat met alle gevolgen van dien.

0
11 eigenmening

@10 : de hoeveelheid CO2 die vulkanen uitstoten worden uiteraard schromelijk onderschat.

"In 1992, it was thought that volcanic degassing released something like 100 million tons of CO2 each year. Around the turn of the millennium, this figure was getting closer to 200 million tons.
Mike Burton, of the Italian National Institute of Geophysics and Volcanology has found that it could be nearer to 600 million tons. It caps a staggering trend: A six-fold increase in just two decades. [1]"

en: Another esteemed expert, Professor Ian Plimer, reveals what volcanologists and geologists have learned from the 2010 Icelandic eruption. He reports:
“Since its first spewing of volcanic ash, in just FOUR DAYS, it NEGATED EVERY SINGLE EFFORT humans have made in the previous five years to control CO2 emissions on our planet.”
https://principia-scientific.org/new-co2-science-from-climate-demon-to-saint/

0
12 Ness

Vooralsnog goed, de miljarden kubieke meters aan metastabiele methaangas-kristallen zijn vooralsnog 'stabiel', maar als de opwarming van de zee de kritieke grens bereikt, dan kunnen we wel inpakken hier ...

0
13 mightimouse

@11
Leuk, dank je wel. ga er morgen even lekker voor zitten en het bekijken. En wat je zegt, Yellowstone park, de mogelijkheid van een super-caldera, dat is niet eens te bevatten, als dat gaat gebeuren hoeft niemand zich nog ergens druk over te maken question Ik heb in een aantal docu's ed wel begrepen dat de uitbarsting in het Yellowstone eigenlijk al flink over de datum is. 40.000 jaar zegt men. (Anderen zeggen weer iets anders pfff) iig is duidelijk dat er wat loos is:

'YELLOWSTONE volcano was hit by 81 earthquakes last month, including “a swarm" of 17 quakes in one day alone. How overdue is the supervolcano for an eruption and is the caldera active?'
https://www.express.co.uk/news/science/1099982/yellowstone-volcano-eruption-overdue-supervolcano-caldera-active-latest

Wat ik mij dan ook wel afvraag is, bij die aardbevingen komen toch ook allerlei gassen vrij, worden die wel meegeteld in het 'natuurlijke klimaat model' ? Het tellen ziet er nogal selectief uit in mijn ogen.

@12
Ja dat dacht ik ook al. Als je die extreme woeste uitstoot ziet en dat 24/7 en dan idd al die erupties onder water, bizar om te zien. Wat een oergeweld.
"Volgens de huidige gegevens telt de aarde meer dan 1.500 vulkanen, waarvan er ongeveer 600 in de recente geschiedenis tot uitbarsting zijn gekomen. De aarde telt dus ongeveer 600 actieve vulkanen. Het aantal actieve vulkanen neemt echter nog altijd toe, omdat er steeds meer actieve vulkanen o.a. op de zeebodem ontdekt worden. Ieder jaar barsten ongeveer 50 tot 70 vulkanen uit. Op ieder moment zijn er gemiddeld ongeveer 20 vulkanen aan het uitbarsten"
http://www.vulkanisme.nl/begrippenlijst/actieve-vulkaan.php

En dan mn. die onder water, prachtig om te zien, zoals alles aan een vulkaan in mijn ogen. verbijsterend en overweldigend is, en een onvoorstelbare brute kracht. Dan kan kan je toch niet anders dan jezelf klein voelen, wat is de mens helemaal? Een grote bek, maar 1 terugslag vd natuur en we zijn helemaal nergens meer question Afin, mijn mening question

0
14 Bleke Betty

@14 .
Wat ik mij dan ook wel afvraag is, bij die aardbevingen komen toch ook allerlei gassen vrij, worden die wel meegeteld in het 'natuurlijke klimaat model' ? Het tellen ziet er nogal selectief uit in mijn ogen.
en dan heb je nog de permafrost in Siberië waar nu veel meer methaangassen vrijkomt door de opwarming en die ook waarschijnlijk niet meegeteld word in het klimaat plaatje.
Maar het is allemaal de schuld van de mens hoor! ^_^

0
15 eigenmening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@113 Zoals eerder door mij gezegd, Maar dan ook niet janken als een ander schik heet he....

zojuist geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@112 Zeggen dat je zaken meldt helpt niet want iedereen weet dat er hier amper gemodereerd wordt. Het wordt er alleen maar erger door....

zojuist geplaatst door Bop

Wedergeboren
Offtopic

@2690 "Ik kijk mijn spamboxen ook altijd na" Precies ja. Het argument van die spambox is natuurlijk de grootst mogelijke flauwe...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@112 En dat zegt degene die 24 uur na een ruzie topic zelf gewoon verder gaat met het lijstjes neerzetten met de hoop dat anderen jouw leugens g...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@114 Meer een aanname. Hoe weet je dat het allemaal mannen zijn en hoe weet je hoe oud ze zijn?...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Waarom gaan jullie niet gezellig op NJN zitten? Daar is inmiddels bijna iedereen weggelopen en jullie zitten je toch maar te ergeren aan ande...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Querido not
Offtopic

@2690 Het gaat natuurlijk om de hoeveelheid. Als het aantal mails dusdanig oploopt dan is het op een gegeven moment niet meer te managen.D'r...

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@111 Gewoon een constatering. Niks mis mee....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@110 Het is 2024 Baba, dit soort seksistische "grappen" kunnen echt niet meer. Dat je 'm speciaal aan mij vertelt zegt wat over jou....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

@8 Het grootste probleem zit bij de kiezer. Er stemmen nog steeds te weinig mensen op Geert. Mensen zijn zich misschien wel niet goed bewust van...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Supermodel PornDamplips ComGay Cream PiesReligious PornBrittanya Razavi VideosEva PadlockXxx Mobile MoviesXxx Love Making VideosViolet Myers BtsJenna ChewCurvyassLesbina SquirtingMia Khalifa Hindi VideoIndian Lady Xxx VideoXxx Vergin SexBlacked Porn SitesVidéos Gratuites PornosAss FuckingpornChudai KhanaDesi Didi XxxPorn PicaAasdBambitwoWww Hot Romance ComMoms Know Best PornPornográfico DeJennifer Connelly TittiesWife Sharing Sex VideosPap KntlTommysbookmarksTasty Hot LatinasAsian Tern PornWw Tamil Sex ComPorn Video Hd.comSlipping Porn VideosXxx Summertime SagaEmily Willis PornstarAnal Gape FartVer Por No GratisEporner.co MMobahot ComBlacked BoobsAsian EroticismLacey Starr-blonde Mature Seduced Handy Black Guy For FunTina LouisenudeNicki Minaj Nude LeaksHot Fukking VideosBest Porn GamesOnlyfansleaks.tvSofia Vergara NudesSkip The Games OcalaBecky G FeetKristina Rose PornXxx.lesbiyanArab Gay Sex VideoEbony Public MasturbatingKayley Gunner NudeBro XnxxBdsm ImagesKamsutra Porn VideoCumming Through PantiesRealgirls RedditFilm PronographiqueVideo Bokep IdonesiaPoen AsiaHot Indian Bhabhi SexFemdom Rule 34Amateur Lesbians TribSearching For XxxXmoviezforyouSexs IndianAddison Rae SextapeKatana Kombat PornhubAhegoa PornAnime HuntaiPornomanoireNepali XxIndian Blowjob HdMia Khalifa XxxxxGroup Sex XnxxCummytoesHard MmsFeet DominationForced FacefuckingXn VedioPussyteen PornLildedjanet LeakedMia Khalifa In IndiaBokep Japanese MomEmpress Of Light PornDeflowered PornBellesa EroticaTamil Sxs VideoPlug Talk LeakIndian Sex Kannada VideoLesbian Tries DickArianna Marie PornPakistan Ki SexySex Pics VideoSex Phorn VideoTalk Dirty To Me PornBrazsersDance Sex HotBae Sex8muse ForumGay Make TubeSamantha Ruth Prabhu XxxXnx Aunty TeluguXxx Indian Best VideoSky Bri SoloJayden Jaymes PornGrace Caroline Currey PornOnly Fan.leaksPor NtubesBest Ebony PornstarMegan Thee Stallion NakeBailey Brewer NudeBeautiful Couple Sex VideoCctv SexAlexa Bliss SextapeLésbicas PornHuge CreampieStrapon WifeHidden Bathroom VideosKulhad Pizza Viral Video CoupleWww Sunny Leone Xxx ComVideos Of Naked MassageBig Tit Onlyfans LeakedJess EyanSnapchat SlutSite De Videos Vazados69 PosationChashma Frame For GirlJuri Street Fighter PornJap Hidden Cam MassagePorn FamesTs EsscortBody Writing PornXxx Sexy Video Big BoobsRamba Sex Padam1960 PornographyHusband's Boss PornImagenes De SexoLuve Porn CamsNovinhasna CamFilme Sexo BrasileiroSwimsuit HentPuta LokuraFirst Time Sec VideoIndian Hindi Xxxx