Huisarrest overlastgevende asielzoeker mag wettelijk niet (ad.nl)


Asielzoekers die overlast veroorzaken kunnen niet worden verplicht om binnen te blijven. Zo'n huisarrest is tegen de wet, zegt het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid tegen BNR. ...

door NEE=NEE in Binnenland  ·  92 Reacties

  • 11
  • 1382x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47 , Met strafbaarstelling is het in ieder geval wel mogelijk om mensen vast te zetten.

Dat dat niet gewenst is bij minderjarigen, ben ik het met je eens. Maar overlastgevende volwassenen kun je dan in ieder geval wel aanpakken.

En ik zeg ook niet dat daarmee alle problemen zijn opgelost. Maar als je er al een deel mee zou kunnen oplossen, is het het overwegen waard.

Maar al met al is het gewoon een lastig probleem. Maar dat je je hier niet zomaar alles kunt permitteren, is wel een signaal dat snel afgegeven moet gaan worden.

Het initiatief van deze burgemeester vond ik derhalve wel goed. Alleen houdt het juridisch geen stand. Dus moet men iets anders gaan bedenken.

Illegaliteit strafbaar stellen verruimt in ieder geval de mogelijkheden.

7
51 Weet geen naam

Het heft in eigen hand pakken dus. Overlastgevend afrikaans- en moslim ongedierte de juk- en kaakbeenderen tot gruzelementen schoppen. Blijven ze vanzelf wel binnen.

5
52 Bokkerijder

@52 , Boh, jij bent echt stoer zeg. Vonden jouw 14-jarige vriendjes het ook zo ontztetend stoer van je?

10
53 Weet geen naam

@53 Beter een patriot dan een collaborateur zoals jij.

5
54 Bokkerijder

@8 een burgemeester is ook heel goed instaat om zulke beperkingen op te leggen zonder tussenkomst van de rechter. Het is daarom juist belachelijk dat een burgemeester dit niet mag.
Maar dat jij het normaal vindt dat een minister of staatssecretaris dit niet op mag leggen is kolder. En dat jij zegt dat een minister of staatssecretaris hier verschrikkelijk misbruik van kunnen maken is ook onzin. Hiermee spreek jij jezelf tegen gezien jij de Nederlandse politiek als meest betrouwbaar ziet. En nu opeens niet meer als het gaat om asielzoekers die voor een paar uur beperkt moeten worden

0
55 Chinees

@40
Er is een hele simpele oplossing.
We hebben hier in Nederland snelrecht, dit toepassen en je kan ze wel binnen houden of laten melden bij een politiebureau om het uur.

0
56 Benzardi

@56 , Prima oplossing. Zolang een rechter het maar uitspreekt.

Dat was ook mijn punt. Ik ben absoluut geen tegenstander om dit soort gasten ergens binnen te houden. Daar ben ik net zo goe dvoorstander van.

Maar mensen moeten eens stoppen met allerlei onzin spuwen. Als men niet weet hoe iets in elkaar steekt, is het slimmer om er dan geen uitspraken over te doen maar eerst eens te gaan onderzoeken hoe het in elkaar steekt.

10
57 Weet geen naam

@55 , Een burgemeester kan een noodverordening of een noodbevel afroepen. Bij een noodverordening heeft hij de steun van de gemeenteraad nodig.
“Een noodverordening vormt over het algemeen een ernstige inbreuk op grondrechten zoals de vrijheid van beweging en de vrijheid van demonstratie, en wordt daarom zelden uitgevaardigd. In tegenstelling tot een noodverordening, die moet worden gepubliceerd, kan een burgemeester of gezaghebber ook een noodbevel uitvaardigen met een bevel voor één of meerdere personen.”

Noodbevel:

„In geval van oproerige beweging, van andere ernstige wanordelijkheden of van rampen, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan”.

Ik denk dat dit de basis was voor het huisarrest, maar dus niet voldoende is gebleken voor dit probleem aan te pakken.

Dus, bij overlast mensen op heterdaad oppakken en voor laten komen en op die manier afdwingen dat ze vast worden gezet.

8
58 Weet geen naam

@54 , En dan blijk je zelfs nog dommer te zijn dan ik je al had ingeschat.

10
59 Weet geen naam

Bedankt Nederlandse kiezer, voor het decennia-lang kiezen van incompetente leiders zonder toekomstvisie waardoor we nu in deze situatie zitten.

2
60 Berpke de Poes

@60 , Het problem zit hem niet in falende wetgeving maar in falende handhaving van de huidige wetten.

7
61 Weet geen naam

@58 dat weet ik, maar het is natuurlijk absurt dat een burgemeester steun moet krijgen voor iets wat zijn stad of dorp in gevaar kan brengen

0
62 Chinees

@57
je heb helemaal gelijk

2
63 Benzardi

@62 , Ja en nee.

In het ene geval kan het slecht uitpakken als hij niet zelf kan bepalen.
Maar ik kan me ook situaties bedenken waarbij het goed is dat hij niet dat alleenrecht heeft.

Zoals Johan Cruyf ooit zo mooi zei: Ieder voordeel heb zijn nadeel.

6
64 Weet geen naam

@54 "Beter een patriot dan een collaborateur zoals jij."

Maar gezien uw uitlatingen bent u geen patriot, eerder iemand met criminele neigingen. Dat de gene waarop u doelt een collaborateur zou zijn, blijkt nergens uit. U zwetst dus maar wat.

5
65 TedjeR

Omdat er wetten zijn aangenomen door falende politici ... mogelijk met de vooropgezette plannen voor de volksmigratie ... Coudenhove-Kalergi

4
66 sparta

@65 , “ Dat de gene waarop u doelt een collaborateur zou zijn, blijkt nergens uit. U zwetst dus maar wat.”

En zie daarom mijn @59 . Hahahahaha

8
67 Weet geen naam

Die Algerijnen, Marokkanen en Tunesiërs komen allemaal uit Duitsland, Frankrijk of Italië, daar hebben ze het al 2 jaar volgehouden, maar kregen ze geen verblijfsvergunning. Nu zitten ze ineens met zijn allen in Nederland, in afwachting van overdracht naar Duitsland. Waarom niet meteen bij binnenkomst in Nederland doorpakken? waarom mogen zij de opvang van het COA in ? ze zitten daar tussen de getraumatiseerde Syriërs en daar hebben ze niks te zoeken. Bah, ze verpesten het voor iedereen, zelf hebben ze niks te verliezen.

1
68 Marita3

gewoon allemaal droppen in de woestijn met een parachute.
wat weer een gedonder met die parasieten.
.
.

2
69 de redelijkheid

en dat kan alleen weer in soft NL!

1
70 maarten1234

past allemaal mooi in het straatje van geweldig beleid, politiemensen die gratis bustickets uitdelen om zo de orde in de bus te handhaven... de native nl'er maar betalen

0
71 maarten1234

Criminele gelukszoekers dienen onmiddellijk teruggestuurd te worden. Door hun crimineel gedrag hebben ze al hun credits verloren. Weg ermee zo snel mogelijk.

0
72 Burggie

Die criminele nepasielzoekers moeten gewoon s'nachts voor de Noord-Afrikaanse kust afgezet worden, dan kunnen ze oud en nieuw in Marokko vieren en dan zijn wij er vanaf. Het is trouwens ook te gek voor woorden dat Noord-Afrikaanse landen hun criminele onderdanen niet terug willen nemen, maar dat Marokkanen die geld in het laatje brengen tot de de honderdste generatie als Marokkaans gezien worden. We moeten de landen die hun onderdanen terug weigeren te nemen financieel enorm onder druk gaan zetten, dan zullen de die misbaksels wel terug moeten nemen.

0
73 RoosjeB

Tja als het wettelijk niet mag dan kan het niet.
Dan moet de burgemeester er maar een gesloten opvang van maken

0
74 Eastwood

Dit tuig hoort achter slot en grendel, liever nog in het vliegtuig richting land herkomst. Flikker toch op met het geneuzel dat huisarrest wettelijk niet mag, we hebben hier te maken met buitenlandse criminelen die schijt hebben aan de Nederlandse wet en de Nederlanders minachten, opzouten!

0
75 Sneeuwbal

De oplossing ligt dus in het oppakken en in de , nu nog, lege cellen stoppen. Dan kunnen ze van daar uit direct in het vliegtuig naar huis gezet worden. Wehebben toch een cellen overschot, daar kunnen best wat criminelen in.

0
76 Merlinswit

Ja hou ze maar weer een hand boven het hoofd. Die arme zielige hoogopgeleide sloebers die we hier zo hard nodig hebben.

0
77 Framazi

Ja hou ze maar weer een hand boven het hoofd. Die arme zielige hoogopgeleide sloebers die we hier zo hard nodig hebben.

0
78 Framazi

@62 En het is frappant dat het een D66 burgemeester is
De partij van de wet naleven
Maar goed als het bij D66 begint te rommelen gaan we de goede kant op

1
79 Bollieboos

"Zo'n huisarrest is tegen de wet,"..."Volgens het Centrum kan alleen de rechter zo'n besluit nemen en niet de gemeente".

Het is dus niet tegen de wet.
De burgemeester heeft geen andere keus, want het OM doet niets.

1
80 B55

met huisarrest verdwijnen ze niet, gewoon opvangen in het huis van bewaring en retour afzender varen zodra er een boot beschikbaar is

0
81 hansaplast

Politici op vrijwel alle niveau's, van de Kamers tot het gemeentehuis hebben niet met wat er 'wettelijk wel en niet kan', dat bleek onlangs al, en blijkt telkens weer ...

0
82 mightimouse

Wanneer het OM het laat afweten, grijpen burgers, en dus ook een burgervader, zelf in.
Of dit overigens tegen de wet is vraag ik me af.
De overheid is bij wet verplicht haar burgers te beschermen, de burgervader maakt deel uit van diezelfde overheid.
Hier meer
http://www.ad.nl/nieuws/gebiedsverbod-en-celstraf-voor-overlastgevende-asielzoeker~a89d2b39/

0
83 Lara

Waar kan de schade welke ontstaat door toepassing van de wet gedeclareerd worden ?

Bij de Nederlandse regering of dient men zich tot de dichtstbijzijnde rechtbank te wenden ?

Of dient men die zelf te dragen ?

0
84 De Vliegende Brabander

Dan is er op dit punt iets wettelijk heel erg fout.

0
85 Han

Dwangarbeid is ook verboden. Is zelfs tegen de mensenrechten.
Toch wordt dit gebruikt om uitkeringstrekkers uit de uitkeringen weg te pesten..
Dan moet hier ook wel een mouw aan te passen zijn. Kunnen ze die overlastgevers niet gek verklaren en opsluiten in een inrichting ?

Het zijn tenslotte gekken als ze zo vaak voor overlast zorgen.

0
86 Big Tony

Of die gasten in een werkkamp zetten , dan hebben ze gelijk een dagbesteding. En dan zijn ze s'avonds te moe om zich te misdragen.
(of gaat dat nog net iets te ver ?)

0
87 Big Tony

* Verwijderd door de redactie *

88 Pxf7+

Sjapoo voor deze burgemeester. Opsluiten dat tuig. Gebeurt met ons ook. Dit zijn k.tgasten die alleen maar op rotzooi uitzijn. Weg ermee!!

0
89 Robbedoes

Geen huisarrest oppakken en uit zetten.

0
90 Gunther

@88 .. ik denk dat we hen met die oplossing ook wel kunnen bewegen om terug te keren naar land van herkomst.

En elk plan dat werkt om de gelukszoekers (want dat zijn het, of terroristen natuurlijk) terug te sturen krijgt mijn steun!

Maart 2017, tijd om ons land terug te veroveren en de landverraders te straffen!

0
91 Hetvolkspreekt

* Verwijderd door de redactie *

92 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

@5Klopt en dat internationaal tribunaal zou men bij voorkeur in Irak willen vestigen. https://nos.nl/l/2285977...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

@4 " in Irak" Uh ... deze vrouwen gingen naar Syrïe. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Offtopic

@2779Mijn doel is juist uit de door anderen mij opgelegde slachtofferrol te geraken ., daarom ook dat ik vraag de geschiedenis vanaf Nieuwkoer...

21 minuten geleden geplaatst door Olivia

Malinois
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@6Welke bevrijding?...

24 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

Dit soort rechtszaken in Nederland hebben totaal geen zin, omdat de waarheid nooit boven tafel kan komen en rechters l, maar ook advokaten, tota...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Japanese Family X VideosHot Indian Saree PornMommysexYhivi Bdsm3d. PornoPornography Videos For LesbiansSexs BrazilianAlena OstanovaXnnxvideosActress Xxx SexDashi Porn VideoXxxpornzone.comNsfwmonster6anonceXxz XxlRctd-522Uses Of MastrubationGay Ginger PornGranny GapingAutumn Falls Cumshot CompilationSkipthegames BoiseTeen Mom OnlyfansBig Titts BlondesBdsm AnimeKatelyn Elizabeth NudeNanga LadkaPorn 14Blue Film Sister And BrotherSleep CumshotsTatiana Chavez PornDc ListcrawlerPublic Flashing RedditPamela Hensley NudeEmily Wikersham NudeXxx Mom Porn ComBokep Pijat IndoLil Lupe PornCaught Wearing PantiesNsfw RedditsBig Boobs In PornFree Step Sis PornTickel PornCheating PronIndian Foking VideoVery Hot BfToon Sex VideosDesi Brother And Sister Xxx VideoSex Video Happy BirthdayBest Animated HentaiLieudedragueصَور سكسLetsdoitGay Alien PornKatie Waters PornCuming In SleepHindu Aunty Sex VideoCutiebooty.x OnlyfansAlina LiDolly Parton NakeSkave PornShxxxWwe KissKarely Ruiz OnlyfansSpsa-58Most Beautiful PussyCory Chase Family TherapySunny Leone XxxvidoKik NudeCumming On Bbw TitsBrother Sex Hd VideoHent Sub EspañolBlonde MasterbatesAdult FicAlexox0 NudeNepal Sex ComBritney Spears PussyPornamateurRyan Reid PornThe Grim Reaper Who Reaped My HeartMujerea XxxGirlfriend Without ClothesPorn Loud HouseKame Paradise 2Mimi Chakraborty SexLena Nersesian PornKerala Malayali Sex VideoDesi Bhabhi MoaningIndian Boudi Porn VideoSunny Leone OrgasmChinese Nude Sex VideoXxxjugBest Blowjob's PornShegodsMcsroriesDukeshardcoreHanime TcHenti WebsitesSelma Hyek NudeAmy Robach FeetKorea Nude ModelPorn Louis GriffinLiv Tyler HotDomination PornMilf Video DownloadPublic Beach SexPenis PlayFree Gay PirnStrop ChatRed Head PornNude Before And AfterSkyrim Porn ModBig Titty Glory HoleGoonerFuete SexualAmari Gold AnalCheating Wives On Hidden CameraBlackpirnErza HentErocomtvDove Cameron BikiniTamil Girls Hot SexSofiarose BbwClit PumpingScarlit ScandalGofuckyourselfAmerica Sex Videos ComBrutal FacefuckingMe And Mommy PornSexstories NiftyGay Porn LinkAnime HrntaiRule 34 LobaBabes Com VideosDevar Bhabhi Sex Video DownloadMizuki Yayoi JavTelugu Nude Sex VideosIndin PormQmovBunz4ever InstagramGaanduLegendarylootz FaceLesbo PornosPor N+Chatzozo TamilErotic Porn MoviesTiny Asain AnalAngelina DanilovaCojiendome Ami SuegraWww.tube8.comAbella Danger Lingerie