‘Schengenzone een ramp’: Berlijn-terrorist reisde ongestoord door EU (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door NEE=NEE in Politiek  ·  74 Reacties

  • 28
  • 1107x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@42 Ondanks het daar gevoerde beleid zitten de godsdienst idioten ook in Australie. Waterdicht wordt een "gesloten" grens nooit. Kortom: een gesloten grens is schijnveiligheid. http://www.ad.nl/buitenland/mogelijk-grote-aanslag-in-australie-voorkomen~a3256cd5/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

7
51 Hoofd bijzaken

Waarom doet men zo verbaas dat die terrorist vrij door Europa kon reizen. Er zijn toch geen grenscontroles meer? ik kan ook ongestoord door heel Europa reizen, dus kwaadwillende kunnen dat ook. Beetje simpel dat men nu zo verontwaardigd doet.

3
52 Marita3

@49 ; Apart. Ik heb helemaal geen last van de grenscontroles als ik naar Engeland ga. Of dat nu met de boot, door de tunnel of met het vliegtuig gaat maakt niet uit.

En toch hangen er duizenden asieleisers rond Calais, al jaren, omdat het hen niet lukt Engeland binnen te komen..

0
53 Mariska3

Vreemd dat ook terroristen met open grenzen zonder controles de grens zo maar oversteken. Ik snap daar geen bal van. Dat zouden ze een moeten laten onderzoeken door een onderzoekscommissie. Hoe dat kan.

3
54 De Vliegende Brabander

@42 @43
Wij zitten niet op een eiland.

5
55 PuurHagelslag

Voordat de grenzen opengingen hadden we nog niet zo'n puinhoop in die regio gecreëerd en waren er dus nog niet zoveel vluchtelingen die in gammele bootjes de middellandse zee over proberen te steken .

2
56 PuurHagelslag

@5 De multinationals en poltici die carriere willen maken in de EU zullen altijd blijven volhouden dat grenzen sluiten onzin is omdat het hun geld kost en u als burger geen geld kost.

Het is inmiddels wel duidelijk dat men grenscontrole de controle terugkrijgt; illegale vreemdelingen (waaronder criminelen) lopen bij grenscontroles tegen de lamp. Dat blijkt onder andere uit de enkele grenscontroles die wel uitgevoerd zijn aan de Nederlandse grens.

Bron : https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/07/grenscontroles-marechaussee-ontdekt-record-aan-illegale-vreemdelingen-5176364-a1530698

Andere landen, zoals Zweden controleren structureel de binnen grens, dit blijkt daar zeer succesvol; de illegale migratiestroon is inmiddels bijna geheel onder controle: 90% wordt direct teruggestuurd omdat ze geen ID hebben of illegale documenten. Mensen die recht hebben op vluchtelingenstatus worden wel (in lijn met de internationale verdragen) opgenomen. Nadelen van de grenscontroles in Zweden worden niet gemeld, noch door Zweden, noch door de EU, noch door de landen in Europa.

Bron : http://www.elsevier.nl/buitenland/article/2016/02/grenscontroles-zweden-oogsten-succes-scherpe-daling-migranten-2759455W/

0
57 Ruud100

@45
Laat je eens goed voorlichten. Hij kwam in Italië als een Tunesische crimineel, zat daarna in het gevang voor een misdrijf (brandstichting ) in Italië en kwam uiteindelijk met de grote oncontroleerbare stroom "vluchtelingen" in het "wir schaffen das " land en..........kreeg geen verblijfsvergunning maar bleef toch in Duitsland hangen omdat er geen goede controle was en..........

WAT VOOR VRIJHEID GEEF JE DAN OP ALS DE GRENZEN "GESLOTEN" ZIJN?

Het vrije reizen? Het vrij werken in het buitenland? Het vrije handelsverkeer? Welke "vrijheid" ?

3
58 ikzelf66

@45 Juist !

3
59 Bollieboos

Foutje Moet @58 zijn !! Juist.. Sorry ikzelf66

1
60 Bollieboos

@58
Vertel mij eens, als hij is doorgelicht voor zijn asielprocedure en men vond niets tegen hem (dan was hij immers gelijk gearresteerd) Op grond waarvan hadden ze hem dan moeten tegenhouden aan de grens? Alleen veroordeeld zijn en straf uitgezeten in Italie is niet genoeg. Wie zijn straf uitzat heeft in het westen namelijk een schone lei. Alleen uit een veilig land komen en Duitsland in willen is ook niet genoeg om hem tegen te houden. Dan is hij namelijk gewoon legitiem toerist.
Mensen nemen voetstoots aan dat er "terrorist" in zijn paspoort staat maar dat was niemand duidelijk tot de dag van de aanslag. De Duitse politie had hem nota bene op de korrel maar had niet genoeg tegen hem om iets te doen. Die was dan gewoon de grens overgekomen ook MET controles. Daarom is "grenzen dicht" met deze aanleiding onzin. Dat hij radicaliseerde was ook pas toen hij allang binnen was.

Vervolgens schreeuw je wat over vrijheid. En ja: al die dingen die je noemt tellen.
Maar het belangrijkste noemde ik al en lijk je niet te hebben gelezen: als je zeker wil zijn dat je terroristen buiten houdt, zul je veel meer mensen moeten tegenhouden dan dat er terroristen zijn.
DAT is de vrijheid waar ik op doelde: de vrijheid dat je niets van autoriteiten te vrezen hebt ten zij er echt verdenking tegen je is.

En als je de wetgeving wijzigt zodat je mensen op vage vermoedens kunt weigeren gaat onze vrijheid er aan, want het is een belangrijke peiler van onze rechtstaat dat je niet zomaar kunt worden opgepakt.
Daarmee ga je de rechten van totaal onschuldige mensen schenden. En het is DIE vrijheid waar ik op doelde, een hele fundamentele vrijheid

9
61 HenkG

Probeer het maar eens in USA binnen te komen, of in Rusland.
En er zijn wel meer landen die ook hun eigen grenzen ook respecteren.
Hier in EU is het gewoon een ongeregeld zootje, wel regels maar uit allerlei andere totaal niet to the point zijnde overwegingen niet toepassen

5
62 Wil je niet weten

@61

Drogredenen!

2
63 ikzelf66

@63 ,

nope, hoe hard u ook graag uw eigen realiteit als waarheid ziet.

5
64 jodelatedieho

Tja, die buitengrenzen worden niet voor niks open gehouden. Ze willen hier 60 miljoen immigranten hebben uit Afrika en M-Oosten. En dat allemaal voor 2015. Zo als het er nu uitziet halen ze dat met gemak nog voor die datum.

4
65 B55

@65 nee dat is een idee van 2009 en loopt tot 2050. En dat gaat voor alle immigranten totaal. Dus ook uit Azie en Zuid Amerika om maar iets te noemen.

0
66 streek

A@62 hmm waarom klaagt Trump dan over al die illegale Mexicanen als je de US niet binnen kunt komen?
Je kunt een grens nooit waterdicht krijgen. Als lieden willen komen ze er altijd door.
En wat betreft deze persoon, men heeft 2 dagen nodig gehad om te ontdekken wie de dader was en toen is hij feitelijk ook direkt gepakt.
Dichte grenzen hielden Holleeder ook niet tegen na zijn ontvoering van Heineken.

2
67 streek

@67 streek
Je kunt praten tot je een ons weegt en allerlei argumenten erbij halen.
Feit is en blijft dat grenscontroles WEL werken. Daarmee pik je hier en daar zaken eruit die anders niet aangepakt zouden worden.

Vervoer van illegalen, mensensmokkel, drugs en wapensmokkel. Dit valt gewoon niet te ontkennen.
Bij elke bewaakte grens in de wereld worden dit soort zaken eruit gepikt.
Bij een grootscheepse controle (fuik) op de snelweg worden er ook altijd mensen aangehouden en opgepakt. Openstaande boetes, gezochte criminelen, belastingschuld etcetera.

1
68 Big Tony

Ja. maar vooral uit Afrika en M.oosten. Daarom worden er ook folders uitgedeeld aan asielzoekers naar welke landen ze het beste heen kunnen gaan en haalt Frontex ze van de libische kust op. Vervolgens wacht hun hier een huis, geld, gratis zorg, gratis onderwijs, gratis openbaar vervoer, een vrouw (natuurlijk) en kunnen ze hun gezin per vliegtuig over laten komen. Ook geheel gratis natuurlijk.

1
69 B55

Open grenzen weer een gedrocht van de EU en zijn globalisering, elke controle levert resultaten op het woord zegt eigenlijk alles, zonder controle zal alles een ongeregeld zooitje worden. Wetten, regels en afspraken die we maken hebben totaal geen nut wanneer er geen controle is. Er is geen enkele reden of argument om te stellen dat controles niet werken of onnodig zijn buiten dat je jezelf niet houd aan die wetten, regels en afspraken en bang bent dat je door de mand valt.

1
70 Jojotje

Ik zie de EU ook het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. We hebben altijd prima handel met elkaar kunnen drijven zonder een EU. Daarom een soort van zeer minimalistische EEG zou echt mijn voorkeur hebben. En dan misschien met verschillende EEG's. 1 Voor West-Europa. 1 Voor Oost-Eurapa en 1 voor Zuid-Oost Europa. Zo voor kom je dat er te grote machtsblokken ontstaan die de hele wereld willen veroveren.

2
71 lieveschat

Hoe kun je als regering beleid maken als er vrij verkeer van personen is. Dat gaat bijna niet. Dus vrij verkeer van personen afschaffen. Gewoon weer grenscontroles instellen. De macht moet zo dicht mogelijk bij de bevolking liggen. En er niet zo ver mogelijk vanaf. Wat er nu gebeurt is dat de bevolking steeds minder macht krijgt. Men kan kiezen wat men wil. Maar er geldt maar 1 lijn en dat is de lijn van Brussel. En meer speelruimte is er niet. Dus vrij verkeer van personen ondermijnt juist de democratie en is daarmee een aanslag op de democratie.

2
72 lieveschat

@2 GRRR. Bij iedere aanslag krijgen de veiligheidsdiensten de kwade pier toegespeeld. Lekker makkelijk he? En al die tientallen aanslagen die ze jaarlijks weten te voorkomen daar hoor ik jou nooit over!
Weleens van symptoonbestrijding gehoord? Want dat is wat jij kennelijk wil.
Men kan niet eindeloos het veiligheids -en politieapparaat vergroten, men kan niet eindeloos de privacy van gewone burgers almaar verder beknotten, zodat je bijvoorbeeld bij iedere festiviteit je tas binnenstebuiten wordt gehaald, gefouilleerd en overal wordt gefilmd.
Wij willen geen politiestaat!
Deze aanslag is alleen maar gebeurt, omdat Duitsland die man niet naar Tunesie terug heeft gestuurd. Hij had ook al heel veel op zijn kerstok trouwens en ook waren er waarschuwingen van de Amerikanen. Dus de veiligheidsdiensten communiceren al met elkaar! Ze wisten alles al! Alleen mochten ze die kerel niet terugsturen!!! Veiligheid voor azielzoekers is de redenering van onze politici.
Maar hoe zit het met de veiligheid voor de eigen bevolking? Ik begrijp het wel, dat is natuurlijk weer niet belangrijk en is zelfs niet eens in overweging genomen.
Nu ik vind het vreselijk. Wat Merkel en de zijnen heeft gedaan is onvergeeflijk! Ik vind het een grote schande en kan ook niet begrijpen dat niet heel Duitsland dit ook vindt. En als ze een beetje fatsoen had was ze nu afgetreden.

0
73 Markies de Canteclaer van Barneveldt

@35
Het eindeloze wachten in een snikhete auto bij een Franse grensovergang en wanneer je dan eindelijk bij de controle beland laten ze je zonder controle uit te voeren doorrijden
Wat blij dat die ideoterie afgeschaft is
Moet je helemaal niet blij mee zijn als dat weer ingevoerd zou worden en het beroepsgoederen vervoer al helemaal niet en uiteindelijk u en ik ook niet want u en ik zullen alles wel weer moeten betalen wat dat allemaal gaat kosten
@53
Omdat u een Europees paspoort heeft kunt u zonder problemen (nog wel) de UK binnen gaan
Daarbij hebben de UK en Ierland maar een gedeeltelijk Schengen verdrag getekend waarbij iedereen die binnen wil gecontroleerd wordt en met een EU pas niet geweigerd worden
Die vluchtelingen kunnen dat niet omdat ze geen EU paspoort hebben

1
74 eoghanfeehily

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

5 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Japanese Hard PornKamsutra FilmWww Desi Sexi Video ComNaughty America AnalHindi Sex Video TeacherMaureen Mccormick NudesLeolulu SwapInd PronKaly Cuoco NakedBrazzer Full VideoIdian Porn StarA漫Xgroovy.comLidtcrawlerFor The Love Of TiddiesHollywood Sex Movie DownloadingOld Naked GrannyFemdom-joi.comAssistirporno GrátisDesi Brother Sister Sex VideoXhamster.PornoaovivoNude Femal AthletesAndroid SexPornhub TeacherXxxfacesittingFacegirl Ch4dswingMorgan Lee PornHttp Brazzers ComNude Nlack Womenالبث مباشر سكسSexe Model ComSuda PornYhivi BbcOral Sex XnxxMia Khalifa MilkDesy Sex ComHogtiedSexgay PornPorn Xnxx TvBhabhi Ki PornSophiedeeSophia Leone Full VideosXxx Hindi Audio ComSunny Lion X VideoRough SexxTokyo FacefuckPorn Free MaturePornografia De VelhoTurkçe Alt Yazlı PornPaigepornLhana Rhoades AnalLovers Romance SexReal HotfallingdevilTryst Escort SiteJapanesr PussySaabsilvi NudeOmelge PornAsian CamgirlPatricedabodySleeping CummingSex And Zen 2Replika Ai NudeAlismiles4youTollywood Sex VideosXxx HoliwoodJenna JaimesonNaruto Sex GameMost Adult MovieLatest Xxx ComBella Rolland LesbianFamilystonedAbella Danger OrgasmFree Por NBack To The Cooter Part 3June Palmer NudeNxxcFull Sex Video FilmBokep Suami IstriWww Xxxx Hindi VideoStudent Teacher SexxxUnsimulated Sex In Mainstream MoviesSag PornPorni GrannyOnlyfanCharmane StarAlaina DawsonWwwxnxx InPublic MaturationGay Tamil SexAunti Sex ComJapanese Family X VideosHaryanvi Adult FilmEmma Watson Por NPulling Out And Cummingسكس هنديDishpornMr PornoPorn Hone MadeMia KahlifaAunt Cass SexStrp Dad PornXxnz VideoAmouranth Porn HubFriend Wife SexKay Parker MoviesSuperhit Sex VideoDesi Big SexNip Slip TiktokNewest Lisa AnnLatina PornFat Por NPorno Français HardNewbe NudesAnalslutsSexy Threesome VideosBlack And White Sexual GifsKarnataka Blue FilmBhari SexCory Chase HotVegina MasageSarla Bhabhi HotMom Spy PornJulia Ann BlowjobKellystaxxxAnalvids PicsEscort RankingsTiana BlowBang BrogXxx CorianJungle Mein Sex VideoIndian Xnx VedioCapal Sex VideoNude Beach AsianNikki KyleCamwhores TcAlrinvonHistórias Em Quadrinhos PornoHotwife CreampiesSex Videos Teacher StudentWild Animal SexDuct Taped BondageListcralwrXxx Boob'sPink Singer NudeTube 9Swimming Pool Xxx VideoWww Bangla SexPerfectgirl.net