door Daan de Jong in Overig  ·  34 Reacties

  • 1
  • 659x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

IQ zegt dus niks,,

8
1 vis

Als ik het zo lees, ben ik wel heel intelligent question

6
2 Pollens

Iedereen herkent zich hierin natuurlijk question

1
3 ModReset
4 FrisianLionarden

punt 8 vind ik wel interessant. Een groot deel van mijn ongelovige jeugd waarbij ik nooit een oordeel velde over anderen vond ik op ten duur toch dat ik mezelf en andere daardoor te kort deed. Zeker toen ik ook doorkreeg dat ook ongelovigen dat deden. Begon ik steeds meer interesse te krijgen hoe je nou een zo’n neutraal mogelijk een oordeel kan vellen over anderen. Ik denk om je individualiteit te beschermen je op ten duur wel een oordeel moet vellen.

1
5 Tafka Mike

Niet op NK zitten te rommelen??

question

9
6 Uit Den Haag

intelligentie is een kwestie van de juiste keuzes maken op alle vlakken.
inschattingsvermogen ,vooruitziende blik hebben en risico`s inschatten.

0
7 ongelovenloos

Ongelukkig zijn is een teken van domheid? Komt me toch wel een beetje PC voor, die conclusie. En de redeneringen die moeten "bewijzen" waarom x een teken van intelligentie is, gaan allemaal uit van een mens die opgroeit en leeft in een luchtledig, of in ieder geval een omgeving zonder gekonkel en jalouzie. Wat een dom wereldbeeld.

3
8 Wendel

Nou zeg, wordt ut toch bevestigd ... herken me heel erg in 10 en bevalt me prima, geeft zo’n ‘rust’ in je keven:

[...] Als je een beetje intelligent bent weet je heel veel problemen te voorkomen. Je weet namelijk hoe het zit met oorzaak, gevolg en effect. Door in te spelen op oorzaken voorkom je het probleem. ... [...]

Goh, wat zou het een zegen voor veel mensen kunnen zijn als deze intelligentie zich ook zou kunnen openbaren bij b.v. politici enzo ...

1
9 Tante Annie

@5 Leuk lijstje.

Gedrag van anderen kunnen voorspellen is volgens mij niet hetzelfde als oordelen over anderen.

0
10 Smiling

@10 : no shit, sherlock. Read further.

1
11 Tafka Mike

@11 Ik heb een nieuwe poging gedaan uw bericht te ontcijferen, om te zien of ik tot andere inzichten kon komen. Mijn conclusie blijft dat u het alleen over 'oordelen' heeft waar het in punt 8 niet over gaat.

0
12 Smiling

@12 : dan lees je toch ook dat normale mensen sneller boos en teleurgesteld zijn. Waardoor zou dat komen denk je? De premisse van punt 8 is dan dat je gedrag sneller kan voorspellen, omdat je minder snel boos en teleurgesteld bent in anderen. De co-premise daarvan is, omdat slimmere mensen minder snel oordelen over het lot van anderen. Dat is de uiteindelijke onderbouwing die wordt gebruikt in de tekst om te verklaren waarom slimmere mensen het gedrag van anderen beter kunnen voorspellen.

Het is dus een beetje zoiets van wat je niet proeft, daar weet je ook niks van. Maar jij proeft waarschijnlijk ook niet zoveel. Of dat ook echt teken is van gebrek intelligentie dat weet ik niet, maar volgens dit stukje dus wel.

1
13 Tafka Mike

@13 Eh, nee. Het niet boos of teleurgesteld worden in anderen ligt volgens dit stukje niet ten grondslag aan het beter kunnen voorspellen van wat anderen gaan doen, het is een gevolg ervan. Dat lijkt me ook volstrekt logisch: als ik weet dat iemand structureel een kwartier te laat komt, maak ik me er niet druk om.

Met oordeel heeft dat nog altijd geen pepernoot te maken.

0
14 Smiling

@14 : Er staat idd niet of het een oorzaak of een gevolg is. Wel dat normale mensen wel vaak boos en teleurgesteld zijn. Dat zal je inderdaad logisch moeten concluderen. Maar als je weet dat iemand structureel een kwartier te laat komt door eigen toedoen, lijkt me dan ondragelijker als je weet dat het niet structureel is. Tenzij je open staat voor iemands inzichten en dus geen oordeel velt.

Dat je vooruit kan plannen en extra input moet leveren om iemands gedrag te compenseren lijken me geen garantie om niet boos en teleurgesteld in iemand te zijn.

1
15 Tafka Mike

@15 Het staat er wel. Er staat namelijk: "Je bent daarmee ook bijna nooit teleurgesteld in anderen omdat je realistische verwachtingen hebt." Dus de verwachtingen op basis van kennis over de ander leiden tot minder teleurstelling.

U zit anders in elkaar dan ik. Ik zie het zo: zoals je avond- en ochtendmensen hebt, heb je ook structureel te laat- en structureel te vroegkomers. Daar valt weinig aan te veranderen. En je kwaad maken over iets dat niet of moeizaam te veranderen is, is niet bijzonder rationeel. Of weinig intelligent. Het is maar hoe je het noemen wilt.

En oordeel staat daar nog altijd volstrekt buiten.

0
16 Smiling

@16 : ok dan zit ons verschil in wat je onder realistische verwachtingen verstaat. Dat staat In mijn ogen niet los van een oordeel over andermans gedrag of leefwijze. Dat heeft niks te maken In welke mate je iemands gedrag wel of niet corrigeerbaar moet vinden, of kennis, maar meer tolereert “met je eigen inzichten” en die van anderen, zodat je niet teleurgesteld bent omdat die niet meer zoals jjijzelf bent. Het sleutelwoord is hier empathie en een open vizier.

0
17 Tafka Mike

@16 : kortom het heeft meer te maken met je tolerantiedrempel. Bijv. de ene vind 15 min te laat onaanvaardbaar de andere 20 min binnen dezelfde regels. De reden of het een persoons gedrag zit en wel of corrigeerbaar is boeit niemand niet. Kennis in iemands gedrag verhindert namelijk de afschuw voor dat gedrag niet, dus dan leidt dat automatisch tot boosheid. Als een slim iemand al zich zo snel ergens bij neer zou leggen...

1
18 Tafka Mike

@17 @18 Sorry, maar ik begrijp totaal niet wat u wilt zeggen.

Ik weet niet of het artikel gelijk heeft en het aanpassen van je verwachtingen aan de realiteit (nl dat iemand te laat is) getuigt van intelligentie, ik weet wel dat het mij gelukkiger maakt. Maar als u het wel okay vindt om u regelmatig twintig minuten op te winden omdat u op iemand moet wachten, prima.

1
19 Smiling

ik kan al tot 10 tellen. knap hè. ( dom onderwerp )

0
20 Roomboterbabbelaar

Theo Maassen; niemand is slim genoeg om zijn eigen domheid te beseffen...

0
21 Gerritruyter

'kan je problemen voorkomen'? hier haak ik af

0
22 semperpenis

@19 : ja sorry leg het niet helemaal volledig uit. Wat betreft de tolerantiedrempel bij het maken van realistische verwachtingen heb je inzicht nodig in je eigen gedrag en dat van een ander. Als je iets ziet wat je afkeurt, helpt het als je het bij jezelf kan herkennen en het daarom niet bestrijd maar het probeert te veranderen en jezelf open te stellen voor die gedachtengang. Als je denkt dat niet te kunnen omdat je het gedrag totaal niet herkent of erboven denkt te staan wordt je alleen bozer en teleurgestelder en sluit je je af van een ander. Jij stelt een wel heel ernstige zwart wit absolute versie voor van realistische verwachtingen. maar daar zit dus nog een stukje zelfherkenning bij wat ik in jou versie niet teruglees. Thats all!

0
23 Tafka Mike

@23 Helaas, dat helpt me niet verder.

Ik snap niets van te laat komen, ik ben dusdanig geprogrammeerd dat het mij welhaast fysiek onmogelijk is. Daar valt voor mij totaal niets te herkennen. En toch kan ik het uitstekend 'handelen' als iemand van wie ik weet dat-ie structureel te laat komt, te laat komt. Als ik met zo iemand afspreek is mijn realistische verwachting dat hij te laat komt. Dat maakt me dus niet boos of teleurgesteld, ik aanvaard domweg dat dat zo is.

0
24 Smiling

@2 Als ik het zo lees, heeft men bij NK weinig, tot zeer weinig humor...

0
25 Pollens

@24 : het gaat er gewoon om dat jij je eigen verwachtingen niet teveel op een ander betrekt dus daarmee realistisch houd.

Als iemand te laat komt kan je daar zelf ook op aangesproken worden, maar als je het niet teveel op jezelf betrekt crieeer je ruimte voor jezelf om flexibeler om te gaan met de regels.

Nogmaals inzicht hebben in iemands gedrag is nog geen garantie om iemands gedrag te aanvaarden. Als ik een buurman heb die elke dag loopt te smakken en ik heb misofonie dan kan ik zijn gedrag begrijpen wat ik wil, maar het blijft me wel irriteren.

0
26 Tafka Mike

@26 Het heeft met begrijpen niet te maken, maar met verwachten/voorspellen. Zo staat het in het artikel, en zo ervaar ik het ook.

Ander voorbeeld: als ik in de trein zit verwacht ik gesprekken en rumoer om me heen. Behalve als ik in de stiltecoupé zit, daar verwacht ik stilte. En dus ergert een gesprek me in de stiltecoupé wel, en anders niet. Als ik dan op Schiphol een groep toeristen binnen zie stappen, verwacht ik vervolgens dat die het concept 'stiltecoupé' aan de hand van de cryptische aanwijzingen van de NS niet zullen herkennen en verwacht ik dat zij wel gaan praten. Dat vind ik dan meteen weer niet erg.

0
27 Smiling

Intelligentie is jezelf de juiste vragen kunnen, en durven te stellen. Religie op basis van angst verstoord dit proces.

0
28 4lb3rt P1k3

@27 : nee het gaat er juist in zijn geheel om dat je geen verwachtingen voor jezelf schept bij het voorspellen van iets.

Of iemand een groep toeristen tolereert in een coupe waar je niet mag praten heeft niks met inzicht in hun situatie te maken. Maar met de vraag of je jezelf betrokken voelt in die situatie. Daar zit het verschil in onze uitleg in realistische verwachtingen en lees je de hele tekst ook anders.

je kan iemand zijn die het niet erg vind ergens anders te gaan zitten of iets te zeggen erover maar je kan je ook bedreigt voelen en het op jezelf betrekken en daarom blijven zitten.

0
29 Tafka Mike

@29 Dat is, zoals ik al zei, niet zoals het in het artikel staat en niet zoals ik het ervaar. Imho leest u de tekst domweg verkeerd. Daar wil ik het maar bij laten.

0
30 Smiling

@30 : zo staat het er wel. Je hebt gewoon geen idee wat er onder “realistische verwachtingen” verstaan wordt. Het is ook niet helder gedefineerd idd. Maar het heeft invloed op de gehele causaliteit van de tekst.

Daarbij heb ik al meerdere keren bij je aangeven dat je logica totaal geen directe relatie heeft met boosheid en teleurstelling. Zoals in de tekst wel wordt beweerd.

0
31 Tafka Mike
32 Tafka Mike

@31 Ah, u bent het niet eens met wat in de tekst staat. Zeg dat dan!

Een realistische verwachting is niet meer of minder dan een verwachting die uitkomt. Da’s helder genoeg voor mij. Wat ik dan van ‘causaliteit van de tekst’ niet kan zeggen.

Ik blijf er overigens bij dat het mijn ervaring is dat er een directe relatie is tussen wat ik verwacht van iemand of een situatie en mijn reactie erop. Het artikel dat u aanhaalt staat daar totaal niet mee in tegenspraak.

0
33 Smiling

@33 : nee dat betekent een realistische verwachting niet. Een verwachting zelf is namelijk al een aanname of hoop in iets. Als het realistisch Is betekent dat niets meer dat het haalbaar is voor jezelf of de ander. Dus niet dat het perse uitkomt.

0
34 Tafka Mike

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@14 Terug naar 1870 en een doorbraak weer uitbuiten met paarden?De tank is al meerdere malen in de moderne geschiedenis ongefundeerd afges...

zojuist geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Offtopic

@2708 Aan het verzoek tot verwijdering van je account moet men wettelijk gezien gevolg geven. Niet het verwijderen van reacties enz. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

ThWil
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

Hoezo moet ze zich zo voelen. Er is zelfs een serie over transachtige personen. Transformers wordt dit dacht ik genoemd. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@134 PS Degene die anderen onder losers scharen om wat mopjes die zij vrouwonvriendelijk vinden zijn dus waarschijnlijk feministen en tegenwoo...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2705Ja, maar hoelang is dat niet geweest? Twee jaar ofzo. Je kunt op geen enkele wijze op ze op aan....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2703 "het IP-adres kan uiteraard ook als bewijs dienen, omdat ook dat persoonlijk is." Dat betwijfel ik, want dat is het niet, ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ThWil
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 En joden bedreigen heeft iets met die regering te maken. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@134 Als ik maar schik heb Bop....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Offtopic

@2705Ik denk dat niemand zich daar destijds druk over maakte, omdat men er van uitging dat NK wèl weer terug zou komen, hetgeen ook gebeurde....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

elsemiek
Offtopic

@2699 Persoonsgegevens > Zolang als je een account hebt bij Nieuwskoerier.nl. Bij het eventueel verwijderen van je account (op jouw verzoek) wor...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Porn ParodyXnxxعربيHimawarihentaiTeens MasterbaitingFilme Pornô Amador BrasileiroLauren German NudwNude ThicknessTight Pussy XxxAbella Danger CreampieXxx2017RuboysYogy XxxMissionary VideosKatrina Kaif Ka BfBhabhi And Devar Xxx VideosSquorting PornGay Rape SceneXxx Veido ComApril Oneal PornLatina Porn BbwKinkcomFreeporn EnglishShirley Maclaine NudeIndian Nude Video CallSaxi PhotoAlyssa DevineIndian Bf Saree Wali3d Montser PornCandice VonMother And Daugher PornBlack PattolDry Hump PornhubJapanese Mom Son Xxx VideoEasy Porn VideosSexy MoovieBae Suzy NudeSex Photos Hd TeluguBangbross.comCougar PivViolet Starr AnalWowgrlisNicki Minaj NakedBlack And White NudesHindisexbideoSpitroast CreampieStella Barey LeakMiho Ichiki SexPorn Forced MomInterracialbreedingCheerleader Lesbian PornDana Linn Bailey NudeSexyravenAlexa Pearl AnalReal Wife Double PenetrationVer Pornos VideosCuda Cudi VideoXxx IiMakima PornArianny Celeste NakedRim JobsPornografia GratiaMuscle SexBulma FutanariJapan Boy Sex VideoGravity Falls HentScissor FoxesFree Mom On Son PornEcciesWanonczPornográfica Pornográfica PornográficaBlack Porn StaraYukayams NudeIndian MasturbationMature OnlyfansAmouranth Onlyfans VideosMona Azar CreampiePregnant NudeFuck MachinesBihar X VideoChennai Girls Sex VideosSex 3gp ComAsstimeIndian Mom Xxx HdFuckig MoviesPinaygangbangPorn TamilBj Phubفیلم سکسی ژاپنJean Simmons NudeNaked Girls PornBallbuster VideosVore Porn ComicsWestindies Sex Video HdAdulyworkTeens DeeptroatReal GloryholeIvy LebellwBrazzer BpKojja Sex VideosMahima Gupta ActressSemme De SuoraBedpages ComXdideosFresh Porn ClipsGoa Ka SexOnlyfan MilfHentai Video SitesMichelle Trachtenberg NudesShakeela Blue Film VideoDeep Sleep PornMaserati Xxx PornJudy Hopps PornPorn DildoingHot Naked Mature WomenVideos Pornos.vomArabe PornosVideo Sexy Hd FilmBody Massage Porn VideoLatina Curves PornCreampie VediosSophie De NudeIndian Xxx Pron Video套路 直播Instagram Sexy ModelsThe Hun.comPorn For WomanNicole Waterson PornTrib LesboLift And FuckIndian Kamasutra Porn VideosMom Swapped PornKimmy Kalani PornCumeaters GayBest BlowjobChanal West Coast NakedGuys X VideosBabes BottomlessMom Friend PornHeatherbby PornDanny MountainMyla Del Rey NudesXvideo MessageVidio.pornoReshma Bathroom SexGirlongirlPretty Naked GirlsFinding A Porn VideoSexyred OnlyfansCheating HentaisXvideos Handjob