U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 1
In de Bible-Belt is de vaccinatiegraad ongeveer 50%. Hoe mooi wil je het hebben. Het moet haalbaar zijn om te onderzoeken hoeveel van de ongevaccineerde kinderen de afgelopen 10 jaar de mazelen hebben gekregen, en hoe dat is verlopen. En dit af te zetten tegen hoeveel van de gevaccineerde ...

ongeveer 1 maand geleden door Esm

REAGEER MET EEN EMOJI
1
5
LEES MEER OVER

Er komen alleen maar meer vragen over vaccinatie. Geen antwoorden……

1 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
18
Meld

Toevallig hè, dat de stijging van het aantal gevallen van besmettelijke ziektes samenvalt met de huidige ongecontroleerde massa-import van immigranten uit risicogebieden...

2 Ron    
ongeveer 1 maand geleden door Ron
17
Meld

Dit onderzoek heeft i.i.g. wel plaatsgevonden , maar het verbaast me niet dat Door Frankema dat 'toevallig' gemist hebt: https://www6.erasmusmc.nl/viroscience/research/news/6952705/

(**) In 2013 vond in Nederland een grote mazelenepidemie plaats, vooral in de bevindelijk gereformeerde gemeenschap, waar veel kinderen uit religieuze overwegingen niet gevaccineerd worden. Dankzij de medewerking van deze ongevaccineerde kinderen en hun ouders konden de onderzoekers van het Erasmus MC een uniek onderzoek uitvoeren naar het verloop van natuurlijke mazeleninfecties. De onderzoekers hebben bij deze kinderen bloedmonsters verzameld voor, tijdens en na het doormaken van mazelen. In de bloedmonsters verzameld tijdens de acute fase van de ziekte konden ze laten zien dat het mazelen virus vooral de geheugencellen van het afweersysteem infecteert. In gepaarde bloedmonsters van kinderen verzameld voor en na het doormaken van mazelen konden ze laten zien dat de populaties geheugencellen in het bloed tot meerdere weken na de ziekte veranderd waren. De geheugencellen van het afweersysteem blijven in het lichaam achter na herstel van een eerdere infectieziekte. Bij herhaalde blootstelling aan dezelfde ziekte kan het afweersysteem door deze geheugencellen sneller en sterker reageren en wordt de ziekte in de kiem gesmoord. Mazelenvirus infecteert een groot aantal van geheugencellen, waardoor de immuniteit tegen eerder doorgemaakte infecties verzwakt wordt. Dit mechanisme wordt “immunologisch geheugenverlies” genoemd.

Samen leveren de twee wetenschappelijke publicaties nieuw bewijs dat mazelen een aanslag pleegt op het afweersysteem, waarvan het effect enkele maanden tot meerdere jaren kan aanhouden. (**)

Er wordt al jaren gewaarschuwd voor onder meer VaccinVrij: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/twijfels

Kritiek zonder wetenschappelijke basis
Vanuit groepen als Vaccinvrij, de Vaccinatieraad en de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken is veel twijfel of verzet tegen het gebruik van vaccins. Zij wantrouwen vaccinaties en zijn van mening dat veel van de ziekten waartegen het Rijksvaccinatieprogramma vaccinaties aanbiedt, onschuldige kinderziekten zijn die gezonde kinderen goed kunnen doorstaan. Zij wijzen ouders op de vele bijwerkingen van de vaccins en de hulpstoffen die in vaccins zitten. Ze onderbouwen dit met voorbeelden van kinderen die ernstige aandoeningen hebben gekregen nadat ze gevaccineerd waren, terwijl niet is aangetoond dat deze aandoeningen door de vaccinatie werden veroorzaakt.

3 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
7
Meld

@3 waar precies in dit onderzoek worden de gevaccineerde en de ongevaccineerde kinderen met mazelen tegenover elkaar gezet en de verloop van de ziekte bij BEIDE groepen. Het gaat hier vooral om de ongevaccineerde kinderen die mazelen hebben doorstaan.

4 Esm    
ongeveer 1 maand geleden door Esm
16
Meld

@4
Wellicht dat dit bericht uit 2015 jou wat meer duidelijkheid verschaft dan:
https://nos.nl/artikel/2034630-mazelen-verzwakken-afweersysteem-ruim-twee-jaar.html

Kinderen die mazelen hebben zijn daarna meer dan twee jaar extra vatbaar voor andere infectieziekten. Mazelen verzwakken het natuurlijke afweersysteem. Tot nu toe werd aangenomen dat dit effect hooguit een paar maanden duurde. Maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen tot 28 maanden nadat ze de ziekte hebben verhoogde kans lopen om te sterven aan andere infectieziekten. Onderzoekers van het Erasmus MC en de Amerikaanse Princeton University publiceren daarover vandaag een studie in Science.

Omgekeerd betekenen de onderzoeksresultaten dat de vaccinatie tegen mazelen een dubbel doel dient: het voorkomen van mazelen én het voorkomen van andere infectieziekten. Daarmee wordt de kindersterfte door mazelen maar ook door andere infectieziekten verminderd.

5 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
5
Meld

@2 Dat zal er zeker ook mee te maken hebben , er wordt teveel gefocust op mensen die vanwege hun religie niet inenten , ook opmerkelijk dat er amper over antroposofen wordt gesproken , die zijn ook zwaar tegen inenten

Ik ben trouwens wel voor vaccinatie , er kan veel ellende voorkomen worden

6 Amy    
ongeveer 1 maand geleden door Amy
4
Meld

Muur eromheen en verder alle medische hulp weigeren.

7 Scholar002    
ongeveer 1 maand geleden door Scholar002
10
Meld

@7 doeslief...

8 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@8 Ik doe lief. De biblebelt mag in gods voorzienigheid blijven geloven en de rest van nederland heeft er geen last meer van. Win-win situatie.

9 Scholar002    
ongeveer 1 maand geleden door Scholar002
3
Meld

@5 dit geeft nog steeds geen duidelijk beeld dat gevaccineerde kinderen beter af zijn tijdens het doorstaan van de ziekte omdat ze gevaccineerd zijn. Het wordt beweerd maar nergens cijfers over het aantal sterfgevallen onder gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen die getroffen werden met mazelen. Geen harde feiten dat het vaccin volledige bescherming biedt of dat de gevaccineerde kinderen de ziekte in "mildere" vorm doorstaan.

10 Esm    
ongeveer 1 maand geleden door Esm
13
Meld

@10 ik weet niet goed wat ik me bij zo'n onderzoek voor zou moeten stellen? Ik bedoel hoe zou dat opgezet moeten worden wat u betreft?

11 datkanjijmakkelijkzeggen    
ongeveer 1 maand geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
2
Meld

@10 daar waar wordt gevaccineerd verdwijnt mazelen. Sterfte en handicaps dalen naar nul.

Daar waar wordt gestopt met vaccineren keert maselen terug. Handicaps en sterfte zijn duidelijk groter dan nul.

12 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@10
[@5 dit geeft nog steeds geen duidelijk beeld dat gevaccineerde kinderen beter af zijn tijdens het doorstaan van de ziekte omdat ze gevaccineerd zijn.]

Normaal gesproken is er bij gevaccineerde kinderen geen sprake van zoiets als het 'het doorstaan van de ziekte'. Ze krijgen door het vaccin geen mazelen meer en kunnen logischerwijs niet aan de gevolgen van mazelen overlijden.

Het mazelenvirus had al uitgeroeid kunnen zijn, en is het jammer dat dat nog steeds niet gelukt is door toedoen van vaccinatieweigeraars.

13 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@13 zou uw laatste zin de kern van de oorzaak raken?

Dankzij de antivaxx-beweging
- moeten we blijven vaccineren
- zijn er jaarlijks meerdere ziekenhuisbehandelingen

Van beide punten profiteert maar één partij: de farmacie.

Of denk ik nu als een complotter?

14 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@12 dat is niet waar. Er sterven genoeg gevaccineerde kinderen aan infectieziekten maar dat hoor je niet of er wordt een andere reden aan toegewezen. Het inspuiten van levende virussen veroorzaakt volgens ‘Het Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde’ bij 5%-10% van de gevaccineerde kinderen mazelachtige symptomen. Met andere woorden kinderen kunnen de ‘mazelen’ krijgen van het vaccin. En gevaccineerde kinderen kunnen, niet alleen de mazelen krijgen, maar ook andere kinderen besmetten door ‘replica’ (vermeerdering) van de levende virussen die zijn ingespoten.

15 Esm    
ongeveer 1 maand geleden door Esm
12
Meld

@11 heel simpel. In de Bible belt vaccineert 50% van de gemeenschap hun kinderen. Over zoveel jaar gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen monitoren op infectieziekten met de bijhorende ziekteverschijnselen of eventuele vacinatieschade. En dan uitspraken doen dat vaccinaties volledige bescherming bieden of volledig effectief en veilig zijn.

16 Esm    
ongeveer 1 maand geleden door Esm
11
Meld

@15 u zegt het goed: sommige kinderen krijgen mazelenachtige symptomen. Ze krijgen dus misschien de 'mazelen' als u dat graag zo wilt noemen... maar ze krijgen beslist niet de Mazelen.

Een essentieel verschil. Probeer dat alstublieft niet te verdoezelen.

17 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
3
Meld

@15
Er worden nooit levende virussen gebruikt; ook niet in dat tegen mazelen. Het vaccin bestaat uit zwak gemaakte mazelenvirussen. Van deze verzwakte virussen krijg je geen mazelen, maar bouw je afweer tegen de ziekte op.

Mazelachtige symptomen zijn wat anders dan de ziekte zelf:
https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/bmr

(**) Als er bijwerkingen ontstaan, treden deze meestal op tussen 5 dagen en 3 weken na de vaccinatie. Het BMR-vaccin bevat levend verzwakte virussen, waardoor je een lichte infectie krijgt. Bijwerkingen van het vaccin kunnen dan ook lijken op een lichte vorm van mazelen, bof of rodehond. (**)

[ En gevaccineerde kinderen kunnen, niet alleen de mazelen krijgen, maar ook andere kinderen besmetten door ‘replica’ (vermeerdering) van de levende virussen die zijn ingespoten.]
Dat is niet waar en kan dat ook niet zijn, omdat er dus helemaal geen levende virussen gebruikt worden.

18 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@16
De belangrijkste horrorverhalen uit de koker van Door Frankema werden in dit artikel voortreffelijk ontkracht met ter zake doende uitleg erbij:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vijf-horrorverhalen-over-vaccins-tegen-het-licht-en-ontkracht~bcdcfaef/

Kortste samenvatting: Zelfbenoemd deskundige Door Frankema is een gevaar voor de volksgezondheid en niet zo'n klein beetje ook.

19 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@19

Lulkoek. Frankema heeft meer kennis van zaken dat alle witte jassen in Nederland bij elkaar.

De witte jassen in Nederland zijn NIET in staat om ook maar één bewijs te leveren van veilig gebruik van vaccins. Van fatsoenlijk onderzoek is totaal geen sprake, terwijl al vele decennia wordt gevaccineerd. Men rommelt maar een eind weg, totaal onwetend wat de uitwerking voor een specifiek individu zal zijn.

In Europa sterven jaarlijks min. 200.000 mensen door bijwerkingen van pillen en vaccins. Witte jassen doen zaken met bedrijven met gigantische strafbladen wegens structurele omkoping, misleiding en oplichting.

De medische stand van zaken mbt vaccinatie past in het vakje van een pillendoosje.

20 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
12
Meld

@20 , u beweert dat één persoon over meer kennis zou beschikken dan alle experts bij elkaar. Dat is een nogal opzienbarende bewering. Zoals u weet, dienen opzienbarende beweringen te worden vergezeld van opzienbarende argumentatie, anders zijn ze niet geloofwaardig. Helaas verzuimt u, de benodigde argumentatie te leveren. Uw bewering is derhalve enkel geloofwaardig voor mensen die goedgelovig en kritiekloos volgen. Mensen die zelfstandig nadenken zullen uw beweringen terzijde leggen.

U herhaalt uw achterhaalde bewering dat er jaarlijks 200 duizend mensen zouden sterven door bijwerkingen van pillen en vaccins. Ook deze bewering is grondig onderuit gehaald. Het aantal sterfgevallen is veel lager, en de sterfgevallen worden voornamelijk veroorzaakt door verkeerd gebruik, niet door de pillen zelf. Vaccins veroorzaken geen sterfgevallen.

Bij deze stel ik u opnieuw de vraag waarom u beweringen herhaalt waarvan elke hier aanwezige lezer weet dat ze onjuist zijn.

21 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

citaat uit @21

[ U herhaalt uw achterhaalde bewering dat er jaarlijks 200 duizend mensen zouden sterven door bijwerkingen van pillen en vaccins. Ook deze bewering is grondig onderuit gehaald. ]

= typische praat van een verkoper. Het getal van 200.000 wordt door de EU in Brussel als ondergrens beschouwd. Bovendien moeten hier nog miljoenen mensen erbij worden opgeteld die chronisch ziek zijn gemaakt door pillen en vaccins. De schade is enorm, allemaal veroorzaakt door witte jassen (met dubbele petten).

Ook jij als verkoper kan geen enkel bewijs van veilig gebruik van vaccins tonen. Alleen inhoudsloos schreeuwen resteert.
22 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
13
Meld

@22 de werkelijke aantallen, en de werkelijke doodsoorzaken, zijn op dit forum uitvoerig uit de doeken gedaan. U negeert die uitleg. Waarom doet u dat? Het zou u sieren indien u inhoudelijk op de u gegeven uitleg in zou gaan.

Niet alleen negeert u de gegeven uitleg, u herhaalt een stelling, en u haalt er een autoriteit bij. Dat verbaast mij, en wel om twee redenen:

1.
Volgens u is de overheid, en met name de EU, onbetrouwbaar. Kunt u uitleggen waarom u zich baseert op een bron die volgens u onbetrouwbaar is, sterker nog, onder één hoedje speelt met de farmaceuten?

2.
U noemt geen referentie naar de door u beweerde stellingname van deze volgens u uitermate onbetrouwbare partij.

U zult begrijpen dat u enige uitleg verschuldigd bent vooraleer aan uw uitspraken ook maar de geringste mate van betrouwbaarheid kan worden toegekend.

23 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@23

U bent niet in staat om maar één bewijs van veiligheid van vaccin te tonen. Geen enkele publieke instelling kan het tonen. Alleen schreeuwen via kranten (zoals duidelijk zichtbaar in de media van de afgelopen maanden) resteert.

bewijzen van een volledig corrupte vaccinwereld hebben ik al talloze keren aangetoond > en als ik ze toon worden ze mede door uw toedoen vaak op Nieuwskoerier verwijderd.

24 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
13
Meld

Vertaling van @24 : "LALALALA het is niet waar LALALALA!"

25 Neobullseye    
ongeveer 1 maand geleden door Neobullseye
1
Meld

@24


Jij toont niets maar dan helemaal niets aan.
Je roept alleen maar wat.

26 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@24 zou u kunnen ingaan op het gevraagde in @23 , in plaats van deze vragen te ontwijken?

Als u een reden heeft om de gestelde vragen niet te beantwoorden, hoor ik graag van u welke die reden is.

27 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
1
Meld

Wie stelt, die bewijst. De farmaceutische industrie beweert dat hun troep veilig is.
Zolang ze niet met gedegen informatie komen heb ik geen reden om ze te geloven.

28 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
11
Meld

@28
Dit is de realiteit:
https://www.cbg-meb.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veiligheid-van-vaccins

Hoe bepaalt het CBG of een medicijn veilig is?
Nederland stelt hoge eisen aan de kwaliteit van vaccins. Studies brengen de veiligheid van vaccins goed in kaart. Fabrikanten moeten nieuwe vaccins meestal bij enkele duizenden personen onderzoeken. Het vooraf testen op grote groepen personen geeft de zekerheid dat de kans op ernstige bijwerkingen beperkt is. Het CBG bekijkt zorgvuldig en kritisch alle onderzoeken met en over het vaccin. En beoordeelt samen met andere Europese landen de kwaliteit van het vaccin, of het vaccin werkt en of het veilig is.

29 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@28 zolang ze met gedegen informatie komen heeft u niet het recht te beweren dat dat niet zo is.

Overigens zult u hun gedegen informatie sowieso afwijzen omdat die informatie van hen afkomstig is. Kunt u uitleggen waarom u vraagt om informatie die u zult afwijzen?

30 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@20 @22 @24
Nee Robin. Jij was, bent en blijft aantoonbaar degene met het moreel besef van een schaamluis. Als die hard anti-vaxer de schaamte allang voorbij en zodoende mede een gevaar voor de volksgezondheid.

31 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@30

Lees het artikel. Die „slager keurt zijn eigen vlees” resultaten leg ik naast me neer.

32 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
9
Meld

Groenteboer keurt vlees lijkt mij onbetrouwbaarder.

33 datkanjijmakkelijkzeggen    
ongeveer 1 maand geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
1
Meld

citaat uit @28

[ Zolang ze niet met gedegen informatie komen heb ik geen reden om ze te geloven.]

De gemiddelde Nederlander kan niet nakijken.

Zelfs na 100 jaar vaccineren zijn farma en hun lakeien bij publieke instelliingen nog steeds niet in staat om met betrouwbare info te komen.

Vaccins worden in no-time op de markt gegooid, vrijwel altijd zonder placebo-onderzoeken. Testperiode bedraagt gemiddelde 4-5 dagen waarbij alleen heel vluchtig naar vooraf geselecteerdes bijwerkingen wordt gekeken. Dit wordt expres gedaan om te voorkomen dat de echte en onvermijdelijke bijwerkingen in de weg gaan staan voor de grote poenbelangen.

34 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
11
Meld

@34

Het punt is dat de vaccinatie-industrie dient te bewijzen dat vaccinatie veilig is.
Het kan niet zo zijn dat kritische mensen dienen te bewijzen.
De bewijslast ligt bij Farma.

35 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
11
Meld

@34 is dat omdat al uw informatie zo vreselijk geheim is? Die hoogopgeleiden kunnen toch wel Googlen zeker? Althans, dat pretenderen ze wel.
@35 zonder aanwijsbare reden? Het is ook een keer genoeg toch? Of moet de bouwer van de Zeelandbrug ook steeds valse claims weerleggen?

36 datkanjijmakkelijkzeggen    
ongeveer 1 maand geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

Dat die halve garen zelf geen vaccinatie willen is nog tot daar aan toe, maar worden moeten die kinderen van hun eronder leiden?

Dat is het hele probleem bij die gestoorden altijd; ze vinden dat hun kinderen op zo'n manier moeten worden opgevoed, ongeacht verstandig of niet.
Ik ken persoonlijk ook zo'n jehova getuigen, die ook nog eens vegan is. het is een behoorlijk irritant persoon, die ook nog eens een kind heeft.

37 Handalf    
ongeveer 1 maand geleden door Handalf
0
Meld

@35
Ga eens naar buiten en kijk eens om te heen. Praat eens met een paar mensen.
Meer bewijs van veiligheid is waarschijnlijk niet nodig.
Natuurlijk niet in je eigen enge kringetje van zweefteven blijven.

38 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
0
Meld

@38

Dat is anekdotisch bewijs. Dat telt niet question

Behalve dan wanneer antivaxxers met anekdotes komen over de vermeende gevaren van vaccins. Dan zijn het ineens kritische mensen.

In de gewone wereld heet dat "met twee maten meten"

39 carpenter    
ongeveer 1 maand geleden door carpenter
0
Meld

@32 terecht. Dat doen wij allemaal.

Ik begrijp echter niet wat dat te maken heeft met de bewezen veiligheid en werkzaamheid van vaccins. Zou u dat kunnen toelichten?

40 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
0
Meld

@34 u doet opnieuw een aantal onjuiste beweringen. U verzwijgt opnieuw alle kanttekeningen die herhaaldelijk bij uw beweringen zijn gemaakt.

Uw geloofwaardigheid heeft zwaar te lijden onder uw gedrag.

41 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
0
Meld

@35 u spreekt uzelf tegen. In @35 zegt u dat de vaccinproducent dient te bewijzen dat vaccins veilig zijn. In @32 zei u echter dat u dergelijk bewijs naast u neerlegt.

42 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
0
Meld

@42

Goed lezen, Intellector. Onbetrouwbare keuringen leg ik naast me neer.

43 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
9
Meld

@43
Natuurlijk, alleen keuringen die het door jou gewenste resultaat geven, acht je betrouwbaar.

44 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
0
Meld

@44 precies. @43 heeft in @32 gezegd dat hij de door hem in @35 geëiste bewijzen naast zich neer zal leggen.

45 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

1 dag geleden door Dirk2137

Baudet promootte video Nederlandse extreemrec...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet h...

21 uur geleden door Nu.nl

Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk
Nadat ze een elkaar een week lang openlijk ui...

13 uur geleden door AD

Protestactie tegen Baudet voorafgaande aan Pa...
Op sociale media wordt opgeroepen om vanavond...

1 dag geleden door DagmarA

'Ik zie in Rusland niet een land dat Ned...
De tweede stelling gaat over Rusland en is in...

14 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Zwartwit
Protestactie tegen Baudet voorafgaande aan Pa...
@109 nav @[email protected]  @42  @48  @75 ...

minder dan een minuut geleden door Zwartwit

solidsteel
Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk...
@204 "terwijl hij ze net een eeuw terug in de...

minder dan een minuut geleden door solidsteel

datkanjijmakkelijkzeggen
Vaxxed producent Del Bigtree - niet geloofwaa...
@141 juist, graag zoveel mogelijk eenzijdige ...

1 minuut geleden door datkanjijmakkelijkzeggen

Mrs. K
'Ik heb uit angst op de bank geslapen', boere...
@5 Jij hebt geen enkele moeite met dierenleed...

1 minuut geleden door Mrs. K

Kubusje
Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk...
@199 Vrouwen die op Baudet stemmen omdat ze h...

1 minuut geleden door Kubusje

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig