U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
'Zeventig Russischtalige Joden die Israël hebben gevormd' is een nieuw educatief initiatief dat de aandacht vestigt op de bekendste pioniers die het moderne zionisme en de Staat Israël hebben gevormd. ...

4 maanden geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
1
5
1

Uit het bericht, 'Als de wereld om je heen je niet laat vergeten dat je Joods bent, dan is er misschien geen sterkere en onveranderlijkere kracht die je tot je Joodse identiteit drijft,' zegt Salita."

Het is diezelfde kracht die het Palestijnse volk gevormd heeft. De ontwikkeling van het nationalisme van de Palestijnen is sterk beinvloed door de Joodse Aliyah, de Nakba, de weigering voor Palestijnse vluchtelingen om terug te mogen keren, de Israëlische bezetting en de Israëlische illegale kolonisatie van bezet gebied.

1 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
18
Meld

@1
De arabische visie, die jij zo omarmt. Jouw geliefde "palestijnen"hoefden helemaal niet weg, in 1948. Maar ze deden dat slechts op dringend advies van hun opper-religieus, de Grootmoefti van Jeruzalem. De arabische legers kwamen namelijk even langs om die rotjoden even uit te moorden, dan wel de zee in te jagen. DAT was de reden dat mensen wegtrokken, NIET een vermeend "verjagen" door kolonisten.

En dat zien we dan ook in de opbouw van de Israëlische bevolking: de helft van die arabieren van destijds bleef namelijk gewoon, en zij werden nieuwe burgers van Israël. Compleet met burgerrechten en een paspoort. Alles wat WEL wegtrok ging kampen bij de arabische buurlanden in en is tot op de dag van vandaag statenloos, rechtenloos en paspoortloos. Van je moslimbroeders moet je het dus niet hebben; dan ben je van de ene op de andere dag een pion in een luguber spelletje "Joden-pesten".

EN nee, die lui, met hun vele kinderen kunnen niet meer terugkeren. Net zoals de miljoen verjaagde Joden niet meer kunnen terugkeren naar hun arabische landen, waar ze in 1948 uit verjaagd zijn. Met achterlating van alles, hun vee kwijt, hun huizen kwijt, hun landerijen kwijt.
Dus jank niet over de ellende van één partij, maar jank over beide. Dat zou betekenen dat er nog wat visie in je zit. Dat éénzijdige gejank laat alleen maar jouw Joden- en/of Israëlhaat zien, plus je zwaar vooringenomen en éénzijdige arabische mening.

2 weerman    
4 maanden geleden door weerman
3
Meld

@2 weerman

Reeds tijdens de burgeroorlog die uitbrak in 1947 zijn er tienduizenden Arabieren gevlucht. Je onwetendheid wat betreft de Nakba en de voorafgaande burgeroorlog is stuitend.

"Vóór het uitroepen door David Ben Goerion van de staat Israël, op 14 mei 1948,was reeds een kwart miljoen Palestijnen tot vluchten gebracht." Verder wordt het in onderstaande link duidelijk dat je inzichten niet of niet helemaal correct zijn.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Palestijnse_vluchtelingen

3 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

@3
Natuurlijk verdedig jij je arabische vriendjes. Helaas is er nooit normaal te praten met Joden- dan wel Israëlhaters. Dat ga ik ook nu niet doen, want ze komen altijd met gescheld, beledigingen en onzin. Iederene weet dat er al voor 1948 veel doden zijn gevallen, maar dan wèl aan beide zijden. Er zijn namelijk heel wat kolonistendorpjes uitgebrand en Joden vermoord. Dat wordt altijd zorgvuldig genegeerd door Joden- dan wel Israëlhaters; zij doen alsof de ellende maar van één kant kwam en dat de aanwezige arabieren daar allemaal 'slechtoffer' werden. En dat is gewoon een leugen.

Dat er bv. ruim een miljoen Joden uit de omringende arabische zandbaklanden werden verjaagd, met achterlating van alles, zul je types als Hendrianus nooit zien schrijven. Die mensen hadden vele generaties al grond met een totale grootte VIER keer de oppervlakte van het huidige Israël! Allemaal door de arabieren geroofd en gestolen. Horen we H. en zijn vriendjes nooit over! Die negeert dat volkomen. Waarom? Nou, dat antwoord gaf ik al hierboven.

4 weerman    
4 maanden geleden door weerman
4
Meld

@4 weerman
Haha, ik zou nooit gereageerd hebben op de verdrijving emigratie van de Joden uit de Arabische buurlanden van Israël nadat zionisten met geweld en verdrijving, zo'n 700.000 Arabische bewoners, de Israëlische staat hadden opgericht. De diirect na de oprichting verloren oorlog tegen de staat Israël speelde natuurlijk ook een rol.

Verder kun je je schaapskooi op met je bêh, bêh Joden dan wel Israël haat.

5 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@4 . En weer die onzin. Een groot deel, zoniet het grootste deel, is vrijwillig naar Israel vertrokken om hun zionistische droom te verwezenlijken.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_and_Muslim_countries
Ik weet dat je dit niet gaat lezen, omdat je liever je stompzinnige riedeltjes blijft herhalen

6 tsja    
4 maanden geleden door tsja
9
Meld

@5
Wat heb je toch met schaapskooien, mafkees? Je wanhopige pogingen om op-de-man te gaan schelden en beledigen zijn zoooo doorzichtig. Je bent een potsierlijke, hatende clown met een hoop gebakken lucht, poeha en een grote mond. Je hebt verder niets meer on-topic, je vriendje 'tsja' komt ook even spugen zie ik. Nou, spuug lekker saampjes. Meer komt er niet uit.
Wen er maar aan dat Israël bestaat, kneuzen.

@6
Zelfs 850.000 Joden die moesten maken dat ze wegkwamen! En jij vindt het allemaal prachtig. Vrijwillig? Da's arabische propaganda; er was weinig vrijwillig aan. Ze werden bedreigd en moesten weg. De weinigen die vrijwillig gingen, hadden weinig te verliezen en wisten dat ze samen veel sterker konden zijn. Wat tot op de dag van vandaag zo blijkt, zeker nu Hamas weer raketten op burgers afschiet.
Moet je ze niet gaan helpen, hmmm?

7 weerman    
4 maanden geleden door weerman
3
Meld

@7 . Onzin, lees het artikel maar. Goebbels zou aan jou een makkie gehad hebben

8 tsja    
4 maanden geleden door tsja
7
Meld

@7 Jij doet niet anders dan op de man spelen. Je schiet steeds meteen in een Pavlov reactie met het zelfde riedeltje aan beschuldigingen en verwijten .
Altijd weer hetzelfde man. question

9 solidsteel    
4 maanden geleden door solidsteel
6
Meld

Grappig hoe Israël- en/of Jodenhaters altijd zo snel en fanatiek mensen met een andere mening en andere input kapot proberen te maken, via gescheld en beledigingen. En snel ruzie zoeken en maken; zie de sneren van ze hierboven. Echt opvallend, blijkbaar arabische gewoontes of zo...? En altijd weer de zaken omdraaien, echt opvallend en een gebrek aan argumenten. Enfin, de discussie -die er niet eens was- is wel weer klaar. Ik ga matzes met schapenvlees eten.

question

10 weerman    
4 maanden geleden door weerman
4
Meld

@10 . Andere mening/input prima, klinkklare leugens niet

11 tsja    
4 maanden geleden door tsja
7
Meld

@11
En daarmee zet je jezelf buiten de discussie. Anderen voor leugenaar uitmaken maakt namelijk jouw betoog niets sterker, je laat jezelf alleen maar als 'steeds wanhopiger' zien omdat je niet meer zonder gescheld en smaad kunt praten.
Om te besluiten stel ik voor dat jij eens bij jezelf nagaat wat je toch zo tegen Israël hebt, en waarom dat is. Denk dan ook aan je eventuele religieuze achtergrond, je afkomst, je sociale verbanden. Ik wens je er sterkte mee.

12 weerman    
4 maanden geleden door weerman
3
Meld

@12 . Je gaat al heel snel van ruim een miljoen naar 850.000 Joden die allemaal verjaagd werden. Wat is het nou? En ja, jij liegt altijd als het Israel betreft.
Zelden of nooit bronnen, hooguit het RD, een blad ten alle tijde loyaal aan Israel, of andere Hasbara pulp.

13 tsja    
4 maanden geleden door tsja
6
Meld

@13
Onzin. En weer op-de-man, geen inhoud, alleen maar gespuug. Ben je van arabische afkomst of zo? question

14 weerman    
4 maanden geleden door weerman
3
Meld

@10 weerman
Je schrijft,
"Grappig hoe Israël- en/of Jodenhaters altijd zo snel en fanatiek mensen met een andere mening en andere input kapot proberen te maken, via gescheld en beledigingen."

Welke reactie met als inhoud, "Dus jank niet over de ellende van één partij, maar jank over beide. Dat zou betekenen dat er nog wat visie in je zit. Dat éénzijdige gejank laat alleen maar jouw Joden- en/of Israëlhaat zien, plus je zwaar vooringenomen en éénzijdige arabische mening.", was de tweede reactie in dit draadje?

Oh, die was van ene weerman.

15 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@14 . Nee, ik ben een gewone Nederlander die kritisch nadenkt. Bv geen fan van Trump en toch niet geloven in die Russia collusion BS. Maar ja, simplisten kunnen zoiets niet bevatten

16 tsja    
4 maanden geleden door tsja
6
Meld

@14 . "Jouw geliefde "palestijnen"hoefden helemaal niet weg, in 1948. Maar ze deden dat slechts op dringend advies van hun opper-religieus, de Grootmoefti van Jeruzalem"
Dat is al lang geleden debunked.
"Efraim Karsh is among the few historians who still consider that most of the Arabs who fled left of their own accord or were pressured to leave by their fellow Arabs"
Kortom, een kleine minderheid van de joodse historici gelooft dat nog.
https://en.wikipedia.org/wiki/1948_Palestinian_exodus#Debate_on_the_causes_of_the_Palestinian_exodus

17 tsja    
4 maanden geleden door tsja
6
Meld

@12 Mijn religieuze achtergrond is christelijk en ik ben op de lagere school stevig gedrild in het joodse slachtofferschap. Maar ja, op een gegeven moment ga je zelf nadenken. Blijkbaar geldt dat niet voor iedereen

18 tsja    
4 maanden geleden door tsja
5
Meld

En maar schelden en beledigen; de tactiek van Joden- en Israëlhaters die zijn gaan "nadenken."

Proest...!

19 weerman    
4 maanden geleden door weerman
2
Meld

@19 weerman
Maak je toch niet belachelijk. Je begint met @2 zelf op het orgel van schelden en beledigen te spelen.

20 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@20
Je liegt en je jankt krokodillentranen. Je bent echt niet meer serieus te nemen. En nu is 't mooi weest. De groeten aan de aardkern.

21 weerman    
4 maanden geleden door weerman
2
Meld

@21 weerman Waar en wat lieg ik dan?

22 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@22
En dan maar liefst 16 uur later nog even on-topic doorzaniken en zuigen? Ik ben de kwaadste niet, dus ik wens je bij dezen een heeeel fijne dag hoor.

23 weerman    
4 maanden geleden door weerman
0
Meld

@23 weerman
Je kan het dus....weer....niet hardmaken.

24 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

3 uur geleden door Nu.nl

Zwarte Cross maakt excuses voor ‘racist...
De organisatie van de Zwarte Cross heeft excu...

1 dag geleden door AD

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

14 uur geleden door kwatta

'Britse economie mogelijk al in recessie...
De Brexit heeft er mogelijk al voor gezorgd d...

23 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
jodelatedieho
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@126,Gevaar wat jij beschrijft bestaat co...

minder dan een minuut geleden door jodelatedieho

Jaap Oudenaerde
Unieke beelden tonen geïsoleerd en bedreigd ...
Bolsonaro is een fascist en een dictator die ...

1 minuut geleden door Jaap Oudenaerde

Zie Hier
Macron: akkoord veertien EU-lidstaten over he...
En er zijn nog steeds mensen die zeggen dat w...

1 minuut geleden door Zie Hier

Weet geen naam
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@139 Zie mijn @107.Ik schreef het ook al....

2 minuten geleden door Weet geen naam

Vageali6888
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@134Je weet best wel dat de omstandighede...

2 minuten geleden door Vageali6888

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig