door Havermout in Verkeer  ·  28 Reacties

  • 11
  • 598x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zijn ze er nu eindelijk achter gekomen?!

0
1 Topperz

Het is het één of het ánder.
En nu Jesse?

0
2 Bram brabant

Amnesty laat zich even voor het karretje van de oliebaronnen spannen.

E auto s kunnen heel schoon zijn mits men kernfusie of Thorium centrales ontwikkeld, China en India zijn al volop met Thorium bezig, helaas stelt de EU zich op dat gebied als een 3e wereldland op met windmolentjes, die duizenden vogels en miljarden insecten vernietigen.

13
3 Positivo

@3 Positivo,

Het artikel gaat over de winning van de grondstoffen waarvan de accu's vervaardigd worden, niet over de wijze waarop de stroom opgewekt wordt.

1
4 Bezorgde Europeaan

@4 Deze grondstoffen worden een keer gewonnen, en kunnen daarna eindeloos gerecycled worden.
Wees blij dat die mensen in Congo eindelijk een methode hebben om de kost te verdienen.

Ik heb Amnesty ook nooit gehoord over de mijnwerkers in de Limburgse kolenmijnen, of de Chinezen in de Chinese mijnen.
Nu is het in Afrika en die zijn ineens zielig.

Amnesty heeft natuurlijk liever dat daar een mega bedrijf de grondstoffen gaat ontginnen en jatten, wat steekpenningen aan de lokale hotemetoten en de bevolking heeft het nakijken.

8
5 Positivo

@5 heb gezien dat kinderen dit werk doen voor 10 dollarcent per dag. ja dat zet zoden aan de dijk.

1
6 de redelijkheid

@6 Andere cultuur, andere regels, andere manier van leven, andere prijzen en indien ze voor die dag hun eten verdient hebben stoppen ze, dus misschien werken soms ze een half uurtje, geen eten, werken ze iets langer.
En anders dien je hun vader en moeder er op aan te spreken, en niet ons trachten met een schuldcomplex op te zadelen.

7
7 Positivo

Niemand zegt dan ook dat de elektrische auto volledig groen (schoon) is. Alleen mensen met een soort van aversie jegens elektrische auto's komen met deze dooddoener aanzetten.

Het punt is dat een elektrische auto schoner is dan een auto met verbrandingsmotor, en al helemaal op de lange termijn.

6
8 Bluth

De Ruyters zeggen: "AI moet zich niet bemoeien met dit soort zaken, gewoon bij de zieligerds blijven en de bevolking belazeren met je geld smeekbedes."

3
9 De Ruyters van Michiel

@8
Echt niet! Niet schoner, niet milieuvriendelijker, en evenveel fijnstof!

3
10 Bleke Betty

Dat had iedereen met een beetje gezond verstand al lang kunnen weten. Die hele klimaat onzin van dit kabinet gaat zo een groot drama worden en het lost precies niets op. Ja de burger beroven van zijn eventueel vermogen, maar het milieu help je er dus nul mee.

0
11 Al

@3 kleine aanpassing:
"E auto s kunnen heel schoon zijn mits men kernfusie of Thorium centrales ontwikkeld"

moet volgens mij zijn:
"Elektriciteit kan heel schoon zijn mits men kernfusie of Thorium centrales ontwikkeld"

Maarja, 'ze' willen al 30-50 jaar niets doen met kerncentrales en bijbehorend onderzoek, behalve in verval laten raken en uiteindelijk ontmantelen.

0
12 lost

** gebruiker verwijderd **

En zo is er altijd wat , bij de fossiele brandstof auto is alles netjes geregeld op menselijk gebied maar ja bij de zwavelzuur auto`s is er nog van alles mis met de fatsoenlijkheid aangaande de mensen die die dingen bouwen .
Zo zie je maar weer dat groennix ook liegt net als de rest , het pluche is aantrekkelijker dan de stro tent waar ze vandaan komen .

13 verwijderd682241
14 Ness

@10 Nee hoor, nu ben jij glashard aan het liegen.

1
15 Bluth

@15
Ho ho, hoezo leugens?

Elektrische auto produceert bijna net zo veel fijnstof als benzinewagen:
http://www.prinsautogas.com/articles/nl/electrische%20auto%20fijnstof.html
Pieter van Vollenhoven: ‘is de productie van de elektrische auto wel zo duurzaam?
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/pieter-van-vollenhoven-is-de-productie-van-de-elektrische-auto-wel-zo-duurzaam/
https://www.theicct.org/sites/default/files/publications/EV-life-cycle-GHG_ICCT-Briefing_09022018_vF.pdf
Wat al langer wordt gefluisterd, wordt nu ook bevestigd door de Duitse krant Der Nordschleswiger: elektrische auto’s zijn in sommige gevallen vervuilender dan gewone auto’s.:
https://www.vanmorgen.be/2017/06/29/de-waarheid-over-elektrische-autos/

Accu’s vormen een grote belasting voor het milieu omdat de productie daarvan zeer vervuilend is. De Zweden concluderen in hun studie dat tijdens de productie van een accu elk kilowattuur (kWh) aan capaciteit leidt tot 150 tot 200 kilo uitstoot van broeikasgassen. Voor een kleine elektrische auto als de Nissan Leaf, met een accu van 30 kWh, betekent dit volgens hen dat al 5,3 ton extra CO2 is uitgestoten voordat er één kilometer mee is gereden:
https://www.ivl.se/english/startpage/top-menu/pressroom/press-releases/press-releases---arkiv/2017-06-21-new-report-highlights-climate-footprint-of-electric-car-battery-production.html
https://politiek.tpo.nl/column/aysso-reudink-elektrische-auto-fabeltjes-ing/

Congo- Mijnwerkers sterven van de honger, om de honger naar elektrische auto's te kunnen stillen: https://www.thegwpf.com/green-killers-congo-miners-dying-electric-cars/
https://www.ad.nl/auto/elektrische-auto-is-helemaal-niet-schoon-vindt-amnesty-international~a219583a/

Hier een fotootje van kleine kinderen die kobalt moeten mijnen:
https://www.alwareness.org/wp-content/uploads/2019/01/childrenminingcobalt-768x432-1546000787950-768x405.jpg
Fijn, die 'groene khmer mentaliteit'

Elektrische auto's: toch niet zo milieuvriendelijk":
https://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/153243-elektrische-autos-toch-niet-zo-milieuvriendelijk.html
Productie electrische auto's een stuk vervuilender: (e.v.t. de cookies legen om te kunnen lezen)
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-productie-elektrische-auto-stuk-vervuilender-~b019be18/

EINDHOVEN - Als we nu stoppen met aardgas, wordt de CO2-uitstoot alleen maar hoger, zegt TU/e-hoogleraar David Smeulders. Over een eenvoudig rekensommetje dat de regering vergat te maken: https://www.ed.nl/eindhoven/hoogleraar-tu-eindhoven-nu-van-het-gas-af-leidt-alleen-tot-meer-co2-uitstoot~ac68cdb4/

"De kobaltmijnen liggen vooral in de provincie Katanga. Daar is het relatief rustig vergeleken bij de naburige Kivu provincies, waar gewelddadigheden tussen strijdende groepen maar blijven oplaaien. Maar ook in Katanga zijn de gevolgen van de mijnbouw groot. Beschermde natuurgebieden worden vernietigd. Water en bodem raken vervuild doordat de fabrieken die het erts verwerken afvalwater lozen op beken en riviertjes. Dezelfde beken en riviertjes werden door de lokale bevolking gebruikt voor drinkwater en bevloeiing. Nieuwe verslagen van Premicongo, een Congolese organisatie waar Milieudefensie mee samenwerkt, schetsen een ontluisterend beeld."
“Het is tragisch dat mijnbouwbedrijven Congo kunnen verwoesten terwijl de overheid en afnemers de andere kant op kijken,” reageert Evert Hassink van Milieudefensie.
https://downtoearthmagazine.nl/kobalt-uit-congo-is-populair-smerig-en-valt-buiten-eu-voorstel-verantwoorde-mijnbouw/

Dus Bluth, 'who's lying now' question

0
16 Bleke Betty

@5 , in Ghana wordt er veel "e-waste" gerecycled via verbranding.
Docu: Toxicity. Echt bizar hoe het daar op het continent compleet naar de klote gaat.

0
17 caso

@16 Bijna net zoveel is niet hetzelfde als net zoveel. Het is ook volledig onlogisch dat een elektrische auto meer fijnstof uit zal stoten omdat er bijna geen bewegende onderdelen zijn. Okay, de meeste fijnstof komt van de remmen, het leuke is dat je met een elektrische auto meestal remt door met je voet van het gaspedaal af te gaan, regenerative breaking.

Nee, een elektrische auto is niet milieuvriendelijk, niemand met een beetje verstand zal dat beweren. Het hele punt is juist dat een elektrische auto milieuvriendelijker is dan een auto met verbrandingsmotor.

Jij bent nog steeds degene die liegt, vooral door te doen alsof "bijna net zoveel" hetzelfde is als "net zoveel". Dus ja, daar ga je, leugenaar. question

2
18 Bluth

@18
I disagree. question

0
19 Bleke Betty

@5
Nee:
"De circulaire economie – het nieuwste toverwoord in de duurzaamheidsdiscussie – belooft economische voorspoed zonder roofbouw of afval. Maar de wetenschap is niet onder de indruk. De circulaire economie focust op een erg klein deel van de grondstoffencyclus en houdt geen rekening met de wetten van de thermodynamica."
https://www.lowtechmagazine.be/2018/07/kritiek-de-circulaire-economie-roofbouw.html#more

1
20 Bleke Betty

@20 Alles kan herwonnen worden, dat het niet gebeurt is een ander verhaal.

1
21 Positivo

Wat heeft Amnesty international in Gods naam met het milieu te maken.

1
22 meneer van het nieuws

@21
Ja, heerlijk al die dromen en toekomstmuziek, met de nadruk op toekomst. Die er overigens zeer waarschijnlijk héél anders uit zal gaan zien en er veranderingen plaats zullen vinden waar men nu vanwege het graaien nog niet aan wil denken (bronnen van energie)

Toekomstmuziek, daar hebben de kleine kinderen in (oa.) Congo geen boodschap aan en ook de totale verwoesting van de natuur, de lokale ecologie, niet. Altijd zo grappig, hoe milieu fanaten, natuur eigenlijk van geen enkel belang vinden. De natuur mag overal verwoest worden, als men hier maar in het sprookje van de z.g.n groene stroom kan geloven. Zich 'goed voelen' en dat letterlijk over de rug van kleine kinderen. Dat die kanker krijgen, ziek worden, dat interesseert de 'Groene Khmer' niet.

0
23 Bleke Betty

@22
Ik ben niet zo pro Amnesty, maar natuurlijk is dit een punt voor hen. Die kinderen gaan echt niet juichend die mijnen in, ook de volwassenen niet en slavernij viert er hoogtij. Daarbij heeft de ecologische verwoesting gevolgen voor letterlijk alles. Dus ja, dat zij hier ook iets over willen zeggen verwondert mij niet.

0
24 Bleke Betty

Amnesty en Kobalt mijnen:
The Dark Side of Electric Cars: Exploitative Labor Practices:
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/09/the-dark-side-of-electric-cars-exploitative-labor-practices/

Child labourers as young as six dig for cobalt to power electric cars and phones:
https://goodelectronics.org/young-children-are-risking-their-lives-by-mining-cobalt-in-drc/
Is your phone tainted by the misery of the 35,000 children in Congo's mines?
My field research shows that children as young as six are among those risking their lives amid toxic dust to mine cobalt for the world’s big electronics firms:
https://www.theguardian.com/global-development/2018/oct/12/phone-misery-children-congo-cobalt-mines-drc

-Slave labor fuels the fighting and prevents residents from building better lives…
-Militias round up villagers at gunpoint and force them to work.
-False criminal charges are levied against people who are then sentenced in corrupt or phony
trials to toil at mines.
-People are enslaved to pay off household or business debts. Money, food, or tools are advanced
to laborers, but phony accounting and abusive interest rates prevent them from repaying the
debt.
-Miners are forced to keep digging.
-Sex slavery is rampant. Militias abduct women and girls from villages. Others are lured to mining
zones by false promises of financial support. "
https://www.freetheslaves.net/where-we-work/congo/

MODERN SLAVERY: THE TRUE COST OF COBALT MINING:
https://www.hermes-investment.com/ukw/wp-content/uploads/sites/80/2017/11/Hermes-Modern-Slavery-Take-Note-Cobalt.pdf
The high human cost of cobalt mining:
https://www.miningreview.com/top-stories/human-cost-cobalt-mining/

video:
CBS News finds children mining cobalt in Democratic Republic of Congo:

Children still mining cobalt for gadget batteries in Congo


Foto's vd mensen (kinderen) die als slaven gedwongen werken in de mijnen:
https://www.google.com/search?biw=1097&bih=535&tbs=qdr%3Ay&tbm=isch&sa=1&ei=4XiXXI7cLtCRkwXJkzg&q=cobalt+mining+slavery&oq=cobalt+mining+slavery&gs_l=img.3..0i24.11214.13566..13918...0.0..0.37.330.10......0....1..gws-wiz-img.......0i19j0i30i19j0i5i30i19.9DRTc9PVYcI

1 vd grote spelers op het mijnen-veld is Glencore, een inmiddels dubieus bedrif, veroordeeld voor corruptie, fraude, witwas enz.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Glencore

Dus concluderen dat de e-auto 'schoon' is? Dat is pas een leugen! question

0
25 Bleke Betty

@17
Toxicity: Even opgezocht en in zijn geheel te bekijken op:
https://www.documentarystorm.com/toxicity/

0
26 Bleke Betty

@26 , bekend met de docu: Beerput van 2doc?

0
27 caso
28 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@13 Zeker en als je toch je eigen groepjes wil toevoegen dan kan je het islamitisch smaldeel, de allergrootste groep antisemieten in Nederland, ...

3 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bram brabant
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Mooi. Daar liggen ze goed. Nu maar hopen dat dat asielgespuis het even doorgeeft aan het thuisfront.👍👍...

3 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@32 https://discriminatie.nl/discriminatiegronden/herkomst-huidskleur-racisme/#:~:text=Discriminatie%20op%20basis%20van%20herkomst%20of...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Ronin
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@24 Inderdaad, dat gaat natuurlijk allemaal veel te ver.Dan komt "Val dood, kankerlul" toch een heel stuk beschaafder over.Uit welk rio...

7 minuten geleden geplaatst door Ronin

spookrijder
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@24 Gelukkig niet zeg. Normale mensen houden niet van die Stasipraktijken/ NSB-gedrag....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

PVDA wilde in 2016 een luchtbrug om vluchtelingen op te halen.Ik vind zo'n luchtbrug een goed idee maar dan wel om ze terug naar huis te breng...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@15 😂 Waar discrimineer ik dan? Wat is discriminatie?Discriminatie is mensen anders behandelen, achterstellen of uitsluiten op basis v...

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Korean PornvideosBro And Sister PornLust Cinenaافلام سكس كلاسيكيةStarsmittenJeshbyjeshDanny D Sexy VideoSunny Xxx VGay XxxgamesXnxx Student And TeacherLondon PornPizza Boy SexBurka PornSexopornô GrátisKhloe Kingsley PornGrandson Granny PornLena Jason PornPornografia EscondidoVoyeurs PornMadrepornoSerqett OnlyfansBalgla Choti GolpoMilavalentinaxAlexis SilverG String PornSaxy VideioFotos Amadoras De SexoFuckng PicsWoahhtee LeakedXxx Video Low QualityTamil Aunty Village Sex VideoIncestbrother SisterPornmagazinePorn FaceswapTürk Porno IfşaBryan Silva PornBucetuda NovinhaAsianescortKambikatha ComA+ For Amazing PussyTrain Indian SexKaitviolet PornCartoon Taboo PornBondage BdsmSada NudeYulissa FoxSugary Love NakedEscort IdfFadalmotelNaked WoInland Empire EscortBangla Hd PornTinto Brass Movies OnlineLeabians CummingBrandnewanateursPeliculas De Adultos GratisFree Pornostar PicsRide On FaceShame4kEva Green NuddTeens Twerk PornRebecca De Mornay NakedPorn Hub Sexy VideoSex Vidio XnxxMiltf LesbianBrookelynne BrairThick Latin MilfVicky Aisha PornSakura BjNude Horny MomsRub MapsPornactingPorn On The Dark WebPornor MulatasPawg MilfVideo Indian XRyan Medison PornTeen Age Xxx VideosPorn Sexy Movies HdThe HabibshowGp-guiaKate Bosworth NakedJanhvi Kapoor HotPrincesskendallTamil Aunty NakedHot Fuck StoriesSmall Man Sex VideoMom And Son Porn MoviesCelebrity NydesStori Pornسکس روسیBiggest Pennis In PornEmiri SuzuhazaPorngames For IosFree Leabain PornKemono.partyuFree Porn Site BestHentai VostrfPorntrex..comFlora Saini PornMichelle Scott LeakedFree Romantic Porn VideosMom Hd Xxx VideosDolly Little AnalRion King PornCuckold Story PornTamil Sex Video Hd NewColby JensenNaked Pics HotNaomi Soraya LeakHidden Camera Nude VideosGujrati Sex VidioBig Black Hard SexCosplayer With Big TitsSybian RideArab Milf PornDylan Ryder PovPornfromczechHenati FoxAnimatred PornClit DickPorn Hd Quality VideosHuge Tits Asian MilfHentai MilfsEnjo Kouhai Ep 8Olivia Culpo SexyNailing No Nut November Emma Starletto And Lana SmallsHot Nude MalluNude Stage DanceSex In HallAnime Nipple SuckingZaawadiVideo Pornografici ItalianoPhoebe Waller Bridge NudeSexi Video DownloadTelugu Ammai PukuYoutube VideospornMasturbation CompilationBang Bros NetworkJapanese Porn TwitterFabswingers WebsiteGrandmas Free PornXnxx MamaAletta Ocean X VideoKangana Hot PicsNice PussypornKelly Monaco NakedXruniversityHentai Manga NtrBangladeshi Adult Chobi