door zorgwijzerNL in Economie  ·  37 Reacties

  • 29
  • 964x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maar nu grijpt dat onzalige Brussel niet in, maar bij de meeste andere zaken bemoeien ze zich.

1
1 Nicks R. Van

En dat is weer een bevestiging dat onze roverheid alleen maar heel slecht bezig is en de burgers in de ellende stort. Die verrekte grijns van Rutte moet hoognodig plaats gaan maken voor meer aan de bevolking denkende figuren. Welke dat worden weet ik ook niet, want in de politiek zijn het allemaal bedriegers. Onze sukkel Wiebes voorop met zijn energiebeleid.

0
2 TC

Ja dat is het resultaat van energiebelasting en dan nog B.T.W er bij dan zit je zo aan 50% meer winst, rekenen kunnen ze wel in den Haag alleen in het eigen voordeel jammer genoeg.

0
3 welofniet

Stap over op een petroliumkacheltje en die van praxis is goedkoop en zuinig en je hebt hierbij gene afvoer nodig en het aanschaffen hiervan kost pl min 120 euro en ene duurdere is niet nodig en schaf als het toelaat er twee aan en tegel op de muur waar ej hem wilt hebben staan in verband met brandgevaar en gebruik NoOiT oude pertroluim want dat vernielt je kachel en das geen grap. Die van het vorige seisoen dus nooit gebruiken.
De gemiddelde kosten uitgesmeert over het gehele jaar is pl min 50 euro. Als je zuinig stookt. 1 Kachel gebruik je bv in je woonkamer ende andere kachel in de keuken als je kookt en die kachel kan je ook gebruiken pal voor je gaat douchen en deze kachel kan je ook in je woonkamer zetten als het echt heeeel koud is.

2
4 vis

Italie, Zweden, Denemarken en Zwitserland zijn zelfs nog duurder.

16
5 iedereen heeft recht op mijn mening

@5
Dus?
U wilt benadrukken dat slechts 1 op de 7 landen duurder is?
Duidelijk. Maar wat wilt u er mee zeggen?

0
6 beastyboy

Niet alleen betalen we voor de energietarieven, op een viertal landen na, de hoofdprijs. Dat geldt binnen Europa ook voor bv. de belastingdruk, de dagelijkse boodschappen, de benzine, enz. We worden genaaid en compleet leeggezogen door de (r)overheid.

0
7 Gurk

@2 Ik heb totaal geen medelijden met de burgers die zich in de ellende laten storten door de regerende uitvoerders eigen schuld dikke bult.
Want massale verzet is in geen velde of wegen te bekennen de Nederlander komt maar niet van die luie stoel af om tegen in het verzet te gaan, het enige wat Nederlanders doe is hun frustratie uiten en achteraf pas gaan klagen terwijl ze het op voorhand al wisten.
En welk rood vakje je ook kleurt het maakt niets uit de rekeningen zulle aanzienlijk gaan stijgen er is nu eenmaal een Parijs akkoord ondertekend Nederland heeft nu eenmaal zijn handtekening er onder gezet en wie de rekening betaald is niet belangrijk voor de regerende lijders.
ezet

1
8 Billiger

Nederland vergroent het belastingstelsel sinds 1997. Daarom behoren de energiebelastingen tot de hoogste in Europa en ter wereld.

Het aandeel duurzame energie in de totale energiehuishouding ligt in Nederland lager dan elders in de EU. Samen met Luxemburg is Nederland hekkesluiter. ( Nederland 6% duurzaam, het zogenaamd zielige Brexit-Engeland heeft al 35% duurzame energie.)

Conclusie: de politieke partijen en hun leiders die sinds 1997 groene belastingen hebben geheven ter verduurzaming , zijn in hun beleid jammerlijk mislukt. Ze hebben gefaald; ze kunnen het niet. Sinds 1997 zaten in de regering: VVD, D66, PvdA, LPF (bestaat niet langer), CDA en CU. Menigmaal werden zij gesteund door GL.

Niet toevallig zijn deze 6 consensus- of zogenaamde midden-partijen ( hoewel GL een samenraapsel is van diverse extreem-linkse groeperingen) ook de drijvende kracht achter het Klimaatakkoord.

De track-record van de partijen op het gebied van vergroening en verduurzaming is hopeloos. Opgebrachte heffingen en belastingen zijn de afgelopen 22 jaar consequent voor andere doeleinden die opdat moment electoraal meer opportuun waren aangewend.
Er is geen enkele grond om aan te nemen dat de partijen eerlijk zijn. Landen in Europa die al veel verder zijn gevorderd dan Nederland hebben nimmer een plan opgesteld dat 800 tot 1000 mrd kostte.

Nu weer het geknoei met cijfers. Leugens en fraude zijn bij de consensus-partijen vast beleidsinstrumentarium geworden. Bewindslieden, ministeries, overheidsbureaux, zoals het Planbureau Leefomgeving, fractievoorzitters, gewone kamerleden zijn te kwader trouw of in ieder geval niet eerlijk, niet te vertrouwen.

Het moet nu maar eens uit zijn. De verhoging van de energieheffing moet geheel ongedaan worden gemaakt. Indien je alleen een groep wier koopkracht te veel in het gedrang komt compenseert, wordt de fraude met cijfers toch weer beloond.
De bewindslieden op Economische Zaken en Financiën moeten aftreden.


Voor het overige moeten de kiezers diep bij zichzelf te rade gaan , of het verantwoord is te stemmen op partijen voor wie fraude en leugens de vaste beleidsinstrumenten zijn. Temeer , omdat die partijen het land willen storten in een peperduur beleid ter voorkoming van Klimaatopwarming.
(Volgens de cyclus van Milankovich gaat die opwarming door natuurlijk oorzaak gewoon door.)
Daarbij gaan zij miljardenorders gunnen aan ondernemingen, mogelijk bevriende ondernemingen.
Hoe dat gunningsproces zal verlopen is onduidelijk. Maar gezien de enorme haast die ineens wordt gemaakt, hals-over-de-kop, is duidelijk dat alom gunstige omstandigheden worden geschapen voor vriendjespolitiek en nepotisme.
Zodra het beleid mislukt, net als de verduurzaming sinds 1997, en de energievoorziening peperduur is, maar niet langen gewaarborgd, zal de burger niet worden toegestaan het terug te draaien. De bedrijven laten zich hun miljardenorders dan niet meer afnemen. Zij zullen hun politieke betaalmeesters aan de macht houden. Kiezers past U op: energiepolitiek is machtspolitiek. Een monstercoalitie van bedrijven en frauduleuze politieke partijen dreigt.

Wat er gebeurt , zodra de energievoorziening en huizen grote schade hebben opgelopen , vertelt het verhaal van de Groningers. Deze politici en hun partijen zullen nooit enige verantwoordelijkheid op zich nemen. Niets zal worden hersteld. Dat wordt de volgende rekening van 1000 mrd. Dat is de werkelijke energierekening die dreigt.

2
9 duurendaal

duh we betalen het meeste de hoogste tarieven en krijgen en zien daar voor het minste.

0
10 Gratiebarmhart

@4 U zit blijkbaar in de petroleum handel of werkt bij de Praxis ? Want ik zie deze reactie van u nu al een aantal malen voorbij komen. U promoot de petroleumkachel wel heel erg. De petroleumkachel heeft een hoop narigheid gegeven in het verleden, en ook de hedendaagse kachels zijn niet van onbesproken gedrag. Omvalrisico met brand, een te hoog vochtgehalte in de lont daardoor een onvolledige verbranding met KOOLMONOXIDE tot gevolg. We zijn in het verleden niet zomaar overgestapt op aardgas !!!

5
11 Een hardwerkende ZZPer

Bespaar 1000.000.000.000 euro's klimaatgekkengeld uit.
Stem fvd
Voor betaalbare energie

1
12 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

13 Undertaker

Aanvulling op @11 . Een kachel met een verwarmingsvermogen van 2,5 kW verbruikt ongeveer 0,25 liter petroleum per uur en produceert eveneens 0,25 liter water. Een tweede gevolg is, dat bij toenemend zuurstofgebrek de verbranding onvolledig wordt en dat het dodelijke koolmonoxide wordt gevormd. Een vat van 10 liter kost 30 euro. Daarvan kan je kachel dus 40 uur op draaien, en niet zoals u zegt "50 euro over een heel jaar". https://www.olievoordeel.nl/zuivere-petroleum-1822-10-lt.html?source=googlebase&gclid=CjwKCAiAkrTjBRAoEiwAXpf9CaqAAlyjWe9NrsO3gvhiWu1paOIyj1MjgRgFiv1iZnatxQhxN6tcOxoCBxsQAvD_BwE

4
14 Een hardwerkende ZZPer

Dusssssss...stem alle FVD....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2
15 The Master of the Universe

@14 ik stook gewoon afvalhout plus wat aardgas.
Gaat prima.
Wat zonnepanelen nog en die opbrengst gaat direct in mijn huis in een thermische electrische olieketel als boiler voor warmwater, simpel, goedkoop en snel terugverdiend

0
16 chouffleur

** gebruiker verwijderd **

Inmiddels behoort deze overheid met zijn torenhoge belastingen in de zelfde categorie als de verzekeraars met hun woekerpolissen waarop torenhoge kosten werden gemaakt waardoor er voor de verzekerden niets overbleef .
Diezelfde overheid die er toen met een grote mond schande van sprak dat de verzekeraars asociale winsten boekten over de ruggen van onwetende burgers laten nu een staaltje van de zelfde orde zien door er voor te zorgen dat de belastingen over de energie hoger is dan de energiekosten zelf . maar daar gaan ze nog wel even naar kijken en om met onbetrouwbare Wiebeles te spreken het zijn maar ramingen en geen exacte berekeningen .
Kijk even terug over de verontwaardiging van 12 jaar terug .

https://www.nrc.nl/nieuws/2007/02/09/politiek-wil-regie-over-woekerpolis-11273409-a1271152

17 verwijderd682241

@9 en @17 chapeau, precies de spijker op de kop !

0
18 Nokidding

Als gewoonweg iedereen vanaf nu weigert belasting te betalen, dan stort het hele systeem binnen een maand in elkaar maar Nederlanders klagen wel maar daar blijft het doorgaans wel en we wachten weer gedwee op de volgende (belasting)maatregel om even boos op te worden. We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. En het VVD, D'66, CDA, CU en Groen Links tuig gaat rustig verder met het bedenken van nieuwe miljarden kostende hobby's.

1
19 nostradamus666

* Verwijderd door de redactie *

20 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

21 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

22 E.Meel

@21 heeft u gilles de la tourette ?

2
23 chouffleur

@23 Dan was de reactie een stuk grappiger geweest.

0
24 foshizzle

@24 het verschijnsel klopt wel met zijn definitie van schuttingtaal
Iedere zin zit wel ultrrrarechtssss. Pvvvvveee, ergooooo in question

3
25 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

26 JackKropotkin

@26 question lol

0
27 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

28 Pxf7+

@9 Goed gezien en verwoord. ++++++

3
29 Hochiplush

@23
Ik vermoed maar één hersencel. question

3
30 Jan met de korte achterlul

@1

De prijzen van energie is een zaak van de afzonderlijke lidstaten .
Niet van Brussel.
Zou je ook willen dat ze zich met onze uitkeringen bemoeiden die hoger liggen dan het gemiddelde van de lidstaten ?

8
31 No newstoday

Ik zou wel een vergelijking willen van wat *grote bedrijven* in Nederland betalen voor energie, vergeleken met burgers!

0
32 handsfree

@5 en hebt u ook gegevens over het gemiddelde salaris en de koopkracht van de genoemde landen? Want ik weet zeker dat het modale salaris van de Zwitsers hoger is dan die van de Nederlanders. Tja, dan kan er wel wat meer af voor de energierekening zodat je onder de streep nog voldoende overhoudt om te genieten van het leven. Nu zijn veel mensen alleen maar bezig met zorgen hoe de rekeningen allemaal moeten worden betaald!

0
33 Hildabrunhilde

Electriciteit uit bruinkool, in een 'state of the art' machine, kost twee en een halve cent per kilowatt-uur. Die gaat op 43% terwijl China vaak maar 10% rendement haalt. Er zijn eeuwen kool voorradig. Kooldioxide mag best verdubbelen naar 800ppm. Dat wordt het misschien 1º warmer in 2100. Of niet natuurlijk, want dat bepaalt de zon.

0
34 Lambaster

[ Sarc on ]
Goed dat de milieu- en klimaat-belasting op gas in Nederland zo hoog is... Al dat Nederlandse gas zorgt immers voor de internationale/mondiale temperatuursverhoging. question
[ Sarc off ]

0
35 Gandalf

@33 Hier kunt u de verschillen zien in koopkracht en vermogen tussen Europeanen...

https://www.welingelichtekringen.nl/economie/753034/dit-zijn-de-rijkste-landen-van-europa.html

0
36 iedereen heeft recht op mijn mening

@31 ik zou willen dat ze zich met geen enkel binnenlandse aangelegenheid zou bemoeien, zodat aanbestedingen - om maar eens wat te noemen- gewoon in eigen land kunnen plaats vinden.

0
37 Nicks R. Van

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

6 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@13 Zeker en als je toch je eigen groepjes wil toevoegen dan kan je het islamitisch smaldeel, de allergrootste groep antisemieten in Nederland, ...

9 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bram brabant
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Mooi. Daar liggen ze goed. Nu maar hopen dat dat asielgespuis het even doorgeeft aan het thuisfront.👍👍...

9 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@32 https://discriminatie.nl/discriminatiegronden/herkomst-huidskleur-racisme/#:~:text=Discriminatie%20op%20basis%20van%20herkomst%20of...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Xxx Grand MomSax Videos IndianXx Video KeralaBlackporn BbwFriskpornAdult ManwhuaChristy Canyon GifKhalyla Kuhn PornHomemade Swinging VideosCubby PornPorn PodcastTits And PussyOld And Young Lesbian PornosAnal.orgasmThreesome FantasyNehal Vadoliya LiveTs Jasmine LotusRate My PussyLesbian BbwpornFilm Porni ItalianoAdilt WorkHeroine Blue FilmXnxn Hd VideoXxx InglandRaven Vice PornLink Telegram PornAidra FoxIzzy Green XxxGlory Hole Suck177013 MângHentsi TvShemaleporn PicBrookemarks NudeUllu Web Series Hot VideoIndian Blue Film SexFake Taxi FuckMortal Kombat Porn JadeBrokling ChaseAnal DolorosoLesbian Bdms PornXxx NavelGay Armpit LickingGood Sexual MoviesMilfitalianShantel Vansanten SexyCutest Japan PornBabescumReddit Real AsiansFlashgames PornFemale Masturbators PornGranny ExcortsGun PornBiggest AreolasStella Barey PornSexe En Cam GratuitTinatin NudeSxe XxAurora WintersKelly CompulsiveWife SeducingSexo ExtremoNudeviataCam4 Brasil GayHot Sex Com HdKangna Sharma SexTaboo DesiStepsister NudeNaughty Allie VideosAmateurporn MoviesVanessa CgeHard Core Porn BbwPorn CompilationSexy Video 19Brazzers AvaNetfuckReal Gloryhole PornPersian AnalSkylarmae LesbianThick Naked AsiansJaexgalore PornOne Hour PornAne Wa Yanmama JunyuuchuuPhim Sexxx MỹMelons PornGangbangcreampieBlack New PornstarsMeta PornAlexandrabiancaaaMilfnylonHeron XxxSara Underwood NudwDisney SexRiley Star And Laya RayeLupe FuentespornTeri Patrick PornHailee Steinfeld NudeXxx Hindi MeDesi Lady MobiWhite Indian PornFemale PornstaBlowjob SelfieNaughty America PronFate PornJulia AnMelissa DevassaJapanese Mom Porn HdShantel VansantennudeXxx Video Hd HdVideos PornosexmexPoorn Videos HdLesbian Porn Videos IndianMassaging The ClitFurranityHd PornvideoHot Aunty Xnxx ComScarlett Johansson Hot SexToon PorneXxxx Hd DesiTelugusexauntyPorn On CartoonsTriple Sex Triple Sex Triple SexHotxvipChinese Bf JabardastiHindi Desi Bf SexyPorn CxxCavinder Twins HotCharli Damelio PornThong BjsDbz Chichi PornViola Bailey PornstarWhite Trash Gay PornMasturbate Joiصور الزبReddit Pirate BayPornolandia VideoCorinna Koph TitsLeanna Decker NudeSyren Del MarAirport XnxSquirting With Panties OnNepali Aunty Sex VideoDoctor Maxine BalakVideos De Pornografia GratisXnxx 82Glados PornDawn Rochelle WarnerSex Video CKatrina Kaif Sex Video Full HdSensationalvideoBongacamc