Politiek
  • 7
De aanleidingZeker 1.000 miljard euro. Zo hoog wordt volgens het Forum voor Democratie de rekening voor het klimaatneutraal maken van Nederland in 2050. Leider Thierry Baudet noemde het bedrag vorige week nog in het Kamerdebat over het ontwerp-Klimaatakkoord. ...

8 dagen geleden door Hangingmen

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
2
LEES MEER OVER

Laten ze grootvervuilers dan eerst gaan aanpakken.

1 upanddown    
8 dagen geleden door upanddown
4
Meld

“1.000 miljard is niet accuraat, bestrijkt slechts een deel van de transitie en houdt geen rekening met de opbrengsten van de transitie.”

Welke opbrengsten?

2 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
8
Meld

@1
De groot vervuilers spelen het balletje gewoon door naar de consumenten hoor...

3 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
4
Meld

Maak er maar 2000 miljard van.

4 Spraypaint    
8 dagen geleden door Spraypaint
7
Meld

@2 staat en vrienden.
hun de winst wij de last.

weer een extra belasting.

5 Gratiebarmhart    
8 dagen geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

Precies hetzelfde als waar Baudet bij de live-uitzending bij WNL ook al op gepakt werd. Het feit dat hij alleen maar naar de kosten kijkt en niet naar de baten.

6 Gewoon een student    
8 dagen geleden door Gewoon een student
20
Meld

@6
Welke baten?

7 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
3
Meld

Het is voor insiders al lang duidelijk dat het zogenaamde onderzoek naar de invloed van de mens op klimaat en milieu compleet broddelwerk is door manipulatie en aannames.

8 Al    
8 dagen geleden door Al
2
Meld

@7 De tientallen miljarden aan besparingen, onafhankelijkheid van grondstofrijke schurkenstaten als Saoedi-Arabië en Rusland, en in samenwerking met andere landen die vergelijkbaar beleid zullen volgen een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

9 Gewoon een student    
8 dagen geleden door Gewoon een student
18
Meld

@7 : Het blijft heel raar stil als je daarnaar vraagt. Want dan komt een oude wijsheid om de hoek kijken, die van de 'gebroken ruit'. Natuurlijk, als er nieuwe industriën in het leven worden geroepen waar de burger geheel voor opdraait zal daar enige winst uit voortvloeien, die ten goede komt aan een paar particulieren en bedrijven en waar diezelfde burgers naar kunnen fluiten. Maar dat geld had ook ten behoeve van de burger kunnen worden aangewend, bv om de lasten te verlichten en zodoende de koopkracht op te krikken; dan gaat de heilige economie ook met sprongen vooruit, en met flink meer dan gesoepsidieerde banen in gesoepsidieerde industrietjes. Dus er zijn geen baten.

10 Ness    
8 dagen geleden door Ness
2
Meld

@9 : Besparingen als mensen zich blauw moeten betalen aan energie? Wie bespaart wat waar?

11 Ness    
8 dagen geleden door Ness
3
Meld

Het kost wat, maar dan word je ook lekker onafhankelijk van fossielexporterende landen.
Dat moet de grootste nee-schreeuwers hier toch als muziek in de oren klinken! Zet véél meer zoden aan de dijk dan een Nexit, terwijl aan de Nexit de hele economie mag worden opgeofferd als ik dat een beetje correct meen te mogen concluderen.

12 -Koeievla-    
8 dagen geleden door -Koeievla-
12
Meld

En dat gaat de burger betalen. Dat is het probleem.

13 Querulijn Xaverius,    
8 dagen geleden door Querulijn Xaverius,
1
Meld

Er word ook met geen woord gerept over de infrastructuur van het stroomnet
Dat moet totaal op de schop waardoor Nederland op een mollenhoop zal lijken.
Alleen de kosten daar van en de tijdsduur die het heeft is gigantisch!

14 dloops    
8 dagen geleden door dloops
4
Meld

@9
Dus we kunnen al gelijk van het gas af ofzo?
En de vraag naar elektra (wat we niet genoeg zelf op kunnen wekken) zal alleen maar meer worden
Dus dat zouden we dan toch ergens anders duur in moeten kopen...

15 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
3
Meld

Factcheck van de MSM. Nee dank u.

16 grovi    
8 dagen geleden door grovi
4
Meld

Als je de huizen goed isoleert en hangt er een aardgas gestookte cv combiketel in die 100% rendement levert ben je veel verder dan al dat gekloot met warmtepompen.
Voor gebruik van verwarming met een warmtepomp moet je woning 100% geïsoleerd zijn.In zo'n potdicht huis komt geen enkele ventilatie meer binnen.Dus alle leefvocht blijft ook in het huis.Kijk er dan ook niet raar van op dat t.z.t het stucwerk van de wanden en plafonds los komt als gevolg van vocht.Maar daar denkt nog niemand aan tot dat het zo ver is.

17 Eindpenthode    
8 dagen geleden door Eindpenthode
0
Meld

@12 : Onafhankelijkheid van andere landen, of het nou op voedsel of op energie aankomt, bestaat eenvoudigweg niet (meer). Zelfs als we heel NL volpletteren met thoriumcentrales moeten we dat thorium ergens vandaan halen wat afhankelijk maakt. Zelfde voor uranium. Nederland is allang niet meer zelfvoorzienend. En kan ook het met aard- wind en zonne-energie niet worden. Maar wees gerust, we gaan samen met USA een gewapende roofoverval plegen op Venezuela, want die etters daar wonen op ONZE olie. En dan kunnen we weer een tijdje voort.

18 Ness    
8 dagen geleden door Ness
1
Meld

@7
Die baten zijn toch niet zo moeilijk te bedenken. We hoeven bijvoorbeeld veel minder olie te importen als alle auto's elektrisch rijden. We hoeven Groningen geen schade meer te betalen voor aardbevingen. Zomaar een paar voor de hand liggende dingen.
Misschien ook minder geluidswallen, minder ziektes door minder vervuilde lucht.
Zo zijn er vast nog wel meer dingen.

19 AJ74    
8 dagen geleden door AJ74
11
Meld

@16
U kunt aangeven waar het mis gaat? Zelfs het FvD geeft zelf al aan dat ze maar wat gokken en de baten overslaan en subsidie dubbel tellen.

20 AJ74    
8 dagen geleden door AJ74
6
Meld

@19
We moeten veeeel meer stroom in gaan kopen en Groningen blijft verzakken ook al stop je nu met pompen

21 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
1
Meld

"Dat de overgang naar een bijna klimaatneutrale economie veel geld kost, valt niet te bestrijden. Verspreid over ruim dertig jaar gaat het om investeringen van honderden miljarden euro. En zeker in de richting van 2050 zijn de onzekerheden nog groot en is onduidelijk wie de hoogste rekening krijgt. Maar de berekening van het Forum voor Democratie van de „ruimschoots” 1.000 miljard is niet accuraat, bestrijkt slechts een deel van de transitie en houdt geen rekening met de opbrengsten van de transitie. We beoordelen de stelling als onwaar."

Vage conclusie. 200, of 999 miljard...

22 Pollens    
8 dagen geleden door Pollens
0
Meld

@19 : En waar halen we die elektriciteit vandaan? Van gasgestookte centrales wellicht? Kolen? Kerncentrales op uranium, waar komt dat uranium vandaan? En waar halen we dat gas vandaan? We moeten de Groningers NU een schadevergoeding geven, niet later; de gaswinning daar is praktisch gestopt. Alleen voor wat betreft luchtvervuiling heb je wellicht gelijk. Maar dat kan worden opgelost voor heel wat minder dan 1000 miljard (een bijzonder lage schatting). Plus, kun je stellen, DIE vervuilers mogen de aanpassingen inderdaad zelf betalen.

23 Ness    
8 dagen geleden door Ness
1
Meld

@21 Groningse agrariërs pompen zelf ook het grondwater weg voor bevloeiing van het land.Aangezien Groningen net als andere steden op veengrond gebouwd is zal dit altijd blijven doorgaan.Veengrond verzakt ook in steden midden in Nederland daar hoor je niemand over.

24 Eindpenthode    
8 dagen geleden door Eindpenthode
0
Meld

@20
Het gaat mis als de klimaatkerk zegt z'n critici te gaan "factchecken". Alsof je paus de argumentatie tegen het bestaan van een god laat beoordelen, en dat "factchecken" noemen.
Daar gaat het mis.

25 grovi    
8 dagen geleden door grovi
1
Meld

@2

Olie en gas niet inkopen uit het buitenland kon wel eens een leuk sommetje opleveren, nog afgezien van onafhankelijkheid van Saoedi-Arabië en de russen

26 DaStef    
8 dagen geleden door DaStef
2
Meld

@26
We zullen voorlopig nog aardig wat olie en gas in moeten kopen en daarbij moeten we ook behoorlijk meer electra in gaan kopen
Broekzak,vestzak dus....

27 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
1
Meld

@27

En dat zullen we moeten blijven doen als we er hier niet voor zorgen dat we van de arabische olie-tiet afkomen

Feitelijk is het helemaal niet zo moeilijk, wil je van die zand-debielen af dan zul je hier toch echt energie-onafhankelijkheid moeten zien te realiseren. Dat heeft m.i. geen fluit met het milieu te maken maar alles met voorkomen dat die arabieren je kunnen chanteren met olie.

Dat milieu interesseert mij persoonlijk niet zo heel veel

28 DaStef    
8 dagen geleden door DaStef
2
Meld

"Maar de berekening van het Forum voor Democratie van de „ruimschoots” 1.000 miljard is niet accuraat, bestrijkt slechts een deel van de transitie en houdt geen rekening met de opbrengsten van de transitie. We beoordelen de stelling als onwaar".

Naast een complottende lavendel prutser is het dus ook gewoon een grote leugenaar.

29 Jaap Oudenaerde    
8 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
9
Meld

@28
Ik ben het met je eens hoor,maar wat mij betreft doen we het wat geleidelijker en beter doordacht
Niet gelijk dat gas afschaffen en waarom niet investeren in thorium/kern centrales
Dit wat nu voorgesteld wordt is zo ingrijpend en zal de bv Holland kapot maken vrees ik.

30 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
0
Meld

@29
Want stel dat het (maar)950 miljard kost,is het u wel prima?

31 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
2
Meld

@30

Dat is inderdaad de vraag, hoe snel wil je het doen, maar dat we het moeten doen staat als een paal boven water.

Persoonlijk vind ik het jammer dat de nadruk zo op het milieu wordt gelegd, die afhankelijkheid van buitenlandse energie vind ik veel zorgwekkender. Dat het milieu er baat bij heeft is m.i. alleen een prettige bijkomstigheid.

Overigens ben ik wel een voorstander van het plaatsten van kernenergiecentrales, met de huidige technieken kunnen wij dat m.i. redelijk veilig

32 DaStef    
8 dagen geleden door DaStef
1
Meld

@32
Voorlopig hebben we ons al 'gek laten maken' om in 2050 CO2 neutraal te zijn,kijk dat gaan we natuurlijk nooit redden maar alleen het proberen gaat ons al honderden miljarden kosten die je eigenlijk veel beter zou kunnen besteden
En daarbij,mondiaal zal het geen zak uit maken

33 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
2
Meld

@31 Het kost een paar honderd miljard. Alle woningen naar A kost nog minder.
Ook levert het een enorm bedrag op dat mag u ervan af trekken.
Geld dat al in potjes zit voor groot onderhoud idem dat is van de huurders en die hebben hier baat bij namelijk lagere woonlasten.
Dalende uitgaven aan buitenlands gas en dergelijke leveren ook iets op.
Fossiele brandstoffen iets meer belasten zoals pallets en houtkachels kan ook naar de energie transitie.

Enz enz.

34 Jaap Oudenaerde    
8 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
6
Meld

@34
Je woning goed isoleren en warm stoken met gas,levers inderdaad een voordeel op maar dat voordeel zal als sneeuw voor de zon verdwijnen als je je huis op een andere manier moet gaan verwarmen
Want misschien is het u ontgaan "we moeten van het gas af"!
Dus er is geen spraken van dalende kosten,het wordt gewoon duurder.

35 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
2
Meld

NRC, zet de berekening maar online met je checkt grootspraak.
Checken is niet simpelweg de cijfertjes van Rutte optellen.

36 Rex    
8 dagen geleden door Rex
1
Meld

@35 U begrijpt het verschil niet tussen een ambitie om iets te doen en het feitelijk voor elkaar krijgen van iets? Gelukkig begrijpen politici dit verschil wel.

37 Jaap Oudenaerde    
8 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
5
Meld

@29 Omdat de NRC deze uitspraak als onwaar betiteld, is het dus onwaar? Whahaha. NRC is een slinksekrant, dus "natuurlijk" is alles onwaar wat van FvD. afkomtig is.Hoe "verassend".
Het FvD zit nog te laag met deze inschatting. Zie nieuwste rapport, waarover het FvD een debat wilde aanvragen, maar (natuurlijk) werd geweigerd door de extreemlinkse klimaatreligieuzen.
M.a.w. jij ben een domme papergaai.

38 Hochiplush    
8 dagen geleden door Hochiplush
3
Meld

@35
Leest u anders mijn @33 even dan

39 Hangingmen    
8 dagen geleden door Hangingmen
0
Meld

@37 Je begrijpt er zelf niet veel wat. Bemoei je hier verder niet mee, want het staat zo dom als je reageert op iets wat jou boven je pet gaat.

40 Hochiplush    
8 dagen geleden door Hochiplush
3
Meld

@38 Ja want Thierry lult uit zijn nek. Hij doet niet anders. Het zijn iedere keer complotten of leugens, iets anders komt er niet uit die gozert zijn kwakert.

41 Jaap Oudenaerde    
8 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
6
Meld

@40 Nou nee dit gaat me niet boven de pet hoor. Ik ben geen "Lord" Monckton adept. En heb ook niks met steenkoolboeren en mijnen.

42 Jaap Oudenaerde    
8 dagen geleden door Jaap Oudenaerde
5
Meld

@33

Zoals ik al eerder aangaf, die hele CO2 uitstoot interesseert mij niet zoveel, het effect dat Nederland hierop kan hebben is minimaal, echter dat is ook helemaal niet mijn insteek, het feit dat we aan het olie en gas infuus zitten van Achenebbisje landen, die naar believen ons daarmee onder druk kunnen zetten vind ik een veel belangrijker argument om zelfvoorzienend te worden, dat daarmee de CO2 uitstoot kan worden ingeperkt zou een mooie bijkomstigheid kunnen zijn, maar voor mij zeker niet het belangrijkste

43 DaStef    
7 dagen geleden door DaStef
1
Meld

Jammer, kan het artikel niet lezen.

44 hopefully    
7 dagen geleden door hopefully
0
Meld

Kortom, als pensioen word ik horizontaal van mijn werk gehaald met zwarte limousine als het zo doorgaat.

45 Captain Hero    
7 dagen geleden door Captain Hero
2
Meld
46 Hochiplush    
7 dagen geleden door Hochiplush
4
Meld

- Tijdens een recente hoorzitting in de Tweede Kamer (Commissie EZK) bevestigde ir. Frans Rooijers (directeur CE Delft) deze inschatting van de astronomische kosten van de energietransitie. De komende 15 jaar kost dit alleen al minimaal € 800 miljard.

47 Hochiplush    
7 dagen geleden door Hochiplush
4
Meld

En wat winnen we er dan in 2050 mee?
Helemaal niets daar het straks allemaal verspild en weggegooid geld is op niets af.
Maar de gewone burgers hebben wel voor al die onzin in de ellende gezeten en er voor betaald.
Baudet heeft wel gelijk op dat punt ,maar hem wordt aan alle kanten de mond gesnoerd.

48 Eindpenthode    
7 dagen geleden door Eindpenthode
2
Meld

@25
Maar inhoudelijk geen reactie begrijp ik. U beoordeelt een bericht puur op de bron zonder zelf in staat te zijn iets te controleren begrijp ik.

49 AJ74    
6 dagen geleden door AJ74
0
Meld

Kernenergie!

50 Pollens    
6 dagen geleden door Pollens
0
Meld

@49
Bij de laatste twee woorden gaat het mis.

51 grovi    
6 dagen geleden door grovi
4
Meld

@51
Ok, u beoordeelt een bericht puur op de bron zonder zelf in staat te zijn iets te controleren.
Mijn complimenten, zelfinzicht is u niet vreemd.
Rest alleen de vraag waarom u uw onwetendheid graag met de wereld deelt.

52 AJ74    
6 dagen geleden door AJ74
0
Meld

@45

Het is je gegund!

53 La Cabana    
6 dagen geleden door La Cabana
0
Meld

@44 even je browser verversen

54 Moien    
6 dagen geleden door Moien
0
Meld

@53 dank je.

55 Captain Hero    
6 dagen geleden door Captain Hero
0
Meld

@53
Duidelijk,
Is dat die vermaarde linkse compassie?

56 Hangingmen    
6 dagen geleden door Hangingmen
1
Meld

@56
Nee, want ben niet politiek links georienteerd.

57 La Cabana    
6 dagen geleden door La Cabana
0
Meld

@57
Alles links van de PVV en fvd is links georiënteerd vandaag de dag...

58 Hangingmen    
6 dagen geleden door Hangingmen
1
Meld

@52
O, nu gaat het bij de eerste zin al mis.

59 grovi    
6 dagen geleden door grovi
1
Meld

@59
Tsja, lastig om iedere keer van mening te veranderen. De vorige keer vond u die zin nog goed. Maar goed, u heeft recht op uw eigen niet zo goed begrijpelijke mening.

60 AJ74    
6 dagen geleden door AJ74
0
Meld

@60
Die sloot je nog af met "begrijp ik". Toen werd jouw mening ineens feit. Een vergissing die slinks eigenlijk altijd maakt.

61 grovi    
6 dagen geleden door grovi
1
Meld

@61
U was het niet eens met de laatste twee worden. @49
Dus met de rest was u het eens. Maar niet precies weten wat men zegt komt veel voor bij minder geletterde mensen. Is niet erg hoor.

62 AJ74    
6 dagen geleden door AJ74
0
Meld

@62
Hier gaat het weer mis: "Dus met de rest was u het eens."

63 grovi    
6 dagen geleden door grovi
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De aarde warmt op door de mens. Dat is overvl...
Uit meerdere, onafhankelijke studies blijkt d...

1 dag geleden door Brynnar

Baudet corrigeert partijgenoot: ‘Forum...
Forum voor Democratie (FvD) blijft een hartst...

1 dag geleden door Roy-050

Timmermans geïntimideerd bij bezoek aan...
Frans Timmermans is tijdens zijn bezoek aan H...

8 uur geleden door chouffleur

Bozo Trump laat zelfs isis/daesh bruid niet t...
Trump ontkent dat ze een inwoner van de VS is...

1 dag geleden door kovichni

'Moslimouders protesteren op Britse scho...
Ruim 300 ouders en kinderen verzamelden zich...

1 dag geleden door Scorpio


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Nicks R. Van
Autistische vrouw (23) urenlang verkracht doo...
Tuig is het. Het land uit en vlug een beetje!...

minder dan een minuut geleden door Nicks R. Van

Vageali6888
Wat heeft de PVV in dertien jaar bereikt?...
@65Dankzij het kartel wat hem vakkundig b...

1 minuut geleden door Vageali6888

Criticaster
Timmermans geïntimideerd bij bezoek aan Hong...
@119 Dat denk ik van de bedreigingen van Geer...

1 minuut geleden door Criticaster

Grootmoeder
Baudet vs Kamer: Jullie snappen helemaal niet...
@56U vergeet genetica binnen het rijtje...

1 minuut geleden door Grootmoeder

Oog om oog
‘Antisemitisme in Frankrijk het ergst sinds...
@30 Behalve dan in groen links wat nu ook he...

2 minuten geleden door Oog om oog

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig