door Inter in Politiek  ·  198 Reacties

  • 29
  • 1778x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik moet dus eerst werken tot 69 jaar en dan bij 70 moet ik dood volgens Groen links

3
151 Nexit-En-Snel

@151
Ja, jij wel.

11
152 Janzzen

@125 Voor spataders kan je zelfgemaakte goudsbloemzalf gebruiken,,

4
153 vis

Als ze dan beginnen met de ouders en grootouders van dat gl-tuig dan zien we daarna wel of gl nog steeds achter hun plannen staan.

2
154 A Passenger

@154
Vergroening in de uitvaartbranche: eerste elektrische crematieovens geleverd dus groen links kan aan de slag met hun ouders

https://nos.nl/artikel/2271750-vergroening-in-de-uitvaartbranche-eerste-elektrische-crematieovens-geleverd.html

3
155 Nexit-En-Snel

Groenlinks word steeds enger, Bah! Om al aan dit soort ideeen te denken mag je je al afvragen of je een normaal mens bent. Maar ze weten, van gekkigheid niet waar ze die 1000 miljard moeten gaan halen en komen ze maar met dit soort enge 40/45 ideeen aan.

6
156 vis

@150 Zolang er geld is voor de nieuwkomers dan is er ook geld voor het eigenvolk.

Bv je hebt een mooi gezin maar barst van de armoede en je moet zelfs tegen je kinderen zeggen eet niet te veel en je moet zelfs naar de voedselbank, maar verders draait je gezinnetje vrij goed maar helaas je kan amper de medicijnen betalen van je moeder die bij je inwoont.
Nu komt er een bedelaar aan je deur kloppen en die vraagt eten drinken slaapplaats. Laat je die binnen en zegt dan tegen je moeder vergeet die medicijnen maar, deze gast krijgt nu een boterham van me en jammer dat ik je niet meer kan helpen verders. Of zeg je tegen deze bedelaar klop eventjes aan de volgende deur,, SA bv. 1 miljoen lege tenten daar.

4
157 vis

@157
Sjezus, wat een sneu verhaal man....
Dat jouw leven er zo triest uit ziet is echt afschuwelijk!
Gelukkig kun jij je ellende afschuiven op een ander, al die nieuwkomers zijn veel verantwoordelijker voor jouw shit dan jijzelf.

Als ik heel stil ben hoor ik in de verte mijn hart bloeden voor je, en het bijbehorende vioolstrijkje ontbreekt ook niet.

10
158 Janzzen

Volgens mij wordt er een punt gemist.
Het klopt dat de bejaarde mens wordt over behandeld, maar dat is een gevolg van het bestaande zorgmodel. Dat ziet men ook bij de jongere mens.
Het klopt dat ouderen soms beter af zijn met minder " zorg"; lees medicatie. Als je ziet wat ouderen soms moeten slikken, dan moet je nog zieker worden. Is soms een complete gifbeker.
Natuurlijk is er medicatie die onontbeerlijk is voor de oudere mens, denk aan anti diabetica, medicatie tegen hartfalen etc. Maar wat ze nu soms slikken!
Als je kijkt wie hier beter van wordt.........dan kom je weer op de farma maffia.
Artsen werken , of moeten werken, volgens protocollen. Ze mogen er van af wijken, maar dan moet men dit kunnen verantwoorden. Deze protocollen schrijven heel vaak onnodig en veel medicatie voor o.a statines voor de hoog bejaarde mens, complete onzin en schadelijk.
Ook ziet men een "overbehandeling" aan onderzoek, welke soms heel belastend zijn en niets bijdragen tot de behandeling. Enkel om de diagnostiek ( die soms voor 99% duidelijk is) nog maar eens te (her)bevestigen.
De zorg moet centraal staan en men moet individueel kijken naar de patient! Zorg op maat!

En nee ik ben absoluut niet voor groenlinks, want wat mij betreft mag die Klaver een heel speciale behandeling krijgen met milieuvriendelijke klysma's die men anders voor een paard gebruikt.

3
159 FCT

@157 volgens mij staat de nieuwkomers problematiek hier een heel klein beetje, mijlenver vandaan. Het gaat hier over overbehandelen van ouderen, de meeste nieuwkomers zijn geen bejaarden van 80 en ouder.

Je verhaal gaat overigens zowieso een beetje mank. Normale medicatie hoef je in Nederland niet zelf te betalen. Op zijn hoogst een eigen bijdrage. En als je moeder bij je inwoont heb je ook al gedeelde woonlasten, en meerdere inkomens. Dat zou toch de miserie een beetje lichter moeten maken. Of je vertelt niet alles.

4
160 beertje36

Ouderen hebben het meeste ingelegd voor ziektekosten. Maar een hoogbejaarde zo lang mogelijk in leven houden is heel duur. Er moet dus toch een filosofische afweging gemaakt worden. Wat is beter: een 85-jarige twee weken langer in leven houden of 10.000 jonge sloebers een jaar voeren?

8
161 Lambaster

Soort van Logans Run beta versie 75.

1
162 caso

Mevrouw Ellemeet heeft 200% gelijk!

8
163 =*(++)*=

Mooi man, werken tot je 70ste + 1 maand. Geen bijzonderheden.

1
164 caso

Wat een idioterie, doorwerken tot je 68 dan mag je als je 71 bent lekker dood neervallen.

1
165 trotseoma

Als dar werkelijkheid zou worden ( wordt het niet ) dan kunnen zij die geld hebben naar een privékliniek gaan of naar het buitenland .
Dus wordt de eigen achterban ( ouders en kinderen) de klos?
Daar gaat GroenLinks dan ....!

3
166 No newstoday

De Ruyters zeggen: "Heeft er al iemand aangifte van discriminatie gedaan? Want dit is precies wat de definitie van DISCRIMINATIE betekent. We hopen dan ook dat Corinne Ellemeet zelf een vroege pijnlijke en nare dood gaat sterven en als dat er niet in zit hopen we van harte dat zij op haar 71ste een lekkere kanker onder de leden krijgt!"

3
167 De Ruyters van Michiel

@161

Even slecht of even goed , het is maar hoe je het bekijkt.
Bedenk wel dat je je pensioen dan mooi voor niks hebt betaald voor die 3 jaar.
Het gaat over 70+.
Je weet wel die mensen die nog volop in het leven staan , veel vrijwilligerswerk doen , nog sporten en ook nog belasting betalen .
En die vaak gelemaal niet ziek zijn .
Heb je meer aan dan zieke nmensen in de bijstand .
Wordt dat de volgende groep?

3
168 No newstoday

@161
Werkelijk, "een filosofische afweging maken" als argument?
Klinkt mooi maar uit jouw mond is dat geklets.
Jij hebt hier op NK werkelijk nog nooit aangegeven dat je oog hebt voor-, of mee voelt met de minderbedeelden in de Nederlandse samenleving.
Dus dat je nu ineens oog zou hebben voor 10.000 jonge sloebers en dat je er zelfs voor pleit hen "te voeren", nou dat gaat er bij mij niet in!

Zeker niet als je het "for argument's sake" opvoert als 'filosofische afweging'.

Het zal je er eerder om gaan (denk ik daan), dat er misschien in de toekomst de kans zich gaat voordoen, dat een deel van de ouderen legaal geruimd kunnen gaan worden door hen een behandeling te weigeren..
En de voordelen je daar in ziet.

Maar gezien je bijdragen tot nu toe hier op NK, interesseren 10.000 jonge sloebers je geen ene fluit.

0
169 tegenzinnig

Mijn hemel die mevrouw heeft vast geen ouders meer.
Mijn schoonmoeder is toen ze 70+ was geopereerd en behandeld voor kanker.
Vast wel duur geweest.
Maar zonder was ze al lang dood geweest.
Masr ze is springlevenden gezond , doet weer haar vrijwilligerswerk en past op de kleinkinderen .
En die lol wil ze mensen afnemen ?

2
170 No newstoday

Jongeren links opstellen en ouderen rechts. Waar doet me dat toch aan denken...?

0
171 Gurk

@161 Een 70-jarige die zijn/haar lichaam goed onderhouden heeft kan fitter zijn dan een 40-jarige met overgewicht, diabetes, een alcohol of drugs probleem die nooit sport etc. Onlangs ben ik geopereerd en kreeg ik de indruk dat ik voorrang kreeg omdat ik een drukke baan heb. Ook weet ik dat er voor dementerenden beperkte zorg is. Maw: die voorbeelden van u worden in de praktijk door de zorg zelf al afgevangen - daar hoeft de politiek niet nog een schepje bovenop te doen met generieke leeftijdsregels. Daar gaat bovendien vanuit dat men (de politiek) blijkbaar vindt dat je als gepensioneerde alleen maar een last voor de maatschappij bent.

1
172 Conradijntje

@168 Wie gewoon gezond is maakt ook geen ziektekosten, oud of jong. Maar we hebben denk ik toch een filosofische discussie nodig over wanneer leven eindigt en sterven begint. Hoe vervelend ook. Dat is het probleem met collectieve voorzieningen. Deelnemers wordt de keuze van besteding van hun middelen ontzegd. Wie particulier betaalt voor twee extra weken IC moet dat mogen.

9
173 Lambaster

@161 Er hoeft geen keuze gemaakt te worden want het kan alle twee. Nederland is immers een rijk land volgens ene Rutte...

0
174 Gurk

@172 Een algemene leeftijdsgrens is natuurlijk onterecht.

0
175 Lambaster

Mijn moeder was 87 en dementerend toen ze haar heup brak. Ze heeft de operatie goed doorstaan en kon na de (lange) herstelperiode (in een verzorgingstehuis) weer lopen met behulp van een rollator. Daarna kwam ze in een rolstoel terecht. Ze is op 90-jarige leeftijd gestorven. Ik zou de jaren die haar na de operatie nog gegund waren voor geen goud hebben willen missen. Ze was altijd opgewekt en vrolijk, tevreden en gelukkig. Dus ik heb TOTAAL geen begrip voor de standpunten van Ellemeet. Dat mens spoort niet.

0
176 Gurk

@166 "Dus wordt de eigen achterban ( ouders en kinderen) de klos?"

Die achterban bestaat uit arme studenten jongeren maar tevens de rijke grachtengordel, Gooise matras - de bekende salonsocialisten - die laatste groep is dus zeker niet de klos.

0
177 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

178 doscientos

@170 ze willen de lol niet afnemen maar ze willen je dood hebben. Driedubbel voordeel hebben ze dan. Minder zorg kosten, minder pensioen uitkeren en mooi de erfbelasting. GL zit de munten al te tellen. Typisch communisten die mensen die niet meer kunnen werken willen verwijderen uit de maatschappij

0
179 FrisianLionarden

@163
"Mevrouw Ellemeet heeft 200% gelijk!"

Dat is jouw opinie.
Maar wat voor wel 300% waar is?
Dat mocht jij de gezegende leeftijd van 70 jaar kunnen bereiken, elke aanname jouwerzijds omtrent de fysieke staat waarin je die gezegende leeftijd zal bereiken, onderworpen is aan grote onzekerheid.

Ik denk dat de kans dat jij in jouw toekomst, met ongewenste levensbeëindiging geconfronteerd gaat worden zelfs een stuk groter zal zijn dan je nu beseft.
Mede omdat dankzij dit voorstel (van mevrouw Corinne Ellemeet (2e kamerlid voor GL) uit 2019, om over deze zaken te discussiëren) straks allerlei waarborgen zullen gaan wegvallen en zal je dan vast, door snellere weigering van behandeling, eerder legaal geruimd kunnen gaan worden.

Want veranderende maatschappelijke inzichten omtrent mogelijke voordelen, die niet langer gekanaliseerd zullen worden door humanitaire beperkingen ter bescherming van allerlei groepen, kunnen daar straks voor zorgen.
Nu nog spreken wij over de bescherming van ouderen (en anderen), maar wie weet wat er straks als norm gaat leven.
En dat zal dan mede zijn dankzij openen van 'het hek op de dam', zoals waar mevrouw Corinne Ellemeet nu een discussie over bepleit en waarvan u met uw "Mevrouw Ellemeet heeft 200% gelijk!" aangeeft er een warm voorstander van te zijn!.

0
180 tegenzinnig

@160 nee die 2 hebben zeer veel met elkaar te maken. Hier worden de eerste stappen gezet om mensen die jarenlang voor zorg hebben betaald, diezelfde zorg te ontzeggen. Als je kijkt naar de gelukszoekers die nooit hebben betaald maar wel allerlei zaken krijgen uit dat zorgpotje , dan klopt er voor veel mensen iets niet. Zeker niet als je weet dat die lui wel een bril en dergelijke hulpmiddelen krijgen waar wij die niet vergoed krijgen. Dit soort profiteurs halen groenlinks aanhangers bij bakken binnen met een welkomstlied. Tegelijkertijd wordt door die gl-ers gezegd dat anderen maar met met minder moeten doen voor de "vluchtelingen" want geld kan maar 1 keer uitgegeven worden.

0
181 Merlinswit

@179 "Typisch communisten die mensen die niet meer kunnen werken willen verwijderen uit de maatschappij "

Wat is me vaag kan herinneren was de fusie tussen de PPR, PSP en de CPN geen fusie maar meer een coup waar vooral de communisten zich niet goed in kunnen vinden. Die zitten volgens mij dan ook niet meer in GL. Het zijn neem ik aan vooral egoistische neoliberaal denkende jongeren die zoiets zouden willen. Van die andere groep GL'ers: typetje de salonsocialisten, grachtengordel en villabewoners uit het Gooi, Bloemendaal en Amsterdam kan ik het me niet voorstellen behalve dan dat die privé klinieken voor de zorg regelen.

0
182 Conradijntje

@144 Geen problemen bij jongere mensen? Krijgen/hebben die geen kanker of hartfalen etc.
En....(kom maar op met de duimpjes naar omlaag), de veel te vroeg geboren kinderen die kosten wat het kost in leven worden gehouden, ongeacht wat de uitkomst hiervan is.

1
183 Miyake

@179
typisch ver-rechts om de hysterische frames van hun propagandakanalen klakkeloos na te papegaaien zonder zich af te vragen waar het nu eigenlijk over gaat.

5
184 morandi

@180 : Ik ben 75 ½ jaar.

En 2 weken geleden is me door ambulancemedewerkers en ziekenhuismedewerkers nog gevraagd : "Wilt u gereanimeerd worden indien nodig?"

Je wordt geacht direct antwoord te geven zonder dat je weet wat er in je lichaam allemaal aan de hand is en hoe groot de kans is dat je goed uit die reanimatie komt.

2
185 =*(++)*=

Groen links, Echt wolven in schaapskleren

1
186 Joepie

Is dit een manier om gepensioneerden het afvoerputje in te schoffelen................... en gaan ze dan ook minder premie betalen?

GroenLinks; ze zijn niet groen en ze zij niet links.

2
187 samcash

@109
En? Ben je zelf nog sportief en mobiel?

1
188 samcash

Verschrikkelijk wat hier in de 2de kamer zit ,pokkewijf

1
189 Joepie

Dit is natuurlijk een voorzetje om de gezondheidszorg in een spreadsheet te gieten.
Nu wordt 70 als startpunt genomen. Maar een zeer kostbare behandeling voor een patiënt van 68 kan wel?
Wanneer worden de kosten v/d behandeling afgezet tegenover de ziektekostenpremie die de patiënt nog gaat betalen?
Ziektekosten zijn ook iets nationaals. Dus de kosten v/e behandeling afzetten tegenover de belasting die de patiënt betaalt.

En daarmee komen we bij het meest hekele punt. De rijken zijn rendabeler en maken dus meer kans op een behandeling.

0
190 Rex

Dat mens moet het land uitgeschopt worden

0
191 SergioLeone

@183 :
Wat wil je zeggen?
Bij jongeren is er inderdaad niet het probleem dat er te weinig nagedacht wordt over een lijdensweg van 4 jaar bij een levensverwachting van nog slechts 5 jaar.

Je staat nu op 3 plusjes tegen 0, ik denk dat die niet goed gelezen hebben wat je zegt over veel te vroeg geborenen. (ik ben het er trouwens mee eens dat ook daar realistischer naar gekeken mag worden)

0
192 Jackd

@190 :
Waarom wordt er zoveel bij verzonnen.
GL heeft het niet over geld, enzvoorts.
“De conclusie kan zijn dat je beter kunt afzien van behandelen en zo juist bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de patiënt”

Blijkbaar is er veel wantrouwen, dat dit o.a. een opzetje is naar meer.

Het is ook anders te lezen: Laat artsen en pillenverkopers geen extra geld verdienen met behandelingen die de kwaliteit van leven achteruit laten gaan.

2
193 Jackd

Onthoudt deze naam Corinne Ellemeet. Als zij die leeftijd heeft en in het ziekenhuis komt gewoon laten verrekken.

1
194 SergioLeone

Abortus, euthanasie en nu dit weer ..

Groen links is een anti-leven partij

1
195 Vageali6888

ene meneer A. Hitler deed dat in de dertiger jaren van de vorige eeuw ook.

1
196 Thomas

@128 je hebt daarin groot gelijk. Als het aan mij lag mocht iedereen stoppen op zijn 57ste jaar en daarna in de vut. Maar dat mag niet van die klote regering. En overal om me heen zie ik mensen sneuvelen voor ze 65 zijn aan ziektes.

0
197 Jan met de korte achternaam

@188 ik ben zelf nog mobiel op versleten knietjes na op mijn 53ste. Wel 4 keer per jaar naar het ziekenhuis ermee voor injecties

0
198 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@95 1 aandacht koekje voor jou....

2 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 " aandacht trekkende kneus " Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 andere forumleden zullen denken dat het klopt wat hij/zij/x zegt.Precies wat jij probeert.Hypocriet....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 Ik tel er wel vijf. En nu? ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@93 Zo is dat. Maar dan ook niet janken als een ander schik heet he....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@90 Als ik maar schik heb. 😊...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Tel al snel 3 fouten in reactie 84.Wat een aandacht trekkende kneus is het toch....

10 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@87 Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Teengonzo Morgan Lee Titty Fucks A Hard CockAspen RaeVideo Bokep Rebecca KlopperMassage Parkor PornRoco SilfredStuck Sis PornQuinn Finite LeakedSunny Leone Xxx XnxxHot Lasbians KissingAmericanas PornHistoire Sexe HardHistorias PornográficaHot Romantic Couple VideosPorn Film Com3gp King SexSapna Ki ChutCute HenatiGay Sex StoriesXxnxpornoBig Boob Women NudeXnx CmNude Celebrity WomenPorn UtSite De Jogos PornosDp PornvideosPitite AnalCodacodiFtvgirls Amy Beyond ExtremeOldgay PornZelda Sykes NudeHindi Home SexWrestle NakedIs Katrina Kaif HotZconfessionsFlashing Big BoobsM Sexemodel ComCleveland ListcrawlerElla VenusMoeiah MillsDesi Webcam SexXxx Local BfDeep NudifierBananaguideStripchaSloansmoans PornNude Male AthletesYou J IzzVjav Porn TubeHot Young WomanTeen FacefuckManhwamenWww.litrotica.comBest Telegram PornAudreybbitoniMia Kalifa XnxxDildo Sex ToyBest Story Porn VideosLena The Plug New VideosNene YoshitakaCiel Sky PornReal FamilyxxxHot Porn MobiesBang Buss PornWatch Erotic MoviesHansika MotwanisexBrazzers PoliceSex Hd Quality VideosMegan Hall Police OfficersCelebrity Nudes RealHot Naked Blonde WomenBaba Xxx ComTarzan Jane PornWww Xxx Malayalam ComAnjali Hot BoobsSexy Film Hd FilmHermione Granger PornRaping Scene PornHot Naked ModlesChechavWww Sex Video CoTwothornedroseBur Chatna VideoTeen Girl FingeringDp My WifeKaley Couco NudeSky.bri NudeExtremrtubeHardcore Hay PornBrazzers Hd Porn VideosEbony Girl PornTeenies Porn HdShakeela BfChloe Surreal PornSsbbw XvideosJhony Xxx VideosPussy Kissing VideoNaruto HenatiTitties WetLatinasexSnapcamz.ccAna Luis PeluffoFortnite SexSara Ali Khan Porn VideoMia Khalifah ThreesomeRrd TubeFat Ass PornCosplay NudsMia Malkova Videos DownloadKajal Agarwal Hot Sexy VideoFurry CreampieSupermanpornJackandjill CreampieSybill StallineLes FilmspornoLive Mature NudeNude Mature LadiesXxvidoe ComKannada Bf ComYoutubers NudePron PictVos FemmeBig Tits TubsPornor LesbicoRiding CockChloe Cherry BlowjobXxx JpJaiden Animations SexualMan Fuck GoatSexy Video Porn MovieStacy Cruz HotPorn Teenage 18Tit DropHd Porne VediosWww.porn Video S.comVideos Xxxxxx EspañolEscord TijuanaAi Upscaled PornBreezy Bri BbcAlina Lopez TwitterSex CompilationDesi Girl SaxSakura Is NakedTrystophAdultwebPregnant CreampieNude ContortionistSexiest JoiAngel Youngs DickdrainersXxx In The ShowerAsia.porno