U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
Ondanks de storm aan kritiek op de Nederlandse versie van het pamflet houdt Pieter van der Leer voet bij stuk. Hij haalt juist steun uit het pamflet. ...

5 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
7
5
3

Pieter jongen, ik wens je een voorspoedig herstel van je homo zijn en dat je een lieve vrouw mag vinden en heel veel kindertjes mag bekomen, die hopelijk allemaal gezond en hetero zullen zijn.

Loop maar fijn achter de religekke meute aan

1 Zwartwit    
5 maanden geleden door Zwartwit
5
Meld

"Vorig jaar is hij uit de kast gekomen, "maar ik ga met niemand een relatie aan en leef celibatair.""
"Zo vindt hij dat hij zijn homoseksuele gevoelens moet onderdrukken."
"Voor de diepgelovige Pieter betekent dit dat hij er alles aan doet om de in zijn ogen 'zondige verlangens te doden'. "Op dat soort momenten bid ik tot God om die homoseksuele gevoelens weg te nemen.""

Heel veel sterkte kerel, je zult het nodig hebben. Niet kunnen of willen leven door andermans ethische richtlijnen te volgen is niet de manier waarop je je leven in zou moeten richten en zeker geen sleutel tot geluk. Menselijke verlangens onderdrukken werkt ook niet. Celibatair leven i.c.m. jouw normale aanwezige gevoelens ook niet. Je dringt jezelf m.i. een tegennatuurlijke levensstijl op due jou weinig geluk gaat opleveren. Jammer om te lezen.

2 ParadiseLost    
5 maanden geleden door ParadiseLost
3
Meld

Religekte en gezond verstand... Nou ja een eeuwige maagd dus. Loser.

3 Yiroesh    
5 maanden geleden door Yiroesh
14
Meld

Religie maakt meer kapot dan je lief is.

4 jodelatedieho    
5 maanden geleden door jodelatedieho
6
Meld

Pietertje... luister, als ex refo , en "ongenezen" homo, het gaat je niet lukken. En de schade in je hoofd kom je nooit meer echt vanaf.

5 beertje36    
5 maanden geleden door beertje36
4
Meld

Deze relnicht is vast vroeger heel hard van de commode geflikkerd

6 rawplayer    
5 maanden geleden door rawplayer
11
Meld

Indoctrinatie..

Zielig hoor

7 Aunti    
5 maanden geleden door Aunti
4
Meld

"Aan de vertaling is een bijschrift toegevoegd die benadrukt de pastorale begeleiding van homo's wordt benadrukt".... ja ja... gij zondaar, kom jij maar eens even na de kerkdienst naar mijn kamertje voor wat extra religieuze rituelen... ghe ghe...

8 Topperz    
5 maanden geleden door Topperz
5
Meld

Dat onder drukken levert enkel frustratie op en hij kan zich op deze manier niet zichzelf zijn nog accepteren. weer een gefrustreerde erbij...

9 Gratiebarmhart    
5 maanden geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

Onbegrijpelijk en ook heel zielig, dat iemand op zo'n manier is geprogrammeerd.

10 Biesbush    
5 maanden geleden door Biesbush
2
Meld

Goh, en dan worden er mensen boos op mij wanneer ik zeg dat ouders hun kinderen hersenspoelen met de ideologie religie, en dat dit kindermishandeling is.

11 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
8
Meld

De reacties op de mening van deze jongen zijn ronduit stuitend. Men vindt dat elke homo vrij moet zijn om een ass te vinden maar men gunt deze jongen niet de vrijheid om een andere keuze te maken. Schokkend.

12 PFL    
5 maanden geleden door PFL
12
Meld

@12 Je draait de dingen om.

Deze jongen wordt niet vrijgelaten om zijn eigen weg te bepalen. Hem is verteld dat zijn geaardheid een zonde is, dat hij hier niet naar mag handelen. Deze jongen heeft geen vrijheid om een keuze te maken, hij heeft namelijk niet de vrijheid om voor het homoseksueel zijn te kiezen.

Maar goed, jij bent zeker ook geestelijk mishandeld door je ouders middels de ideologie religie?

13 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
6
Meld

@11 Mjah jij generaliseert altijd nogal graag.

14 Yiroesh    
5 maanden geleden door Yiroesh
3
Meld

@14 Hoezo is dit een generalisatie? Als je je kind opvoed met een religie, dan is dit hersenspoeling. Je spoelt de hersenen van je kinderen met bewezen onzin, zij hebben hier geen vrijheid van keuze in. Dat is kindermishandeling.

15 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
6
Meld

@14 Oh, en dat ik altijd generaliseer is een generalisatie van jou. Ga je schamen. question

16 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
6
Meld

Met zo'n hoofd kun je ook niet anders dan celibatair leven.

17 Drs. Mezun    
5 maanden geleden door Drs. Mezun
10
Meld

@15 Ja ja, dat gelul kennen we wel.

18 Yiroesh    
5 maanden geleden door Yiroesh
6
Meld

@17 Haha die zou het in de gay scene niet goed doen nee... question

19 Yiroesh    
5 maanden geleden door Yiroesh
8
Meld

@13 hij is enerzijds homofiel en daarnaast wil hij christen zijn en volgens de bijbel leven en dat betekent dat er een compromis nodig is. En als zijn keuze is om celibatair te willen leven lijkt me dat alleszins te respecteren. Maar de polcor wil zo'n keuze niet accepteren want die vindt dat een praktizerend homo in de christenclub mag doen wat hij zelf wil ongeacht wat de bijbel daarover zegt. Nou deze jongen maakt de keuze wel de regels van de bijbel te willen volgen.

20 PFL    
5 maanden geleden door PFL
12
Meld

@18 En toch heb je er geen enkele repliek op? Je bent niet in staat het te weerleggen?

Vanaf het moment dat het kind uit de baarmoeder floept, wordt de religie erin geramd. Het kind heeft geen enkele keuzevrijheid. Ruim 80% van alle mensen die religieus opgroeien overlijden met dezelfde religie als hun ouders.

Indoctrinatie van kleine kinderen, en dat is kindermishandeling.

21 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
7
Meld

@20 Wie zegt dat hij christen wil zijn? Hij is nu christen, daarin heeft hij geen keuze gehad.

Trouwens, draag jij twee verschillende soorten stof? Dat mag niet volgens de bijbel.

22 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
5
Meld

Zo zie je maar; religie is de gevangenis van het gezonde verstand.

23 greenmango    
5 maanden geleden door greenmango
3
Meld

Een moslima, maar dan anders

24 chouffleur    
5 maanden geleden door chouffleur
6
Meld

Die gaat een heel ellendig leven tegemoet zo mag je vrezen. Doet me denken aan de schitterende 2005 film "Brokeback Mountain". Op deze manier gaat deze jongen ook eindigen; als een verzuurde gebroken emotioneel beschadigde man.

25 greenmango    
5 maanden geleden door greenmango
2
Meld

Christelijk lees ik in het stukje, dus iemand die in sprookjes gelooft. Niet serieus nemen dus.

26 Al    
5 maanden geleden door Al
4
Meld

@16
Je blijkt een beetje moeite te hebben met de Nederlandse taal. Je hebt een eigen interpretatie van sommige woorden en wil niet inzien dat er überhaupt interpretaties zijn en dat jij het mogelijk fout hebt.
Daarin ben je mijns inziens net zo rigide als mensen die een religie aanhangen en overtuigd zijn van die 'waarheid'.
Religie is behoorlijk pervers en het is uitermate kwalijk dat kinderen geconditioneerd worden naar de spirituele maatstaven van hun ouders. Dat gebeurt ook door níet religieuze opvoeders. Volgens mij een gevolg van de onzekerheden die sommige ouders hebben zodat ze de ontwikkeling van hun kinderen in de weg gaan staan omdat ze bang zijn dat die kinderen het leven op een andere manier gaan beschouwen dan zijzelf.
En zie daar: daar is religie dan weer zo handig voor, want dan kan er gezegd worden 'dat het zo hoort' want 'het staat geschreven' en zo.

Sneu voor mensen als deze jongen dat die opvoeding hem dwingt zijn emoties en gevoelens te onderdrukken.

@20
Er is een verschil tussen homofilie en homoseksualiteit.

27 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
4
Meld

@27 Nee hoor. Als iemand zegt dat ik altijd generaliseer, dan is dat een generalisatie, mede vanwege het feit dat ik niet altijd generaliseer. Dat heb ik niet fout, dat is gewoon de waarheid. Dan kan jij met persoonlijke aanvallen richting mijn persoon aan komen zetten omdat je inhoudelijk niets kan weerleggen, maar dat is alleen maar vermakelijk.

28 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@28
Je gaat zelfs draadjes uit de weg wanneer je wordt uitgelegd dat je beweringen niet kloppen vanwege je vermoedelijke gebrek aan taalkunde, zoals bij het woordje 'extreem', je weet wel.
En in een ander draadje schrijf je 'blootgesteld' terwijl je 'blootgelegd' bedoelt.
Dat is allemaal niet erg hoor, het heet Peters Principle en komt bij heel veel mensen voor.
Waar je meer last van hebt is de stelligheid waarmee je na zo'n foutje zaken gaat 'bewijzen'. Dat overschreeuwen van je maakt je verder best zinnige bijdragen ongeloofwaardig. Net als die behoefte van je om te generaliseren. Of je dat áltijd nogal graag wilt weet ik niet, daarvoor volg ik je niet intensief genoeg, @14 misschien wel.
Generaliseren betekent 'over 1 kam scheren', individuen dezelfde eigenschappen toedichten. Jij bent slechts alleen in dezen. "Álle religieuzen" is een voorbeeld van generaliseren.

Veel plezier hier.

29 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
2
Meld

@29 Ik ga draadjes uit de weg? Heb ik geen enkele maal gedaan. Ik ga soms wel weg, omdat ik andere dingen te doen heb. En ja, ik heb dyslexie en vooral op een telefoon zet ik weleens het verkeerde woord neer. Het is zo grappig om te zien dat jij mij meent te kennen en allerlei conclusies meent te kunnen trekken over mijn persoon. Jij denkt dat jij gelijk hebt, en ik ongeluk omdat je het ergens met me oneens bent, en dat ik mijn mening dan maar op jou mening aan moet passen. Over bekrompenheid gesproken. question

Ja, ik zeg toch dat ik religieuze mensen generaliseer? Ik geef alleen aan dat ik niet altijd generaliseer.

30 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@30
Je schreef elders:
"Mensen die bij extreem links horen schromen geen geweld, doen ze dit wel dan zijn ze niet extreem links dus"

Daar heb je vragen over gekregen die je niet hebt willen beantwoorden terwijl je wél actief was op andere draadjes. Dat is niet meer dan een constatering.

Je gaat een stuk zinniger om met je dyslexie dan anderen hier, kudo's daarvoor. Al maak je meer taalfoutjes als je debat-technisch in het nauw komt.
Enne, je hoeft je mening geenszins aan die van mij aan te passen hoor. Sterker, liever niet, want dan valt er weinig te discussiëren. En dat laatste doe ik graag zo zuiver mogelijk dus met zo min mogelijk aannames en generalisaties. Maar dat is geheel en al persoonlijk.

31 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

Jezus met zijn 12 discipelen/tovenaarsleerlingen/paladijnen waren toch zelf een groepje homosuelen? Wat maakt het uit dat er in het OT misschien vage aanwijzingen staan tegen een dergelijk leven? Er zijn wel meer tegenstellingen te vinden tussen OT en NT !

Houd je gerust aan het NT, en heb anderen lief ! ( Bloemenkinderen , #FlowerPower ! )

32 Gandalf    
5 maanden geleden door Gandalf
2
Meld

@31 Als ik mijn punt heb gemaakt dan laat ik draadjes weleens links liggen ja. Ik ga niet overal op reageren. Die stelling die ik daar poneer is wat mij betreft heel erg duidelijk. Iemand die links is en geweld niet schroomt, is extreem links. Iemand die links is en geweld wel schroomt, kan niet extreem links zijn. Diezelfde vlieger gaat op voor extreem rechts en rechts.

Ik blijf je verheven houding oprecht grappig vinden, en de conclusies die jij namens mij meent te kunnen trekken. Jij denkt dat omdat ik volgens jou een fout maak, ik dit toe moet geven, mij aan moet passen aan jouw zienswijze.

Als dat laatste waar is, hoe komt het dan dat je zoveel aannames en generalisaties doet? question

33 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@33
En dat je niet inziet dat " Iemand die links is en geweld wel schroomt, kan niet extreem links zijn." onzin is kun je niet wijten aan dyslexie. Dat is geen verhevenheid, dat is jouw perceptie en daar kan ik verder vrij weinig aan doen behalve je er dan op trachten te wijzen dat het onzin is.
Als je daar niets mee wilt doen is dat prima, het is jammer dat je je ergert aan correcties. Hou het bij je zelf en zie mij niet als verheven, dat is wederom jouw perceptie.

34 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

@34 Jij mag dat onzin vinden, ik zie dat niet als onzin. Verschil van mening, alleen moet ik het met je eens zijn, ben jij overtuigd van je gelijk.

Ik erger me niet aan correcties, ik erger me aan mensen die denken dat ieder ander mens hun mening en zienswijze moet delen, en dat ze het anders "fout" hebben.

35 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@35
We zijn het eens dat we het oneens zijn.

36 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

@36 Kijk, dat schiet bij subjectieve dingen als deze al heel wat meer op dan "ik heb gelijk, jij niet" wat jij poogde te doen. En dan de bek vol hebben van het niet doen van aannames e.d., je legt het er ene beetje te dik bovenop, het is doorzichtig geworden. question

37 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
5
Meld

Ah, de Fienen hebben er eentje gevonden. question

38 Wild Rover    
5 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@37
Ook goed, dan ben ik het met mezelf eens dat jij en ik het oneens zijn en denk jij dat jouw zinsnede waar is en ik ongelijk heb. Super!

39 Lidpver    
5 maanden geleden door Lidpver
2
Meld

Maar als God jou zo gemaakt heeft Pieter, wie ben jij dan om Hem tegen te spreken?
In de bijbel staat immers dat God al het leven op aarde heeft geschapen? Dus ook jou....

40 macralle    
5 maanden geleden door macralle
2
Meld

Nou fijn deze Pieter; kijk nog goed naar z'n foto want over een paar jaar ziet u deze gelovige in de Heere, ik ga geen sex hebben want god verbiedt mij dat en blah blah blah.met een zwart balkje op de voorpagina's, een opvolger van Jos B.
Gast get a life, 24, jaar uit de kast....gast doe ff normaal

41 Tyson    
5 maanden geleden door Tyson
2
Meld

@20 anders dan de islam waar op uittreding de doodstraf staat zijn christenen geheel vrij om wel of niet te willen geloven. Deze jongen maakt zelf een keuze en die is anders dan de polcor figuren willen zien. Voor de polcor is homofilie belangrijker dan alle andere dingen in het leven. Voor deze jongen kennelijk niet. En kennelijk willen velen hem die vrije keuze ontnemen.

42 PFL    
5 maanden geleden door PFL
2
Meld

@22 zie mijn reactie bij 42.is voor jou.

43 PFL    
5 maanden geleden door PFL
1
Meld

Er zijn ook genoeg hetero´s die alleen door het leven gaan.

44 Aragon    
5 maanden geleden door Aragon
1
Meld

@40 en het komt niet bij je op dat hij misschien zo gemaakt is om hem een sterk en onafhankelijk mens te maken die laat zien de bijbel belangrijker te vinden dan de polcor figuren van de wereld?

45 PFL    
5 maanden geleden door PFL
3
Meld

Elke monnik, welke religie maakt niet uit, onderdrukt zijn seksuele gevoelens.
Dus de meneer verteld niks nieuws.
Ik denk niet dat ik zo standvastig zou kunnen zijn.

46 Mollevanger    
5 maanden geleden door Mollevanger
1
Meld

@45 , Alle delen van Harry potter lezen maakt je ook geen tovenaar. De bijbel is een door mensen geschreven en herschreven boek...de waarheid van de schrijver maakt het nog niet jouw waarheid!

47 macralle    
5 maanden geleden door macralle
2
Meld

@47 dat denk jij en dat vind jij. Misschien denken en vinden anderen daar iets anders van.

48 PFL    
5 maanden geleden door PFL
2
Meld

@48

Het enige dat telt in 2019 is wat wetenschappelijk bewijsbaar is. De rest (religie) is irrelevant.

49 toecutter    
5 maanden geleden door toecutter
0
Meld

@49 voor jou en veel anderen maar niet voor iedereen. Waarom zouden we de vrijheid van meningsuiting willen inperken?

50 PFL    
5 maanden geleden door PFL
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Echtpaar uit Bemmel houdt baby thuis uit angs...
Het echtpaar Jansen uit Bemmel houdt hun zeve...

14 uur geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Maarten doet het!
Leeuwarden - Maarten van der Weijden is glori...

7 uur geleden door Desphex

Amsterdam gaat mogelijk excuses aanbieden voo...
De gemeente Amsterdam gaat mogelijk als eerst...

16 uur geleden door Nu.nl

Meer asielaanvragen in Europese Unie
Het aantal asielaanvragen in de EU is in de e...

17 uur geleden door Telegraaf

Slachtoffer Haagse SteekSyriër Malek Fos...
Nogal boosmakend detail in het relaas van de...

13 uur geleden door PabloEscobar


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Ontneem een bacterie zijn celwand en er ontst...
@9 @10 Barbarella dat was Jane Fonda ...

2 minuten geleden door RonMVV

Dickie Mozes
OT 3...
@8162 Geen idee hoe ze eruit ziet enzo.... ;-...

2 minuten geleden door Dickie Mozes

Topperz
Renovatie huis Harry en Meghan kost 2,7 miljo...
De renovatie is betaald met belastinggeld... ...

11 minuten geleden door Topperz

RoosjeB
OT 3...
@8161Wil je haar in je fuik lokken? ;) ...

16 minuten geleden door RoosjeB

Topperz
Steeds minder zelfdodingen in Nederland...
@6 Wat in ieder geval wel duidelijk te zien v...

17 minuten geleden door Topperz

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig