U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 4
Nederland is een tolerant en gastvrij land, waarin iedereen gelijke kansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond. ...

11 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
20
LEES MEER OVER

Plus je ramt er een geconstrueerde tegenstelling in met je zwart/wit alsof er geen gradaties zijn. De tegenstelling zwart/wit is absoluut en kan/mag niet gerelativeerd worden terwijl blank/getint puur slaat op huidskleur.

101 Ness    
11 maanden geleden door Ness
4
Meld

@99 Het beste is om helder en accentloos sprekende mensen in te huren , een zwaar Marokkaans accent, een Surinaams accent ,een Fries accent , een Limburgs accent etc. kan dan een sta in de weg worden.

102 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

Oorspronkelijk slaat dat zwart uitsluitend op negers maar je mag geen neger meer zeggen. Een hindu het Zuiden van India is net zo donker maar mist de negroïde kenmerken dus is het geen 'zwarte' in de oude betekenis van het woord, dat tegenwoordig idioot opgerekt is. Nu wordt het woord zwart gebruikt voor allerlei types die hun vermeende zieligheid als visitekaartje gebruiken, zelfs al is hun huidskleur zo licht dat je 'm voor blank aanziet, zoals bij veel Marokkanen het geval is. Het woord wit is niet onschuldig. Het gebruik ervan is een smerige verdeel-en-heers manipulatietaktiekje dat verdomd weinig met kleur te maken heeft en daarboven nog eens geïmporteerd wordt vanuit Engelstalige landen. Daarom worden mensen kwaad.

103 Ness    
11 maanden geleden door Ness
3
Meld

Wat een prachtige politiek correcte leugen. De waarheid is dat je als Nederlander gewoon minder kansen krijgt.

104 niet-alles-geloven    
11 maanden geleden door niet-alles-geloven
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

105 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

106 Undertaker    
11 maanden geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

107 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

108 Undertaker    
11 maanden geleden door Undertaker

Volgens mij was Nederland voorheen niet racistisch. Dat is erin geslopen door de overlast die de gewelddadige gelukzoekers ons jarenlang al aandoen. Waarbij los daarvan, de anti Pieten bende ook een flink deel schuld draagt.

Dit gaat alleen maar erger worden als de instroom zo door blijft gaan. Pols het racisme over 5 jaar nog maar eens, ter vergelijking met nu. De oorspronkelijke Nederlanders worden het zat....

Toen positieve discriminatie begon, leefde ook de negatieve discriminatie op, en probeer dat nu maar eens te stoppen.

109 Hans    
11 maanden geleden door Hans
2
Meld

Het waren vooral de politici, media en elite die altijd de mond vol hadden over hoe tolerant Nederland wel niet was. Maar Nederland is nooit een tolerant land geweest. Ja, maar niet in de achtertuin.

Dat was vroeger al zo met mensen die net een beetje anders waren, met ongetrouwde zwangere vrouwen bijvoorbeeld, met homo's, met dat gezin uit de andere kant van de rivieren enz. Nu is dat niet anders met buitenlanders, ouderen, vrouwen, gehandicapten en transgenders. Allemaal prima maar niet in mijn achtertuin, niet in mijn straat, niet op mijn werk. Nederland is altijd al een sterk verzuild land geweest; iedereen kliekt met het eigen kliekje.

110 Mariska3    
11 maanden geleden door Mariska3
3
Meld

Mensen discrimineren. Punt. Iedereen maakt onderscheid. Dit wil maar niet inzinken bij bepaalde mensen. Iedereen denkt in hokjes, iedereen heeft voorkeuren. IEDEREEN! Als ik moet kiezen tussen mijn kind of het jongetje van een verre buur, dan kies ik voor mijn kind. Dat is an sich al discriminatie. Als het jongetje dat het slechtste kan voetballen als laatste wordt gekozen is an sich al discriminatie. Dat is het leven en het leven is soms knetterhard en vol teleurstellingen.

Dit stuk schijnt weer eens door eenzijdigheid. Alles geschreven vanuit de slachtofferrol. Er zullen echt wel schrijnende gevallen tussen zitten. Er zullen echt wel mensen tegen racisten zijn aangelopen. Nederlanders zullen onbewust soms ook wel racistisch zijn. Ik geloof dat allemaal wel.

Maar de schrijver focust zich eenzijdig op de "witte" Nederlander en wijst deze als enige schuldige aan. Geen zelfreflectie, niet vanuit een ander perspectief bekijkend. Niet kijkend naar hoe racistisch de "slachtoffers" zelf zijn. Niet kijkend waar bepaalde vooroordelen uit zijn ontstaan. Als een Nederlander met Marrokaanse achtergrond de boel gruwelijk verstierd op het werk en de werkgever vervolgens voorzichtig wordt met Marrokanen, dan is het altijd de fout van de werkgever en niet van de Nederlander met Marrokaanse achtergrond. En daar gaan schrijvers als van dit stukje altijd mee de boot in.

Een Turkse kameraad van me is een vakman van de hoogste graad, maar heeft moeite met het opstellen van een goede brief in het Nederlands zonder al te veel spelfouten. Als hij er Jan of Piet onder zou zetten en iemand zou die brief lezen, dan zou die persoon ook zijn vraagtekens er bij zetten onder het mom van "als die man geen fatsoenlijke brief kan schrijven, kan hij zijn werk dan wel goed doen?". Staat er Jan of Piet onder en er wordt zo over gedacht, dan is er niets aan de hand. Staat er Munir onder, dan is het opeens discriminatie. En ook dat stukje reflectie mis ik altijd bij schrijvers als die van de Groene of een Gloria Wekker.

Het is geen eenzijdig iets. Nogmaals iedereen discrimineert. Dat is mens eigen. Het moet alleen ontkend worden als het om iemand met een migratie-achtergrond gaat, wat natuurlijk niet kan.

111 Gezond boerenverstand    
11 maanden geleden door Gezond boerenverstand
2
Meld

Het meest schokkende vind ik nog dat je als blanke bij voorbaat al wordt beschouwd als racist.
@77 Is het jou nog nooit opgevallen dat bepaalde groepen allochtonen zichzelf buiten sluiten?

112 bozeman    
11 maanden geleden door bozeman
1
Meld

Nederland is hard op weg een islamitische staat te worden veraden en verkocht door de politiek

113 Joepie    
11 maanden geleden door Joepie
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

114 muxer    
11 maanden geleden door muxer

Bevolking scheiden naar ras, geslachtsverwarring zaaien, polariseren van tegenstellingen, ondergraven van burgerrechten, ongelijkheid voor de wet.

Het zijn de kernelementen van de identitaire politiek., PVDA, D66, Groenlinks, VVD en CDA.

Het drijft op de linkse rassenleer. Het drijft op het aanjagen van onzin om mensen te reduceren. Op alles aanvallen dat mensen lief is. Op het totaal ontkennen van de menselijkheid van burgers. Dat en het afbreken van structuren van de staat, de democratie, de meritocratie.

Een uitzichtloze weg zonder afslagen naar georganiseerde massawreedheden.

115 purelogica    
11 maanden geleden door purelogica
5
Meld

@114 daarom stemmen er ook zoveel mensen op geertje

116 rawplayer    
11 maanden geleden door rawplayer
8
Meld

Hallo. Ik ben een blanke Nederlandse man, en ik ben een racist en ik hoor bij de "white patriarchy". Ik heb "white privilege", en heb nooit enige vorm van tegenslagen gehad in het leven dankzij mijn blanke huidskleur.

@111 Het schijnt dat zelfs vrouwen eerder geneigd zijn om in een onbekende stad de weg te vragen aan een man, en niet aan een vrouw.

Daarbij zal iedereen eerder iemand aanspreken die er "hetzelfde" uitziet. Niet alleen qua huidskleur, maar ook qua kledingkeuze, postuur, uiterlijk.

117 Bluth    
11 maanden geleden door Bluth
3
Meld

Nederland en andere westerse landen zijn zo ongelooflijk racistisch, dat minderheden er alles aan doen om hier te komen wonen.


Ja, de logica ontgaat mij ook. question

118 Chauvinist    
11 maanden geleden door Chauvinist
3
Meld

Ik vind landen als Suriname en de landen in Afrika en het Midden Oosten trouwens super racistisch. Waar is de diversiteit? Waarom geen tot weinig blanken in belangrijke posities? Kan niet hoor. Er MOET diversiteit zijn.

Oh wacht...diversiteit is alleen belangrijk in landen waar blanken in de meerderheid zijn.

119 Chauvinist    
11 maanden geleden door Chauvinist
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

120 muxer    
11 maanden geleden door muxer

Ongeveer 17 tot max. 20% van het electoraat bestaat uit racistische randdebielen, maar daar heb je het wel mee gehad ook.

Het lullige is, dat ze plenty vrije tijd schijnen te hebben, om de hele tijd alles bij elkaar te schreeuwen, waardoor het soms lijkt dat het hele land op deze verderfelijke manier denkt en handelt. Maar niets is minder waar. Gelukkig.

121 Biesbush    
11 maanden geleden door Biesbush
10
Meld

@121 Bron?

122 solidsteel    
11 maanden geleden door solidsteel
4
Meld

@120 Rechts op linkerkant dan question

123 solidsteel    
11 maanden geleden door solidsteel
3
Meld

@122 Echt joh?? Na twee decennia van dezelfde electorale resultaten voor die racistische populistische partijtjes...moet je om een bron bedelen??

124 Biesbush    
11 maanden geleden door Biesbush
9
Meld

@124 Ah .... ik moet eerst allerlei valse aannames maken . Dat zei je er niet bij,

125 solidsteel    
11 maanden geleden door solidsteel
4
Meld

Ik heb nooit echt wat met racisme gehad, was bevriend met een soort neger.
Nu begin ik na dat Zwarte Piet geouwehoer en die bomgordels, toch anders naar negroïde personen of Arabieren te kijken .
Met Chinezen, Indo,s of mensen uit India heb ik dat niet. Toch raar.

126 Mollevanger    
11 maanden geleden door Mollevanger
3
Meld

@120 Ik zou niet weten wat "rechts" is. Volgens mij is dat ook een linkse uitvinding. Ze noemen zichzelf links, dus daar hoort dan "rechts" bij. Net zoals Katholieken van vroeger andere emensen ketters noemen. Alsof alle " ketters" hetzelfde zijn. Ik ken niemand die zchzelf ziet als "rechts" .

De genoemde partijen zijn voor de maakbare samenleving. , Dashboard politiek. Optuigen van totalitaire staat, feodalisme, communisme en lijfeigenschap. Sturing via belasten. Exploiteren van burgers. Reduceren van zeggenschap.

Jouw kunstmatige links-rechts verbloemt de echte tegenstelling. Denk je dat de burger het bestuur moet sturen of de regering de burger moet besturen.

De genoemde partijen zijn allemaal centralistisch, communistisch en totalitair.
Verpakking met verschillende kleurtjes van hetzelfde merk.

127 purelogica    
11 maanden geleden door purelogica
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

128 muxer    
11 maanden geleden door muxer

* Verwijderd door de redactie *

129 purelogica    
11 maanden geleden door purelogica

Links of rechts maakt het wat uit tdgenwoordig,
Nl is een zooitje en zal er niet beter op worden in 2019.

130 Jonkofied    
11 maanden geleden door Jonkofied
2
Meld

Ja we zijn racistisch, en dat word steeds erger al zeggen we het niet hardop.
En de oorzaak ligt in de politiek.
Steeds meer zonder enige controle en met voorrang komen de migranten
Bij de uitvoerders van justitie is het het ergst geworden
En dat komt door linkse organisaties.
Als bv door achterstand in betalingen een migranten gezin hun huis uit moeten.
Volgt bij de ontruiming het volgende, de spullen die nog binnen zijn gaan er uit de vuil container in
Vervolgens moet de uitvoerende van justitie wachten dan komt een of andere linkse organisatie
word het weer terug gedraaid en komen de auto's met nieuwe spullen.


Als Nederlander heb je toch familie en anders zoek je maar een brug op.
Dus het is niet vreemd als je racistisch word.

en ook hier weer nee het is niet rechts het is in ALLE kleuren en lagen van de bevolking

131 dloops    
11 maanden geleden door dloops
2
Meld

@127 " Ik ken niemand die zichzelf ziet als "rechts" ."

Kijk alleen al op deze site dan zie je al de nodige mensen die zichzelf als rechts zien.

132 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
5
Meld

@131 sloop
Klopt, en Nederland zal steeds "racistischer" gaan worden.
Hoe meer berichten over misdaad en moorden door import tuig. En allerlei vormen van corruptie fraude, misbruik van subsidies. Schandalen bij islamitisch onderwijs en moskeeën.
Steeds meer mensen zullen dat helemaal zat worden en op antimigratie partijen gaan stemmen.
Logisch, want je wordt toch stront misselijk van al die eerwraak besnijdenis gedwongen huwelijken homohaat jodenhaat woestijn gelul.

133 Minco    
11 maanden geleden door Minco
1
Meld

@111 "... Maar de schrijver focust zich eenzijdig op de "witte" Nederlander en wijst deze als enige schuldige aan ..."

Klopt, ik was gisteren op zoek naar lijsten met de 'meest racistische landen' en kon alleen maar lijsten vinden over westerse landen, waar de blanke bevolking werd gevraagd hoe ze reageren op "zwarte" mensen.
Het wordt dus geen eens onderzocht hoe racistisch gekleurde mensen zijn. Dát is op zich al racistisch te noemen.\
Er zat wel één voordeel bij die lijstjes: Nederland kwam er bijzonder goed vanaf. We schijnen een van de minst racistische landen ter wereld te zijn.


@114 Wat was er denk je eerder: De overlast van en met Marokkanen, of de oprichting van Wilders' partij???
En wie ben jij nou gaan haten sinds Wilders (volgens jou zeggen) haat is gaan zaaien? Want dat hoort erbij toch? Na het zaaien ga je oogsten.
Welke haat kan er bij jou geoogst worden?

@124 In Nederland zijn geen racistische politieke partijen, of je moet op de NVU doelen, maar die is te verwaarlozen, gezien het aantal zetels ( nul )

134 xtremy    
11 maanden geleden door xtremy
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

135 comprar    
11 maanden geleden door comprar

* Verwijderd door de redactie *

136 comprar    
11 maanden geleden door comprar

We waren een prima land.
Tot dat al die asielzoekers hier heen kwamen.
Uit alle landen vandaan ook uit niet oorlogslanden en alle illegalen.
En we moeten alles maar pikken .
We hebben niets meer te vertellen in ons eigen mooie land.
En alle ellende die we erbij krijgen.

137 annie    
11 maanden geleden door annie
3
Meld

Nou, ja, het is toch zo, als je niet een klein beetje vooroordelen hebt, niet een mespuntje racisme meeneemt dan hoor je er gewoon niet bij ...

Lees dit, van die leuke allochtone krullenbol; racisme is aangepraat!

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/dit-is-filosoof-othman-el-hammouchi-heel-veel-racisme-is-volgens-mij-aangepraat-~a1558a02/

138 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

Mijn hemel, dat een professor zoveel tijd heeft om zo een lang artikel te schrijven. En dan alleen maar over zoiets ongrijpbaars als racisme.

139 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

En die allochtonen gaan ook zo met de tijd mee ...

== ‘In die rapporten gaat het vaak over het opleidingsniveau van de ouders, maar iedereen weet dat veel allochtone kinderen hier de dupe van zijn’, zegt Bilal Sahin. Zijn vermoeden wordt ondersteund door een onderzoek van de gemeente Amsterdam uit 2007: bij leerlingen zonder migratieachtergrond kreeg 28 procent een te laag schooladvies. Onder Marokkaanse, Surinaamse en Turkse Nederlanders was dat 41, 34 en 44 procent. ==

Uit een onderzoek van 11 jaar geleden ... question

140 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@114 . zeur toch niet zo over Wilders. De afkeer van en twijfel bij allochtonen dateert vanaf het moment dat de gastarbeiders besloten hier te blijven. Daar heeft Wilders niks mee te maken.

141 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
5
Meld

@13 , jij woont toch ook hier? Nou dan!!

142 Dirk2137    
11 maanden geleden door Dirk2137
4
Meld

@13 . Wat allochtonen geloven of denken is niet zo belangrijk. Bij racisme gaat het om ons, blanken. Die zouden lelijk tegen allochtonen doen. Staat in alle kranten: "Blanken zijn racisten!"

143 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

144 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

145 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel

** gebruiker verwijderd **

@77 Oh ja, het stelselmatig uitsluiten van allochtonen is racisme.

O ja?? Ook als ze zelf niet anders willen? Zeg je dit ook tegen moslims die autochtonen uitkotsen?? Of is dat ook onze schuld, en sowieso altijd racisme van onze kant. Ga toch weg, het overgrote deel wil zelf niet anders!
Het is niet hun afkomst dat het niet samengaat, het is het gedrag. En dat was al met de gastarbeiders het geval, been there, seen that,

146 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

** gebruiker verwijderd **

@132 Kijk alleen al op deze site dan zie je al de nodige mensen die zichzelf als rechts zien.

Nee nee, die jullie als rechts zien bedoel je! Andere mening is rechts en per direct extreem.

147 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@147 Ik ben geen jullie er is er maar éen van mij een fout die veel genaakt wordt en er zijn wel degelijk mensen die zichzelf als rechts beschouwen en daar ook van getuigen.

148 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

@118 Nederland en andere westerse landen zijn zo ongelooflijk racistisch, dat minderheden er alles aan doen om hier te komen wonen.


Ja, de logica ontgaat mij ook.

Mij ook, maar daar gaan we het beslist niet en nooit over hebben, want daar heeft men geen verklaring voor. Dus hop oogkleppen omhoog.

149 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@147 die linkse huillies zijn zulke brave jochies

150 rawplayer    
11 maanden geleden door rawplayer
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

@148 Ik ben geen jullie er is er maar éen van mij.

O zeker behoor jij bij die groep die ik als "jullie" aanduid. Je probeerde wel altijd mensen zand in de ogen te strooien door je als "neutraal voor te doen, maar daar trap ik en velen met mij al lang niet meer in.

Ik zie mijzelf niet als puur rechts, soms ben ik zelfs uitgesproken links. Maar dat mag niet, want ik moet altijd en overal uitgesproken links zijn anders ben ik een afvallige, en dus dan onmiddelijk extreem rechts volgens een groepje hier.. en iedere keer weer als het erop aankomt sluit jij aan bij die groep! Weet je, vooral als je boos wordt wanneer je klem gepraat wordt komt die aap uit de mouw.

151 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@144 . Hee, Meel, lever je weer je zeurende aandeel?

Nederlandsch Racisme heeft, godezijdank maar drie kleuren, net als de NOS; rood, wit en blauw.

Heerlijk,niets zo fijn als een rascist te zijn ...question

152 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

Negers zijn ook racsiten, ze willen wel met een blonde naar bed maar trouwen, oh, nee, dan is het uit met de pret. Kleur op kleur, is wat ik in Amsterdam Zuidoost nog vaak heur.

Het wordt tijd dat er in de Bijlmer aan een van die zwarte woongettoos een racismemeter wordt aangeplakt, om hún racisme eens te meten.

Of langs de toren van de Kolenkit, in Amsterdam-West, ook een racismemeter op te hangen.

Meel, daar zou jij dan eens langs moeten gaan. Meten, Meel is weten ... question

153 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@151 Wel grappig dat jij mij maar al te graag bij een groep wil indelen terwijl als het op het op je zelf aankomt het wel vanuit een persoonlijk perspectief bekijkt.
En maar in de slachtofferrol , ik mag dit zeggen en ik mag dat niet zeggen , je mag hier alles zeggen joh stel je niet zo aan.
Ik word alleen boos op mensen die mij dingen aanwrijven die niet kloppen , voor de rest kan iemand van mening verschillen met mij op een of meer punten , geen enkel probleem.
Maar goed blijf je lekker steken in je "set of preconceived ideas" , dat is blijkbaar nogal hardnekkig bij jou.
Het feit blijft staan dat hier er wél mensen die zichzelf als rechts beschouwen en dat ook ronduit zeggen.

154 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@115 Wie hebben het ook alweer over asielzoekers,migranten,Marokkanen,moslims ?.......

155 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
4
Meld

** gebruiker verwijderd **

@154 Maar goed blijf je lekker steken in je "set of preconceived ideas" , dat is blijkbaar nogal hardnekkig bij jou.

Ach en daar heb jij geen last van?? Maar je hebt gelijk hoor, die ideeen zijn alleen niet preconceived , maar komen voort uit ervaring en wat ik keer op keer met eigen ogen zie gebeuren.

156 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Ik ben heel simpel en enorm racistisch. Als u denkt dat ik het prima vind dat u niets komt doen, behalve commentaar geven, uw hand ophouden en zielige praatjes verkopen, dan slacht ik u.

157 Al    
11 maanden geleden door Al
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump wil dat hooggerechtshof vrijgeven belas...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft d...

16 uur geleden door Nu.nl

Wat leren de nieuwe MH17-taps ons? 'Net...
In het officiële onderzoek naar de MH17-ramp...

1 dag geleden door RTL Nieuws

LIVE. Schietpartij in middelbare school in Ca...
De politie heeft aan Huffington Post bevestig...

24 uur geleden door Schildpad

(Steun voor aanpassen Zwarte Piet groeit niet...
Tweederde (66 procent) vindt het niet accepta...

1 dag geleden door Moskowfiets

Rapper Waka Flocka doet Nederland in de ban o...
Waka Flocka Flame zal niet in Nederland optre...

1 dag geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
ontken
Journalisten bedreigd met wapen en beroofd va...
laten we hopen van de Vara....

minder dan een minuut geleden door ontken

xtremy
Oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt in afzet...
@52 Mooi dat je dat zegt, want dan deed Trump...

minder dan een minuut geleden door xtremy

Zeeuw
Venetië staat blank... dankzij corruptie...
Ja je kan overal wel een enorme duik omheen l...

minder dan een minuut geleden door Zeeuw

Endandit
Oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt in afzet...
@58En opnieuw wordt het onmiddellijk gedo...

1 minuut geleden door Endandit

CoolMemories
Trump wil dat hooggerechtshof vrijgeven belas...
@141 "...Trump vertegenwoordigt juist het ong...

1 minuut geleden door CoolMemories

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig