door chouffleur in Buitenland  ·  15 Reacties

  • 6
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, dat kan. Mooie statistiekjes allemaal, maar ik mis 1 hele belangrijke factor: de uitvinding van de pil. Men doet alsof betere voeding, onderwijs, welvaart het geboortecijfer in landen als China heeft doen dalen. NIET WAAR. De pil kwam, tegelijk met condooms, goedkoop ter beschikking van vrouwen. En in landen waar vrouwen zelf zeggenschap hadden, daalde het geboortecijfer onmiddellijk. Dát is wat je aan de grafiek van China kunt zien, maar daar zwijgt de VN wijselijk over. Want in landen waar vrouwen niet over hun eigen lijf mogen beschikken, zoals de meeste Afrikaanse landen, gaat het aanfokken rustig door.

2
1 Ness

Voor mensen in de derde wereld landen zou dat wel goed zijn denk ik maar ze moeten hetzelf ook willen want daar zien ze kinderen voor hun oude dagvoorziening

0
2 Interessant

**En op het moment dat het geboortecijfer drastisch daalde kwam er meer voedsel, minder armoede, meer welvaart voor de rest. De VN draait oorzaak en gevolg met opzet om.

1
3 Ness

@2 : In Afrika worden kinderen beschouwd als goedkope werkkrachten. Niet voor de oude dag maar voor het nu. Tegen de tijd dat de ouders aan de oude dag toe zijn, hebben de kinderen alweer tig kinderen bijgefokt, en de kinderen daarvan ook al weer, en worden opa en oma als ze afhankelijk worden buiten het dorp gegooid om af te peigeren. Afrika is hard en onnodig wreed. Ook dat met die oudedagsvoorziening is zo'n UN sprookje. In India worden kinderen gewoon verkocht als er geen werk voor ze is.

1
4 Ness

De beste en in feite fundamentele oplossing van al onze wereldproblemen zou een snelle en drastische vermindering van het aantal mensen zijn. Van bijna 8 miljard naar maximaal één miljard. En dan een stabilisatie van dat getal middels anticonceptie.

Maar dat mag je nooit zeggen. Nou, ik doe het toch. Want als we zo ongeremd doorgaan met steeds méér mensen op deze planeet te zetten, loopt het steeds sneller EN verwoestender uit de klauwen. We staan aan de vooravond van massale, catastrofale veranderingen, en dat is onze eigen schuld. De paar generaties die er nog achter ons aan komen, zullen ons -terecht- ernstige verwijten gaan maken. "Waarom grepen jullie niet in, toen heel duidelijk was dat jullie nog hooguit 50 jaar hadden?" Zal de vraag zijn. Het antwoord is dan: "Omdat wij korte termijndenkers zijn en omdat onze leiders alleen maar gingen voor winst en macht. De toekomst interesseert die leiders namelijk geen bal!"

Als soort zijn we namelijk niet intelligent genoeg om aan de toekomst te denken. We kunnen dat niet. We zijn dan ook gedoemd om als soort nagenoeg uit te sterven, want we gaan massaal omkomen in een snel op hol slaand klimaat. Meer overstromingen, meer droogtes, meer hittegolven, meer koudegolven, meer en krachtiger orkanen in een langer orkanenseizoen. Er komt nog veel extremer weer nu het klimaat onomkeerbaar wordt veranderd, en dat gaan we bezuren. Kuststeden zullen niet langer veilig zijn, wat massale migraties zal geven. En dat geeft dan weer sociale onrust; burgeroorlogen liggen op de loer. Want wij mensjes schieten altijd eerst, om dan héél misschien daarna nog wat te praten. Maar nadenken over goeie oplossingen doen we nooit.

1
5 weerman

Makkelijkste is als blanken wereldwijd met zichzelf beginnen daar zijn er ongeveer een miljard van en ze vervuilen het meest, laat ze maar het goed voorbeeld geven. Deel de pillen van Drion maar uit aan het gepeupel.

4
6 Drs. Mezun

Wordt wekelijks tonnen aan goed voedsel gedumpt omdat het op de veilingen wordt doorgedraaid
Of gedumpt omdat het niet aan bepaalde KROMME regels voldoet
Begin maar eens met het stoppen van dat achterlijke dumpen , dan wordt het een stuk goedkoper en is er ook veel meer

0
7 eoghanfeehily

ZUCHT !! .. Er is geen voedsel probleem !! … er is enkel een verdelingsprobleem … want zolang u 's winters boontjes uit Ethiopië op uw bord kunt krijgen...

Ook zien we dat wereldwijd de voedselindustrie ondersteunt dient te worden met subsidies om de boel draaiende te houden, ofwel, geen fuck mee te verdienen, en als zodanig wordt het voedsel dus enigszins schaars gehouden, anders is er helemaal geen cent in te verdienen.

Tel ook mee hoeveel akker en landbouw we hier in NL bv. al hebben opgegeven, we in vele landen onze steden hebben gebouwd op de meest vruchtbare gronden (want daar kon in eerste instantie die stad van ontstaan).

En nog zo wat van die dingen... aldus … er is geen probleem, enkel ONWIL door een perverse focus op niet bestaand en ongedekt GELD. Maar mocht u alsnog denken dat er een overbevolkingsprobleem is, 'verbeter de wereld en begin bij uzelf'.

0
8 mightimouse

@8 : Maar inmiddels zitten we zo vol dat we onszelf niet meer kunnen voeden. Nederland kan niet genoeg voedsel produceren om zichzelf te voorzien, en dat was al het geval toen we nog op 11 miljoen zaten. Ofwel als je een hek rond NL zet en geen invoer toestaat sterven we allemaal de hongerdood, nadat we alle hongerend vee hebben opgevroten. En dat op een van de vruchtbaarste grondsoorten ter wereld, een rivierdelta.

Er is wel kortzichtigheid zoals @7 aantoont. Ja er wordt voedsel gedumpt, voornamelijk groenten en fruit, maar die overschotten kunnen niet zomaar getransporteerd worden. Tegen de tijd dat de komkommertjes in de Congo arriveren zijn ze moes. En dat is precies het probleem van Afrika. Geen infrastructuur, wegen, havens ed en zelf niet genoeg telen (of de grond leent zich er niet voor). Of ze telen voor de export. Hoe weinig mensen elders ook gebruiken, gebruiken doen ze. En ze verdringen alle andere diersoorten. Het in het wilde weg aanfokken van kinderen is een koeltoerprobleem. Juist in Afrika en delen van Azië. Deze planeet heeft 6 miljard mensen teveel. Minstens.

2
9 Ness

@9 wat? … zoek anders eens op waar 'Ethiopie' ligt, daar waar u 's winters de boontjes uit/van eet. Of anders waar de rozen op de bloemenveiling vandaan komen, gister geplukt, vandaag geveild, morgen bij u op de vaas...

Ook is het voedseltekort van Nederland niet een 'daadwerkelijk tekort', nee, sinds het CDA de boeren heeft laten vallen, is het enkel achteruit gegaan. En de overheid voert nog steeds een ontmoedigingsbeleid (met vieze wegpest spelletjes via diverse regelgeving) dat iedere boer die nog daadwerkelijk wil boeren inmiddels wel naar Canada is vertrokken (of daar hard voor aan het sparen is), en geef ze eens ongelijk...

Ook liggen de vruchtbaarste delen van Nederland in de Uiterwaarden, die hebben we allemaal terug gegeven 'aan de natuur'. Niet omdat we die grond niet nodig hebben of zouden kunnen benutten. Maar omdat alle chemische troep van half Noord Europa daar langskomt en ligt. Wat er al aan groente verbouwd zou kunnen worden, haalt waarschijnlijk de voedselinspectie keuring niet... en elders buitendijks staan er huizen op.

Uiteindelijk zal het wel een soort van 'verkapte' ontwikkelingshulp zijn, want als wij voedsel importeren uit Afrika en Zuid-America (blijkbaar kan dat prima) gaat daar geld heen (helaas gaat het dan wel vaak weer naar 'grootschalige blanke boeren' ipv. naar de daadwerkelijke 'arme boeren', maar iig doen ze daar langzamerhand iets aan, iig in Zuid-Afrika... En komen ze er in Zimbabwe grotendeels weer op terug...

Als laatste, zo u denkt dat er teveel mensen op de wereld zijn, 'verbeter de wereld en begin bij uzelf'. Want over een ander is makkelijk lullen... Dus nogmaals, er is geen enkel tekort aan voedsel op deze planeet, en er kunnen nog makkelijk mensen bij; Wel is het 'op termijn' van belang dat de levensstandaard overal omhoog gaat en onderwijs verbeterd. Want overal ter wereld is geconstateerd dat als de levensstandaard omhoog gaat, het aantal geboortes per gezin afneemt (muv. in gezinnen waar men een bepaald geloof heeft, het Katholicisme, maar waarom die 'veel kindertjes' preken is inmiddels ook wel duidelijk)

0
10 mightimouse

@10 : "Want overal ter wereld is geconstateerd dat als de levensstandaard omhoog gaat, het aantal geboortes per gezin afneemt" Ja, dat is geconstateerd, en daarbij heeft men precies de oorzaak van die hogere levenstandaard weggelaten: minder kinderen vanwege de pil. Op het moment dat die goedkoop beschikbaar kwam daalde het geboortecijfer en DUSging de levensstandaard omhoog.

Effect van export van voedsel; "Today, Ethiopia faces high levels of food insecurity, ranking as one of the hungriest countries in the world,[2] with an estimated 5.2 million people needing food assistance in 2010.[3] Ethiopia was ranked 104 in the world in Global Hunger Index 2017.[4]" https://en.wikipedia.org/wiki/Food_security_in_Ethiopia Fyi, ik koop niets wat van ver wordt ingevoerd, zoals bv appels uit Nieuw Zeeland. Of boontjes uit Ethiopia.

1
11 Ness

@11 Ehrm, nee, eerst moet er een reden zijn om die pil te willen nemen. Dat heeft alles te maken met kindersterfte en oude dag voorziening. Niet de prijs van geboorte beperking...

En jup, zoals ik al zei, het is een verdelingsvraagstuk, want er potentie voor ZAT voedsel op de Aarde. Echter export naar Nederland voor verse boontjes in de winter, levert meer op, dan het in Ethiopie verkopen (en dat is inclusief de vervoerskosten!). En naar alle grote waarschijnlijkheid zijn die bonen boeren, blanke boeren met veel grondbezit, die een paar handen vol Ethiopiërs voor een habbekrats die bonen laten plukken.

Beter nog, als je een tuin hebt, wat doe jij er dan mee? wat voor planten in de vensterbank? Maar goed, het ligt natuurlijk enkel en alleen aan die 'konijnen' in Afrika. Komaan Ness, wordt wakker !

0
12 mightimouse

Oude dag voorziening is een sprookje. Mensen in arme contreien werken tot ze er bij neervallen, en werken nog harder om de kinderen van de kinderen van de kinderen te (helpen) te eten te geven. Sprookjes worden in stand gehouden door de VN, zodat hun bemoeizucht gerechtvaardigd is en de NGO's onder hun leiding kunnen uitgroeien tot multinationals. Er zijn geen blanke boeren in Ethiopia. Het land was tot 1991 communistisch, nu socialistisch. Voedselschaarste komt deels door overbevolking daar.

Over een periode van 10 jaar kan een vrouw 10 kinderen krijgen, wat duur is, veel werk, ruimte en energie vraagt en tijd opslurpt. Met 1 of 2 kinderen kan ze zelf gaan werken. Zo gaat de levensstandaard omhoog. Precies de periode van 10 jaar na de introductie van de pil geven die combinatie 'standaard omhoog en kindertal omlaag' te zien in alle statistiekjes in dit VK artikel. Waarin diezelfde pil schittert door afwezigheid, blijkbaar niet de moeite waard om te benoemen als factor (!). https://en.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_Ethiopia

Oh en ik doe aardbeien en appels en ik heb wilde bossen springbalsemien speciaal voor de bijen en hommels ieder jaar als je dat wilt weten.

2
13 Ness

@12 : Ik zet grote vraagtekens bij memes die uitentreure worden herhaald maar waar nooit onderzoek naar wordt gedaan, zoals die oudedagsvoorziening. Vaak is zoiets gebaseerd op 1 door de VN of consorten aangevraagd en betaald flutonderzoekje, maar wordt het zo vaak herhaald dat mensen het klakkeloos accepteren. Zo ook voor de kwestie met de pil. In een uitgebreid bevolkingsonderzoek hoort ook een overzicht van het gebruik van anticonceptie en de effecten daarvan op geboortecijfers en verbetering van omstandigheden. Maar daarover hoor je de VN raar genoeg niet. Want dat past niet in hun jankagenda. Ik vertrouw die club niet, mighti. Ze liegt me teveel en belazert de boel. Die club is er niet voor ons maar voor de planeetvreters. Wakker worre question

1
14 Ness

@14 Fair enough, tot op zekere hoogte kunnen we in deze allebei gelijk hebben question … muv de potentie tot voedsel productie en een teveel aan mensen op de aarde. Daar heb ik natuurlijk gelijk ^^ … een economisch/verdelings-vraagstuk

Voor zover het gaat om geboorte beperking en/of gezinsgrootte (verweven onderwerpen), ben ik het evenwel met je eens tav @14 . Wellicht zijn daar inderdaad allerlei onzin vooroordelen bij betrokken, en kun je je terdege afvragen of het voldoende is onderzocht... of iig komen die onderzoeken niet voldoende in de publiciteit.

En in zekere zin is geboorte beperking, of iig vrijwillige keuze voor kleine gezinnen goed voor de planeet, en voor al die er reeds zijn en nog komen. Hoe minder mensen, hoe kleiner de voetafdruk van de mens op de aarde. Blijft er iig nog wat ruimte voor natuur en dus andere wezens... maar 'nogmaals' dat heeft niets met het 'voedsel probleem' te maken.

0
15 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Offtopic

@2718Wat voor de een onbenullig lijkt hoeft het voor de ander niet te zijn ....

zojuist geplaatst door Olivia

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@137 De dolle minas haddentenminste nog humor, dat kun je van feminsten 3.0 niet zeggen.Die zijn alleen uit op het leven van mannen kapot te m...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@136 Je zou het nieuws misschien wat beter moeten volgen. Er gebeurt de laatste tijd nogal wat op dit gebied. Gelukkig zien de meeste mensen we...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik heb net een Hitlertje gelaten....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2715Nou ja, als jij je geld aan zoiets onbenulligs (vind ik dan!) wil uitgeven moet je dat zelf weten natuurlijk....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

   Gegevens verwijderen van fora Zet u via een post of een reactie op een post zelf gegevens of uitspraken op een forum? Dan geeft...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@135 Precies, Baba. Misschien vind je op het internet nog wel meer van die geweldige mopjes. Ze hebben de boel vast nog niet opgeschoond....

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Offtopic

@2710Volgens mij is dat eerste punt bij alle sites een onderdeel van de overeenkomst.@2708Olivia, misschien heb je hier iets aan?https:/...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2705De sfeer op het forum voordat Nieuwskoerier offline ging heb ik niet zo extreem ervaren als hoe de sfeer zich ontwikkeld heeft nadat Nieu...

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@38 Ik begrijp er steeds minder van. Ik heb weleens genoemd dat ik mijn kinderen heb geadopteerd maar wat je nou steeds wil zeggen, en ook waar...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Anime MilfPuku Sex VideosTelugu Sex Videos Mp4Sapphic EroticaHugeshemaleDoggeystyle PornXnxx Desi Sex VideoLucy Sunflower PornBlackmaol PornBj SelfiesTamanna Bhatia BikiniPov BigboobsRedpronPorn KarnatakaBest PornsitesEscorte Trans A LyonPulling Down PantiesBf Sex Bf SexWife Nude At The BeachAssistir Vídeos De PornôSkinny PenisRyan Conner BbcTumblr BigassPuta Los AngelesYoung Adult FilmSuccubus R34Sis Sleep PornBelle Delphine Onlyfans KeakFull Movies PornBlack Boy AddictionzTramparramWww.naughtyamerica.commHmangaPornstar DatabbaseIsabelle Kaif MovieIncespornPeliculas XxpornoB A Z O O C A MBrittanya Ravazi PornRaugh AnalMsalice94Indian Sexy Porn MovieSexy Boobs TouchPlaboy PornPorn NastyMom And Son X ViFacial CompelationFake NudeCarroon Porn ComicsFamily PornografiEvelynuncoveredPunjabi Bhabhi XnxxTiffany Toth NudeRus PrnNymphomania PriestessCaroon Gay PornFeet Licking VideosNew Boudi XxxBrcc PornQueen Rogue XxxChateurbateSexo En EspañollLesbian MilfKatalinkyleThatgreeneyedgirlMake Him Jealous Spencer BradleySexhouse Wife情色RhotwifeEhentai FemdomPornstars BameSaly Field NudeSes XxxXxxx PornographieSeal Pack ChutKalasipalyaBrazzers SunnyIndian Bhabhi Hot Web SeriesDom PornSunny Six VideoFreepoen VideosSumer Time Saga PornAv 자막Soap2day SitesVidéo Pornographique FrançaiseLink De Putaria TelegramSunnyrayyxo NudePorbezKali Roses PornhubNude Pics Jennifer Love HewittDr XnxxReal Couples PornSunny Leone Strip TeaseBriar RileyTalia Sati NudeSex In SuhagratBrutal GangbangedJustsallowsCindymovies. OmScrewingwithsfmErotic Asian MessageZ XxxAllison.parker PornoSocialemediagirlsXnxxxnXxx AsleepMayliLong Hair FuckSnapsexIndian Made Sex3 MilfsHandjobjapan VideosTry On PornTrangender PussySxyprn OnlyfansShane DieaelNaked MidgetNice ButsXxx Porn 4kIndian Lesbian Sex VideosKarnataka Bf PictureKylie Jenner PornographySxs FilmeCartoon Les PornHentai ClickerBeemtubeLupuwellness PornBiggest OrgyPpwyang0Indian Sasur Bahu SexSex Vidio TamilOnly Big CockFreewebcamGay Videos PornosTamil SexvidioBeyblade SexJulie Cash New VideoCollider Pornصور بنات عاريAtqofficial PornXxx Video 1stSlow HandjobMom Naked SonFake Porn DoctorThirteen Inch Cock6ar6ie6 RedditXhameIngyenespornoLesbian Japanese PornChloe Cherry Nude