U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 1
Nederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen auto's. Een op de drie werd bekeurd voor de snelheid, zo'n 2,9 miljoen auto's. In totaal ging het om 5,8 miljoen boetes, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ...

7 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2
1

@3 Tokkies? Mijn vriendin heeft in haar hele leven 2 keer een boete gehad, de tweede in Nederland een maand of twee terug voor 4 km te hard. Er zijn ook mensen die elke dag naar hun werk rijden en dan ontkom je er gewoon bijna niet aan.

101 Videles    
7 maanden geleden door Videles
1
Meld

@101 ik had het niet over mensen met 2x een boete in hun hele leven. Meer over de veelplegers en aso's

102 Crezee    
7 maanden geleden door Crezee
6
Meld

@100 Daarom kiest de overheid nooit voor het verbieden van ongewenst gedrag maar het beboeten: want dat levert geld op. Daarom kunnen al die gevangenissen dicht: 90% van de misdrijven worden afgekocht met geld.

103 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Ter info: op 60km wegen zal je nooit een flitscamera tegenkomen.

104 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

En de politie maar vooral klagen dat de werkdruk te hoog is en staken voor meer geld. Criminelen hebben vrij spel omdat de prioriteit van de politie gericht is op het zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de roverheid.
Het is nu wel duidelijk waarom de politie geen tijd meer heeft om aangiften op te nemen en zelfs adviseert om geen aangifte te doen.
De politie was al het respect kwijt van de islamieten, daar komen de Nederlanders nu ook nog eens bij.

105 Johnboy    
7 maanden geleden door Johnboy
1
Meld

@97 , dat mag, vrijheid van meningsuiting. Toch liever een Dirk dan een pisvlek. question

106 Dirk2137    
7 maanden geleden door Dirk2137
0
Meld

@106 Jij zal het kunnen weten, dirk.

107 Hadjememaar    
7 maanden geleden door Hadjememaar
3
Meld

We blijven een oerdom volk.
U wil de overheid pesten? Begin dan bij je zelf door de roverheid de kans te ontnemen om boetes uit te schrijven.

108 opabert    
7 maanden geleden door opabert
3
Meld

Als je je gewoon aan de verkeersregels houd, krijg je ook geen boete. Is gewoon een keus.

109 Scrow    
7 maanden geleden door Scrow
1
Meld

@3 en @7 ; Toevallig las ik gisteren een aanverwant onderzoek:

https://nos.nl/artikel/2263578-mensen-in-tesla-audi-bmw-en-volvo-rijden-vaakst-te-hard.html

>Mensen in Tesla, Audi, BMW en Volvo rijden vaakst te hard<
>Het statistiekbureau bekeek per automerk hoeveel snelheidsboetes er zijn uitgedeeld in 2017. Tesla-rijders vallen het meeste op: zo'n 75 procent van hen kreeg ten minste één boete<
>En dat blijkt ook uit de cijfers. Porsches overschreden gemiddeld de snelheidslimiet het meest: 9,3 kilometer per uur. Daihatsu had gemiddeld de kleinste snelheidsovertreding: 7,4 kilometer per uur te hard.<
>Het statistiekbureau bekeek per automerk hoeveel snelheidsboetes er zijn uitgedeeld in 2017. Tesla-rijders vallen het meeste op: zo'n 75 procent van hen kreeg ten minste één boete. Bij mensen met een Daihatsu of Daewoo ging het om 20 procent.

110 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

Het doel om veel inkomsten te genereren voor de overheid is weer bereikt. Ik rijdt ruim 50.000 km per jaar en een heel haar zonder boetes . Maar je wilt niet hoeveel moeite dat kost want ik schat dat ruim de helft van de camera's die ik passeer alleen bedoeld zijn om geld te verzamelden. Plotselinge snelheidsverminderingen met direct een camera. 4baans wegen waar je maar 70 mag. Ik moet soms riskeren dat ik van achter wordt aangereden omdat ik ineens moet remmen met geen andere noodzaak dan een flitser.

111 PFL    
7 maanden geleden door PFL
3
Meld

@102 ; Zie dus @110 . Het zijn juist de dure merken die de meeste en de hoogste bekeuringen krijgen. Het heeft te maken met geld. De boetes zijn voor iedereen hetzelfde maar de impact die de boete heeft verschilt enorm. Ik ken mensen die gewoon maandelijks geld reserveren voor bekeuringen; die halen er echt hun schouders over op.

Het valt dan ook op dat de merken die het minste bekeuringen krijgen ook echt de goedkoopste auto's zijn:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/50/1-op-de-3-autobezitters-kreeg-snelheidsboete-in-2017
Laag daarentegen was het percentage bekeurde personenauto’s van de merken Daewoo, Daihatsu (beide 20 procent) en Suzuki (22 procent).

Tokkies rijden in goedkope auto's en krijgen volgens de statistieken dus juist minder bekeuringen.

112 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@111 ; Als jij plotseling moet remmen voor een flitser dan reed je dus al te hard. De schuld ligt dus niet bij de flitser maar bij jezelf.

113 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
4
Meld

@113 en ja hoor zo'n domme reactie was onvermijdelijk. Heb je nooit geleerd bij rijles om je ook aan te passen aan het overige verkeer en niet voor opstopping te zorgen? En omdat op sommige wegen de snelheden absurd laag zijn ingesteld rijdt iedereen op zo'n weg een beetje harder dan de max. Ik weet waar de camera's staan en dus laat ik van 200 meter ervoor het gas los en dat geeft toch echt meer gevaar dan dat ik gewoon dezelfde snelheid aanhoudt als de rest van het verkeer.

114 PFL    
7 maanden geleden door PFL
3
Meld

@110 Waarschijnlijk dat zo'n 100% van Bugatti, Maserati en Lamborghini bezitters ook een boete heeft opgelopen i.v.m. snelheidsovertredingen....

115 LoydMorris    
7 maanden geleden door LoydMorris
0
Meld

Als men in DenHaag nu eens de boetes omhoog gooit, dan kunnen de schalen voor inkomstenbelasting wellicht naar beneden worden bijgesteld. En uiteraard moet de pakkans omhoog. Laat de kosten voor de overheid vooral betaalt worden door overtreders van de regels. question question

116 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
3
Meld

Het geeft een vertekend beeld 1 op de 3 auto's kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Het stukje klopt wel overigens want het zijn de harde feiten. Van de jongeren van 19 jaar en jonger krijgt bijna de helft een bon. Vooral Audi bestuurders krijgen veel bekeuringen. Die wagens zie je altijd op de linkerbaan voorbij scheuren met 150 plus. Als ik een a
Audi in de spiegels zie ga ik altijd aan de kant anders zit hij in mijn koffer. Het zijn vaak ook getinte mensen die daar in rijden en die hebben schijt aan de regels. Het viel mij op en ik zag het ook al op TV dat hybride auto's en elektrische auto's waar van Tesla vooral veel bekeuringen krijgen. Je hoort de motor niet dus rijd je snel te hard. Das wel een nadeel dat je dat niet merkt.

Ook op 60 krn 80 kilometer wegen word tegenwoordig geflitst.

Zelf heb ik voor snelheid nooit een bekeuring gekregen aangezien ik altijd ruim onder de maximumsnelheid zit. Vaak relaxt achter een vrachtwagen op 90 KM per uur. Lekker zuinig, dan gebruik je de minste brandstof. Wel krijg ik soms een boete voor het niet betalen van parkeergeld of fout parkeren.

117 Jan met de korte achternaam    
7 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

Als je oplet heb je niet zo snel een boete.

118 solidsteel    
7 maanden geleden door solidsteel
0
Meld

Zijn het niet de bestuurders, die een boete kregen?

119 sockknitter    
7 maanden geleden door sockknitter
0
Meld

@114 "Heb je nooit geleerd bij rijles om je ook aan te passen aan het overige verkeer en niet voor opstopping te zorgen"

U heeft van bepaalde lessen schijnbaar meer onthouden dan van anderen, welke u minder goed uit komen.
Snelheid aanpassen aan het overige verkeer houd dus nooit in, dat u en anderen weggebruikers de wet mag overtreden. Of springt ook voor de trein omdat iemand anders dat ook doet?

120 Borealis    
7 maanden geleden door Borealis
1
Meld

"Nederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen auto's. Eén op de drie werd bekeurd voor de snelheid, zo'n 2,9 miljoen auto's."

Typisch voorbeeld van hoe misleidend statistieken en gemiddeldes kunnen zijn.

Ik durf te wedden dat een heleboel bekeuringen naar dezelfde auto's zijn gegaan.

121 Mappie    
7 maanden geleden door Mappie
0
Meld

Het is wel tekenend dat als een 80km bord vervangen is door een 70km bord er direct 10 "leerling" agenten klaar staan bij de eerste gelegenheid om te stoppen om iedereen (95%) even te bekeuren......gewoon core bussines dus.

122 Hanzi    
7 maanden geleden door Hanzi
0
Meld

@120 . Ik zal een voorbeeld geven: als u op uw rijexamen op een doorgaande brede weg in de stad in de drukte tussen alle verkeer rijdt en iedereen rijdt er 55 en u probeert exact 49-50te gaan rijden dan zakt u waarschijnlijk omdat de examinator u zal uitleggen dat u de normale doorstroming van het verkeer belemmert. Lastig hé. Maar zoals ik al zei ik rijdt ruim 50.000km per jaar en had afgelopen jaar nul boetes. En inderdaad voelt dat vaak heel vreemd als ik om boetes te vermijden het overige verkeer moet belemmeren. Maar ik gun Rutte en consorten geen cent extra.

123 PFL    
7 maanden geleden door PFL
1
Meld

@123 [Q} rijdt ruim 50.000km per jaar en had afgelopen jaar nul boete [Q}


Dat is knap Doe je goed

124 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
1
Meld

Ikke wel vaak. Ze profileren etnisch op jonge Sallanders in dikke pick ups! question

125 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@124 . Allereerst let ik goed op. Rijdt alleen harder als ik zeker weet dat het kan en.... Ik rijdt 90% op cruisecontrol. Je voelt je vaak een slak tussen het overige verkeer maar ik zit toch vrijwel continu aan de telefoon (uiteraard handsfree).

126 PFL    
7 maanden geleden door PFL
1
Meld

@126 Sneller rijden levert nauwelijks tijdwinst op Heb eens een documentaire gezien

Twee auto's van Maastricht naar Leeuwarden één auto hield zich niet aan de Maximum snelheid de ander wel Het verschil 20 minuten

127 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
0
Meld

@123

Ik zal een ander voorbeeld geven. Die realistischer is. Kom ik b.v. via de stadionweg (2 x 2 rijstroken) trambaan in de midden, Rotterdam binnen gereden met de auto en ik haal met een snelheid van +/- 55 tot 60 kilometer per uur net als alle andere weggebruikers op de linker weghelft een politie voertuig in, dan zal de agent er geen probleem van maken.
Maar staat die zelfde agent in een van de parkeervakken van de parallelrijbaan te flitsen dan krijgt iedereen die boven de 53 kilometer per uur reed een snelheidsboete. Zo simpel is het gewoon. Probeer u dan maar eens om er onderuit te komen met de verklaring, 'Ik moest door de snelheid van het andere verkeer mijn snelheid aanpassen' Gaat u echt niet lukken.

128 Borealis    
7 maanden geleden door Borealis
0
Meld

Gewoon alle bestuurders van auto's vervangen met automatische piloot of zelfrijdende auto's.

129 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@128 ja inderdaad. Nothing is equal.

130 PFL    
7 maanden geleden door PFL
1
Meld

@130

Nee. U lult gewoon uit uw nek. Da's alles.

131 Borealis    
7 maanden geleden door Borealis
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

15 uur geleden door AD

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

1 dag geleden door Inter

Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

1 dag geleden door Crezee

Impeachment maatregel tegen Trump faalt
De democraten stemden tegen.

12 uur geleden door Truffelaar

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
TedjeR
Anthony Scaramucci: Trump zal voorverkiezinge...
@9 een opgeblazen ego.......

minder dan een minuut geleden door TedjeR

Pollens
"Wij Algerijnen, Tunesiërs, Marokkanen hebbe...
Laat gaan. Een stelletje idiote Islamieten (p...

minder dan een minuut geleden door Pollens

Jan met de korte achterlul
Boerkaverbod...
@13Zo lees ik in uw bijdrage dat u vóór g...

minder dan een minuut geleden door Jan met de korte achterlul

Anonymousje
Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: ‘je...
Ik ga natuurlijk niet goed praten dat het ver...

minder dan een minuut geleden door Anonymousje

TedjeR
Anthony Scaramucci: Trump zal voorverkiezinge...
@4 die aanhang is ongeveer 35% , daarmee gaat...

1 minuut geleden door TedjeR

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig