door Beflapje in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 39
  • 1238x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Wat wij ervoor terugkrijgen?
Buitenlanders.

1 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

2 ciudad

Jaja, met 100.000 euro op de bank betaal je wel 400 euro belasting...
Gelukkig protesteren de gele hesjes ertegen...

46
3 Hadjememaar

Wij zijn ook echt 'gekke Henkie'

Maar wel het braafste jongetje vd klas willen zijn

3
4 Sorrow

Ik vindt het ook bizar.

2
5 DNEUS14

Wat krijgen wij er in Nederland voor terug.
Dat we ons blauw betalen aan alles wat hier binnen komt en er al is.

6
6 annie

Belastingen in Scandinavië zijn ook hoog. Maar je krijgt er veel voor terug: uitstekende gratis zorg, prima gratis onderwijs ook universitaire studies, gratis gezonde lunch op de basisschool voor de leerlingen, in sommige steden is het openbaar vervoer ook gratis.

Nederland heeft een hogere belastingdruk, maar al die voorzieningen moeten we alsnog zelf betalen. En niet zo’n klein beetje ook. Waar gaat ons belastinggeld in vredesnaam naartoe.

4
7 Beflapje

De belastingdruk is aanzienlijk, éénverdieners worden in Nederland discriminerend behandeld met een forse racistische belastingdruk.

6
8 Recovery Mode

@3 rekenen is niet uw sterkste kant? Dat bedrag heb ik zeker niet op de bank staan, maar betaal veel meer dan de schamele 400 die u noemt.

3
9 gaulette

** gebruiker verwijderd **

@3 : We hebben je door, linkse vriend...

10 verwijderd9139144

@8
Daar heeft u helemaal gelijk in helemaal.....!!

1
11 Sorrow

@9 Misschien moet je toch ff naar het journaal kijken. Dan zie je wat belangrijk is voor die "armelui".

25
12 Hadjememaar

@9
Vond het ook al een vreemde rekensom. 0,4%???????

2
13 Sorrow

@4
Van de klas? Ze streven naar het braafste gluiperdje van de hele school

2
14 Bleke Betty

@7 ondanks dat de zorg niet gratis is in Nederland gaat het meeste belastinggeld toch echt naar de zorg. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreid uitkeringensysteem. En door de vergrijzing gaat er veel belastinggeld naar AOW.

10
15 Diederik82

@15 De ambitie van het kabinet is dat mensen merken dat het beter gaat, door het roven van de overheid BULKT Nederland van het geld.. voor idiote linkse sprookjes en onzin als de klimaatwet en het goede nieuws, het wordt nog erger!

6
16 Recovery Mode

Altijd opvallend: belastingverhogingen zijn nooit een probleem voor de stemmers; ze blijven trouw aan de partijen die die belastingen verhogen... Geen enkel probleem dus!

2
17 weerman

@13 En een foute rekensom, want eerst gaat er de belastingvrije voet vanaf (32000pp) en dan betaal je IB over een virtuele 4% renteopbrengst.

0
18 kritischelezer

@18
U heeft gelijk. Z zat er even naar ja.

0
19 Sorrow

@3 voor je 100000 op de bank hebt, heb je daar al de nodige inkomstenbelasting over betaald. Want nee, vermogensbelasting is niet de enige belasting wat men hier kent!

0
20 Mztje

@20 Dat boeit de gele hesjes niet, het gaat om de spaartax.

23
21 Hadjememaar

Zorg in Zweden is gratis, school in Zweden is gratis, openbaar vervoer is gratis.

En niemand hier beseft dat "gratis" niet bestaat....
En het migranten argument gaat niet op want Zweden heeft héél veel migranten opgenomen.

Kortom, het is weer een vreemd verhaal aan het worden .

10
22 Janzzen

* Verwijderd door de redactie *

23 E.Meel

Behalve voor de grootverdieners en multinationals natuurlijk.

1
24 niet-alles-geloven

Een dit te danken all jaren de op D66 VVD CDA CU SGP PvdA blijven stemmen. Vooral Werkgever Rijke Tweeverdieners Bedrijven Verzekeraars en Banken.

2
25 Gunther

Werkgevers betalen bovenop het brutoloon ook nog eens belasting. Als je die meerekent plus de bverplichte zorgverzekeringf wat feitelijk een flattax is dan staant Nederland fier bovenaan. kampioen belastingheffen op burgers.

Maar het is wel een paradijs voor multinationals en grootkapitaal.

0
26 purelogica

Het is typisch het bedrog dat in nederland altijd wordt toegepast. In paats van de inkomstenbelasting te verhogen verzoin je een onzichtbare bruto laag op het brutoloon en die laat je dan niet terugkomen in de cijfertjes.

De werkgever betaalt voor jou 10.000 euro per jaar, je brutoloon is 7500 euro en je nettoloon is 4500 euro. Dan weven we nog een heleboel lasten in de vaste kosten van 2000 euro en je verdient effectief 2500 euro om uit te geven aan zaken die minmaal met 21% zijn belast. Alles is duur om de lasten van anderen te betalen.

Wat is dan de lastendruk? Volgens de overheid is dat dan 40%.

0
27 purelogica

Er gaat heel veel get naar de grote bedrijven. Misschien dat dat wat verklaard

0
28 ModReset

* Verwijderd door de redactie *

29 duurendaal

@22 Zorg in Zweden is ook niet gratis. Hoge belastingen en giga hoog eigen risico veel medicijnen niet of nauwelijks vergoed. Geen idee hoe mensen kunnen blijven beweren dat gezondheidszorg gratis is en al helemaal niet hoe dat zou kunnen. Menig Zweed met een ziekte raakt economisch aan de onderkant.

2
30 Saviro

Gratis bestaat niet. Zorg, onderwijs en alle collectieve voorzieningen moeten linksom of rechtsom gefinancierd worden. Maar ja het gras is altijd groener bij de buren

7
31 krek

@3
424 euri om precies te zijn

eerst gaat er 30000 belasting vrij vermogen af
Dan wordt er over de 70K 2,02% fictief rendement berekend
En daarover 30% rendementsheffing

4
32 krek

De economische groei wordt hier afgeroomd ten gunste van het grootkapitaal en de elite. De onderklasse is hooguit stationair of levert in. Dat zijn objectieve feiten die blijken uit talrijke onderzoeken. Ook ondervindt de onderklasse de meeste last van de migratie. En levert zo kwaliteit van leven in. In Frankrijk is e,e,a. nog erger, vandaar de steun voor de gele hesjes.

0
33 schrootflint

@31 Veelal wordt opgenoemd wat we hiervoor terugkrijgen aan diensten.
Maar hoeveel geld krijgen we niet terug: bijdragen EU, bijdragen lidmaatschap IMF, bijdragen VN, UNESCO etc: gaat ook om vele miljarden.
En wat is de efficiëntie van de overheid. Las laatst hier op NK dat het uitkeren van een bijstandsuitkering 33% overhead kende: kosten van de overheid zelf om zo'n uitkering te verstrekken. En wat te denken van de vele ict projecten bij de overheid die mislukken.

0
34 Conradijntje

@34
"Ik las laatst op NK"
Lekker betrouwbaar! Ik lees zoveel op NK, 95% is volkomen lariekoek

"gaat om vele miljarden"
Bijdrage VN krijgen wij niets voor terug? Gelukkig niet nee, want dat betekent dat hier geen oorlogsgebied is. Overigens de bijdrage aan de VN 150 miljoen
De totale begroting van Nederland bedraagt 280 miljard. Daarvan wordt 0,5% uitgegeven aan ontwikkelingssamenwerking dat is 1,4 miljard
In deze link staan alle bedragen die worden gegeven aan IMF, VN, Unesco
http://www.rijksbegroting.nl/2015/kamerstukken,2014/11/6/kst201682.html
Gaat niet eens om een miljard. Zal het iets meer zijn. Maar miljarden nee? Anders nog iets?

Al met al is dat op 10 miljoen belastingbetalende mensen gemiddeld 333 euro per persoon. En dan is het ook nog zo dat de laagste inkomens veel minder belasting betalen door alle aftrekposten en lagere belastingpercentages.

5
35 krek

Feit blijft dat de belastingen alleen maar verhoogd worden en iedereen steeds minder te besteden heeft en het niet voldoende duidelijk is waar al die miljarden aan uitgegeven worden.
We worden dus genept op allerlei gebieden. Prijs aan de pomp, energieheffing, eigen risico zorgverzekering en ga zo maar door terwijl de overheid voor nop kan lenen. In de jaren negentig hadden we veel meer bestedingsruimte doordat veel belastingen lager waren of nog niet bestonden. Ook zijn de verkeersboetes enorm gestegen en van middel om het verkeersgedrag te corrigeren een nieuwe inkomstenbron geworden. Het wordt tijd dat alles eens goed op een rijtje gezet wordt wat erin en eruit gaat en waar het vandaan komt want dit gaat echt fout.

1
36 jdj

Tijd dat eens de vaste lasten voor de burger naar beneden gaan; al die NGO's mogen hunzelf wel bedruppen. De gewone Nederlander moet dat toch ook. En daarnaast veel van die NGO's zijn vandaag de dag toch zo hypocriet als de pest. directeur en raad van bestuur dat een duur salaris heeft waardoor er teveel aan de kerfstok blijft hangen.
En dan hebben we het nog niet eens over die debiele clubjes zoals van die antidiscriminatie, feministen en milieugekken die zo hypocriet zijn als de pest; alles wat hun niet past, met andere woorden zowat alles, moet er weer worden gedemonstreerd.
Dan hebben we voor de zoveelste keer in de maand, weer een onnodige demonstraties van beroepsdemonstranten.
Waarom zou de gewone burger moeten betalen voor die clubjes van extremisten.

Weg ermee, de overheid moet zich richten op de taken die nodig zijn en niet anders.

1
37 Handalf

Nou gele hesjes je weten nu ook waartegen julie moeten protesteren.

0
38 Interessant

niemand die wat doet.. maar oh wee als je aan zwarte piet komt..

Dan gaan ze op de snelwegen staan.

Hollanders raar volk...

4
39 PrinsClaus

@1

Wat voor een zielig bestaan moet je hebben om bij dit onderwerp de schuld bij de buitenlanders neer te leggen.

Het valt nog mee dat er niemand komt met het komt door de russen.

Misschien kan men aan de nederlandse vlag een aanpassing aanbrengen schapekop erop.

8
40 PrinsClaus

** gebruiker verwijderd **

@40 : Gaap...

41 verwijderd9139144

@41

Nee meeeeuh.. dat doet een schaap..

Te dom om te poepen zoals men u noemt..

2
42 PrinsClaus

** gebruiker verwijderd **

@42 : Pffff....

43 verwijderd9139144

In 1997 heb ik een lijfrente stopgezet vanwege een scheiding, in mei kreeg ik bericht dat hij vrijgekomen was, 1058 euro, of ik maar ff 52 procent belasting wilde betalen en 22 procent revisie belasting......tel uit je winst schofterige zakkenvullers zijn het.

1
44 Thomas

@29 duurendaal, dank voor het uitgebreide stuk! Het is schandalig. Rutte 'voelt zich 'verbonden' met de gele hesjes'''....Laat me niet lachen. Als het niet zo ernstig was was het belachelijk. Ondertussen is NL onleefbaar geworden. Het andere is ook heel erg waar. Ze kunnen gewoon niet boekhouden in Den Haag. Altijd gaan de kostbare prestigeproject'jes' zoals de HSL, de Betuwelijn voor en achteraf blijkt altijd weer dat het niet rendabel is.
Ik had laatst een excursie bij de 2e kamer. Werd verteld dat ze altijd een deskundige aanhoren voordat ze zoiets beginnen. 1 deskundige!!! moet je niet minstens 3 of 4 aanhoren voordat je overgaat tot actie??? Echt he......

1
45 Lets keep it cool
46 Strongoli

** gebruiker verwijderd **

Even een correctie op de gemaakte schrijffout , we hebben niet een te hoge belastingdruk maar we verdienen te weinig

47 verwijderd682241

@46 Strongoli

De verklaring dat ik de meevallers niet niet noem, is dat het meestal geen meevallers zijn.

In de regel spreken toekomstige coalitiepartijen tijdens de formatie een financieel kader af .
Daarin nemen ze opzettelijk een (veel) te hoog percentage op voor de 10-jaarsrente.
Het CPB rekent de plannen door op basis van die te hoge stand van de rente.
En warempel uit die verkenning blijkt dat er meer moet worden bezuinigd in verband met o.m. de staatsschuld : vanwege te hoog geraamde rente-aflossingen.

In latere jaren vallen de uitgaven aan rente voor de staatsschuld mee en dat zijn de voorgeprogrammeerde meevallers.

De politici en Financiën maken het zelfs nog gekker. Tot Uw schade.
De CPB verkenning in opdracht van de coalitiepartijen met de te hoog geraamde stand van de 10-jaarsrente, altijd 4% of 4,5% keert vervolgens in Belastingplannen van Financiën terug als CPB-verwachting voor de rentestand . Die verwachting , die in werkelijkheid door henzelf ingestoken is, misbruiken de politici als zogenaamd gezaghebbend bewijs dat alle belastingplichtigen in Box3 belast moeten worden naar de fictieve 4% rendement, in plaats van het echte rendement op de 10-jaars staatsobligatie: rond 0,45%. Dus 89% lager.

Een mooie opeenstapeling van bedrog waar men op de Ministeries, in het kabinet en in de 2e en 1e Kamers zeer trots op is.

0
48 duurendaal

En dat is sinds 1945 toch.

0
49 niet-alles-geloven
50 Strongoli

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Hij vindt het "krankzinnig" dat "Bosma, door het CIDI als antisemitisch aangemerkt, een krans legt op 4 mei"....

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Wedergeboren
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@4 Precies ja. Maar gelukkig is er van opwarming en of het slecht gaan met de natuur geen sprake, dus niets aan de hand. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Zionistenhaat is prima. Massa-graven gevonden in Gaza, waar mensen geboeid in waren gegooid met een schot in het achterhoofd. Geen wonder dat me...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

baba jaga
Offtopic

@2873 Dankje WF op de tafel staat nog teguila of cola....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

spookrijder
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Derdelanders? Dat zijn toch negers die in Oekraïne verbleven? Die moeten lekker terug naar hun negerland, wat moeten ze hier?...

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Fijn voor Lillian. Gefeliciteerd. :)...

13 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Schildpad
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@3Ja die aquatische soorten hebben echt een typhus hekel aan droogte idd XD...

14 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
Offtopic

@2843 Proficiat baba....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@1 Sommige van jouw soortgenoten kunnen ook slecht tegen droogte lijkt me. ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
Wilders’ ijskast en de slapende journalistiek - Joop - BNNVARA

Tja discrimineren is van sommige clubs een gewoonte en bij enkele een liefhebberij vooral over mensen met een andere mening!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Insect HentaiKatie MorgannudeMalayalm SaxBbcsurprisePorn De FamosoFotos De HentaiNaked Girl PicJoshi Luck 6Hot Sexy Erotic VideosFrancene Smith PornHentaisubManwah 18+Bokep HamsterPorn Interracial LesbiansXxx0Cummed PantySunny Leone SxNura Massage VideosMadi Collins Maria KaziFf PornFetlfeWatch JavCarameltubeCartier RougeLady Gaga ToplessHindi Bf Film HdGf Bf X VideoSamuhik Chudai Ki KahaniFull Porn MovieaCartoon Big BoobsNaked Hot MomsCouple Only FansFriend Sex VideoSex Videos Telugu GirlsWeb Series Hindi Porn VideosPron Video DawnlodLana Tailor SexFree Bkack Lesbian PornHandjob CompetitionStepmom HentaisPawg BbcBbe PornstarsAfrican Jungle SexFatwomansexSilicon Sex DollVeronica Church MofosErotic KoreaXpornerPornor.caseiroGay Hairy PornstarMohria MillsAria Lee Porn VideoIpvr-234World Record Sex VideoHorny MaidBrandi Love XNaked Attraction NudeFnf PornJordynne Grace NudeMishelleyboo NudeXxnx Sexy Video ComAndhra Aunty Fucking VideosBlackporn EbonyAryion ComAmber Lynn BauchXxxnc VideoPuertoricanlexyPornos Lo MejorDani Divine NudeLeakedsexAnal GiantessBest Movie Naked ScenesCadey Mercury NudeNatalia TihomirovaExtremely Hard Core PornHuge Sagging TittiesNatasha Nice SelfiesTube 18 ComCathouse The SeriesAlexandra WettTiktok PussyBillie Beaumont PornTitanik Nude SceneListcawler TsAnime HeintaiCojo A Mi Hermanitaüvey Anne PorFitnness PornBf Picture KannadaKhaleesi NakedTop Hindi PornBridgette B AnalAniem PussyAnna Bell Peaks PornPorn April FlowersThotslife3movChoi JisuSeñoraspornoRocco SteekeEnglish Hot XxxRiya Sen Leaked MmsPorn With PlotNaked Rosamund PikeVídeos De Pornô De SexoSisters Lesbians PornBideos Ponos GratisPornographie FamillePov PornografiaKorean PornstarsHazel Moor PornFreeusefatasyGirls Masturbation VideosVery HardcorePor CaseroXxx Sexsi VideoJanice Griffith AnusXxx Video 2016Ullu Sex VideosOmegle Sex ChatShakeela Sex Movie DownloadBlake Blosson PornRhea Sweet PornIvy Lebelle NudeHow To Make A Girl Cum FastGranny Japanese PornMadonna NudeHow To Cum FasterSindee JenningsShakeela X VideosSunny Leone Full Porn VideosIndia Ki ChudaiPorner ComBest Erotic PornTarzansexmovieCuming In PantsGloryhole CreampiesAloga PornMavis NudeRevenge Porn Websites18禁漫画PinkwodPornos Gay InterracialHilary Duff BoobsXnxx 2 GirlsVaginas ShowingBlack OnlyfansJapan Mom PornSsis-541Vaginas Mojadas