door chouffleur in Politiek  ·  37 Reacties

  • 3
  • 499x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

C'est bon..
Revolution

4
1 chouffleur

Nee toch t'is nie-waar!
Zou dat iets te maken hebben met het dictatoriale optreden van de EU politici!

3
2 Zie Hier

Macron heeft het volk en de oppositie tegen zich in het harnas gejaagd
En de president? Is Macron zelf medeschuldig aan de volksopstand die zijn presidentschap zou kunnen doen wankelen? Duidelijk is in elk geval dat hij er in de eerste anderhalf jaar van zijn termijn niet in is geslaagd om het imago van president des riches van zich af te schudden. Mede door Macrons belastingbeleid is het beeld ontstaan van een president die cadeautjes aan de rijken uitdeelt.

Vooral de afschaffing van de vermogensbelasting ISF aan het begin van Macrons mandaat blijkt met terugwerkende kracht funest voor de beeldvorming. Die impôt sur la fortune was de reden dat rijke Fransen als Charles Aznavour en Gérard Depardieu als belastingvluchtelingen in het buitenland gingen wonen. ‘Er is een niet te onderschatten symbolische werking uitgegaan van de afschaffing van die belasting’, zegt Coquard. ‘Als je vervolgens de belastingen die vooral de armeren relatief hard treffen blijft verhogen, krijg je op een bepaald moment de rekening gepresenteerd.’

0
3 chouffleur

@1 en @2

Nee geen revolutie en nee geen dictatoriaal optreden van de EU

Gewoon totale onbenul van de betrekken gele vestjes.

Belastingverlaging lijkt leuk, maar dat is voor sommige personen. Meestal zijn het juist de mensen die profiteren van de gelden die geïnjecteerd worden in sociale voorzieningen, wegenbouw, huursubsidies en dergelijke. Waar die gele hesjes niet bij stilstaan is dat als de belastingen verlaagd worden, de kosten voor al dat moois als uitkeringen en dergelijke niet meer via de loonbelastingen, maar via de publieke belastingen betaald moeten gaan worden. BTW en bijvoorbeeld accijnzen zullen verhoogd moeten gaan worden, wat een veel zwaardere impact zal hebben dan bijvoorbeeld 2% verlaging van de loonbelasting.

het geld voor dit soort uitgaven, het ondersteunen van rijksdiensten en bijvoorbeeld de verdediging van het land komt of uit de breedte of uit de lengte. Er moet altijd iemand voor betalen.

5
4 Zwartwit

@4

Betrekken moet uiteraard betrokken zijn.

sorry

2
5 Zwartwit

@4 verdiep u eens in het belastingsysteem van Frankrijk
Frankrijk gaat nu Italië achterna qua begrotingstekort..
Interessante tijden

3
6 chouffleur

De onvrede richt zich vooral tegen taxes, heffingen die niet inkomensafhankelijk zijn. ‘In tegenstelling tot wat veel Fransen denken, is ons belastingstelsel slechts in beperkte mate progressief’, zegt Spire. ‘We hebben veel belastingen waarvan de tarieven voor iedere burger hetzelfde zijn, zoals de btw of de brandstoftaks.’ Die heffingen werken als een ‘ongelijkmaker’: mensen die weinig te besteden hebben, voelen de effecten in hun portemonnee sterker dan kapitaalkrachtigen. Het zijn dan ook vooral de Fransen uit de lage middenklasse en lagere klasse die in gele hesjes de barricaden opgaan.

Dat niet loonsverhoging maar belastingverlaging een centrale positie in het eisenpakket van de gele hesjes inneemt, is een van de bronnen van het succes van de beweging, denkt Spire. Wie om betere arbeidsvoorwaarden of loonsverhoging vraagt, verenigt zich doorgaans met vakgenoten in een vakbond. Maar belastingen gaan iedereen aan, ook zelfstandige ondernemers en gepensioneerden, groepen die de afgelopen weken in groten getale gele hesjes aantrokken.

0
7 chouffleur

@4 Misschien moeten ze het geld eens halen waar het zit ?

2
8 Berpke de Poes

@8

Is dat zo? Waar zit dat geld dan?

analogie belastingen en barkruk economie: https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/barkruk-economie-nederlands-belastingsysteem/

Naai de rijken een oor aan en de armsten zijn de dupe, ofwel bijt nooit de hand waarmee je gevoerd wordt.

4
9 Zwartwit

@6

Begrotingstekorten kunnen alleen aangevuld worden met belastingverhoging.
BTW- en Accijnsverlagingen betekenen per definitie een toename van de begrotingstekorten.

Om die conclusie te kunnen stellen behoef je geen hogere economie gestudeerd te hebben.

Wat snap ik dan niet?

Gezien het feit dat de gele hesjes nu ook in België en Nederland actief beginnen te worden, is het belastingsysteem schijnbaar hetzelfde.

1
10 Zwartwit

@10 Accijns en BTW verhoging treft iedereen maar procentueel de middenklasse en daaronder het hardst.
Macron heeft de belastingen voor de rijken verlaagd, dat geeft de ellende nu.
Daar kan men ook het begrotingstekort ophalen

0
11 chouffleur

@11

Zoals het artikeltje in mijn link in @9 eindigt:

Quote:
De mensen in de hoogste belastingschalen profiteren het meest van een belastingverlaging. Maar belast hen teveel, of val hen aan omdat ze rijk zijn, en ze zouden weleens in staking kunnen gaan, niet meer op komen dagen of zelfs weggaan naar landen, waar het belastingklimaat wat vriendelijker is.

Duidelijke kan ik het niet stellen. Waarom zouden de personen die het meeste betalen niet het meest mogen profiteren?

3
12 Zwartwit

@12 ik ben het wel met je eens als doorgewinterde VVD er question maar in frankrijk is de doos van pandora open en dat kan nog wel eens lelijk gaan worden

1
13 chouffleur

En die scholieren die auto's in brand steken sympathiseren zeker met 'de gele hesjes' net als de raddraaiers die zich onder 'de gele hesjes' gevoegd hebben?

0
14 kritischelezer

@11

De rijken kopen procentueel gezien toch echt meer goederen, drank en dergelijke dan de 'armere' medemens. De rijken betalen door de vaste percentages op BTW en accijnzen dus per saldo veel en veel meer dan de armsten, die hoegenaamd geen dure goederen en laat staan dure drank aan kunnen schaffen.

3
15 Zwartwit

@14 ingezet door de regering

2
16 chouffleur

@15 Daar worden de "armen"niet beter van..
u weet toch dat je als ondernemer, zeker in nederland, allerlei aftrek kan krijgen op je dagelijkse kosten.
Ik rij een youngtimer , geweldige regeling .
etc etc

1
17 chouffleur

@7

Neem aan dat de Franse belasting ook geënt is op schijven waarover men meer of minder belasting moet betalen. De hoogste schijf betalen de meeste belastingen, maar zij die meer belasting betalen, hebben vaak per definitie ook meer aftrek posten, waardoor zij juist weer in een lagere belastingschijf terug kunnen komen.

Jan met de pet daarentegen zal er alles aan doen, zie de Italianen en onder andere de Grieken (ook vele Nederlanders), om juist geen belastingen en sociale premies af te hoeven dragen door zwart te gaan werken. Tja, dan spek je de belastingruif niet en dan help je je land naar de verdoemenis. Hoeveel mensen werken er in Nederland in de Horeca, de schoonmaak en in de bouw zwart? Zou ze niet te eten willen geven.
Heb in Frankrijk gewoond, en het is daar echt niet anders.

2
18 Zwartwit

Macron heeft zijn hand overspeelt en het gaat niet alleen meer om de benzine prijzen. Rutte heeft zich vergaloppeerd met zijn uitspraken voor en op Prinsjesdag dat iedereen erop vooruit gaat. Nu 2 maanden later gaat iedereen wederom weer inleveren met als grootste slachtoffers de middeninkomens en gepensioneerde.

Frankrijk die maling heeft aan de 3% begrotingsnorm van Brussel gaat zware tijden gemoed en in België gaat men zich aansluiten. Nederland die zich in bochten wringt om beneden de 3% norm te komen waar de belasting betaler het gelag betaald gaat het waakvlammetje misschien ook volop branden.


https://www.telegraaf.nl/financieel/2888800/aow-offensief-politie-en-havenwerkers

1
19 Dissident

@18 Joh het klopt, maar het onvrede gevoel vertaald zich nu in deze acties ..
Waarom denkt u dat frankrijk en duitsland opeens zoveel haast maken met europese verplichte steunfondsen ..
Die zien de bui al hangen met de tekorten

1
20 chouffleur

@14

Die raddraaiers, ik weet niet of je het op TV gezien hebt, in alle betrokken landen, zijn mensen waarvan diegene die nu voor de rechter staat, juist roept dat er minder van moeten zijn.
Marokko is een Franse kolonie geweest.

1
21 Zwartwit

@20

Steunfondsen moeten gespekt worden om steun uit te kunnen keren. Subsidie stuwmeren worden op die manier snel uitgeput en dan moeten de europese belastingen die door de landen betaald worden verhoogd worden, wat weer zijn weerslag heeft op de belastingen van de bewonders van de 27 lidstaten.

Links- of rechtom, je bent dan gewoon het haasje.

0
22 Zwartwit

Opvallend was dat de NPO de gele hesjes de vorige week nog in de extreem rechtse hoek zaten te duwen maar deze week in notabene in een links BNNVARA programma hoorde ik dat ze eea aan het toelichten waren en dat het om de verarmde midden/lagere klasse ging en dat ook verschillende groepen zich erbij hadden aangesloten: studenten, gepensioneerden, politie/zorg, zelfstandige ondernemers etc.

0
23 Conradijntje

@4 Ieder systeem heeft voor en nadelen alleen nu is het zo dat alle voordelen naar een beperkte groep gaan als dat nu eens anders gestuurd werd zouden de andere groepen er ook plezier van hebben!

0
24 Zie Hier

@12 Misschien zou staking of het vertrek van al die rijken wel eens een winst kunnen zijn voor de totale maatschappij!

Vaak zitten al die figuren vast geroest en voegen ze totaal niets meer toe aan het nationaal-product!

1
25 Zie Hier

@21 Je denkt dat wat je op de TV ziet de werkelijkheid is? Dat weet je niet. In elk geval vind ik enige terughoudendheid noodzakelijk, want er wordt geknipt en geplakt. Bij alles.

0
26 kritischelezer

@25

Zie mijn @9

De groot verdieners betalen de meeste belastingpenningen. Je wilt dus zien dat de bron van inkomsten van de belastingen dichtgedraaid wordt?

3
27 Zwartwit

@27 Misschien even lezen

http://delangemars.nl/2017/10/08/belastingen-rutte3-loep-rijken-betalen-minder/

Er zijn meer bedrijven kapot gegaan met directeuren die te veel verdienden dan andersom!

1
28 Zie Hier

@28

Een totale nonsens stelling. Er zijn helemaal geen bedrijven failliet gegaan, omdat directeuren te weinig verdienden.

Zie link in mijn post @9

Als de rijksten van de rijken Nederland ontvluchten, en dat kunnen ook complete bedrijven zijn, moeten de minder rijken toch de boel aan gaan zuiveren om op hetzelfde netto resultaat voor de schatkist te komen.

De gewone bedrijven/personen schuiven 20% van de belastinggelden in de staatsruif. De relatief kleinere groep rijken en rijkeren 80% van de belastinggelden. Jaag hen weg en je land gaat naar de verdoemenis. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?

1
29 Zwartwit

Dit is een volksopstand van het soort die de Franse regering uiteindelijk kan dwingen de noodtoestand uit te roepen en de opstand neer te slaan. De geschiedenis laat overigens zien dat de opstandelingen meestal aan het kortste eind trekken.

1
30 chouffleur

@29 Je moet goed voor je zelf blijven zorgen anderen doen dat, en tenslotte kunnen die armen naar de voedselbank!

De rijken gaan gewoon voor de zesde keer op vakantie of kopen een jacht!

Maar als al die werknemers staken hebben ook die rijken en bedrijven niets meer te makken!

0
31 Zie Hier

@29 PS. Je moet goed voor je zelf blijven zorgen, anderen doen dat niet, en tenslotte kunnen die armen naar de voedselbank!

0
32 Zie Hier

@31 De werknemers ook niet natuurlijk het bedrijf beschadigen met stakingen is vaak niet goed voor de loonontwikkeling.

3
33 Drs. Mezun

@33 Je meent het.

Op een extreme onzinnige reactie kun je alleen het ander onzinnige alternatief laten zien!

Misschien gaat die ander partij dan snappen dat er een middenweg moet komen!

0
34 Zie Hier

@34 Of de werknemers worden gewoon vervangen. Meer werk voor anderen. Misschien wel voor wat Polen die niet staken.

En nee er hoeft niet altijd een middenweg te komen. Win maar verkiezingen, begin een gele hesjes partij.

3
35 Drs. Mezun

@35 Die fantasie van werknemers vervangen zijn ze al sinds 2009 mee bezig en werk maar weinig succesvol!

0
36 Zie Hier

@35 De knowhow in de bedrijven zit niet in de top maar meestal verspreid over de werkvloer!

Er is een verschil in werken met verstand en werken met bruine-armen en ellebogen!

0
37 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@73 nou heb ik je per ongeluk een plus gegeven dat moet een min zijn....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@72 Nee, ik niet. Het was ook maar een geintje. Gewoon, om dat het kan.🙃...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@67 "Krijg jij soms een melding als er bepaalde mensen gaan reageren? 😄" Wie mij volgt is ronin. Je weet wel , degene die iemand...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@69 "Nee Bop hij moet altijd 1 dag later doorgaan met ruzie maken.En huilie huilie doen." Liegen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@6 Nee Bop jij wel? en waarom reageer je op mij?...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@68 Schelden in 6? Ruziemaken? Ik verwijs alleen maar naar een hashtag. Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

#63 Hm 🤔... blijkbaar niet....

7 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@63 Nee Bop hij moet altijd 1 dag later doorgaan met ruzie maken.En huilie huilie doen....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@60 Jij bent in #6 begonnen met schelden, dan kun je wel zeggen dat iemand anders op een ander topic is begonnen met schelden maar jij bent de e...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@4 ja, dan zullen ze binnenkort wel gauw vertrekken. onleefbaar hier in Nederland is aanstaande...

11 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Mallu Girl FuckXx SanileonPornhub Com HindiUncensored YoutubeRetro PornvideosMalayalam Hot SexZlatashineNaked Body ShowDance Teacher Sex VideoPetite DoggystyleTeen Lesbians ScissoringPornographic Animated GifsPornografia DesenhosOlivia's PornKaasiianSanjana Hot Sex VideosJennalynnmeowri PornSaeko MatsushidaShailene Woodley NudeXmaster MalayalamKeegan Connor TracyAdria Rae NudeCheroke D Ass XxxMonsnodeHijab Cartoon PornFatger Daughter PornGane Of Thrones XxxMy Pervy FamillyHuge Dick PornValeria Golino NudeBest Of Mom PornOld Men Cream PieVixenpornLibrary XnxxBhabhi Gand VideoPlayboy TittsJe Montre Lon MinouPeachurbateHombres CogidosKerala Aunty Sex PhotosDillion Harper FeetDay With A PornstarGigantic DickTied Up CreampiesReallifecam.topAshely AokiPunishment Xxx VideosInddian PussyGorced AnalIndian Sexe VideoLolo FerrariPallavi Patil WebseriesBritney Backroom Casting CouchSexual Pictures CartoonRileymae NudeCast Of PornAlly Lottie Only FansIndian Adult ComicsVegina VideoMaduras FolladasAshlynn BrooeMallu Aunty BfDoggle Style PornXprime XxxXxx GfbfNico Robin HentaiWho Is Teanna TrumpPhoebe Cates Fast Times At Ridgemont HighTamanna Bhatia SexyFingerig PornNew Bhabhi XvideoXxxtiktokVideo SeksMegnutt02 Onlyfans LeakPictures Of Black PornRule34..Big Booty Latina PornJapanese Hospital XxxXxx Video Of Suuny LeoneAsmr Pirnسكس تنميSplit Tongue BlowjobIndian Xnxx Sex ComFinger MyselfPorn Vidio XxxJapanese Mom Big TitsHot Sexy Chinese GirlsBrittney SkyeAmateur HugecockKrissy Lynn PornstarAnime Sister PornFunny Cartoon XxxVideospornosXxx Car ToonXxx NegrasAmy Fisher In PornJanvi Kapoor Hot VideoBest Hd Sex Video DownloadHot Sexy Chuda ChudiLactaction PornNaked TeacheEuro Porn TeensNude Scene Game Of ThronesPeneration PornLeaks PornLight Skin PorVideos Pornos AmateursTraveling HoppyHwrd PornBest Nsfw AiPorn Indian Girl VideoTube Kitty Tube KittyWhoreslutNekopoi. CareLatina Nude PicIdealmilfSax ChutAsian Massage BbcXxx PicsMenwithbigcocksTamil Twitter NudeChinese Bf OpenRachel Steele Mom Sex VideoMassage Parlour Hidden CamerasMylf XxxStar Video PornPics Porn VideosMother And Daughter PronVideos Tik Tok 18Jothika NudeIndian Blackmail XxxJizzoineUnder Water Blow JobBdsm EroticsNuwbienudesClea GautilierFat PussyBhojpuri Sex BfSukebei NyaBig Booty GaypornBig German TittiesCunna LingusKelsi Monroe BlackedXxx Porn MoviesNude Girl StandingP O R N ComicJaponaise SexStep Sister And Brother Sex VideoServant Porn VideosWhat Is Futanari