U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 3
Dat niet loonsverhoging maar belastingverlaging een centrale positie in het eisenpakket van de gele hesjes inneemt, is een van de bronnen van het succes van de beweging, denkt Spire. Wie om betere arbeidsvoorwaarden of loonsverhoging vraagt, verenigt zich doorgaans met vakgenoten in een va ...

6 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
1

C'est bon..
Revolution

1 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
4
Meld

Nee toch t'is nie-waar!
Zou dat iets te maken hebben met het dictatoriale optreden van de EU politici!

2 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
3
Meld

Macron heeft het volk en de oppositie tegen zich in het harnas gejaagd
En de president? Is Macron zelf medeschuldig aan de volksopstand die zijn presidentschap zou kunnen doen wankelen? Duidelijk is in elk geval dat hij er in de eerste anderhalf jaar van zijn termijn niet in is geslaagd om het imago van president des riches van zich af te schudden. Mede door Macrons belastingbeleid is het beeld ontstaan van een president die cadeautjes aan de rijken uitdeelt.

Vooral de afschaffing van de vermogensbelasting ISF aan het begin van Macrons mandaat blijkt met terugwerkende kracht funest voor de beeldvorming. Die impôt sur la fortune was de reden dat rijke Fransen als Charles Aznavour en Gérard Depardieu als belastingvluchtelingen in het buitenland gingen wonen. ‘Er is een niet te onderschatten symbolische werking uitgegaan van de afschaffing van die belasting’, zegt Coquard. ‘Als je vervolgens de belastingen die vooral de armeren relatief hard treffen blijft verhogen, krijg je op een bepaald moment de rekening gepresenteerd.’

3 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

@1 en @2

Nee geen revolutie en nee geen dictatoriaal optreden van de EU

Gewoon totale onbenul van de betrekken gele vestjes.

Belastingverlaging lijkt leuk, maar dat is voor sommige personen. Meestal zijn het juist de mensen die profiteren van de gelden die geïnjecteerd worden in sociale voorzieningen, wegenbouw, huursubsidies en dergelijke. Waar die gele hesjes niet bij stilstaan is dat als de belastingen verlaagd worden, de kosten voor al dat moois als uitkeringen en dergelijke niet meer via de loonbelastingen, maar via de publieke belastingen betaald moeten gaan worden. BTW en bijvoorbeeld accijnzen zullen verhoogd moeten gaan worden, wat een veel zwaardere impact zal hebben dan bijvoorbeeld 2% verlaging van de loonbelasting.

het geld voor dit soort uitgaven, het ondersteunen van rijksdiensten en bijvoorbeeld de verdediging van het land komt of uit de breedte of uit de lengte. Er moet altijd iemand voor betalen.

4 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
5
Meld

@4

Betrekken moet uiteraard betrokken zijn.

sorry

5 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

@4 verdiep u eens in het belastingsysteem van Frankrijk
Frankrijk gaat nu Italië achterna qua begrotingstekort..
Interessante tijden

6 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
3
Meld

De onvrede richt zich vooral tegen taxes, heffingen die niet inkomensafhankelijk zijn. ‘In tegenstelling tot wat veel Fransen denken, is ons belastingstelsel slechts in beperkte mate progressief’, zegt Spire. ‘We hebben veel belastingen waarvan de tarieven voor iedere burger hetzelfde zijn, zoals de btw of de brandstoftaks.’ Die heffingen werken als een ‘ongelijkmaker’: mensen die weinig te besteden hebben, voelen de effecten in hun portemonnee sterker dan kapitaalkrachtigen. Het zijn dan ook vooral de Fransen uit de lage middenklasse en lagere klasse die in gele hesjes de barricaden opgaan.

Dat niet loonsverhoging maar belastingverlaging een centrale positie in het eisenpakket van de gele hesjes inneemt, is een van de bronnen van het succes van de beweging, denkt Spire. Wie om betere arbeidsvoorwaarden of loonsverhoging vraagt, verenigt zich doorgaans met vakgenoten in een vakbond. Maar belastingen gaan iedereen aan, ook zelfstandige ondernemers en gepensioneerden, groepen die de afgelopen weken in groten getale gele hesjes aantrokken.

7 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

@4 Misschien moeten ze het geld eens halen waar het zit ?

8 Berpke de Poes    
6 maanden geleden door Berpke de Poes
2
Meld

@8

Is dat zo? Waar zit dat geld dan?

analogie belastingen en barkruk economie: https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/barkruk-economie-nederlands-belastingsysteem/

Naai de rijken een oor aan en de armsten zijn de dupe, ofwel bijt nooit de hand waarmee je gevoerd wordt.

9 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
4
Meld

@6

Begrotingstekorten kunnen alleen aangevuld worden met belastingverhoging.
BTW- en Accijnsverlagingen betekenen per definitie een toename van de begrotingstekorten.

Om die conclusie te kunnen stellen behoef je geen hogere economie gestudeerd te hebben.

Wat snap ik dan niet?

Gezien het feit dat de gele hesjes nu ook in België en Nederland actief beginnen te worden, is het belastingsysteem schijnbaar hetzelfde.

10 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
1
Meld

@10 Accijns en BTW verhoging treft iedereen maar procentueel de middenklasse en daaronder het hardst.
Macron heeft de belastingen voor de rijken verlaagd, dat geeft de ellende nu.
Daar kan men ook het begrotingstekort ophalen

11 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

@11

Zoals het artikeltje in mijn link in @9 eindigt:

Quote:
De mensen in de hoogste belastingschalen profiteren het meest van een belastingverlaging. Maar belast hen teveel, of val hen aan omdat ze rijk zijn, en ze zouden weleens in staking kunnen gaan, niet meer op komen dagen of zelfs weggaan naar landen, waar het belastingklimaat wat vriendelijker is.

Duidelijke kan ik het niet stellen. Waarom zouden de personen die het meeste betalen niet het meest mogen profiteren?

12 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
3
Meld

@12 ik ben het wel met je eens als doorgewinterde VVD er question maar in frankrijk is de doos van pandora open en dat kan nog wel eens lelijk gaan worden

13 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

En die scholieren die auto's in brand steken sympathiseren zeker met 'de gele hesjes' net als de raddraaiers die zich onder 'de gele hesjes' gevoegd hebben?

14 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
0
Meld

@11

De rijken kopen procentueel gezien toch echt meer goederen, drank en dergelijke dan de 'armere' medemens. De rijken betalen door de vaste percentages op BTW en accijnzen dus per saldo veel en veel meer dan de armsten, die hoegenaamd geen dure goederen en laat staan dure drank aan kunnen schaffen.

15 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
3
Meld

@14 ingezet door de regering

16 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@15 Daar worden de "armen"niet beter van..
u weet toch dat je als ondernemer, zeker in nederland, allerlei aftrek kan krijgen op je dagelijkse kosten.
Ik rij een youngtimer , geweldige regeling .
etc etc

17 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@7

Neem aan dat de Franse belasting ook geënt is op schijven waarover men meer of minder belasting moet betalen. De hoogste schijf betalen de meeste belastingen, maar zij die meer belasting betalen, hebben vaak per definitie ook meer aftrek posten, waardoor zij juist weer in een lagere belastingschijf terug kunnen komen.

Jan met de pet daarentegen zal er alles aan doen, zie de Italianen en onder andere de Grieken (ook vele Nederlanders), om juist geen belastingen en sociale premies af te hoeven dragen door zwart te gaan werken. Tja, dan spek je de belastingruif niet en dan help je je land naar de verdoemenis. Hoeveel mensen werken er in Nederland in de Horeca, de schoonmaak en in de bouw zwart? Zou ze niet te eten willen geven.
Heb in Frankrijk gewoond, en het is daar echt niet anders.

18 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

Macron heeft zijn hand overspeelt en het gaat niet alleen meer om de benzine prijzen. Rutte heeft zich vergaloppeerd met zijn uitspraken voor en op Prinsjesdag dat iedereen erop vooruit gaat. Nu 2 maanden later gaat iedereen wederom weer inleveren met als grootste slachtoffers de middeninkomens en gepensioneerde.

Frankrijk die maling heeft aan de 3% begrotingsnorm van Brussel gaat zware tijden gemoed en in België gaat men zich aansluiten. Nederland die zich in bochten wringt om beneden de 3% norm te komen waar de belasting betaler het gelag betaald gaat het waakvlammetje misschien ook volop branden.


https://www.telegraaf.nl/financieel/2888800/aow-offensief-politie-en-havenwerkers


19 Dissident    
6 maanden geleden door Dissident
1
Meld

@18 Joh het klopt, maar het onvrede gevoel vertaald zich nu in deze acties ..
Waarom denkt u dat frankrijk en duitsland opeens zoveel haast maken met europese verplichte steunfondsen ..
Die zien de bui al hangen met de tekorten

20 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@14

Die raddraaiers, ik weet niet of je het op TV gezien hebt, in alle betrokken landen, zijn mensen waarvan diegene die nu voor de rechter staat, juist roept dat er minder van moeten zijn.
Marokko is een Franse kolonie geweest.

21 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
1
Meld

@20

Steunfondsen moeten gespekt worden om steun uit te kunnen keren. Subsidie stuwmeren worden op die manier snel uitgeput en dan moeten de europese belastingen die door de landen betaald worden verhoogd worden, wat weer zijn weerslag heeft op de belastingen van de bewonders van de 27 lidstaten.

Links- of rechtom, je bent dan gewoon het haasje.

22 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
0
Meld

Opvallend was dat de NPO de gele hesjes de vorige week nog in de extreem rechtse hoek zaten te duwen maar deze week in notabene in een links BNNVARA programma hoorde ik dat ze eea aan het toelichten waren en dat het om de verarmde midden/lagere klasse ging en dat ook verschillende groepen zich erbij hadden aangesloten: studenten, gepensioneerden, politie/zorg, zelfstandige ondernemers etc.

23 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@4 Ieder systeem heeft voor en nadelen alleen nu is het zo dat alle voordelen naar een beperkte groep gaan als dat nu eens anders gestuurd werd zouden de andere groepen er ook plezier van hebben!

24 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@12 Misschien zou staking of het vertrek van al die rijken wel eens een winst kunnen zijn voor de totale maatschappij!

Vaak zitten al die figuren vast geroest en voegen ze totaal niets meer toe aan het nationaal-product!

25 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

@21 Je denkt dat wat je op de TV ziet de werkelijkheid is? Dat weet je niet. In elk geval vind ik enige terughoudendheid noodzakelijk, want er wordt geknipt en geplakt. Bij alles.

26 kritischelezer    
6 maanden geleden door kritischelezer
0
Meld

@25

Zie mijn @9

De groot verdieners betalen de meeste belastingpenningen. Je wilt dus zien dat de bron van inkomsten van de belastingen dichtgedraaid wordt?

27 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
3
Meld

@27 Misschien even lezen

http://delangemars.nl/2017/10/08/belastingen-rutte3-loep-rijken-betalen-minder/

Er zijn meer bedrijven kapot gegaan met directeuren die te veel verdienden dan andersom!

28 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

@28

Een totale nonsens stelling. Er zijn helemaal geen bedrijven failliet gegaan, omdat directeuren te weinig verdienden.

Zie link in mijn post @9

Als de rijksten van de rijken Nederland ontvluchten, en dat kunnen ook complete bedrijven zijn, moeten de minder rijken toch de boel aan gaan zuiveren om op hetzelfde netto resultaat voor de schatkist te komen.

De gewone bedrijven/personen schuiven 20% van de belastinggelden in de staatsruif. De relatief kleinere groep rijken en rijkeren 80% van de belastinggelden. Jaag hen weg en je land gaat naar de verdoemenis. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?

29 Zwartwit    
6 maanden geleden door Zwartwit
1
Meld

Dit is een volksopstand van het soort die de Franse regering uiteindelijk kan dwingen de noodtoestand uit te roepen en de opstand neer te slaan. De geschiedenis laat overigens zien dat de opstandelingen meestal aan het kortste eind trekken.

30 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@29 Je moet goed voor je zelf blijven zorgen anderen doen dat, en tenslotte kunnen die armen naar de voedselbank!

De rijken gaan gewoon voor de zesde keer op vakantie of kopen een jacht!

Maar als al die werknemers staken hebben ook die rijken en bedrijven niets meer te makken!

31 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@29 PS. Je moet goed voor je zelf blijven zorgen, anderen doen dat niet, en tenslotte kunnen die armen naar de voedselbank!

32 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@31 De werknemers ook niet natuurlijk het bedrijf beschadigen met stakingen is vaak niet goed voor de loonontwikkeling.

33 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

@33 Je meent het.

Op een extreme onzinnige reactie kun je alleen het ander onzinnige alternatief laten zien!

Misschien gaat die ander partij dan snappen dat er een middenweg moet komen!

34 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@34 Of de werknemers worden gewoon vervangen. Meer werk voor anderen. Misschien wel voor wat Polen die niet staken.

En nee er hoeft niet altijd een middenweg te komen. Win maar verkiezingen, begin een gele hesjes partij.

35 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

@35 Die fantasie van werknemers vervangen zijn ze al sinds 2009 mee bezig en werk maar weinig succesvol!

36 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@35 De knowhow in de bedrijven zit niet in de top maar meestal verspreid over de werkvloer!

Er is een verschil in werken met verstand en werken met bruine-armen en ellebogen!

37 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet promootte video Nederlandse extreemrec...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet h...

8 uur geleden door Nu.nl

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

16 uur geleden door Dirk2137

Protestactie tegen Baudet voorafgaande aan Pa...
Op sociale media wordt opgeroepen om vanavond...

12 uur geleden door DagmarA

LIVE | Rutte en Baudet klaar voor ‘tita...
Hoewel het nogal wat voeten in de aarde had,...

2 uur geleden door AD

Sylvana geeft stemadvies: Stem op een vrouw o...
Donderdag zijn de Europese Verkiezingen en ga...

11 uur geleden door Ignatia


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Goldrush
LUISTERPLEKJE 1...
The Dolphins Cryhttps://www.youtube.com/wat...

minder dan een minuut geleden door Goldrush

logikus
Rutte: 'dit is het dieptepunt in dit debat' (...
Maleisië, eigenaar van de MH17, heeft onvold...

minder dan een minuut geleden door logikus

LGK
'Ik zie in Rusland niet een land dat Nederlan...
@35Het JIT rapport wordt onderschreven door...

1 minuut geleden door LGK

Tjeesus...,
'Ik zie in Rusland niet een land dat Nederlan...
@40Haha..., laten we het maar niet hebben...

2 minuten geleden door Tjeesus...,

Weet geen naam
Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk...
@11 "Baudet creëert zijn replieken ter plaat...

2 minuten geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig