door Havermout in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 7
  • 397x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is niet zomaar dat de NAM rekening houdt met aardbevingen met dodelijke slachtoffers, en uit dit uitgelekte crisisplan blijkt dat de NAM uitsluitend bezorgd is om hun eigen veiligheid.

0
1 Ronin

@1

De NAM,regering enz zullen enkel ernstig kijken als zoiets gebeurd en met grafzinnen komen waar troost in zit maar niets zijn dan lege holle woorden. Als er rellen komen zal het kabinet extra politie sturen die desnoods met scherp mogen schieten op burgers die het niet meer pikken...iets wat men al veel eerder had moeten doen.

1
2 Voorzittershamer

** gebruiker verwijderd **

Als NAM rekening houdt met aardbevingen met dodelijke slachtoffers is het zaak dat ze nondeju NU maatregelen om die risico's te beperken i.p.v. oeverloos blijven ouwehoeren en níets ondernemen.

Als er i.d.d. dodelijke slachtoffers zouden vallen (mede) door het traineren van adequate oplossingrn e.d. kómt er geheid stront van.

En dat heeft de NAM zich dan volledig aan zichzelf te wijten.
Ik hoop wel dat mócht stront van komen dat enkel en alleen de NAM en overheid met die stront worden geconfronteerd.
NAM=shit.

3 verwijderd2420

@2
Ik woon zelf aan de rand van het bevingsgebied, Voorzittershamer. Wat wij onszelf kunnen verwijten is dat wij te lang vertrouwd hebben op een fatsoenlijke oplossing van onze regering en alles te gedwee over ons heen hebben laten komen.

1
4 Ronin

Ok er is dus een rampenplan? En?

4
5 BlackNinja

** gebruiker verwijderd **

@2
"iets wat men al veel eerder had moeten doen"
Ik hoop dat u bedoelt dat de burgers het gezeik en gezever van de NAM/Overheid niet meer moeten pikken.
En niet dat u bedoelt dat het kabinet bij een zware aardbeving met dodelijke slachtoffer(s) extra politie moet sturen die desnoods met scherp mogen schieten op burgers die zich dan laten gelden.

6 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@4
Dat hoeft u zichzelf niet te verwijten.
De NAM/Overheid traineren deze netelige kwestie en beschamen keer op keer het vertrouwen van alle benadeelden.
En dát vind ik ronduit schofterig van de NAM/Overheid en dieptriest voor iedere benadeelde.

7 verwijderd2420

@6
Voorzittershamer schrijft met een Gronings accent, u hoeft zich daarover geen enkele zorg te maken.

Toch dank voor uw oprechte bezorgdheid voor onze problematiek, DagmarA.

0
8 Ronin

@4

Ik woon er ook...we moeten het ons echt kwalijk nemen al die regeringen te hebben vertrouwd terwijl wantrouwen het meest logische geweest zou zijn. Maar goed het huidige kabinet gaat de ereschuld die ze zeggen te hebben inlossen...jaja. Het meest erge blijft dat er van al die miljarden die het opgeleverd heeft er nog geen 1 procent naar deze kant is gegaan.

0
9 Voorzittershamer

Een wonder, dát er nog geen slachtoffers zijn gevallen.
Blijkbaar worden ze bij de overheid en de NAM alleen maar wakker, als dat zo is.
Schandalig hoe burgers dáár behandeld zijn en de meesten nóg steeds niet weten, waar ze aan toe zijn.

0
10 Strongoli

@9
Zelfs van wat er nog opgepompt gaat worden hadden wij alsnog ruimschoots gecompenseerd kunnen worden, maar het is een politieke keuze om aangericht schade niet te willen vergoeden.

Groeten uit Oldambt, Voorzittershamer.

1
11 Ronin

** gebruiker verwijderd **

@8
Graag gedaan.
Ik sta niet in uw schoenen (en zou daar ook niet graag in willen staan) maar het lijkt mij verschrikkelijk al die loze beloftes en geen enkel daadkrachtig optreden van de NAM/Overheid.
@9
Maar ook deze regering heeft geen datum of jaar genoemd dat deze slepende kwestie voor alle betrokkenen (volledig en reëel) is opgelost.
Neen, dat heeft Kabinet Pinokkio niet gedaan en dat gaan ze niet doen ook.

Ik leef met alle benadeelden mee.

12 verwijderd2420

Ik begrijp eerlijk gezegd de consternatie niet. In een crisisplan wordt altijd rekening gehouden met een rampscenario. Daarom worden er ook regelmatig rampenoefeningen gehouden in het hele land. Dat betekent niet dat men een ramp verwacht.

0
13 Dune

@9 en @11
Ik sluit mij aan bij @12 en wens alle benadeelden véél sterkte bij het verwerken en omgaan met deze problematiek.
Weet u gesteund in het feit, dát er nog wél véél andere Hollanders, buiten de politiek om, met u meeleven..
En één ding :
trap nóóit meer in de leugens van de politici die op EZ de touwtjes in handen hebben. Bij hen staat de goede relatie met het bedrijfsleven voorop en nóóit het welzijn van de burgers.

0
14 Strongoli

@13 ++++++++++

0
15 ObJener

Ja, met die enorme bevingen en meters hoge tsunamis als gevolg daarvan is het natuurlijk al een paar kjeer kantje boord geweest in Groningen.

Hahahahahahaha

7
16 Weet geen naam

@13
Rampenoefeningen hebben ook tot doel om te leren van gemaakte fouten en rampen zo mogelijk kunnen voorkomen. Daar zal de consternatie wel vandaan komen Dune, men blijft doelbewust naar een situatie toe werken waarbij er dodelijke slachtoffers kunnen vallen en bij de NAM maakt men zich uitsluitend zorgen om hun eigen veiligheid.

0
17 Ronin

Kan enkel maar zeggen stem vooral niet op VVD of D66 die zijn niet voor het VOLK.

0
18 Doordenker

@16
Of je nou sterft ten gevolge van een instortend huis in bevingsgebied te Groningen, of aan de andere kant van de wereld ten gevolge van een metershoge tsunami, dood is dood. Hierin hebben we natuurlijk geen gradaties. Als je buiten bevingsgebied verongelukt onder een personenauto of onder een vrachtwagen, Weet geen naam: Wat is het uiteindelijke verschil in eindresultaat?

Het enige verschil is dat het één (die meters hoge tsunami van jou) veroorzaakt wordt door natuurgeweld waar niemand iets te verwijten valt, en de ander door politieke keuzes welke voorkomen hadden kunnen worden door een gering percentage van de aardgas winsten aan te wenden voor preventieve maatregelen.

0
19 Ronin

@17 Waar lees je dat men zwaardere aardbevingen verwacht waarbij dodelijke slachtoffer kunnen vallen? Tot nog toe was de zwaarste aardbeving er een van 3,5. Dat is nog steeds licht en vergelijkbaar met een voorbij rijdende vrachtwagen. De meeste schade aan woningen wordt veroorzaakt door bodemdaling. Dat gebeurt ook overal in de Randstad.

0
20 Dune

@20
Er staan in mijn buurt huizen in de houten stutten, en midden in het bevingsgebied zijn er woningen onbewoonbaar verklaard. Jij bent echt de allereerste die ik tegenkom die denkt dat zoiets door een voorbij rijdende vrachtwagen veroorzaakt wordt, en dat men in de Randstad soortgelijke schade heeft door bodemdaling.

0
21 Ronin

@21 Je leest het verkeerd. De zwaarste aardbeving in Groningen (Huizinga, 2012, 3,5) was vergelijkbaar met een voorbijrijdende vrachtwagen. Overal in de Randstad verzakt hier en daar wel eens een huis dat moet worden gestut door bodemdaling.

1
22 Dune

@22
Dat "hier en daar" bij jou in de Randstad ziet er bij ons toch echt iets anders uit, Dune. In het centrum van het bevingsgebied staan er meer huizen in de stutten dan in de hele Randstad bij elkaar.

Dat zal vast wel komen omdat er bij ons natuurlijk veel meer vrachtwagens rond rijden dan in de Randstad, bodemdaling heb je immers overal en kunnen we afstrepen als mogelijke verklaring dat er merkwaardiger wijs opvallend meer schade is aan huizen binnen het aardgas winningsgebied dan daar buiten.

Ben je er wel van overtuigd dat jij op Gronings gas kookt en verwarmt, of ga je mij nu ook nog vertellen dat jij zelfvoorzienend bent met jouw eigenhandig geslagen pijpleiding in de achtertuin met gas uit de Randstad?

0
23 Ronin

@23 Er zijn ook andere oorzaken voor het verzakken van huizen in Groningen, zoals het uitdrogen dan wel slap worden van veen- en kleibodem door een verkeerde waterstand door overmatige regen of droogte, of door het gebruik van houten palen onder woningen van voor 1970.

1
24 Dune

@24
De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat jij hier ook wel degelijk een terecht punt hebt. Wij wonen in een huis uit circa 1880, als die in de Randstad had gestaan had hij zeer waarschijnlijk ook scheuren vertoond.

Als we het in ieder geval maar eens kunnen worden dat werkelijk geconstateerde schade als gevolg van gaswinning gewoon vergoed hoort te worden i.p.v. het traineren wat nu gebeurd kunnen we elkaar wat mij betreft een hand geven.

0
25 Ronin

@24 En die minnen heb je natuurlijk niet van mij Dune. Iemand met een andere mening dan de mijne die op correcte wijze het debat aangaat kan ik altijd wel waarderen.

1
26 Ronin

@13

Men houd er rekening mee en oefent er regelmatig op..ook in Den Haag heeft men de toespraken reeds geschreven en klaar liggen voor het geval dat. Men zal dan heel ernstig kijken en hun medeleven betuigen..betuigen daar zit het woord tuig in. Gelukkig is men vaak en geregeld gewaarschuwd dat de maat een keer vol is...en het geduld op. Nog een kijktip voor als je eens tijd over hebt..

0
27 Voorzittershamer

@25 Fijn om te horen. Dat gebeurt hier niet vaak. question Gevoelsmatig heb je een punt wat de NAM betreft. Het probleem is dat als de overheid aansprakelijk kan worden gesteld dan schept dit een precedent waarmee men in heel Nederland bijvoorbeeld gemeentes en waterschappen aansprakelijk kan stellen voor wateroverlast en verzakkingen.

Naar schatting staan er in kleigebieden in Nederland ongeveer 300.000 woningen met een fundering op staal (dus niet onderheid). Een deel van deze woningen (ver)zakt langzaam, soms meer dan 1 cm per jaar. Bij mogelijk 150.000 van deze woningen wordt daarom funderingsherstel voorzien.

In een rapport van onafhankelijk onderzoeksinstituut Deltares uit 2012, opgesteld in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, stelt men letterlijk: “Het in theorie maximaal bereikbare schadebedrag bedraagt circa 40 miljard euro. Dit schadebedrag omvat alle typen funderingsschade door grondwateronderlast, niet alleen paalrot."

0
28 Dune

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Het Midden Oosten verplaatst zich naar Europa. Wat kan er mis gaan? ...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Lokale helden vs. nationale nullen: Wijk bij Duurstede breekt met VVD

Verstandig. Dat zouden meer VVD fracties moeten doen. Ook CDA fracties zouden kant op moeten gaan. En dan aansluiting zoeken bij de PVV. Daarmee...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Maat vol voor advocaten, nu gevangenispersoneel ze in de gaten houdt: ‘Ze vergeten dat we onafhankelijk zijn’

Dat is dus goed werk van het gevangenispersoneel. Het gaat hier niet om mensen fout geparkeerd hebben of dissidenten. Maar om echte criminelen....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Wij zetten onze grenzen open. Maar binnen onze grenzen ontstaan dus weer nieuwe grenzen. Hele gebieden zijn voor normale mensen niet toegankelij...

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

De christenen en de afd wilden de demo verbieden. En de groenen en de socialisten wilden dus dat de demo doorging....

32 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Jetten overweegt subsidie voor omstreden biomassacentrales, ondanks kritiek

Jetten blijft ook gewoon doorgaan met sarren van de burger....

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Maar kan Van de Burg ze niet doorsturen naar Zelensky? Als Oekraine lid wordt van de EU, dan gaan we Oekraine sowieso vol stampen met asieleiser...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@28 "Ik ben nl. niet zo van mensen verraden"Wie zegt dat @27 een mens is? Wedergeboorte is volgens mij niet besteed aan mensen. 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ayaan Hirsi Ali en de Amerikaanse schrijver Robert Spencer stellen dat er wel gematigde moslims bestaan, maar geen gematigde islam en dat fundam...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Linkse Schotse regering valt uit elkaar: coalitieakkoord beëindigd - NieuwRechts.nl

Zo er sinds 1 april een nieuwe censuurwet van kracht in Schotland. Met deze wet kan de rechter zeven jaar gevangenisstraf opleggen aan al burger...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Kannada Teacher SexMommy AbdlPornografia FamiliaScarlwtt Johanson NakedNuru VideosCasting Couch X VideosMaxxmarieX-cafeNude Milf BoobsA-z NudePhim Sexsub.comTony ProfaneGiner PornAsian Sex Diary IndonesiaXxx MoteMarwadi Full SexPoonam Pandey Real SexPorn LesdinVax On Blondes FacialabuseGayassholeWww.xnnJade JordanJunker Queen HentaiKendallpennyXxx Full PhotoDani Xnxx ComAlexis Fawx HdAsmr RoleplayGirlfriend FistingFree Black Porn TubeGuy Fuckes DogBriggit B PornJynx Maze Porn VideosBig Boott AnalDanner Mendez PornLesbien Teacher PornStreet Walker Blow JobCrystalrushFree Lesbion Porn VideosHeroine NakedLinda Blair PlayboyMia KhulfaSex Savita BhabhiAthletes Male NudeDesi Hot SuhagratTfgamesSexy Horny VideosBig Boobs Korean PornIndian Fukking VideosHot Sex Forced VideoAishwarya Rai Bp VideoSkye Lynn PornMegan Thee Stallion SextapeJapanies Adult Movies야동티비Chicas MasturbarWomen With Tattoos NudeMota BfJohny Sins Hot VideosJenbretty LeakedBrunette PawgJodie West PornCosplay Solo PornWankszvrSarah Cameron NakedImogenlucie LeakedSexviddCall Me Sherni Nude PicsTamil Blue Film XxxBlack Lesbian OrgyInterracial Forced PornCuckold TwiiterElsa Anna PornPooppornMspalomares PornDownload Xvideos ComBrazzers Porn Videos ComStudy XxxTiktoks XxxXnxx Japan ComGirlfriendfilnsStep Mommy JoiHistoire XxxLinda Steele NudeSling Shot Ride BoobsMini Lilly NudesBlowjob3dSpaceneighborRussain PornstarsNhentaimnetBrasileira OnlyfansSex SeyDualfaceartKarlie MontanaGym Workout PornAva Adams ShowerEbony Milf CreampieHentay BoobsHanime/tvGarota Not A Mil XhamsterShotahentaiNaked FuckTalk Sex VideoChodon GolpoBen 10 HentaiIndian Girlfriend NakedNorth PornCourtney Tillia XxxO EgleCruisin Gay PornHindi Sexy Bf HdXxx Vedeo HindiCondom Sex XxxAnkita Dave XvideosBig Ass Porn MoviesPorn Most PopularBig Black Tits TeensJapanese Lesbian UncensoredBrazzers StraponAdrienne Barbeau TittiesAmanda Cerny RedditBig Titties In BikinisXxx Finger SexPorn SexyvideoMaslaa SeenBathroom PornographyPakistani Porn VideosJessie Sims LeakedDraft Sex ComRed SwastikJapnese Sex ComShower NudesFilm X Vintage FrancaisDise XxBokep FullCelebs With Sex TapesPornstares TubeSite Porn GratuitGay Passionate SexHaryanvi Sexy Video BfNude Nubies亚洲a VDiscord NueePulled Hair PornSpank VidoesInter Sexual PornMother And Son Taboo PornAplikasi BokepBrown PornSazondepuertorico Porn