Waarom ik geen eieren meer eet (veganenspiritualiteit.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door MET in Gezondheid  ·  79 Reacties

  • 4
  • 698x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@44 ,

Ik eet eigenlijk nooit ei. Dus vertel dat maar aan degenen die het wel doen question

0
51 progressiefliberaal

Maar wèl: gmo-soja, levenslange symptoom-onderdrukkende medicijnen, anti-depressiva want bejaarden zijn oud, en verplichte vaccinatie.

3
52 Wendel

@48 Precies. Je kunt als vegan bij wijze van spreken leven op zakken chips met mayo, pizza en hamburgers. De claim dat veganisme gezond of ongezond is is dan ook flauwekul, daarentegen is wel wetenschappelijk bewezen dat rood vlees (rund, schaap, varken en kip) en bewerkt vlees (vleeswaren en worst) carcinogeen is question

0
53 Mrs. K

@49 Een van de grootste raadsels is hoe homo sapiens aan zijn grote hersenen is gekomen. Wetenschappers zijn het erover eens dat dit komt omdat onze voorouders (homo erectus) vlees ging eten en met vuur leerde omgaan.

Nadat landbouw zijn intrede deed zo'n tienduizend jaar geleden. Kromp de gemiddelde lengte van de mens met 15 centimeter, vielen tanden uit en begonnen allerlei voedselgerelateerde ziektes op te treden.

3
54 Dune

Door het zgn "vermorsen" van bio-levens-potenties door de mens zal de planeet
steeds sneller haar potentiele "inzaaiing" hebben op gesoepeerd .
Met de huidige intensieve bio-industriele productie-consumptiepatronen
maakt de mens voortijdig alle "eieren" op die er tbv normale natuurlijke voortplanting ooit zijn ingezaaid t.b.v alle bio-leven (Flora en fauna).
Maar uitverkocht is ...uitverkocht .
Op is op .
(Posipo)

0
55 m+m = Z

@52 GMO-soja zit in diervoeder. Het zit niet in soja die voor sojamelk, -yoghurt, etc. gebruikt wordt. Voor die ook weer voorbij komt: er is ook geen enkel bewijs dat fyto-oestrogenen in soja en andere voedingsmiddelen schadelijk zijn. Daar is de hoeveelheid nl. veel te klein voor.

0
56 Mrs. K

@54 Of misschien omdat we zo gemeen zijn, de slimste met het grootste brein heeft dan de beste kans om te overleven.

0
57 Reagurius

Ik ben overigens blijer met iemand die een dagje minder vlees gaat eten dan met nieuwe vegans. Allebei hebben ze invloed op hun omgeving maar er zijn meer mensen die bereid zijn om ook een dag minder vlees te gaan eten dan mensen die bereid zijn vegan te worden. De eersten hebben dus veel meer invloed.

0
58 Mrs. K

@53 Planten zijn allemaal in min of meerdere mate giftig. Ze bestaan al veel langer dan dieren en hebben uiterst geavanceerde en soms zeer subtiele systemen van biochemische oorlogsvoering om te voorkomen dat ze uitgeroeid worden.

1
59 Dune

@41 Wij liggen altijd in de clinch over hetzelfde, gaan het wat dit betreft niet eens worden geloof ik question

0
60 Mrs. K

@54 ,

"Nadat landbouw zijn intrede deed zo'n tienduizend jaar geleden. Kromp de gemiddelde lengte van de mens met 15 centimeter, vielen tanden uit en begonnen allerlei voedselgerelateerde ziektes op te treden."

Waarom zien we die problemen dan niet in de grote delen van de wereld waar ze nog gewoon voornamelijk granen eten? Half Azië zou dan tandloos moeten zijn.

0
61 progressiefliberaal

Een ei hoort er niet meer bij.

0
62 B55

@58 Ik ben sinds drie maanden overgestapt op een dieet van hoofdzakelijk dierlijk voedsel en heb me geestelijk en lichamelijk nog nooit zo goed gevoeld.

2
63 Dune

@61 Dat wordt uitgelegd in deze korte docu van Lierre Keith. Twintig jaar lang een overtuigd veganiste, die er achter kwam hoe ongezond dat was. The Vegetarian Myth.

2
64 Dune

@41 Helemaal mee eens.

1
65 Dune

@50 Het is niet je eetpatroon waar ik een probleem mee heb maar je retoriek om dat te promoten. Daar valt heel veel op af te dingen. De rest van je reactie is een ongelooflijk slappe stropop dus daar ga ik niet op in.

1
66 Attercopus

@61 de ontwikkeling van de landbouw vond meer dan tienduizend jaar geleden plaats. Sindsdien is er het een en ander veranderd: vrijwel niemand in Azië heeft een dieet zoals de eerste boeren dat hadden (en de superarmen die dat wel hebben hebben inderdaad enorme gezondheidsproblemen).

1
67 Attercopus

@67 ,

Oké, maar dan lijkt het me dus dat een dieet gebaseerd op alleen maar granen niet gezond is. Niet dat granen op zich ongezond zijn.

Dus aan die 'schadelijkheid van plantaardig voedsel' waar @45 het over had, twijfel ik dan nog steeds.

0
68 progressiefliberaal

@68 "Oké, maar dan lijkt het me dus dat een dieet gebaseerd op alleen maar granen niet gezond is. "

Absoluut. Dan steven je linea recta af op hongeroedeem en andere ellende. Een dieet zonder dierlijke eiwitten kan wel (voor volwassenen), maar je zult wel verdomd goed op moeten letten dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt (en dat lukt denk ik alleen in de rijke westerse wereld).

"Niet dat granen op zich ongezond zijn."

Dat denk ik ook niet, hoewel er verschillende populaire dieetwerkjes zijn die dat wel beweren. Over vrijwel geen enkel onderwerp wordt zoveel gehypede onzin vertelt als over voeding question.

1
69 Attercopus

@67 Onjuist. Zo komen welvaartsziekten en tumoren veel minder voor in Aziatische landen (India, Japan, China) waar mensen er vaker een volledig plantaardig dieet op nahouden. Die welvaartsziekten duiken pas op als er meer dierlijke producten gegeten worden.

1
70 Mrs. K

@64 Zoals eerder uitgelegd: je kunt veganist zijn en leven op hamburgers, chips met mayo zonder ei en vegan pizza’s. Veganisme is niet per definitie gezond. Daarentegen is het eten van vlees wel ongezond en dat is wetenschappelijk bewezen.

1
71 Mrs. K

@69 Alweer onjuist. Wie ‘s avonds een bord peulvruchten eet krijgt meer proteïne binnen dan na het eten van een stukje vlees. Daarnaast komt eiwittekort in de Westerse wereld bijna niet voor: er worden juist teveel eiwitten gegeten. Als jij gelijk zou hebben zouden al die veganisten niet meer kunnen lopen wegens spierafbraak en zenuwbeschadiging.

1
72 Mrs. K

@69 Hoe denk je trouwens dat de armen en religieuzen in India (en ook in Afrika) aan hun proteïnen komen? Peulvruchten. In erwten zit bv. bijna evenveel proteïne als in vlees (22 gram vs 23 gram in vlees). In gedroogde sojabonen zit zelfs meer proteïne: 37 gram. Wie voldoende granen, zaden, peulvruchten en groenten eet krijgt echt geen eiwittekort.

1
73 Mrs. K

“Je kunt prima eten met minder of *zonder* vlees, als je andere producten neemt met voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12.“

https://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vegetarisme-veganisme.aspx

Overigens zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat tekorten *niet* vaker voorkomen bij mensen die geen dierlijke producten eten. Vleeseters zijn niet per definitie gezonder. Net als veganisten kunnen ze tekorten oplopen bij een dieet van hamburgers en pizza. Dat risico is juist groter aangezien er minder vegan en vegetarische fastfood is en vegans en vegetariers zich vaak eerst inlezen mbt alternatieven voor vlees voor ze besluiten vlees links te laten liggen.

1
74 Mrs. K

@70 @72 @73 Lees je uberhaupt wel wat ik schrijf?

0
75 Attercopus

@71 "Daarentegen is het eten van vlees wel ongezond en dat is wetenschappelijk bewezen."

Nope. Alleen bij bewerkt rood vlees is er mogelijk een verband met hart en vaatziekten. Vlees is qua biologisch waarde veel beter dan plantaardig voedsel.

0
76 Dune

Straks lekker gebakken eieren met uitgebakken spek !

0
77 Bollieboos

@74 Als het gaat om de eiwitsamenstelling zijn eieren het allergezondst en loop je gegarandeerd geen tekort op.

0
78 Dune

@77 Ik pannenkoeken uit een beslag van zes eieren en bakje mascarpone. Heerlijk!

0
79 Dune

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Wat is de overeenkomst tussen een vrouw en een stel ruitenwissers?Ze piepen allebei niet meer wanneer ze nat genoeg zijn....

zojuist geplaatst door Biscanna

Strongoli
Offtopic

@2691Blijf het vreemd vinden, dat men bewust spam negeert omdat er veel "gemeld" wordt. Ook hier ga je in de fout, want het lijkt mij duidel...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Vreselijk, moet je die laffe gewapende moslimman eens zien, die een jonge vrouw vanuit het niets, trapt en schopt waar hij haar maar raken kan....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Ongelooflijk dat zo'n regime een hele bevolking van 88 miljoen mensen kan onderdrukken. Ik vraag mij af hoe groot het deel is van de bevolking d...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@31 Je weet zoveel niet. Maar koester nu maar je internetrugzakje waar je 7 X 24 uur druk bezig mee bent terwijl je maar voor 40 uur via dat rug...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

progressiefliberaal
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

Stop met dat uitwissen van onze cultuur! /zelfspot...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

Tikkies verstuur je niet, tikkie roep je nadat je achter iemand aanrent....

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Waarom schreeuwt de landmacht om tanks? Uit de Oekraïne oorlog blijkt dat tank helemaal niet handig zijn. De VS heeft al 5 tanks verloren in Oe...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@119 Constateren dat iemand een seksistische jaren '70 mop vertelt is geen janken. Het is constateren dat iemand een seksistische jaren '70 mop...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Porn Xxxx DesiAntarvsna ComHairy Teen AnalXxx MassagdKajol Ki Sexy MovieMia Khalifa MasturbatingMy Girlfriend's Busty FriendPakistani Randi Sex VideoGuy Sucks BbcPeliculas Phorno GratisNude Movies For FreeHotnaked BabesReddit Best Hentai SitesIndian Girlfriend Xxx VideoXxx Full Video ComSouth Actress XvideoPornhubpremium.comJosi JaggerRiley Reid DreddWives Caught Cheating On VideoFilm1kSexual DiscordDino YubeBokep XhamsterNew Xvideo HindiScreaming Sex VideosSex Com DownloadMarathiauntysexIceporncastBokep MastrubasiX.videos.comOld Desi XxxExotic XxxConsenting AdulteryFull Lenth Porn Movies FreeWife GroppedChineserape PornBest Onlyfans ModelsPorn Celebs NudePornôportuguêsNudes SexoMariette Hartley NudeKinkmenAmanda Cerry OnlyfansHijra Porn VideoLisa XxxPublic Park SexBeautiful Young PornstarsHentai Adult VideoPussy Pump PornViolet Myers DeepthroatRedhead BdsmFatal NodelCaedi B PornXnxx BalackKiara Blay NudeSaoirse Ronan NakedComichentaiLesian PorReena Sky VideosSunny Leone Hot BpIndo SquirtNaked TiktoksHdporner VideosAtq PornAnimatedblowjobNude IndeanJacksonville Skip The GamesReal Penis PicturesHdblackpornEnergy KoukaReal IndianpornPaheal Rule 34Blck Hd PornPorns Star ListScans HentaiSexo Com BonecoHot Sexy Boobs VideoVabi XxQueenkalinxxx NudeMoms Friend SeductionPretty PussiNew Sexy XxxMommy Me And A Gangster 3SexgayplusSlow Bj GifSexvvIndian Massage Parlour MmsXxx SunilionNippelsPia Mia Onlyfans LeakedA Guy Jacking OffHot Sex XnxxPeyton PresleyLesbians Fingering LesbiansGym Sex Videos ComSuck Big BoobsShemalehandjobUnblock Torrent SitesBhabhi Xxx VideoLoversexXxx PlusMtf Transformation PornPorn ThailndBahut Hi SexServent SexPassionate Kissing SexMaa And Son XxxNaked Photoshoot VideoBrazzers Ass FuckBruno Dickemz PornPublic Grouping PornAlexsis Texas Porn18 Plus MoviesMaa Beta XxxSexy Boobs MovieThai Lady Boy PornBig Natural Breast PornFotos De Mulheres Negras NuasFlashing Big BreastsKimberley Garner NudeHaley420 PornDesi Sex Bp VideoChinese PornNicky GileLee Remick NudeXxx Sucking VideoEporne 4kToystoryandieeViolet MayerHot Indian Auntys SexQueef PornTrannyjoiBetus.com.paFapello Searchصور بنات عاريSexlog.GangbangcuckoldBusty HandjobSex New Hd VideoXnxx VodesBf Sex ChinaDeumax PornBelllesaHd AnalKriti Sanon Porn VideoWatch Free Xxx VideosThickasspornTeenager Thai PornNecrophilia Porn