Overig
  • 9
De Koran is volgens Azad Qazaz ‘net als ieder ander religieus boek een theologisch boek en geen wetenschappelijk traktaat.’ Dit accepteren is volgens hem de oplossing tegen dogmatisch gedachtengoed. ‘We zullen de Koran op zijn eigen interne logica moeten onderzoeken en eventuele conf ...

10 dagen geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
1
15

Ieder religieus boek is een sprookjes boek.

1 Bakroe    
10 dagen geleden door Bakroe
4
Meld

"De Koran is volgens Azad Qazaz ‘net als ieder ander religieus boek een theologisch boek en geen wetenschappelijk traktaat.’"

Daar denken 99% van zijn geloofsgenoten toch heel anders over.

2 greenmango    
10 dagen geleden door greenmango
1
Meld

Sprookjes zijn spannend .... dat kan ik van de koran niet zeggen...... daar staat echt alleen maar onzin in.....

3 OneStone    
10 dagen geleden door OneStone
2
Meld

@1
Herstel.....Ieder religieus boek is een gevaarlijk sprookjesboek....bijna alle oorlogen komen voort uit religieus geneuzel.

4 loki zegt    
10 dagen geleden door loki zegt
2
Meld

@4 Lulkoek. Bijna alle oorlogen komen voort uit hang naar geld, bodemschatten en de daarbij behorende macht.

5 E.Meel    
10 dagen geleden door E.Meel
28
Meld

@2 U kent 99% van de geloofsgenoten? Volgens mij kent u ze helemaal niet.

6 E.Meel    
10 dagen geleden door E.Meel
30
Meld

@6 Onzin!

7 OneStone    
10 dagen geleden door OneStone
1
Meld

Ik stel voor om alle religies gewoon te verbieden. Het brengt meer ellende dan goed is.

8 xtremy    
10 dagen geleden door xtremy
1
Meld

Het is een wetboek volgens welke De Staat moet worden ingericht en hoe mensen dienen te leven.
Ook geeft het aan dat deze Staatsvorm en leefwijze te vuur en te zwaard mag/moet worden afgedwongen.

9 MARCUSAURELIUS    
10 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@8 Bijv. het Joden- en Christendom gaan goed op in de Nederlandse samenleving. Daar heeft niemand last van, dus om dat ook maar gelijk te verbieden omdat de islamitische ideologie voor problemen zorgt, lijkt me een beetje onzinnig.

10 Cody    
10 dagen geleden door Cody
2
Meld

Interessant en genuanceerd stuk om te lezen. Het geeft wel het gevaar aan van religieus denken. Als men denkt dat men superieur is en dat men over de absolute waarheid beschikt hoeft men zich niet meer druk te maken over andere systemen. Alles is ondergeschikt aan de religie dan en je bent altijd beter dan de andere.

Precies daar eenrichtingselement is lastig bij religies. Religies zijn dan opeens grensoverschrijdend en wetsoverschrijdend. De wet geldt voor iedereen behalve de religieuzen en dat omschrijft deze man goed. En hij omschrijft ook goed dat dit tot spanningen leidt. Als dit gegeven meer beseft wordt, dan wordt ook duidelijk waarom veel mensen moeite hebben met religie in het algemeen. Dat het voort komt uit een dwingend karakter. Dat het voort komt uit het feit dat de religie andersdenkenden als minderwaardig beschouwt.

Goede leesstof.

11 Gezond boerenverstand    
10 dagen geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

@5
Religie is....macht!

12 loki zegt    
10 dagen geleden door loki zegt
0
Meld

@5 Kom eens met wat mooie voorbeelden vanuit de islam.... Alles is doordrenkt met geweld, folteren, bloedvergieten, onderdrukking, dood en verderf....

Nooit iets opbouwends, vreedzaams, mens- vrouw- diervriendelijks, aardigs, leuks, zinvols of gewoon gezelligs....

Wat is er zo mooi aan dit "vreedzame" geloof?

13 LoydMorris    
10 dagen geleden door LoydMorris
0
Meld

@10 Ze hadden de islam niet als geloof moeten erkennen, maar als een fascistische ideologie, zoals het nazisme. Dan hadden ze het kunnen verbieden. Nu kunnen ze het alleen verbieden als ze alle geloven verbieden, wat dus niet kan volgens de grondwet.

14 Berpke de Poes    
10 dagen geleden door Berpke de Poes
0
Meld

@2 , "Daar denken 99% van zijn geloofsgenoten toch heel anders over."

2 generaties terug dachten de christenen ook nog strikter over de bijbel dan "we" nu doen.

Er is dus nog hoop. question question

15 Weet geen naam    
10 dagen geleden door Weet geen naam
7
Meld

"Veel moslims ontlenen een gevoel van superioriteit aan de islam en hun heilige boek de Koran, want de laatste absolute waarheid is aan hen geopenbaard. De islamitische ideologie over God, de Koran en Mohammed berust op deze wetenschap. Deze is een psychische conditie geworden die moslims ervan weerhoudt om spiritueel, politiek en filosofisch toe te treden tot de moderne wereld en te integreren in de Nederlandse democratie. Natuurlijk zijn er moslims die hier meer gematigd in zijn, maar zij zijn vooralsnog de minderheid. "

Voilà, daar heb je het van een insider. De gematigde moslims zijn in de minderheid.

16 Wendel    
10 dagen geleden door Wendel
0
Meld

Die interpretatie gaat geen kans krijgen van GM uit Egypte.

17 caso    
10 dagen geleden door caso
0
Meld

"Tegelijkertijd is het belangrijk dat wij moslims overtuigen dat deze ervaring leidt tot een gespleten en dogmatisch gedachtengoed, dat ze ervan weerhoudt vrij te denken. "

Ze wìllen helemaal niet vrij denken, en dat gaan ze niet willen zolang ze niet met grof geweld te voelen krijgen, wie er hier de baas is. Net als dat geldt voor een tot op het bot verwende kleuter die altijd zijn zin heeft gekregen door over de grond te gaan rollen en krijsen en ongestraft iedereen bijten en schoppen. Ze worden nota bene hier ook nog voorgetrokken boven de autochtonen door de eigen autochtone overheid dus nog eens gestijfd in hun misvatting, dat ze superieur zouden zijn en meer rechten zouden hebben.

18 Wendel    
10 dagen geleden door Wendel
0
Meld

@5 ,
Dat klopt. Maar om een oorlog echt en langdurig te kunnen voeren moet je het "volk" achter je hebben. Waarbij het goed uitkomt als het "volk" niet zelf heeft leren nadenken. En zo komen we tóch weer uit bij o.a. de religie.

19 fin.demeer    
10 dagen geleden door fin.demeer
0
Meld

Vrij denken is iets voor mensen die in de tang zitten, ergens last van hebben. DAN wil je vrij mogen denken, anders kom je niet uit die tang. Terwijl mensen die in de watten gelegd worden en nergens over hoeven twijfelen, zodoende lekker afgeschermd van de onzekerheden des levens, wie wil dat nou niet?

20 Wendel    
10 dagen geleden door Wendel
0
Meld

De koran is het ideologisch- en veroverings-handboek van de islamitische kazerne.

21 fin.demeer    
10 dagen geleden door fin.demeer
0
Meld

"De juiste manier om moslims uit deze dogmatische sluimer te helpen ontwaken is door aan te tonen dat de Koran een historisch en menselijk spiritueel product is. Maar niet door externe rationele argumenten. We zullen de Koran op zijn eigen interne logica moeten onderzoeken en eventuele conflicten bloot moeten leggen. "

Nee. Ik weiger, mezelf open te stellen voor koran door dat ding te gaan lezen, ik weiger, daar interesse in te tonen, ik weiger, me om een hoekje alsnog te laten indoctrineren met dat vuige gedachtengoed. Ik weiger, me te laten dwingen tot interesse tonen voor de Koran of de islam, boven alles. Of anders ...... ? DAT is waarom ik weiger. Vanwege de dreiging die er van islam uitgaat. Ik laat me toch zeker niet intimideren tot interesse? Door aantallen en agressie? Dan zou ik de eerste stap naar Dhimmi zetten.

22 Wendel    
10 dagen geleden door Wendel
0
Meld

@21 : De koran is een plagiair produkt ter meerdere eer, glorie, macht en rijkdom van de persoon Mohammed uit de dikke duim gezogen. Kijk maar naar hoe het hem niet voldoende interesseerde, toen hij wist dat hij stervende was, een opvolger aan te wijzen, wat er met zijn religie en zijn volgelingen gebeurde, interesseerde hem niet, en daar hebben ze nu nog lol van.

23 Wendel    
10 dagen geleden door Wendel
0
Meld

@6 Echte hervormers zijn binnen de islamitische wereld heel zeldzaam, waarschijnlijk ook omdat het nogal riskant is dergelijke uitspraken te doen. De overgrote meerderheid is orthodox. Ik zou het ook graag anders zien maar dit is toch echt de realiteit.

24 greenmango    
10 dagen geleden door greenmango
0
Meld

@18 : Het grootste gros wil niet vrij denken (Ik onderschrijf je mening dus). Vrij denken betekent immers verantwoordelijk zijn voor je eigen besluiten. Religies maken het leven gemakkelijker in dat op zicht. Je kunt je blindelings verschuilen achter die heerlijke absolute waarheid. Alles wat je doet kan er mee goed gepraat worden en daar zit juist de grootste kracht en de grootste zwakte van een religie in. De grootste kracht komt uit de eensgezindheid die iedereen met het zelfde denkpatroon heeft. De zwakte zit hem in het feit dat alles klakkeloos wordt aangenomen en dat het voor bepaalde machthebbers heel gemakkelijk is om macht uit te oefenen.

Als een religie ook nog eens aan geeft dat je altijd superieur bent aan de andere hoef je al helemaal geen verantwoording aan iets of iemand af te leggen. Oftewel je krijgt een verwende gelovige die alles kan eisen maar niets hoeft te doen of toe hoeft te geven of sorry hoeft te zeggen. Dat laatste is een leuk gegeven, want let er maar eens op of het ooit wordt gezegd.

25 Gezond boerenverstand    
10 dagen geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

"Vrij-links". Moslinks.

26 Spraypaint    
10 dagen geleden door Spraypaint
0
Meld

Laat de eerste stap hopelijk dan ook maar gelijk maar de laatste stap zijn.

27 welofniet    
10 dagen geleden door welofniet
0
Meld

@8
Ik stel voor dat ik niet meedoe aan het verbod. Ik blijf religieus. Willens en wetens.

28 De Vliegende Brabander    
10 dagen geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

Vlieg op met die onzin geloven doe je in je kerk/tempel.
De rest hoef je het grootste deel der bevolking niet mee lastig te vallen.

29 Eastwood    
10 dagen geleden door Eastwood
0
Meld

@29
Nee hoor. Geloven doe je van het moment dat je opstaat tot het moment dat je naar bed gaat - 24 uur per dag. En niet alleen vrijdag of zondag een uurtje in de moskee of kerk.

U kunt zich daarover opwinden. Moet u zelf weten. Maar ik vraag u ook niet om uw ongeloof te bewaren voor achter de voordeur en mij daar daarbuiten niet mee lastig te vallen. Ook u bent 24 uur per dag wie u bent - een ongelovige. Die anderen wil laten opvliegen. Wat dat ook moge zijn - opvliegen.

question


30 De Vliegende Brabander    
10 dagen geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

@21

Bijbel is vele malen erger, zie evangelisten...

31 Bullet108    
10 dagen geleden door Bullet108
10
Meld

@31 Die zijn zeker niet erger, je hebt ze kennelijk niet gelezen.

32 MARCUSAURELIUS    
10 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

@31 Noem eens een onthoofding door christenen om hun geloof in de laatste 20 jaar.. Oeps, is er niet want je kletdt uit je nek.

33 Captain Hero    
10 dagen geleden door Captain Hero
0
Meld

@30 ,
Af en toe een uurtje spijbelen en zélf denken kan erg heilzaam zijn. Verder is het zo dat de mohammedaan, in allerlei vormen, variërend van hoofddoek tot fanatiek gebrul en primitief-heidense gruweltaferelen, als eerste op het toneel is gaan staan. Mafkezen.

34 fin.demeer    
10 dagen geleden door fin.demeer
0
Meld

@32 ,
Die lezen niks zélf, die worden voorgelezen

35 fin.demeer    
10 dagen geleden door fin.demeer
0
Meld

@12 Klopt, kijk hier maar naar, Sinead O'Conner komt er wel een keer achter hahaha: https://www.youtube.com/watch?v=4XItCdRh7vk

36 netcat    
10 dagen geleden door netcat
0
Meld

@34

Nee, gelovigen denken nooit na. Daartoe zij die mensen niet in staat. Hebben het ook allemaal heel erg moeilijk op school en hebben een hele kleine herseninhoud.

Maar omdat u zo intelligent bent en 24 uur per dag in diepe denkprocessen zit die gelovigen nooit zouden kunnen doorgronden zult u wel gelijk hebben. Denkt u. Laat me niet lachen. Ook u meent te weten en te begrijpen. Maar ook weet niets over de wezenlijke zaken van ons bestaan. Dat denkt u alleen. Nog maar meer gaan denken. U bent er nog niet.

37 De Vliegende Brabander    
10 dagen geleden door De Vliegende Brabander
0
Meld

@34
En hier krijgt u er de handen voor op elkaar - voor dergelijke ongefundeerde uitspraken. Maar als u intelligent genoeg bent weet u dat populariteit en waarheid niet altijd een gouden combinatie zijn.

38 De Vliegende Brabander    
10 dagen geleden door De Vliegende Brabander
0
Meld

"En we zullen moeten zorgen dat elke ideologie kan integreren in het democratisch proces."

39 Kipzonderkop    
10 dagen geleden door Kipzonderkop
0
Meld

Vaak is het omgekeerd:
Ze hebben hun geloof; ""Om niet te hoeven nadenken.""

40 MARCUSAURELIUS    
10 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Nou ja de man heeft gelijk maar zie maar eens gelijk te krijgen van honderdduizenden (of meer) machtswellustige en hebzuchtige imams die zich uit alle macht aan een zo letterlijk mogelijk interpretatie houden omdat daar hun macht ligt. Het zijn deze soepjurken die iedereen zo dom mogelijk willen houden. En aan domheid, kortzichtigheid, onvermogen tot abstract denken is in islamitische kringen geen gebrek; zo worden alle moslims afgericht. Ik wens 'm veel succes maar mi is er geen beginnen aan. Want de imams en *heiligen* terroriseren de boel en de koran is hun wapen bij uitstek. Zij beheersen het onderwijs. Dus dat schiet niet op. Ook in NL niet.

41 Ness    
10 dagen geleden door Ness
1
Meld

@3 U bent dus wel zodanig geïslamiseerd dat u de koran een interessant boek vond om te gaan lezen.

42 21st Century Guy    
10 dagen geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@3 Ook toevallig besneden toch leuk om te weten hoe dat is toch ?.....

43 21st Century Guy    
10 dagen geleden door 21st Century Guy
1
Meld

"We leven nu eenmaal in een multiculturele samenleving en we zullen moeten zorgen dat elke ideologie kan integreren in het democratisch proces."

De islam, een gitzwarte haatideologie, moet je laten integreren?!
Ik dacht het niet...

44 Graaier1000    
10 dagen geleden door Graaier1000
0
Meld

Stop de islamitische staat der Nederlanden

45 Joepie    
10 dagen geleden door Joepie
0
Meld

Makkelijk gezegd voor een afvallige ...

46 Vageali6888    
10 dagen geleden door Vageali6888
0
Meld

@15 Dat zien we dan wel voorlopig wegwezen
Eerst leren normaal te doen

47 GOTCHA666    
9 dagen geleden door GOTCHA666
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sinterklaasjournaal verliest bijna 300.000 ki...
Het kinderprogramma Sinterklaasjournaal van d...

1 dag geleden door Moskowfiets

Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie...
Thierry Baudet vindt dat de media het onderwe...

1 dag geleden door Moskowfiets

Bijna 200.000 euro ingezameld voor hoger bero...
Na een kleine week van inzamelen op doneeract...

4 uur geleden door AD

Gert-Jan Segers: ‘Arbeidsmigratie is po...
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers maakt zic...

23 uur geleden door Moskowfiets

Belg bijna dood omdat hij dronk tijdens ramad...
De Belgische politie is op zoek naar iemand d...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Kubusje
Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes...
@6 Mensen die zelfs oproepen om bedrijven te ...

1 minuut geleden door Kubusje

Roomboterbabbelaar
‘Ik maak je barones als je met me naar bed ...
@9 ja, dat weet ik, maar ik bedoel een andere...

1 minuut geleden door Roomboterbabbelaar

reality
Hof: arrestaties Navalny waren politiek gemot...
Wij mogen ons gelukkig prijzen en dankbaar zi...

1 minuut geleden door reality

streek
Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen Trump...
@41 precies, dat.Maar ja een stevige kerel ...

2 minuten geleden door streek

No newstoday
Tieners veroveren online kerstbomenhandel...
Wij zoeken gezellig onze kerstboom uit op gro...

2 minuten geleden door No newstoday

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig