U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 2
Saif Malook, de advocaat van Asia Bibi, is in Nederland. Hij geeft vanmiddag een persconferentie bij de stichting Hulp Vervolgde Christenen. ...

6 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI

Ik vraag me af of ze die crhisten hebben verteld, dat hun interview achter een betaalmuur zou zitten.

1 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Ik ben eens benieuwd hoe snel een Europees land (Nederland en België zijn er ook al mee bezig) bereid is deze vrouw en haar familie asiel aan te bieden.

Als ze in Pakistan vrijgesproken blijft en de cel verlaat wordt ze binnen de kortste keren vermoord. Dat is zeker. De haat daar van sommige islamieten (ik gebruik niet de term radicalen - iemand die zich beroept op Koran en hadith is in mijn ogen gewoon islamiet en niet radicaal) is bekend maar blijft ongelofelijk. En de wereld staat erbij en kijkt ernaar. Zoals altijd en overal de wereld als een mak schaap staat te staren en te blaten tegen de wolven.

3 De Vliegende Brabander    
6 maanden geleden door De Vliegende Brabander
0
Meld

@1 Malook is Pakistan ontvlucht uit angst voor het geweld dat er is losgebarsten, nadat de rechters Asia Bibi hadden vrijgesproken van de doodstraf. Asia Bibi was ervan beschuldigd dat ze de islam beledigd had.

De stichting Hulp Vervolgde Christenen heeft Malook zaterdag opgevangen, en organiseert vanmiddag een persconferentie. De stichting heeft Malook de afgelopen jaren financieel ondersteund om de verdediging van Asia Bibi te kunnen voeren.

Malook is zelf moslim, maar verdedigde haar toch. Dat kwam hem op de woede van felle moslims te staan, die vinden dat hij hetzelfde lot als Asia Bibi zou moeten ondergaan.‘Ik moet in leven blijven, wil ik haar verdedigen’, zei Malook afgelopen weekend nog tegen het Nederlands Dagblad.

Naar welk land hij zou vluchten, durfde hij toen nog niet te zeggen.

Wel gaf hij aan dat hij bang was. Niet alleen vanwege de beelden van militante moslims die met stokken door de steden trekken, auto’s in brand steken en winkels plunderen, waarbij de politie overigens toekijkt. Vooral het akkoord dat de regering vrijdagnacht met deze ‘criminelen’ sloot om een einde aan de protesten te maken, is zijn reden. Geen van de vandalen of plunderaars mag vervolgd worden, is een van de vijf punten uit de afspraak. Sindsdien voelt Mulook zich vogelvrij.

De advocaat heeft geen vertrouwen meer in de rechtsstaat. Wie zal hem beschermen tegen deze ‘moordenaars’ die uit zijn op zijn bloed? Hij verdedigde niet alleen Asia Bibi. Hij was destijds de aanklager in het proces tegen Mumtaz Qadri. Deze lijfwacht schoot in 2011 zijn baas Salman Taseer dood, omdat de gouverneur het had opgenomen voor de christelijke Asia Bibi.

Malook is in Nederland op doorreis. Hij wil naar Parijs en Londen om zijn verhaal te doen. Pakistan heeft oude banden met het Britse koninkrijk.

4 RonMVV    
6 maanden geleden door RonMVV
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de...
'Iemand die zo met geld omgaat moet niet de p...

13 uur geleden door Inter

60% Nederlanders vóór afschaffi...
64% vindt religieus onderwijs niet meer van d...

14 uur geleden door Inter

Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...
Schokkende beelden: asielzoekers terroriseren...

18 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit &e...
De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe...

1 dag geleden door AD

RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jense...
RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
caso
VVD: lege tank? dan 1500 euro boete!!...
@56, is het diesel blok nog steeds zo dat je ...

minder dan een minuut geleden door caso

Fleudemeu
Racisme is geen eenrichtingsverkeer...
@123 Quote: Schrik niet voor kritiek, maar er...

1 minuut geleden door Fleudemeu

Grimm
Hiddema staat ver buiten de realiteit van de ...
@299Nee...Niet elke financiëel-medewerke...

1 minuut geleden door Grimm

Dumper
'Meeste zelfmoordterroristen Sri Lanka hoogop...
Hoogopgeleid en dan je zelf opblazen om allah...

1 minuut geleden door Dumper

Weet geen naam
VVD: lege tank? dan 1500 euro boete!!...
@55,Ik ben het met je eens dat met elektr...

1 minuut geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig