door Ignatia in Buitenland  ·  50 Reacties

  • 29
  • 721x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi man, hoe eerder de EU wordt opgeblazen hoe beter. Baas in eigen land.

3
1 Spraypaint

“Italië wil niet langer een slaaf zijn van dwaze regels."

Nou Druncker, daar kan je het dus mee doen. Arrogante zuipschuit.

2
2 in holland

Forza Italia!

1
3 Tsaar

nederlanders staan graag gebukt

6
4 semperpenis

Prima. Laat drankorgel Juncker en co. maar in hun eigen sop gaar koken.

1
5 toecutter

Die eurofielen die zo achter die EU staan hebben niet eens door hoe ze genaaid worden.
Ik pleit er dan ook voor om de behandeling tegen eurofilie in het basispakket op te laten nemen.

*Coördinaten EU Brussel en EU Straatsburg naar zoon Bin Laden mailt*

2
6 in holland

@6 ,

Dreigen met aanslagen mag niet.

10
7 progressiefliberaal

@7
Ach, van de EU mag je helemaal niks.
Ja, je kop houden en betalen.
Dat wél.

2
8 in holland

Verder is Salvini zelf de grootste dwaas.

'Wij willen gewoon met geld dat we niet hebben, smijten. Snap dat dan!'

Jaja, dat snappen we ook wel want dat willen we allemaal wel. Maar wanneer wordt die vent nou eens wakker en snapt hij dan eens dat dat niet kán? En dat je niet voor de Italianen bent als je het toch doet. Of wie denken die Italianen dan dat de rekening op mogen brengen als de economie klapt door dit kansloze beleid?

Voldoen aan de verplichtingen van de staatsschuld is nu al duurder geworden. En een groot deel van die schuld is in handen van gewone Italianen. Die snijden zichzelf dus in de vingers door de kans te laten toenemen dat de overheid moet defaulten.

27
9 progressiefliberaal

@8 ,

Geloof je dat echt dan? Kijk even wat ze verder nog doen behalve geld innen. Plasticvervuiling aanpakken, regels opstellen om klimaatverandering tegen te gaan. Om zo maar even twee dingen te noemen.

Internationale regels zijn gewoon hard nodig vandaag de dag. Zonder EU zou de wereld een nog veel grotere chaos zijn met nog meer landjes die niet in gemeenschappelijke belangen kunnen denken.

19
10 progressiefliberaal

Ixit

0
11 Rolmops

Voor de rest trouwens ook überhaupt onzinnig om net te doen alsof de EU hier het probleem is.

De Italianen hebben probleembanken, een torenhoge schuld waaraan ze steeds moeilijker kunnen voldoen en zijn niet bereid moeilijke hervormingen door te voeren zoals een vastgeroeste arbeidsmarkt enigszins flexibiliseren of de pensioenleeftijd te verhogen.

Ze smijten met geld dat ze niet hebben en brengen zichzelf zo gigantisch in de nesten. Is dat de schuld van de EU?

11
12 progressiefliberaal
13 Al

@12 Dat gaat er bij de kleine kindjes hier niet in. Die zijn te ver heen gezakt in hun haat van de EU dat ze dit helemaal geweldig vinden. Als het vervolgens slecht uitpakt zullen ze wederom de EU de schuld geven.

18
14 VaY

@12 ja , die heeft ze aan de rest vd EU landen gekoppelt dmv de unie en de euro en al hun reddingsplannetjes om de boel/euro niet te laten knappen. nu is het niet meer het probleem van italie maar van ons allemaal. wij hebben altijd gezegd dat al die verschillende landen bij elkaar onder 1 munt, in een poltieke unie, nooit goed zou gaan, dat waren jullie.

2
15 toppopyeah

@13 ,

Het zal de pijn in Italië niet verzachten. Gedeelde smart mag halve smart zijn, bij toenemen van de smart geeft dat weinig troost.

Het vervelende van defaulten is dat het als een schok door de hele economie gaat op die schaal. Bedrijven die hun geld niet meer krijgen, gewone burgers met waardepapieren die de waarde zien verdampen, enzovoorts. Een beetje leider met verantwoordelijkheidsbesef, moet dat willen voorkomen.

Maar Salvini doet net alsof er niks aan de hand is en weigert te doen wat nodig is om dat drama af te wenden. Ik vind dat schandelijk.

14
16 progressiefliberaal

@15 ,

Het gaat gewoon goed zolang leiders hun verantwoordelijkheid nemen. Of is het nu ook al de schuld van de EU dat er een populist aan de macht is in Italië die Sinterklaas speelt terwijl het land al meer schulden heeft dan er in een heel jaar verdiend en geproduceerd wordt?

Vroeger (zo'n vijftien jaar geleden) sloegen wij Sinterklaas thuis ook weleens over als er geen geld voor was.

14
17 progressiefliberaal

italie is italie,

https://www.nieuwskoerier.nl/news/367409-italie-staat-al-twintig-jaar-stil

alsof een begroting waar je het volk verder uitknijpt of voor de verandering wat doet waarmee je denkt op een andere manier de economie aan te jagen, maakt op het grote plaatje niks uit

2
18 toppopyeah

@15 " wij hebben altijd gezegd dat al die verschillende landen bij elkaar onder 1 munt, in een poltieke unie, nooit goed zou gaan, dat waren jullie."

Jullie of beter JIJ hebt niets gezegd. Beetje achteraf lullen is het enigste wat je doet.

11
19 VaY

@18 Ze staan 20 jaar stil, omdat ze voor politici stemmen die het land stil houden. Berlusconi is er een van en die partij wil nu samen met Salvini er weer een rommeltje van maken. Ze moeten de onnodige kosten drukken en de corruptie aanpakken, maar dat gaat de huidige regering natuurlijk niet doen.

11
20 VaY

@17 duitsland, het werkpaard van europa, zit nu net weer op de cijfers van voor de crisis en jullie nemen het zuid europa kwalijk dat ze niet mee kunnen? alsof die regeringen hiervoor ook allemaal voor sinterklaas hebben gespeelt, of wat bedoel je? die hervormingen en bezuinigingen hebben de boel alleen nog maar slechter gemaakt, of is dat ook de schuld van de populisten daar?

0
21 toppopyeah

Laat die alcoholist Juncker samen met landverrader Timmermans maar lekker zweten van angst om de macht straks te verliezen.

1
22 welofniet

@19 je begint wel erg trollerig te doen en ik weet niet hoe oud je bent, maar net doen alsof wat ik zeg allemaal achteraf gelul is en niet algemeen bekende zorgen waren enwaar in het begin al voor werd gewaarschuwd is of extreem dom doen en de boel weer eens verdraaien, zoals eurofielen wel vaker doen of je bent een trol.

4
23 toppopyeah

Hoe belangrijk is de zwarte economie?
Het blijft schatten. Volgens een officieel onderzoek vorig jaar werd in 2014 voor 111 miljard euro aan belastingen ontdoken. Een op de vier euro belasting wordt niet betaald. Volgens de econoom Cottarelli kwam de totale ontduiking in 2014 neer op 8 procent van het bbp. Hij rekent voor dat als de belastingontduiking sinds 1980 één procentpunt van het bbp lager zou zijn geweest, Italië nu een staatsschuld van 70 à 75 procent van het bbp zou hebben. Daarom is strijd tegen de belastingontduiking een belangrijke manier om de staatsschuld terug te brengen.

4
24 Moien

@23 Dus er waren mensen met bezwaren. Hoe is dat "we" en hoe hoor jij daar bij? Je zit hier zogenaamd 1 maand.... Heb je ook de problemen met de huizenmarkt in de V.S zien aankomen. De torenhoge schulden in het Westen? Jij geeft de schuld aan de EU en euro en laat alle oorzaken achterwege. Een daarvan is teveel lenen zonder de werkelijke problemen aan te pakken. Dat is wat Italië nu weer doet tegen de zin van de EU in. De EU die dus een algemene aanpak wil, omdat er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Salvini zegt: "No" we gaan gewoon verder met lenen zelfs al komen we daardoor in de problemen. Die lossen andere maar op in de toekomst.

Wie is hier nu het probleem denk je?

9
25 VaY

Italianen eerst......

Maar wel met geleend geld dus dat mogen ze straks weer terugbetalen. Wordt “leuk” als de rente gaat stijgen....

8
26 Rare Rakker

@25 teveel lenen zonder de werkelijke problemen aan te pakken, inderdaad als de ecb en de EUdaar nou eens mee zou stoppen, en het onderliggend probleem, de euro en de EU aanpakken, konden we verder.

en 15jr geleden bestond nieuwskoerier nog niet, maar die logica ontgaat je ook vast

4
27 toppopyeah

De voorstellen van de Italiaanse regering lijken leuk en sympathiek voor vele Italianen, zeker voor de groep die het niet breed heeft en dit zal toejuichen. Maar wat deze mensen niet (willen) beseffen dat er straks terugbetaald zal moeten worden. En dan zal het net zo gaan als overal....... de laagst betaalden zullen de grootste prijs moeten betalen.

3
28 Roy-050

@27 Leuke verdraaien, maar de EU en de euro zijn het probleem niet.

10
29 VaY

@27 het enige wat de EU zowel bij Italie, Griekenland, Spanje en Frankrijk fout hebben gedaan, is het niet eerder aandraaien van de duimschroeven, het grootste probleem in die landen is dat middenstanders/ eenmansbedrijfjes nauwelijks belasting betalen.

7
30 Moien

@29 ik kan het je wel grofweg in jip en jannekke taal uitleggen: als je van 27 mensen met verschillende inkomsten en uitgave, sommige rijk sommige arm, sommige erg strikt, sommige corrupt, sommige lax etcetc een gezamelijke rekening geeft, zonder mogelijkheid om een eigen rekening te openen kan je erop wachten dat onlangs dat je kunstmatig de gezamenlijke rekening voed met extra geld (ecb opkoopprogamma) er vroeg of laat problemen komen bij die verschillende mensen (landen).

dat uit zich bvb in griekenland, die te arm en corrupt was om uberhaupt voor die gezamenlijke rekening in aanmerking te komen en ondanks dat was belooft vantevoren dat als je blut was niet geholpen mocht worden en dat het beter was om dan die arme uit de groep te gooien deden de voorstanders vd gezamenlijke rekening dat niet, dat zie je bij engeland die het vertikte om grof geld te moeten betalen voor de arm/lax/corrupte landen in de eurozone waar ze zelf nieteens inzaten en er nu uit gaan en dat zie je nu bij italie die niet hard genoeg meegroeit met de strebers in de gezamenlijke rekening.


maar opties om het bvb te verdelen in 2 gezamenlijke rekeningen, 1tje voor de mensen die hun zaakjes op orde hadden en een 2de voor de andere werd altijd weggewuifd door de aanhangers vd gezamenlijke rekening (neuro,zeuro)

of een optie van terug naar ieder zn eigen rekening en mischien een 2de gezamenlijke rekening erbij werd ook in de wind geslagen.

maar volgens de bedenkers vd gezamenlijke rekening is het de fout vd individuele personen, en niet vd bedenkers

3
31 toppopyeah

@31 "maar volgens de bedenkers vd gezamenlijke rekening is het de fout vd individuele personen, en niet vd bedenkers"

Precies. Verkeerd economisch beleid is de fout van een land niet van de gezamenlijke rekening. Zegt de EU dat je moet voldoen aan de regels van de gezamenlijke rekening dan geef jij de EU en de euro de schuld en niet de persoon die niet voldoet aan de regels. Het is ook geen gezamenlijke rekening en die zogenaamde oplossingen van je lossen niets op. De problemen blijven namelijk gewoon bestaan.

7
32 VaY

die problemen zijn dan geen problemen meer....want is de economie van turkije ons probleem of die van rusland ofvan canada? maakt het ons wat uit als ze groeien of stangneren, corrupt zijn of eerlijk, bezuinigen of investeren? nee..die zitten namelijk niet in de EU of euro...

jij bent zo dom dat je waarschijnlijk nieteens snapt dat de groei van duitsland net zo slecht is voor de euro als de stagnatie in italie

3
33 toppopyeah

@33 https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_European_Union
Kijk eens wat een economische wereldmacht de EU is. Vreemd hoor dat de economie van Turkije, Rusland of Canada niet belangrijk zijn.

7
34 VaY

Je moet toch echt lef hebben om als Franse Minister van Financiën naar de Italianen te geen om ze te overtuigen dat Brussel gelijk hebben. Frankrijk heeft zoveel boter op hun kop dat ze blinken. De rijke landen van Europa hebben bijna allemaal meer schuld dan toegestaan terwijl ze ervoor hebben gezorgd dat de EU burgers geen rente op hun geld kregen om die schulden zonder problemen te handhaven. Nu de rente in de VS omhoog gaat raakt iedereen in paniek want die lage rente kan de ECB natuurlijk niet volhouden omdat er steeds meer grote beleggers nu ergens anders heen gaan met hun kapitaal.

1
35 niet-alles-geloven

Eens met de uitspraak "Italianen eerst". Het is wel zo dat wanneer je mee doet in de EG dan zul je toch regels en afspraken moeten volgen. Indien je dat niet van plant bent dan moet je simpelweg uittreden. Het moet toch niet zo zijn dat de "brave" lidstaten de puinhopen moeten gaan opruimen.

2
36 NICOLINO

@36 Eerst nog maar eens zien of er puinhopen komen

4
37 GOTCHA666

* Verwijderd door de redactie *

38 vraagtekenveertje

@21
Het probleem is dat fantasten alles in een worst hebben gepropt terwijl ze werden gewaarschuwd dat daar problemen over zouden komen. Verder heb ik niet zoveel vertrouwen in Duitsland als ik zie wat voor een problemen Deutsche Bank kan gaan veroorzaken. Ik vind het meer dan OK dat Italië zich zo opstelt.

0
39 Al
40 Strongoli

@10 internationale regels....
Bla bla.

Dat zei er 70 jaar terug ook 1
Ein.... enfin je kent het vast goed.

Als je op had gelet met economie is het duidelijk dat dergelijke landen die zichzelf daarvoor konden bedruipen onder dit muntgeval enkel meer in de problemen komen.
Of had je niet opgelet bij Griekenland.

Dus wij betalen het aantrekken van al die failliete landen dat klopt maar de EU top of flop bepaalt het met hun zieke uitbreidingsdrang.

0
41 Eastwood

@14 nee economische dwaallichten als jij snappen van de hele materie geen bal en roepen ja maar hunnie ....

0
42 Eastwood

@30 het niet eerder aandraaien van de duimschroeven...

Bij een souverein land ?
Op basis van wat?
En dan door een orgaan die zelf amper een begroting wil tonen?

Whohahahaha je houdt van communistische machtsvormen?

0
43 Eastwood

De banken, de multinationals met steun van de E.U en dit kabinet Rutte, hebben van mensen een verdienmodel gemaakt.
Betaald van ons belastinggeld ten koste van de zorg.
De zorg is een verdienmodel geworden, met organen als inkomen.

0
44 Rapunzel

Ik werd al onpasselijk toen ik 12 jaar geleden een barcode op de deur van mijn grootmoeder zag in haar verzorgingshuis.

1
45 Rapunzel

Nederland plus de E.U is afgezakt naar een wereld waar interim managers berekend te werk gaan.

1
46 Rapunzel

Ondertussen wordt op een zijspoor dit land ook nog financieel leeg getrokken door criminele gelukszoekers met 50 kinderen en 20 huizen in het thuisland.

1
47 Rapunzel

@43 op basis van het niet innen van belastingen, van vooral het MKB dat alleen zorgt ervoor dat hun schuldendruk waanzinnig is toegenomen omdat ze goedkoop konden lenen doordat andere EU landen hun huishoudboekje wel onder controle hadden.

1
48 Moien

** gebruiker verwijderd **

@26 : Dan heeft landgenoot Draghi nog wel wat in petto.

49 verwijderd9139144

@38 U heeft gelijk, maar dat is van een hele andere orde. We hebben het hier over het opmaken van de begroting.

0
50 NICOLINO

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Japani Sex JabardastiSex Padam ShakeelaWifesexGloryhole BathroomBest Amatuer PornPorne H DVidéos Pornos NoirsSusan Ward NudeLori HeuringLauren Dern NudeXxx Bf ImagePeachjars Sybian VideoNude PusyYdamfyyAngel Youngs CreampieStormy Daniels Porn VideoTinee BadassPorn O HdGiant BlackcockTgirl TubeFreetranny PornBeurettzvideoMeninas De Anime PeladaSexy Boobs In BraXsmsterOldje VideosNudeforumDeeper.fomJuggs MagazineXxx DiseFou PornThenupslipWoesempaiClitoris WetMallu Porn ActressPorn New HardMakeshift DildoLeakednudesSerenity Cox PornEmilia Clarke NudaPorn Tube Hd VideoMollyflwers PornMallu BhavanaBest Of Mia MalkovaVina Sky Hookup HotshotAerovia Guayaquil XxxAsaian Massage PornTeens Vs BbcHentau MangaNew CartoonpornFreeonespornBiwi Ko ChudwayaMature Wife BlowjobHot Sex In HindiDise Six VideoWww Sxe HdTube YoupornHot Pron HdJav QuicklyKita Love Xoxo LeakEmber Elemental PornHot Pron MovieIndiansex In CarFetlifecomAdult SearshSe Xy NudesThe SexfactorHd Hot RomanceNaked Sister In LawHottest GilfJellybean Brain PornXvideos Com ProxyAhana Kumra NudeChristy Mack GifHentia WallpaperIntian XnxxBeautiful Teens In PornShrekpornGames.informares.comStreet Hoe PornCum In Pussy PicsXxx Zareen KhanGlav MaturesXxx Indiyan VidioKendra Sutherland PornX Vidéos ComAriella HotMc Pipokinha Oral SexPorn FilmesJennifer WellesDonger BrothersChastity CaptionSex Bf XxCopp PornSauth XxxAmateur Public NudityNaughti America ComBig Boob MassageFull Hd PornhdSex Sexy Video HdMummy XnxxMikaelatesta NudePlaywithannyOnline Pron VideoSensual Love Making VideosBest FleshlightBlow Job Cumshot CompilationSocial Media Girla Forumعربي سكسAll XxxNude NurseHot Sexy Porn MoviesHentai 3dSex Video Kannada DownloadXxx Video DotcomHard Core SexBouncy PornUma Jolie VrTori Black CumshotsLeoluluBaddieosnlyGirl PussyGoddess GraziNaked Isla FisherAnna Bell PeeaksFoxy_pornMoti Gand Wali AuntyEbonyscatNhentai ElfRoughanal SexActress Priyamani Sex VideosPlay Pornography VideosYu Shinoda UncensoredFranch Porn StarNikita Dragun NudesSinn 556Nude BlowjobMilf Teen PornBhabhi S3xKabayoViolet Myers ThreesomeFree Dad PornSydney Sweeney BoobsXnxx JapaneseLadki Nangi PictureIndian Aunty PussyHd Porn Video Mom And SonBokepviralNude KissingMarathi Mms Sex