U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 8
De ‘begroting voor het volk’ die Italië maandag in Brussel aflevert, negeert de Europese begrotingsafspraken. ‘Er komt een bitter gevecht. ‘Dit is het moment van de waarheid’, zegt een nauw betrokken EU-ambtenaar. Of Rome schrapt maandag de 37 miljard euro extra uitgaven in de I ...

10 maanden geleden door Ignatia

REAGEER MET EEN EMOJI
12

Wat een lul, die EU-ambtenaar.
Hij gaat een zware pijp roken.

1 TonAlias    
10 maanden geleden door TonAlias
6
Meld

EU exit hausse aanstaande

2 Jeb    
10 maanden geleden door Jeb
5
Meld

Italie doet het op zijn grieks zo te zien
Het wordt hoog tijd (stiekum} de Gulden te her-introduceren
gevolgt door een prijzen halvering.3 kim.j.oen    
10 maanden geleden door kim.j.oen
3
Meld

@1

En de Italiaanse burger gaat die rook inhaleren.

4 zeikenderechter    
10 maanden geleden door zeikenderechter
14
Meld

met de Lire kan je gewoon devalueren en het brood kost dan nog steeds x Lire

5 Jeb    
10 maanden geleden door Jeb
6
Meld

K.t EU, gaat alleen maar neerwaarts

6 Vrijbuitertje    
10 maanden geleden door Vrijbuitertje
6
Meld

Het worden woelige tijden voor de Euro en de beurzen.

7 Leugenaar    
10 maanden geleden door Leugenaar
1
Meld

Populisten...

Ze gaan Italië slopen met hun Sinterklaasbegroting en geld dat er niet is, en de burgers zijn de lul.

De stomme keuzes in het stemhokje worden duur betaald.

Nou ja, des te eerder zijn ze af van die fascisten.

8 zeikenderechter    
10 maanden geleden door zeikenderechter
15
Meld

En een nieuwe crisis ook best okay voor de huizenmarkt hier.

Ik zie wel wat zilveren randjes.

9 zeikenderechter    
10 maanden geleden door zeikenderechter
9
Meld

Dit kan nooit goed gaan. Nederland moet dat zinkende eu-schip zo snel mogelijk verlaten.

10 grovi    
10 maanden geleden door grovi
5
Meld

Auw...

11 Tjeesus...,    
10 maanden geleden door Tjeesus...,
0
Meld

de europeanen zijn klaar met de rekening gepresenteerd te krijgen, de jarenlange bezuinigingen, de opgedrongen euro en politieke unie.

"Met hun ‘begroting voor het volk’ lossen ze de belangrijkste verkiezingsbeloften in: verlaging van de pensioenleeftijd, lagere belastingen en een bijstandsuitkering voor de armsten, alles bij elkaar goed voor 37 miljard euro extra overheidsuitgaven in 2019."
je zou denken dat de volkskrant 20jr geleden dit soort beleid zou toejuichen, maar nu ze eurofiel zijn geworden, is dit beleid slecht.

"Er is geen tijd te verliezen, concludeerde minister Hoekstra eerder. ‘Nu is het economisch mooi weer. Als je dan de begroting niet op orde brengt, wordt de misère alleen maar groter.’"

vreemd dus zelfs bij een mooi weer economie, moeten de burgers nog steeds gestraft worden voor de euro die niet werkt? hoe goed of sterk is die economie dan werkelijk?

12 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

Eerst moet Italië honderdduizenden negertjes te eten geven en als het eigen volk aan de beurt is grijpt de eu in. Best wel wreed van die ongekozen leiders.

13 grovi    
10 maanden geleden door grovi
4
Meld

@9 waar ga je dat huis mee betalen als italie, too big to fail, valt? knikkers? of met zilveren randjes?

14 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

Wat Frankrijk al jaren doet kan Italië ook!
Niets bijzonders dus.

15 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
3
Meld

Het is de Eu zijn eigen schuld. Die hebben de knoflook landen hierin getrokken omdat ze de EEG niet groot genoeg vonden. En dan nog zo eigenwijs zijn om de Oostblok erin te willen trekken om de Russen te willen jennen. De spanningen worden onnodig opgedreven. Ook met Rusland wil ik goede handelsbetrekkingen. Daar heb ik geen EU voor nodig.

16 Verwonderd    
10 maanden geleden door Verwonderd
2
Meld

@14
Wat maakt dat ons uit als Italië valt? Griekenland heeft ons veel geld opgeleverd. (En Varoufakis heeft de Grieken 150 miljard gekost).
Italië levert ons straks ook wel weer 20-30 miljard op, maar die arme Italianen gaan voor honderden miljarden het schip in.
Maar het is zo voorspelbaar. Het is allemaal straks de schuld van de EU. Terwijl ze nu regelrecht de val inlopen.
Wat gaat Italië doen als de rente oploopt? Ze kunnen niet zelf drukken, ze hebben een tekort van 2,4% en moeten terugbetalen
Zelfs als ze niet terugbetalen, dan zitten ze nog steeds met een tekort, dus moeten ze alsnog bezuinigen totdat ze een primair overschot hebben.
Plus, ze worden als onbetrouwbaar gezien en dat gaat ze groei kosten. De Italianen gaan niet terug krabbelen, dus ze zijn de klos. Hier komt een verloren generatie en de meeste mensen hierboven staan erom te juichen. Triest is het. Misschien wel het einde van een tijdperk en het begin van oorlogen en ellende.

17 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
7
Meld

@16
En waarom wilt u goede handelsbetrekkingen met Rusland? Voor Nederland is dat helemaal niet nodig. Dan wordt ons gas meer waard en kunnen wij gasrotonde worden. Plus Rusland stelt economisch niets voor. Is kleiner dan Italië. En al die knoflooklanden en Oost-Europa zijn vrijwillig lid geworden en Rusland is daarna oorlog gaan voeren. Dus wie die spanningen nu precies heeft opgedreven, maar uw mening is waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt door Roebels.

18 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
5
Meld

@17 phhahaha...mooi uitgelegt waarom de euro niet werkt question 35miljard per maand aan waardeloze obligaties door het ecb, maar 35 miljard op een begroting is het einde van italie en het begin van ellende en oorlogen

19 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

@15
Voor de EU hoef je niet zo bang te zijn, maar als de financiële markten er niet meer in geloven, dan is Rome in last. Als de EU/ECB zegt dat ze Italië niet zullen redden, dan is het klaar. Dan gaat de rente omhoog en moet Italië defaulten. En dat is het begin van een crisis.
Frankrijk wordt voorlopig altijd gered en heeft een veel lagere schuld. Dus dat loopt nog niet zo'n vaart. Maar Draghi die Italië moet laten vallen, dan wordt nog spektakel. En het trieste is, mensen staan te juichen dat Italië de afgrond in gaat. Want alleen redden ze het nooit tegen de EU. Kansloze zaak.

20 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
3
Meld

@18 een normaal mens wilt goede handelsbetrekkingen met elk land..maarja..eurofielen die beginnen gelijk te schuimbekken als ze "rusland" lezen

21 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

@20 eindelijk verstandige woorden: de EU. Kansloze zaak.

22 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

@19
Waarom zijn die obligaties die de ECB opkoopt waardeloos dan?
U vergelijkt de volgende situaties:
1) 35 miljard lenen om voor 35 miljard aan bezittingen (huizen e.d. te kopen)
2) 35 miljard lenen om uit te geven aan uitkeringen.
Waarom 1 heel lang goed kan gaan (totdat bijvoorbeeld de huizenmarkt instort en 2 bijna direct fout gaat, hoef ik toch niet uit te leggen. Is het verschil tussen investeren en kosten maken u bekend?

23 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
3
Meld

@18 Je hecht teveel waarde aan geld. Geld is niet meer dan cijfers. Vraag maar aan Rutte, die zomaar 20 miljard aan de multi's wil schenken! Met de cijfertjes kunnen ze doen wat ze willen, en dat is vooral de bevolking voor de gek houden.

24 Verwonderd    
10 maanden geleden door Verwonderd
2
Meld

@21
Een normaal mens wil goede handelsbetrekkingen als die daar wat aan verdient.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)
Rusland staat ruim onder bijvoorbeeld Canada, maar ik denk dat u ook tegen het Ceta akkoord was, terwijl dat volgens u dus belangrijker is dan de handel met Rusland.
Eurofielen zijn juist dol op handel, in tegenstelling tot de protectionistische eurofoben. De hele EU is het grootste handelsakkoord van de wereld.

25 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
4
Meld

@24
Ach, als u die cijfers tekort komt, dan is dat heel vervelend. Ik zou geen extra redenen willen toevoegen om de bevolking voor de gek te willen houden, maar u bent blijkbaar rijk.

26 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
2
Meld

@23 dus de euro redden is "investeren", bevolking redden is "kosten maken"..okee ik snap m...en nadat italie is gevallen en de euro, dan komen die honderden miljarden investering vh ecb vanzelf terug?

27 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

Triest voor de Italianen question
Een bak geld uitgeven wat je niet hebt betekent schulden.
Véél schulden.
En met een stijgende rente ....

28 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
15
Meld

Rome vergeet alleen dat als het fout loopt de rest van de Eurozone er wellicht geen zin in heeft om de door Rome moedwillig aangerichte rotzooi op te gaan ruimen.... Wordt Italië de achterbuurt van Europa.

Fijn toch die rechts-populisten.

29 TedjeR    
10 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@27
De euro hoeft helemaal niet gered te worden. Er is maar 1 manier waarop de euro kan eindigen. Weet u welke? Men verward de euro redden, met de eurolanden redden. En investeringen kunnen altijd verkeer aflopen. Je kan ook een nutteloze snelweg bouwen.
En je kan ook investeren in een bevolking, door goed onderwijs bijvoorbeeld of goede gezondheidszorg. Maar gewoon geld weggeven, zonder dat daar ooit iets voor terug komt, dan kan maar beperkt inderdaad. Zult u zelf ook hebben waarschijnlijk.

30 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
2
Meld

@30 dus jij gaat hier met droge ogen beweren dat de euro niet gered moest worden door jarenlange opkoopprogrammas vh ecb en steunmechanismes?

en ook leuk hoe je ineens onderscheid gaat maken tussen landen die de euro hebben en de euro...je snapt schijnbaar niet dat als je een euroland moet helpen, je de euro aan het helpen bent..te ingewikkled voor je

31 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
2
Meld

@31
De euro is een afspraak die gemaakt is door de deelnemende eurolanden. De euro kan alleen verdwijnen als alle landen die afspraak opzeggen. Als het economisch slecht gaat met al die landen dan is de kans groot dat men uit de euro gaat. Vandaar dat men probeert om die landen economisch te steunen, maar omdat men tegenwoordig nogal wat mensen hebben die negatief over de EU denken noemt men het liever de euro redden omdat je daar minder makkelijk tegen kan zijn, dan tegen Italië of Griekenland redden. Daar schijnen heel veel mensen tegen te zijn.
De opkoopprogramma's en steunmechanismes hadden primair tot doel om de landen met grote staatsschulden en oplopende rentes te redden. Dat verlengt ook de levensduur van de euro, maar dat was niet het eerste doel. Draghi wilde gewoon Griekenland en Italië in de lucht houden, alleen mag hij dat niet, dus moet er een ander naamkaartje op.

Maar goed, sommige mensen geloven alles wat in de krant staat of op internet in plaats van even zelf na te denken.

32 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
1
Meld

@32 ojaa "tegenwoordig" denken mensen slechtover de EU..inderdaad compleet nieuw fenomeen..15jr geleden was iedereen nog proEU bij dat referendum over die grondwet...hoe kon ik dat vergeten.

en italie en griekenland en ierland en portugal redden, was omdat we het zielig vonden en ze wouden helpen, helemaal niet om de eurodroom in stand te houden, we hebben ze geholpen toen de markt geen interresse meer had door massaal staatspapiertjes op te kopen, allemaal uit eigen zak natuurlijk, kost de europeaan niks, die verdient er zelfs op!!

en krant en internet moet je niet geloven als het negatief is over de EU..ook weer wat geleerd

33 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
1
Meld

@33
Ach ja, ook u weet niet waar die grondwet over ging. Die introduceerde de Nexit mogelijkheid en beperkte de macht van de EU. Daar was 62% van de mensen tegen. Dat lijkt mij een duidelijk signaal dat mensen pro-eu zijn, anders hadden ze toch geen nee gezegd tegen de grondwet of denkt u dat die Nee-zeggers eigenlijk geen idee hadden waar ze over stemden? Dat laatste kan toch eigenlijk niet.
En nee, als Italië, Griekenland e.d. een probleem hebben en defaulten, dan hebben wij daar ook last van met of zonder euro. We moesten toen ook banken redden, denkt u dat dat was om de euro te redden of ons eigen hachje.

34 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
1
Meld

de eu grondwet beperkte de macht van de EU...en gaf de mogelijkehid voor een nexit....dus als je tegen de politieke unie bent en tegen de grondwet, ben je proEU !! pahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahahpahahahahahahahahahahahahhahahahahhhhhahahahahahah ..ok klaar met je onzin...ga maar iemand anders trollen

35 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
1
Meld

@35
U bent het typische voorbeeld van onwetendheid van een deel van de kiezers. Die politieke unie bestond al lang. U weet waarschijnlijk niet eens wanneer de EU is opgericht. De grondwet was juist bedoelt om de politieke unie, die er al lang was af te kaderen.
Maar u heeft zich nooit echt in het onderwerp verdiept, maar u heeft wel een heel grote mening die duidelijk onjuist is, omdat juridische feiten nu eenmaal bestaan.

Door uw soort mensen hebben we iedere keer weer incompetente politici. U heeft toch geen idee wat er echt gebeurd.

36 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
1
Meld

@20 Italië zal het alleen niet redden, maar als Italië uit de EU gaat zijn er al heel gauw andere landen (Hongarije, Tsjechië, Roemenië) die de EU voor gezien houden. Daarmee zou de EU dan zijn gevallen.

37 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

@36 een politieke unie zonder grondwet is een ideetje waar niemand last van heeft...maar helemaal klaar metdie eurofielen die denken dat een nee stem een stem proEU is...die denkt dat de euro redden een goede investering is,....veel plezier in je infantiele droom van het 4de rijk nepnederlander

38 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
0
Meld

maarja eurofielen en logica..gaat ook niet hand in hand...de EU kent alleen maar verliezers en daar houden eurofielen van: verliezen

39 toppopyeah    
10 maanden geleden door toppopyeah
0
Meld

@37
Waarom zouden de netto-ontvangers, Hongarije, Tsjechië en Roemenië uit de EU willen? En waarom zou de EU dan gevallen zijn? De EU is veel kleiner geweest. Natuurlijk zal er dan veel veranderen, maar zonder een soort van EU is het niet werkbaar. Krijg je natuurlijk mensen die zeggen, we deden vroeger toch ook zonder EU(EEG). Maar toen werden de TV's ook nog in Eindhoven gemaakt.

40 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@38
U heeft nu een politieke unie zonder grondwet. Dus waar heeft u het dan over? En ik heb nooit gezegd dat de nee stem proEU was. Ik heb gezegd, of de mensen hebben het niet begrepen of ze waren proEU. Want de Nee tegen de grondwet was een JA tegen ongebreidelde uitbreiding van de EU zonder exit mogelijkheden.
En ik denk dat de mensen dat inderdaad niet gesnapt hebben als ik u zo hoor en vele andere hier. Maar dat kan ik niet weten.
Maar begrijpend lezen lijkt wat moeilijk voor u. Maar ik begrijp dat u als eurofoob een winnaar bent toch? Dus u kunt heel tevreden zijn. Want als u een verliezer zou zijn, dan zou u euofiel zijn in uw soort logica.

41 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@40 Precies! U noemt daar de EEG en dat is een Unie gebaseerd op economische belangen en afspraken. Dat wat we nu hebben, de EU dus, is louter gebaseerd op politieke macht waarbij geen enkel land haar eigen soevereiniteit behoudt. Opheffen dus die EU en een Nieuwe EEG installeren: de NEEG. Dat is de enige mogelijkheid.

42 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

@41
AJ74 misschien nog een keer uitleggen wat je precies bedoelt, ik krijg de neiging dat je zelf helemaal niet snapt wat je zegt.
het ging over de EU-grondwet in Nederland, wat je allemaal brabbelt of erbij haalt zal jezelf wel niet snappen

43 Mesjokke    
10 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@42
Kunt u het verschil uitleggen tussen de EU en de EEG? De EEG had ook een Europees parlement. Het een Europees hof van justitie die rechtstreekse rechtsmacht had en verdragen gingen altijd al boven de grondwet in Nederland. Volgens mij heeft u vooral een bepaalde gevoel bij de EU dat niet gebaseerd is op de feiten. We hebben al een EU sinds 1993, dus ruim voor de invoering van de euro bijvoorbeeld.

44 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@43
We hebben sinds 1993 een EU, daarna kwam het voorstel voor een grondwet voor de EU om de bevoegdheden van de EU duidelijk af te bakenen. Daar was behoefte aan omdat de EU zich allerlei bevoegdheden toe-eigende die niet de bedoeling was. De Nederlandse bevolking stemde tegen de EU grondwet omdat daar ook een volkslied e.d. instond (tenminste dat denk ik).
Maar de opzet van de grondwet was om de bevoegdheden van de EU te beperken. Daar heeft de Nederlandse bevolking tegen gestemd. Dus bewust of onbewust heeft de Nederlandse bevolking voor meer macht voor de EU gestemd. Ik weet heus wel dat het anders wordt uitgelegd, omdat de meeste mensen totaal niet weten wat ik die grondwet stond en ook niet wat in het associatie verdrag met Oekraïne stond.
Net zoals de meeste mensen totaal geen schakelschema of bouwtekening begrijpen, zo begrijpen ze verdragsteksten ook niet.
https://www.europa-nu.nl/id/vhofm7a4wkvo/verdrag_van_lissabon_overeenkomsten_en

45 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

Nog even voor de duidelijkheid, dit heeft het verdrag van Lissabon, de vervanging van de europese grondwet, heeft gebracht. Erg he?
2.
Gelijk gebleven

De volgende voorstellen maakten al deel uit van de Europese Grondwet, en zijn overgenomen in het Verdrag van Lissabon. Let wel: in deze gevallen is wel sprake van een wijziging ten opzichte van de huidige situatie.

-
Nationale parlementen krijgen een zogenaamde 'gele kaart': als 1/3 van de parlementen vindt dat iets beter nationaal dan Europees kan worden geregeld, moet de Commissie haar voorstellen opnieuw bekijken, eventueel aanpassen en duidelijk maken waarom een voorstel nodig is.

-
Het Europees Parlement krijgt ook zeggenschap over de landbouwuitgaven: de grootste uitgavenpost van de EU.

-
De Europese Commissie zou kleiner worden: zo groot als 2/3 van aantal lidstaten, dat wil zeggen nog maar 19 in plaats van 28 eurocommissarissen. Landen krijgen per toerbeurt een eurocommissaris. Dit zou aanvankelijk vanaf 1 november 2014 in gaan, maar later is besloten dat dit niet doorgaat.

-
Tot 1 november 2014 werd er in de Raad van Ministers gestemd met gewogen stemmen (elk land had een aantal punten, een minimum aantal punten was nodig om een voorstel goed te keuren). Dat is sinds 1 november 2014 veranderd; als 55% van de lidstaten (ten minste 15) die 65% van de Europese bevolking vertegenwoordigen vóór stemmen, is het besluit aangenomen. Dat betekent dat het makkelijker wordt om voorstellen goedgekeurd te krijgen. Deze stemwijze is overigens de hoofdregel; er zijn uitzonderingen.

-
De Europese Raad (de regeringsleiders) krijgt een vaste voorzitter met een zittingsduur van 2,5 jaar.

-
Een miljoen burgers uit de EU kunnen de Europese Commissie vragen een voorstel te maken over een bepaald onderwerp.

-
Het veto op het gebied van asiel- en migratiebeleid en justitiële samenwerking vervalt: één land kan dan niet langer een besluit blokkeren. Nederland dus ook niet. Het Europees Parlement en de Europese Commissie mogen op deze terreinen ook gaan meebeslissen. Voor defensiebeleid, buitenlands beleid, en het vaststellen van de begroting blijft het veto bestaan.

-
Er is uitdrukkelijk opgenomen dat lidstaten uit de EU mogen stappen.

46 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@46
En had jij de kans om op het verdrag van lissabon te stemmen, nee he...vandaar het minimale verschil.
Maar AJ het knippen en plakken wilt nog niet zeggen dat je snapt wat er staat.

47 Mesjokke    
10 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@44 Ik heb in twee zinnen in #42 al uitgelegd wat het verschil is tussen de EU en de EEG.

48 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

@47
U probeert van onderwerp te veranderen. U kunt blijkbaar begrijpen wat er staat. Bent u daar tegen voor daar voor? U heeft dus tegen een Nexit mogelijkheid gestemd. Tegen de mogelijkheid van de nationale parlementen om europese regelgeving tegen te houden. Tegen minder euro commissarissen. Enz. Zijn allemaal goede dingen die in de grondwet en verdrag van Lissabon stonden.
En ik heb ook niet tegen het verdrag van nice, maastricht en alle andere kunnen stemmen behalve tijdens de 2e kamer verkiezingen.

49 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@48
Misschien dat u dat denkt, maar dat is het verschil niet. Dat is waarschijnlijk hoe u zou willen dat het was.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Unie#Tijdlijn

50 AJ74    
10 maanden geleden door AJ74
0
Meld

Het valt gewoon binnen de begrotingsregels, waar bemoeit men zich mee ?

51 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

@50 daarom moet er ook een NEEG komen, een Nieuwe EEG dus, die voorkomt dat ieder deelnemend land haar soevereiniteit kwijt raakt.

52 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

19 uur geleden door Telegraaf

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

21 uur geleden door Kiki

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

13 uur geleden door iSlam FM!

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

17 uur geleden door zilvergoud

Baudet wilde Kremlin-aanhanger op Europese li...
Thierry Baudet wilde een pro-Russische Brit,...

19 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DagmarA
Weer jonge vrouw belaagd in Wageningen, derde...
Noch in het topic artikel noch op de Facebook...

minder dan een minuut geleden door DagmarA

GreyB
MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië comple...
@103De aangeklaagden mogen met tegenbewijs ...

1 minuut geleden door GreyB

t.rap.er.niet.in
Nausicaa Marbe: 'Brutaliteit van Limburgse ni...
sticker met komo opplakken......

1 minuut geleden door t.rap.er.niet.in

Gekste Henkie
Meerderheid Amerikanen wil niet dat Trump wor...
Laat het land krijgen wat het verdient en waa...

2 minuten geleden door Gekste Henkie

GreyB
Meerderheid Amerikanen wil niet dat Trump wor...
@87"honderdduizenden trekt bij elke rally "...

3 minuten geleden door GreyB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig