Wetenschap
  • 25
Chemtrail-debunkers beweren dat chemtrails gewoon bevroren vliegtuigsporen zijn, maar kunnen niet verklaren waarom normale vliegtuigen die gelijktijdig door diezelfde lucht vliegen, helemaal geen sporen achterlaten. Ook op de vraag waarom dit fenomeen pas sinds halverwege de jaren negentig ...

ongeveer 1 jaar geleden door hoezithetnuechtpuntnl

REAGEER MET EEN EMOJI
13
16
2
1
4

Ik lach me rot om die chemtrail verhalen. want ik geloof er geen snars van.

Maar als ik lees over de toename van virtuele PVV stemmers in de peilingen dan vraag ik me tocch af ...............??

201 Wheely    
ongeveer 1 jaar geleden door Wheely
5
Meld

@199

Het chemtrailsverhaal bestaat al zo'n 30 jaar. Begon -uiteraard- in de VS, waar het complotten zo'n beetje is uitgevonden.
Dat mensen dit soort onzin geloven, laat een paar dingen duidelijk zien:
1] mensen met onvoldoende onderwijs op het gebied van natuurkunde en/of aerodynamica kun je _alles_ wijsmaken, als je het maar 'leuk' inpakt.
2] Mensen met veel wantrouwen naar instanties kun je ook alles wijsmaken, door te zeggen dat de instanties onderdeel van het complot zijn.
3] Vraag maar niet om wetenschappelijke en verifieerbare bewijzen; dat maakt je namelijk meteen onderdeel van het complot.
4] discussiëren met deze lieden is allang zinloos; ze zien een discussie als een poging om je van hun onwrikbare geloof af te brengen -en dus ben je -wederom- onderdeel van het complot.
5] Ga het ze ook allemaal maar niet uitleggen. Praten over de duizenden tonnen product die dan in het geheim gemaakt moeten worden in een fabriek, vervoerd moeten worden naar vliegvelden, ingeladen moeten worden in al die vliegtuigen, piloten die dan ook allemaal onderdeel moeten zijn van het complot want piloten weten tot op de kilo wat ze meenemen: zinloze argumenten. Ze kletsen er overheen, verzinnen domme smoezen ("het zit in de brandstof opgelost!") en je verspilt je tijd aan ze. Praten over de logistiek snappen ze niet; je moet eerst de betekenis geven van alleen al het woord 'logistiek'....
6] Vraag ze of ze buiten met een speciaal fijnstofmasker op lopen, om te voorkomen dat ze die giftige stoffen inademen. Gaf er nog nooit eentje een (zinnig) antwoord op. Ze ademen ze dus gewoon in...

Nee, ik wijs ze netjes op het feit dat volgens hun eigen volgelingen er al jaaaren een simpele oplossing is voor al dat kwaad, en dat ze te lui zijn om er iets aan te doen. Ik zeg altijd maar dat je vuur met vuur moet bestrijden, dus ik geef ze deze site als tip en _eis_ dat ze hun chemtrailprobleem dan even oplossen:

http://love-orgonite.nl/winkeltje/chembusters/


Echt, idioten moet je met andere idiotie bestrijden.


question

202 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
2
Meld

Leuk stuk om te lezen. Prettig geschreven.

203 Dzzz    
ongeveer 1 jaar geleden door Dzzz
0
Meld

Chemtrails zijn toch al lang mainstream? Vroeger gaf je je kinderen met sinterklaas een scheikundedoos, tegenwoordig geef je ze een doe-het-zelf chemtrail-kit, compleet met een drone die je via je mobieltje kunt besturen. question

204 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

@TS: aka burger 573218763.

Excuses voor het late opmerken van uw publicatie (een softwareprobleem dat zich helaas niet liet voorkomen).
Dank u voor uw steun aan de International Chemtrail Association. Onze professionele doch onopvallende hulpverleners bezoeken u binnenkort om uw recondionering op te starten. Maakt u zich vooral niet bezorgd als een van onze dienstwagens (uiteraard voorzien van geblindeerde ruiten) arriveert, die u zullen vervoeren naar onze dichtstbijzijnde Bilderberg-locaties waar het proces kan beginnen (enkele bijwerkingen zijn helaas niet helemaal uit te sluiten). U kunt zich voorbereiden op een verblijf van enkele dagen aldaar.
Dank u voor uw medewerking.
Een veilige lucht is een donkere lucht.

205 Archeont    
ongeveer 1 jaar geleden door Archeont
1
Meld

Vandaag is de lucht hier egaal grijs. Moet ik er nou van uitgaan dat er vandaag niet gesproeid wordt omdat die chemische troep niet door de wolken kan of zit ik hartstikke fout?

Ik weet het niet precies. k zie wel wat grijze rook hier buiten, maar dat kan natuurlijk ook van een schoorsteen komen. Of maakt die kachelrook chemtrails juist beter zichtbaar?

206 Wheely    
ongeveer 1 jaar geleden door Wheely
4
Meld

@206 : de prachtige grijze lucht van vandaag is het gevolg van de werkzaamheden van onze onvermoeibare piloten die in het kader van de operatie naar aanleiding van rapportage 5689/AK34 plaatsvindt boven uw regio. Dank u voor uw medewerking!

207 Archeont    
ongeveer 1 jaar geleden door Archeont
1
Meld

@188 En laat je niet beperken door de piratenlook, maak je eigen stijl!
Streetcred: https://illuminaughtyboutique.files.wordpress.com/2014/04/tin-baseball.jpg?w=646&h=534
Klassiek of hipster: https://i.imgur.com/mGlW8Yd.jpg
Een frivool hoedje voor in de zomer: http://s1182.photobucket.com/user/WeeWeed1/media/tinfoilhat.jpg.html
Voor de komende feestdagen: http://paulstott.typepad.com/.a/6a00d8341cb6b753ef01bb08a2e725970d-800wi
Aluminium, meer dan alleen een hoofddeksel! https://i.ytimg.com/vi/Zo7q8KVUmIc/maxresdefault.jpg

Aluminium. Voor de ideale pasvorm die echt alle negatieve en demonische straling buitensluit en tegelijkertijd net dat beetje extra aan iedere outfit toevoegt! De hit van 2017! Koop je rol nu en laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!

208 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

@208
Heb je ze ook in lood? Dat aluminium vertrouw ik ook niet meer.

209 Borealis    
ongeveer 1 jaar geleden door Borealis
0
Meld

@209 Bij de bouwmarkt. Wel wat dikker maar zacht en prima te vormen, makkelijk te solderen ook. Het vergt wel wat nektraining gezien het verschil in soortelijk gewicht.
Bolhoed: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/7765506812
Je kan ook een hele outfit bestellen als je wilt, maar dat is toch minder bling: http://www.supertechx-ray.com/ApronsandBarriers/OptionsandAccessories/RayshieldHat.php

210 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

Chemtrails zijn inmiddels ruim 100 jaar oud. De eerste proef in NL werd begin 1900 uitgevoerd in Groningen en sindsdien is het verder ontwikkeld met veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Dit heeft aardig watl patenten opgeleverd. Bekend is het extra toevoegen van zwavel aan kerosine wat na verbranding zwaveldioxide oplevert met sun radiation management (SRM) tot doel. > https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_radiation_management

Zie ook de volgende afbeeldng met methoden voor geoengineering van het IPCC, optie H - Stratospheric Particle Injection (chemtrails) > https://www.ipcc.ch/report/graphics/images/Assessment%20Reports/AR5%20-%20WG1/Chapter%2007/FigFAQ7.3-1.jpg

211 Keerzijde    
ongeveer 1 jaar geleden door Keerzijde
3
Meld

Voor de chemtrailers: het chemtrailverhaal is een van de vele complotverhalen die door de wereld worden verspreid als desinformatie, om te voorkomen dat de echte milieuproblemen die door bedrijfsleven en hun overheidshandlangers bespreekbaar kunnen worden. Wie nu bijvoorbeeld echte vervuilingsproblemen door het vliegverkeer aankaart, kan makkelijk in de hoek worden gezet van een complotter. Alleen al door de absurd grote hoeveelheid van complotsites en complotverhalen is het onmogelijk geworden op het web serieuze kritiek terug te vinden. Op het youtube zijn complotvideo's over alle mogelijke onderwerpen een heel groot probleem geworden, omdat je echte kritische films nooit meer zal kunnen terugvinden.
Over complot gesproken, het zal mij niks verbazen als de CIA zelf achter deze explosie van waanzin zit, incusief de onzin die wordt verspreid door infowars. Dus denk na voor je die onzin gaat helpen verspreiden.

212 zewa    
ongeveer 1 jaar geleden door zewa
4
Meld

@212 kijk uit, je noemt nu zelf allemaal complotten question

213 Dutchy    
ongeveer 1 jaar geleden door Dutchy
0
Meld


Sproeien&Spuiten
Iedere dag
Het is niet waar,iedere dag compleet geheel bewolkt ,in heel Nederland
Zonsopkomst met 10000 vliegbewegingen kris kras voor de zon,Tegen de zon
Geheeeeeel bewolkt,RaRa hoe kan dat?
Spuiten&Sproeien de hele dag
Zonsondergang STREPEN TREKKEN

Midden zomer 12 graden Ding Dong
Strepen bewijzen helemaal niets

214 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
7
Meld

@100 Trouwdag van Max en Wil. Bijna sprookjesachtig weer was het toen. Iedereen heeft dat in de gaten gehad. Toeval?

215 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
5
Meld

@184 : Ik wil er niets anders mee zeggen dan dat ik dat soort schakelingen en panelen, de vormgeving e.d., herken van mensen die ik in die tijd electronica in elkaar zag knutselen. Een observatie, meer niet. Wie weet omdat vliegtuigen een heel stuk langer meegaan dan electronica, zou kunnen.

216 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
1
Meld

@214

Complete bullshit!!!

217 silversurfer    
ongeveer 1 jaar geleden door silversurfer
0
Meld

@216 je weet toch dat ik het allemaal niet meende en dat die foto's allemaal grote onzin zijn en gemaakt door mensen die een grappige reactie wilde geven op dit soort hoaxes.

218 Dutchy    
ongeveer 1 jaar geleden door Dutchy
0
Meld

@211 -- "The applicability of many techniques listed here has not been comprehensively tested."

Zelfde geldt ook voor optie H, het is een *optie*. Dat er van alles theoretisch mogelijk is en op papier staat is een ding (wordt ook niet ontkend), de bewering dat het op dit moment op grote schaal wordt toegepast echter een hele andere. Dan heeft @212 een zeer goed punt: het verbranden en dumpen van kerosine, of gewoon luchtvervuiling in het algemeen, heeft een veel grotere impact dan die 'chemtrails.' Van die laatste zien we immers geen enkel bewijs, van de rest wel...

219 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
1
Meld

@219 Klopt. Men zet technieken en stoffen in waarvan de impact niet volledig wordt overzien. Het is onduidelijk of en welke technieken op welke schaal worden ingezet. Dat ze zijn ingezet is vele malen gedocumenteerd. Dat er weinig openheid over bestaat is omdat het de strategische belangen van het militair industrieel complex en big energy betreft. > A Brief History of Geoengineering https://vimeo.com/140389315

220 Keerzijde    
ongeveer 1 jaar geleden door Keerzijde
3
Meld

@218 : Blijkbaar niet. En ik maar beleefd blijven.

221 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

@214 Gelukkig mag ik van mijn vriendin elke dag spuiten en sproeien.

222 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

Toch wel in het gezicht?

223 De Antiheld    
ongeveer 1 jaar geleden door De Antiheld
1
Meld

Alweer Chemtrails? Waar zijn toch die geloofwaardiger verhalen over graancirkels

224 CayMan    
ongeveer 1 jaar geleden door CayMan
0
Meld

@220 -- "Het is onduidelijk of en welke technieken op welke schaal worden ingezet."

Wat we 'zaaien' in de atmosfeer, 'oogsten' we in de neerslag. En niemand die je tegenhoudt om regenwater chemisch te analyseren... Alleen al in Nederland zijn er tientallen mensen voor wie dat onderdeel van het dagelijks werk is. Waarom hoor je die mensen nooit over chemtrails?

-- "Dat er weinig openheid over bestaat..."

Blijkbaar toch openbaar genoeg voor een anoniem iemand om er een internetfilmpje over te maken. Hint: een patent geeft je geen recht om het ook uit te voeren. Een van die weinige punten waar de overheid wel nog iets te vertellen heeft gelukkig.

Het is heel simpel: het geo-engineeren dat we doen staart ons recht in ons gezicht aan. Het is gewoon onze uitstoot en vervuiling die daarvoor zorgt. Komen geen geheime plannen aan te pas, het enige 'complot' hier is dat we met zijn allen het neoliberaal kapitalisme in stand houden.

225 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

Het weerbericht voor de komende Jaren
In de ochtend geheel bewolkt met hier en daar een opklaring
Voor de rest van de dag (sluier) bewolking ..... Strepen van vliegtuigen
De verwachtingen zijn Geen Zomer en Lente met een beetje geluk schijnt de zon nog
En wordt het toch nog 14 graden in Juli , Augustus
De verwachtingen voor de herfst en winter,kijk naar juli en augustus

Chemtrails bestaan niet,want daar is geen bewijs voor!
Alles wat niet bewezen is bestaat niet!

Goede morgen
Mooi weertje hè

226 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
2
Meld

@214 / @226

Wat een onzin..

"Het is niet waar,iedere dag compleet geheel bewolkt ,in heel Nederland"
"Midden zomer 12 graden Ding Dong "


Zomer 2015

"De zomer was vrij warm met een gemiddelde temperatuur die in De Bilt is uitkomen op 17,5 °C.
...
De zomer was zonnig met gemiddeld over het land 684 zonuren tegen een langjarig gemiddelde van 608 uren. In alle drie de afzonderlijke zomermaanden was de zon meer te zien dan gebruikelijk."\
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2015/zomer

Zomer 2016
"Op basis van de gemiddelde temperatuur in De Bilt van 17,7 °C eindigt zomer 2016 op een gedeelde tiende plaats in de rij van warmste zomers sinds 1901.
...
Gemiddeld over het land scheen de zon 627 uren tegen een langjarig gemiddelde van 608 uren. "
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2016/zomer


Nee, dus weer allerlei beweringen die niet stroken met de werkelijkheid...

227 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@226

"Chemtrails bestaan niet,want daar is geen bewijs voor!"
Klopt er is nog nooit bewijs hiervoor geleverd en je weet: That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence (Hitchens).

De bewijslast ligt bij jullie, niet bij ons.

228 silversurfer    
ongeveer 1 jaar geleden door silversurfer
1
Meld


Kijk naar buiten ,als dit zonneschijn is ,dan begrijp ik wel hoe ze aan die uren komen.


229 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
3
Meld

@229 Ga je nou beweren dat 12 december in de zomer valt?

We praten toch wel over Nederland of in ieder geval Europa en niet Australië of zo? (waar het trouwens best aardig weer is momenteel dus dat kan het ook niet zijn.

"hot and sunny"
http://www.bom.gov.au/

Je praat onzin...

230 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

Wat ik nu zie,dat is wat ik ook in de zomer zie
Hoe komen ze aan die uren?
Contrails zoals ze worden genoemd hebben politiek correct niet of nauwelijks invloed op het weer of klimaat
Een mooie zomerdag? Kompleet vol gespoten,noemt men een mooie zomerdag
Ja of winter,herfst of lentedag
Zijn dit nu op dit moment ook zonnen uren?
De panelen werken goed zeker,met al die zonneschijn

231 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
3
Meld

http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarnemingen

Geheel bewolkt
Wat een verassing
Dus nu meten ze zonen uren ?

232 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
3
Meld

@232 Nee op de plekken waar het geheel bewolkt is niet; echter kan je in dat lijstje ook gebieden zien (Den Helder, Maastricht, Eindhoven), waar het licht bewolkt of zelfs onbewolkt is; en daar wordten dus inderdaad wel zon uren gemeten:
http://www.buienradar.nl/nederland/zon-en-wolken/zonneschijnuren/3uur-terug

233 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@231 "Wat ik nu zie,dat is wat ik ook in de zomer zie"

Zonuren kan een ietwat subjectieve lading hebben (hier kan je meer vinden over hoe ze de metingen bij het KNMI verichten https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/zonneschijnmetingen )
Echter zei je ook "Midden zomer 12 graden", (en afgezien van sommige nachten) is dat een aantoonbare onzinnige bewering.

"Contrails zoals ze worden genoemd hebben politiek correct niet of nauwelijks invloed op het weer of klimaat"

Daar is eigenlijk nog geen eenduidig antwoord op en er wordt nog volop onderzoek naar gedaan.

234 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@231

Je moet ook wel buiten komen natuurlijk. Afgelopen 4 december nog een lekkere wandeling gemaakt hier in de buurt, geen een wolkje te bekennen.

Bewijs: https://www.dropbox.com/s/jdldco2v6jlrh31/_DSC5960.jpg?dl=0

p.s. mocht je denken, hij zit mij te neppen met een oude foto, check de exif data.
p.p.s. in Firefox zijn de kleuren het best, Edge verneukt ze weer eens...

235 silversurfer    
ongeveer 1 jaar geleden door silversurfer
0
Meld

Gewoon
Geheel bewolkt vandaag,net als gister......
Morgen,volgende week,over 2 maanden,volgend jaar april,het maakt niet uit!

GEHEEL BEWOLKT

Hoe kan dat........?

236 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Marokkaanse bruiloftsgasten drongen won...
Tijdens de grootschalige fittie van 18 april...

11 uur geleden door Inter

Zweden kiest voor nieuwe sekswet: eerst toest...
De Zweedse Tweede Kamer heeft met een grote m...

12 uur geleden door AD

Boswachter vindt geslachte schapen: 'Mog...
Mogelijk heeft de vondst te maken met de rama...

12 uur geleden door Schildpad

Limburgse woningcorporatie discrimineerde bij...
Bij gesprekken met potentiële huurders werd g...

19 uur geleden door NOS

Nieuwe vloot schepen wil Israël’s...
Israël wordt geconfronteerd met een feitelijk...

21 uur geleden door Albert Einstein


ADVERTENTIE


Laatste reacties
info
Barendrecht heeft last van 'seksrecreatie' bi...
Nederland zou meer omheinde plekjes moeten he...

8 minuten geleden door info

Ebbie
95 stellingen tegen evolutie...
@647 Juist! Spijker op zijn kop! Vandaar dat ...

8 minuten geleden door Ebbie

Hein2
Nederlanders besteden meer bij webwinkels uit...
Tja, je bent niet meer gebonden aan jou gemee...

13 minuten geleden door Hein2

sparta
’Hoe drukker, hoe duurder op weg en spoor...
Gelul om geld te heffen. Het is een paardenmi...

19 minuten geleden door sparta

info
Barendrecht heeft last van 'seksrecreatie' bi...
`@3 reageer niet op youtubjes en ook niet op ...

20 minuten geleden door info

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig