U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 10
In plaats van te letten op de waarschuwing om de gesprekken te hervatten, “heeft de PLO-leiding een Amerikaans vredesplan veroordeeld dat ze nog niet hebben gezien en hebben geweigerd om met de Amerikaanse regering in contact te treden met betrekking tot vredesinspanningen en andersom” ...

9 maanden geleden door Solomon

REAGEER MET EEN EMOJI
14
1
2
2
5

@100 in de jaren 1948 waren er in dat gebied een aantal bedoeïenen stammen.
De figuren die zich nu Palestijnen noemen zijn Arabieren en nakomelingen uit de omliggende landen
Dat waren arme Arabieren die voor geld naar die streek zijn getrokken.
De echte Palestijnen wonen nu in Jordanië en deels in Israël.
De Arabische landen zijn deze namaak Palestijnen zat.

101 Pluten1    
9 maanden geleden door Pluten1
2
Meld

@100 In 1948 waren er nauwelijks landerijen in bezit van de plaatselijke bevolking. Het waren voornamelijk bedouïnen met wat schapen zonder geregistreerd land. De bodem is pas gecultiveerd toen de joodse migranten in grote getallen arriveerden. Toen dat een groot succes bleek, wilden die schapenhouders dat ook en begon het gelazer. Degenen die zich wel hebben aangepast, leven in vergelijking met hun Arabische broeders in de omliggende landen redelijk welvarend.

102 Belazerd    
9 maanden geleden door Belazerd
2
Meld

@100

Wederom onzin; het waren niet "hun" landerijen en "hun" dorpen. Je suggereert nu zelfstandig bestuur, en dat is onzin. Het was gewoon Brits Protectoraat en het viel onder Engelse wetgeving, als gevolg van het feit dat de Turken de 1e Wereldoorlog hadden verloren en veel van hun imperium moesten afstaan aan de overwinnaars. Dus niks "van hun", het was Brits Protectoraat.

103 weerman    
9 maanden geleden door weerman
2
Meld

@103

Alsof een gemeenschap die in dorps en regio verband samenleeft een boodschap heeft aan dat machtsgekloot. Die willen hun landje bewerken en niet al te veel gezeik aan hun kop. Niet van Britten, en niet van Europese zionisten. Allemaal lekker thuisblijven of zonder landjepik ideeën vreedzaam komen samenwonen. Volgens mij bestaat er zoiets als gewoonterecht m.b.t. vruchtgebruik van land.

104 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@101 @102

Het gebied Palestina was niet leeg, desolaat of verlaten toen de Europese zionisten arriveerden. Jeetje, dat die fabel nog steeds geloofd wordt.

105 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@104
Dan ontken je dus de oprichting cq het bestaan van Israël, met zo'n malle uitspraak. question (Wat mij niet verbaast, hoor....)
Die lui kregen gewoon te maken met een nieuwe machthebber, zoals elk persoon met een nieuwe machthebber te maken krijgt als de vorige om welke reden dan ook, verdwijnt. Deal with it. Dat is de realiteit, niet die sprookjestaal van jou.

@105
Dat zegt-ie ook niet. Lezen is nog steeds niet je sterkste punt, hmmm? Of; je chargeert weer opzettelijk om te porren en te sarren. Oók niet voor het eerst!

106 weerman    
9 maanden geleden door weerman
1
Meld

@105 Israel was wel desolaat en verlaten toen de Joden begonnen terug te keren.

Toen de joodse pioneers terug begonnen te keren naar Israel waren er geen andere volken in Israel.

Er is wel gedurende de laatste 2000 jaar een joodse aanwezigheid geweest in Israel. Er zijn altijd joodse gemeenschappen geweest.


1695 De Nederlander Relandi doet wetenschappelijk verslag van zijn reis door het land. Zijn conclusies:

1. Alle plaatsnamen hebben een Joodse, Griekse of Romeinse oorsprong. (Dat is overigens nog steeds zo, met als enige uitzondering het Arabische Ramallah.)

2. Van een Arabische cultuur of weerslag in bijvoorbeeld de architectuur is geen sprake.

3. Het land is dunbevolkt. Er wonen nauwelijks Arabieren. Dat zijn dan voornamelijk bedouinen op doorreis, die komen werken als seizoensarbeiders.
Voorbeelden: in Jeruzalem wonen 5.000 mensen, meest Joden en wat christenen. In Gaza wonen 550 mensen, de helft Joden, de rest meest christenen. De Joden houden zich vooral met landbouw bezig, de christenen met handel en transport.


1881 "Het is geen overdrijving te zeggen dat er in Judea over een afstand van mijlen geen bewoning en geen levend wezen te zien is" (Arthur Penrhyn Stanley, de grote Britse cartograaf)Palestine was a denuded, derelict, and depopulated country. The writings of travelers who visited Palestine in the eighteenth and throughout the nineteenth century are filled with descriptions of its emptiness, its desolation. In 1738, Thomas Shaw wrote of he absence of people to till Palestine's fertile soil.

In 1785, Constantine Francois Volney described the "ruined" and "desolate" country. He had not seen the worst. Pilgrims and travelers continued to report in heartrending terms on its condition. Almost sixty years, later, Alexander Keith, recalling Volney's description, wrote: "In his day the land had not fully reached its last degree of desolation and depopulation." (17)

In 1835, Alphonse de Lamertine could write:

"Outside the gates of Jerusalem we saw indeed no living object, heard no living sound, we found the same void, the same silence, ... as we would have expected before the entombed gates of Pompeii or Herculaneum .... a complete eternal silence reigns in the town, on the highways, in the country .... the tomb of a whole people. (18 )

Mark Twain, who visited Palestine in 1867, wrote of what he saw as he traveled the length of the country:

"Desolate country whose soil is rich enough, but is given over wholly to the weeds - a silent mournful expanse ... A desolation is here that not even imagination can grace with the pomp of life and action. We reached Tabor safely. .... We never saw a human being on the whole route."

And again:

"There was hardly a tree or a shrub anywhere. Even the olive and the cactus, those fast friends of a worthless soil, had almost deserted the country."

So overwhelming was his impression of an irreversible desolation that he came to the grim conclusion that Palestine would never come to life again. As he was taking his last view of the country, he wrote:

"Palestine sits in sackcloth and ashes. Over it broods the spell of a curse that has withered its fields and fettered its energies. Palestine is desolate and unlovely. .... Palestine is no more of this workday world. It is sacred to poetry and tradition, it is dreamland."

17 Thomas Shaw, Travels and Observations Relating to Several Parts of Barbary and the Levant (London 1767) p. 331ff.; Constantine Francois Volney, Travels Through Syria and Egypt on the years 1783, 1784, and 1785 (London 1787); Alexander Keith, The Land of Israel (Edinburgh, 1844) p. 465

18 Recollections of the East, Vol. I (London, 1845) pp. 268, 308.


Toen Mark Twain in de 19e eeuw door palestina reisde schreef hij: "1867 Mark Twain reisde door het hele land en beschreef het aldus: "Het verlaten land waarvan de grond rijk genoeg is, maar overgegeven aan onkruid en overwoekert in stilte het land. De verlatenheid hier is niet voor te stellen. We bereikten veilig de berg Tabor en we zagen geen enkel mens op de hele route. Er was nergens een boom te zien, zelfs geen olijf of cactus. Zelfs deze vrienden van arme grond hadden het land bijna verlaten.

Palestina zit in zak en as. Over het land hangt de uitwerking van een vloek dat haar velden heeft overwoekerd en haar energie heeft uitgezogen. Palestina is verlaten en lelijk. Het land behoort niet meer tot de werkzame wereld".


1881 "Het is geen overdrijving te zeggen dat er in Judea over een afstand van mijlen geen bewoning en geen levend wezen te zien is" (Arthur Penrhyn Stanley, de grote Britse cartograaf)

Er leefde toen praktisch geen mens.

Maar met de joden kwam het geld, en waar aas is zijn gieren, en toen kwamen de arabieren.

http://tinyurl.com/arab-influx

107 HaTishbi    
9 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@105 Lees de geschiedenis nou eens in plaats van de propaganda machine van de islam en links te geloven. Lees @107

108 Pxf7+    
9 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

@106

Israël is ee feit en ik heb er geen problemen mee zolang dat land zich houdt aan de 1948 grenzen. Dat er daarnaast tijdelijk bezet gebied was/is, kan ik nog begrijpen. Waar het licht uitgaat is bij de illegale kolonisatie van dat bezette gebied. Een oorlogsmisdaad volgens de vierde conventie van Genève.

Verder stoort mij de grenzeloze arrogantie van Europese Joden die een streek binnenvallen en vervolgens eisen dat zij en zij alleen de belangrijke beslissingen nemen. Geen enkel fatsoen tegenover de reeds aanwezige bevolking en zelfs ontkenning dat die er was/is. Enfin, de natiestaatwet maakt nu wettelijk wat al sinds de aanloop naar en oprichting van Israël de praktijk is.

Zie ook @107 Een eindeloze litanie over 'Aasgieren' en dat er vrijwel geen mens woonde in mandaatgebied Palestina voordat de zionisten arriveerden. Walgelijk ontkenning van de historie.

Vanaf het begin dat zionisten zich in Palestina vestigden was er wrijving met de plaatselijke bevolking.
Verder was de influx vanuit Arabische landen niet zo groot als de Israël lobby ons wil doen geloven.
Ook was dat niet geheel te wijten aan de zionistische expansie maar òòk omdat de regio als geheel opbloeide. Maar dat wil pro Israël allemaal niet horen. Het maakt hen ongemakkelijk. Het verstoord hun door propaganda opgebouwde beeld van Israël, haar bewoners en haar vijanden. Er moet dan afgevraagd worden of dat beeld wel klopt met de werkelijkheid en daar wil menigeen, vaak uit religieuze achtergrond, absoluut niet aan. Allen al de gedachte daaraan wordt in bepaalde kringen als no go area en verraad beschouwt.

109 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@109
"..zolang dat land zich houdt aan de 1948 grenzen."

En toen moest ik hard lachen. Jouw arabische vriendjes hadden juist WEL moeite met die grens; ze vielen binnen 24 uur massaal aan! Jij draait de zaken weer heel geniepig om... Israël had zich neergelegd bij die grenzen, maar juist de arabieren niet! Je koos de verkeerde kant, dat is wel duidelijk...

Volgende leugen:
"Vanaf het begin dat zionisten zich in Palestina vestigden was er wrijving met de plaatselijke bevolking."

Nee, die "problemen" waren er al sinds de instroom van moslims, toen dat geloof was bedacht door die pedofiele meneer! Daarvóór woonden Joden overal, van India tot in Marokko. De problemen kwamen juist toen de agressieve Islam was bedacht, en landen begon te veroveren! Enig idee hoeveel joden er verdreven dan wel vermoord zijn, hoeveel land en kapitaal er gestolen is door al die arabieren? Land ter totale grootte van VIER keer de huidige oppervlakte van Israël. Allemaal grond die al eeuwen tot die families behoorde! Tot de Islam kwam...
Wederom: jij draait de zaken om. Waarom? Is je haat dan ZO groot dat je een alternatieve waarheid ging omarmen? Wat maakte dat je de arabische leugens en propaganda ging geloven en de realiteit als leugen ging zien..?

111 weerman    
9 maanden geleden door weerman
2
Meld

De grenzen van 1948 zijn de grenzen ná de eerste Arabisch/Israëlische oorlog. Aanzienlijk meer oppervlakte dan de grenzen die het VN verdeelplan voor de Joodse staat vastgelegd had.
En inderdaad accepteerden de Arabieren het onredelijke verdeelplan niet. Waarom zou je ook uberhaupt vrijwillig grondgebied afstaan aan Europese indringers?

Verder draai ik nergens zaken om. Ik gaf mijn mening en die is dat ik geen moeite heb met de staat Israël binnen de grenzen van 1948.

O ja, de Islam. Zeker, net als andere godsdiensten werd deze misbruikt om invloed te veroveren. Ik heb het echter over de periode in mandaatgebied Palestina toen de eerste zionisten arriveerden. Zo begin 1900, nadat op het eerste zionistische congres even bepaald werd dat Palestina van het Joodse volk is.

Verder woonden er honderdduizenden Joden in de omliggende Arabische landen voordat het zionistische gedonder begon. Je husselt vanalles wat betreft tijdlijn door elkaar. En wat betreft je haatriedeltje, up yours.

112 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld
113 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

@110 Sure knul. Je smoesjes zijn goed maar je praatjes deugen niet.

114 Pxf7+    
9 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

@109 [Verder stoort mij de grenzeloze arrogantie van Europese Joden die een streek binnenvallen en vervolgens eisen dat zij en zij alleen de belangrijke beslissingen nemen.]

Nee, ze vielen geen land binnen, ze kregen van de volkenbond mandaatgebied palestina toegewezen,

En de arabieren die kwamen pas NADAT de Joden Israel deden opbloeien:

http://tinyurl.com/arab-influx

115 HaTishbi    
9 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@112

"...vrijwillig grondgebied afstaan aan..."

Wederom diezelfde denkfout, want het was helemaal niet HUN grondgebied. Het was Brits Protectoraat. En daarvóór was het Ottomaans grondgebied! Het is NOOIT arabisch grondgebied geweest. Die irritante, starre en foute denkhouding van jou is pure tijdverspilling. Zolang je zo blijft denken en liegen is ene normale conversatie onmogelijk. Je leeft in een andere, een arabisch-islamitische wereld. Blijkbaar heb je die leugens al vroeg ingegoten gekregen, want er over nadenken weiger je categorisch. Dat maakt je tot een zeer irritante en eigenwijze opponent waar mee praten pure tijdverspilling is.

Inderdaad, er woonden heel veel joden in arabische landen. Zij woonden daar al vele eeuwen VOORDAT het arabische/islamitische landen werden, en ze werden verjaagd toen Israël eenmaal een feit was. Met achterlating van have en goed; ze lieten goederen ter waarde van een paar miljard dollar achter. Geroofd door arabieren, net als land wat al eeuwen hun eigendom was..
Jij jankt voortdurend over "verjaagde palestijnen", maar de realiteit is precies andersom, dat weet elk zinnig mens nu wel: er werden bijna een miljoen joden beroofd en verjaagd, en nauwelijks arabieren uit wat NU Israël is. Ze hoefden niet eens weg en velen bleven ook, toen die arabische legers aanvielen. En zij die bleven kregen een prima leven in het nieuwe Israël. Niet één wilde later alsnog weg, want ze zagen hoe de arabieren hun broeders en oude buren mishandelden en in kampen stopten en tot op de dag van vandaag rechteloos houden...

Dus je draait voortdurend de realiteit om, om Israël zwart te schilderen en je 'palestijnen' hier af te beelden als 'zielige, verjaagde, ontheemde en hongerige, in lompen geklede stakkers'. De realiteit was dat er een miljoen joden zo richting Israël trokken.

Maar daar heb je het nooit over. Vreemd? Nee, niet van iemand met zo'n kokervisie als jij die hebt. Je koos de verkeerde kant en bent druk bezig om jezelf -en ons hier!- elke dag die leugens en onzin wijs te maken. Maar ik heb je door, en anderen gelukkig ook. Je deugt niet.


116 weerman    
9 maanden geleden door weerman
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beeld verdronken vader met dochtertje op weg...
Ze kwamen om in de Rio Grande in een poging o...

21 uur geleden door NOS

Trump waarschuwt: “Oorlog met Iran zal...
De president van de VS, Donald Trump, heeft d...

10 uur geleden door Denisova

Voormalig SC Robert Mueller wil opkomen om te...
De 'hearing' zal plaatsvinden op 17 juli voor...

16 uur geleden door Proemevla

'Anne Frank' biedt excuses aan
De rapper Anne Frank kreeg vandaag de wind va...

4 uur geleden door RTL Nieuws

Ook Amerika heeft nu een iconisch beeld van h...
Een vader en zijn bijna twee jaar oude dochte...

7 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
widezw
'Anne Frank' biedt excuses aan...
@128"Die zag ik uiteraard aankomen."Je zo...

2 minuten geleden door widezw

LGK
Georchestreerd Spookproces MH17...
@60NeeWelk antwoord?...

3 minuten geleden door LGK

Violier
'Anne Frank' biedt excuses aan...
@129 Nu spreek je wartaal. ...

4 minuten geleden door Violier

LGK
Georchestreerd Spookproces MH17...
@65Schijnbaar leest u niet ens de links d...

5 minuten geleden door LGK

widezw
'Anne Frank' biedt excuses aan...
@124Niet in het slinkse sprookjesuniversum ...

5 minuten geleden door widezw

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig