door zilvergoud in Economie  ·  126 Reacties

  • 32
  • 1223x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Proemevla heeft kennelijk nog nooit van het begrip "systeembank" gehoord. Speciaal voor hem/haar even opgezocht (geen dank daarvoor): https://www.banken.nl/bibliotheek/systeembank

9
101 rolstoeltje

Dat is goed nieuws steeds meer landen zijn de tirannie van Brussel meer dan zat. Hopelijk zet Italië door.

3
102 PFL

Italië trekt de keutel wel in, Tenzij populisten ermee aan de haal gaan, die hebben er namelijk geen enkele moeite mee om de economie naar de filistijnen te helpen.

5
103 DaStef

@33

Dat hebben ze toch echt helemaal zelf gedaan, en zonder de hulp van de andere lidstaten had het jaren langer geduurd voordat ze een beetje konden opkrabbelen.

https://www.tijd.be/politiek-economie/europa/economie/griekse-economie-plaatst-groeispurt/10018436.html

6
104 DaStef

@104
Dat is gewoon onzin, ze zijn niet opgekrabbeld, nog niet eens een beetje.
Zo ongeveer alles dat nog een beetje winst oplevert is verkocht, wat blijft zijn laagwaardige producten en tourisme.
De schuld daarentegen is nog steeds onbetaalbaar, de burgers verder uitgeperst.

1
105 Proemevla

@58 Wat is dat toch een onzin.
Nee, we gaan niet dood als we uit de EU gaan. Nogmaals, wij hebben niet anders gedaan in het verleden.
En nee, we hoeven niet per land apart voor de voedselveiligheid te zorgen, want we kunnen onderlinge afspraken maken. Baas is eigen land vind ik zelf erg belangrijk.
Afspraken onderling maken met ALLE EU-landen gaat niet lukken. Komt er dus op neer dat er geen actie ondernomen wordt. Kijk maar eens naar dat gesteggel met die immigranten. De oplossingen zijn gewoon te verschillend en dan wordt er vervolgens helemaal niets gedaan.

Als Italie voor een exit gaat, hang ik de vlag uit. EU brokkelt dan af en verliest hun macht.
GB heeft de moed gevonden, zal als eerste moeten bloeden voor hun beslissing. Maar we kennen de gezegde: Eenmaal 1 schaap over de dam..question

0
106 Liz

@17 "...Elke lidstaat kan al beslissen over binnenlandse politieke aangelegen,..."

Het gaat ook en vooral om de buitenlandse politieke aangelegenheden! Door de dwingende politiek van Brussel heeft Nederland 75 miljoen aan goederen geleverd aan moordende jihadisten in Syrië en een haatcampagne tegen Assad gevoerd waardoor de oorlog langer duurde en veel meer slachtoffers heeft gekost!

Polen en Hongarije hebben als eerste landen de bolsjewistische politieke unie door en verzetten zich, met de USSR nog in het achterhoofd, tegen de totalitaire bemoeizieke dwingende politieke unie!

2
107 CoolMemories

@107 Polen en Hongarije zijn hypocriet. Ze willen wel van de eu blijven profiteren. Stap er dan uit, het kan, het is niet verboden.

3
108 Myth63

@106 , wat een domme koe ben jij. Voorheen maakten we elkaar massaal dood. Iedere generatie sedert het jaar 800 heeft oorlog meegemaakt.

4
109 leefvandaag

@109
Tsja, het sprookje van vrede door de EU.
De oorlogen zijn nooit gestopt, in het begin hadden 'we' er weinig last van (behalve dat oorlogen klauwen vol geld kosten) omdat 'we' ze elders voerden, in het MO, Azië, Afrika.
Koude oorlog, nooit echt gestopt, integendeel.
Economische oorlogen, nooit gestopt.
En sinds een tijdje, ideologische oorlog door de invasie van 'vluchtelingen', die zal leiden tot fysieke oorlogsvoering.

En dan is er nog de oorlog die begonnen is door de oprichters van de EU, de interne oorlog, de oorlog tegen behoud van nationaliteit / cultuur / morele, ethische en sociale normen.
Ook deze oorlog wordt nu fysiek en leidt samen met de ideologische oorlog tot instorten van de EU.

0
110 Proemevla

@4 De EU *is* de machtsgreep v/h kapitaal.
De posten die er toe doen in de EU worden bezeten (beste woordkeus in dit geval) door (zgn) ex-bankiers.

1
111 Rex

Italië heeft, net als de Catalanen, de Brusselse bolsjewistische 'solidariteit' mogen meemaken en wordt wakker! De EU is een politieke unie en heeft niets met de economie en welvaart van de burgers te maken....integendeel het schaadt de representatie en belangen van de Europese burgers....

1
112 CoolMemories

Dat lijkt me verdomd onhandig als de rest van Europa niet overlopen wil worden. Immers de grensbewaking wordt er dan niet simpeler op. Maar de Italianen hebben alleen maar groot gelijk.

De EU lokt armere landen naar binnen met beloftes van steun, die krijgen ze ook, meer dan ze op kunnen, zodat ze maar zo snel mogelijk zo diep mogelijk in de schuld komen, DE manier om ze vast te spijkeren zodat ze de EU niet meer uit kunnen zonder enorme offers.

Toen de Euro er nog niet was, doorgedrukt en wel, konden deze landen hun eigen valuta devalueren, met een bepaalde regelmaat, vanwege tekorten op de betalingsbalans. Niemand werd gedupeerd omdat iedereen, die investeerde, daar van tevoren rekening mee hield.

0
113 Wendel

@105

Dan nog is het niet de schuld van de EU, de Grieken hebben zelf al jarenlang er een zooitje van gemaakt, onbetaalbare sociale voorzieningen, begroting niet op orde krijgen, zeer slecht fiscaal beleid.

Pas na de bemoeienis van de andere lidstaten hebben de grieken eindelijk weer een beetje de boel op orde, overigens was dat natuurlijk ook deels eigenbelang, een faillissement van de grieken had enorme problemen opgeleverd voor o.a. Nederlandse Pensioenen, dat wordt gemakshalve wel eens vergeten.

0
114 DaStef

@110

Feit is dat binnen de EU oorlog niet meer is voorgekomen sinds 1945, iets waar we verdomd blij om mogen zijn.

Feit is overigens ook dat sinds het inzetten op samenwerking binnen Europa ipv domme nationalistische belangen na te jagen, de totale welvaart sinds 1945 exponentieel harder is gestegen dan in de periode 1870-1945

0
115 DaStef

@114
Toch wel, al vergeten dat de Grieken een referendum wilden (waarbij ze zeker uit de EU zouden gaan) en de premier ineens van het politieke toneel verdween?

1
116 Proemevla

@115
Zoals ik al schreef, de fysieke oorlog was elders, die andere oorlogen niet.
De toename in totale welvaart sinds 1945 is geen gevolg van de EU, die was er toen nog niet, dus de vergelijking slaat als een tang op een varken.
De totale welvaart is toegenomen maar voor wie? Voor de mensen is alleen de koopkracht toegenomen (een beetje) maar niet de welvaart.

2
117 Proemevla

de euro is duidelijk niet goed voor Italië, Spanje, Portugal en Griekenland

0
118 Beppie

ik hoop dat alles klapt

6
119 field-replaceable unit

@118
Want ze hebben het nu slechter dan voordat ze de euro ingingen? En ligt dat dan niet aan de slechte economie van die landen? Want waarom is het dan niet slecht voor Nederland?

0
120 AJ74

@117
Wat is het verschil tussen welvaart en koopkracht? En een beetje?
Sure, dus in 1945 had Jan met de Pet ook een auto, vakantie, wasmachine, vaatwasser, centrale verwarming, computer, mobieltje, telefoonaansluiting, gasaansluiting, nieuwe kleren, enz. enz.
Ik schat dat u 20 jaar maximaal bent als u dit soort onzin verkoopt.

0
121 AJ74

@120 Met locale valuta kun je devalueren en daar heeft de doorsnee binnenlander geen last van. Het is indirect op den duur óók slecht voor de anderen zoals Nederland, die moeten bijspringen.

0
122 Beppie

@122
Van devalueren heeft de binnenlander geen last van? Dus als de benzine aan de pomp 50% in prijs omhoog gaat, evenals het brood, dan hebben mensen geen last?
Ik heb mensen hier voor minder moord en brand horen schreeuwen. Die landen produceren heel weinig zelf, dus bij devaluatie gaat alles keihard in prijs omhoog.
Devaluatie is de laffe politieke manier van loonsverlaging. Wij hadden het akkoord van Wassenaar, zei devaluatie. Je ziet wat het beste werkt.
Devaluatie is niet goed voor de economie, alleen efficiency is goed voor de economie en dat hebben ze weinig.

0
123 AJ74

@123 devaluatie verandert de prijzen niet voor de binnenlander mits de leverancier niet importeert en je kunt de mensen met bezit compenseren met hoge rente

0
124 Beppie

Wat zou dat toch mooi zijn!

1
125 Zie Hier

@120 Die landen, de burgers dan, hebben het dramatisch slecht gekregen sinds ze bij de EU zijn gekomen.
Als je Griekenland alleen al neemt, zijn er veel aan de bedelstaf geraakt sinds die tijd.
Ja, het was al een rommeltje daar voor de EU, maar die bezuinigingen hebben hun wel genekt.
Leeggetrokken zijn ze.

"Jeroen Dijsselbloem, de drijvende kracht achter de draconische maatregelen die het land kreeg opgelegd, erkent nu dat de duimschroeven te zwaar zijn aangedraaid. Dat bekent hij in een gesprek met Nieuwsuur. Dijsselbloem bezocht Griekenland met een ploeg van Nieuwsuur maar moet daar stevig beveiligd worden omdat hij nog steeds een van de meest gehate figuren is."

https://joop.bnnvara.nl/videos/dijsselbloem-erkent-dat-griekenland-veel-te-hard-is-aangepakt

0
126 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

zojuist geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

11 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

12 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

14 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

16 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

18 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

21 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Www Xx Hindi VideoHot Kiss PronBlack Free Porn WebsitesSkinny Mexican PornJerkmates LoginNude Teenies VideosRivers XxxRedhead BdsmHottest Porn JapaneseBella Hadid NudeJennette Mccurdy HotAdella DangerHidden Camera RecorderBbwtitCeleb Leaked PicsTop Pron Web SiteCute SexualMastram KahaniXxx Real Sex ComIsabel Love PornHinti AnimeTwitter PornografiCams 4 BrAnette MichelFatfuckerHot Carmen ElectraWw Tamil SexCock StrokingIndian Aunty Ki GandTamil Girls Lesbian Sex VideosNative American PornstarsMeagan Fox PornStripchat VrFlash TitsTamil Actress Sex StoriesBoy And Boy SexyW PornosSadie PopSexycartoon PornAutomata Nier PornSunny Leone XxxxxxTudung PornFilms Français PornosGrace Charis NakedGehna Varishth VideoMisato HentaiNeoforgedNezuko AnalMadre Folla A HijoIndian Muslim PornMargo Robie PornForced Bi VideosIndian SsexMature Big TiteIndian Train PornSex Video Call NumberBathroom Desi SexHighschool Dxd SexyMatured Porn PicsBleach PornTodo Sexo GratisCxvudeosBrezzres New VideoSxy Video DownloadWifecrazy StacieKimmy Granger AnalChristina Applegate HotBokepind.liveNudists With BonersTailadesasJeanswingSex Et AmateurPornografia Venezuelaسکس با پیرمردX Video In HindiMy Wife Sharing ComKathia NoblieFfpornLyndsay Pelas NakedSites Like Skip The GamesMnga OrigineJulie MichaelsBooty Shake GifBangla BoyCondamXxx Hot Sex Video HdJennifer Aniston Sexy PicsKamuoNude LiveKira Kener PornFuta SexgamesHdporn FreeSite Camera PriveAsshairyCory Chase MomJessa Rhodes FeetInsestflixBreckie Hill Shower LeakedBollywood Actress Hot BoobsFeet JoiPorn Guys VideosTight CreampieBrandi Love Sex MoviesSnapchat BlowjobsPorno Gratuit TukifBlonde BlowjobPawg TeensVideos De Las Mujeres DesnudasXxx Sex MilkNina Elle PornIndian Lesbian Xxx VideosRough Bdsm PornRomi Rain Dredd OnlyfansNasty DeepthroatTravestis FollandoXnxx In FranceXxx HomMissleahhayesKylee NashWww Odia SexyTrannytubeCelebrity Leaked PhotisFree Adult Chat SitesSexe HentaieSexin A PoolKatee Sackhoof NudeBestcum ShotsMiss BoddyجندهFunny Sex CartoonsRomans X VideoHot Kannada SexPetite Teens CreampiedFootjob From BehindSquirt For RealMypervyfamilyNsfw Itch IoThefappeningblog.comCam4 Brasileira21sextury ComBoackmail PornHot Black Sex VideosShale XxxTwitter PublicsexPorn Pov BbwFollando Con LesbianaXxxx Video DoctorXxxmaJav Hd Porn DownloaderJapanese Massege Porn