Economie
  • 32
De huidige Italiaanse regering wil een budget indienen dat volledig ingaat tegen de regels die zijn afgesproken binnen de EU. Dan is het de vraag, wijkt de EU, of wijkt Italië? En wat als geen van beide wil wijken? ...

5 maanden geleden door zilvergoud

REAGEER MET EEN EMOJI
37
1
6
1
LEES MEER OVER

Proemevla heeft kennelijk nog nooit van het begrip "systeembank" gehoord. Speciaal voor hem/haar even opgezocht (geen dank daarvoor): https://www.banken.nl/bibliotheek/systeembank

101 rolstoeltje    
5 maanden geleden door rolstoeltje
9
Meld

Dat is goed nieuws steeds meer landen zijn de tirannie van Brussel meer dan zat. Hopelijk zet Italië door.

102 PFL    
5 maanden geleden door PFL
3
Meld

Italië trekt de keutel wel in, Tenzij populisten ermee aan de haal gaan, die hebben er namelijk geen enkele moeite mee om de economie naar de filistijnen te helpen.

103 DaStef    
5 maanden geleden door DaStef
5
Meld

@33

Dat hebben ze toch echt helemaal zelf gedaan, en zonder de hulp van de andere lidstaten had het jaren langer geduurd voordat ze een beetje konden opkrabbelen.

https://www.tijd.be/politiek-economie/europa/economie/griekse-economie-plaatst-groeispurt/10018436.html

104 DaStef    
5 maanden geleden door DaStef
6
Meld

@104
Dat is gewoon onzin, ze zijn niet opgekrabbeld, nog niet eens een beetje.
Zo ongeveer alles dat nog een beetje winst oplevert is verkocht, wat blijft zijn laagwaardige producten en tourisme.
De schuld daarentegen is nog steeds onbetaalbaar, de burgers verder uitgeperst.

105 Proemevla    
5 maanden geleden door Proemevla
1
Meld

@58 Wat is dat toch een onzin.
Nee, we gaan niet dood als we uit de EU gaan. Nogmaals, wij hebben niet anders gedaan in het verleden.
En nee, we hoeven niet per land apart voor de voedselveiligheid te zorgen, want we kunnen onderlinge afspraken maken. Baas is eigen land vind ik zelf erg belangrijk.
Afspraken onderling maken met ALLE EU-landen gaat niet lukken. Komt er dus op neer dat er geen actie ondernomen wordt. Kijk maar eens naar dat gesteggel met die immigranten. De oplossingen zijn gewoon te verschillend en dan wordt er vervolgens helemaal niets gedaan.

Als Italie voor een exit gaat, hang ik de vlag uit. EU brokkelt dan af en verliest hun macht.
GB heeft de moed gevonden, zal als eerste moeten bloeden voor hun beslissing. Maar we kennen de gezegde: Eenmaal 1 schaap over de dam..question

106 Liz    
5 maanden geleden door Liz
0
Meld

@17 "...Elke lidstaat kan al beslissen over binnenlandse politieke aangelegen,..."

Het gaat ook en vooral om de buitenlandse politieke aangelegenheden! Door de dwingende politiek van Brussel heeft Nederland 75 miljoen aan goederen geleverd aan moordende jihadisten in Syrië en een haatcampagne tegen Assad gevoerd waardoor de oorlog langer duurde en veel meer slachtoffers heeft gekost!

Polen en Hongarije hebben als eerste landen de bolsjewistische politieke unie door en verzetten zich, met de USSR nog in het achterhoofd, tegen de totalitaire bemoeizieke dwingende politieke unie!

107 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

@107 Polen en Hongarije zijn hypocriet. Ze willen wel van de eu blijven profiteren. Stap er dan uit, het kan, het is niet verboden.

108 Myth63    
5 maanden geleden door Myth63
3
Meld

@106 , wat een domme koe ben jij. Voorheen maakten we elkaar massaal dood. Iedere generatie sedert het jaar 800 heeft oorlog meegemaakt.

109 leefvandaag    
5 maanden geleden door leefvandaag
4
Meld

@109
Tsja, het sprookje van vrede door de EU.
De oorlogen zijn nooit gestopt, in het begin hadden 'we' er weinig last van (behalve dat oorlogen klauwen vol geld kosten) omdat 'we' ze elders voerden, in het MO, Azië, Afrika.
Koude oorlog, nooit echt gestopt, integendeel.
Economische oorlogen, nooit gestopt.
En sinds een tijdje, ideologische oorlog door de invasie van 'vluchtelingen', die zal leiden tot fysieke oorlogsvoering.

En dan is er nog de oorlog die begonnen is door de oprichters van de EU, de interne oorlog, de oorlog tegen behoud van nationaliteit / cultuur / morele, ethische en sociale normen.
Ook deze oorlog wordt nu fysiek en leidt samen met de ideologische oorlog tot instorten van de EU.

110 Proemevla    
5 maanden geleden door Proemevla
0
Meld

@4 De EU *is* de machtsgreep v/h kapitaal.
De posten die er toe doen in de EU worden bezeten (beste woordkeus in dit geval) door (zgn) ex-bankiers.

111 Rex    
5 maanden geleden door Rex
1
Meld

Italië heeft, net als de Catalanen, de Brusselse bolsjewistische 'solidariteit' mogen meemaken en wordt wakker! De EU is een politieke unie en heeft niets met de economie en welvaart van de burgers te maken....integendeel het schaadt de representatie en belangen van de Europese burgers....

112 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

Dat lijkt me verdomd onhandig als de rest van Europa niet overlopen wil worden. Immers de grensbewaking wordt er dan niet simpeler op. Maar de Italianen hebben alleen maar groot gelijk.

De EU lokt armere landen naar binnen met beloftes van steun, die krijgen ze ook, meer dan ze op kunnen, zodat ze maar zo snel mogelijk zo diep mogelijk in de schuld komen, DE manier om ze vast te spijkeren zodat ze de EU niet meer uit kunnen zonder enorme offers.

Toen de Euro er nog niet was, doorgedrukt en wel, konden deze landen hun eigen valuta devalueren, met een bepaalde regelmaat, vanwege tekorten op de betalingsbalans. Niemand werd gedupeerd omdat iedereen, die investeerde, daar van tevoren rekening mee hield.

113 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@105

Dan nog is het niet de schuld van de EU, de Grieken hebben zelf al jarenlang er een zooitje van gemaakt, onbetaalbare sociale voorzieningen, begroting niet op orde krijgen, zeer slecht fiscaal beleid.

Pas na de bemoeienis van de andere lidstaten hebben de grieken eindelijk weer een beetje de boel op orde, overigens was dat natuurlijk ook deels eigenbelang, een faillissement van de grieken had enorme problemen opgeleverd voor o.a. Nederlandse Pensioenen, dat wordt gemakshalve wel eens vergeten.

114 DaStef    
5 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@110

Feit is dat binnen de EU oorlog niet meer is voorgekomen sinds 1945, iets waar we verdomd blij om mogen zijn.

Feit is overigens ook dat sinds het inzetten op samenwerking binnen Europa ipv domme nationalistische belangen na te jagen, de totale welvaart sinds 1945 exponentieel harder is gestegen dan in de periode 1870-1945

115 DaStef    
5 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@114
Toch wel, al vergeten dat de Grieken een referendum wilden (waarbij ze zeker uit de EU zouden gaan) en de premier ineens van het politieke toneel verdween?

116 Proemevla    
5 maanden geleden door Proemevla
1
Meld

@115
Zoals ik al schreef, de fysieke oorlog was elders, die andere oorlogen niet.
De toename in totale welvaart sinds 1945 is geen gevolg van de EU, die was er toen nog niet, dus de vergelijking slaat als een tang op een varken.
De totale welvaart is toegenomen maar voor wie? Voor de mensen is alleen de koopkracht toegenomen (een beetje) maar niet de welvaart.

117 Proemevla    
5 maanden geleden door Proemevla
2
Meld

de euro is duidelijk niet goed voor Italië, Spanje, Portugal en Griekenland

118 Beppie    
5 maanden geleden door Beppie
0
Meld

ik hoop dat alles klapt

119 field-replaceable unit    
5 maanden geleden door field-replaceable unit
6
Meld

@118
Want ze hebben het nu slechter dan voordat ze de euro ingingen? En ligt dat dan niet aan de slechte economie van die landen? Want waarom is het dan niet slecht voor Nederland?

120 AJ74    
5 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@117
Wat is het verschil tussen welvaart en koopkracht? En een beetje?
Sure, dus in 1945 had Jan met de Pet ook een auto, vakantie, wasmachine, vaatwasser, centrale verwarming, computer, mobieltje, telefoonaansluiting, gasaansluiting, nieuwe kleren, enz. enz.
Ik schat dat u 20 jaar maximaal bent als u dit soort onzin verkoopt.

121 AJ74    
5 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@120 Met locale valuta kun je devalueren en daar heeft de doorsnee binnenlander geen last van. Het is indirect op den duur óók slecht voor de anderen zoals Nederland, die moeten bijspringen.

122 Beppie    
5 maanden geleden door Beppie
0
Meld

@122
Van devalueren heeft de binnenlander geen last van? Dus als de benzine aan de pomp 50% in prijs omhoog gaat, evenals het brood, dan hebben mensen geen last?
Ik heb mensen hier voor minder moord en brand horen schreeuwen. Die landen produceren heel weinig zelf, dus bij devaluatie gaat alles keihard in prijs omhoog.
Devaluatie is de laffe politieke manier van loonsverlaging. Wij hadden het akkoord van Wassenaar, zei devaluatie. Je ziet wat het beste werkt.
Devaluatie is niet goed voor de economie, alleen efficiency is goed voor de economie en dat hebben ze weinig.

123 AJ74    
5 maanden geleden door AJ74
0
Meld

@123 devaluatie verandert de prijzen niet voor de binnenlander mits de leverancier niet importeert en je kunt de mensen met bezit compenseren met hoge rente

124 Beppie    
5 maanden geleden door Beppie
0
Meld

Wat zou dat toch mooi zijn!

125 Zie Hier    
5 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

@120 Die landen, de burgers dan, hebben het dramatisch slecht gekregen sinds ze bij de EU zijn gekomen.
Als je Griekenland alleen al neemt, zijn er veel aan de bedelstaf geraakt sinds die tijd.
Ja, het was al een rommeltje daar voor de EU, maar die bezuinigingen hebben hun wel genekt.
Leeggetrokken zijn ze.

"Jeroen Dijsselbloem, de drijvende kracht achter de draconische maatregelen die het land kreeg opgelegd, erkent nu dat de duimschroeven te zwaar zijn aangedraaid. Dat bekent hij in een gesprek met Nieuwsuur. Dijsselbloem bezocht Griekenland met een ploeg van Nieuwsuur maar moet daar stevig beveiligd worden omdat hij nog steeds een van de meest gehate figuren is."

https://joop.bnnvara.nl/videos/dijsselbloem-erkent-dat-griekenland-veel-te-hard-is-aangepakt

126 Liz    
5 maanden geleden door Liz
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vrouw van Arnoud van Doorn en lid Haagse isla...
Een lid van de Islamitische Partij van de Een...

11 uur geleden door Inter

Buitenechtelijk kind Pechtold geboren
Anne Lok, de ex-minnares van Alexander Pechto...

17 uur geleden door Crezee

Wilders opent petitie: Rutte 3 moet opstappen...
De PVV lanceert vandaag een petitie waarmee m...

12 uur geleden door Hadito

Zwangere vrouwen willen Jesse Klaver als vade...
Zwangere vrouwen en jonge moeders zien GroenL...

1 dag geleden door Inter

Vader in het centrum van uitbraak van mazelen...
Bilodeau gelooft dat een van zijn drie zonen...

16 uur geleden door DaSilva


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
OT 3...
@1942 Slaap lekker ...

minder dan een minuut geleden door RonMVV

RonMVV
Macron belooft harde maatregelen na week vol ...
@69 Ik was het lieverdje van de redactie ...

1 minuut geleden door RonMVV

Amy
OT 3...
Ik ga een poging wagen om te slapen , de wekk...

3 minuten geleden door Amy

jodelatedieho
Geweld tegen Joden in Frankrijk neemt toe: wa...
@13,"Hij is een wereldwijde campagne gest...

4 minuten geleden door jodelatedieho

Amy
Macron belooft harde maatregelen na week vol ...
@68 Netjes , geen ban ik 2 keer , wel terecht...

5 minuten geleden door Amy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig