Waarom de referendum-bashers ongelijk hebben (forumvoordemocratie.nl)


Forum voor Democratie is de grootste politieke partij met meer dan 60.000 leden. ...

door IAmLegend in Politiek  ·  30 Reacties

  • 2
  • 609x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gisteravond was er iemand bij DWDD die het heel mooi formuleerde:
"Een referendum geeft een antwoord op een niet gestelde vraag"

Het Oekrainereferendum ging over de Oekraine, maar het antwoord was een dikke vinger naar Den Haag. Het Italiaanse referendum ging over een grondwetswijziging maar het antwoord was "ik vind Renzi zo'n eikel"

17
1 CayMan

Gezien het "Forum voor Democratie" onder volstrekt valse voorwendselen een treiterreferendum ("je hebt Alexander Pechtold heel verdrietig gemaakt") heeft opgetuigd waarbij de voorstemmers werden geconfronteerd met een prisoners' dilemma (voor stemmen, of thuisblijven in de hoop dat de kiesdrempel niet zou worden gehaald), past deze 'democraten' vooral grote bescheidenheid. Ze hebben van een in theorie mooi democratisch middel een totale aanfluiting gemaakt. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/31/bedenkers-referendum-gaat-het-niet-om-oekraine-1604197-a417464

10
2 Je Zus Mina

@2

Dat is een misvatting waar Roos wel zelf aanleiding toe heeft gegeven door aan te geven dat er met het Oekraine Verdrag wel MEER aan de hand is dan een handelsverdragje. Aan de reactie van Rötten kun je zien dat gelijk heeft gehad, rötte blijft bot weigeren het Referendum uit te voeren omdat het helemaal NIET om een 'handelsverdragje' gaat! Hij haalt er zelfs Aleppo en Poetin bij dus dat dit Referendum een schot in de jan Roos was, blijkt wel uit de reacties: het gaat om het tegenhouden van de EUSSR en Obamans!
Het Referendum bleek een UITSTEKENDE manier om de werkwijze van de EUzis te torpederen: stapje voor stapje. Hak ze een poot af en ze gaan rondjes draaien...

3
3 Nu of Nooit

@3

Rötte al 9 (!!!) maanden lang! En weigert aan de gotspe een einde te maken, hij wil er een verkiezingsthema van maken om zo het Referendum failliet te verklaren om met een nieuwe ploeg door te starten, lees negeren. Die kans mag hem NIET geboden worden, zet een jager op zijn 'geitenpad'...

4
4 Nu of Nooit

@1 Normale verkiezingen zijn precies zo als ik kijk naar de VS presidents verkiezingen. Daar heeft Trump gewonnen omdat de kiezers Hillary ene lesje wilden leren.

1
5 niet-alles-geloven

@1 Dat heeft Den Haag helemaal aan zichzelf te wijten. Zo lang ze iedere uitspraak van de bevolking blijven negeren kunnen ze uiteraard van een gedeelte van de bevolking een verdiende dikke vinger verwachten.

Maar deze kwalificatie van jou is net zo goed een dikke vinger naar al die Nederlanders die zuiver op inhoud tegen het verdrag hebben gestemd. De pot verwijt dus de ketel.

2
6 IAmLegend

@3 "Het Referendum bleek een UITSTEKENDE manier om de werkwijze van de EUzis te torpederen: " Zie je wel dat het niet ovet Oekraïne ging?

9
7 CayMan

voor mij
ging het wel over de Oekraïne @7 CayMan

héél simpel!

2
8 Grootmoeder

@7

Dan heeft u het NIET goed begrepen helaas..

2
9 Nu of Nooit

@9

Voor de duidelijkheid: het ging wel degelijk om de Oekraine!

2
10 Nu of Nooit

Referenda zijn kut, omdat iedereen dan zonder nadenken directe inspraak heeft in de democratie. "het volk" neigt vaak uit emotie te stemmen in plaats van ratio, we hebben niet voor niets "volksvertegenwoordigers", politici die bepaalde segmenten van het volk vertegenwoordigen. Ik vind dat uit eigen bescherming de democratie eerder iets verder ingeperkt moet worden dan uitgebreid. Verplichte theorietoets verbinden aan stemrecht. Hoef je helemaal niet bijzonder slim voor te zijn, net als met je autotheorie, je hoeft alleen maar te bewijzen dat je weet waar je het over hebt. Wat zou dat een verademing zijn, alleen nog maar bewuste stemmen tijdens verkiezingen.

9
11 Gewoon een student

@8 Voor mij ook. Maar in CayMan's wereldbeeld lijkt het onbestaanbaar dat veel mensen op inhoud tegen het associatieverdrag hebben gestemd.

2
12 IAmLegend

@11

U mag dan wél stemmen
bewust vanuit ratio en los van 'volk'?

3
13 Grootmoeder

@11 Zo te lezen bewijs je zelf niet te weten waar je het over hebt.

4
14 JteG

@12
dat mag CayMan vinden

dit vind ik minder doordacht @11

' Ik vind dat uit eigen bescherming de democratie eerder iets verder ingeperkt moet worden dan uitgebreid. Verplichte theorietoets verbinden aan stemrecht. Hoef je helemaal niet bijzonder slim voor te zijn, net als met je autotheorie, je hoeft alleen maar te bewijzen dat je weet waar je het over hebt. Wat zou dat een verademing zijn, alleen nog maar bewuste stemmen tijdens verkiezingen.'

6
15 Grootmoeder

@14 Makkelijk gezegd, zonder verder met argumenten te komen. Typische retoriek.

7
16 Gewoon een student

@13 Van mij mag dan nog steeds iedereen stemmen, zolang ze maar dat papiertje hebben waarmee ze kunnen aantonen dat ze aandacht hebben geschonken aan de verschillende partijprogramma's, en dus weten waar op ze stemmen, wat op dit moment bij te veel mensen nog niet het geval is.

Je stuurt toch ook niet mensen de weg op zonder dat ze de verkeersregels kennen? Is naar mijn mening zo ongeveer hetzelfde principe.

5
17 Gewoon een student

'Ik vind dat uit eigen bescherming de democratie eerder iets verder ingeperkt moet worden dan uitgebreid. Verplichte theorietoets verbinden aan stemrecht. Hoef je helemaal niet bijzonder slim voor te zijn, net als met je autotheorie, je hoeft alleen maar te bewijzen dat je weet waar je het over hebt. Wat zou dat een verademing zijn, alleen nog maar bewuste stemmen tijdens verkiezingen.'

liever 'retoriek' dan bovenstaande reactie van U @16

wanneer denkt U klaar te zijn met studie
en echt nieuwsgierig...wat studeert U?

1
18 Grootmoeder

@11 Referenda zijn kut als je doel is om de bevolking dom te houden. Kijk naar Zwitserland: de bevolking is daar over het algemeen zeer goed op de hoogte van de zaken waarover gestemd mag worden.

Het is een kwestie van wennen, maar zodra de mensen begrijpen dat hun stem daadwerkelijk invloed heeft zullen ze referenda wel degelijk serieus nemen. En vaak zal dat betekenen dat men dan maar geen stem uitbrengt. Dus het reguleert zich vanzelf. Een theorietoets is niet nodig.

2
19 IAmLegend

@18 Ik kan uit uw reactie nog steeds niet opmaken wat nu precies het punt is waar u over struikelt bij mijn quote.

Ik studeer Culturele Antropologie, en ben me vooral aan het specialiseren op politiek. Nog 3 jaar te gaan, dus ben nog een beginnend student. Hiervoor wel anderhalf jaar International Business gedaan op het HBO en daar mijn propedeuse gehaald.

4
20 Gewoon een student

@19 U zou best gelijk kunnen hebben hoor, vind het persoonlijk moeilijk om een toekomst projectie daarover te maken. Echter zijn we dan wel gelijk met een valse start begonnen wat het Oekraïne referendum betreft. Dan gaat het mij niet eens om de uitslag, want heb zelf ook tegen gestemd, maar heb me desalniettemin zwaar geïrriteerd aan een groot deel van het tegenkamp, die buiten dat ze het wel leuk vonden om den Haag en de EU te frustreren geen idee hadden waar ze nou eigenlijk over zouden stemmen. Dat moeten we dus echt niet hebben als het om onderwerpen van groter belang gaat.

2
21 Gewoon een student

Ik heb ook tegen gestemd omdat ik het idee had dat er meer achter zat dan een handelsverdrag. Rutte zei eens dat het verdrag een goed idee was omdat we toch al met Oekraine handelden. En als dat zo is, is dat verdrag toch overbodig. Er zit heel wat meer achter dan wij weten.

2
22 benbenieuwd

@22 Ja het verdrag ging ook deels over defensie, maar dat was grappig genoeg eigenlijk het enige deel waarin ik me wel kon vinden. Verder had ik het idee dat naar verhouding het verdrag zakelijk gewoon veel meer profijt zou bieden aan Oekraïne dan aan de EU. Een klein beetje VOC mentaliteit mag wat dat betreft dan nog wel, een slechte deal is geen deal.

4
23 Gewoon een student

oa militair gezien @22

0
24 Grootmoeder

@23 Het kabinet gaf eigenlijk heel weinig informatie. Ze hadden het constant over handelsverdrag en over visumvrij reizen. En er zouden nare dingen gebeuren als we tegen zouden stemmen. En stembiljetten waren onduidelijk. Men deed er alles aan om het referendum moeilijk te maken. Dus vertrouwde ik het niet zo.

1
25 benbenieuwd

@21 Dat argument geldt net zo goed voor het voorkamp. De zogenaamde argumenten voor het (toen nog) gewone handelsverdrag, waar nu zo ongeveer het bestaan van de mensheid vanaf hangt, waren oneindig veel onzinniger.

2
26 Scharrelei

@11 U hebt het over verplichte theorietoets verbinden aan stemrecht.
Moet ik dat zien als inburgerings cursus om te mogen stemmen?
Zo ja dan moet u nog maar flink doorstuderen!!!!

1
27 Doordenker

@27 Uhmm ja in principe wel ja. Ik vind dat stemrecht een verantwoordelijkheid met zich mee draagt. Naar mijn mening is het raar dat je die verantwoordelijkheid niet hoeft te verdienen. Maar daar zijn de meesten het hier blijkbaar niet mee eens, is ook prima, ik opperde maar een idee. Misschien voelden een aantal mensen zich aangesproken omdat ze beseften dat ze normaal eigenlijk ook alleen op gevoel stemmen.

0
28 Gewoon een student

@28
' Misschien voelden een aantal mensen zich aangesproken omdat ze beseften dat ze normaal eigenlijk ook alleen op gevoel stemmen.'

en de andere rest...
mag wat U betreft een verplichte theorietoets ondergaan?

vraag me af
wie dan de vragen opstelt en wie controleert?

0
29 Grootmoeder

@3 U geeft dus toe dat het referendum absoluut niet ging om het associatieverdrag, maar alleen bedoeld was om de "EUSSR" dwars te zitten. Dus valse voorwendselen. Alleen dat zou al genoeg moeten zijn om heel dat treiterreferendum ongeldig te verklaren. Los daarvan, de term EUSSR suggereert een soort dictatoriaal Brussel. Waarde vriend, alles wat Brussel voorstelt wordt voorgelegd aan het door u mede gekozen EU parlement, wordt gecontroleerd door de Europese regeringen die op hun beurt worden gecontroleerd door de democratisch gekozen nationale parlementen, en alle EU- voorstellen worden geratificeerd door de aangesloten landen. Kijk eens op de EU-website om te leren hoe democratisch en transparant de Europese besluitvorming tot stand komt, en hoe u als burger de besluitvorming kunt volgen. In plaats van ongefundeerd te lullen over de EUSSR.

3
30 Je Zus Mina

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@41 Beter lezen, en vooral begrijpen. Maar dat is voor iemand die niet gehinderd door enig fatsoen, schaamte, kennis of verstand ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

5 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

9 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@13 Zeker en als je toch je eigen groepjes wil toevoegen dan kan je het islamitisch smaldeel, de allergrootste groep antisemieten in Nederland, ...

10 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bram brabant
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Mooi. Daar liggen ze goed. Nu maar hopen dat dat asielgespuis het even doorgeeft aan het thuisfront.👍👍...

10 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
Tamil Actor Nagma Sex VideoWww Aletta Ocean ComGirl Showing BoobsYosuga No Sora.Breast Sucking ScenesIndian Crying Sex VideosKnotting HentaiPornos PerúXvodiesNatalya KrasavinaMomwantstobreedChastity Gay PornIndian Doctor SexBangla Panu GolpoMan FingeringJessica Simpson PornSex Move TeluguThe Best TwerkerVideo Bokep TerbaruMuscular Hairy Gay PornDesi Bf ComIndian Garl SexDani Danial HotEbony Head PornOldpornBully Porn CaptionRemu Suzumori HardcoreAlex Grey PornFilipina MajicWe Are HairyXnxx Hindi DownloadKorean Xxx Full MovieBollywood SexmovieMadison Twins PornLesbians SquirrtingExptic PornPuffy Nips RedditSally Field NudesXxxtaluguBagali XnxxAbigail Morris Siri DahlSex Masti ComXxx Sonia GandhiMovie Scenes PornWhootiesBeat Nsfw RedditsExcort FinderBritney AmberpornCuio GeoShemale FucksHindi SecxIam_katyEvan Stone VideosIndian Pov Sex VideosMother Lesbian PornBest Celeb Leaked NudesDirty RoulletThe IndianpornCeliberty Nude PicsChinese Porn VideosDesi New Xxx VideosRisqué Business Pt. 1 Layla Jenner PornAsian Massage ProstatePornstepmotherBbc Cuck PornSexy Hd Video PornRajasthan Sex Video ComBang PornosName That Porn StarsPornofamiliarFamily Trapy PornAndriana ChechikXxx Yyy VideoPegging SexCurvy Nude ModelsFilthy PornosUnion MagasineAlberto BlancoEbony PhatassTiktok_porn1337x.Riley Mae Onlyfans LeaksQuinn Wilde BlackedThe HabidshowCelebrity Movie ArchivSubmissive BlowjobSex Sex BfTamil Sex GayXxx Video New PornIndian Teenage XxxIndian Sex Film IndianDevilsfulmHuge Naturl TitsHqporner LesbianBambi Blaze2dhentaiXxxx Sexy VideoNude GrandmothersMegumin NudeSexy Video Full Hd ComFree Black PirnAi Porn GifsCharli D'amelio NudesPornosu FilmiAmy's NudesPorn Asian HookersSassy SueCece Rose Onlyfans LeakMeera SexCar Dick FlashUltrafilms ComVídeo De Sexo Anal CaseiroCummin On FeetMarian Franco Videos PornosLenapaulKyle Dean PornKambikatha ComSuccubus Yondara Gibo Ga Kita MangaKarly RuizHindi Voice Sex StoryAdult Breastfeed VideoFree Blow Job VidSexcelebrDiaper Poop PornAmberdanielsbabe OnlyfansBur DesiYoga Xxx Sexy VideoEbonymature PornAlexis Monroe PornOldest Black PornPorn Pillow HumpSkinny Ebony AnalHeram PornMydesi .netXhamister ComLil KymchiiItalinan PornSkylar Mae Xo OnlyfansBig Ass PornstarPorn Sub IndoPotn StarZaawaadi Mis AliceErotic AlligatorAtkmodelPornográfico ColombianoNude Anne ArcherFilm Semi BaratMexican Big TittiesFirst GloryholePorn Portuguesas