Politiek
  • 24
De PVV is nieuw in Arnhem en dit is ook het geval voor Coen Verheij. Als je Coen Verheij twee minuten aanhoort kom je tot de conclusie dat hij amper iets weet over de Islam en allerlei verbanden legt met terreur en Islam. ...

3 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
38
5
5
2
LEES MEER OVER

@197
Nee, vraatzucht is wel degelijk een groot probleem aan het worden, vandaar ook het explosief stijgende aantal mensen en kinderen met obesitas. Sinds men er oa. fast food ketens heeft rijst het de pan uit. SA is zelfs een landelijke aktie begonnen om dit tegen te gaan.


The three countries with the highest child obesity rates were the South Pacific island nations of Kiribati, Samoa and Micronesia. Among the more populous countries facing the worst scenarios were Egypt – where more than a third (35.5%) of children aged five to 17 were overweight or obese in 2013 – Greece (31.4%), Saudi Arabia (30.5%), the United States (29.3%), Mexico (28.9%) and the UK (27.7%).
“You cannot replace contaminated water with Coca-Cola or Chocolate Nesquik, or a lack of good meals with a pack of fortified noodles, and still expect children to grow healthily.
https://www.theguardian.com/society/2016/oct/07/junk-food-shortening-lives-children-obesity-diabetes-data

In recent years, parts of the Middle East have been experiencing a food-related public health crisis: an extreme rise in type-2 diabetes in the Arabian Peninsula region.
The rate of diabetes in parts of the Arabian Peninsula is over twice the global average rate, and much higher than some other areas of the Middle East and North Africa (MENA). And cases of type-2 diabetes outnumber cases of type-1 diabetes by a ratio of 10:1.
https://foodtank.com/news/2016/06/diabetes-rates-are-rising-middle-east/

Fast-Food Delivery Is the Strangest New Fad in Kuwait
People in the Arabian Peninsula are super-sizing their fast-food intake, and health concerns are following close behind.
https://www.vice.com/en_us/article/yp7bem/fast-food-delivery-is-the-strangest-new-fad-in-kuwait

Hier een stukje uit de docu van Vice:
Fast Food of Arabia: VICE on HBO misschien nog ergens te bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=Vl38S4430dk


Het heeft alles met een fout voedselpatroon te maken. Ze eten veel teveel en veel te fout. Worden veel te dik, ook de kinderen en krijgen diabetes.
De mensen en hun gebruiken, hun voeding gedrag zijn wel degelijk veranderd.

201 Bleke Betty    
3 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

Maar waar komt die vraatzucht vandaan? Waardoor wordt dat veroorzaakt? Dit is alweer symptoombestrijding.

202 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Wie heeft eigenlijk besloten dat de vraatzucht door fastfood komt? Dat lijkt mij gewoon een gimmick om te verhullen dat bepaalde dingen, die men liever niet onder het vergrootglas wil hebben/ter discussie wil stellen, heel slecht zijn voor de menselijke psyche en het menselijk lichaam.

Er wordt constant gesteld dat die derde wereld landen zo arm zijn en dat de bevolking verhongert en dat dat onze schuld is. Maar bij dit onderwerp is het ineens eigen schuld, half genetisch, half foute gewoontes. Bij zowat alles in feite, veel teveel dingen waardoor mensen ziek worden maar die gewoon niet benoemd of weggelachen worden.

203 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Naar mijn mening zit er een veel te groot aandeel granen in het menselijk dieet, uit armoede, en omdat verse groenten en vers vlees veel te duur zijn. Daarnaast is het opvallend dat juist Nederland, en een aantal andere Europese landen, waar gmo-granen niet geaccepteerd worden, er gunstig bij arfsteken. Intussen loopt men gmo-soja te pluggen als vervanging voor vlees, terwijl duidelijk is dat het, zeker voor laaggeletterden en armen, dan niet mogelijk is een volledig gezond dieet aan te houden.

Ik krijg met name de p in omdat altijd weer het individu de klos is met allerlei strafmaatregelen omdat zij hun "lifestyle-fouten" maar niet willen afzweren terwijl zij die "fouten" niet vrijwillig of in een vacuum maken.

204 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
3
Meld

@299
Omdat kosher net zo barbaars is als halal. het gaat mij het dierenwelzijn.
Net als dat keer op keer stomme geleuter van oa. Info E.Meel, ea, bekende verstoorders maar door blijven gaan ongeacht hoe vaak het ze nu al onder de neus is geschoven...
Het doodmartelen van dieren, het HALAL SLACHTEN kom tnog bovenop de misstanden in de BIOINDUSTRIE, en de VEETRANSPORTEN, en de misstanden in de SLACHTHUIZEN.
Halal/kosher betreft de manier van slachten, de rest is hetzelfde. Dus DUBBEL OP!

Ik ben het met je eens dat het aantal Joden wat persé kosher voedsel wil erg weinig is t.a.v. de moslims. Maar dan nog, beiden manieren zijn barbaars.

205 Bleke Betty    
3 maanden geleden door Bleke Betty
3
Meld

@205
En hoe verhoudt de consumptie van bio-industrie-vlees zich tot halal-vlees en kosher-vlees, heb jij daar cijfers van?

206 Lidpver    
3 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

@206
Nee, niet zo eventjes bij de hand.
Maar zoals ik al uitleg, alles wat fout is en alle misstanden hebben de dieren die halal geslacht worden ook meegemaakt. Halal/kosher slachten, komt daar nog bovenop!
Dus bio-industrie + halal
Misstanden in het veevervoer + halal
Misstanden in de slachterij + halal...
En nu hou ik er over op, het lijkt me duidelijk.

207 Bleke Betty    
3 maanden geleden door Bleke Betty
3
Meld

@203
"Er wordt constant gesteld dat die derde wereld landen zo arm zijn en dat de bevolking verhongert en dat dat onze schuld is."

Dat valt wel mee, als de bevolking ondanks alle hongersnoden, de stammenstrijd, de moord en doodslag mentaliteit, oorlog, ziektes en terrorisme toch zich weet te vervijfvoudigen in 80 jaar... dan valt dat grote sterven best wel mee question

208 Bleke Betty    
3 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

@200 : Daar kan ik wel een antwoord op geven denk ik. Voor vleeseters én dierenliefhebbers geldt dat zij inzien dat dieren over bewustzijn en emoties beschikken. Het mag krom zijn om dan toch een biefstukje te willen maar je moet toch iets met overtollige dieren - ik kan ervan meepraten, ik heb een kip teveel, eigenlijk 2. Dat is genoeg voor een nog niet uitgevoerd doodvonnis. Dus als ze dan dood moeten, dan graag zo snel en genadig mogelijk. Halal en kosjer slachten is niet genadig. De weerzin daartegen gaat bij velen ruim boven politiek/religieuze motivaties.

Hetzelfde geldt voor besnijdenis van jongetjes, maar dan anders. De gedachte een baby kwaad te doen, onnodig pijn te doen en te mutileren overheerst. Stel dat bepaalde gelovigen bedenken dat de oorlellen van iedere baby moeten worden afgesneden om hun godje een plezier te doen, of omdat het zo mooi staat, of om te voorkomen dat die kinderen er later gaten in laten prikken. Heel de wereld zou protesteren. En ook als men NU besnijdenis zou willen invoeren als nieuwigheid roept iedereen keihard 'NEE". Het gaat hier niet meer om godsdiensten, of om moslims of joden te pesten. Het gaat om de waanzin, opzettelijk pijn te veroorzaken.

209 Ness    
3 maanden geleden door Ness
1
Meld

een besneden jongetje wordt niet geserveerd op een broodje in de schoolkantine.

wat een flauwekul allemaal en typisch geneuzel van een beginnende PVVert. het bekende stokpaardje.

hij zal nix veranderen, scholen gaan gewoon hun eigen gang, en trachten kinderen een beetje gezond voedsel te verschaffen.
dus niet alleen cola, frikandellen en ander vetkleppen voer.

ook salades zullen er te krijgen zijn en die zijn halal ook nog. wat nu?

210 info    
3 maanden geleden door info
4
Meld

het is al jaren een trend om gevarieerd te eten.
maar de beroepszeikers komen weer met halal, kosher, en inderdaad walgelijke praktijken in slachthuizen.

hou toch eens op met dat gezeur. kind koopt toch wel wat ie zelf wil. en als dat geen vlees is, ook geen punt. en als het aanbod niet bevalt, dan duikt het kind de friteskraam in en stampt zich vol met frikandel en berenklauw.

wel goed dat scholen een gevarieerd aanbod, en gezond, willen geven.

211 info    
3 maanden geleden door info
4
Meld

herinner mij dat ik een kind wel eens een opgerolde pannenkoek meegaf, extra dan, in dat beroemde brooddoosje. dat ruilde hij dan met een vriendje voor een broodje ham. vriendje was dol op pannenkoek.

kinderen gaan hun eigen gang op de middelbare school leeftijd. wel leuk als er niet alleen afval te koop is in een schoolkantine.

nog beter als een PVVert niet loopt te zeiken daarover.

scholen hebben te maken met de ouders en kinderen en daar weet zo een mafklapper verder niets van.


212 info    
3 maanden geleden door info
4
Meld

https://www.rd.nl/meer-rd/gezondheid/psychiater-dirk-de-wachter-strijdt-tegen-ikkigheid-en-nikserigheid-1.1507082

Veel eetstoornissen hebben te maken met het ervaren van de innerlijke leegte waar deze psychiater over spreekt, en hij zegt ook, dat de context van de mens teveel wordt vergeten.

213 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
3
Meld

religie is des duivels oorkussen

214 Jeb    
3 maanden geleden door Jeb
0
Meld

@201 U citeert The Guardian inzake voeding.

Waarom doet dat niet inzake islamieten eigenlijk?

215 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
LIVE | Sfeer slaat om: harde confrontaties in...
De landelijk intocht van Sinterklaas in Zaand...

21 uur geleden door SergioLeone

In Eindhoven voert even ongebreideld racisme...
De Sinterklaasintocht in Eindhoven liep uit d...

13 uur geleden door Mrs. K

Onderzoek naar problemen rond intocht Sinterk...
Naast openlijke geweldpleging gaat het onder...

11 uur geleden door Lidpver

Politie stopt bus van protestgroep Kick Out Z...
De politie heeft vanmorgen een bus van actieg...

24 uur geleden door AD

Roland Pierik: ‘Verplicht vaccineren ma...
‘De discussie over de afnemende vaccinatiegra...

1 dag geleden door Wilmama


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Protest Anti-Zwarte Piet Comité Tilburg door...
LIVE: Veel demonstranten verwacht tijdens Sin...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

Topperz
Video - Moeder laat haar kleine kinderen wiet...
Bizar!! En dat was beslist niet de eerste kee...

minder dan een minuut geleden door Topperz

Wild Rover
GroenLinks wil van burgemeester weten waarom ...
@5 Samen met Deventer. :-)...

minder dan een minuut geleden door Wild Rover

TedjeR
Een gekozen burgemeester opent de weg voor lo...
@11 daar gaat het dus NIET over.... het gaat ...

1 minuut geleden door TedjeR

TheoTheo
Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in Amste...
@45 hij mocht niet terug naar die plek en voo...

1 minuut geleden door TheoTheo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig