Politiek
  • 32
Ambtenaren die in Rotterdam radicalisering moeten bestrijden, hangen zelf de orthodoxe islam aan. Dit bevestigen bronnen tegen deze krant. ...

6 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
2
5
2
3
21

Amsterdamse taferelen.

1 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
2
Meld

Onvoorstelbaar.

2 caso    
6 maanden geleden door caso
2
Meld

Dat kan allemaal in Nederland ONVOORSTELBAAR.
Ons land gaat helemaal naar de islamklote.

3 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
2
Meld

Wanneer komt er nou eens een verbod op geïndoctrineerden in de politiek? Lui die in sprookjes geloven zijn niet capabel voor zulke functies!

4 Crezee    
6 maanden geleden door Crezee
2
Meld

@4 Volgens mij werven ze die politici, beleidsmakers en ambtenaren uit de Efteling.

5 Querulijn Xaverius,    
6 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
1
Meld

@5 Nee hoor, die komen allemaal uit de koker van Heilige Alexander van D66.

6 Doordenker    
6 maanden geleden door Doordenker
1
Meld

En de volgende stap is het infiltreren van het Binnenhof in Den Haag?

7 Remkraan    
6 maanden geleden door Remkraan
1
Meld

Over 20 jaar lopen onze vrouwen met een vaatdoek op hun hoofd..en de afvalligen worden aan de van Brielle brug gehangen! Overdrijven maakt duidelijk dus open je ogen Politiek!! Het is nog niet te laat!

8 TouchScreen    
6 maanden geleden door TouchScreen
1
Meld

De grootste partij van Rotterdam is door links buiten spel gezet. De islamisering kan in volle vaart vooruit.

9 grovi    
6 maanden geleden door grovi
1
Meld

@7

Die stap is reeds gezet toen Denk zijn intrede deed. Binnenkort komt de rechtsspraak aan de beurt en zal het niet lang duren voordat de eerste sharia rechter zitting gaat houden.

10 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
1
Meld

@1
U doelt op Bilal L.
Oud hofstadgroep lid.
Zogenaamde deradicaliseringsambtenaar.
Maar in feite zorgde hij ervoor dat radicale moslims in Syrie gingen strijden.
En zijn cheffin liet dat allemaal toe, omdat ze te veel bezig was om zichzelf en haar familie te verrijken.
Ja, typische Amsterdamse taferelen worden nu ook Rotterdamse taferelen.
https://nieuws.tpo.nl/2017/08/23/hofstadgroep-radicalisering-jihad-saadia-a-t/

11 beastyboy    
6 maanden geleden door beastyboy
1
Meld


In juni 2014 zit de Marokkaans-Nederlandse Ahmed Harika, dan zzp’er, aan bij een overleg met drie mannen die hij aanspreekt met ’broeders’. Het gaat om projecten die de orthodox-islamitische stichting Waqf uit Eindhoven wil realiseren in Rotterdam. Onder meer de oprichting van een salafisten-school komt ter sprake. ’Dit project kan niet op korte termijn worden gestart gezien de tijd en de voorbereidingen die getroffen moeten worden’, valt te lezen in het gespreksverslag.


Over dit voornemen – het wordt uiteindelijk niet geconcretiseerd – ontstond destijds commotie tot in de Tweede Kamer, omdat Waqf haatpredikers naar Nederland wilde halen en de gewapende jihad zou steunen. De aankoop van het beoogde schoolgebouw voor Rotterdamse salafisten (salafisme geldt als de meest strikte naleving van de islam – red.) werd gefinancierd door een Qatarees hulpfonds, waarvan de oprichter miljoenen dollars doorsluisde naar islamitische terreurorganisaties als Al-Qaeda. Toenmalig Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) reageerde fel: „Het salafisme maakt de geesten van onze jongeren rijp voor IS.”

Spin in web
Ahmed Harika – een spin in het islamitische web in de Maasstad, die eerder voor GroenLinks deelgemeentebestuurder was in Rotterdam-Noord – rondt in september 2014 zijn werkzaamheden voor Waqf af. Een maand later treedt hij in dienst van de Directie Veiligheid als ’deskundige radicalisering’.
Hoe kan een oud-adviseur van een dubieuze islamistische club als Waqf een ambtelijke functie bekleden waarin hij geacht wordt de radicalisering van moslims tegen te gaan? Harika was gekwalificeerd, reageert een gemeentelijke woordvoerder namens de ambtenaar: „Voor specifiek dit team is gezocht naar mensen met ervaring in dit domein, die tevens goed ingevoerd zijn in het netwerk.”

Gematigde moslims en seculiere allochtonen, die tot voor kort deel uitmaakten van het netwerk ’sleutelfiguren radicalisering’ in Rotterdam, zijn geschokt en trekken aan de bel. „Op het stadhuis werken mensen als Harika, wolven in schaapskleren, die ons uit het netwerk van sleutelfiguren hebben gezet”, zegt een van hen.

Het gezelschap mannen van middelbare leeftijd zit aan een lange tafel in een Rotterdams jazzcafé. Ze hebben allen een migratieachtergrond – Turks, Marokkaans, Pakistaans – en vormden de ogen en oren van de gemeente in de achterstandswijken. Daar constateerden zij een ’alarmerende radicalisering onder moslimjongeren’. „Maar toen we dit ter sprake brachten, werden we door de gemeente aan de kant geschoven. Nu zitten hun eigen mensen daar.”

Moslimbroederschap
De mannen wijzen op een verontrustende ontwikkeling: de politieke islam zou z’n tentakels tot in het stadhuis hebben uitgestrekt. Er lopen lijnen vanuit de Coolsingel naar de Moslimbroederschap – een politiek-religieuze beweging die in een aantal landen als ’terroristische organisatie’ is verboden en die in Rotterdam zeer actief is – en naar de moslimpartij Nida. Die partij raakte in opspraak door een tweet waarin Nida de staat Israël gelijkstelt aan terreurbeweging Islamitische Staat.

Behalve de naam van Ahmed Harika valt ook die van Alia Azzouzi regelmatig. De zwaar gesluierde Azzouzi (37) is een streng gelovige moslima, die onder meer op sociale media foto’s deelde van de Hadj, haar bedevaart naar Mekka. Azzouzi is sinds dit jaar, net als Ahmed Harika, beleidsadviseur ’radicalisering’ bij de Directie Veiligheid en al langer actief in allerlei Rotterdamse islamitische instellingen. Ze was onder meer docent maatschappijleer aan de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, bestuurslid van de orthodox-islamitische vereniging Ettaouhid – waar ook Moslimbroeders spreken – en vice-voorzitter van de islamitische vrouwenorganisatie Nisa.

Ook in Rotterdam is sprake van een intensieve vervlechting van islamitische politici, islamitische organisaties, moslim-ambtenaren en ’sleutelfiguren’. Dit alles roept, vindt Hoogwerf, indringende vragen op. „Bijvoorbeeld: wat vindt burgemeester Aboutaleb, die zichzelf ook als een salafist omschrijft, hier eigenlijk van? En welke informatie bereikt hem precies over de radicalisering in de stad?”

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2439901/politieke-islam-reikt-tot-in-ambtenarenapparaat-rotterdam

12 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

Je gaat haast iets achter zoeken mbt de linkse naivieteit.

13 caso    
6 maanden geleden door caso
1
Meld

@7 Wat dacht je van D... maar onze politici letten heel goed op dat ze de andere kant uitkijken!

14 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

Maar verder is er totaal geen sprake van islamisering. Toch?

15 Wylde Gjert    
6 maanden geleden door Wylde Gjert
1
Meld

@7 Hu ??? volgende stap ??? Kijk eens goed naar de politici met dubbele nationaliteit , politiek is al geïnfiltreerd zie alleen maar het Turkse Denk !!! de naïviteit van de Nederlanders is helaas uitzonderlijk te noemen !

16 Moskowfiets    
6 maanden geleden door Moskowfiets
1
Meld

@12
Dat stukje over die Alia Azzouzi klinkt best griezelig.
Alia Azzouzi (35) is eigenaar van de bijzondere ontbijt- en lunchzaak Espresso Dates. Verbinding met de wijk is voor haar essentieel.
Ze zit dus midden in het web van de islamitische gemeenschap in Rotterdam, met heel veel invloed buiten haar functie om.
Ik snap niet dat de overheid hier zo blind voor is, en de salafisten ongestoord hun gang laten gaan.

17 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
1
Meld

@14 ohja, en straks trouwt Kuzu zeker met Amalia om ook in het koningshuis te infiltreren!

18 Remkraan    
6 maanden geleden door Remkraan
11
Meld

@19
Misschien zal er meer aan de hand zijn dan alleen de komst van n kind.
Want volgens de berichten zitten ze nog geen 3 jaar in deze zaak.

20 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Free the world from Islam.

21 Bakroe    
6 maanden geleden door Bakroe
2
Meld

Ik roep al jaren dat die linkse partijen met name aan alle kanten geinfitreerd zijn door jihadi. D66, GroenLinks, ISIS, Taliban; het zijn twee handen op een buik.

22 greenmango    
6 maanden geleden door greenmango
4
Meld

Het regeerakkoord van Rutte 3 heet "Vertrouwen in de toekomst".

Hoe kun je in godsnaam vertrouwen hebben in de toekomst, als de politieke partijen die het bestuur monopoliseren, zulke rotstreken uithalen? Want je maakt mij niet wijs dat ze dit niet bewust en met open ogen hebben gedaan.

Het is niet alleen mis in Rottestad in Ruttistan, maar in Amsterdam was precies hetzelfde gaande. Ook daar werd het 'deradicaliseringsprogramma' overgedragen aan een Marokkaans, corrupt clubje rond Saadia al T en Fatima Elatik.
Kajsa Ollongren zette de geheime manoeuvres van Van der Laan voort. Salafisten-bewonderaar van Aartsen werd burgemeester ad-interim. Daarmee is er ook meteen een Haagse connectie.

Het geen gebeurt in Rotterdam is dus geen incident. Het is een patroon van de politiek onder Rutte.

Er is een gezegde "Men moet vossen met vossen vangen".
Dat spreekwoord maakt echter duidelijk dat je goede geslepen mensen moet gebruiken om slechte geslepen types in de kraag te vatten.
Dat heeft niets te maken met etnisch voorkeursbeleid en het toespelen van grote bedragen gemeenschapsgeld aan dubieuze of corrupte figuren.

Wat de politiek doet , is konijnen met konijnen vermenigvuldigen.

Je kunt Rutte, Buma , Pechtold, Asscher, Klaver en hun lokale onderknuppels niet vertrouwen.

23 marielouisevankleinmareslag    
6 maanden geleden door marielouisevankleinmareslag
1
Meld

sja dat geldt ook voor de marokkaanse of turkse politieagent. Eerst islam dan je eigen dna en vervolgens op de 8e plek komt de veiligheid in nederland op de agenda

24 delarosa@europe.com    
6 maanden geleden door [email protected]
4
Meld

Tja dat krijg je ervan als de Nederlander niet meer in aanmerking komt om bij de overheid te werken doordat de buitenlanders voorang krijgen.

25 vis    
6 maanden geleden door vis
4
Meld

Ach, we moeten hier niet meer van opkijken. Dit infiltreren was in Amsterdam toch ook het geval, bij een afdeling? Zal in nog wel meer steden het geval zijn. Het gaat allemaal heel geleidelijk...

26 JJteW    
6 maanden geleden door JJteW
2
Meld

en toch heb je er nog autochtonen bij die dit toejuichen .
islamisering,nee hoor...

27 ongelovenloos    
6 maanden geleden door ongelovenloos
2
Meld

Zelfs in de oudheid kende men dit fenomeen maar noemde het toen "het paard van Troje".

28 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
2
Meld

Alles hier in dit land is blijkbaar mogelijk.
Is te gek voor woorden.!!!
Hoelang pikken we dit allemaal nog.
Want loop de spuigaten uit.

29 annie    
6 maanden geleden door annie
1
Meld

We hebben hier vorig jaar nog voor gestemd. Ik zie het probleem niet.

30 Spraypaint    
6 maanden geleden door Spraypaint
3
Meld

Misschien zetten ze wel door.Maar wat in ieder geval gedaan kan worden is deze info naast dat wat over in Amsterdam bekend is leggen.Zo krijgt men een goed inzicht hoe de manipulaties van (veelal Marokkaanse) salafisten en moslimbroeders verlopen (zie b.v. hoe deze knuffeldeskundigen zich er in Amsterdam op voor lieten staan dat ze zeer succesvol de z.g. radicalisering bestreden, maar ondertussen trachtten om geschikte kandidaten voor jihad te werven!).Hoe deze salafisten en moslimbroeders in Amsterdam, tijdens hun opmars binnen de ambtelijke organisaties van de grootste Nederlandse gemeente, zich bewust niet schroomden om hun 'fair share' aan Taqiyya rond te strooien.Dat zal in Rotterdam wel niet anders zijn.En dan spreken we nog niet eens over persoonlijke verrijking, zoals de rechter in het geval van die Amsterdamse beleidsmedewerker wel bewezen achtte.Ik zou ook nog willen zeggen, kijk ondertussen vooral eens naar de vele machtsposities die deze lieden (salafisten en moslimbroeders) al bij andere overheden en het gezag (onze politiekorpsen) verworven hebben.

31 tegenzinnig    
6 maanden geleden door tegenzinnig
1
Meld

Zulke idiote zaken komen ook echt alleen in dit landje voor waar we vooral graag uitdelen aan mensen met een grote muil zonder inhoud. Als ambtenaar solliciteer je effectiever als je een belachelijk geloof aanhangt, geen woord Nederlands spreekt en graag moppert dat het aan andere ligt.

32 Al    
6 maanden geleden door Al
2
Meld

Wanneer beginnen die noodzakelijke kruistochten?
Kan ik alvast de goedendag slijpen en de olie heetstoken?

33 Jan met de korte achterlul    
6 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
0
Meld

Gewoon de lijsten in de openbaarheid brengen van de partijen die hier onderzoek naar willen doen, naar deze misstanden.
En welke partijen dit niet willen.
Zo weet de Rotterdammer dan wie loyaal is aan zijn stad, en wie niet.
Dan kunnen ze daar rekening mee houden als ze weer gaan stemmen.

34 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Dat krijg je als de politiek weigert te luisteren naar Wilders en het Nederlandse volk. Het is wachten tot de Nederlanders het niet meer nemen. Deze dag nadert met rasse schreden.

35 Johnboy    
6 maanden geleden door Johnboy
2
Meld

@4 Zal wel complotter genoemd worden, maar die mensen weten zeker wel wat zij aan het doen zijn, op een enkeling na misschien. 90% hoeven zij niet eens te denken, dat wordt door Europa beslist.

36 etymologie    
6 maanden geleden door etymologie
2
Meld

Nah weer een extreem rechts draadje volgens de extreemlinkse fobia's.

Niets aan de hand dit moet kunnen in onze geile ehm prachtige multiculti kippenhok

37 Eastwood    
6 maanden geleden door Eastwood
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Verdronken migranten zijn geen afval
Op een heuvel aan de kust van Tunesië ziet Am...

1 dag geleden door Wilmama

Huis kopen om te verhuren: banken springen in...
Wie geld 'over' heeft zoekt naar rendement. D...

17 uur geleden door Wokkel

Trump wil 800 gevangen IS-strijders overdrage...
De Amerikaanse president Donald Trump wil 800...

1 dag geleden door AD

GroenLinks vol jonge, langharige truidragers...
Het is druk op het parkeerterrein van de IJss...

15 uur geleden door Inter

GroenLinks zet vernietiging Israël op de...
Partij van Jesse Klaver schaart zich achter a...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Prof. Zuurbekje
Podcast De Dag: wat moeten we met mensen die ...
https://www.navigator.nl/document/id52a699516...

minder dan een minuut geleden door Prof. Zuurbekje

grovi
Mannenpartij...
Ah, daar zul je de identiteitsmensjes weer he...

minder dan een minuut geleden door grovi

Uit Den Haag
Israël weigert ruim 120 miljoen euro Palesti...
Precies net zoals de Duitse bezetter bepaalt ...

1 minuut geleden door Uit Den Haag

kritischelezer
Paarse Krokodil belemmert Apeldoornse coöper...
Leve de verzekeraars. Geld innen kan heel sne...

1 minuut geleden door kritischelezer

WHuls
Wie is de winnaar van het WNL Op Zondag lijst...
@88Probeer die links maar, dat is feitelijk...

1 minuut geleden door WHuls

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig