U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 1
Kinderdagverblijven laten kinderen te weinig risico's nemen tijdens het spelen. Ze zijn bang voor boze ouders als een kind valt of vrezen een aantekening van de toezichthoudende GGD omdat die de veiligheidsmaatregelen niet goed genoeg vindt. 'Als kinderen geen risico's meer ervaren, kunn ...

7 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1
1

Misschien moeten de huidige ouders eens praten met hun ouders of grootouders. Vroeger waren we minder bekropen. De hele maatschappij is helemaal gericht op beschermen en risicos afwimpelen op de overheid. Zoals de wolven. Te heet weer. Te veel regen. Kind zou zich bezeren als het valt. Wel niet bijvoederen op de oostvaardersplassen.

Ligt het aan mij. Vroeger maakten mensen zich minder druk.

1 rabartels    
7 maanden geleden door rabartels
1
Meld

Zie mijn reactie op dit item
https://www.nieuwskoerier.nl/news/332235-lerarentekort-in-basisonderwijs-vooral-randstad-probleem

Het onderwijs wordt geregeerd door angst. Begint dus al op de kinderdagverblijven. Bang van ouders en van claims. we beginnen een land van schijters te worden. Straks mag het leger niet meer schieten omdat er een gewonde of dode kan vallen.

2 Arista    
7 maanden geleden door Arista
0
Meld

@2 We zijn al lang een land van schijters. Politici lijken niet meer te kunnen staan voor duidelijkheid.

3 bozeman    
7 maanden geleden door bozeman
0
Meld

Tja,vooral kinderen niet leren waar zijn of haar grenzen liggen van wat ze kunnen. Zo leren ze niet wat ze horen te leren gevaar herkennen. Ze kweken watjes op die scholen tegenwoordig .Dat je kinderen beschermd tegen roekeloos gedrag ja maar, zolang dat niet aan de hand is, is er niks mis met een schaafwond of gat in het hoofdje zo leren ze hun de grenzen van kunnen herkennen.

4 Saviro    
7 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@1
Als een kind valt, is dat niet leuk: janken van hier tot Tokyo...
Maar het is ó zo'n goede les voor de volgende keer. Bv om je beter vast te houden op de schommel.

Maar nu wordt die les dus steeds meer en meer onthouden aan de Kids.
Uiteindelijk is het gewoon uitstel-gedrag, want ooit valt dat kind... question

5 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

Er is natuurlijk altijd een spanningsveld. Enerzijds leren kinderen van valpartijen, anderzijds gaat het natuurlijk ook wel eens echt mis. Toen ik nog op de basisschool zat (decennia geleden) brak een schoolgenootje zijn nek en overleed na een val van een klimtoestel op het schoolplein. Dit gebeurde buiten schooltijd.

Wat er veranderd is de afgelopen 20 jaar, is dat dit soort tragische gebeurtenissen nu veel meer in de tijd kunnen gebeuren waarin een bedrijf verantwoordelijk is voor het kind. Bedrijven willen dit soort risico's vermijden vanwege de (financiële) aansprakelijkheid. Dat het ontbreken van risico's nadelige gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van kinderen, zal die bedrijven een zorg zijn. Dat is gewoon simpelweg hun probleem niet, in tegenstelling tot die (financiële) aansprakelijkheid. Het is dus logisch dat bedrijven veel minder risico nemen dan ouders zelf zouden doen; ouders maken namelijk (onbewust?) een afweging tussen de karaktervorming die ontstaat door vallen en opstaan en kleine kans dat een val echt een keer slecht uitpakt.

6 WTR    
7 maanden geleden door WTR
1
Meld

@6 , correct. De hele cultuur is veranderd. En de sneeuwvlokjes creeren speciale sneeuwvlokjes op deze manier die in de maatschappij het niet lang goed uithouden.

7 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

Ik kan me nog herinneren, dat ik wat voorzichtiger speelde nadat een van mijn wondjes werd behandeld met die prikkende jodium die pijnlijker was dan dat schaafwondje.

8 Defcte burger    
7 maanden geleden door Defcte burger
0
Meld

@4 , ook de opvoeding. Ik kreeg was snoep, moest ik week mee doen. Als ik zat te janken bij snoepschap liep moeders gewoon weg.

Tegenwoordig zie je diplomatieke onderhandelingen bij snoepschap tussen moeders en spruit.
Je pakt terouwens de gescheiden moeders er meteen uit, die hebben een schuldgevoel waa je eng an wordt. Een vaderfiguur is heel belangrijk voor de kleintejs.

9 caso    
7 maanden geleden door caso
1
Meld

@8
Ja, had ik ook, maar ik geloof niet dat dat langer dan een half uurtje duurde... question

10 WTR    
7 maanden geleden door WTR
0
Meld

Gewoon thuis opvoeden
Zoals vroeger is veel beter!!!!!

11 Ylliw negarev    
7 maanden geleden door Ylliw negarev
0
Meld

De Ruyters zeggen; "Ja en die tegels komen dan uit China, vol met in de EU verboden kleurstoffen en weekmakers, heeft je kind straks lekker een of andere vreemde kankersoort, lekker he!"

12 De Ruyters van Michiel    
7 maanden geleden door De Ruyters van Michiel
2
Meld

Waar ik me meer zorgen over maak is de manier waarop kinderen opgevoed worden in kinderdagverblijven. Dat lijdt namelijk onder hetzelfde systeem. Een kind begrenzen of zelfs straffen (al is het maar met een reprimande) mag niet. Stel je voor dat de ouders het horen... hun sneeuwvlokje dat iets niet mag en daarop aangesproken wordt...

13 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@13
Zal ik het nog sterker vertellen
Op kinderdagverblijven worden
Crimineeltjes van de toekomst gevormd

14 Ylliw negarev    
7 maanden geleden door Ylliw negarev
0
Meld

@14
Euhm, die stelling heeft wel enige onderbouwing nodig...

15 WTR    
7 maanden geleden door WTR
3
Meld

@1 "De hele maatschappij is helemaal gericht op beschermen en risicos afwimpelen op de overheid. "

Heeft niks met de overheid te maken maar met de neoliberale maatschappij van boekhouders en juristen. Het gaat erom dat als er ergens iets mis gaat iemand juridisch verantwoordelijk gesteld gaat worden. Alles moet in geld uitgedrukt kunnen worden en dus ook (kleine) ongelukjes.

Daarnaast: als iemand zich bijvoorbeeld snijdt of een teen breekt op werk komt de ARBO en een gigtantische papierwinkel voorbij, zeker als het ongeluk een verzuimdag oplevert. De manager heeft er dan veel voor over om dit ongeluk richting privétijd te verschuiven waar nog geen regels voor gelden. De ARBO regels zijn er vanwege de veiligheid maar tevens met de meer verborgen agenda van het bepalen wie juridische aansprakelijk is.

16 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@15
Ze worden allemaal zoetsappig behandeld
En als ze dan een keer tegenspraak krijgen flippen ze allemaal

17 Ylliw negarev    
7 maanden geleden door Ylliw negarev
0
Meld

@9 Mijn kinderen wisten heel goed dat ze met drammen niet ver kwamen maar,eerder de kans liepen meer te verliezen van wat ze wilden. Grenzen stellen maar, wel gewoon kunnen spelen om daar eigen grenzen te leren kennen. Ging dat mis kreeg ik wel weer een telefoontje van school dat er een gebroken arm was. Niet leuk maar, wel een leerproces.

18 Saviro    
7 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@10
Saaie halve uurtjes hebben we gehad question
Zou die tijd nog in te halen zijn .

19 Defcte burger    
7 maanden geleden door Defcte burger
0
Meld

Van Geenstijl.nl :

"... Nou opvoederaars van Nederland, jullie hebben het voor elkaar. Kinderen van Nederland zijn enorme zeiksnuiten.

Kids mogen helemaal niks meer op kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang, omdat pappie en mammie niet willen dat Bloem-Beatrijs d'r poten schaaft. En anders komen de griezels van de GGD wel langs om wat gevaren te duiden. "Zo creëer je een generatie die overal gevaren ziet en heel angstig is", zegt een of andere sportpedagoog. Is niet nieuw (*,*,*), maar deze generatie-NRC aan motorisch gestoorde slampampers zorgt er wel voor dat we nooit meer wereldkampioen worden, Amsterdam is opgezogen door een soja latte cultus en internet langzaam maar zeker wordt opgegeten door hoogsensitieve lichtgeraaktiërs die in iedere tunnel een spookrijder zien. Als kleine Tijmen ondersteboven in de top van een boom wil bungelen, moet-ie dat maar lekker doen. Dondert vanzelf naar beneden, neemt z'n vrienden mee in z'n val, glaasje cola erbij en voetballen met z'n allen. Zonder scheidsje, iedereen Materazzi. ..."


Helemaal mee eens.

20 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
0
Meld

@6 ouders zijn tegenwoordig echt zeikerds geworden. Als een kind een klein schrammetje of blauwe plek heeft na bij oma/opa op bezoek te zijn geweest, krijgt oma /opa eerst een tirade van hier tot ginder en daarna mogen ze de kleinkinderen niet meer zien zonder toezicht. Het probleem ligt echt vaak bij de ouders. Die willen prinsen en prinsesjes. Om vervolgens te klagen dat de generatie van hun kinderen zo verwend wordt.

21 Merlinswit    
7 maanden geleden door Merlinswit
0
Meld

@15 , @14 heeft wel een punt. Ze kennen het woordje NEE niet, en worden dan agressief, en willen iets gewoon hebben, ook al gaat het ten koste van de ander.

Dat zie ik ook in mijn bedrijf, waar op paar afdelingen stagaires lopen. Er is geen team-spirit meer bij opdrachten.

22 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

@5 Ik kan me de film over de jeugd van Johnny Jordaan nog herinneren, zo'n 20 jaar geleden. In de jaren '30 dacht men inderdaad zo. Geschaafde knie, eigen schuld, maar iemand in het oog geraakt en oog eruit, ook eigen schuld, "niet over jammeren en lekker doorspelen, jong." Dan doe me dan maar de overdreven protocollen, waar je maar een paar jaar last van hebt in plaats van het je leven lang missen van dieptezicht of de angst, dat dat ene oog er ook aan gaat.

23 Vilseledd    
7 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@23
Niet alles is zwart of wit ! question
Een kind laat je toch ook niet zomaar de weg over steken. Zo van : "als ze het overleven, komt de rest ook wel goed." question
Maar volwassen worden zonder ervaring aan verdriet en pijn kan niet leiden tot complete mensen.

24 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Fascistische en gevaarlijke’ spe...
De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

1 dag geleden door Moskowfiets

Universitair docent suggereert dat Thierry Ba...
Althans, daar lijkt het met zijn reactie op h...

1 dag geleden door retecool

FvD-voorman Baudet ageert in speech tegen &ls...
De grote winnaar van de provinciale verkiezin...

1 dag geleden door Aardbezie

Geen zetels voor Denk
In de voorlopige uitslag behaalt DENK geen en...

1 dag geleden door Cody


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reagentje
Recidivist Mustapha B. verkracht vrouw met ve...
@19: Ik begrijp de minnen niet. ...

minder dan een minuut geleden door Reagentje

Al
Eerste officiële bevestiging van uitsterven ...
Een botsing en wij met zowat alles wat nu lee...

minder dan een minuut geleden door Al

blauwe_schildpad
Universitair docent bedreigt Baudet’...
@79Vind het opmerkelijk in deze reactie, da...

minder dan een minuut geleden door blauwe_schildpad

TedjeR
Universitair docent bedreigt Baudet...
Bedreigen is een groot woord in deze, maar we...

minder dan een minuut geleden door TedjeR

niet-alles-geloven
Recidivist Mustapha B. verkracht vrouw met ve...
Wel een gewone Nederlandse naam hè....

1 minuut geleden door niet-alles-geloven

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig