Binnenland
  • 0
Het flinke lerarentekort in het basisonderwijs lijkt niet voor heel Nederland op te gaan. In Noord- Oost- en Zuid-Nederland zijn er genoeg leraren, meer dan genoeg zelfs. ...

12 dagen geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

-
"Daar moeten ze in Den Haag echt eens over na gaan denken..."
-
Den Haag is momenteel een dood paard waaraan alleen maar zonder resultaat aan getrokken kan worden. Rutte glimlacht alleen maar als hij weer eens ter verantwoording wordt geroepen omdat hij weer eens de multinationals heeft bevoordeeld. Het is telkens weer "een glas, plas alles weer zoals het was" toneelstukje dat opgevoerd wordt in Den Haag. Veel mensen kunnen het niet meer aanzien.
-
Om dan nog te gaan verwachten dat ze over dit soort dingen in Den Haag gaan nadenken is typisch nepnieuws omdat dat suggereert dat ze in Den Haag over dit soort dingen zouden kunnen nadenken. Dat is gewoon niet zo. "Geld naar de multinationals, de machtigen en rijken", is het motto, verder mag het land in elkaar storten (wat het ook doet). En Rutte blijft er heerlijk onder glimlachen.....
/-
-

1 MrCally1    
12 dagen geleden door MrCally1
1
Meld

In de randstad zijn geen leraren te krijgen omdat de huizen te duur zijn. Dat is volgens mij altijd zo geweest. In Amsterdam bij voorbeeld zijn de huizen altijd duurder geweest dan in het oosten of noorden.
Dat is ook niet het (enige) probleem. Het probleem zijn de ouders en de leerlingen. Te grote klassen met weet ik hoeveel verschillenden culturen en ouders die amper de taal eigen zijn.
Kinderen die geen discipline kennen en docenten bedreigen, docenten die elke scheet moeten rapporteren en bij klachten vaak in het ongelijk worden gesteld. En het probleem geldt niet alleen voor de randstad. In het zuiden van het land zien we steeds meer kinderen naar Belgische scholen gaan. Niet omdat de huizen te duur zijn, maar omdat de docent daar nog iets te zeggen heeft en niet elke dag een grote bek hoeft af te wachten. Maar dat mag natuurlijk allemaal niet gezegd worden. Laten we het op de huisjes houden. De tijd zal het leren.

2 Arista    
12 dagen geleden door Arista
1
Meld

Ik zou ook voor geen geld les willen geven in de Randstad. Kan het een ander dus niet kwalijk nemen als die voor Friesland, Drenthe of Overijssel kiest.

3 Gandalf    
12 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

@2 , goed verwoord. En de leraaren worden ook niet meer gedekt door de directeur. Die wil ook geen gezeik.

4 caso    
12 dagen geleden door caso
0
Meld

Is het probleem in vrijstaat Amsterdam nu groter dan in bv Rotterdam, Utrech, of Den Haag?

5 Gandalf    
12 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

@4 : Mensen moet niet gedekt worden, er moet fair mee worden omgegaan.

6 Wendel    
12 dagen geleden door Wendel
0
Meld

Ik las over US-steden ook dat leraren vaak buiten de stad moeten wonen waar ze lesgeven bij gebrek aan betaalbare woningen.

7 Wendel    
12 dagen geleden door Wendel
0
Meld

@6 , u weet wat ik eigenlijk bedoel te zeggen.

8 caso    
12 dagen geleden door caso
0
Meld

-
Ik voel dat steeds meer mensen door krijgen dat Nederland langzaam maar zeker in elkaar aan het storten is. De kabinetten Rutte, Balkenende en Paars zijn desastreus geweest. Het is voor mij onbegrijpelijk dat er in Nederland zoveel mensen zijn die het wel goed vinden gaan terwijl de zorg, gezondheidszorg, het onderwijs, de politie, justitie, etc etc steeds slechter functioneren.
-
Het lijkt wel of het gebeuren in de tweede oorlog in Nederland zich aan het herhalen is. Weer krijgt de Nederlander de kans om te bewijzen dat hij heldhaftig kan zijn, maar laat deze het aan alle kanten afweten. Hardwerkende en goedwillende mensen proberen er nog iets van te maken en worden alleen maar dwars gezeten. Mensen in de ziekenhuizen, in de wijk, voor de klas, bij de politie, etc etc.
-
Misschien is het zo dat de Nederlander precies gaat krijgen wat ie verdiend. Net zoals in die tweede wereldoorlog. De geschiedenis herhaalt zich. We maken dezelfde fouten, telkens weer, tot ze ons fataal zijn. Lafheid en verkeerde solidariteit zijn de dingen waardoor de Nederlander zijn grip op de situatie aan het verliezen is.
-
Het zal u tijd nog wel duren, denkt u, maar die laatste jaren zullen vreselijk zijn....
En ach, uw kinderen....
/-
-

9 MrCally1    
12 dagen geleden door MrCally1
0
Meld

@9 : U bent dus geen Nederlander. En u zit dus als enige niet shocking klem linksaf of rechtsaf. Hebt u nou nog niet door dat groep voor groep alle mensen bang zijn gemaakt, gewoon door ze om een hoekje te bedreigen in het voortbestaan, doordat ze, om maar iets te noemen, hun baan kunnen verliezen door een foute mening te ventileren, ofwel doordat de staat dat afdwingt, ofwel doordat die schreeuwers de baas opbellen? Gaat u uw gezin en kinderen eraan wagen, of gaat u alleen op anderen zitten zeiken dat ze zo laf zouden zijn "net als in WOII"?

Mensen maken het steeds bonter met ons tot op het bot beledigen, en te beweren dat we krijgen wat we verdienen. Denkt u nou echt dat de verkiezingen nog eerlijk toegaan, na alles dat de overheid gewoon openlijk flikt? Ze strepen alles door met een dikke zwarte viltstift als je documenten opeist na een jarenlange, peperdure, moeizame rechtsstrijd op grond van Wet Openbaarheid Bestuur, bijvoorbeeld. Als je je verzet zoals de Friezen, krijg je gelijk draconische straffen, volkomen disproportioneel, in je mik gesplitst. Overal worden we begluurd en afgeluisterd, het panopticum effect doet zijn werk, en wij durven niet omdat we lafaards zouden zijn?

10 Wendel    
11 dagen geleden door Wendel
2
Meld

Juist de arbeiders, die het eerst klem komen te zitten bij crises en onrecht, en die dus ook het eerst gaan rellen, die zijn het hardst in de tang genomen, en alle spontane manieren waarop ze vroeger met elkaar in contact kwamen, zijn zorgvuldig verwijderd. Ze mogen nergens onder elkaar zijn en worden gelijk geïnfiltreed als er maar een vermoeden bestaat dat ze misschien wel nationalisten zijn en de koppen bij elkaar aan het steken. Ze worden gelijk tot staatsvijand verklaard en gedemoniseerd in de media, met naam en toenaam en foto erbij.

Mensen als u lijken wel anderen te willen stimuleren, hun camouflage af te werpen en zich te laten afschieten, ofzo.

11 Wendel    
11 dagen geleden door Wendel
2
Meld

@10 @11
-
Mensen hebben zelfs nu nog de mogelijkheid om volledig anoniem een politieke keuze. Men blijft kiezen voor de neoliberale partijen in het neoliberale blok (VVD, D66, CDA, PvdA, GL, CU en SGP). Dit kiezen kan in Nederland nog steeds geheel zonder gevaar voor eigen leven.
-
De neoliberale partijen hebben het juk vervaardigd waarmee zij het volk op de tredmolen dwingen. En zelfs nu nog denken mensen erover om neoliberaal te stemmen. Ze geloven de sprookjes van Rutte, Pechtold, en kornuiten. Terwijl de neoliberale misdaad steeds openlijker gebeurt. Als het volk deze professionele volksverlakkers het mandaat blijven geven kan ik niets anders dan constateren dat dit volk het juk en de tredmolen verdient.
/-
-

12 MrCally1    
11 dagen geleden door MrCally1
0
Meld

Zorgen, dat er betaalbare woningen in de Randstad zijn en dat is geen 1200 euro huur per maand, wat sommige verhuurders denken.

13 Vilseledd    
11 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

@1 Er is inderdaad totaal geen visie op waar het met het land naar toe moet. Er is wat gekeuveld over de uitspraken van Stef Blok, de dividendbelasting, Trump en Turkije, maar over hoe problemen als huisvesting en arbeidsmarkt aangepakt moeten worden, hoor je niets.

14 Vilseledd    
11 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Slechte peilingen Trump leiden tot bezorgdhei...
Naarmate de middentermijnverkiezingen voor he...

16 uur geleden door Denisova

'Trump schaft strenge milieuregels voor...
De Amerikaanse president Donald Trump gaat di...

24 uur geleden door Nu.nl

Ex-advocaat Trump beschuldigt president onder...
Michael Cohen pleit schuldig voor New Yorkse...

8 uur geleden door Denisova

Pakistan boos op Nederland om cartoonwedstrij...
Pakistan heeft de afgezant van Nederland op h...

16 uur geleden door RTL Nieuws

Kritisch Prikken liegt over mazelen
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (...

9 uur geleden door chouffleur


ADVERTENTIE


Laatste reacties
chouffleur
Kind aan riempje steeds normaler: 'Beter een ...
Mijn kinderen, tweeling, gingen altijd aan de...

minder dan een minuut geleden door chouffleur

Roy-050
Dieven stelen huissleutels van toeristen op r...
Ik verbaas mij steeds meer over dit soort ver...

1 minuut geleden door Roy-050

No newstoday
Albert Heijn start proef ‘Vind mijn product...
Ik krijg een puntkop van zo’n super.Ik wi...

1 minuut geleden door No newstoday

gaulette
VodafoneZiggo komt met internet van glasvezel...
@1 Wij hebben totaal geen klachten over het b...

1 minuut geleden door gaulette

Johnboy
''I love Hitler petten'' vinden gretig aftrek...
@627 Sorry, verkeerd draadje. Deze opmerking ...

1 minuut geleden door Johnboy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig