U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Het flinke lerarentekort in het basisonderwijs lijkt niet voor heel Nederland op te gaan. In Noord- Oost- en Zuid-Nederland zijn er genoeg leraren, meer dan genoeg zelfs. ...

7 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

-
"Daar moeten ze in Den Haag echt eens over na gaan denken..."
-
Den Haag is momenteel een dood paard waaraan alleen maar zonder resultaat aan getrokken kan worden. Rutte glimlacht alleen maar als hij weer eens ter verantwoording wordt geroepen omdat hij weer eens de multinationals heeft bevoordeeld. Het is telkens weer "een glas, plas alles weer zoals het was" toneelstukje dat opgevoerd wordt in Den Haag. Veel mensen kunnen het niet meer aanzien.
-
Om dan nog te gaan verwachten dat ze over dit soort dingen in Den Haag gaan nadenken is typisch nepnieuws omdat dat suggereert dat ze in Den Haag over dit soort dingen zouden kunnen nadenken. Dat is gewoon niet zo. "Geld naar de multinationals, de machtigen en rijken", is het motto, verder mag het land in elkaar storten (wat het ook doet). En Rutte blijft er heerlijk onder glimlachen.....
/-
-

1 MrCally1    
7 maanden geleden door MrCally1
1
Meld

In de randstad zijn geen leraren te krijgen omdat de huizen te duur zijn. Dat is volgens mij altijd zo geweest. In Amsterdam bij voorbeeld zijn de huizen altijd duurder geweest dan in het oosten of noorden.
Dat is ook niet het (enige) probleem. Het probleem zijn de ouders en de leerlingen. Te grote klassen met weet ik hoeveel verschillenden culturen en ouders die amper de taal eigen zijn.
Kinderen die geen discipline kennen en docenten bedreigen, docenten die elke scheet moeten rapporteren en bij klachten vaak in het ongelijk worden gesteld. En het probleem geldt niet alleen voor de randstad. In het zuiden van het land zien we steeds meer kinderen naar Belgische scholen gaan. Niet omdat de huizen te duur zijn, maar omdat de docent daar nog iets te zeggen heeft en niet elke dag een grote bek hoeft af te wachten. Maar dat mag natuurlijk allemaal niet gezegd worden. Laten we het op de huisjes houden. De tijd zal het leren.

2 Arista    
7 maanden geleden door Arista
1
Meld

Ik zou ook voor geen geld les willen geven in de Randstad. Kan het een ander dus niet kwalijk nemen als die voor Friesland, Drenthe of Overijssel kiest.

3 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@2 , goed verwoord. En de leraaren worden ook niet meer gedekt door de directeur. Die wil ook geen gezeik.

4 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

Is het probleem in vrijstaat Amsterdam nu groter dan in bv Rotterdam, Utrech, of Den Haag?

5 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@4 : Mensen moet niet gedekt worden, er moet fair mee worden omgegaan.

6 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Ik las over US-steden ook dat leraren vaak buiten de stad moeten wonen waar ze lesgeven bij gebrek aan betaalbare woningen.

7 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@6 , u weet wat ik eigenlijk bedoel te zeggen.

8 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

-
Ik voel dat steeds meer mensen door krijgen dat Nederland langzaam maar zeker in elkaar aan het storten is. De kabinetten Rutte, Balkenende en Paars zijn desastreus geweest. Het is voor mij onbegrijpelijk dat er in Nederland zoveel mensen zijn die het wel goed vinden gaan terwijl de zorg, gezondheidszorg, het onderwijs, de politie, justitie, etc etc steeds slechter functioneren.
-
Het lijkt wel of het gebeuren in de tweede oorlog in Nederland zich aan het herhalen is. Weer krijgt de Nederlander de kans om te bewijzen dat hij heldhaftig kan zijn, maar laat deze het aan alle kanten afweten. Hardwerkende en goedwillende mensen proberen er nog iets van te maken en worden alleen maar dwars gezeten. Mensen in de ziekenhuizen, in de wijk, voor de klas, bij de politie, etc etc.
-
Misschien is het zo dat de Nederlander precies gaat krijgen wat ie verdiend. Net zoals in die tweede wereldoorlog. De geschiedenis herhaalt zich. We maken dezelfde fouten, telkens weer, tot ze ons fataal zijn. Lafheid en verkeerde solidariteit zijn de dingen waardoor de Nederlander zijn grip op de situatie aan het verliezen is.
-
Het zal u tijd nog wel duren, denkt u, maar die laatste jaren zullen vreselijk zijn....
En ach, uw kinderen....
/-
-

9 MrCally1    
7 maanden geleden door MrCally1
0
Meld

@9 : U bent dus geen Nederlander. En u zit dus als enige niet shocking klem linksaf of rechtsaf. Hebt u nou nog niet door dat groep voor groep alle mensen bang zijn gemaakt, gewoon door ze om een hoekje te bedreigen in het voortbestaan, doordat ze, om maar iets te noemen, hun baan kunnen verliezen door een foute mening te ventileren, ofwel doordat de staat dat afdwingt, ofwel doordat die schreeuwers de baas opbellen? Gaat u uw gezin en kinderen eraan wagen, of gaat u alleen op anderen zitten zeiken dat ze zo laf zouden zijn "net als in WOII"?

Mensen maken het steeds bonter met ons tot op het bot beledigen, en te beweren dat we krijgen wat we verdienen. Denkt u nou echt dat de verkiezingen nog eerlijk toegaan, na alles dat de overheid gewoon openlijk flikt? Ze strepen alles door met een dikke zwarte viltstift als je documenten opeist na een jarenlange, peperdure, moeizame rechtsstrijd op grond van Wet Openbaarheid Bestuur, bijvoorbeeld. Als je je verzet zoals de Friezen, krijg je gelijk draconische straffen, volkomen disproportioneel, in je mik gesplitst. Overal worden we begluurd en afgeluisterd, het panopticum effect doet zijn werk, en wij durven niet omdat we lafaards zouden zijn?

10 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Juist de arbeiders, die het eerst klem komen te zitten bij crises en onrecht, en die dus ook het eerst gaan rellen, die zijn het hardst in de tang genomen, en alle spontane manieren waarop ze vroeger met elkaar in contact kwamen, zijn zorgvuldig verwijderd. Ze mogen nergens onder elkaar zijn en worden gelijk geïnfiltreed als er maar een vermoeden bestaat dat ze misschien wel nationalisten zijn en de koppen bij elkaar aan het steken. Ze worden gelijk tot staatsvijand verklaard en gedemoniseerd in de media, met naam en toenaam en foto erbij.

Mensen als u lijken wel anderen te willen stimuleren, hun camouflage af te werpen en zich te laten afschieten, ofzo.

11 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@10 @11
-
Mensen hebben zelfs nu nog de mogelijkheid om volledig anoniem een politieke keuze. Men blijft kiezen voor de neoliberale partijen in het neoliberale blok (VVD, D66, CDA, PvdA, GL, CU en SGP). Dit kiezen kan in Nederland nog steeds geheel zonder gevaar voor eigen leven.
-
De neoliberale partijen hebben het juk vervaardigd waarmee zij het volk op de tredmolen dwingen. En zelfs nu nog denken mensen erover om neoliberaal te stemmen. Ze geloven de sprookjes van Rutte, Pechtold, en kornuiten. Terwijl de neoliberale misdaad steeds openlijker gebeurt. Als het volk deze professionele volksverlakkers het mandaat blijven geven kan ik niets anders dan constateren dat dit volk het juk en de tredmolen verdient.
/-
-

12 MrCally1    
7 maanden geleden door MrCally1
0
Meld

Zorgen, dat er betaalbare woningen in de Randstad zijn en dat is geen 1200 euro huur per maand, wat sommige verhuurders denken.

13 Vilseledd    
7 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@1 Er is inderdaad totaal geen visie op waar het met het land naar toe moet. Er is wat gekeuveld over de uitspraken van Stef Blok, de dividendbelasting, Trump en Turkije, maar over hoe problemen als huisvesting en arbeidsmarkt aangepakt moeten worden, hoor je niets.

14 Vilseledd    
7 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Fascistische en gevaarlijke’ spe...
De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry...

18 uur geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

1 dag geleden door Moskowfiets

FvD-voorman Baudet ageert in speech tegen &ls...
De grote winnaar van de provinciale verkiezin...

1 dag geleden door Aardbezie

Winnaar Baudet eist koppen van meerdere kabin...
Daags na de verkiezingen toont Forum voor Dem...

17 uur geleden door AD

Geen zetels voor Denk
In de voorlopige uitslag behaalt DENK geen en...

21 uur geleden door Cody


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reagurius
De eerste gefossiliseerde vogel met een ei in...
Een nieuwe ouwe soort moet het misschien gaan...

minder dan een minuut geleden door Reagurius

BlackNinja
Israël is de 13de gelukkigste natie volgens ...
@2 duh dat is een no brainer ;-)...

minder dan een minuut geleden door BlackNinja

Katte_kop
’AIVD: Britse shariageleerde heimelijk op H...
Een heus ISIS-lyceum, waar een klein land gro...

1 minuut geleden door Katte_kop

griepje
Joden hebben meer macht nodig, niet minder, o...
Israel wil alle Arabieren moslims christenen ...

1 minuut geleden door griepje

Weet geen naam
Trump Rusland collusion , is het waar ?...
Oh, youtube.Dan moet het wel waar zijn......

1 minuut geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig