Buitenland
  • 3
De rechts-populistische Zweden Democraten hebben in een campagnefilm de aanval geopend op de regerende Sociaaldemocraten. Die laatste partij zou een racistisch verleden hebben. Incorrect en misleidend, zeggen Zweedse historici over de beweringen. ...

13 dagen geleden door Likopstuk

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
1
LEES MEER OVER

Dit, aldus de mening van een deugend broodschrijvertje van de Volkskrant.
De weg met ons krant bij uitstek.

1 Positivo    
13 dagen geleden door Positivo
11
Meld

Nou nee, net als elders in Europa stonden socialisten vooraan bij het omarmen van nazisme en het achterstellen van de autochtonen

2 chouffleur    
13 dagen geleden door chouffleur
12
Meld

De populisten winnen hun Zweedse zieltjes net als elders vooral met hun harde immigratiestandpunten.
Uiteraard het is een gore bende daar inmiddels

3 chouffleur    
13 dagen geleden door chouffleur
12
Meld

Links was wel racistisch. 80 jaar geleden hebben nationaal-SOCIALISTEN (links dus) de het joodse ras getracht uit te roeien. En het was ze nog bijna gelukt ook. Gelukkig kwamen de échte nationalisten in het verzet. En nu probeert links het weer....

4 Anti-links    
13 dagen geleden door Anti-links
10
Meld

Kijk maar naar de huidige labour standpunten in het vk, gedomineerd door islam

5 chouffleur    
13 dagen geleden door chouffleur
9
Meld

@2 Niets van de geschienis geleerd?

De nazi's kwamen voor uit de rechtse Freikorpsen die de socialistische en marxistische opstand in Duitsland hebben neergeslagen. Hitler zag een noodzaak om een tweede opstand te voorkomen en heeft daarom de socialisme gebruikt om ook hen aan zijn rechtse politiek te binden.

Dit soort semizwakzinnige geschiedsvervalsing die je hier neerplempt komt veel beter tot zijn recht op Stormfront.org en andere sites voor extreemrechtse gekkies.

6 Keerzijde    
13 dagen geleden door Keerzijde
4
Meld

@6 "Hitler zag een noodzaak om een tweede opstand te voorkomen en heeft daarom de socialisme gebruikt om ook hen aan zijn rechtse politiek te binden."
En socialisme liet zich ook gewillig gebruiken

7 chouffleur    
12 dagen geleden door chouffleur
8
Meld

@4 aangetoonde leugens die u poneert.

kennelijk bent u niet slimmer.

8 TedjeR    
12 dagen geleden door TedjeR
8
Meld

@7 De rechtse nazi's incl. Hitler zijn via geweld aan de macht gekomen. Alles wat hen in de weg stond werd eenvoudigweg afgemaakt.

Als het aan de socialisten en marxisten had gelegen dan hadden ze rechts buitenspel gezet, maar rechts is nooit vies geweest van het toepassen van geweld. Links had geen keuze en werden keihard onderdrukt.

9 Keerzijde    
12 dagen geleden door Keerzijde
1
Meld

@8 socialisten zijn links. De Nazis waren dus links. Ook de kleur rood wordt altijd gebruikt door linkse partijen. Den Uyl was ook fan van de NSDAP. De PVDA heette toentertijd SDAP wat op NSDAP lijkt. In Zweden waren die gelijkenissen er dus ook.

10 Anti-links    
12 dagen geleden door Anti-links
6
Meld

@10 ,

en, kleuterschool ooit afgemaakt?
Zo te lezen niet.

11 jodelatedieho    
12 dagen geleden door jodelatedieho
3
Meld

@10 Je bent aan het cherry picken. Diverse partijen liepen liepen achter de rechtse nazi's aan, van de SGP tijdens de oorlog tot de VVD na de oorlog. Die bewondering bestond veelal uit hoe het land vanuit een economische afgrond uitgroeide tot een machtige welvaartsstaat, zogenaamd o.l.v. een sterke leider.

12 Keerzijde    
12 dagen geleden door Keerzijde
1
Meld

@6 Keerzijde
"Hitler zag een noodzaak om een tweede opstand te voorkomen en heeft daarom de socialisme gebruikt om ook hen aan zijn rechtse politiek te binden."

Aha, zat het zo?
Volgens Wikipedia sloot Hitler zich in 1919 aan bij de DAP. Duitse Arbeider Partij.
Een partij voor de ARBEIDERS (historische FEITEN). . Socialistische partij dus. In 1921 werd de partij de NSDAP en Hitler werd de leider ervan.

De partij is vanaf het begin aan links/socialistisch geweest, en wilde de arbeiders "verheffen". En is daar voor een groot deel ook in geslaagd. De omstandigheden van de Duitse arbeiders waren veel beter dan in de omringende landen. (dat zijn historische feiten).
Wat dat gedeelte betreft was het dus wel een succes.
Alleen door het oorlogvoeren (de vele fouten daarbij) is de boel uiteindelijk totaal in elkaar geklapt. En de Nazi's hebben natuurlijk genocide gepleegd en andere oorlogsmisdaden.

13 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
5
Meld

Net als de huidige socialisten in Nederland zijn de socialisten in Zweden ook racisten en discrimineren ze hun eigen "ras" waar ze maar kunnen.
In Verenigd Koninkrijk, Frankrijk Duitsland Belgie hetzelfde laken een pak.

Op meerdere manieren zijn het racisten. Ten eerste discrimineren ze hun eigen blanke inwoners tegenover buitenstaanders.
En mensen die donkerder zijn of pikzwart ziet links als inferieur/zielig/minder. Die moeten constant geholpen worden, beschermd gekoesterd gepamperd.
Blijkbaar omdat ze niet voor vol worden aangezien? Ook homo's moeten het ontgelden. Die zijn "bijzonder" "anders" "speciaal", dat wordt altijd benadrukt door links.

14 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
7
Meld

@13 "De Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) was de partij die op 24 februari 1920 ontstond uit de Duitse Arbeiderspartij (DAP, Deutsche Arbeiterpartei). De NSDAP had als politieke ideologie het nationaalsocialisme, een mix van extreem nationalistische, extreem-rechtse en extreem racistische denkbeelden, met als boegbeeld Adolf Hitler. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialistische_Duitse_Arbeiderspartij

Inderdaad 1919, het jaar dat de socialistische opstand door de rechtse Freikorpsen de kop werd ingedrukt en hun leiders als Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht elimineerden. Dat Hitler voorzag de ontstane leemte te moetren opvullen met een socialistisch alternatief benoemde ik al in @6

15 Keerzijde    
12 dagen geleden door Keerzijde
2
Meld

@4 Wat een smerige poging tot geschiedsvervalsing is dit. Doet u dit expres of bent u werkelijk zo onwetend?

Het Nationaal Socialisme was een extreemrechtse ideologie. Adolf Hitler heeft de term ‘socialisme’ en de kleur rood gekaapt vanwege de opkomende populariteit van het socialisme en communisme in die tijd. Maar toen ze eenmaal aan de macht waren kwam de aap als snel uit de mouw. De Socialisten, Communisten en Sociaal-Democraten (kortom alle linkse stromingen in het Duitse parlement) waren de eersten die naar de concentratiekampen werden gestuurd. Daarna iedereen die niet over bewijs van een zuivere Arische afstamming beschikte. Klinkt ongeveer als uw natte droom. Is ook niet gek want u bent gewoon een fervente neo-nazi, al lijkt u dat zelf nog niet helemaal te beseffen.

Saillant detail is overigens dat juist socialisten het overgrote deel van het verzet vormden in West-Europa. Nationalisten waren vaak juist collaborateurs.

U heeft het dus gepresteerd letterlijk alle historische feiten compleet om te draaien. Snel terug naar school u!

16 Gewoon een student    
12 dagen geleden door Gewoon een student
4
Meld

Voor de tweede wereldoorlog was eugenetica onder socialisten populair in hun streven om de wereld te verbeteren.

In Zweden werden onder dwang 62.000 onderontwikkelde vrouwen uit arme (vaak niet-Zweedse) bevolkingsgroepen gesteriliseerd in een periode van veertig jaar. Soortgelijke dingen gebeurden met geestelijk gehandicapt verklaarde mensen in Canada, Australië, Noorwegen, Finland, Estland, Zwitserland en IJsland.

In Amerika was eugenetica populair bij de Human Betterment Foundation van vooral democraten. Tussen 1907 en 1963 werden in de VS onder eugenetische wetgeving meer dan 64.000 mensen gedwongen gesteriliseerd.

In deze tijden werd eugenetica door velen gezien als wetenschappelijk en vooruitstrevend. Na de Holocaust ontstond een taboe ten aanzien van eugenetica en werd het verworpen als mensonwaardig.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eugenetica

17 Dune    
12 dagen geleden door Dune
2
Meld

@16 Voor WOII was er onder socialisten - zoals Joop den Uyl - veel sympathie voor Hitler en de NSDAP. Pas toen het te laat was kwamen ze tot inkeer. Nu herhaalt de geschiedenis zich weer met de sympathie van links voor de islam.

18 Dune    
12 dagen geleden door Dune
3
Meld

@16 Waar je op reageert zijn de losers van de samenleving. Zwaar onder de drugs, mentaal instabiel, laag opleidingsniveau, oftewel zij kennen hun plek maar ook weer niet. Wat moet je met dit soort gedragsgestoorden?

19 User76    
12 dagen geleden door User76
1
Meld

@17 ,

"Voor de tweede wereldoorlog was eugenetica onder socialisten populair in hun streven om de wereld te verbeteren."

Weer aan het duimzuigen knul?

20 jodelatedieho    
12 dagen geleden door jodelatedieho
1
Meld

@20 Dune is nog aan het puberen ...

21 User76    
12 dagen geleden door User76
3
Meld

@17 "De dominante positie van de Scandinavische sociaal-democratie vanaf de jaren dertig van deze eeuw, heeft onder meer geresulteerd in door de staat afgedwongen eugenetische maatregelen, gericht op de ‘zuivering van het ras’ en op de realisatie van een volmaakte verzorgingsmaatschappij." http://www.onvoltooidverleden.nl/index.php?id=188

22 Dune    
12 dagen geleden door Dune
0
Meld

@4 In welk parallel universum was dat ?

23 RonMVV    
12 dagen geleden door RonMVV
2
Meld

@22 Je doelt hier op het toen heersende nationaal-socialisme was rechts achter een links-sociaal masker, ook in Zweden. Dat Zweden en Zwitserland z.g. neutraal waren in die periode is een fabel, beide landen steunden de nazi's zowel financieel als indusrtieel en dat was ook de reden waaron zij met rust werden gelaten.

De eugenetica was een theorie van de elite, het rechtse grootkapitaal met Rockefeller als grote promotor. > The Rise of Eugenics - Why Big Oil Conquered The World https://www.corbettreport.com/bigoil/

Dat het nationaal-socialisme rechts was bleek ook duidelijk uit de Röhm-Putsch,
"Naast vooraanstaande SA-ers, liet Hitler ook enkele linkse kopstukken uit de NSDAP vermoorden – onder wie Gregor Strasser -, evenals prominent anti-nazi’s als voormalig generaal en rijkskanselier Kurt von Schleicher, publicist Fritz Gerlich en de politicus Gustav von Kahr."

"Hitler stoorde zich aan de linkse sympathieën binnen de SA en was bang dat de SA, die probeerde om de Wehrmacht te vervangen, te veel invloed kreeg." https://historiek.net/nacht-van-de-lange-messen-rohm-putsch/72689/

24 Keerzijde    
11 dagen geleden door Keerzijde
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Ex-advocaat Trump beschuldigt president onder...
Michael Cohen pleit schuldig voor New Yorkse...

10 uur geleden door Denisova

Slechte peilingen Trump leiden tot bezorgdhei...
Naarmate de middentermijnverkiezingen voor he...

18 uur geleden door Denisova

'Trump schaft strenge milieuregels voor...
De Amerikaanse president Donald Trump gaat di...

1 dag geleden door Nu.nl

Pakistan boos op Nederland om cartoonwedstrij...
Pakistan heeft de afgezant van Nederland op h...

18 uur geleden door RTL Nieuws

Kritisch Prikken liegt over mazelen
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (...

11 uur geleden door chouffleur


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Nos Calan Gaeaf (s7p)
Google aangeklaagd om ongewild opslaan van lo...
Goede zaak, maar ik blijf erbij dat Europa zi...

minder dan een minuut geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)

jantje van leiden
Grote doorbraak in zaak-Nicky Verstappen: 'St...
@26 Uiteraard is er een dader maar in een ond...

minder dan een minuut geleden door jantje van leiden

Mariska3
Kind aan riempje steeds normaler: 'Beter een ...
@18 en @92 ; Een kind kan de wereld misschien...

minder dan een minuut geleden door Mariska3

Gratiebarmhart
Echt bizar, @MinBZK heeft speciale website me...
misdadige maar we zien steeds meer hoe lonend...

minder dan een minuut geleden door Gratiebarmhart

DWZ
'De Europese steunpakketten zijn niet bij de ...
De Griekse burger profiteert er niet van.De...

1 minuut geleden door DWZ

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig