door Hangingmen in Binnenland  ·  100 Reacties

  • 8
  • 818x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Zo, wat lul jij jezelf hier ontiegelijk vast.

Acht talen lijkt mij niet nodig daar het gros Nederlands of Engels spreekt.

*drops mic*

4
51 Bluth

@51
Een Duitser spreekt Duits en een Fransman Frans...
Die honderden talen zijn dus niet nodig..

8
52 GreyB

@47 Het punt is dat met deze app hopelijk het werk van ambulancebroeders wordt vereenvoudigd. Het toevoegen van meer taken kost geld.

Bovendien moet de ambulancebroeder ook nog in staat zijn te herkennen welke taal gekozen moet worden.

Ik heb liever NU een achttalige app die het werk vereenvoudigd dan ooit eentje met honderd waarvan er negentig niet gebruikt worden.

6
53 Smiling

Dit item geeft eens te meer aan wat het belang van "meertaligheid" is.
Zeker als men zich vestigd in een niet thuisland.
Lijkt mij enorm belangrijk om zo snel als maar mogelijk de taal van het gastland te leren spreken.
Hoe belastend is het niet om in een gastland een tolk in te moeten schakelen om een medisch probleem aan te kaarten.
Deze "app" lijkt nuttig maar is ergens een prikkel om de taal van je gastland niet te hoeven leren: "de gastgever dient mij maar te verstaan c.q. begrijpen".
Ja, maar een Pools internationaal chauffeur? Leuk voorbeeld maar van een internationaal chauffeur mag minstens verwacht worden dat hij de Engelse taal ook machtig is.

In mijn optiek is het verstekken en beschikbaar stellen van dit soort "app`s" een negatieve prikkel welke basis taalkennis van het gastland te dienen leren in de weg staat.

2
54 Bezorgde Europeaan

* Verwijderd door de redactie *

55 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

56 E.Meel

@54 Ik zie het anders. Ik zie deze app als een hulpmiddel voor het ambulancepersoneel om te achterhalen welke hulp een patiënt nodig heeft.

Dat iemand denkt: ‘Mooi, ik hoef geen Nederlands te leren want in de ambulance hebben ze een vertaal-app’ lijkt mij buitengemeen onwaarschijnlijk.

8
57 Smiling

@56 E.Meel,

kunt U uitleggen wat U bedoeld met: "Hoe is ambulancevervoer een reden om wel of niet een taal te leren?" Komt op mij wat "wazig" over.
Bedoelt U dat ambulancevervoerders alle talen dienen te spreken? Bedoelt U dat het ambulancepersoneel alle talen dient te spreken? Ofwel een werkelijk onduidelijke vraag.

0
58 Bezorgde Europeaan

@20 dat die app niet gemaakt en gebruikt wordt bij het inburgeren!
Je leert de taal sneller als je de zinnen hoort (spraakfunctie) die je zelf vaak gebruikt.
Als de app dan ook nog uit te lezen is door de begeleiding zodat duidelijk is of er wel geoefend wordt en aan welke zinnen behoefte is... ik zie het nut wel...

Voor wat betreft dit artikel: straks is het een app zodat de Arabisch sprekende ambulancebroeders zich verstaanbaar kunnen maken bij Nederlanders. question

1
59 Aunti

@59 Aunti,

zo`n gek idee is Arabisch sprekende ambulancebroeders nog niet.
Kan veel geweld tegen ambulancebroeders in bepaalde Nederlandse wijken (bijv. de Schilderswijk) schelen.
Wel weer pech voor Nederlands sprekende Nederlanders. question

1
60 Bezorgde Europeaan

@18
“Asielzoekers komen niet voor vakantie, maar uit conflictzones waar ze alles moeten achterlaten, niet wetende waar ze uiteindelijk belanden. ”

Onzin,
De asielzoeker komt willens en wetens naar Nederland omdat Nederland over heel de wereld hoogaangeschreven staat om z’n ruimhartige vluchtelingen’beleid’ en bijhorend socialevoorzieningen en gezinsherenigings beleid en daar komt nu dan ook nog eens zo’n ‘vertaal app’ bij,zodat ze zich werkelijk nergens meer zorgen om hoeven te maken....

6
61 Hangingmen

In het ziekenhuis gebruiken we al een geruime tijd Google Translate.
Daar zit ook een spreek en luister functie op.
Dus waarom weer veel geld uitgeven voor iets wat al uitgevonden is en ook gratis voorhanden ?

We krijgen de laatste tijd wel steeds vaker te maken met patiënten die letterlijk geen enkel woord Nederlands Engels of Duits kunnen spreken …. daarnaast nog een 4 persoonskamer opeisen alleen voor zichzelf, met de gehele dag ( hoezo bezoektijden ?) en met massa's bezoek ( gewoon 5/6 man tegelijk ) binnenkomen.
En ja, dat wordt allemaal maar weer toegestaan.... uit angst voor de dreigementen van de familie.

4
62 FeHa

@63 Waarom niet Google Translate? Simpel, omdat er niet overal Wifi beschikbaar is.
Ik weet niet in welk ziekenhuis u werkt maar uw verhaal komt erg onwaarschijnlijk over. Ziekenhuizen in Nederland moeten gewoon productie draaien en dat gaat niet als je de hoeveelheid patienten verminderd met 75%.

6
63 Zucht

Ah, @63 is voor @62 natuurlijk.

4
64 Zucht

@64 Wat lul je nu? In het ziekenhuis hebben we overal Wifi !
Daarnaast heb je ook geen Wifi nodig om Google Translate te gebruiken.... of snap je soms niets van deze techniek ? Een simkaart (databundel) is al genoeg!

En hoe denk je dat de verpleegkundigen en artsen communiceren met de zoveelste Pool of Turk die geen enkel woord snapt van wat je zegt ?
Hoe gaat het met U: Aaaduh of Mbool ( blijkt pijn te betekenen in Turks / Pools )
Tolken kennen we niet!
In sommige gevallen is er wel eens een kind die helpen kan.... maar sommige dingen kun / mag je een kind gewoon ook niet laten horen.

4
65 FeHa

@63 Blijkbaar snap jij wel meer niet.
We hanteren zelfs al regelmatig blok-bedden dankzij het alsmaar toenemende personeelstekort.

Toch gebeurd het regelmatig …. zelfs steeds vaker.... privé kamertjes voor dit soort types.
Het meest frustrerende is dat als er een InDeWarrie binnenkomt, dat we dan plots geen kamer hebben, en dat deze dan in een 6-persoons kamer komt te liggen… schreeuwend tussen anderen.

3
66 FeHa

Naast de agressie training ook arabisch voor dummies.

0
67 caso

* Verwijderd door de redactie *

68 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

69 E.Meel

** gebruiker verwijderd **

@62 Mensen die geen enkel woord Nederlands, Engels of Duits kunnen spreken maar wél een vierpersoons kamer opeisen. #hoedan?

70 verwijderd23941

Tot nu toe 70 reacties waarbij het voornamelijk gaat over het Nederlands spreken van mensen die hier wonen.

Maar hoe zit het met vakantiegangers die medische hulp dringend nodig hebben?

Hoeveel mensen leren eerst bijv. Spaans vóór ze daar op vakantie gaan? Hoeveel Spanjaarden komen hier voor een vakantie? En alle andere anderstaligen zoals bijv. Chinezen!

Wie van de reageerders hier kan probleemloos in een vreemde taal uitleggen wat zijn / haar eventuele medische probleem is? In het Frans, Duits, Engels als dat nodig mocht zijn tijdens een verblijf in het buitenland?

Mensen van buitenlandse bedrijven die hier een paar dagen / weken / maanden verblijven voor hun werk?

Maar ja : Dit is Nieuwskoerier en dus gaat de belangstelling weer alleen uit naar Marokkanen, Turken, enz. en wordt er verder absoluut niet nagedacht!

7
71 =*(++)*=

Hulp ontvangen is een kado!

Als ze dat niet willen laat ze dan lekker liggen regelen ze het maar met hun familie en andere schreeuwers die allemaal precies weten wat er moet gebeuren!

1
72 Zie Hier

@65 U heeft vast in het ziekenhuis overal wifi. Maar dit is een app voor ambulancepersoneel. U weet wel, die mensen die patienten naar het ziekenhuis toe brengen. Die komen dus nogal eens bij mensen thuis, of halen letterlijk mensen van de straat. Geen wifi dus, en ook niet overal 3G. Data downloaden is overigens nogal duur, een app is waarschijnlijk veel goedkoper.
Ik begrijp uw post inderdaad niet, als u bedden blokt vanwege het personeelstekort is het niet de schuld van die ene patient die wel een bed kreeg dat hij/zij een 4-persoonskamer voor zich alleen heeft.
Ik ben ondertussen wel benieuwd in welk ziekenhuis u werkt. Ik doe met liefde een FOI-aanvraag om uit te zoeken hoeveel 'allochtonen' in uw ziekenhuis een 4-persoonskamer voor zichzelf krijgen omdat ze daar om vragen. En ook om u te ontwijken, trouwens. Een 'indewarrie' is geen fatsoenlijke manier om over psychiatrische patienten te spreken. Ik zou u niet aan mijn bed willen hebben.

6
73 Zucht

** gebruiker verwijderd **

@73 Ja fijn hè, als er zo over patiënten wordt gesproken. question

74 verwijderd23941

@68
Uit uw artikel (wat zich overigens baseert op de onderzoeksresultaten van het WODC question )

“Ondanks een hoog percentage verstrekte verblijfsvergunningen behoort Nederland toch tot de meest restrictieve landen in Europa. Nederland ontvangt namelijk niet veel vluchtelingen die kansloos zijn, zoals uit Oost-Europa en West-Afrika. In plaats daarvan komen er juist veel vluchtelingen die kansrijk zijn, zoals uit Syrië en Eritrea. Maar voor die laatste groep is Nederland strenger dan andere Europese landen.”

Dus ruimhartig.....

4
75 Hangingmen

** gebruiker verwijderd **

@50 En paps weigert thuis om Nederlandse te praten.

76 verwijderd5929219

** gebruiker verwijderd **

@60 Dan laten we ambtenaren voortaan ook maar Arabisch praten, is wat makkelijker praten als het gaat om de rechten en de plichten bij een bijstandsuitkering. Dan laten we de medewerkers bij een woningcoöperaties ook maar Arabisch praten., wel zo makkelijk bij het toewijzen van een woning. Tenslotte nog de medewerkers bij het UWV Arabisch leren en de immigranten hoeven niets meer te doen of te leren.
Alleen jammer dat het dan zo onverstaanbaar is voor de Nederlanders. Maar ja, die worden geacht de wetten en de regels te kennen.

77 verwijderd5929219

Mooi, heel goed en niets op tegen.
De zeiklijsters die hier op tegen zijn wens ik een fijne zomer en dat ze maar nooit door een spraakverwarring in de problemen mogen komen.

3
78 PuurHagelslag

* Verwijderd door de redactie *

79 hk-sr

@69 het enige hulpmiddel !
Deze app beschikt niet eens over alle benodigde talen.

@70 Moslima's hebben meestal een zoon/dochter die uitstekend Nederlands kunnen, via die weg loopt de eerste communicatie.
Daarnaast nog: Moeder mag niet door mannen aangeraakt worden, niet door mannen in bed gezien worden, Moeder moet een familielid op de kamer hebben, Moeder moet ruimte hebben, Als Moeder op de bel drukt, moet er direct iemand komen, anders staat de gehele familie in de gang te schreeuwen, Moeder moet de gehele dag bezoek krijgen, Moeder moet ......
Ik zou zeggen, vraag gerust eens op een ziekenhuisafdeling of men wel eens een moslim teveel privileges moest geven.... en vraag gerust of dit ook bij anderen is.
Deze zaken zijn echt niet meer alleen incidenten:
https://www.bndestem.nl/overig/moslims-gescheiden-kamers-in-ziekenhuizen~ad9b926e/
https://fenixx.org/2018/03/24/vader-mag-ernstig-zieke-dochter-niet-bezoeken-in-ziekenhuis-omdat-met-niqab-getooide-moslima-geen-mannen-op-haar-kamer-wenst-en-wordt-ziekenhuis-uitgezet/

0
80 FeHa

@73 je doet je naam eer aan !

2
81 FeHa

@81 En wat is nou het ziekenhuis waar u zegt te werken?

1
82 Zucht

** gebruiker verwijderd **

@80 Ik denk juist dat het wel incidenten zijn. Anders komt het ook niet zo specifiek in het nieuws. En als ziekenhuizen het laten gebeuren is er m.i. wat mis met het beleid van die ziekenhuizen.

83 verwijderd23941

@82 Utrecht en Amsterdam. Je hoeft alleen de grootsten te testen. Succes en Zucht.... pfffff.
En nu vertel jij waar je waar je woont .. of doe maar een BSN, dat is voor ons genoeg.
Dan weten we direct wat we kunnen verwachten als je ooit een keertje binnenkomt.

3
84 FeHa

@83 helaas ..... Een gedeeltelijke zwijgcultuur is ook in de Zorg van toepassing.
Op straffe van boete of ontslag en alles onder het mom van imago en geheimhoudingsplicht.

Soms is het ook totaal geen probleem, maar indien nodig moet dit teruggedraaid worden en dient men die kamer dus weer af te staan en DAN komt het probleem .... dat willen ze dus niet !

Aangezien de gemiddelde leeftijd van de patiënten alsmaar toeneemt en dus de hulpbehoefte en breekbaarheid alsmaar groter wordt, zijn er ook steeds meer verwarde patiënten ( bijv. een delier na een narcose / operatie ) is deze uitzonderingspositie gewoon niet meer haalbaar.
Deze mensen schreeuwen soms de gehele nacht, roepen hun moeder (terwijl die al jaren dood is) vallen vaker uit bed, of gaan op de wandel het ziekenhuis uit, soms met de infuusnaalden nog in zich ... die moeten gewoon in een eenpersoonskamer om de rest nog een beetje rust te geven.
Tevens krijgen we steeds meer isolatie gevalletjes binnen... moeten ook isolatie en niet op Zaal.

Die @73 Zucht kan wel mooi kletsen, grote lulkoek natuurlijk en heeft geen flauw benul !

Maar het Zorgpersoneel begint Nu pas te roeren ... en aangezien de "specialisten zoals Zucht" dit toch niet snappen: alleen de academische kunnen dit, niet de perifere.
Staken mag nooit en is verboden, klagen mag niet want oplossingen zijn er niet, werk weigeren mag niet want ZorgPlicht staat voorop.... en steeds meer personeel loopt weg! Ra.. ra.. ra.

Voorbeeld: Een Pool die bijna de gehele dag verdwijnt incl infuus (drugs) en eind van de dag weer terugkomt met een gesneuveld infuus en bloedend ... toch de Zorgplicht, elke dag weer!
Die houd dus ook mooi een bed bezet, ondanks dat hij er nooit is .... en zodra terug: Paniek!

1
85 FeHa

Integreren werkt nu echt nog maar een kant op. Hoe lang nog ? Nog even en arabisch wordt een verplicht vak op school.

2
86 Uitede aka Espede

@86 de app ondersteund 8 talen, last van tunnelvisie?

5
87 Mo[re]Slim.Al[er]t

@69 Het komt zo vaak voor dat u een Weens ziekenhuis als voorbeeld moet nemen?

3
88 Zucht

@84 Ziekenhuizen in Utrecht en Amsterdam. Ah, u bent uitzendkracht. Ik ben niet verbaasd.

3
89 Zucht

* Verwijderd door de redactie *

90 Dumper

@85 Grote goden, het is wel een rommeltje overal waar u werkt. Patienten die uit bed vallen? Hebben jullie daar geen protocollen voor of worden die niet nageleefd.
U mag niet alleen aangeven waar het in de zorg aan schort, u heeft zelfs de verplichting daartoe. Veiligheid van patienten and all that. En u mag ook staken, of een andere baan zoeken. Deze bevalt blijkbaar niet.
Overigens hebben patienten onder de nederlandse wetgeving ook verplichtingen om aan hun genezing mee te werken. Iemand die met infuus en al het ziekenhuis uitwandelt hoeft niet heropgenomen te worden. Dat is dan even afgezien van de vraag waarom iemand die zo goed is dat hij hele dagen weg kan blijven überhaupt opgenomen is. Wel eens van poliklinische behandeling gehoord?

3
91 Zucht

@91
Laat me raden u bent 'zo'n' HR manager?
Zo een die het allemaal zo goed weet maar het zelf niet hoeft te doen...

4
92 Hangingmen

@89 denkt u dat nu echt ……. hahahaha… kun je zien hoeveel u snapt van de werkelijkheid.

0
93 FeHa

@91 en nu is helemaal duidelijk dat u echt helemaal niets weet van de Zorg.
Komt u wel uit Nederland of is uw onderdak ook het leuke Trollenhotel in Rusland ?

1
94 FeHa

@91 en wat een enorme ONZN verkondig je in dit bericht …. ik lees al ongeveer 6 leugens !
Echt iets voor een buitenstaander die "de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt".

Daarnaast heeft u ook helemaal niet door dat diegene die voor de Zorg hebben gekozen dit altijd hebben gedaan uit liefde voor de naasten .... iets wat U nooit zal snappen gezien uw reacties.
Wij willen niet stoppen, wij willen een oplossing.
En tegen die tijd dat uw oude moedertje of vadertje in een ziekenhuis ligt, en verward raakt … praat u wel anders. Kleuter !

1
95 FeHa

@91 en lees dit stukje ook maar eens, soortgelijk komt namelijk ook in elke zorginstelling wel voor.
https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/verpleegkundige-psychiatrie-ik-wilde-aangifte-doen-van-mishandeling-maar-de-agente-vroeg-waarvoor

Of deze scriptie: https://www.nvshv.nl/wp-content/uploads/bestanden/scriptie_22_aug.pdf

Bedreigd en mishandeld, maar aangifte doen mag/kan bijna niet....
en dat geldt dus niet alleen in de psychiatrie

En nog een mooi nadenkertje: die patiënten vielen vroeger juist praktisch nooit uit bed!
Waarom: omdat deze verwarde gasten vastgebonden werden voor eigen veiligheid.
Tegenwoordig mag dat niet meer... nu klimmen over leuningen met als resultaat: gebroken heup.
Ouderen van 90 die nog denken dat Moeder thuis het eten klaar heeft staan en naar huis willen.

0
96 FeHa

@96 U schreeuwt wel veel maar ondertussen geeft u geen argumenten.
U mag geen aangifte doen? Van wie niet, dan? Sterker nog, aanvallen op gezondheidspersoneel worden veel zwaarder bestraft dan aanvallen op willekeurige nederlanders: https://www.juridisch-advies.frl/blog/strafrecht/zwaarder-straffen-geweld/
U mag patienten niet fixeren volgens u? Vreemd, want van de overheid mag het wel: https://www.dwangindezorg.nl/gedwongen-zorg/vormen-van-dwang/fixeren-vastbinden
Met alle respect maar u straalt geen enkele liefde voor 'uw' vak uit. Wel veel onkunde.

3
97 Zucht

@96
Mag ik weten in welk ziekenhuis u werkt?
Dan zorg ik dat ik daar nooit opgenomen word.
Zo'n harteloze PVV muts wil ik niet aan mijn bed!

2
98 Realisme graag!

@98 succes met de zoektocht, maar zo gaat het overal en wordt het alleen maar erger !

@97 nog steeds snapt u er helemaal niets van, echt de kenmerken van een roeptoeter.
U vergelijkt nu weer de psychiatrie en de hulpverleners met de perifere zorgverlening.
Wij hebben te dealen met agressie door religie, drank, drugs, delier, dementie … en Bezoek!

Het hele ziekenhuis beleid (landelijk) is dat men alleen in uiterste noodgevallen patiënten in hun bed/stoel mogen fixeren en NOOIT omdat men er uitvalt, of uit bed wil stappen!!
Mensen die telkens het infuus of zelfs de Stoma eruit rukken... tot bloedens toe: geen fixatie.
Uiterste noodgevallen is: geweldpleging en gevaar voor de omgeving en dergelijke.
De dementerende gasten mogen dus niet zomaar gefixeerd worden en deur in slot ook niet.
Het enige wat men nog in dergelijke gevallen doet is "plat spuiten" zodat men rustig wordt.

Maar ook dat helpt niet altijd genoeg gezien dit recente krantenbericht: https://www.ad.nl/rotterdam/laurens-onderzoekt-incident-met-taser~a4194d59/

En dan nog een reactie op die andere domme redenatie van jou :
Weglopen vormt geen indicatie voor fixeren: open instelling, je mag weg als je dat wilt.... maar ook weer terugkomen binnen dezelfde dag.
En deze regels zijn niet nieuw, en gelden overal al minstens 20 jaar!

Bedreigingen van ziekenhuispersoneel behoort blijkbaar tot een soort beroepsrisico.
Waarom denk je dat ik je die NCRV link gaf: Men wilde bij die verpleegkundige zelfs niet eens tot vervolging overgaan …. maar die heb je natuurlijk helemaal niet gelezen.
En lees dit ook maar eens goed door.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1488334/verpleegkundige-martjalda-43-mensen-onder-invloed-vaak-heel-asociaal

Een bedreiging van Bezoek is wel een ander geval: daarvan kan wel degelijk aangifte gedaan worden, maar ook daarin is de bewijslast altijd al een probleem, jouw woord tegen de zijne.

Maar verder wens ik u succes (!!) met uw waanideeën.

0
99 FeHa

@99 Tsja, als u mijn link gelezen had had u geweten dat fixeren ook mag in de context van een medische behandeling, als de patient of zijn omgeving gevaar loopt. Uit bed vallen is zo'n gevaar.
U beweert wel in een nederlands ziekenhuis te werken maar na diverse vragen heeft u het ziekenhuis nog niet geidentificeerd. Ik kan dus niet controleren wat er in het protocol van uw ziekehuis staat. Het lijkt me echter onwaarschijnlijk dat erin staat dat je medische patienten niet mag fixeren. Als iemand bijvoorbeeld na een narcose in de war is en uit bed valt, is het ziekenhuis voor de schade daarvan aansprakelijk. De zorg moet namelijk wel veilig zijn. Ik zou u daarom aanraden maar eens de bestaande protocollen van uw ziekenhuis echt door te nemen. U bent zomaar uw BIG registratie kwijt als de zorg die u levert niet veilig is voor uw patienten. Chemische fixatie wat u blijkbaar 'platspuiten' noemt is rechtens overigens hetzelfde als fysieke fixatie. Ik begrijp niet zo goed waarom u iemand en chemisch en fysiek wilt fixeren. Of de chemische fixatie werkt niet en zou om die reden niet gegeven moeten worden, of het werkt wel en de fysiek fixatie is niet nodig.
Weglopen uit een ziekenhuis is hetzelfde als jezelf ontslaan. Dus nee, er is geen verplichting voor het ziekenhuis om het bed een dag open te houden, dat doen we ook niet voor patienten die gewoon ontslagen worden. En als een patient niet meewerkt aan zijn eigen genezing hoef je hem rechtens niet te behandelen. Staat gewoon in de nederlandse wet, al sinds 1995.
Van bedreiging kun ja altijd aangifte doen, er is geen verschil tussen patienten en bezoek. Het is aan het OM om te besluiten tot vervolging over te gaan en als ze dat doen is de straf zwaarder dan van een bedreiging van een willekeurige nederlander. En als u zich zorgen maakt over de bewijslast, doe wat anderen doen: vraag een collega als getuige of film het op uw smartphone.
@98 Zijn/haar politieke overtuiging kan me niet schelen. Ik heb wel problemen met de hier tentoongespreide onkunde. en het onbeschofte toontje.

0
100 Zucht

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

Wat een onzinartikeltje weer. Daadkracht in een formatie? Ze zijn nog aan het onderhandelen, Raf. Een beetje geduld."Intussen stapelen de pr...

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@45 En weer zit je fout. Ik ben net begonnen aan een boek van Murray Douglas genaamd De aanval op het Westen....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@48 Dat weet ik maar FB heeft daar geen boodschap aan....

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

greenpollo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@33Als ie eenrichtingsverkeer, en dan richting Rwanda dan wil ik wel een donatie down....

6 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@19 Er zijn verschillende mensen die hier het riool een beetje proberen te ontstoppen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@44 Klopt. Ze blijven altijd een vreemde tongval behouden. Tenminste degene met een redelijke opleiding. De analfabeten die zullen onze taal e...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@43 Je hebt gewoon geen poot om op te staan, en dan kom je maar weer met je eeuwige op de man spelende geneuzel. GEMELD! 😎...

12 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@14 Alsof jij ooit een boekje hebt gelezen. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@42 Na 10 jaar spreken ze nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands....

17 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Indian Bhabhi Hot RomanceMysticbeing Onlyfans LeaksLadies ChutSuper Gril PornJeunes Femmes Toutes NuesKhlow Kardashian NudesLondon Xxx VideoPublic Agent NewTelugu Sex MenMessenger Video Call SexCinderace PornHot Mamma PornBbw Grandmas PornSlay SavageGood Night XxxFur PornXes VideoDani Daniels DpE621 GayDuda PornChaturbatebHorny Teen SexHanim3Japanese Porn JavBf Sex Video TamilXxx Movi IndianAll Porn TubeSister Fucked HardPunjabi PornvideosMilk Machine PornYoung Lady FuckWww XnnXnxx VedeosHoneybeepott OnlyfansBlack On White Porn GayAlabama Hot Pocket PornTop Pron WebsitesVdeosporno GratisFat Bhabhi SexKissa Sins BbcIndian Web Series SexualLesbian CarsexLil Kim PornBound And GangbangedHegre AmandaEcup TitsSarah Vandella StepmomChamstePorn Hub VediosPick Up XxxLocal Sex Local SexXxxn Com TamilHugeass AnalEmjayplays PornBlack Ts XxxFatal MpdelBangladeshi SexxxPornos DoctoresWww Sex Hd DownloadEmma Stone Sex VideoStepmom XxxvideoPorn Video DehatiSexy Seduction PornReverse Gang BangZozo ChatJameliz PornhubFrree Lesbian PornJessica Lowndes NudeJosiestevensXvideos Son And MomBody Massage Centre KolkataDesi Lady PornXavier ThiccNude Horny MomsSnapchat NudeCutler X PornDare DormBoobs Suck While SleepingElla Konx Pornسكس العربىLavaxgrll SextapeXander CorvusFemdom HandobıvankovPeta Jensen XvideosSaiilormooncbEbony Step Sister Porn80 PornTranscestite PornJia LissapornMeggnutt LeaksSexy YoutubersXx Video PronIndian Lesbian XvideosXxx HabsiManhuwa PornBoobies In BikinisCrying XxxVery Hard FuckBlack Porn SitesPorn Mexicanas MadurasTubegalpreArabic NudeChatsturbateSummertime SageFfpornFamous Toon PornAnime FurrypornHow To Use A Pocket PussyEverything ButtNude Katie CassidyBody Massage Sexy VideoDr Tuber Sex VideosJapanmomsonsexAngie VenusPorn Stars On IgXxx BondHd Porn K TubeBootyqueenbaeKatainaka Ni Totsui De Kita Russia MusumeSneha Paul HotReddit BlowjobSkip The Games Quad CitiesWww 69 ComPron InDesi Moti XxxFuyue KotoneKriti Sanon Hot SexPornsexhdDesi Mature Porn VideosOld Amn PornSexes ComKaho ShabuyaHot Babes Porn VideosParineeti Chopra AssVr Xxx VideoXxx FamilystrokesShavedpussy PicAutumn Falls GifVideo Clit PiercingEmbarrassed Nude FemalRose MonroeSex Video Blue PictureFather And Mother XxxLana Rhoades Behind The ScenesVr Sex CamSeal 2 Web Series ImdbPorn Pics NudesBbw Nature PornLesbean Squirting