Politiek
  • 3
Voor 6000 ambtenaren zijn slechts 3000 werkplekken beschikbaar. Ook klagen ambtenaren over een slechte sfeer. ...

7 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
3

Slecht van de architecten.

1 caso    
7 maanden geleden door caso
1
Meld

Dus er zijn nog meer dingen die onder de Rutte-clubs mislukt zijn!

Eerst leek het er op dat het aan de ambtenaren lag!

Maar je kunt toch niet veronderstellen dat dat ook geld voor een gebouw waar ze zelf in moeten werken!

Of toch wel!

2 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

We zijn een land van prutsers aan het worden.

3 WTR    
7 maanden geleden door WTR
0
Meld

Ook ambtenaren leren maar om in te schikken, het is overal het zelfde liedje, vol en te vol en overvol.
I

4 Marrie    
7 maanden geleden door Marrie
0
Meld

Dan maar thuiswerken. Geen rijen voor de koffie-automaat en de wc. En genoeg tijd en ruimte voor een 'power nap'...

5 Gurk    
7 maanden geleden door Gurk
0
Meld

En de kosten van de verbouwing van het pand waren bij aanbesteding (en we kennen de overheid, dat mag na uitvoering verdubbeld worden) "slechts" 267 miljoen euro.
https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjys-WLqdDbAhWIUlAKHcCuDvQQFgg5MAI&url=https%3A%2F%2Fwww.rekenkamer.nl%2Fbinaries%2Frekenkamer%2Fdocumenten%2Fpublicaties%2F2017%2F11%2F16%2Fduurzaam-rijkskantoor-rijnstraat%2F3.%2BRijnstraat%2B8.%2B20171107_workshop%2BRekenkamer%2Bvoor%2Bdeelnemers.pdf&usg=AOvVaw3qgs98EOhjgah7TXn5ZQTw

Dus een pandje verbouwen voor slechts 90.000 euro per werkplek.
Goh, geldverspilling bij de overheid, daar hoor je nooit iets over.

6 beastyboy    
7 maanden geleden door beastyboy
0
Meld

@6 , de kazerne in Utrecht is ook een geld versnipperaar ja.

7 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

Dat heet "het nieuwe werken" is bij "normale" bedrijven al heel gewoon.

8 Miyake    
7 maanden geleden door Miyake
0
Meld

@6
Verhip, die berekening had ik nog niet eens gemaakt. Dat is inderdaad absurd. Voor de prijs van drie werkplekken kan je dus ook een prachtige eengezinswoning bouwen.
Een select groepje mensen zal hier wel stinkend rijk van zijn geworden.

9 WTR    
7 maanden geleden door WTR
0
Meld

@9
Beseft u zich wel dat de overheid de 1 miljoen ambtenaren jaarlijks 65 miljard euro aan salaris betalen?

10 beastyboy    
7 maanden geleden door beastyboy
0
Meld

"Voor 6000 ambtenaren zijn slechts 3000 werkplekken beschikbaar."

Boventallige personeelsbestand heet dat geloof ik?

11 MetBoerenVerstand    
7 maanden geleden door MetBoerenVerstand
1
Meld

Ambtenaren die werken??? Is het alweer april?

12 Een hardwerkende ZZPer    
7 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
1
Meld

@8 ; Klopt. Flexplekken voor flexwerkers. Of eigenlijk; geen eigen/vast bureau voor een parttimer. Je werkt niet meer op een pc maar 'in the cloud' dus een eigen plek is niet meer nodig wat de werkgever een hoop ruimte, plekken en dus geld bespaard.

Maar die werkgever vergeet daarbij één ding: Binding met het bedrijf. Een eigen plek voelt goed. De 'eigen' pennen op je bureau, dat memootje dat je op je beeldscherm hebt geplakt dat je vooral niet moet vergeten om ****, de foto van je kinderen, misschien een plantje. Een plek waar je je lekker voelt en waar je naartoe gaat als je naar je werk gaat. Een stukje zekerheid ook. Daarnaast heb ik voor mijn werk meerdere beeldschermen nodig (2 plus laptop) en dat betekent dan dat ik mijn dag vaak moet beginnen met het slepen met beeldschermen en het instellen van die beeldschermen/pc. Dat kost gewoon werktijd waarin ik niet productief ben. Aan het einde van mijn werktijd moet dat ook weer opgeruimd worden en dat gaat dan van mijn vrije tijd af. Dat frustreert.

Ga eens met een groep een week een cursus volgen. Het eerste dat opvalt is dat iedereen dezelfde stoel kiest iedere dag. Dat is menselijk gedrag. Met die flexplekken ontneem je iemand dat.

Omdat ik nogal wat projecten doe, kom ik bij verschillende bedrijven binnen. Steeds vaker ook met flexplekken. En dan loop ik ook ergens anders tegenaan: Als tijdelijke kracht, hoewel fulltime, moet ik dan altijd verkassen voor parttime vaste krachten. Dat geeft een gevoel van minderwaardigheid en dat voelt niet goed. Ik ben als HRM-er dus ook geen voorstander van die flexplekken op die manier. Zorg gewoon voor een goede planning. Wanneer twee of drie flexwerkers niet tegelijk op kantoor zijn kunnen zij een bureau delen. Al delen zij dat bureau, het is wel hun plekkie waar zij zich prettig kunnen voelen.

13 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@11 ; Het zal wel 3000 FTE zijn en 6000 personeelsleden. Combineer dat met dus 3000 werkplekken en een slechte of afwezige planning en je hebt dagdelen dat er bureaus zat leeg staan en dagdelen dat er misschien wel 1000 bureaus tekort zijn.

De woensdagochtend, dinsdag en donderdag zijn vaak de meeste parttimers aan het werk. Woensdagmiddag (kinderen vrij), maandag en vrijdag (aansluitend aan het weekeinde) zijn echter de minste parttimers vrij.

Het heeft één voordeel. Dat standaard (te) laat aan komen kakken zal wel over zijn want dan grijp je op die drukke dagen dus naast een werkplek.

14 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@14
"Het heeft één voordeel. Dat standaard (te) laat aan komen kakken zal wel over zijn want dan grijp je op die drukke dagen dus naast een werkplek."
Met als gevolg dat steeds meer ambtenaren thuis gaan "werken".
En ik voorspel dat er nog een bijkomend gevolg is, namelijk dat bepaalde personen op NK nog meer aanwezig zullen zijn....

15 beastyboy    
7 maanden geleden door beastyboy
0
Meld

@14
Ik ben het met je betoog tot nu toe helemaal eens, behalve dat het een voordeel is dat er minder mensen laat zullen beginnen. Ik werk graag van 09:00 tot 18:00. Daar krijg ik wel eens commentaar op van collega's die al om 07:30 beginnen, maar die gaan om 16:30 weer naar huis. Kortom: we werken allebei even veel.

16 WTR    
7 maanden geleden door WTR
1
Meld

Maar een ding scheelt, het is wel een mooi gebouw.
Het voldoet niet en je hebt er geen barst aan, maar het is wel mooi.
Zoiets heet een kunstwerk, en is vergelijkbaar met hele grote ego,s

17 Hein2    
7 maanden geleden door Hein2
0
Meld

@16 ; Waarom betrek je dat weer op jezelf? Het is een bekend fenomeen dat er altijd van die figuren zijn die 10 minuten te laat binnen komen kakken, dan eerst nog met tig mensen een uitgebreid praatje gaan houden, hun jas nog op moeten hangen, koffie halen waarbij ze ook weer staan e kletsen om feitelijk een uur na werktijd bij hun bureau aan te komen alwaar het te vaak ook nog minimaal een half uur duurt voor zij de computer werkelijk aanzetten.

Dat gedrag zal je in zo'n kantoor veel minder gaan zien. 10 minuten te laat binnen komen waaien = geen werkplek. Ergo; ze zullen gaan zorgen dat ze op tijd zijn en al een werkplek hebben voor ze koffie gaan halen. Scheelt effectief al snel een driekwartier.

18 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@18
De pot verwijt de ketel. Jij betrekt het ook op jezelf met je verhaal over plantjes en fotootjes, Overigens is het punt dat ik wilde maken wel valide: mensen die later beginnen en langer doorwerken zijn op dit kantoor de pineut. Die zullen vrijwel nooit een werkplek hebben. Daarnaast weet je niet of mensen die 08:40 binnenkomen 10 minuten "te laat" zijn. Misschien werken ze wel langer door aan het eind van de dag.

Het gedrag dat jij beschrijft zal daarnaast echt niet verdwijnen door flexplekken. De volgorde wordt alleen anders. Nu gaan ze eerst hun laptopje opstarten op een flexplek en daarna koffie halen en uitgebreid kletsen.

19 WTR    
7 maanden geleden door WTR
1
Meld

@19 ;
A) Je reageerde op mijn stelling dat mensen niet meer TE LAAT binnen komen kakken. Als jij pas om, wat mij betreft, 10:00 begint dan is 10:10 TE LAAT en 10:00 OPTIJD.
B) Ja, als HRM-er die over de dossiers gaat, weet ik wie welke werktijden heeft, Raar hé?
C) Nee, ik betrek het niet op mijzelf wanneer ik aangeef dat een eigen werkplek beter is voor het functioneren van medewerkers. Dat soort kennis hoort bij mijn vak.
D) Het scheelt met het moment dat ze binnenkomen, het scheelt al die gesprekjes op weg naar de werkplek en die gesprekken bij het koffieapparaat hielden ze anders ook. Dus ja; ze zijn effectiever op die manier. Scheelt al snel driekwartier.

20 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@20
A) Je bent dan wel een vrij ouderwetse HRM-er. Op heel veel werkplekken maakt het niet uit hoe laat je binnenkomt. Als je je uren maar maakt. Of nog beter: als je je werk maar af krijgt. Ik heb niet eens een begintijd. En ja, ik snap ook dat er mensen zijn die nog wel degelijk begintijden hebben, maar ik schat zo in dat dat voor ambtenaren op een ministerie niet het geval is. Dit zijn voor een groot deel beleidsmakers en dat is niet tijdgebonden.
B) Ligt aan je organisatie. In veel kennisgedreven organisaties zou het inderdaad raar zijn als de HRM-er de starttijd van medewerkers weet.
C) Dus als jij zegt dat je meerdere beeldschermen nodig hebt voor je werk, dan moet/mag de lezer dat doortrekken naar het algemene, en als ik zeg dat ik laat begin maar dat dat niet "te laat" is, dan kan dat niet naar het algemene worden doorgetrokken. Jaja...
D) Als bij jouw organisatie mensen drie kwartier per dag verliezen met het loopje van de ingang naar hun werkplek en vice versa, dan is er iets serieus mis. Verder blijf ik bij de stelling dat alleen de volgorde verandert. De mensen die veel kletsen die houden daar behoefte aan. Die zullen nu gewoon eerst hun laptop neerzetten en daarna nog even naar die ene collega lopen om een praatje te maken.

21 WTR    
7 maanden geleden door WTR
2
Meld

In Nederland zitten de varkens beter dan de harde werkers die een paar miljoen uitkeringen bij elkaar moeten werken. De kantoren zijn zo slecht en overvol dat werknemers alle werk wat iets moeilijker is, thuis moeten doen omdat ze zich door het lawaai niet kunnen concentreren. Er is geen plaats om te zitten, geen plaats om spullen neer te leggen, er moet lang gezocht worden naar een vrije spreekkamer, er is geen privacy voor het voeren van telefoongesprekken, koffiemachines met maalgeluiden zijn zo sloom dat de pauze om is voordat je koffie hebt kunnen veroveren. In dit land wordt werken afgestraft.

22 Soare    
7 maanden geleden door Soare
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man (78) krijgt boete omdat hij kassierster z...
In Nederland heeft de 78-jarige Hendrik B. ee...

12 uur geleden door Inter

Woede in VS over Trump-aanhangers die Vietnam...
Een katholieke school in Kentucky heeft een g...

23 uur geleden door Nu.nl

Opiniepeiling Maurice de Hond: Kans groot dat...
De peiling van vandaag bevestigt de zwakke el...

22 uur geleden door Weetal

Britse Joden zijn LHBT/gender/D66-gedram op s...
Dreigen met thuisonderwijs of exodus uit Groo...

15 uur geleden door Inter

Nijmeegse huisarts Hanneke: zorg te duur voor...
,,Als ik nader onderzoek wil aanvragen, loop...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Dachtutniet
Trump: ‘Een beetje global warming is zo sle...
Trump heeft gelijk. Klimaat veranderd en dat ...

minder dan een minuut geleden door Dachtutniet

niet-alles-geloven
Israëlisch leger valt opnieuw Iraanse doelen...
Wanneer wordt de wereld eens wakker. Het IDF ...

1 minuut geleden door niet-alles-geloven

Weet geen naam
Trump: ‘Een beetje global warming is zo sle...
@15, Trump gaat elke dag figuurlijk op zijn b...

2 minuten geleden door Weet geen naam

Rex
Turkse onderzoekers ontwikkelen nieuwe manier...
Op z'n Turks met een zakmes....

3 minuten geleden door Rex

Lidpver
‘Dat een president je aantekeningen afpakt ...
Opiniestukje van John R. Schindler, en die is...

3 minuten geleden door Lidpver

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig