Hoofddoek gaat prima samen met feminisme (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Schildpad in Binnenland  ·  283 Reacties

  • 12
  • 1540x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als een vrouw vrijwillig ervoor kiest om met zo'n hoofddoek te gaan lopen, heb ik er geen problemen mee...ik denk alleen dat dit meestal niet vrijwillig is, maar dat ze gedwongen wordt.. Ik weet het wel zéker!

2
251 rEmco44

@251 Als er niet in de Koran had gestaan dat de moslima haar schoonheden moet bedekken, hoeveel moslima's hadden er dan een hijab gedragen denk je?

Ik denk nul. Ik denk dat de hijab dan helemaal geen ding was geweest. question

1
252 Bluth

@240

Sommige willen dat idd, velen voelen zich prima met een hoofddoek (soms is het gewoonweg provocatie). Velen houden het zelf in stand.
Provoceer maar door allemaal demonstratief je hoofddoek af te doen, net als de Dolle Mina’s in de jaren ‘60 hun bh’s uittrokken (baas in eigen buik/ baas van eigen hoofd).
Ik was zeer tolerant, dat ben ik niet meer!

0
253 Dunkelheit

* Verwijderd door de redactie *

254 Raffa

Religieuze symbolen dragen in het openbaar = altijd -10.

0
255 Kaffer

.
"Hoofddoek gaat prima samen met feminisme"

Is een zogenaamde "PC-Pretzel":

Een oneindig zichzelf herhalend kulverhaal, dat uiteindelijk onder de oneindige massa van eigen onzin in een singulariteit implodeert.

question

0
256 Ook maar gewoon een duts

@207
Het is niet voor niets dat als de volgelingen vd ware Islam, zoals IS of Al Qaida of de Btotherhood de boel hebben overgenomen mannen die zich niet aan de regels houden en hun baard afscheren het vaak oplopen en stokslagen krijgen. Toen Mubarak de macht had gegrepen en de brotherhood hem bedreigde, liet hij duizenden verdachte mannen oppakken met onverzorgde gezichtsbeharing, zoals fladderende baarden, die liet hij allemaal oppakken als radicale moslims, potentiéle terroristen. In die tijd zag je nog maar weinig baarden en dan waren ze netjes verzorgd.

tav. de hoofddoek, het is geen onschuldig lapje stof, het is een spijkerharde boodschap. Een boodschap die verboden moet worden.
Het is een zware discriminerende boodschap. Iets wat een kruisje aan een kettinkje niet doet. Want wat is de boodschap van die hoofd-verpakking? De boodschap is zware en ernstige discriminatie naar alle andere vrouwen die niet verpakt zijn. De boodschap die zij met hun kleding uitschreeuwen is: " Ik ben een nette vrouw want ik verberg mijn schoonheid *kuch* en jij bent geen nette vrouw, want jij laat alles openlijk zien" Met als gevolg dat hun gefrustreerde mannelijke nazaten zich gesterkt en gestimuleerd voelen om al die vrouwen zonder verpakking te bespugen en voor hoer uit te maken en lastig te vallen tot betasten aan toe. Hoeren zijn het, dus mag het!

2
257 Bleke Betty

@256
Mooi poëtisch onder woorden gebracht question En vooral het imploderen vind ik erg sterk, exploderen is 'zoooooooo moslim' dus uitgekauwd, imploderen is veel beter en geeft veel minder 'rotzooi' question

1
258 Bleke Betty

"Hoewel veel moslima’s zich intussen ‘ontwikkeld’ hebben in de Nederlandse individualistische maatschappij, hebben velen van hen nog steeds de behoefte een hoofddoek te dragen."

Heel begrijpelijk want in hun cultuur geldt: vrouw met hoofddoek is zedig en vrouw zonder hoofddoek is hoer. En wie wel er nu voor een hoer worden aangezien?

En daar zit dan meteen het addertje onder het gras want Nederlandse vrouwen dragen geen hoofddoek. Ergo.

1
259 samcash

* Verwijderd door de redactie *

260 tomaatje

@163

- "Klederdracht is folklore, nonnen dragen bedrijfskleding want ze zijn in dienst van de kerk. " -

Het stamt allemaal van dezelfde religieuze ideeen dat een degelijk meisje haar hoofd moet bedekken.

2
261 Pegasus

Wonderlijk : ik lees hier nooit reacties waarin moslim mannen wordt verweten dat zij hun vrouwen / dochters dwingen bedekkende kleding te dragen terwijl zij de aanstichters zijn!

7
262 =*(++)*=

@262

Ken toch moslima’s die behoorlijk goed voor zichzelf op kunnen komen, die zielige verhalen; ze zullen er vast wel zijn die gedwongen worden; maar hier in Nederland zijn er zat die hun hoofddoek gebruiken om een statement uit te dragen.
Ook met dat excuus ben ik wel klaar.

Niet doen of het allemaal ‘zielige’ vrouwtjes zijn.

0
263 Dunkelheit

@265 : Ik had het in @262 over moslim mannen!

5
264 =*(++)*=

@261 Is dat zo? Volgens mij is een religieuze herkomst voor de muts/kap bij folkloristische kleding moeilijk aan te tonen. Bedenk bovendien dat ook mannen een hoofddeksel droegen. Dat laatste geldt trouwens ook voor monniken, de mannelijke tegenhangers van nonnen.

1
265 Civ

feminisme is dom, en dat vinden veruit de meeste vrouwen ook

5
266 Jeb

@266
Definieer feminisme eens

0
267 disclaimer x

@267 leegte

3
268 Jeb

Inderdaad; en als een vrouw een boerka aantrekt, netjes 4 passen achter haar man sjokt, en het prima vindt wanneer manlief nog drie vrouwen neemt dan toont zij pas echt aan een ware feministe te zijn.

1
269 greenmango

Vrouwen moeten gewoon lekker koken, op gezette tijden de benen spreiden en verder hun bek houden. Zo; dat is pas feminisme anno 2018!

3
270 greenmango

@267 Hedendaags... een groep mensen die zgn pleiten voor gelijkheid , maar enkel gelijke uitkomst willen op gebieden dat het hun uitkomt, wat totaal onrealistisch is en gevaarlijk is.

2
271 solidsteel

Blijf toch niet zo hangen in de middeleeuwen vrouwen met een sluier en hoofddoek.

Denk zelf na en neem je eigen beslissingen en laat je geen hoofddoek aanpraten en ga echt leven en echt meedraaien in deze maatschappij in 2018.

1
272 corretje

Domme feministe geloof je die onzin nou zelf

1
273 Joepie

@3
Waar is het mis gegaan?
De (eerste) linkse voormannen waren er toch heel duidelijk over : "Religie is opium voor het voetvolk !!"

[ De minderwaardigen hebben zeker een afslagje of wat te veel linksaf genomen... En het gevolg is dan al gauw zoiets als wat je bij een dubbele ontkenning krijgt. question question ]

1
274 Gandalf

Met een hoofddoek geeft een islamitische vrouw aan dat ze minderwaardig is aan mannen. Feministen stellen zich gelijkwaardig op aan mannen. Een hoofddoek uit reli overwegingen dragen is per definitie het tegenovergestelde van een femi nistisch gedachtegoed. @263 gefeliciteerd, jij kentprecies de20 vrouwen in NL die een hoofddoek uit vrije wil dragen. De andere +99% van de draagsters zijn helaas gedwongen.

1
275 Merlinswit

Aan de ketting in de keuken gaat ook prima met feminisme.

Ze dragen het vrijwillig tot ze het niet meer willen dragen dan is het niet vrijwillig meer want het dragen moeten ze.

1
276 meneer van het nieuws

** gebruiker verwijderd **

Grappig om te lezen hoe veel mannen denken te weten wat feministen 'dienen' te doen en te laten.
Volgens mij zijn het dezelfde die denken te weten wat moslims dienen te doen en te laten.

In beide gevallen hebben ze géén argumenten, wel gevoelens van miderwaardigheid en achtergesteldheid. En dat lijkt terecht met dergelijke ongenuanceerde denkbeelden.

277 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

Meulenbelt? Wie leest dat mens nog?

Ik vind het artikel van Hooghiemstra in tegenstelling tot het feminieke gedram van Meulenbelt een heldere analyse. De hoofddoek is een politieke verklaring. De draagster verklaart daarmee een samenleving van individuen af te wijzen, te hechten aan een samenleving met dominatie van mannen, familieplichten en onvrijheid voor vrouwen:

== Grote kloof

Hoewel veel moslima’s zich in de Nederlandse individualistische maatschappij intussen ontwikkeld hebben, blijft onder velen van hen de behoefte aan een hoofddoek bestaan.

Daardoor blijft het onderscheid met vrouwen die in de Nederlandse individualistische traditie geworteld zijn, in stand. De kloof is groter dan beide zijden toe willen geven. Vrome moslima’s onderwerpen hun religieuze gebruiken en hoe die eventueel botsen, liever niet aan een onderzoek en seculiere vrouwen willen de tegenstellingen niet benoemen uit angst niet tolerant genoeg te zijn. =

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-op-zondag-hoofddoek-illustreert-de-kloof-met-het-individualistische-nederland~b0c052b2/

278 verwijderd924924212

Laat elke NSB feminist a.u.b een hoofddoek dragen. Of ga zonder hoofddoek als feminist naar S.U of Iran, kom dan maar is terug om je verhaal te doen.

2
279 DONKEY R

Waar komen de hoofddoek/sluier en lichaamsbedekkende kleding voor vrouwen vandaan?

Antwoord: ze zijn grotendeels al vóórhistorisch.
Een korte schets.
Volkeren van jagers-verzamelaars, zoals die heden nog bestaan een ook na de laatste IJstijd bestonden, werken samen om voedsel te vergaren. Ze delen het voedsel doorgaans ook. Binnen dergelijke groepen is er wel een scheiding tussen mannen , jagers, en vrouwen die kruiden, vruchten en noten zoeken, maar overigens een behoorlijke mate van gelijkheid.

Toen mensen meer dan 10.000 jaar geleden in het Midden-Oosten dieren temden en in kuddes gingen houden (bedoeïenen, veeteelt) en planten gingen telen als landbouwers, veranderde dat.
Toen werd landbezit of bezit van rechten op weiden en water belangrijk .
Belangrijker nog: bij vererving moesten land, weidegronden en waterplaatsen binnen de familie worden verdeeld. En de bezittingen van boeren en bedoeïenen mogen niet te klein worden.
De verdeling van bezit maakte het dus extra belangrijk dat mannen wisten dat hun nalatenschap in handen kwamen van hun echte verwanten. Daarom moesten zij controle hebben over de seksualiteit, over de baarmoeder, van hun vrouwen.
De vrouwen werden toenemend binnen gehouden en buiten onkenbaar gemaakt voor andere mannen.


Met het afsterven van vegetatie in grote delen van het Midden-Oosten, -door woestijnvorming die deels gevolg is van opwarming sinds de IJstijd, maar vooral ook van menselijk handelen (overbebouwing en overbegrazing) - , is bezit nadien zelfs telkens belangrijker geworden.
Bovendien verkeren de meeste uit de islam voortgekomen culturen sedert 5 eeuwen in verval.
Arme families bezitten weinig meer dan de eer van de familie. Ook die omstandigheid heeft de code versterkt waarbij mannen de seksualiteit van vrouwen en dochters moeten beheersen.

Dat maakt lichaamsbedekkende kleding , sluiers en hoofddoeken een typerend kenmerk van samenlevingen waarin vrouwen ondergeschikt zijn aan mannen.


Dat geldt ook voor de hoofddoek als zogenaamd feministisch symbool. Vrouwen zouden deze dragen om verlost te zijn van spiedende mannelijke blikken en als trotse uiting van hun cultuur.
De redenering is een omkeertruc en een moderne rationalisatie als sausje over een oude schotel.
De trots van de cultuur in kwestie is de familie-eer , dus van de mannen en de mannelijke lijn.
De vrijwaring van opdringerige mannen als argument bevestigt omgekeerd dat mannen zich te buiten gaan aan vrouwen die geen hoofddoek of bedekkende kleding dragen. Het argument is in zichzelf tegenstrijdig.

0
280 duurendaal

** gebruiker verwijderd **

De hoofddoek getuigt volgens de Vrouw Meulenbels als teken van de emanciperende moslima. Goed. hoe dienen wij dan volgens Meulenbelt de Iraanse Vrouw te zien?

Die vrouwen hangen hun hoofddoeken, die toch al steeds naar achteren schoven bij de Imam voor het Raam? Straks zijn die dames hoofddoekloos, wat zegt de Vrouw Meulenbelt daarover?

281 verwijderd924924212
282 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

283 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Brazzers RussiaHairy Pussy VideosIsabella De Santos PornSex Video Japan SchoolHallywood PornCat House On HboTnxxAubrey Plaza NsfwNude Mature Hairy WomenHand FootjobOld Man Teen SexGirls Hostel PornOld Man Sex JapanEbony Teenager PornMelody Marks CreampieLesbian Asmr PornAll Babe NetworkStripcahtBest Free Vr PornXxxx XxxvideoSquirting With AnalNew Porn 2022Manju Warrier Sex PhotosSexy Dance PornHard Porn MoviesFucking My AuntKelsey Lawrence FanbusTitties Bouncing OutReallifecams.comShortstack HentaiMonika PornMmf VideosKannada Voice Sex VideoIndian SexzStrip TwerkingWwe Carmela NudeCuckqueansRule 34 Ada WongElla Knox Porn HdDoctor Xxx Video DownloadBokep Indonesia TogeAllegracoleIndian Mom XhamsterHindi Movie Nude SceneWorldstarhiphop HoneysMulher Peladas GifBella Akira PornMariam Olivera OnlyfansXconfedsionsIndian Nude XvideosMelissa Moore AnalXxx Hd Bhabi VideoIncestovideoPornstar Brandi LoveThr CummonerGaulepornoDarmowe Filmy PornoleImpossibleoreoLesbisn Face SittingBrazzers New 2019Hairy Armpits PornSherlyn Chopra New Porn VideoSon Flashing MomHalle Hayes CreampieBeeg FrenchSec Video HotSsunbiki PornAunty PusyLand PornAustralia KandaDownload PorngayTushy Porno0xxx WsFilme De Pornografia BrasileiraAsian AnalizedCharoltte Mckinney NudeTrannyflashMai-chans Daily LifeFamily Swap Porn VideosCams MkceWeigjt Gain PornBig Boobs JavNhentai NeDoujins FrenchSxsyJav JoiReal IncestxxxNudes Of My GfNew Hd Sex Video DownloadPee Drink PornArab Porn VideosX Vídeos BrasileirosPorn In The GimZara Mcdermott NudeXxxxxcmSports HentaiMinecraft Comic PornSexo ComoletoLatina 8th StreetVietnaese PornIndian Car BlowjobFreespanking VideosYoutubers Gay PornSex Teacher SexDemon HenteiAmber AlinaAlyssa Quinn PornstarAnime Forced PornYoung Andold PornPornos NalgonaQuirting PornPorn Star ExperienceAi Generated Celeb NudesBakroomcastingMen Com XxxSusu_jpg LeakedSkibvelFuta OverwatchSophie Dee NakedIndonesians PornZlata NudeAv导航Claudia RivierEnglish Xxx ComXnxx Girl IndianJordi XxWca ProductionsXxx Vidiyo ComPorn Video SuhagratBlindfolded ThreesomeTeen Nudes DiscordAlex Adams Family TherapySania Mirza SexyHindi SecxyIzzy_ Swall0wsGatita SerpasLesbian ProstituteJavdbsSextag.Candice Michelle NudeThe Best Of Porn StarsNude Golshifteh FarahaniAngale White XxxGirlsdoporn E34991探花Open Sex Hd VideoKutty SexBbw GangbangGay Men Having SexOldgilf