Gezondheid
  • 15
Het aantal besmettingen met Lyme neemt al jaren toe en bedraagt tegenwoordig ruim 25.000 per jaar. Een nieuw vaccin zou hier iets tegen kunnen doen, zeker voor risicogroepen. De eerste kleinschalige tests geven aanleiding voor optimisme. ...

9 maanden geleden door RichardR

REAGEER MET EEN EMOJI
8
1
3
LEES MEER OVER

Ik zou graag de tekst in het Nederlands lezen.

1 Interessant    
9 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@1
Mja, je hebt wel gelijk, de huisregels schrijven eigenlijk ook Nederlandse bronnen voor.

Hier een samengevatte vertaalde versie van het geheel, waarbij ik de voorgeschiedenis wat heb ingekort:

Lyme-vaccin onderweg -- zolang het antivaccinatievolk maar inbindt

[samengevatte inleiding]
Wat is Lyme?
Lyme is een infectie met een bacterie uit de Borrelia-familie, die wordt verspreid door teken.
De symptomen van acute Lyme zijn koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, depressie en vaak een kenmerkende rode vlek rondom de tekenbeet, erythema migrans.
Wanneer de ziekte niet wordt behandeld in het acute stadium, kan deze zich uitbreiden en klachten geven in de gewrichten, het hart en het centraal zenuwstelsel.

Acute Lyme kan bestreden worden met antibiotica.

Het eerste Lyme-vaccin
In 1998 werd het eerste Lyme-vaccin op de markt gebracht door de farmaceut die tegenwoordig GlaxoSmithKline (GSK) heet. Dit vaccin was behoorlijk effectief en werd vooral aangeraden voor mensen in risicogroepen (dus mensen die veel in de natuur rondliepen).
In 2002 haalde GSK het vaccin weer van de markt, nadat antivaccinatiegroepen en letselschade-advocaten beweerden dat het allerlei nare bijwerkingen had, en dan met name atritis (gewrichtspijn).
Hier was geen enkel wetenschappelijk bewijs voor, maar evengoed nam de vraag naar het vaccin af tot vrijwel nul, mede doordat de antivaccinatiegroepen gemelde bijwerkingen in de VAERS-database (de VS-tegenhanger van het Lareb) onterecht presenteerden als oorzakelijk verband. Toen ook letselschade-advocaten zich hiermee gingen bemoeien, met naar verwachting claims tot in de tientallen tot honderden miljoenen, gooide GSK de handdoek in de ring en stopte men de verkoop van dit vaccin. Ook op andere manieren werden voorstanders van dit vaccin aangevallen en bedreigd vanuit antivaccinatiekringen.

Het nieuwe Lyme-vaccin
Een Frans farmaceutisch bedrijf met de naam Valneva heeft een nieuw meervoudig (tegen meerdere borrelia-stammen) Lyme-vaccin ontwikkeld, dat nu via een versnelde procedure wordt getest en mogelijk goedgekeurd (dat 'versnelde' slaat dus op de gebruikelijke vertraging in bureaucratie, niet de testprocedure an sich).

Het eerste fase-1-klinisch onderzoek op 180 vrijwilligers is inmiddels afgerond, en daaruit zijn geen onverwachte effecten of nevenwerkingen van het vaccin gebleken. Ook blijkt uit antistofmetingen dat de gevaccineerde vrijwilligers inderdaad antistoffen hebben gemaakt tegen alle borrelia-stammen in het vaccin, wat doorgaans een goede bescherming aangeeft.

Vervolgonderzoek met veel grotere groepen vrijwilligers moet verder uitsluitsel geven of het vaccin inderdaad veilig en effectief is. Ook is er een 'fase 1/2-onderzoek' uitgevoerd, waarbij 1630 vrijwilligers het vaccin met of zonder aluminium-adjuvant kregen, om de effectiviteit en mogelijke bijwerkingen te vergelijken. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

2 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
1
Meld

Ik las laatst een mooi stuk over hoe ´ waarschijnlijk ´ de ziekte Lyme overwonnen kan worden.
Het stuk heeft het ook over de negatieve effecten van de Antiobiotica die gebruikt word vlak na de verschijnselen van de ziekte Lyme, deze antibiotica zou naast de slechte bacterieen ook de goede bacterieen afbreken.

Het medicijn: THC olie.

https://www.cnnbs.nl/hoe-cannabis-helpt-tegen-tekenbeten/

En ik geloof dat wel. Er zit een logica in. Nog niet onderzocht maar het klinkt logisch. ( Dit zal me wel weer een shitload farma antigezond trolreacties opleveren maar zo werkt dat )

3 techcenter    
9 maanden geleden door techcenter
6
Meld

@3
Um, hoe moet ik het brengen ... cnnbs.nl is bepaald geen neutrale aanbieder van informatie. Ik zou zelfs durven zeggen dat het een sterk commercieel ingestelde verkoper is van alles wat maar met cannabis te maken heeft.
En wanneer ik op die link van je klik, krijg ik al bijna het gevoel alsof ik met minstens twee plakken wietcake op in een Amerikaanse Hypermall verzeild ben geraakt... zelfs mild gerekend zie ik maar liefst een kleine dertig(!) commerciële boodschappen waarvan de helft uiterst irritant knipperend -- en dat zelfs nog met AdBlock Plus ingeschakeld. Wanneer ik dat uitzet, knallen me nog eens tien commerciële boodschappen tegemoet, onder meer in de vorm van pop-ups. Niet best, en alleen al hierom totaal geen geloofwaardige site qua geboden informatie.

En oh, er is ook geen enkel wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat wietolie of enig ander cannabisproduct ook maar iets doet tegen welke infectieziekte ook.

Er is onlangs wel een grote inventarisatie uitgevoerd naar de medicinale effecten van cannabis, en er is redelijk sterk bewijs gevonden voor drie heilzame toepassingen:
- als pijnstillend middel
- ter bestrijding van misselijkheid bij onder meer chemotherapie
- ter bestrijding van spierkrampen als gevolg van multiple sclerose.

Ook is wat zwakker bewijs gevonden voor toepassing bij mensen met slaapstoornissen en voor het verbeteren van cognitieve prestaties bij patiënten met psychosen.

Zie https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/marijuana-medical-benefits-large-review/ voor meer informatie (en dat dus met veel minder 'sponsored links'....).

4 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
2
Meld

Ik heb zelf de ziekte van Lyme gehad was er zelfs al mee bezig om naar Duitsland te gaan. Kon niet eens meer van ons huis, boodschappen doen bij de winkel terwijl ik er maar vijf minuten vandaan woonde. Heb een geluk bij een ongeluk gehad dat ik belroos kreeg heb daar vier antibiotica kuren voor gekregen de eerste kuur heeft het stabiel gehouden, de tweede kuur was hielp wel iets maar niet voldoende dus kreeg ik een derde kuur hele zware die zorgde dat het iets beter werd toen nog een vierde kuur nog een stuk zwaarder voor het vele vocht maar daarna is de arts maar gestopt zoveel kuren was niet gezond maar eigenlijk had ik nog een vijfde kuur nodig. Kreeg een steunkous die werd thuis aangemeten en dan mocht ik pas weer lopen er werd aan me gevraagd houdt je van fietsen of lopen?
Gaf als antwoordt beide vindt ik super. Mis het zo erg kan al meer dan een jaar niets meer door die ziekte van Lyme.
Ben heel lang onder controle geweest. Maar ik fiets en loop weer ben nog niet weer op mijn oude niveau maar ben super trots op wat ik weer doe.

Fiets en loop overal door de bossen maar ben wel heel bang weer voor zo'n beet. Heb namelijk niets van mij afgehaald heb niets vernomen.

5 Erika    
9 maanden geleden door Erika
0
Meld

Hoop ooit dat ze iets tegen deze verschrikkelijke ziekte vinden zo'n klein beestje kan heel veel aanrichten.

6 Erika    
9 maanden geleden door Erika
0
Meld

@3 gaan niet kijken hoe komt het dat er ineens zoveel teken zijn die de ziekte veroorzaken en hoe bestrijden wij die, nee gaan bestrijden met vaccin en laten het beestje door woekeren, moet dan wel elk jaar want werkt niet voor een paar jaar, zo ook bij honden echter die kan je een tekenpipet geven zodat de teken dood gaan.

7 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
13
Meld

@3 "Er zit een logica in" Welke logica?

8 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@7 Niet klagen en zelf niets doen.

Verzamel wat mensen met machinegeweren en ga lekker teken afschieten.

9 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@9 Ga je de merels ook vaccineren die dood gaan aan teken of zoeken waarom de teken zo in opmars zijn?

10 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
11
Meld

@10 We weten waarom teken in opmars zijn. Die toename is op zichzelf het probleem niet. De besmetting van teken is het probleem.

Wat wou je er aan doen? De teken vaccineren? Dan worden ze allemaal autistisch, dat willen we natuurlijk ook weer niet.

11 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@11 kijken hoe je het natuurlijke evenwicht weer kan herstellen.

Op de rest van je reageer ik maar even niet beertje van mij.

12 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
9
Meld

@12 Welk natuurlijk evenwicht zou de besmetting van teken terugdringen?

13 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

Oei ! een mogelijk vaccin tegen Lyme ! Dat is vloeken in da anti-vac kerk ! Diagnose chronische Lyme is nm. wel de kip met de gouden eieren voor de alternatieve behandelaars, je kan er jaren je geld mee verdienen. Die melkkoe laten ze niet zomaar lopen natuurlijk.

14 proxy    
9 maanden geleden door proxy
0
Meld

@14 Een vaccin met als enige bijwerking anna van de niemen/harry smit in de bijstand.

Wat wil je nog meer...

15 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@12 Tja, op @13 heb je natuurlijk geen antwoord, hè?

16 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@10 Het punt is dat juist bij mensen de gevolgen groot zijn, iets met duur van ziekte een levensduur(dus vaak hebben andere dieren niet zoveel last van de Lyme simpel omdat ze niet zo lang leven)
Verder moet je beide aanpakken, het is al lang bekend dat de explosieve toename samengaat met de explosieve toename van muizen echter natuurliefhebbers en andere natuurfreaks zijn tegen indammen van deze muizenplagen(let wel ook de landbouw heeft hier enorm veel last van).
Verder kun je zien dat overal langzaam het evenwicht in de natuur uit zijn doen raakt en dat is wel iets wat we ons zelf kunnen aanrekenen.

17 Jojotje    
9 maanden geleden door Jojotje
1
Meld

@13 Ecologisch evenwicht, maar ja, zijn net de helft van de insecten kwijt toch?

18 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@18 Reden te meer om het op alle fronten aan te pakken en voor mensen evt. een vaccin te hebben.

19 proxy    
9 maanden geleden door proxy
0
Meld

@17 De mens verruïneerd veel in de natuur en zit nu zelf op de (blaren question ) teken besmetting.

20 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
9
Meld

@18 En dan raken teken een bacterie kwijt waar ze geen last van hebben?

Je begrijpt er niet veel van, hè?

21 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@19 Je kan ook deet op je smeren als je de natuur in gaat dat werkt 6 uur.

22 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@21 Ach troetelbeertje weer, wat een leuke opmerking, kusjes.

23 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
12
Meld

@23 Dus je bent vastgelopen in je poging tot redeneren.

Ach, de eerste keer is altijd wat moeilijk.

24 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@22 Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

25 proxy    
9 maanden geleden door proxy
0
Meld

@24 Nee lieverd ik ben niet vastgelopen, maar zo te zien een ander wel, dikke knuf van mij.

@25 Moet een ieder zelf weten wat die neemt, moet dan wel ieder jaar, voor honden die naar buitenland gaan waar besmette teek zijn geldt het maar voor 1 maand dat het werkt, moet je halen vlak voor je naar het buitenland gaat..

26 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
9
Meld

@26 Wat leuk. Een jij-bak. Wie had dat nu verwacht.

27 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

Welles, nietes, nee jij bent een lekkere, speel niet op de man, stomme trol.

Enz enz.


(PS, dit is een toekomstvoorspelling)

28 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@27 lieverd waar zie jij een jij-bak in mijn geschreven stukje?

29 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@29 Daar.

30 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@28 Kijk eens aan. Onze beroeps trol komt weer even langs op een draadje waarvan het onderwerp hem niet interesseert.

Maar de mogelijkheid tot trollen kan hij niet weerstaan.

31 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@26 Heb je je trouwens wel eens afgevraagd hoe gezond het is om je met deet in te smeren ? Je huid is nou eenmaal je grootste orgaan, ze gebruiken niet voor niets pleisters met medicatie. Waar zou al die deet dan wel niet naar toe gaan.

32 proxy    
9 maanden geleden door proxy
0
Meld

@33 Ik klik meestal niet op linkjes, en al helemaal niet op jouw linkjes.

Je verdoet je tijd.

34 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@34 Ach, had toch vrij dus maakt niet uit lieverd.

35 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@32 deet is veilig, niet schadelijk, bevonden als je de gebruiksaanwijzing opvolgt. Het middel tast wel lakken en plastics aan niet op de handpalmen smeren dus.

36 Myth63    
9 maanden geleden door Myth63
2
Meld

@31
Welles, nietes, nee jij bent een lekkere, speel niet op de man, stomme trol.

Enz enz.


(PS, dit is een toekomstvoorspelling)


Kijk! Mijn voorspelling kwam al weer snel uit. Ik kan zo de kermis op, de toekomst voorspellen!

37 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
7
Meld

@37 Kijk eens aan. Onze beroeps trol komt weer even langs op een draadje waarvan het onderwerp hem niet interesseert.

Maar de mogelijkheid tot trollen kan hij niet weerstaan.
Je kunt zo op de kermis. Houd een lampje voor het ene oor, lees je krantje bij het licht dat uit het andere straalt.

De man zonder hersens. Maar dat was al duidelijk uit je berichtjes.

38 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@38
Welles, nietes, nee jij bent een lekkere, speel niet op de man, stomme trol.

Enz enz.

P.S. wanneer ga je excuses aanbieden voor je wangedrag van vrijdag?

39 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@39 Mijn wangedrag? Mooie omkering.

Verontschuldig jij je maar voor het mij voor leugenaar uitmaken, trol.

40 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@40 P.S. wanneer ga je excuses aanbieden voor je wangedrag van vrijdag?

41 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@40

Ik zie dat je ook weer aan het zelfplussen bent. Voelt dat lekker?

42 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

Ik heb ooit eens een teek op mijn scrotum gehad. Dat kreng zat goed vast.

43 grasnaaier    
9 maanden geleden door grasnaaier
0
Meld

@43 ja deuhh dan moet je nick ook niet zo serieus nemen. question

44 chouffleur    
9 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@41 Dementie slaat toe? Je vervalt in herhaling. Eigenlijk al 31000 berichtjes lang.

@42 Heerlijk. Ik ben het waard, beste trol. Maar uiteraard is het weer een aanname zonder onderbouwing, zoals we van jou gewend zijn, miserabele trol.

45 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@43 Dat scrotum? question

46 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@42
Toch mooi, dat er een nieuw vaccin tegen Lyme aankomt.

47 kwatta    
9 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@45

Ben ik nou een beste trol of een miserabele trol? Meestal spreek je jezelf een paar berichten later tegen, maar nu doe je het in één en hetzelfde bericht!

En dat is best wel weer knap van je!

48 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@48 Dag trol.

49 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@47

Huh? Even on topic blijven hoor. Het gaat hier over de bitch fight van LC tegen WD.

U mag nú inzetten!

*grinnik*

50 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@49

Die was raak hè…ik heb er toch weer lol in als je geen weerwoord hebt.

51 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@50
Ik wandel veel in de bossen, daarom kijk ik er naar uit.

52 kwatta    
9 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@51 Was er iets raak? Dat heb ik dan gemist. Maar ik blijf niet eindeloos op jouw getrol reageren. Als je dat als geen weerwoord wilt zien, veel plezier.

Heb je toch nog wat in jouw miserabele trollenbestaan.

Doei!

53 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@53

Dag lieverd en maakt je niet te sappel hè? Dan krijg je maar stress en daar krijg je weer nare ziektes van. En dan wordt je weer door Big Farma leeggetrokken en eindig je als een wrak in een tehuis…..

Dagdag.

54 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
10
Meld

@52

LC en ik zijn niet in de bossen hoor, het is allemaal maar virtueel.
Misschien is LC mijn buurman wel waar ik straks een biertje mee drink?
Alles kan op internet.

55 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

Nu nog even een poll houden. Vind u dat WD de bitch fight gewonnen heeft doe dan een plus.
Heeft LC gewonnen dan een minnetje.

56 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
9
Meld

@54 Lig je nou echt hele nachten wakker van mij?
Je hebt niets beters te doen? Nee, je hebt niets beters te doen.

Beetje zielig, hoor.

57 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@56 Dwazie, je lijkt wel een kleuter. Ik hoop dat alles nog een beetje goed is verder in de bovenkamer.

58 grasnaaier    
9 maanden geleden door grasnaaier
0
Meld

Volgens mij is dit het nieuwe "95 stellingen tegen evolutie" draadje geworden. Nou dat is dan maar goed ook want dat draadje was inmiddels gesloten zag ik tot mijn grote afschuw en verbazing. En je moet ten slotte toch altijd over en weer al je emoties ongehinderd de vrije loop kunnen laten. question

59 rebo    
9 maanden geleden door rebo
0
Meld

@58 Ijdele hoop is ook hoop.

60 Generaal    
9 maanden geleden door Generaal
1
Meld

@58

Waarom denk je dat ik Dwaas heet? Ik spoor voor geen meter!

61 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
4
Meld

@59


De relativiteitstheorie, houdt die ook verband met de ziekte van Lyme?
Ach, ik hou van een dolletje. Ik neem mijzelf niet zo serieus…..

62 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
4
Meld

@57

Helaas, ik heb geen tijd om nachten wakker te liggen. Anders zou ik het zeker doen voor je!
Zo ben ik dan ook wel weerquestion

63 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
4
Meld

@56

Oh…ik zie nu dat ik de bitch fight verloren heb……


Beste @LanCaster. Ik erken in jou mijn meerdere, jij bent de bitch……..jij hebt eerlijk gewonnen…de publieksjury heeft besloten…….


(Volgens mij hadden de minners niet door dat een bitch zijn geen compliment is, maar dat terzijde. Ik ben het er mee eens!)

64 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
3
Meld

@62
Nou ehhhh...... kijk ik bedoelde dus eigenlijk meer alle perikelen er omheen, En dus niet zo zeer het onderwerp zelf wat dan hetzelfde zou zijn. question

65 rebo    
9 maanden geleden door rebo
0
Meld

@65

Je kent me toch onderhand wel, rebo? Ik spiegel altijd. Vriendje LanCaster schrijft dus eigenlijk tegen zichzelf…..maar dat heeft hij zelf niet door. En dan lig ik weer in een deuk.

Verder maakt het op dit forum toch geen ruk uit. Een forum wat iemand als ik toe laat, die verdient niet beter!

66 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
3
Meld

@1 Heb ook een artikel erover gevonden in het Nederlands in Trouw, die schrijft ook over het nieuwe vaccin VLA15 van het Franse farmaceutisch bedrijf Valneva

https://www.trouw.nl/home/hoe-een-veilig-vaccin-tegen-lyme-het-slachtoffer-werd-van-slechte-pr~a8f39432/

67 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@66
Ik denk dat ik wel weet wat je hiertoe aanzet. En het is ook wel goed dat NK ook ons bejaarden kansloze jongeren in de gelegenheid stelt, om via dit medium hier onze plempsels neer te zetten. Dat zijn we in ieder geval van de straat af. En op de TV is tegenwoordig toch ook niks leuks meer te zien.

68 rebo    
9 maanden geleden door rebo
0
Meld

@67 Heb ook de ziekte Lyme gehad. Gelukkig was ik er op tijd bij om een antibioticakuur te volgen die me heeft genezen. Er verscheen bij mij een rode ring ter grootte van een dvd op de plek waar ik was gebeten.

69 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@68

Het is allemaal vermaak. En je loopt vanzelf tegen de grote ego’s aan zoals LanCaster. (Een of andere patser die beweert een master in natuurkunde te hebben)

70 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

@70 Zit je nu nog door te pruttelen? Egootje gekwetst, soms?

Man, man wat zet je jezelf te kakken.

"Een of andere patser die beweert een master in natuurkunde te hebben"
Tja, voor sommige mensen is dat een schier onbereikbaar iets, die kunnen zich met geen mogelijkheid voorstellen dat er mensen zijn die tot zoiets bovenmenselijks in staat zijn.

Maar waarschijnlijk vind je ook de melkboer al een patser. question question

71 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@71

Iemand die niet om zijn ego geeft heeft er ook geen moeite mee om zichzelf te kakken te zetten.
Het zijn uiteindelijk toch maar weer de onderontwikkelden die mij niet kunnen volgen….
Die geen verstand hebben van relativiteit of zoquestion

72 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

Hopelijk schiet het een beetje op met dit vaccin, ik kan bijna niet wachten.

73 kwatta    
9 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@36 Dank voor je reactie, ik weet dat maar ons ratje hier is anti alles (vooral dat wat chemisch is) en erg voor alles "natuurlijk" vandaar mijn verbazing dat ze Deet aanbeveelt.

74 proxy    
9 maanden geleden door proxy
0
Meld

@3
Wat een gezwets zeg, het blijft opvallend hoe verschillend er over de borrelia gedacht wordt. De aanpak in Duitsland en Amerika wijken enorm af van de protocollen in Nederland. Lab uitslagen zijn onbetrouwbaar en de spirogeet produceert geen toxines, dus kan bijna als stealth overal binnendringen. Ik mag echt hopen dat er een werkend vaccin komt anders wordt het een ramp.

75 Al    
9 maanden geleden door Al
0
Meld

@WijzeDwaas jou ga ik voortaan links laten liggen, daar hoor je ook thuis.

76 Al    
9 maanden geleden door Al
0
Meld

@76

Ik wist niet dat je me ooit rechts liet liggen. Eerlijk gezegd heb ik niet eens een idee wie je bent….

77 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

@22

Deet is idd het beste middel tegen insecten tot nu toe. Maar ook bijzonder agressief.
Heel vervelend voor kunststof brilmonturen, contactlenzen mobiele telefoons etc.
Zeker een n vochtige tropische gebieden voelt het zeer onprettig.
Zelf geef ik daar de voorkeur aan de lokale producten, meestal op citroenbasis.

Voor mensen die veel in de natuur verblijven zijn vaccins minder schadelijk dan dagelijks deet smeren.

Maat volgens rat moet de borrelia bacterie ook een kans krijgen.

Klinkt als de bisschop die vindt dat er in condooms een klein gaatje moet zitten zodat het zaad ook een kans heeft.

78 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
0
Meld

@78 "Klinkt als de bisschop die vindt dat er in condooms een klein gaatje moet zitten zodat het zaad ook een kans heeft."

Waarschijnlijk heeft rat er zijn bestaan aan te danken...

79 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@78 Weet niet of je het weet, echter er is nog geen vaccin voor mensen wel voor honden misschien moet je die nemen.

80 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@80

Lees de teks. Dat vaccin was er maar is dankzij een antivax campagne weer van de markt gehaald.
De antivaxers zien liever mensen aan een zware abtibiotica kuur (met eventuele risicos op resistente bacteriën.
Het is hoopvol dat er nu weer gewerkt wordt aan een nieuw vaccin.
En als liefhebber van het tropisch regenwoud hoop ik dat er ook snel goede medicijnen komen voor andere door insekten overdraagbare ziektes komen (malaria, dengue, zika)

81 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
0
Meld

@81 Als jij denk dat het aan de antivaxxers ligt, dan laat je het toch gewoon in je spuiten, zal vast nog wel ergens een oud receptje liggen wat ze her kunnen gebruiken, alleen niet klagen als het fout gaat omdat het ineens onveilig blijkt te zijn of toch niet echt blijkt te werken.
Je even aan melden als proefkonijn, misschien ben je dan veilig voor teken.

Je hoeft je straks niet meer in te spuiten voor insecten ziektes de helft van die insecten zijn al dood nu de rest nog en daarna de vogels, het ecologisch evenwicht hebben mensen al om zeep geholpen, toppie toch belangrijkste is dat de mens blijft leven en overbevolking geeft. question

82 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@81 wel grappig als je het stuk leest geven ze de antivaxxer de schuld dat het vaccin er niet is gekomen maar de werkelijke rede was dat door een bedrijfsfusie het is blijven liggen en dat ze er niet genoeg geld mee binnen harkte.
Door welke antivaxxer is er ooit een vaccin tegengehouden en niet op de markt gekomen?

83 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@82

Weer zo'n razend domme opmerking van jou.
Omdat er nog altijd geen goede medicijnen zijn tegen malaria,dengue etc. wordt er in veel
landen aktief met bestrijdingsmiddelen gewerkt tegen de muggen(larven). Op veel plekken in
afrika zelfs nog met ddt.
Goede vaccins en medicijnen zouden het gebruik van insekticiden juist moeten terug brengen.
Lees eens het boek 'Mug' van Bart Knols om enig inzicht te krijgen in de situatie rond de bestrijding van muggen en de door hen overdraagbare ziektes.

In Brazilie , waar ik regelmatig kom, wordt bestrijding van muggen(larven) grootschalig aangepakt. In elk poeltje met stilstaand water worden insekticiden gespoten.

In delen van Afrika worden in veel woningen regelmatig de wanden bespoten met ddt.
Veel gevaarlijker dan een prikje. En de antivaxers maar zeiken over onbewezen schades door stoffen die mogelijk in vaccins zitten.

84 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
0
Meld

@83

Jokkebrok die je daar bent

quote:
"As a result of this meeting, bad press, more lawsuits, and declining sales, GlaxoSmithKline withdrew the vaccine from the market in 2002."

Met dank aan antivaxers en geldbeluste advocaten die zonder enig causaal bewijs dit vaccin linkten aan allerlei aandoeningen.


85 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
0
Meld

@85 Welk vaccin is er ooit tegengehouden door antivaxxers?
Buiten deze om dan volgens jou, altijd gemakkelijk om een ander de schuld te geven als je zelf de zaakjes niet op orde hebt.

Dit word er over het vaccin gezegd bij honden:
Er is een nieuw vaccin geregistreerd in Nederland tegen de ziekte van Lyme (Merilym 3 van Merial®). In het vaccin zitten 3 van de 11 bekende Borreliasoorten. Het vaccin zorgt dat de hond antilichamen maakt tegen bepaalde eiwitten van deze Lyme bacteriën. Het bijzondere is, dat tijdens een “bloedmaaltijd” de teek deze antilichamen opneemt. De bacteriën kunnen dan in de darm van de teek niet worden opgenomen; de Lyme bacterie zit wel in de teek, maar kan niet naar de speekselklieren van de teek. En zo vindt er minder overdracht plaats van de bacterie naar de hond. De fabrikant heeft de werkzaamheid van het vaccin (bescherming tegen de ziekte) niet aangetoond. Bovendien is het de vraag hoe erg het is, dat een hond besmet raakt met de Lyme bacterie, als de hond er niet ziek van wordt.

https://www.mcvoordieren.nl/ziekte-van-lyme-hond

*Deze mededeling zal deze arts niet in dank afgenomen worden door firma die het vaccin levert. vast een antivaxxer die dierenarts question Hier weten ze dus niet of het werkt echter bij mensen zijn ze al zeker dat er een deugdelijk product was wat antivaxxer tegengehouden heeft.

Ik zou zeggen droom lekker verder.

86 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@86
De interpretatie van een dierenarts. Hij zal gelijk hebben, behalve op het punt dat werkzaamheid niet is aangetoond. Het moet zijn aangetoond, anders mag het niet op de markt komen.
Hier een verkort rapport:
http://mri.cts-mrp.eu/download/CZ_V_0114_001_PAR.pdf

87 kwatta    
9 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@86
OK, die dierenarts vindt dat Lyme-vaccin voor honden niet echt nodig, omdat honden doorgaans minder last hebben van deze ziekte en het vaccin ook niet echt geweldig zou werken. (Jaja, ik heb @87 gelezen.)
E.e.a. nog even kort nagezocht, en inderdaad zijn er vrij veel dierenartsen die deze mening zijn toegedaan, met name ook in Duitsland. Het zou dus heel goed kunnen dat deze mensen gelijk hebben, en ik zou dan denk ik ook twijfelen of het nut heeft een hond hiervoor in te enten.
Maar dit zegt toch niks over vaccins bij mensen? En dit maakt de man ook zeer beslist niet tot antivaxxer, want hij raadt de andere belangrijke vaccinaties voor honden absoluut aan (parvo, leptospirose enzovoort).

Maar het antivaccinatievolk heeft dat eerste menselijke Lyme-vaccin dus wel degelijk de nek omgedraaid met hun inmiddels overbekende paniekzaaierij en roep om vergoeding van 'vaccinatieschade' die er helemaal niet was -- maar waar allerlei advocaten uiteraard gretig op insprongen.

88 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
2
Meld

@88 Welk ander vaccin hebben de antivaxxer ooit tegengehouden zodat het uit de handel is genomen?

89 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@89
"Welk _ander_ vaccin ..."
Oh, je bedoelt afgezien van dat eerste Lyme-vaccin?
Antivaccinatiefanaten (uiteraard gesteund door advocaten) zorgden er in 1986 voor dat alle Amerikaanse vaccinfabrikanten op een na stopten met de productie van DTP-vaccins -- en ook die laatste fabrikant stond op het punt ermee te stoppen. De voornaamste reden was een onophoudelijke stroom antivaccinatiebagger à la Robin, die weer zorgde voor talloze rechtszaken, vaak met miljoenenclaims.
Dit was ook de reden voor de Amerikaanse regering om het VICP in het leven te roepen, waarbij mensen via een soort snelrechtprocedure schadevergoeding konden claimen als ze dachten dat zij of hun kind iets aan vaccinatie hadden overgehouden. In ruil voor een coulante regelgeving (er wordt ook uitgekeerd zonder enig echt bewijs) kunnen vaccinfabrikanten niet meer direct aansprakelijk worden gesteld door burgers of advocaten -- tenzij die eerst door het VICP zijn afgewezen. Pas na deze extra 'verzekering' durfden fabrikanten weer DTP-vaccins te verkopen. Zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_court

Bij het nieuwe Lyme-vaccin zal de geschiedenis zich hopelijk niet herhalen -- en gelukkig is de fabrikant ook geen bedrijf in de VS, waar letselschadezaken een soort miljoenenroulette zijn, met een uitkomst die vaak maar bitter weinig met wetenschap en feiten te maken heeft, en alles met emoties en overtuigingskracht.

90 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@90 Volgens mij als een product klachten geeft of ondeugdelijk is dan komen er klachten, of ga je nu verkondigen dat dit een heilig product is en dat mensen niet mogen klagen als ze vinden dat ze klachten van het product hebben?

Met je bericht geef je wel aan dat er niet één vaccin gestopt is door antivaxxers
zo ook niet met lyme vaccin het is door een bedrijfsfusie blijven liggen en dat ze er niet genoeg mee zouden verdienen. Maar ja klinkt leuker als je antivaxxer de schuld geeft toch?

91 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

Het eerste Lyme-vaccin is toch door antivaccinatiefanaten met de grond gelijk gemaakt, waarop de fabrikant ermee is gestopt. Dat lijkt me toch behoorlijk duidelijk. En met dat DTP-vaccin heeft het niet veel gescheeld -- en kijk naar het HPV-vaccin in Japan: daar hebben antivaccinatie-imbecielen er met leugens en foute propaganda voor gezorgd dat vrijwel geen meisje meer tegen HPV wordt gevaccineerd.

Maar goed, ik heb eerlijk gezegd geen idee wat voor punt je probeert te maken, en jouw onzinnige beuzel zal hierop ongetwijfeld ook eindeloos doorgaan, dus ik laat het hierbij. Have a nice life.

92 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Goed nieuws Lyme is een klote ziekte , je word er niet sterker van en het is ook nog eens chronisch ...

93 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
1
Meld

@92 Ik vind het prima als je dit wil geloven, ik geloof er niks van.

Wat je zelf al aangeeft er is nog niet een vaccin tegen gehouden door antivaxxer, bijna is niet helemaal.

Altijd zeer gemakkelijk vingertje naar antivaxxers te wijzen terwijl ze de eigen zaakjes niet op orde hebt. En ik zou niet weten waarom mensen niet zouden mogen klagen als ze vinden een klacht te hebben van een product.

Je wil dat ik weer hier alles van HPV neer zet, wil ik wel doen als je het nodig vindt.

94 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@94 Hebt moet hebben zijn.

95 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@3 : Allerlei etherische oliën hebben een anti-bacteriële werking. Veel werken ook tegen schimmel.

96 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@2 : Dat aanvallen van voorstanders ben ik het natuurlijk niet mee eens. Maar dat er mensen achterdochtig worden als er iets in ze gespoten wordt dat ze niet zelf kunnen identificeren met het blote oog, dat is te volgen. En zeker als iedereen, die bij dat inspuiten en aanprijzen betrokken is, er financieel belang bij heeft, dat het gebeurt. Waarom is achterdochtig zijn in die situatie iets anders dan gezond verstand?

97 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@96 Jij spuit je liever etherische olie in iedere keer als je door een teek gebeten bent?

Vraag je maar eens af welke bijwerkingen dàt allemaal heeft.

Wat een onzinnig geklep...

98 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vrouw van Arnoud van Doorn en lid Haagse isla...
Een lid van de Islamitische Partij van de Een...

11 uur geleden door Inter

Buitenechtelijk kind Pechtold geboren
Anne Lok, de ex-minnares van Alexander Pechto...

17 uur geleden door Crezee

Wilders opent petitie: Rutte 3 moet opstappen...
De PVV lanceert vandaag een petitie waarmee m...

12 uur geleden door Hadito

Zwangere vrouwen willen Jesse Klaver als vade...
Zwangere vrouwen en jonge moeders zien GroenL...

1 dag geleden door Inter

Vader in het centrum van uitbraak van mazelen...
Bilodeau gelooft dat een van zijn drie zonen...

16 uur geleden door DaSilva


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Macron belooft harde maatregelen na week vol ...
@66 Dat werd ook wel gewaardeerd Waarschi...

1 minuut geleden door RonMVV

Amy
Macron belooft harde maatregelen na week vol ...
@66 Nou die maken nog met regelmaat fouten , ...

3 minuten geleden door Amy

sparta
Staat Californië vecht noodtoestand aan...
@42De mensen wonen aan de grens en die cons...

8 minuten geleden door sparta

RonMVV
Macron belooft harde maatregelen na week vol ...
@65 Op nujij melde ik wel dagelijks foutje...

11 minuten geleden door RonMVV

ronaldo lolito
Waylon bijt van zich af na kritiek op Queen-s...
die jongen had alles kunnen doen maar kiest...

12 minuten geleden door ronaldo lolito

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig