door Havermout in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 1
  • 587x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom geloof ik hier geen barst van:
Bijna acht op de tien Nederlander vinden het Nederlandse lidmaatschap van de EU een goede zaak. Dat is een lichte stijging vergeleken met een jaar eerder. Ruim vier op de tien Nederlanders vinden dat het de goede kant op gaat met de EU, iets minder dan in 2017.
NEPNIEUWS.

8
1 Positivo

Ik herken me hier niet in.

4
2 Marrie

@1
Hard roepen dat het "nepnieuws" is, maar de getallen niet weerleggen met verifieerbare cijfers van jouw kant?
Wat een zwaktebod weer. "Nepnieuws!" roepen als iets jou niet bevalt is ERG makkelijk.

Verder denk ik niet dat veel Nederlanders zo begaan zijn met klimaat en milieu, gezien de stemverhoudingen laatst. Men stemt liever VVD, CDA of op populisten, dan op partijen die goeie ideeën hebben op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Het hemd is nader dan de rok...

4
3 weerman

Oprotten met dit nepnieuws! Ik geloof hier geen klote van. Kijk eens hier op Nieuwskoerier. Bijna iedereen is tegen de EU, behalve een paar linkse ellendelingen. En dan komt de MSM met dit soort propaganda. Ik begrijp Orban wel dat hij de MSM aan banden legt. Nepnieuws moet inmers keihard bestreden worden. Nepnieuws ondermijnt de democratie.

10
4 Darth Vader

@1
Waarom zou je dat niet geloven?

12
5 disclaimer x

@4
Nog geen 20% van de Nederlanders heeft op een anti-EU partij gestemd. Dus 8 op de 10 zal wel redelijk kloppen.
Nieuwskoerier is zoals je weet een voornamelijk rechts-populistisch forum. Dat is niet representatief.

14
6 disclaimer x

@3 @5 kunnen jullie bewijzen dat dit onderzoek niet gemanipuleerd is?

8
7 Darth Vader

@6 kan jij bewijzen dat de verkiezingsuitslagen niet gemanipuleerd zijn?

8
8 Darth Vader

@Darth Vader (#4)

Denk jij serieus dat nieuwskoerier een representatieve steekproef is van de Nederlandse bevolking?!

9
9 WTR

@7 @8 Zo werkt het natuurlijk niet. Als jij komt met de claim dat de boel gemanipuleerd is moet jij met bewijzen komen.

7
10 Neobullseye

@9 ja. Nieuwskoerier is een neutraal forum. Iedereen komt dus op dit forum, jong oud, links rechts, hetero homo. In tegenstelling tot bijvoirbeeld Joop.nl wat een links bolwerk is. Dus ja, nieuwskoerier is representatiever dan veel andere forums. Of wat dacht je van het oude Nujij? Ook daar was de overgrote meerderheid anti EU. En Nujij was bekender en er zaten een paar honderd reageerders meer dan op NK.

8
11 Darth Vader

-
Volkomen on zin deze EU propaganda.
-
Wat Nederlanders belangrijk zouden moeten vinden is de structuur van de financiële sector en het bedrijfsleven en alles wat daarmee samen hangt. Deze hebben op dit moment een dermate structuur dat zij een optimale vernietigende werking hebben op de samenleving en natuur.
-
Problemen met klimaat of milieu zijn maar enkele problemen die vanuit de bizarre boven beschreven structuren voort vloeien. Overbevolking, oorlogen, armoede, etc etc zijn enkele andere voorbeelden. Het zijn echter slechts symptomen.
-
Het heeft weinig zin om symptomen te bestrijden en de oorzaken intact te laten. Dus aanpak van klimaat- en milieuproblemen is niet zinvol indien de structuur van bedrijfsleven en financiële sector en alles wat daarmee samenhangt niet grondig worden verbeterd.
-
Uiteraard zal dit niet gebeuren. Er staan immers zeer grote belangen op het spel van zeer rijke en machtige mensen. Leugens en idioterie worden intact gelaten, hoe vernietigend ook, zolang de belangen van deze rijke machtige mensen ermee worden gediend. Dit is de functie van de EU: mensen in slaap sussen zodat de criminaliteit rustige verder kan gaan.
Sterkte!
/-
-

5
12 MrCally1

Het belangrijkste thema zou moeten zijn hoe ontbinden we de ondemocratische EU zonder een financiële meltdown te veroorzaken.
Met een gemiddelde opkomst van 37% bij Europese verkiezingen heeft de EU geen maandaad van de bevolking en moet opgeheven worden.
Tel; daar bij op dat Junker Timmermans Tusk ongekozen zijn en zie hier het is ook nog een dictatuur.
Iets waar de Nederlandse bevolking in 2005 Nee tegen heeft gestemd.

6
13 Nexit-En-Snel

Het is niet waar want ik ben het er niet mee eens! En mijn buurman ook niet! Nepnieuws!

~De gemiddelde Nieuwskoerier-reageerder.

2
14 progressiefliberaal

Staatspropaganda op een paar verdwaalde geesten gelooft niemand dit meer.

7
15 El Matador

@11 ,

Wellicht leek dat zo omdat voornamelijk mensen die erg tegen de EU zijn op die draadjes reageerden. En anderen die ervoor waren zullen door die overweldigende anti-groep vast zoiets gedacht hebben van 'laat maar'. Zo versterkt het beeld dat iedereen tegen is zich maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Als je voor eurofiel, trol en weet ik veel wat uitgemaakt wordt zodra je ook maar iets positiefs over de EU zegt, dan kan ik goed begrijpen dat sommigen dat soort draadjes maar vermijden. Er is nota bene zelfs een speciale website waarop tal van reageerders als betaalde EU-trollen weggezet worden, zo absurd is het groepje luidruchtige anti-schreeuwers dus.

Alleen dat toont al aan dat er een hoop af te dingen is op die ogenschijnlijk duidelijke meerderheid voor anti-EU'ers. Ze jagen iedereen met een beetje genuanceerde instelling gewoon weg met gescheld, op de man spelen enzovoorts.

Die radicalisering zag je trouwens in veel van topics terug, waarbij mensen met aanvankelijk milde en redelijke standpunten ook steeds extremer werden totdat Sanoma de stekker eruit trok.

4
16 progressiefliberaal

@6 dat er niet zoveel mensen op een anti EU partij hebben gestemd wil niet zeggen dat ze voor de EU in deze vorm zijn..
Er zijn vele partijen waar ik persoonlijk wel een paar punten kan vinden in het programma waar ik voor ben, maar de dingen die ik echt belangrijk vind, dan worden het er snel minder...

Maar een onderzoek onder nog geen 28.000 Nederlanders is ook niet erg representatief. @9 ..
Dan kun je net zo goed zeggen dat NK wel een goede afspiegeling is van de Nederlandse maatschappij. Daar zitten al meer gebruikers al die 28.000 geïnterviewde.
En hoe was daar de verdeling van, of welke database hebben ze gebruikt om kandidaten te selecteren?
Eurobarometer, kunnen die niet een beetje bevooroordeeld zijn????

2
17 Logic

@17 Je bedoelt duizend Nederlanders.

"Dit blijkt uit gegevens van Eurobarometer 2018 op basis van 27.601 interviews, waarvan ruim duizend in Nederland."

2
18 Dune

@17 ,

Er zitten hier echt geen 28.000 gebruikers hoor. Deze website heeft hoogstens een paar honderd unieke bezoekers per maand.

3
19 progressiefliberaal

Net zoals de NOS blinkt NU.nl uit in selectieve weglating. Er wordt met geen woord gerept over de zorgen om immigratie en integratie. Vreemd als je bedenkt dat hierdoor in Italië en Oostenrijk een rechtse regering is gekozen.

3
20 Dune

@16 Dat is vaak het enige middel dat ze hebben aan de pro kant, nml de stekker er uit trekken als in censuur. Dat zie je ook met al hun pogingen om censuur te plegen onder het mom van nepnieuws of haatzaaien , wat dat dan ook mogen zijn.
Dit doen ze enkel omdat de anti kant blijkbaar goeie punten heeft die ze niet kunnen weerleggen en dan rest er nog maar 1 ding , censuur.

5
21 solidsteel

@21 ,

Een open riool afsluiten zou ik geen censuur willen noemen.

3
22 progressiefliberaal

@14 Inderdaad. Ik zie regelmatig reacties in de trant van: de moslims die ik ken zijn gastvrij en goed geïntegreerd.

3
23 Dune

@Darth Vader (#11)

Dat het een neutraal forum is, wil niet zeggen dat het een representatieve steekproef is. Met andere woorden: dat iedereen hier mag komen, wil niet zeggen dat iedereen hier komt. Ik denk dat hier bijvoorbeeld relatief heel weinig fulltime werkenden met kinderen zitten, omdat die simpelweg te weinig tijd hebben. Verder ook relatief weinig mensen van boven de 70, omdat die gewoon minder internet-minded zijn. Tenslotte durf ik wel te beweren dat hier ook weer relatief gezien heel weinig universitair opgeleiden zitten. Kortom: bepaalde groepen zijn hier ondervertegenwoordigd en anderen ondervertegenwoordigd. Daarmee is het geen representatieve steekproef en kan je niet concluderen dat de consensus op nieuwskoerier gelijk is aan de consensus in Nederland.

1
24 WTR

@23 Hetgeen ook een heel redelijke reactie is als gesteld wordt dat moslims NOOIT integreren, lijkt me zo.

3
25 Smiling

@23 Vreemd, ik zie vaak veel betere reacties dan anekdotische bewijzen ( iets waarmee dom-rechts meestal mee komt) Terwijl het wel het geval is dat er genoeg inderdaad gastvrij zijn, zou ik het ook niet geïntegreerd willen zeggen omdat dat zou impliceren dat ze van buitenaf komen.

1
26 Wetenschappertje

@22 Dat is je sterkste argument...poep...
Knap hoor question

2
27 solidsteel

@26 Tegen zoveel vooringenomenheid valt weinig zinnigs in te brengen.

4
28 Dune

* Verwijderd door de redactie *

29 Utrecht_83

@13 neehoor. het Nederlandse volk wil geen Nexit. Daar heb je het maar mee te doen.

4
30 Utrecht_83

@28 Ik weet het, soms vraag ik me af waarom ik het nog doe. Tegen vooringenomen mensen praten levert niet zoveel op. Toch een soort van escapism denk ik van moeilijk werk.

2
31 Wetenschappertje

@31 Onwetenschappelijk welles-nietes-geneuzel.

4
32 Dune

@31 we zouden er een referendum over kunnen houden vooral de referenda met de EU als thema doen het goed lol.

0
33 Nexit-En-Snel

@33 We hebben er 1 had en was lang geleden. Moet je alleen wel FvD of D66 stemmen zodat het referendum er weer komt.

1
34 Wetenschappertje

@34

Euh, juist D'66 heeft het referendum de nek omgedraaid, hoor. Hun eigen kindje vermoord... Typerend voor veel politieke partijen: voor de verkiezingen dingen roepen, beloven en beweren, en NA de verkiezingen als een blad aan een boom omdraaien en het tegendeel gaan doen. Vooral D'66 doet massaal aan kiezersbedrog..!

2
35 weerman

@35 Ik weet het, soms wordt het ook lastig. D66 heeft het correctief raadgevend (niet-bindende) referendum helpen afschaffen zodat er ruimte is voor het correctief bindend referendum wanneer ze niet in een coalitie zitten met anti-referendum partijen en zodat raadgevend referendum niet meer misbruikt kon worden in de tussentijd.

1
36 Wetenschappertje

@17
En wat dacht je van de vraagstelling,daarmee kan je vooraf al de uitslag bepalen.

0
37 kelly11

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2734 RoninWat jammer dat je nu weer je mond opentrekt. Jij bent een van degenen die niet te vertrouwen is en enkel hier iets neerzet als ie...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2734 "Getrol ... Compleet gestoord." En dat van degene die een ander kapot wil maken met het overlijden van diens egaa, die zelf be...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@44 Dat lijkt me toch eerder een taak voor jou want je gaat uit van antisemitisme als haat jegens aanhangers van een geloof. En dat, kleine ...

3 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Dat lijkt me toch eerder een taak voor jou want je gaat uit van antisemitisme als haat jegens aanhangers van een geloof. En dat, kleine hitler, ...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

@3735Nou ja, prima. Maar hou dan op met het constant klagen over de mensen hier. Of hou op overal op in te gaan.Hier zit iedereen anonie...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@21 En wanneer die drones dan weer uit de lucht komen vallen roltt pappa uit de schuur. Je moet gewoon altijd het arsenaal zo divers mogelijk...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Offtopic

Iedereen hier heeft zo zijn/haar/hen/hun eigen werkelijkheid. Misschien is het een idee om elkaar daarin te respecteren, en elkaar daarin in zij...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2733Ja. Heel velen hebben achterdochtige persoonlijkheid hier....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2731 Zo'n ID geeft volledige inzichtelijkheid en controle aan de overheid. Het gaat hen NIETS aan of ik het internet begruik, wanne...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Smoking FuckRarbgDeepthroat CompetitionPorn Gay AnimatedNacked At The BeachBig Latina Butt PornGay Long Haired PornBangla XexXnxx Indian Sexy GirlHeroine Meena Sex VideosCojiendo Con La SecretariaGay OmgleTaxi69Ceske PornohviezdyCreampie TeenKim Kardashian Full Se TapeWebsites Like RedditPhotos Sexe FemmeGoaxxxAnalmomCouple Seduce BabysitterXhampster.Naughty MichimaPiratw BayRonda Rousey FeetBlow Job CompolationHenata NakedXxx Hd BeautyKaity MorganLadyboy XxxWebtoon HentHolabulma XxxXxx Of ArabicBeeg CockBlondegummybearNadia GoherBrother Sister Sex In RoomBrazzers Best OfCartoon PorbEporner ComHairy Mature PussyTalitha Luke EardleyLeone BfPorn In Hindi VideoSyren De Mer GangbangCartoon Blowjob'sXhemterسكسxxxRomantic Xxx Videos HdPorn Full Movie In HindiMom And Son Sexs VideosRectal Exam PornRaisa WetsxPounding DoggyMilf On Bang BusPics PornChina CojeStraplessdildoHentai ReviewXnxx Free Video PornSnapchatnakedPorns StoriesNykd-54Human Sex VideoBangladeshi Adult VideoTelugu Mom And Son Sex VideosChut Chudai MovieWife Exchange Xxx VideoLara Craft PornNude Thick EbonyQuadrinhos Sex李天宜Movie Indian Sex MovieNew Full Hd Porn Video DownloadMma Nude100 Dollar EscortJavopebTenpuru HentaiCuckquean StoriesXnxx FingeringWww Nxxn ComHot Video Xxx ComHui HatanoCameron Diz Porn1990s PornNearest Erotic MassageVídeos Amadores PornôSexxxxxxDemidova HelenkaPsycheswings NudesVixen Com HdSextaluguXxvudeoSexy Latina PornPunishmet PornAdult Pornagraphy VideosLong Toes PornMultporn ComicsChubby NudedNaked Male ActorsDarladimples_Losing Virginity VideosPorno TubKerala Sex Video PleaseMiss London PornMiho IchikkNuds De FamosasNakedlesbiansUrvashi Rautela BoobsOld HentaiChina Ladies SexFenoxo'sX Videos Em PortugesPawnshops PornFull.hd.pornoPron SexxPirn AnalMacymeadowsSexy Pics Emma WatsonPornografia MandingoTwinks LoversAdivasi ChudaiSexy Video Hd LiveShort Skirt HentaiAnime Pornos FreeXvideosonlyfanaDesiree WestShg MediaHairy Mature CreampiePussylicking GoodTop Nude CelebsSexo PornográtisJogos Pornô ApkShemalemasterbatingSweetteets24KagneylynnkarterAlinty Only FansNaked NamiSquirt CompMeetmaddenXvideo FirstSunny Nude VideoBlackedraw ThickA I Porn VideosViolet Starr AnalFemme Transexuel NueWww SexlgFree Hd Porn VediosTrans ScortPorn Time