Buitenland
  • 13
President Donald Trump heeft zondag uitgehaald naar een rapport van de New York Times waaruit blijkt dat zijn zoon en andere medewerkers van de campagne in het kader van de campagne van 2016 met andere landen en Rusland in de gunst probeerden te komen. ...

8 maanden geleden door Denisova

REAGEER MET EEN EMOJI
3
4
LEES MEER OVER

@97 dat hij met elke vrouw het bed indook is tot daar aan toe, maar dat hij de hypocrisie bezit om de ex minnaars van Clinton, naast zijn eigen vrouw te latenplaatsnemen, terwijl hij zelf minimaal net zo erg is, gezien zijn 19 vermoedde gevallen van aanranding en de bewezen meervoudige verhoudingen is wel heel erg bot. Daarbij is het gehuil over de vermeende valse beschuldigingen van @94 wel heel erg hypocriet als je weet dat Trump zijn hele campagne gebouwd was op valse beschuldigingen en verdachtmakingen tegen zijn rivalen, democraten of republikeinen.

101 Moien    
8 maanden geleden door Moien
3
Meld

@99 ,

"1. Heeft hij ook met goed gevolg zijn diploma gehaald ?"

Yup, Bachelor of Science in Economics (HBO opleiding).
Al vraag ik me af of er daarvoor geld heen en weer is geschoven.

102 jodelatedieho    
8 maanden geleden door jodelatedieho
1
Meld

Het grappige is dat een grote groep mensen Alles geloofd wat er over Trump wordt geschreven. Of eigenlijk is het een beetje zielig.

103 upanddown    
8 maanden geleden door upanddown
8
Meld

@75
Met een gekocht diploma. De domste student die zijn professor ooit gehad heeft..

104 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
3
Meld

@97
""Het feit dat tijdens die onderzoeken een aantal mensen al aangeklaagd zijn en het onderzoek nog niet gestopt is, zegt meer dan genoeg.""

Die aanklachten hebben verder niets met Trump van doen en de reden waarom het onderzoek nog steeds niet is afgerond doet vermoeden dat men gewoon niets vind en de zaak niet rond krijgt. Ergens in de nabije toekomst zal Meuller toch een kleur moeten bekennen en met iets op de proppen komen.

""Overigens heeft Trump behoorlijk de schijn tegen door ondermeer zijn relaties met louche Russische oligargen en nog wat andere aangetoonde connecties. Zijn zakelijk verleden is is schimmig en bezaaid met faillisementen. ""

Die louche contacten heeft zo'n beetje iedere grote ondernemer inclusief onze eigen (ex) koningin. Dat en een een paar faillissementen maken Trump nog niet tot een landverrader die met de Russen samenwerkte.

""Verder is over zijn prive levenswandel bekend dat hij ongeveer met iedere vrouw in bed probeerde te komen... Oh, ja en dan is er ook nog dat overspel kort na de geboorte van zijn zoon.... lekkere betrouwbare echtgenoot en papa... ""

Ja die man heeft een gruwelijk karakter maar wederom heeft het niets met de verdachtmakingen te maken en som je slecht wat privézaken uit het verleden op.

""ga jij die vent maar vertrouwen en kom bedrogen uit.""

Ik kijk puur naar prestaties. En dan blijkt dat Trump na anderhalf jaar al 53% van zijn verkiezingsbeloftes heeft voltooid of in werking heeft gezet en blijkbaar zaken voor elkaar krijgt die zijn voorgangers niet voor elkaar kregen. (Noord-Korea, ambassade Jeruzalem, rechttrekken handelstekort China, inperken immigratie) En ondertussen kan hij zich niet verdedigen tegen de wildste beschuldigingen want het onderzoek loopt nog. Hij moet dit al anderhalf jaar over zich heen laten komen terwijl er nergens bewijs voor wordt aangedragen. Dat is gewoon keihard demoniseren.

105 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
11
Meld

@81
Volgens wie?
Ze hebben juist steeds gelijk gehad..

106 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@105 ,

"Die aanklachten hebben verder niets met Trump "

Het onderzoek focust niet op/gaat niet over Trump.

"En dan blijkt dat Trump na anderhalf jaar al 53% van zijn verkiezingsbeloftes heeft voltooid of in werking heeft gezet"

Werkelijk?
Bron?

107 jodelatedieho    
8 maanden geleden door jodelatedieho
1
Meld

@103 Bedoel je misschien "dat er een grote groep mensen alles gelooft wat er DOOR Trump wordt geschreven"?

108 Criticaster    
8 maanden geleden door Criticaster
2
Meld

@105 ,

Trump heeft alleen maar makkelijke verkiezingsbeloften gerealiseerd.

NAFTA opblazen, het Pacifische verdrag opblazen, uit het Parijs-akkoord stappen, Iran-deal opzeggen, een ambassade verplaatsen, enzovoorts.

Als ik roep dat ik ieder verdrag zal verscheuren of andere dingen zal doen zonder oog te hebben voor de consequenties, dan is het ook niet zo moeilijk dat te doen. Moet je je nu eens voorstellen hoeveel hij bereikt zou hebben als hij had gezegd 'we gaan NAFTA opnieuw onderhandelen', 'we gaan voor een betere Iran-deal zorgen', 'we zorgen voor een nog strenger Parijs-akkoord' etc.

Zo'n constructieve aanpak zou heel wat lastiger te verwezenlijken zijn. Het enige waar hij goed in is, is overal een bom onder leggen en zich overal uit terug trekken. Daar is ook weinig moeilijk aan.

Noem nu maar eens wat constructieve dingen die hij gedaan heeft, dingen die opgebouwd of onderhandeld moesten worden en die geen grote negatieve consequenties hadden en die vereisten dat hij met een alternatief kwam in plaats van alleen maar een bestaande regeling of beleid van zijn voorganger af te breken.

Het enige wat ik zo gauw kan bedenken wat hij beloofd had te doen en wat meer dan alleen maar terugtrekken, ergens een bom onder leggen of verdragen verscheuren of Obama-beleid ongedaan maken zou vereisen, is die muur bouwen. En die staat er nog altijd niet.

109 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
1
Meld

@107
""Het onderzoek focust niet op/gaat niet over Trump."'

Vertel dat maar eens aan de New York Times en Washington Post dan.

""Werkelijk? Bron?""

Politifact (Trump-O-Meter)
http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/trumpometer/

110 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
11
Meld

@110
Die hebben het ook niet over het "Trump" onderzoek. Leer toch eens lezen..

111 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@109
""Noem nu maar eens wat constructieve dingen die hij gedaan heeft, dingen die opgebouwd of onderhandeld moesten worden en die geen grote negatieve consequenties hadden en die vereisten dat hij met een alternatief kwam in plaats van alleen maar een bestaande regeling of beleid van zijn voorganger af te breken."'

-Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem
-Iran deal opzeggen
-Het beëindigen van Obama's immigration executive orders '. Twee verordeningen waardoor illegalen een pardon konden krijgen.
-Aanleg oliepijpleidingen Keystone Pipeline en Dakota Access Pipeline. (was door Obama gestopt)
-Werkeloosheid aanpakken. Die daalt snel en is op zijn laagste punt van de afgelopen 20 jaar
-importheffingen (in tegenstelling tot wat jij beweert wel van kracht met uitzondering van Mexico, Canada en (voorlopig) Europa.
-Geen bezuinigingen in de zorg
-Financiering zwarte universiteiten veiligstellen (Trump heeft de bewuste universiteiten inmiddels uitgesloten van bezuinigingen die andere universiteiten wel hebben gekregen)
-Een einde gemaakt aan vuurwapenvrije zones rondom scholen en militaire gebouwen.
-Meer geld en hervormingen in de psychische zorg
-Trump neemt geen salaris aan behalve 1 dollar per maand omdat dat wettelijk verplicht is
-rechtstreekse hotline met Witte Huis openen voor veteranen
-Een tijdelijke ban op nieuwe regelgeving bij overheidsinstanties en bestrijden bureaucratie
-Voor elke nieuwe federale verordening moeten er twee worden opgeheven (bestrijden bureaucratie)
-Levenslange overheids ban voor ambtenaren die lobbyen voor buitenlandse overheden en buitenlandse lobbyisten die geld inzamelen tijdens campagnes en verkiezingen.
-Amerika energie onafhankelijk maken. Trump is er bijna maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat voorgaande presidenten het meeste werk al gedaan hadden
-Republikeinse vervanger aanstellen voor overleden rechter Antonin Scalia van het Hooggerechtshof
-Mensen met wapenvergunning mogen dat wapen nu meenemen naar alle staten. Was voorheen niet het geval
-Overheidsinstanties moeten een lijst inleveren met verspillende bestedingsprojecten die kunnen worden geëlimineerd
- Annulering uitgaven aan de VN tegen klimaatverandering
-Guantanamo Bay open houden
-Obama's uitvoeringsbevel inzake Cuba beleid stop gezet
-Uitbreiding leger (meer manschappen, schepen en jachtvliegtuigen)
-Einde geboorterecht burgerschap
-Wanbetalende NAVO landen op de vingers tikken
-Veteranen krijgen vrije keuze om zorg te zoeken bij de Veterans Administration of om particuliere medische zorg te zoeken die wordt betaald door de overheid
-Beperken legale immigratie
-Annulering klimaatovereenkomst van Parijs
-Illegalen actiever uitzetten
-Streep door TPP handelsverdrag
-Repatriëringsbelasting wet ingevoerd die bedrijfswinsten die offshore worden gehouden aan een eenmalig belastingtarief van 10 procent onderwerpt

53,8% van zijn beloftes zijn voltooid of in werking gezet.
32,4% van zijn beloftes zijn voorlopig geparkeerd en wordt op dit moment niets aan gedaan
6,9% van zijn beloftes heeft hij gebroken en bij nog eens 6,9% heeft hij een compromis moeten sluiten

112 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
12
Meld

@105 en hoe zit het met zijn belofte van meer banen en het terughalen van productie naar de USA?

Zijn eigen bedrijven (en die van zijn familie) produceren nog uitsluitend in de meest goedkope landen. Had me wel een goed signaal geleken als die productie inmiddels naar de USA overgebracht was.

Daarnaast : de banen in de mijnbouw lopen nog steeds terug, ook daar had hij anders beloofd.

Verder loopt het tekort van de USA overheid nu helemaal als een raket op door zijn fiscale wanbeleid... dat gaat in de toekomst voor een flinke bak ellende zorgen.

Daarnaast: net-neutraliteit is om zeep gebracht, de zorgverzekering voor de lagere inkomens is fors duurder en in veel gevallen onbetaalbaar geworden. Ja, kadootjes aan de rijken moeten oook betaald worden.

Hij promoot school-shootings door te weigeren om stringentere wapenwetten in te voeren.

113 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@112 wat een heap of crap noiem je daar op. Het is aantoonbaar anders.... maar ja, jij gelooft de werkelijke cijfers niet want die zijn fake-news en staan niet op Fox of Breitbart...

114 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@115 aantoonbaar is dat sinds Trump de stijging van de banen afgenomen is. Verder blijf ik bij mijn kwalificatie van jouw lijstje : heap of crap.

Ongeacht of hij het beloofd heeft, is het slecht voor de USA en de wereld.

116 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@114
Mijn bron is politifact een organisatie van journalisten die aan fact checking doen en niets met Breitbart of FOX van doen hebben.

117 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
9
Meld

@112 ,

Eh, heb je mijn comment ook werkelijk gelezen?

De helft van wat je noemt zijn geen veranderingen (Guantanamo Bay openhouden) dus gewoon business as usual, of het zijn terugtrekkingen, ongedaan maken van beleid per decreet of het afbreken van dingen.

Dat noem ik dus geen prestaties.

90% zo niet meer van dat lijstje zijn beloftes van het niveau 'als ik president wordt, dan breek ik de tegels in mijn achtertuin open, sloop ik mijn deel van de schutting en verplaats ik mijn schuur'.
Allemaal dingen die je kunt doen zonder dat het consequenties heeft of zonder dat iemand je dwars kan zitten bij de uitvoer - laat staan dat je met een constructieve zaak bezig bent.

Het is maar waar de Trump-kiezer zich blij mee laat maken...

118 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@118 [ Het is maar waar de Trump-kiezer zich blij mee laat maken... ]

Een kinderhand is gauw gevuld, heet dat.

119 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@114 ,

#112 heeft het lijstje zo te zien ook gewoon gekopieerd uit een eerder comment want dit punt:

"-importheffingen (in tegenstelling tot wat jij beweert wel van kracht met uitzondering van Mexico, Canada en (voorlopig) Europa."

slaat natuurlijk al nergens op. Daar heb ik hier helemaal geen beweringen over gedaan namelijk.

Waarmee het dus een nietszeggende copy-paste comment is waar de schrijver helemaal niet opnieuw over nagedacht heeft voor hij het postte.

120 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@110
"Stalled" en "In the works" is niet bereikt hoor...

121 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@119
Meer verkiezingsbeloftes waarmaken in anderhalf jaar tijd dan Obama in 8 jaar tijd deed is toch wel een vooruitgang. Dat het niet jou beleid is is een ander verhaal maar feit blijft dat hij verkiezingsbeloftes blijft waarmaken.

@118
Minder immigratie uit de islamitische landen, 40% minder instroom aan de Mexicaanse grens (en dan staat de muur er nog niet eens), wordt er eindelijk eens een keer iets gedaan aan het oneerlijke zakendoen van China dat na het dreigen met een handelsoorlog nu eindelijk door de knieën gaat, de Jeruzalem ambassade die alle vorige presidenten ook al belooft hadden maar uiteindelijk niet durfde, Noord Korea op het pad naar vredesonderhandelingen, een economie die stevig in het zadel zit en groeit etc.
Ja dat zijn gewoon goeie politieke prestaties, dat valt niet echt meer te ontkennen. Wanneer gaan wij in Europa eens wat ruggengraat kweken en voorbeeld aan Trump nemen? Ook wij hebben bv een handelstekort met China (22,2 miljard) maar hier hebben we politici die China er niet eens op durven aan te spreken. Ook wij hebben last van de massa immigratie maar laten de poorten wagenwijd los staan. Dan geef mij toch de Trump want die krijgt zaken voor elkaar.

122 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

Ik ben helemaal geen Trump fan en ook geen hater, maar hij heeft gewoon gelijk, het begint belachelijke proporties aan te nemen.

123 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
7
Meld

@119 [ Meer verkiezingsbeloftes waarmaken in anderhalf jaar tijd dan Obama in 8 jaar tijd deed is toch wel een vooruitgang. ]
Leeg argument als je bekijkt wat het effect van die "beloften" is..

Waar verbeteren die "beloften" de Amerikaanse samenleving dan? Hoogstens een paar puisant rijken hebben er voordeel van, verder niemand.

Je laat jezelf een rad voor ogen draaien, maar dat is met jouw kortzichtigheid niet erg moeilijk.

124 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@121
In the works betekent dat het in werking is gesteld zoals bv de Keystone Pipeline. Daar wordt al aan gewerkt maar duurt een paar jaar voordat die klaar is. Stalled betekent dat er voorlopig niets meer aan gedaan wordt en in de ijskast is beland.

125 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

@123
Als hijzelf eens wat minder belachelijk zou doen, dan is er ook niks te schrijven..
Don't blame the Messenger.

126 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@125
Dat ze ermee bezig zijn. Dat is dus nog niet bereikt...
Daarbij had Obama geen meerderheid in het Congres
Dat Trump meer heeft bereikt dan Trump is gebaseerd op fantasie.

127 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
2
Meld

@112

"53,8% van zijn beloftes zijn voltooid of in werking gezet. "

Geen idee welke statistiekdocent je dit geleerd heeft, maar ik zou m'n schoolgeld terugvragen.

128 silversurfer    
8 maanden geleden door silversurfer
2
Meld

@127
2de Trump moet natuurlijk Obama zijn.

129 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@128
Vertel

130 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
6
Meld

@125 [ zoals bv de Keystone Pipeline. ]

Ja, het millieu nog verder naar de kloten.... net als andere "maatregelen" die Trump genomen heeft.

131 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

Op basis van de "prestaties" van Trump, kun je inderdaad stellen dat hij echt belachelijk tekort schiet.

132 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@131
Het doet er niet toe wat jij aan de andere kant van de oceaan er van vind. Het was een verkiezingsbelofte en die hij is nagekomen.

133 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
8
Meld

@123 Het is ook belachelijk dat iemand in een land hoogverraad pleegt en tot president is gekozen, en gewoon doorgaat met de onophoudelijke stroom aan leugens.

134 Vrijdenker    
8 maanden geleden door Vrijdenker
2
Meld

@134
En wanneer gaan we nou eindelijk eens bewijzen zien voor dat 'hoogverraad'??

135 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

@135
Als Mueller klaar is..
Er zijn er al een paar gepakt.

136 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
2
Meld

@135 als Mueller alles onderzocht heeft, net zoals we al 10 wachten op de vermeende malversaties van Clinton en de uraniumboer.

137 Moien    
8 maanden geleden door Moien
3
Meld

@135 ga jij nou eerst eens bewijzen dat Trump uberhaupt wel beloften is nagekomen en dat die beloften goed voor de USA werken (aantoonbaar niet).....

Veel succes.

138 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@136
Denk je?? Ik denk dat je bedrogen uitkomt. Maar mocht Mueller ooit nog met resultaten komen dan kom hier zeker nog bij je op terug.

139 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

@138
Is al aangetoond.

140 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
5
Meld

@140 rare definitie van "goed voor Amerika" hou jij er dan op na...

141 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@141
Verschil van mening meer niet. Over tweeënhalf jaar kunnen we de eindresultaten bij elkaar vegen en dan zien wel of het goed was of niet.

142 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
5
Meld

@142 dat kun je nu al voorspellen : niet goed.

Maar jij kunt of wilt dat niet zien, verblind door die Oranje Cavia en een onjuist beeld van hoe een samenleving werkt.

143 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@130

Moet ik dit nog gaan uitleggen ook....pffff

Komtiedanhè: Je rekent je rijk met twee variabelen die je niet bij elkaar kan gooien, voltooide beloftes en nog niet voltooide beloftes. De nog niet voltooide beloftes kunnen net zo goed eindiegen op de stapel 'compromis', 'gebroken belofte' of 'op de lange baan'.

Hij heeft slechts 9.8% van z'n beloftes in weten te lossen de rest niet of nog niet, meer kan je er niet van zeggen.

144 silversurfer    
8 maanden geleden door silversurfer
1
Meld

@144
Nee dat zie fout in werking gesteld is ook echt in werking gesteld. Ik noemde als voorbeeld de Keystone Pipeline of de Dakota Access Pipeline waar de contracten zijn getekend en de werkzaamheden al zijn begonnen. Dat is niet voltooid want dat duurt jaren maar is ook niet meer tegen te houden. Dat is een belofte die gewoon is nagekomen ondanks dat het nog jaren duurt voor de gehele pijpleiding er ligt.

145 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
4
Meld

@139
Mueller heeft al tig aanklachten openbaar gemaakt.

146 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
3
Meld

@122 ,

Als Obama verkiezingsbeloftes had gemaakt van het niveau 'ik verplaats mijn schuur' of 'ik breek de tegels in mijn achtertuin af' dan had hij ook heel veel meer kunnen verwezenlijken. Van een lijstje met honderd onnozele beloftes (zoals het ongedaan maken van twee regels voor iedere nieuwe) of beloftes waarbij niemand je een strobreed in de weg kan leggen het voor elkaar krijgen er een groot deel uit te voeren, is niet bijzonder. Het toont hoogstens aan dat het lijstje met honderd beloftes al onnodig lang en tegelijkertijd toch bijzonder simplistisch was.

Nogmaals; dat Trump veel 'beloftes' waarmaakt is niet zo moeilijk als je ziet wat die beloftes inhielden en dat er nauwelijks tegenstand mogelijk was. Een groot deel werd bewerkstelligd middels decreten, de rest is business as usual of eenzijdig opzeggen van dingen.


En betreffende China trouwens: ik heb er al vaker in reacties aan u op gewezen dat zo'n tekort met één bepaald land helemaal geen probleem is. Je moet kijken naar de totale handelsbalans, niet naar één bilateraal gedeelte ervan want dat zegt gewoon geen fluit. En zelfs al zou het wel een probleem zijn, de Amerikanen importeren die Chinese spullen toch zelf? Niemand dwingt ze ertoe dus het is sowieso raar om, al je het over een relatie tussen twee landen hebt, een balans bovendien, slechts te doen alsof één land schuldig is aan een als 'onrechtmatig' beschouwde verdeling van handel.

Maar goed, dat zou Trump allemaal weten en zelf kunnen bedenken als zijn beleid enigszins geïnformeerd was.

147 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
3
Meld

@145
Nee, dat wil zeggen dat een wet/maatregel in de maak is. Dan is er bog niet begonnen met de uitvoering..

148 GreyB    
8 maanden geleden door GreyB
3
Meld

@145 maar waar zijn die duizenden extra banen in de mijnbouw eigenlijk? Het zijn er alleen maar minder geworden.

149 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
3
Meld

Zelfs al krijgt Trump het voor elkaar om extra banen in de mijnbouw te regelen (wat zijn eerste echte prestatie zou zijn) dan nog zal het waarschijnlijk ten koste gaan van banen in de autofabrieken en andere industrieën die door importheffingen duurder wordend staal nodig hebben en dus hogere kosten tegemoet kunnen zien.

Nou wil ik niet zeggen dat neoliberaal economisch beleid altijd het beste is, maar vrije handel op alle mogelijke manieren proberen te ondermijnen is nou niet echt geweldig te noemen.

Ik denk dat de Trump-fans nog heel bedrogen uit gaan komen als de balans opgemaakt gaat worden na zijn regeertermijn. Een paar simpele beloftes waarmaken die vooral op stilstand of achteruitgang neerkomen (alles tenietdoen wat Obama bereikt heeft) - tegenover ruzie met iedereen, een verzwakt vertrouwen in Amerikaanse verdragen en desastreus en ongeïnformeerd economisch beleid.

Kort gezegd: een ramp.

150 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
3
Meld

Ook de investeringen die Trump in de zieltogende infrastructuur zou doen, daar zie ik niets van terecht komen omdat hij er het geld niet voor heeft. Immers: belastinginkomsten lopen terug door de kadootjes... En de staatsschuld gaat daardoor nu helemaal als een raket.

151 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@147
Jou opvatting van beloftes zijn niet de mijne en daar komen we verder toch niet uit.

"'En betreffende China trouwens: ik heb er al vaker in reacties aan u op gewezen dat zo'n tekort met één bepaald land helemaal geen probleem is. Je moet kijken naar de totale handelsbalans, niet naar één bilateraal gedeelte ervan want dat zegt gewoon geen fluit. ""

De handelstekort tussen VS en China is 375 miljard. Het totale handelstekort van de VS is 570 miljard. China neemt dus verreweg het grootste gedeelte van het handtekort in de VS voor haar rekening. En dat niet eventjes maar jaar in jaar uit. Dat is gewoon oneerlijk zaken doen. Het is niet meer als normaal dat een VS president hier wat aan doet. Hadden zijn voorgangers allang moeten doen en zouden we hier in Europa eindelijk ook eens aan moeten beginnen. Maar hoe dan ook Trump heeft het aangepakt en met succes want China wil een handelsoorlog vermijden en hebben inmiddels met de VS afgesproken het handelstekort substantieel terug te dringen.

152 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
6
Meld

@152 dat handelstekort van de USA ligt toch voor een groot deel aan de USA zelf.

Als je vanwege de kostprijs productiecapaciteit naar elders (buitenland) gaat verplaatsen zie je dat terug in een verslechterende handelsbalans. Komt daar geen export van goede kwaliteit voor in de plaats (veel USA bedrijven produceren hoofdzakelijk voor de interne markt) dan krijg je automatisch een groot handelstekort.

Had je geweten als je tijdens economie een beetje opgelet had.

153 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@153
""Als je vanwege de kostprijs productiecapaciteit naar elders (buitenland) gaat verplaatsen zie je dat terug in een verslechterende handelsbalans.""

Dat vond Trump ook al alleen koppelde hij het niet aan het handelstekort. De handelsbalans is hoofdzakelijk een import export dingetje. Maar wat is je probleem precies? Trump heeft dit met succes opgelost en blijkbaar vonden de Chinezen zelf ook dat het er niet erg eerlijk was want ze hebben er nou niet erg lang over hoeven nadenken om te besluiten het gat substantieel te dichten. En ik weet dat het pijn doet aan het linkse hart maar dit is wederom een succes van Trumpie.

154 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

@145
"Nee dat zie fout in werking gesteld is ook echt in werking gesteld"
'In the works' betekent dat de wetgeving nog in de maak is, niet meer, niet minder.

"Ik noemde als voorbeeld de Keystone Pipeline of de Dakota Access Pipeline waar de contracten zijn getekend en de werkzaamheden al zijn begonnen. Dat is niet voltooid want dat duurt jaren maar is ook niet meer tegen te houden. Dat is een belofte die gewoon is nagekomen ondanks dat het nog jaren duurt voor de gehele pijpleiding er ligt. "
Die is dus voltooid en zit dus in die 9.8%, punt.

Maar goed, ik begrijp je wel, die 9.8% staat zo lullig t.o.v. wat hij allemaal heeft lopen roeptoeteren de afgelopen jaren, dus schuif je alle nog niet voltooide items doodleuk onder het kopje voltooid, zodat het heel wat lijkt met ruim 50%,, maar je houdt alleen jezelf en andere trumpolina's voor de gek, niet de nuchtere Nederlander die opgelet heeft bij statistiek.


155 silversurfer    
8 maanden geleden door silversurfer
2
Meld

@154 ik heb geen probleem, jij wel en dat is dat je het niet snapt.

156 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@155
"" dus schuif je alle nog niet voltooide items doodleuk onder het kopje voltooid,""

En wederom niet goed gelezen. Ik zei voltooid (en nou komt die) of in werking gesteld.

53,8% van zijn beloftes zijn voltooid (kept) of in werking gezet (in the works)
32,4% van zijn beloftes zijn voorlopig geparkeerd (stalled) en wordt op dit moment niets aan gedaan, 6,9% van zijn beloftes heeft hij gebroken (broken) en bij nog eens 6,9% heeft hij een compromis moeten sluiten (compromise)

157 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
7
Meld

@152
Het klinkt een beetje als die alcoholistische wasknijperverkoper, die elke week een godsvermogen uitgeeft bij z'n slijter en vervolgens de slijter ervan beschuldigt, dat 'ie oneerlijk is omdat 'ie niet genoeg wasknijpers bij hem koopt.

Vat je 'm een beetje..?

158 Münchhausen    
8 maanden geleden door Münchhausen
2
Meld

@72

Roept Trump ook constant. Ze spelen vals.

159 Zwartwit    
8 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

@159 en jij gelooft Trump?

160 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@157

"En wederom niet goed gelezen. Ik zei voltooid (en nou komt die) of in werking gesteld. "
En daarmee implicerend dat ze voltooid zullen worden en dat, mijn beste, is nog maar helemaal de vraag want meneer "de republikein" heeft in en de senaat en het congres de meerderheid, maar weet maar bar weinig daar doorheen te loodsen...

Oh en bij de weg, in the works betekent niet in werking gesteld, maar in de maak, klein verschil in tekst, maar groot verschil in werkelijkheid.
Ik weet dat jij dat graag anders ziet, maar leuker kan ik het niet maken. Die oranje cavia is een FAILURE. Met in beide huizen een meerderheid zo weinig klaarstomen is zelden vertoont in de VS.

161 silversurfer    
8 maanden geleden door silversurfer
1
Meld

@16 "....Vraag me af hoe we over een jaar of 10-15 terugkijken op deze zwarte periode uit de Amerikaanse en wereldpolitiek...."

Vreedzame coëxistentie tussen Noord en Zuid Korea, Iran kernwapenvrij, welvaart voor de burgers, vriendschappelijke betrekkingen met Rusland en de Russen, vrede en wederopbouw in Syrië, geen vluchtelingenstromen meer en een eenzaam perspektief voor de imperialistische globalisten in Brussel......!

De nachtmerrie van de serie presidenten van Nixon t/m Obama (met zijn oorlogen in Libië en Syrië en de daaruit vloeiende vluchtelingenstromen!) zijn voorbij!!

162 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@162 Amerikaanse staatspropaganda gaat er bij jou soepel in.

163 Ketter    
8 maanden geleden door Ketter
1
Meld

Ach gossie, arme Trump.

164 Ketter    
8 maanden geleden door Ketter
0
Meld

@162

"Vreedzame coëxistentie tussen Noord en Zuid Korea, Iran kernwapenvrij, welvaart voor de burgers, vriendschappelijke betrekkingen met Rusland en de Russen, vrede en wederopbouw in Syrië, geen vluchtelingenstromen meer en een eenzaam perspektief voor de imperialistische globalisten in Brussel......!"

Allemaal zaken, die we dus onder Trump voorlopig wel kunnen vergeten.....

165 Münchhausen    
8 maanden geleden door Münchhausen
0
Meld

@163 En die lees/zie je waar ? Op CNN , MSNBC,..?

166 solidsteel    
8 maanden geleden door solidsteel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslima’s in Arnhem zwemmen halal: zond...
De zonwering naar beneden, camera's uit, gee...

1 dag geleden door Inter

Wilders: Het tuig mag niet langer de baas zij...
Het tuig mag niet langer de baas zijn in Nede...

21 uur geleden door Inter

Hoorzitting tweede kamer over vaccineren
Vandaag een hoorzitting over vaccineren in de...

1 dag geleden door kwatta

Bernie Sanders: Trump is een racist
Bernie Sanders, de voormalige presidentskandi...

12 uur geleden door AD

NOS gaat zeiknat op indianenverhaal, herstelt...
De VPRO mag dan vrezen voor het populisme, he...

22 uur geleden door JackKropotkin


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Rapunzel
Amsterdam is meer geld kwijt aan asielzoekers...
Maar ze zijn zo zielig toch? Dat ouderen de...

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

WijzeDwaas
Nederlandse kansparels maken Nederland boos...
@113Maar is dat erg?...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

jantje van leiden
Asieladvocaten zijn NSB’ers...
@96 Ze houden alles in stand.Nee dat doen ze ...

1 minuut geleden door jantje van leiden

techcenter
Reactie Vereniging Asieladvocaten & -Juri...
Nogal ongepast, je zou maar een advocaat zijn...

1 minuut geleden door techcenter

weerman
Nieuwe luchthaven Ramon bij Eilat geopend...
@2Volledig off-topic. zoals gewoonlijk. Van...

2 minuten geleden door weerman

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig