door Carol Fenijn in Politiek  ·  47 Reacties

  • 5
  • 435x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nee.

2
1 gaulette

Minder!

3
2 Snowflake

Nee

2
3 netcat

Nee, beslist niet, eerder onleefbaarder, en ik ben nog steeds benieuwd hoe Nederland er dan had voorgestaan, als Fortuyn de MP was geworden.

5
4 Marrie

@4 we hebben toch gezien wat zijn partij waard was?

18
5 Utrecht_83

Verre van dat...

1
6 Jonkofied

Fortuyn had gelijk - PvdA prominenten over eigen ondergang en gelijk Pim Fortuyn:

7
7 Hans Brinker

Fortuyn is de aanjager van de polarisatie geweest. Werd door zijn eigen aanhang tot 'grootste Nederlander' aller tijden benoemd. De kale relnicht was zo bevangen met ons land dat hij hier niet eens begraven wilde worden. Het verhaal LPF ging vervolgens uit als een nachtkaars. Tegenwoordig komen op zijn sterfdag nog jaarlijks drie en een halve paardenkop bij elkaar om nog wat na te neuzelen. Dat was het dan.

17
8 Feldwebell

Nee, integendeel. Dat zou waarschijnlijk anders zijn geweest als hij was blijven leven, want hij had een flair en intelligentie waar Wilders toch niet bij in de buurt komt. Hij had zich niet met zijn partij in de zijlijn laten parkeren zodra hij flink veel stemmen had, in een "cordon sanitaire", lijkt mij.

5
9 Wendel

@9 dan had hij waarschijnlijk een keer mee kunnen regeren en dan was gebleken dat onvrede verwoorden toch wat anders is dan besturen.

15
10 Utrecht_83

@4 noem eens een land dat er onder een poulist daadwerkelijk op vooruit is gegaan. Hij had het nooit lang uitgehouden.

15
11 Myth63

Ut leeft nog wel maar is alles ook mee gezegd. En dan te bedenken (ik, type glas half leeg) dat het er (voorlopig ?) vast niet beter op gaat worden.

@10
Kon u weleens een beetje gelijk in hebben want eenmaal in het H-pluche ? gedragen politici zich, om allerlei redenen welke ze in het contact naar mensen toe in verkiezinhstijd, heel anders ... zijn ze haast ‘verliefd’ op mensen. Maar 1x aanbeland in het pluche ? .... wordt er Pm weer andere aangedragen redenen een hele andere koers uitgezet.

1
12 Tante Annie

@12 totaal niet wat ik bedoelde. Ik bedoelde dat populisten leuk kunnen praten, maar dat ze zelden een functionerende partij met bruikbare bestuurders opleveren.

9
13 Utrecht_83

Hij is op tijd dood gegaan om de mythe in stand te houden. Blijkbaar houden mensen van sprookjes en mijmeren nu over wat, dan, als ...

20
14 PuurHagelslag

@11 de minner schijnen die lande te kennen of toch niet? question

3
15 Myth63

@13
Nee, maar ik wel. Ennuh: ze (populisten) functioneren ergens wel ... enigzins. OK, nog steeds te weinig. Maar wie weet hoe hoog de 'bruikbare bestuuders' de onvree in de toekomst nog verder op #laten lopen in de BVNL met inmiddels zoveel ruis in zoveel situaties welke ruis steeds heftiger aan het worden is ...... #ook in onze maatschappij !
Tis tenslotte ook alweer zo lang vrede geweest ......

1
16 Tante Annie

@14
Hij is op tijd dood gegaan.

Op tijd?
Die man is neergeknald, en dat vind jij op tijd?

4
17 Benzardi

* Verwijderd door de redactie *

18 Münchhausen

@16 die 10%-15% ontevreden burgers krijgt veel te veel aandacht. We wonen in één van de veiligste, rijkste, gezondste, gelukkigste landen ter wereld. En dan laten mensen zich wijsmaken dat het hier naar de verdommenis gaat. Onzin. Ik ga een baude stelling doen: het land was beter af toen de boze burger geen aandacht kreeg van de politiek. Het niveau van de politiek in zijn geheel daalt door de opkomst van de populisten.

11
19 Utrecht_83

@19
Het niveau van de politiek in zijn geheel daalt door de opkomst van de populisten.

Duidelijk geval van vraag en aanbod.

2
20 Benzardi

@18
Stoer hoor zo'n antwoord...................................

1
21 Benzardi

@20 ze weten een markt aan te boren ja. Ik zeg alleen dat wij er met zijn allen niet beter op worden

10
22 Utrecht_83

Zo zie je maar dat de extreem linkse op deze site het totaal niet erg vinden dat er een politicus is vermoord. Zie een @14 of @18 . Brrrrrr Die wonen ook in dit land.

4
23 etymologie

@22 nou vertel, waar worden we wel beter van? GL? D66?

2
24 Grasshopper

@22
Ik zeg alleen dat wij er met zijn allen niet beter op worden

Hoezo niet?
Lees je eigen @19 terug, we leven in een van de beste landen zoals je zegt en dat met populisme.

0
25 Benzardi

@23 zo is links nou eenmaal. Je mag vermoord worden als je het niet met ze eens bent.

5
26 Grasshopper

@25 ondanks de populisten want die dragen geen hol bij aan bestuur. En wakkeren alleen maar onvrede aan. Het zijn wat dat betreft de ergste plucheplakkers, ze houden hun electoraat in stand en doen verder niets.

8
27 Utrecht_83

@24 elke partij in het kartel is goed.

9
28 Utrecht_83

@20 is Rutte een populist? Moet je zien in wat voor een puinhoop het in Nederland is geworden. En dat door een non-populist

2
29 Pluten1

@21

Dat zielige geneuzel over Fortuyn....... De man is dood.., deal with it...

13
30 Münchhausen

De gevestigde politiek heeft niets geleerd van Fortuyn. Pechtold is de nieuwe Melkert. Immigranten en allochtonen zijn een beschermde bevolkingsgroep geworden. Iedereen met kritiek is een extreemrechtse populist.

6
31 Dune

@19
Ja hoor....
".... het land was beter af toen de boze burger geen aandacht kreeg van de politiek."
Als u ergens heel erg ontevreden over raakt laat u dit gewoon over u heen komen. Tuurlijk.
Maar zo zitten een heleboel van die inmiddels 17 miljoen BVNLers niet meer in elkaar en dat weer om zovéél verschillende (vrijheid van meningsuiting) redenen.
Eigenlijk best wel jammer hè dat wij hier nog niet gebukt gaan, zoals in sommige andere landen, onder indoctrinatie. Zou die boze burgers vast mores leren !
Vanwege da'k niet zo'n oeverloze discusieerder ben > nog een héle prettige middag.

2
32 Tante Annie

@4 Vind het vreselijk dat hij vermoord is
Maar hij had ook niks voor elkaar gekregen , heb ook alleen van gehoord hem wat er fout was En geen oplossingen van hem gehoord

5
33 RonMVV

@17
Begrijpend lezen is moeilijk, dat snap ik.
Als hij niet was "neergeknald" zoals jij zo fijnzinnig formuleert was gebleken dat hij ook niet de gedroomde redder was geworden.
Hij is dus vermoord voordat ook hij een teleurstelling zou blujken. Op tijd dus om de mythe in stand te houden. Snap je?

5
34 PuurHagelslag

@14 Volkert? Ben jij dit, hier op NieuwsKoerier?

2
35 LoydMorris

@23
Je kunt beter met types zoals wij in een land wonen, in tegenstelling tot types zoals jij respecteren wij wél andersdenkenden.

3
36 PuurHagelslag

@35
Loyd! Jij ook hier? Mocht je op onbegeleid verlof?

7
37 PuurHagelslag

@14 Ik denk dat je hier verkeerd begrepen wordt
Geloof niet je bedoeld , dat je het goed vind dat is vermoord
Maar als hij niet was vermoord , was hij niet zo een mythe geworden
toch ?

2
38 RonMVV

Zonder de VVD wel, maar door het domme stemvolk gaat dat niet snel gebeuren. Wakker worden Nederland.

1
39 Thomas

@36 Dat is jou mening ja, en jij gelooft heilig dat je gelijk hebt. Dat is eng. Je kent mij niet eens en oordeelt al, nee dat is respectvol.

2
40 etymologie

@32 nee hoor als ik ontevreden ben over mijn leven doe ik daar zelf wat aan ipv op een populistische rattenvanger te stemmen en tevergeefs te hopen dat die iets voor me gaat doen.

5
41 Utrecht_83

@11 : Populisten is een scheldwoord voor nationalisten. En die wil de VN/US/EU niet. Die willen de internationale roofkapitalisten ruim baan geven, zonder nationale overheden die de bevolkingen in bescherming nemen met nationale legers.

Khadaffi was een super-populist. De Lybiërs waren het meest verwende volk op aarde, materieel gezien. Daarom was hij zo verbaasd dat zijn "eigen Lybische troepen" hem doodsloegen, het waren figuren die in Lybische uniformen gehesen waren voor dat doel, hem stonden op te wachten toen hij uit zijn geboortestreek werd opgejaagd als aangeschoten wild door US/EU.

Dus, u hebt gelijk, lang leven populisten niet, vooral de laatste paar decennia, maar het was al in de jaren '60 minimaal aan de gang, alleen veel stiekemer, dat ging toen ook gemakkelijker, zonder internet.

3
42 Wendel

Pim Fortuyn was professor met een verdienstelijke carrièrre, na de HBO studeerde hij sociologie, geschiedenis, rechten en economie
waarna hij universitair docent marxistische sociologie werd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1980 promoveerde Fortuyn bij Ger Harmsen tot doctor in de sociale wetenschappen, op een proefschrift over de sociaaleconomische politiek in Nederland van 1945 tot 1949.
Hij heeft als directeur van de OV-studentenkaart BV in Groningen gewerkt en de OV jaarkaart ingevoerd. In Rotterdam werd hij bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Hij publiceerde zijn veelal eigenzinnige standpunten in zijn boeken en columns. Zo was hij acht jaar lang columnist voor het weekblad Elsevier.
De charismatische Fortuyn had precies door wat er mis was in Nederland en dat verklaarde zijn doorzettingsvermogen en zijn: "Ik heb er zin an"!
Zijn humor en artistieke maniertjes werden door het afgunstige en in hun macht bedreigde establishment, bezwerend afgedaan als: "populistisch".

3
43 CoolMemories

@43

Maar eigenlijk was hij gewoon een betweterige, arrogante lul....toch..?

5
44 Münchhausen

@40
En dat zegt iemand die over mij zegt nee die wonen ook in dit land. Tsss, grapjas.

1
45 PuurHagelslag

@38
Dat is inderdaad precies wat ik bedoel.

0
46 PuurHagelslag

@46 Hier op NK is voor sommige begrijpend lezen lastig aan je minnen te zien

En klopt nog ook wat je zegt

0
47 RonMVV

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Echt schandalig hoor.Zijn er nou echt geen genoeg linksmiegels die die arme zielige vluchtelingen kunnen opvangen?Schande....

4 minuten geleden geplaatst door DWZ

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@65 Dat is geen schelden maar een constatering, je snapt ook werkelijk niks he. Waarom denk je dat bijna iedereen je uitkotst, niet om je alt...

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@75 Grappig is in mijn optiek anders maar ok ik kan tegen een grapje....

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@73 nou heb ik je per ongeluk een plus gegeven dat moet een min zijn....

15 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@72 Nee, ik niet. Het was ook maar een geintje. Gewoon, om dat het kan.🙃...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@67 "Krijg jij soms een melding als er bepaalde mensen gaan reageren? 😄" Wie mij volgt is ronin. Je weet wel , degene die iemand...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@69 "Nee Bop hij moet altijd 1 dag later doorgaan met ruzie maken.En huilie huilie doen." Liegen. ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@6 Nee Bop jij wel? en waarom reageer je op mij?...

20 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@68 Schelden in 6? Ruziemaken? Ik verwijs alleen maar naar een hashtag. Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

#63 Hm 🤔... blijkbaar niet....

21 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Step Dad XxxFuck ChatPokemon Jessie XxxPorn AddaZoey Di Giacomo PornMonster Hunter HentiaLesbian NsfwPorzo.vomLife Selector.comBrittany Daniel NudePeta Jensen PornMelody Marks IafdNaomi Watts NudaPakistani SuhagratPremium Porn FreePorn Full Movie For FreeBest Femboy PornOwen Gray PornsSpanish PornstarsHitomi Tanaka TittyfuckChichi R34Ayumi Shinoda BbcBig Tit Asian LesbianCreamy ExoticaHaruna KawaguchiAika YamagishiBraezzers HdBangbros StepmomDevar Bhabhi NudeGirlsnakedJoi HypnoDamaris LeighGirl And Girl SexyPorn BuetyXxxoldmanVideo Lingam MassageHonduraspornOliver Marks PornSxx HdHindi Nangi VideoXxxindianvideosTamil Sex Saree VideoOnlyfans Full VideosMarathi Bf XxxFamous Nudes LeakedBrszzersX VedoSpankers PartyEnglish Blue Film ChudachudiGrupo PornTamil Sex XvideosSmall Tit HentiaSeduced MomMike Adriano PornRompiendo CulosDwarven PornCzechpornDreamcumtrueeeNsfw Servers DiscordPorn Nuru MasageXxx333Tamil Real Sex StoriesAnllelasagra OnlyfansGiselle Palmer PornSunny Leone Video Sunny Leone VideoSex Japan SonBlack GrannysBlack Chick BlowjobPorn With ToysKarma Rx Porn VideoXxx South Indian HeroinesDani Daniels OrgasmOmegle Dick ReactionsSumosearFreaks Of CockAnal Brother SisterLesbian Face RideLive Porn IndonesianPorn Of OldIndyn XnxxAmatuer Cuck VidsJeux Porno GratuitBrasileirinhas.comAllie NicoleAltyazılı PornolsrAlina Rose NudesAnal Jenna JamesonJennifer Ponce NudeHot Wife ThumblrSex DesHindi Secxy VideoGianna Michaels TittiesAmishpussyNatural Tits MomPornhd JapaneseTs YakiraJinx Asmr NudeJerkgaySexi Videos Xnxx ComBorder SexSunny Leone LingerieFunny BlowjobEarthiangel OnlyfansHotwife CaprionsPerras CogiendoErotichypnosisSuhagraat SexKerala AmmayiIndian Friend SexBirthing PornCumming On Mom FaceKate Winslit NudeMayawoulfeXxx White GirDdf XxxFucking In SchoolFortnite Lesbian PornTs Mariana CordobaFun CumshotsLatest PorneMelodypornMeyd-836Jada Fire CreampieNicole Mclean NudeAllergra Cole PornHd Porn VireoTamil Hot Sex Video Download4k PorntrexKelsi Monroe MassageBunny LoveheartSexmesGirl Show BodyNarutoxxxKenzie TylorAdult Web CameraPornos StreamXxx Hd Hard VideoKannada Sex Video ComXxx Full SaxMiss Nude UniverseLargest ClitorisShesfreakuCelina Smith XxxTifa QuinnXnxx HiHot Web Series TwitterSexmex Pamela RiosViolet Myers Newest VideoVivian SchmitNew Xxx Com