'Europa is blijven steken in 17de eeuw' (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door nieuwenl in Binnenland  ·  26 Reacties

  • 1
  • 589x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat zegt iemand die is blijven steken in de 7e eeuw. Net als zovelen.

7
1 in holland

Wat een dropl*l.
KOmt hier een potje uithuilen omdat hij Assad niet zo erg mag en dan maar kritiek op Europa en de Europeanen leveren die er niet om liegt. Hij hoefde niet hierheen te komen. Hij had ook aar Japan of Mongolië mogen gaan hoor.

En zijn onzin over 1,7 miljard moslims met de uit delucht gegrepen soor van conclusie dat zoveel mensen niet allemaal slecht kunnen zijn en dus dat daarom de islam niet gevaarlijk zou zijn.

De islam is ronduit agressief en fascistisch van inhoud en komt meer overeen met het Nazisme dan wat hij ons de schoenen probeert te schuiven.
Laat deze nitwit optiefen naar een land buiten Europa en laat hij daar maar kritiek gaan leveren. Dit soort types kunnen we hier missen als kiespijn.

5
2 PFL

Mooi..

"Maar als Europeanen de islam gelijkschakelen aan gevaar, terrorisme, oorlog en gekke lui die vier vrouwen trouwen en zich voor zeventig vrouwen opblazen, wat is dan het verschil met de nazi’s? Het nazisme begon niet met de Holocaust.

“Luister, er zijn drie keer zoveel moslims als Europeanen: 1,6 of 1,7 miljard menselijke wezens. Wat betekent het als iemand denkt dat 1,7 miljard mensen kwaadaardig, gevaarlijk en achterlijk zijn? We hebben de plicht van de geschiedenis te leren; door de eerste tekenen te negeren, werd de basis gelegd voor de latere massamoord. Wie begint met zeggen dat ze allemaal gevaarlijk zijn en dat we hen hier niet willen, accepteert het risico dat dit ermee eindigt hen te doden. Waar men begint boeken te verbranden, eindigt men met mensen verbranden - Heinrich Heine."

5
3 Scalple

@1

Waarom zeg je dat?
weet je wie Orwa Nyrabia is?

Niet bepaald de eerste de beste: https://en.wikipedia.org/wiki/Orwa_Nyrabia

9
4 morandi

@2
Gelukkig is hij wel hierheen gekomen om ons cultureel te verrijken met zijn talent en inzicht.

Het is altijd interessant om de visie te lezen van een intelligent iemand die met de nodige afstand kan waarnemen. je hoeft het daarom niet met hem eens te zijn.

10
5 morandi

@4
Kan allemaal wel zijn, maar hij loopt wel onze levensstijl af te zeiken.
Hij mag zo weer weg. Niemand die hem tegenhoudt.
https://nos.nl/artikel/2015225-aboutaleb-herhaalt-rot-op-als-het-je-hier-niet-bevalt.html

3
6 in holland

Wij moeten niets, en zeker geen acceptatie van vreemde kabouterkundigen

3
7 chouffleur

Goed artikel. Europeanen en hun misplaatste superioriteitsgevoel.

19
8 Yisrael

@6 "...hij loopt wel onze levensstijl af te zeiken. Hij mag zo weer weg."

Afgezien van het feit dat ik dat 'afzeiken' niet zo zie, in dit artikel: waarom zou deze meneer weg moeten gaan als hij ook kritiek heeft op Nederland? Waarom vindt u dat er een groep is die onvoorwaardelijk Nederlander is en blijft, wat hij/zij ook over het land en de Nederlanders en de regering loopt te piepen, en een groep die hooguit voorwaardelijk Nederlander mag zijn, die op z'n tenen moet lopen om maar niet iets te zeggen wat de andere groep onwelgevallig is om niet te horen te krijgen dat-ie maar weg moet als 't hem hier niet bevalt?

8
9 Smiling

@9 Dat is dus ook zo'n typisch Europese houding. Overal vanuit een misplaatst moraal en geprivilegieerdeen invalshoek kritiek op hebben, maar geen kritiek kunnen verdragen.

15
10 Yisrael

"Luister, er zijn drie keer zoveel moslims als Europeanen: 1,6 of 1,7 miljard menselijke wezens. Wat betekent het als iemand denkt dat 1,7 miljard mensen kwaadaardig, gevaarlijk en achterlijk zijn?"
Gek genoeg is er in die islam landen altijd gelazer.
Dus ja.. Het klopt

3
11 chouffleur

@11 Het antwoord van Orwa Nyrabia op zijn eigen vraag luidt: "Wie begint met zeggen dat ze allemaal gevaarlijk zijn en dat we hen hier niet willen, accepteert het risico dat dit ermee eindigt hen te doden."

En ja, dát klopt.

2
12 Smiling

@12 Wie begint met iedere Nederlander een nazi,bruinhemd of extreem rechts te noemen net zo.
Straks word ik nog vermoord omdat ik een kaal geschoren hoofd heb.
Dus ja dat klopt.

2
13 Truffelaar

Europa is niet blijven steken in de 17e eeuw maar keert door een mysterieuze inversie van de tijd weer terug in de mentale ruimte van de 17e eeuw. De moderne tijd van bodemloze emancipatie, rationalisering, nivellering en oneindig universeel waardensysteem blijkt passé.

In de VS is deze inversie door terugkeer naar de 17e eeuw al begonnen onder zonnekoning Trump.....! Westerse cultuur voor westerse landen en islamitische cultuur voor moslimlanden! ....en NIET zoals de moderne linkse 'one-world' globalisten willen: Het Westen islamiseren en de moslimlanden moderniseren.....

4
14 CoolMemories

Niets mis met xenofobie

2
15 chouffleur

@13 Ik vind dit om meer redenen een rare reactie.

Ik geloof niet dat u uit mijn reactiegeschiedenis kunt opmaken dat ik het een goed idee vind om mensen nazi etc. te noemen.

Ik geloof ook niet dat wie dan ook 'iedere Nederlander' zo noemt.

Een betere parallel zou zijn geweest: 'wie begint te zeggen dat elke kale Nederlander gevaarlijk is, accepteert het risico dat het ermee eindigt hen te doden'. Dan was ik het wel met u eens geweest, het gaat om elke groep die je op die manier labelt.

3
16 Smiling

@10 de man klaagt dat wij vanuit een europees centrale blik kijken. Iets wat ik niet raar vind. Net zo min dat ik het niet raar vind dat hij vanuit een syrisch centrale blik kijkt. Die vent schuift ons van alles in de schoenen vanuit zijn eigen denkbeeld. Die denkbeelden zijn totaal niet getoetst.
- Zo zouden wij ons niet kunnen verplaatsen in anderen. Onzin, want we zijn zeker wel empathisch naar anderen en snappen dat vluchtelingen hulp nodig hebben en bieden die ook. Maar Orwa kijkt zelf niet met inlevingsgevoel naar de mensen die problemen hebben met de eindeloze stroom profiteurs die binnen komen. We willen wel helpen (volgens Orwan uit altruisme en grootheidswaanzin). Wat wil die vent nou. Als je helpt en als je niet helpt, je zit hoe dan ook fout want volgens hem komen beide opties door superieuriteitsgevoel. Wat bij mij de vraag doet rijzen, waarom iemand helpen die geen hulp of minder hulp nodig heeft dan jij?
- hij zag europa als lichtend voorbeeld.Hij heeft dus zelf een minderwaardigheidsgevoel. Dat is zijn probleem en geen grootheidswaanzin vanuit europeanen.
-het rare is dat hij tegelijkertijd bang is om europeaan te worden. Wat is er mis met europeaan zijn dan? Blijkbaar iets dat slechter en minderwaardig is aan Syrier zijn
-Dan geeft Orwan aan dat hij het vervelend vind dat europeanen Snel vrede wensen voor Syrie. Moeten we anderen dan een leven in oorlog toewensen? vervolgens geeft hij een uitleg aan vrede, waarvan hij meent dat wij die hebben. Een uitleg en conclusie die werkelijk nergens op slaat. Ook omdat "in vrede" leven voor iedereen een andere inhoud heeft.
-dan benoemt ie een innerlijk conflict over blij zijn dat een terrorist dood is en je daar dan weer schuldig over voelen.... Waarom is het slecht opgelucht te zijn dat een massamoordenaar die jou dood wil hebben , dood is.
-Dan het rare verhaal bat europeanen individuen zouden zijn en niet europeanen groepen. Ook complete onzin. Iedereen die je kent is een individu die lid zijn van groepen, iedereen die je niet kent hoort bij groepen en zijn een individu. Luister maar eens als we het over Fransen, Polen, Belgen, Fietsers, Ambtenaren, Gen X, gen Y, en millenials hebben of over oudjes, politici etc. Het idee dat men elkaar niet meer in groepen zouden verdelen met onderwijs, ligt meer aan zijn utopie. Iedereen deelt elkaar overal en altijd in. Dat houd ons leven overzichtelijk. Dat is in de genen ingebakken.Zo lang we mens zijn, zullen we dat blijven doen.
- Hij klaagt dat wij moslims als geloofsgroep in zijn totaliteit als gevaar zien. Terwijl we in een tijd leven dat de grootste moordenaars onder de moslims zitten. Wereldwijd vermoorden moslims meermensen dan mensen met een andere geloofsachtergrond. Tegelijkertijd zien we dat moslims dansen in de straat als europeanen en amerikanen vermoord worden door moslims.
Dat Moslims vinden dat de wetten in de EU niet voor hen gelden. Dat moslims ons als oud vuil proberen te behandelen. Als we daar op ageren met een "tot hieren niet verder", dan zijn we als europeanen gelijk racisten klaar voor de volgende holocaust. Terwijl in alle islamitische landen ongelovigen massaal misbruikt en vermoord worden. Over een actieve holocaust gesproken!

Die man moet eens volwassen worden en in de spiegel kijken. Alles waar hij europeanen van beschuldigt doet ie zelf in het kwadraat.

@4 ik heb ookeven naar zijn credentials gekeken. Die man weet iets over kunst. Dat zegt niets over kennis mbt. sociaal maatschappelijke kennis. Laat staan dat ie iets weet over de gemiddelde europeaan. Zijn denkbeelden zijn gebaseerd op zijn illusies over europa. Nu blijkt dat hij zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten en dat dit totaal geen basis heeft in de realtiet, geeft ie de europeanen de schuld van zijn naiviteit en uiteenspatten van zijn luchtbel.

1
17 Merlinswit

@16 Het was dan ook niet persoonlijk naar u gericht.
Excuus als dat niet duidelijk was.

0
18 Truffelaar

“Het ergert me als Europeanen zeggen te hopen op vrede voor Syrië. Wat is vrede? Op dit moment zou dat zijn: een overwinning voor de dictator en de vernietiging van alle oppositie. Het zou een vrede zijn die niet is gebaseerd op de waardigheid van alle burgers, op het samenleven van alle gemeenschappen, op democratie . Zo’n vrede wil ik niet.

1
19 Gandalf

Aanvulling op #19
Wat voor een vrede wil hij dan wel? En hoe gaat die er dan komen als alle bange Syriërs vluchten?
Moeten de Europese übermenschen soms een leger sturen, waar de Syriërs liever weglopen?

Zijn de asielzoekende Syriërs dan minimaal bezig hier cursussen te volgen, hun kennis bij te spijkeren, om, zodra de situatie wijzigt, te repatriëren om hun vaderland op te bouwen? Of genieten de kans-pareltjes van de Europese gastvrijheid?

Misschien is Europa blijven steken in de 17e eeuw, maar is de rest van de wereld, is Syrië al op een hoger plan dan? Wat betekend "blijven steken" als er geen hogere standaard is?
Me dunkt dat de mensenrechten pas in de 19de eeuw in de grondwet zijn opgenomen, misschien dat we 'toen' zijn blijven steken, i.p.v. in de 17de eeuw? Scheelt maar 200 jaar. En helaas, worden de grondrechten nu beperkt, om (schijn-)veiligheid te verhogen juist vanwege terreurdreiging uit Islam/Midden-Oosten hoek.

Als er wel 3maal zoveel moslims zijn als Europeanen, is de treurzang van Nyrabia soms bedoeld voor zijn landgenoten die nog op de vlucht gaan slaan: "Zoek vooral je heil in Indonesië, Egypte of Saoedi Arabië. Europa is zo 17de eeuws; schuil bij moderne geloofsgenoten!"

1
20 Gandalf

Nou ik ben het artikel maar eens gaan lezen aan de hand van de reakties hier. Het stukje blijkt zo rafelig en nietszeggend dat ik er niets op weet te zeggen - het enige wat je kunt doen is het voor kennisgeving aannemen. Wellicht is hij goed in het maken van films; daar kan hij zijn emotionaliteit mooi in kwijt dan. Hij zou het daarbij moeten laten.

3
21 Ness

Als die man nou de top is van de culturele verrijking en de intelligentsia die wij binnenkrijgen, dan is het zeer treurig gesteld met het peil van de nieuwkomers, ik kan mij voorstellen dat ze hem in Syrië in de gevangenis flikkerden.
Het is gewoon weer een van de vele klagende, zeurende en eisende islamieten die vind dat de wereld om hem draait en wij ons aan hem aan moeten passen.

2
22 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

23 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

24 E.Meel

@11 Wat u zegt is niet waar.... In Iran bijvoorbeeld, is niet zo veel aan de hand....kijk maar naar 'onzs man in Theheran.' Thomas Erbrink, die zit daar al jaren, geen probleem. Dan Indonesië, het grootste Moslimland ter wereld, daar is ook niet zo veel aan de hand....alleen is er nu een probleempje met de illegale alcohol, waar zij mee worstelen. Over het algemeen, ontstaan de problemen in de Islamitische landen pas, als wij Westerlingen ons ermee gaan bemoeien! Denk aan Afghanistan, Irak, Libië enz.

0
25 rEmco44

@25 u heeft even de religieuze politie en duidelijke onderdrukking gemist in de aflevering van gisteravond?
En hetzelfde scenario in Indonesië, zoals ongehuwd samenwonen is verboden of de vele aanslagen.
Overigens beide landen hebben sinds decennia geen bemoeienis uit het westen

1
26 chouffleur

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 "I lolz, niemand ASM geleerd? XD" Jawel, maar 30 jaar niets meer met assembler gedaan. Daar begin ik dus maar niet meer aan. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Nude SnapIndian HairjobDaughter Swap Porn VideosMouthjobJapaneese Massage PornGifs Sexo 69Aubrey Plaza Masturbate SceneLove Is War HentaiFamily OrgiesNsfw NudePorn Film In HindiMomedian XxxTaboo.pormStripchat BrHentays Sem CensuraEllieeilishReal Penis PicturesIndian Hot Porn HdXxx Video Of DesiTiny Asian PornCumhandjobDick Delaware XxxPorndish ComLesbian FuckungSehla RainWww Telugu Hot SexDoggie BlowjobsRichest PornstarsMelkor ManicSara Underwood Onlyfans LeakKaty O'brian NudeAunty Sex PhotosTeacher Porn VidoesJamelizzzzStep Sister Xxx VideoDoremon Cartoon SexLesbian Blonde Big TitHorrors PornMilly Marks PornUyuy2907Pascal PornBig Boobs Porn Star NameWife Drunk PornPorn With ChokingSmall Person PornPorn French AmateurVend Ta CulottzSoaked PornXxx MadsageAdult Web Series Watch OnlineAllen King PornCam Bro TvBudhiya Ki BfIndian Hd XvideoMovies Of NudeHuge Blk TitsMiddleeastern PornRobin Tunney NudeBang Buss PornMj Fresh PornNazaaraGay Anime PornBlack Pink NudeTamil Hot Xxx MovieIndiansexgirlsSleeping Beauty Xxx VideoAlexis Texas Deep ThroatSadha Grey NudePorn By MotherVer Videos PornogratisM Om And Son PornPorns Download FreeAbigail MorrisBridget Moynahan NakedReshmi Sex PhotosXxx Videos Mia MalkovaVirgo PeriCumshot Deep In ThroatHd PornmomRedhead Winter PornLovely Mimi XxxBridgit Mendler NudeAsian Sucks BbcNri X VideosDesi Real X VideoHot Bhabhi Video XxxActress Nude HdKorean Romantic XxxSonic Porn CompilationAsmr EroticoBrazzers Full VudeosSharon Lawrence NudeHigh Herls PornJinx MazOlivia FleurMum And Son Blue FilmBoobs Nude IndianBest Porn TwittersLayla JennerMoto Sex ComCorinna Kopf Leaked OnlyfansSexykillerSuny XxAngele PornBefore And After PornAnime Pusy3d Sex GameAznude.Listcrawler IndianaMature TubebpornCock MagicCaught Mother MasturbatingPornonecomR BoobsPedro Pascal NudeWife CummedGabriella Kerez Seduces Galleries.private.comNova Flame XxxHow To Make Money On PornhubXxxjamaicaFree Fire SexXmaster Hindi VideoDafy PornAlligatorescortOnlyfans LeakeeFotos De Gostosas NuasSkinnydickJilbab SexxxDana Wheeler-nicholson NudeJulia Ann Latest VideosPorn ForcePussy_hubPorn Parady MoviesPorn In OklahomaXxx Tim TokNude.discordOmeglleePussy Close IpBest Hollywood Sex MoviesXxx Video Hd BengaliAfrican Sexy Video BfAysha DamaBig Tit Chinese PornOmegle Porn GameNeir Automata PornBrazers New PornWife Bbc CuckholdBuceteiros.comBabosas.cokBeuatiful Women Nude