door verwijderd2420 in Binnenland  ·  168 Reacties

  • 27
  • 2010x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maar ik ga er nu mee stoppen want ik zit hier nu eigenlijk al uren te lang en moet hoognodig nog wat andere dingen gaan doen. Iedereen nog een hele prettige voortzetting op dit draadje.

0
151 rebo

@148 Ik heb altijd begrepen dat inderdaad mensen onbewust kiezen voor mensen die op hen lijken. Het lijkt me ook logisch, kiezen voor wat vertrouwd is. Hoe je dat moet doorbreken weet ik niet, maar je bewust worden van dat proces, je realiseren dat bij (bijna) gelijke geschiktheid je ook anders kunt kiezen, zou geen luxe zijn, denk ik. Hier merk je inderdaad dat zelfs zoiets mijns inziens onschuldigs opperen tot grote boosheid leidt.

Dat het door degene die in de meeste gevallen last hebben van dit onbewuste voortrekken 'institutioneel racisme' (of 'seksisme') wordt genoemd vind ik aan de andere kant ook nogal onhandig. Het maakt een discussie die op zich neutraal zou kunnen zijn meteen beladen. Ik denk vaak dat we veel te grote, veel te zware woorden gebruiken.

0
152 Smiling

@152 "Ik heb altijd begrepen dat inderdaad mensen onbewust kiezen voor mensen die op hen lijken. Het lijkt me ook logisch, kiezen voor wat vertrouwd is."

Klopt, ik denk dat dat door evolutie zo 'bedraad' is geraakt in onze hersenen. Het leidt tot een soort (meest onbewust) racisme/seksisme/wat-dan-ook-isme. Ik weet niet of het handig is er een minder beladen term op te plakken; het 'politiek-correct taalgebruik' heeft ook niet veel zin gehad tot dusverre (en is te vaak doorgeschoten). Hoe je het moet doorbreken ben ik ook nog niet uit. Ik heb een hekel aan het voortrekken van mensen omdat ze tot een bepaalde minderheid behoren (dat onderstreept vooral de verschillen die er zijn, en geeft ze teveel nadruk). Aan de andere kant is dat misschien wel wat tijdelijk nodig is om de cyclus te doorbreken.

3
153 Attercopus

** gebruiker verwijderd **

@136 . Alleen diversiteit bij gebleken kwaliteit.

Die jongen had voor kwaliteit moeten vechten, niet voor diversiteit. De meeste leden van die diversiteit willen alleen hun eigen belangen behartigen. Alsof dat nodig is, want die mensen hebben immers al dezelfde rechten als de Ontvangende Bevolking.

Dat soort clubjes als Denk hebben al snel het imago van Cliëntilisme, het opkomen voor belangen van leden van de eigen stam, groep of club. En deze knaap, pas 21 spreekt dat doe ook uit.

Als hij echt had nagedacht was hij in die commissie gebleven. Om zo mogelijk enige invloed uit te oefenen. Nu heeft hij zichzelf ontmaskert als iemand die de samendeling indeelt langs ethnische lijnen, blank en niet-blank. Waarin zijn rol dan is op te komen voor zijn eigen groep. Waarvan hij meent dat ze geen rechten hebben.

Als ik hem zou vragen of hij bijvoorbeeld precies weet hoe de woningtoewijzing in de sociale verhuur gaat denk ik dat hij daar niets van afweet. Maar wel roepen dat er bij die toewijzing sprake is buitensluiting van rechthebbenden en zet hij al doende de blanke samenleving weg als een stel corrupte zwendelaars, erop uit om moslims, negers enzovoort hun rechten te ontnemen.

154 verwijderd924924212

@154 "Die jongen had voor kwaliteit moeten vechten, niet voor diversiteit."

Vechten voor diversiteit is niet zo gek, als de kwaliteit er maar niet onder lijdt. Hetzelfde gevecht zie je bij vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Niets mis mee.

"De meeste leden van die diversiteit willen alleen hun eigen belangen behartigen."

Deels; ze behartigen de belangen van hun groep omdat ze menen dat ze onterecht niet in aanmerking komen voor bepaalde banen. Ik denk dat veel besturen beter af zijn met een aantal 'minderheden' aan boord. Misschien kan dat dat de tomeloze megalomane machtswellust van de 'witte valide man' wat temperen.

"Dat soort clubjes als Denk hebben al snel het imago van Cliëntilisme, het opkomen voor belangen van leden van de eigen stam, groep of club."

Zeker, dat heb je zo met politieke partijen, een groot deel vertegenwoordigt een bepaalde groep. Dat zie je bij de PVV en de SGP bijvoorbeeld ook duidelijk. Het is de nieuwe verzuiling.

"Als hij echt had nagedacht was hij in die commissie gebleven. Om zo mogelijk enige invloed uit te oefenen."

Dat denk ik ook, maar voor een 21-jarige zijn dat soort emotionele beslissingen niet zo gek.

"Nu heeft hij zichzelf ontmaskert als iemand die de samendeling indeelt langs ethnische lijnen, blank en niet-blank."

De samenleving is nu eenmaal tot op zekere hoogte op die manier ingedeeld, helaas. De dominante groep (de witte valide mannen) ontkennen dat echter bij hoog en laag. Goed om dat weer eens aan de kaak te stellen.

"Waarin zijn rol dan is op te komen voor zijn eigen groep. Waarvan hij meent dat ze geen rechten hebben."

Wel rechten, maar minder kansen. Als vrouw maak je bijvoorbeeld ook weinig kans op zo'n baan tenzij er een seksistisch 'positief discriminatiebeleid' gevoerd wordt.

"Als ik hem zou vragen ..."

Dat is onnodig galspugen. Een poging om de boel dood te slaan, maar het probleem gaat er niet mee weg.

4
155 Attercopus

** gebruiker verwijderd **

@155 Jouw laatste zin op die van mij, over de sociale woningbouw is geen galspugen. In een eerder interview, waarvan in deze draad eerder de koppeling werd getoond sprak Rashaf over buitensluiting binnen de verhuur van woningen in de sociale verhuur.

Hij sprak van discriminatie (buitensluiting). Als je zo een beschuldiging laat noteren moet je wel weten waar je het over hebt. En dat kan hij niet, hij weet niet hoe het verdelingssysteem werkt. Als hij dat wel wist, dan zou hij niet spreken over buitensluiting.

Daarnaast verduidelijkte deze Boze Jongvolwassene niet waar die buitensluiting dan zichtbaar te maken valt. Men liet hem gewoon door ouwehoeren en niet-tegengesproken zijn puberale verzet ventileren. Ik zou hem daar op hebben aangesproken. Tóón dan aan dat rechthebbenden binnen de sociale verhuur niet krijgen waar ze recht op hebben.

Dat soort gelul, dat wezenloze maar aanwijzen, roepen zonder basiskennis, dat wegzetten, neerzetten wat je bij allochtonen vaak ziet en hoort, dat is wat mij stoort. En ik kan het niet laten die mensen wijzer te maken dan ze denken dat ze zijn.

Het is een naar ventje, wel een dure opleiding maar geen neiging tot nuancering. Dat kan als het om een stratenmaker gaat, maar niet bij een toekomstig jurist. Maar we zien het vaker. Meester Roethof, altijd ingehuurd door zwarten en Marokkanen (over etnisch profileren gesproken) doet vaak hetzelfde. Het is altijd buitensluiting, aanhouden vanwege de donkere huidskleur, altijd maar zogenaamde vooroordelen en stigma's oplepelen.

Die twee kunnen een kantoor beginnen: "Roethof en Co". Nog een wonder dat Roethof, zo vol haat tegen het land waar hij zijn studie kon doen zijn naam nog langer wil dragen.

Het is tijd dat moslims, zeker hun pubers hun plaats eens leren kennen. Niemand gaat voor omdat hij moslim of zwart is, niemand raakt achter omdat hij of zij dat niet is.

156 verwijderd924924212

@156 “sprak Rashaf over buitensluiting”

Wie is Rashaf?

“Het is tijd dat moslims, zeker hun pubers hun plaats eens leren kennen.”

Dat is precies het probleem: mensen die vinden dat moslims ‘hun plaats moeten kennen’. Het zou mooi zijn als ze dezelfde plaats krijgen als niet-moslims.

“Niemand gaat voor omdat hij moslim of zwart is, niemand raakt achter omdat hij of zij dat niet is.”

Dat klopt, moslims gaan niet voor, en niet-moslims raken niet achter: moslims raken achter.

2
157 Attercopus

Deze Student Achraf El Johari is dus het perfecte voorbeeld van een echte Racist !!

0
158 FeHa

@158 dat klopt, net als jij.

1
159 Attercopus

@156 Ik heb volgens mij alle koppelingen (behalve die irrelevante over de crimineel) aangeklikt maar nergens gelezen dat El-Johari het heeft over buitensluiten van niet-autochtone Nederlanders in de sociale verhuur. Ik heb daar dus kennelijk overheengelezen; kunt u me vertellen in welk artikel ik het zou moeten vinden?

Alleen in De Kanttekening kom ik een passage over de woningmarkt tegen, waar El-Johari zegt op te willen komen voor alle onderdrukten. Hij zegt daar: "Denk aan de onderdrukking die gepaard gaat met ons financiële systeem waarin de onderklasse net genoeg heeft om te overleven en mensen in de middenklasse net genoeg verdienen om een huurwoning in de vrije sector of hypotheek te kunnen betalen."

0
160 Smiling

"Student Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam". Wat klopt hier niet?

En als het over de etnische achtergrond van de nieuwe "rector" van de Hogeschool gaat kan ik hem uit de droom helpen. Er zijn wel mensen met een niet witte niet Europese achtergrond van een dergelijk kaliber, ik denk dan aan bijvoorbeeld Afshin Ellian, maar die zijn denk ik niet genegen om "rector" van een beroepsopleiding te worden. Die gaan voor het echte werk of kiezen voor de wetenschap.

Gewoon verder kijken dan je neus lang is en je vindt genoeg succesvolle mensen met een niet-westerse in onze maatschappij (politici, bestuurders, wetenschappers) maar wel alles in verhouding. In mijn generatie is de medemens met een Kaukasische achtergrond nou eenmaal in de meerderheid in dit land en zijn de vrouwelijke exemplaren nog steeds ondervertegenwoordigd in de politieke, bestuurlijke en/of wetenschappelijke arena.

We hebben net iets te veel negatieve ervaringen met excuus-Truzen en alibi-Ali's etc. Gewoon de beste kandidaat voor die positie .... en als dat een transgender in een rolstoel is met Inuit roots is dat ook prima maar je kunt dat niet afdwingen, ook niet als je al 21 bent en HBO juridische dienstverlening doet.

14
161 ~ Echelon II ~

@161

niet-westerse *achtergrond*

14
162 ~ Echelon II ~

@161 En, waarom zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in dat soort posities? Vrouwen zijn trouwens niet ondervertegenwoordigd in de wetenschap an sich, maar wel in de hogere en bestuurlijke posities.

"Gewoon de beste kandidaat voor die positie"

Dat zou het beste zijn, maar in de praktijk blijkt het niet zo werken. Psychologisch onderzoek leert ons dat mensen keuzes maken op basis van de vooroordelen in de hersenstam (nu ja, niet helemaal exact, maar for the sake of argument question), en die daarna met de cortex van een logisch-klinkend verhaal voorzien.

1
163 Attercopus

@163 Ze hebben niet de behoefte .

1
164 solidsteel

@164 Behoefte is mogelijk een deel van de verklaring, maar niet in alle gevallen. Anders zou er helemaal geen 'positieve discriminatie' nodig zijn (dat komt toch echt vanuit de vrouwen zelf).

0
165 Attercopus

Ja wat erg, next!

0
166 DaStef

@165 Dat komt van feministen die gelijke uitkomst willen ipv gelijke kansen. Gelijke kansen hebben ze , gelijke uitkomst is onrealiseerbaar en elke poging hiertoe erg kwalijk voor de samenleving.

1
167 solidsteel

@167 Gelijke uitkomst zou een heel slechte richtlijn zijn. Gelijke kansen hebben ze niet (hoewel we er ook weer niet al te dramatisch over hoeven te doen). Reden is de menselijke psyche; gelijke kansen zouden alleen bestaan als de beslissing wordt overgelaten aan een computer.

1
168 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Palestijnen raken steeds meer land kwijt aan kolonisten op Westoever

Israël is het beloofde land!...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@11 Beste Boppie, een trap nageven doet men gewoonlijk als iemand iets zeer doms gedaan heeft en er spijt van heeft, je vind dus dat je iets dom...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Philips stijgt 33 procent op Amsterdamse beurs na miljardenschikking slaapapneu-affaire

Daar gaat tien jaar winst naar de knoppen. Degene die dat apparaat heeft ontwikkeld en op de markt gebracht zal er wel niet meer werken. Die hee...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

    Jeffrey Sachs. Een 'usefull idiot', die regelmatig de standpunten van het kremlin uitbazelt.     ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@54Er gingen wapens die kant op om de separatisten aan te vallen die het niet eens waren met de door VS gesteunde gewelddadige coup op hun d...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Heb 'dank' van der Burg! ...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

28 is voor @27...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@26     "Ik zit daar niet mee." Ik zag het Snorrie. Goed van jou, chapeau ! ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@11I know 🤐 Helaas. Je hebt er alleen maar last van....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@50Klopt, de Washington Post had onlangs ook een artikel over het downplayen van gesneuvelde troepen door Zelensky om het moraal hoog te hou...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Indian Girl MassageClaudiamarieOld Women PussiAd KamiEva Mendes NakedShakira NudesLivvalittle NudesPron Xnxx VideosMike Beaumonte PornElsieyalater PornAlexas Morgan XxxPornoamateur LatinoCartoons With PornFree Porn AloahHot Milf ActressFlashing AccidentalXhamsterlibeSienna West PornFuck BabesAngela White LingerieVoyeur-houseHow To Get Onlyfans For FreePornhub Dad DaughterFreaksofcocksLa La Anthony AssHitomi Tanaka Sex VideoAroomikim OnlyfansNew Hentai MoviesWomen's Glory HoleNhentainetSexe StreamJulia Tica NudeWww Xxx Girl ComXnxx SealBig Breasted Naked WomenChaturbate Ebony FemaleMlp Fluttershy PornXhamsyrrTeddit NudeFree Adult Chat LinesXssfadasIndialoveBerzzes HdAmateur Nude PocsAmanda Cerny PlaymateProne PornErothots.Porno Com KegendaSexmex AnalThe Loud House NudeSofia NudeRomantic Sexy Video DownloadLady Sonia TwitterPolina SitnovaLeanna DeakerEnglish SxeSex Video MessageAsiansexdiary ComAngelinadeepSlow BlowjoHuge Anal ToysBlac China Onlyfans LeakedKisshJim Sex Video HdTeen PornohubBing VidsWww Xxx Hindi Sex VideoRedtube MomEntrecoquins ComWife At The Glory HolePornvidoesBig PornFantasy FuckPatty Michova SexArgentinan PornX Cartoon VideoSex Video Bf MovieFisted Elbow DeepClassic Hd Porn MovieSexy Miya KalifaAsa Akira SquirtAlpha WolfeSunny Leone Xnxx DownloadKatrina Kaif Saxy VideoNaked On Hidden CamEboney Blow JobXnx PonBig Ass Porn HdErotık PornaSasur And Bahu XxxEbony MmfStep Sibs CaughtTania RobledoMichelle Anderson PornBeeg IranStefania Ferrario NudeTxxx HdAsian Granny AnalSexy Teacher Big BoobsRussian Model NudeMangas-origines.Reddit SphAnal Gape BbwDesi Mallu XnxxWillow Ryder Full VideosBomit PornLeaked Porn TwitterHdbbw PornPorn AbuelosChurch Father Sex VideoTamil Acters Sex ComBokep Indo AnalGay Mormon PornMiss FluoXev Bellringer TitfuckJonny Sins XxxxLoad SwallowersSidneysummersSexy Bf Video Sexy BfPriya Anand Hot Images3d Pron VideoPelivulas PornosAmouranth Nude RedditPorn Videos AssameseTalking Dirty MomBad Dragon SleeveTupe Porn StarRoman ToddShilpa Shetty BoobsGirlfriend StripsBon PorniNude LadyBrad Kalvoएक्सएक्सएक्सएक्सएक्सNude DaughterAudrey Bitoni SexSnapsexArpita Aunty NudeHot Indian SeductionHetai MangasXmoviesforyluPakistani Sex VideoIndian Hot Web Series VideoJothika NudeNamitha Hot Sex VideosI Porn T.vXxxgameDvaassBhabi Video SexPussylip Porn