'Zeg juist wél iets over die hoofddoek' (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door blind fury in Binnenland  ·  73 Reacties

  • 4
  • 767x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Draag dat ding maar zeur niet.
En accepteer gewoon de nadelen

1
51 chouffleur

@51 het zijn natuurlijk degenen die hem niet dragen die erover zeuren.

8
52 Utrecht_83

@51 Kan ik wel in meegaan, maar dan moeten anderen die er over zeuren of het zelfs willen verbieden er ook over op houden.

Zit er soms dwang achter? Vast wel. Altijd? Nee niet altijd. Is dwingen te dragen erg? Ja. Is het verbieden van vrouwen er een te dragen erg? Ja, ook.

4
53 d6072b01

Wil niets met die hoofddoekjes te maken hebben.
Wil er niet door geholpdn worden.
Vind een rot cultuur.
Heb er niets mee, en ze horen hier ook niet thuis.
We zijn geen moslimland, en hoop dat zo te houden ook.

1
54 annie

@52
Nee, het zijn de draagsters die zeuren, de eeuwig zeurende en klagende moslima. Soms lijkt er verdomd veel op dat ze het dragen van een hoofddoek alleen maar doen om te provoceren en te parasiteren.
Want er is nog nooit een moslima geweest, die kan uitleggen waarom ze onder haar hoofdoek rondloopt met een zwaar opgemaakt gezicht.
De tegenstrijdigdigheid van zulke moslima,s ligt er zo dik boven op, dat ze bijna van hun hoofd afvallen, de hoofddoek en de make-up.

1
55 Marrie

@55 Er staat er eentje (niet-draagster) vlak boven je... @54

4
56 d6072b01

"En wat doe je als moeilijke thema's, zoals de aanslagen door IS of de holocaust, het klaslokaal binnenkomen?"

Dat zijn geen moeilijke thema's. Moslims hebben daar idiote ideeën over.

1
57 Dune

Islamitisch hoofddoekje = vrouwenonderdrukking + achterlijkheid + vitamine D tekort + religieuze intolerantie. 4 x niks dus.

0
58 Black65

@56
Iedereen heeft zijn eigen gedachten en mening over de gehoofddoekte moslima.
En ook onder moslima,s zijn er verschillende meningen over de hoofdoek
Maar ik heb nog nooit ergens n moslima horen uitleggen hoe die zware make up (die sommige moslima,s dragen)zich verhoud in de islam tot de hoofddoek.

0
59 Marrie

@59 Over makeup: nou en? Ik zie niet hoe dat iemand aan zou gaan.

6
60 d6072b01

@60
Die zware make-up staat haaks op het gedachtengoed over de hoofddoek.
Zedige en gelovige vrouwen dragen geen zware make-up.

1
61 Marrie

@38 idd. Als vrouwen worden gedwongen om een hoofddoek te dragen is het een ander verhaal. Helaas is het nog vaak zo dat vrouwen inderdaad gedwongen worden om van top tot teen bedekt te moeten gaan omdat hun man jaloers is en niet wil dat andere mannen hun vrouw zien. Dit staat haaks op de bewering dat vrouwen hun haren moeten of willen bedekken i.v.m. de godsdienst. Persoonlijk heb ik er wel wat moeite mee dat vrouwen zich zo bedekken dat alleen een randje bij de ogen zichtbaar is of een burka waarin oogcontact niet mogelijk is en je niet weet wie eronder zit en ik vraag me echt af of vrouwen hier zelf voor kiezen.

0
62 Nieuwsgierig

@61 Ja, en? Ik dacht dat je voor vrijheid van vrouwen was.

2
63 d6072b01

@11 Samengevat komt het erop neer dat werken / leren in een multiculturele omgeving meer gezeik oplevert dan dat het waard is.

Multicultureel in de zin van islamitisch tenminste; met Surinamers of Chinezen heb je dergelijk geëmmer niet, of minder in ieder geval.

2
64 greenmango

@55 kijk daar heb je weer zo'n klager. Kijk ik vind het vrij achterlijk zo'n lap op je hoofd te binden, maar dat geklaag erover is net zo gek.

1
65 Utrecht_83

@62 Daar heb ik zelf ook moeite mee, gezien ik aan de andere kant ook belangrijk vind als je met mensen samenwerkt wel je gezicht zichtbaar is. Itt tot de hoofddoek is een burka geen uiting van behoren tot een bepaalde gemeenschap en wijst veelal op ernstige vrouwenonderdrukking. Bovendien is een Burka / Niqaab kledingstukken, die in fundamentalistische islamitische landen als Saudi Arabie / IS voor komt. Een hoofddoek was vroeger (in de jaren '50 en eerder) hier onder Christenen ook een veel voorkomend kledingsstuk.

Overigens zijn er ook vrouwen, die er voor kiezen om vrijwillig een burka te dragen. Dit veelal om te provoceren tegenover de NL samenleving. En aangaande boerka's moet je je afvragen hoe je als samenleving staat tegenover gezichtsbedekkende kleding. (Wel rekening houdend dat mensen met extreme kou ook gezichtsbedekking gebruiken en in dit kader denk ik dat het huidige gedeeltelijke verbod (eventueel in aangescherpte vorm) een juiste keuze is. Verder denk ik dat juist organisaties als Femmes for Freedom gesteund dient te worden in hun strijd tegen pateriachale structuren en vrouwenonderdrukking. (Ik ben zelf enorm voorstander van stevige insider kritiek op misstanden in een bepaalde gemeenschap.) - Verder is het moeten kleden om andere jaloerse mannen van je af te houden een fout iets. Mannen horen met hun poten van een ander af te blijven, tenzij een vrouw iets met een bepaalde man wilt. (Geldt ook overigens andersom.)

0
66 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@65
U weet de reden?



De reden dat ze dat doen is om ervoor te zorgen dat niet elke man zich opgeilt op het meisje.
Het opgewonden raken is exclusief voor haar man.

Daarom bidden mannen en vrouwen apart.

1
67 Destroyer

"Ga je op een gekleurde, christelijke school gewoon met de leerlingen naar een kerstmis in de kerk?"

Het is een Christelijke school, zeggen ze duidelijk van tevoren. Ze zijn zo tolerant om er niet-christenen toe te laten, maar dat wil niet zeggen dat ze zich aan die niet-christenen moeten aanpassen. Integendeel. Mensen die niet willen, dat hun kind met Kerstmis meegaat naar de kerk, moeten dat maar bedenken voordat ze hun kind op die school doen, naar dat soort dingen vragen.

Veel mensen willen hun kind juist wel naar een christelijke school omdat die kwalitatief goed bekend staan. En het is al gebleken dat moslims niet hoeven te proberen, daar ook eisen te gaan stellen, gelukkig. Dan vliegen ze eruit.

1
68 Wendel

"Ik probeer zelf altijd met mensen in gesprek te gaan en leg ze uit wat de echte islam inhoudt. Er is zo'n grote groep migrantenkinderen. Als die allemaal met vooroordelen worden bekeken, kunnen ze niet ver komen. Ik vind dat je mensen niet als groep moet zien, maar als persoon.''

Jammer dat Mocro's onze vrouwen en meisjes niet als persoon beschouwen, maar als ding, slaaf, stuk eigendom want geen moslima. Die mag je dus groepsverkrachten, dat is oorlogsbuit.

3
69 Wendel

Mohammed haalde een knokploeg uit Medina, hij omringde zich dus met hooligans, om Mekka een lesje te leren dat hem niet meteen gehoorzaamde toen hij zei, dat Allah de enige god was en wat deden al die "afgoden" gebroederlijk en gezusterlijk door elkaar in de Zwarte Doos?

Hij had rijke mannen het recht toegekend, in zijn cultus, dat zij meer dan één vrouw mogen, en daarnaast een heel stel slavinnen. Daaruit volgde dat veel arme jongemannen vervelend werden, dus werden die eropuit gestuurd om land te veroveren en de beloning was uiteraard de hemel, later, maar voor nu mogen moorden, roven en verkrachten zoveel ze maar wilden, hoe meer hoe beter want dan was er tenminste geen kans op het later ontstaan van succesvol verzet.

1
70 Wendel

@69 Goh, u weet hoe meer dan een paar duizend mensen denken?

2
71 Wetenschappertje

@50 En je gaat dus inderdaad de verplichting van de hijab (bedekking) binnen de islamitische leer geheel voorbij. Geen idee waarom je dit doet.

"Maar waar het verschil in zit is dat jij denkt dat bijna iedere vrouw die een hijab draagt onderdrukt is"

Dat is onjuist. De hijab staat symbool voor het onderdrukken van vrouwen, en omdat de verplichting tot bedekking in de Koran staat kan je niet spreken van vrije wil bij een moslima die een hijab draagt.

Denk jij dat als deze verplichting niet in de Koran had gestaan dat er nu een moslima was geweest die een hijab zou dragen?

1
72 Bluth

@31
Waarom houd jij je niet gewoon aan het uitstekende advies van @10 question question
Verveel je je of zo ?

0
73 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2778Niets van jou, dank je....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Offtopic

SlachtofferrolManipuleren is voor iemand in die rol niet vreemd, want hij of zij wil aandacht. Dus zal die persoon er alles aan doen om die aa...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
Offtopic

@2777 Kopje thee? Koffie? Water? Limonade?...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2776Nee. Je post is totaal oninteressant. Net als jij....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2774 Prima hoor. Geloof je het toch niet. ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2773Jij bent niet meer als een lastige vlieg, Biscanna. ...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2772Ik heb GEEN inside information. Jij blijkbaar wel zoals je zegt. Niet dat ik geloof....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Offtopic

@2769 En ik heb niks met extreem linkse tokkies. En nu?...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Offtopic

@2771 Toevallig heb ik ook inside information.Ik ga die hier niet openbaren, want dat voegt niets toe. Maar nogmaals, ik neem Olivia niet ...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Onze grote roerganger wordt opa. Mooi Jan....

9 minuten geleden geplaatst door Ronin

NK. App
Ivana NudeBrother And Sister Ki Blue FilmBbw Asia PornNatasha Leggero NudeCaged LadiesImagenes EroricasHot And XxxDemi Lavato NakedTeen TwinksTamil B Grade VideosNyx Bastet3d Animie PornBig Tits BabesLola Le LannJennifer Lopes NudeDeeptroat EbonyGay Sisy PornWhitney Paige NakedCathy Heaven PornNudelive ComZmeenaorr LeakedLesbian Stepmom PronSofiareynax NudeHuge Boobs HentaiNaked Men TumblrHot Hard XnxxKatrina KaifbfNewgrounds.comStripcchatIr BlowjobsTamil Zozo ChatNayanthara Sexy Video TamilKylie Jenner XvideoMark Rockwell PornRussia Porn SitesBigtits Mom AnalMaturepornpicturesTeachr XnxxMadam XxxChut ShowBondage CafeRaiden Shogun CosplayIndian Hot PronBig Tiited TeensDanny D And Gia Paige Sex3d FuntanariScrew My WifeWww Andhra Sex ComJav DecensoredCory Chase RoughJae Galore XxxKat Wonders LeakedVídeos Pornô De GraçaBurning Man PornStripper GufLil Girl NudeSurbhi Jyoti SexPorrn PlusTerror PornograficoHelenhunt NudeEimifukadaChudachudi Chudachudi ChudachudiOmegle LesbianMunni XxxLittle Tina PornXvidos OnlyfansAdult Hamster VideosCock FlashMom Xnx VideoShane DiselArabicpornSasha Gery AnalFelissa Rose NudeSexul Web SeriesWhatsapp X VideoKajal Sex Photos ComTwinks LovingSex Full JapanRiley Reid DreddTyra BanxxxsFfree Hd PornGirlfriend FolmsBadeiehubTeen Nipple SlipXhamester VideosFootjob TeasingInterview PornXixcySister And Brother Sex Full MovieSquirt IrgHot Nude BabeBig Boob Breast AlertRule 34 CortanaShadbase CommicsCherry Kiss VideosSex Hollywood PictureTaboo Incest StoriesDasd-756Sexiest Tit PicsHot Foot WorshipEizabeth Banks NudeJapanis Porn MomDaniel PornstarFat Tube PornOnlyanalPornomanoireTaimanim AsagiBig Black Naked GuyFamily Porn XnxxIndian Bollywood Actress NudeSister And Brother Fight PornKorean Adult Movies Watch OnlineCartoon Fury PornEmma Hix Vina SkyBig Brother Sexual ScenesTenny Porn VideosWww Bengali Sex VideoUrdu Sex MovieMallu Hot AntyMia Khalifa Web SeriesFresh Teen SexIncestouslyHard PornxxXeroticaKushinahentaiBelly Stuffing PornSarina. AlentinaMarjorie Taylor Greene NudeYazemeenah RossiGay CumshotsAddison Rae P O R NTeen Mom SexXx Bangla Sexy VideoEnglish Sex Aunty VideoOnline Cam GirlsElles ClubThedandangler LeakedLyna Perez LeakedLucy.louu OnlyfansAunty Sexy Video BfSis Hard PornNuruto XxxGroup Teens NudeVaginalfistingPron FistingBest Movie NudesThe Best Anal PornPorn.xxcShweetnlowRiule34