Meryem Maskouri (17), Marokkaanse ouders, leerling 5 vwo: ,,Een Nederlandse vriendin wilde eens weten wat het is om te vasten. Ik heb haar uitgenodigd, ze is blijven slapen. Dat was leuk en gezellig. Ze vertelt me op haar beurt meer over hoe zij is opgevoed. We praten ook veel over gevoelige onderwerpen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar weet waarom iemand iets denkt. Ik sta altijd open voor vragen. Iemand vroeg me wel eens of ik thuis ook een hoofddoek draag. Ik vind het een blijk van interesse als mensen zulke dingen vragen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Meryem Maskouri (17), Marokkaanse ouders, leerling 5 vwo: ,,Een Nederlandse vriendin wilde eens weten wat het is om te vasten. Ik heb haar uitgenodigd, ze is blijven slapen. Dat was leuk en gezellig. Ze vertelt me op haar beurt meer over hoe zij is opgevoed. We praten ook veel over gevoelige onderwerpen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar weet waarom iemand iets denkt. Ik sta altijd open voor vragen. Iemand vroeg me wel eens of ik thuis ook een hoofddoek draag. Ik vind het een blijk van interesse als mensen zulke dingen vragen.'' © Dingena Mol

'Zeg juist wél iets over die hoofddoek'

Het zijn spannende tijden, waarin groepen tegenover elkaar komen te staan. Ook op school. Hoe ga je daarmee om als docent? Het boek Help, onze school is gekleurd! biedt een helpende hand.

  1. AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederlandse artiesten krijgen aanbod voor samenwerking
    artiesten bezorgd

    AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederland­se artiesten krijgen aanbod voor samenwer­king

    Lucratieve contracten lonken voor Nederlandse artiesten die zien dat hun stem en artistieke werk zonder toestemming wordt overgenomen door Udio. Het bedrijf achter de nieuwe spraakmakende AI-app biedt hen een ‘commerciële samenwerking’ aan als zij bereid zijn hun beschermde werk over te dragen aan de grillen van kunstmatige intelligentie (AI). In de tussentijd gaat Udio onrechtmatige liedjes van het platform halen, laat een woordvoerder aan deze site weten.
  2. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.