Binnenland
  • 2
Niet alleen haar auto, ook haar vertrouwen in politie en justitie heeft een flinke deuk opgelopen. De 25-jarige Islam Siraji uit Breda werd eind vorig jaar in het verkeer aangevallen en bedreigd door een agressieve man. Siraji deed aangifte bij de politie, maar die hield haar maandenlang a ...

10 dagen geleden door Shit...Fan...WhatAMess

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2

ach meid, zo gaat dat hier in Nederland. ik heb ook zoiets meegemaakt. een agressieve autoverkoper. ik wist het beter dan hem en wou hij me trappen, dat mislukte, maar een deuk in mijn auto lukte wel. ik naar de politie, maar die deden geen zak. ja, ik kon aangifte doen, wat geen nut had, zeiden ze zelf.

1 Roomboterbabbelaar    
10 dagen geleden door Roomboterbabbelaar
1
Meld

Geef ze een bekeuring, 300 euro, voor nodeloos toeteren.

2 Positivo    
10 dagen geleden door Positivo
10
Meld

Is de normaalste zaak tegenwoordig.

3 gaulette    
10 dagen geleden door gaulette
3
Meld

Ze had toch een filmpje waar hij op stond?
Raar verhaal

4 Aunti    
10 dagen geleden door Aunti
2
Meld

De politie doet veel te weinig voor haar burgers. Als je de dader aanwijst en filmmateriaal en getuigen overlegt wordt er nog niets gedaan. Alleen aandacht in de media schijnt te helpen. Te triest voor woorden.

5 rlw    
10 dagen geleden door rlw
1
Meld

......"de officier van justitie heeft besloten de zaak te seponeren, omdat er geen verdachte is gevonden. ,,Ik kreeg toen ook te horen dat er in januari een verdachte en een getuige waren gehoord. Daar wist ik helemaal niets van! Terwijl ik meerdere keren heb gevraagd om een update! In één telefoontje kreeg ik te horen dat de hele zaak van tafel is geveegd. Terwijl ik een naam, een kentekennummer, foto's en videomateriaal aan het onderzoeksteam heb overhandigd.”

Corrupte ambtenaren, dat gebeurd vaker dan de mensen denken.
Deze officier v justitie zou onmiddelijk ontslagen moeten worden.

6 WHuls    
10 dagen geleden door WHuls
5
Meld

Welkom in de wereld van gewone burgers die geen vertrouwen meer hebben in de Roverheid en het worden er steeds meer die zich tegen haar loopjongens gaan verzetten en die de klappen mogen opvangen als katvangers.

7 eigenmening    
10 dagen geleden door eigenmening
0
Meld

Nou ja, ze is in ieder geval goed voorbereid om de olie in haar auto te wisselen met zo'n mooie poetslap. Handig, een poetslap kan handig zijn als je met de auto onderweg bent.

En we hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een agressieve medeweggebruiker het ons kwalijk nam als we een keer toeterden of met onze lichten knipperden. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat ik werd gevolgd omdat ik knipperde als iemand mij de weg afsneed. Kortom zo bijzonder is het allemaal niet. En het OM heeft in dit land de bevoegdheid om zoiets te seponeren. Heel vervelend maar ja als je naar Nederland komt dan moet je de werkwijze van het OM hier maar leren te accepteren.

8 PFL    
10 dagen geleden door PFL
8
Meld

Er blijven elk jaar 150.000 ernstige / zware misdrijven op de plank liggen omdat er geen tijd voor is
Mede oorzaak de belachelijke burocratie / administrative rompslomp bij alles wat de politie doet

9 Deelname    
10 dagen geleden door Deelname
0
Meld

De politie heeft het toch ook veel te druk met allerlei zaken die door de overheid over de schutting worden gegooid? Terwijl er geen extra blauw op straat komt. Geen wonder dat ze niet aan alle zaken en taken evenveel tijd en aandacht kunnen besteden.

Als mevrouw de volgende keer het rempedaal minder snel weet te vinden, komt er voor haar waarschijnlijk wel meer duidelijkheid... question

10 Gandalf    
10 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

ad @8 De werkwijze van het OM is NIET normaal. U heeft rare ideeën. Als wij dit gedrag gaan toestaan dan wordt Nederland een land waar het recht van de sterkste gaat gelden. En dat lijkt mij niet goed.

11 rlw    
10 dagen geleden door rlw
6
Meld

@11 . Is het raar om te accepteren dat het OM een zaak seponeert?

12 PFL    
10 dagen geleden door PFL
3
Meld

Komt me bekend voor. Zelf ook iets dergelijks meegemaakt . Nota bene hebben wij van de misdaad wel alle bewakingsbeelden erbij geleverd !
In eerste aanleg mochten we niet eens aangifte doen!( melding zou genoeg zijn)
Na weken niks gehoord te hebben wordt je eerst van kastje naar muurtje gestuurd vervolgens krijg je te horen dat ze geen strafbaar feit geconstateerd hebben en niet weten wie de verdachte is. Op de vraag of deze agent de beelden bekeken heeft zijn antwoord welke beelden. Wij hebben zelf het adres van de dader doorgegeven welke niet eens benaderd is geweest. Na dreiging met een artikel 12 toch opgepakt waarop wij vervolgens weer niks van horen. Na maanden bellen we er zelf maar weer aan waar we wederom krijgen te horen dat de zaak niks meegedaan wordt daar het economisch een te laag belang heeft! En dat wordt door een agent bepaald niet door het om .
Vinden ze het een wonder dat het aantal aangifte daalt niemand doet nog de moeite om aangifte te willen doen . Ook al heb jij al het werk voor ze gedaan dan nog doen ze niks terwijl jij als slachtoffer er steeds achteraan moet zitten. Praat het niet goed maar vind het niet wonderbaarlijk dat er steeds meer mensen eigen rechter gaan spelen.

13 psje    
10 dagen geleden door psje
1
Meld

,,Normaal zou ik dit gedrag in mijn gedachten veroordelen, maar omdat hij mijn auto net niet raakte, besloot ik te toeteren"

Mensen hebben een kort lontje vandaag en moet je niet raar staan te kijken wanneer je zo'n agressieveling tegenkomt in het verkeer, daarentegen is het een eenzijdig verhaal en vaak toeteren mensen te snel terwijl er nog niets aan de hand is en dat is ook knap irritant.

14 ActiveRush    
10 dagen geleden door ActiveRush
3
Meld

Ik heb ook al heel lang geen enkel vertrouwen meer in de politie. Ik zie ze nooit en als je aangifte wilt doen is het bureau gesloten. Die is namelijk maar op een paar dagen in de week geopend. Voor de rest kun je proberen iets online te doen, maar verwacht er niet te veel van.
Op de weg jakkeren ze je aan alle kanten met alle snelheden voorbij: pakkans nihil, dan krijg je dat. Die lui van de politie zitten blijkbaar allemaal achter hun monitor, 'politiewerk' te doen. De verloedering gaat gestaag door als die geen halt wordt toegeroepen door veel meer controle.

15 Nicks R. Van    
10 dagen geleden door Nicks R. Van
1
Meld

@13
Moet je na gaan als je aangifte doet tegen een ambtenaar wat ze er dan mee doen.

16 WHuls    
10 dagen geleden door WHuls
1
Meld

Dagelijks kost in het verkeer. Als iedereen aangifte zou doen voor al deze "kleine" overtredingen, tja dan is het leed voor de sterke arm niet te overzien.
Mensen doen vaak veel te snel aangifte en deze 25-jarige Islam Siraji, is natuurlijk wel weer het "ultieme" slachtoffer.
Buiten het feit dat ze niet geïnformeerd is, is dit volgens mij (helaas) een hele normale casus,

17 Widaan    
10 dagen geleden door Widaan
2
Meld

@8
"En het OM heeft in dit land de bevoegdheid om zoiets te seponeren."

Waar staat dat in de wet?

18 WHuls    
10 dagen geleden door WHuls
3
Meld

'Terwijl ik een naam, een kentekennummer, foto's en videomateriaal aan het onderzoeksteam heb overhandigd.' Hoe weet ze hoe die vent heet?

19 Orbit79    
10 dagen geleden door Orbit79
1
Meld

Kon de krant geen grotere foto vinden ?

20 Marrie    
10 dagen geleden door Marrie
1
Meld

@17 Dus het asso gedrag maar als normaal gaan accepteren omdat de polite er niks aan doet?
U draait het nu wel om Zij is in deze duidelijk het slachtoffer welke hemel en aarde moet bewegen om iets gedaan te krijgen (wat kost een deuk in je auto, wie moet die schade betalen het slachtoffer zelf?). Volgens de laatste info daalt juist het aantal aangiftes (de politie gaat er echter vanuit dat de criminaliteit daalt en dus goed werk leveren).
Daarnaast we hebben het recht om aangifte te doen bij het begaan van een strafbaar feit!

21 psje    
10 dagen geleden door psje
3
Meld

@19 U moest eens weten hoeveel terug te vinden is op internet!

22 psje    
10 dagen geleden door psje
2
Meld

@22
Als zij zelf voor rechercheur gaat spelen, en er achteraf niets van klopt van haar verhaal, mag ze rekenen op n proces verbaal wegens smaad.
Op het filmmateriaal wat ze heeft overhandigd was blijkbaar niets te zien van het incident volgens het artikel.

23 Marrie    
10 dagen geleden door Marrie
1
Meld

Wat deze dame vergeet is dat het niet altijd de eigenaar van de auto of aanhanger is die er mee rijdt. Ze heeft een foto gemaakt van het kenteken. Vervolgens heeft de politie de eigenaar van waarschijnlijk de aanhanger benadert. Die kan aantonen dat hij daar op dat moment niet was want hij reed niet met dat ding; dat deed een bekende van hem. Die lapt hij er niet bij en dan is het einde verhaal.

24 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
1
Meld

@23 ; Inderdaad. Zelf geeft ze aan gefilmd te hebben hoe de auto met aanhanger wegreed... tja.
En die naam zou ook weleens die van de getuige kunnen zijn.

25 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
1
Meld

@23 van het incident was niks te zien maar wel het kenteken en de persoon. Daarnaast heeft ze een getuigen aangevoerd die het verhaal van de vrouw heeft kunnen bevestigen!
Daarnaast men kan tegenwoordig heel gemakelijk nagaan wanneer een filpje gemaakt is dus hoezo geloven ze de "verdachte " op zijn woord dat hij ergens anders was?
Zoals eerder al gezegd zelf ook meegemaakt ook al lever je alles aan op presentatieblaadje dan wordt er niks meegedaan (in ons geval had de behandelende agent niet eens naar het bewijsmateriaal gekeken maar kon wel desondanks concluderen dat er geen strafbare fieten begaan waren! volgens mij hoort het OM dit te bepalen!)

26 psje    
10 dagen geleden door psje
2
Meld
27 psje    
10 dagen geleden door psje
0
Meld

Aanvulling op @27 men kan dan wel vervolging afdwingen door een art 12SV procedure te starten!
Wat men echter dan niet vermeld is dat men hiervoor een advocaat in de arm moet nemen a 300-400 euro en waarvan men maar een klein deel als men wint van vergoed krijgt (200 euro)
Ook zal men aanwezig moeten zijn tijdens de hoorzitting welke maar op 3 plaatsen in nederland plaats vinden (kost je dus ook nog eens vrije tijd) En mocht jij je gelijk halen dan wordt het politie bureau gedwongen nog eens naar jouw aangift te kijken! En dan zal het OM met het liggende materiaal beslissen of ze overgaan tot vervolging! Dus als werkende ben je gewoon de klos! Mocht je geen werk hebben dan krijg jij de advocaat namelijk gratis!

28 psje    
10 dagen geleden door psje
0
Meld

@28 Even een kleine kanttekening, agressie in verkeer is laatste tijd in toenemende mate te zien, en zeker ontoelaatbaar!
Aangifte doen voor van alles en nog wat, is ook een teken van deze tijd, loopt laatste tijd de spuigaten uit.
Deze weggebruikster zal ongetwijfeld mede veroorzaakster zijn geweest van deze verkeersituatie, want er zijn altijd twee partijen voor nodig, toch..?
Zoals je in je reactie laat zien , moet je heel veel moeite doen en kosten maken om je gelijk te halen, en als je niet werkt is het zonder kosten, misschien is dit van toepassing voor dit "slachtoffer" ! Zou zo maar kunnen!

29 Widaan    
10 dagen geleden door Widaan
1
Meld

@18 . Als het OM geen kans ziet een zaak te winnen dan is seponering de meest economische manier om met belastinggeld om te gaan.

30 PFL    
10 dagen geleden door PFL
0
Meld

@29 ben benieuwd of sommige reactie ook zo zouden zijn als mevrouw een "echte Hollandse dame" was geweest en meneer een licht getinte Nederlander!.
Politie heeft al aangeven verkeerd te zitten echter allen onder druk van de media! Dit zouden ze niet doen als ze niks verkeerd gedaan zouden hebben!
@30 Maar dan zal wel alleen het OM dit moeten beslissen en niet ook agent zoals in dit geval

31 psje    
9 dagen geleden door psje
1
Meld

@29 ps in het stuks staat trouwens dat ze op weg was naar haar werk! Dus voor deze dame is de stap naar de rechter niet gratis.

32 psje    
9 dagen geleden door psje
2
Meld

@29 Sorry had niet gezien dat ze naar werk onderweg was, stond er ook wat vreemd, "in haar straat". Dan is het weer gewoon een principe kwestie, maar wil danten koste van alles toch gelijk te gaan halen, tja.. als je daarvoor kiest kost DAN wel enkele euries, vind nog steeds dat het helemaal uit proporties wordt getrokken door dit "slachtoffer", maar u mag er anders over denken hoor!

33 Widaan    
9 dagen geleden door Widaan
0
Meld

@27
Dat art is hier niet van toepassing omdat het bewijs is geleverd. @6

34 WHuls    
9 dagen geleden door WHuls
0
Meld

@30
Onzin al het bewijs staat op video en makkelijk te winnen.

35 WHuls    
9 dagen geleden door WHuls
0
Meld

@35 Misschien is er een vacature bij het OM. U weet het kennelijk veel beter dan het OM. Succes met uw nieuwe baan.

36 PFL    
9 dagen geleden door PFL
1
Meld

@36
U maakt dezelfde fout als vele bij het OM, niet het mannetje/vrouwtje is belangrijk maar de uitvoering van de wet.

37 WHuls    
9 dagen geleden door WHuls
0
Meld

@37 En volgens u voert het OM de wet niet uit en u kent de hele wet van voren naar achteren. Dat zeg ik: ga het OM helpen. Misschien kent het OM de wet niet? U wel. Klasse hoor.

38 PFL    
9 dagen geleden door PFL
2
Meld

@38
Nee het OM voert de wet niet goed uit.
Dit zijn de feiten; De vrouw word bedreigt, alles staat op video, de persoon, het kenteken, en wat hij doet en zegt.

Wat is er niet duidelijk aan het bewijs?

O ja, meet uw kennis niet af naar een ander want u weet namelijk niet hoeveel ervaring ik in rechtszaken heb.

39 WHuls    
9 dagen geleden door WHuls
0
Meld

@39 . dat zeg ik nu al de hele tijd. Het OM is dom en u moet daar nodig gaan werken want u weet het allemaal veel beter. U heeft ontzettend veel ervaring in rechtszaken. Doe er uw voordeel mee.

Ik heb geen enkele ervaring, ik weet ook niet wat er op een flimpje staat, ik weet niet eenduidig vast staat wanneer en door wie dat filmje is gemaakt enz. Ik weet helemaal niets en u weet alles. Doe er dan wat aan.

40 PFL    
8 dagen geleden door PFL
1
Meld

@40
Met sarcasme kom je niet ver in een discussie, maar goed, je hebt altijd van die ja-knikkers.

" ik weet ook niet wat er op een flimpje staat, ik weet niet eenduidig vast staat wanneer en door wie dat filmje is gemaakt enz. "

Dan toch eerst maar het verhaal lezen voordat je mee wil praten Meneer filmpje.

41 WHuls    
8 dagen geleden door WHuls
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Ongewenst opgroeien
En dan blijkt een steeds groter deel van Nede...

14 uur geleden door Inter

Gijzeling in supermarkt in Zuid-Frankrijk na...
Een nog onbekende schutter heeft vrijdag een...

15 uur geleden door Nu.nl

Het kabinet moet de sleepwet wijzigen
OPINIE Of de tegenstem nu uiteindelijk in de...

19 uur geleden door Carol Fenijn

PVV raakt restzetel in Rotterdam kwijt aan De...
Dat blijkt nu alle stemmen geteld zijn. Denk...

16 uur geleden door NOS

Rutte: vreselijk drama in Frankrijk
„De gijzeling in een supermarkt in het Zuid-...

12 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Chaimileh
Trump verspert transgenders weg naar Amerikaa...
Niks mis met trans willen doen en laten wat j...

minder dan een minuut geleden door Chaimileh

Schildpad
Ineenstorting van de beschaving bijna een zek...
Totdat je er in stinkt, met die instinkten al...

2 minuten geleden door Schildpad

Proemevla
John Dowd neemt ontslag als Trump’s leidend...
@30 Bezig houden met de vorm niet met de in...

3 minuten geleden door Proemevla

Chaimileh
Macron: terreurgevaar heeft zich veranderd...
Macron zijn taak is voor de jongere generatie...

6 minuten geleden door Chaimileh

Chaimileh
Macron: terreurgevaar heeft zich veranderd...
Monsieur Macron. Lees mahatma Ghandiji over...

10 minuten geleden door Chaimileh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig