Binnenland
  • 2
Niet alleen haar auto, ook haar vertrouwen in politie en justitie heeft een flinke deuk opgelopen. De 25-jarige Islam Siraji uit Breda werd eind vorig jaar in het verkeer aangevallen en bedreigd door een agressieve man. Siraji deed aangifte bij de politie, maar die hield haar maandenlang a ...

9 maanden geleden door Shit...Fan...WhatAMess

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2

ach meid, zo gaat dat hier in Nederland. ik heb ook zoiets meegemaakt. een agressieve autoverkoper. ik wist het beter dan hem en wou hij me trappen, dat mislukte, maar een deuk in mijn auto lukte wel. ik naar de politie, maar die deden geen zak. ja, ik kon aangifte doen, wat geen nut had, zeiden ze zelf.

1 Roomboterbabbelaar    
9 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
1
Meld

Geef ze een bekeuring, 300 euro, voor nodeloos toeteren.

2 Positivo    
9 maanden geleden door Positivo
10
Meld

Is de normaalste zaak tegenwoordig.

3 gaulette    
9 maanden geleden door gaulette
3
Meld

Ze had toch een filmpje waar hij op stond?
Raar verhaal

4 Aunti    
9 maanden geleden door Aunti
2
Meld

De politie doet veel te weinig voor haar burgers. Als je de dader aanwijst en filmmateriaal en getuigen overlegt wordt er nog niets gedaan. Alleen aandacht in de media schijnt te helpen. Te triest voor woorden.

5 rlw    
9 maanden geleden door rlw
1
Meld

......"de officier van justitie heeft besloten de zaak te seponeren, omdat er geen verdachte is gevonden. ,,Ik kreeg toen ook te horen dat er in januari een verdachte en een getuige waren gehoord. Daar wist ik helemaal niets van! Terwijl ik meerdere keren heb gevraagd om een update! In één telefoontje kreeg ik te horen dat de hele zaak van tafel is geveegd. Terwijl ik een naam, een kentekennummer, foto's en videomateriaal aan het onderzoeksteam heb overhandigd.”

Corrupte ambtenaren, dat gebeurd vaker dan de mensen denken.
Deze officier v justitie zou onmiddelijk ontslagen moeten worden.

6 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
5
Meld

Welkom in de wereld van gewone burgers die geen vertrouwen meer hebben in de Roverheid en het worden er steeds meer die zich tegen haar loopjongens gaan verzetten en die de klappen mogen opvangen als katvangers.

7 eigenmening    
9 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

Nou ja, ze is in ieder geval goed voorbereid om de olie in haar auto te wisselen met zo'n mooie poetslap. Handig, een poetslap kan handig zijn als je met de auto onderweg bent.

En we hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een agressieve medeweggebruiker het ons kwalijk nam als we een keer toeterden of met onze lichten knipperden. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat ik werd gevolgd omdat ik knipperde als iemand mij de weg afsneed. Kortom zo bijzonder is het allemaal niet. En het OM heeft in dit land de bevoegdheid om zoiets te seponeren. Heel vervelend maar ja als je naar Nederland komt dan moet je de werkwijze van het OM hier maar leren te accepteren.

8 PFL    
9 maanden geleden door PFL
8
Meld

Er blijven elk jaar 150.000 ernstige / zware misdrijven op de plank liggen omdat er geen tijd voor is
Mede oorzaak de belachelijke burocratie / administrative rompslomp bij alles wat de politie doet

9 Deelname    
9 maanden geleden door Deelname
0
Meld

De politie heeft het toch ook veel te druk met allerlei zaken die door de overheid over de schutting worden gegooid? Terwijl er geen extra blauw op straat komt. Geen wonder dat ze niet aan alle zaken en taken evenveel tijd en aandacht kunnen besteden.

Als mevrouw de volgende keer het rempedaal minder snel weet te vinden, komt er voor haar waarschijnlijk wel meer duidelijkheid... question

10 Gandalf    
9 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

ad @8 De werkwijze van het OM is NIET normaal. U heeft rare ideeën. Als wij dit gedrag gaan toestaan dan wordt Nederland een land waar het recht van de sterkste gaat gelden. En dat lijkt mij niet goed.

11 rlw    
9 maanden geleden door rlw
6
Meld

@11 . Is het raar om te accepteren dat het OM een zaak seponeert?

12 PFL    
9 maanden geleden door PFL
3
Meld

Komt me bekend voor. Zelf ook iets dergelijks meegemaakt . Nota bene hebben wij van de misdaad wel alle bewakingsbeelden erbij geleverd !
In eerste aanleg mochten we niet eens aangifte doen!( melding zou genoeg zijn)
Na weken niks gehoord te hebben wordt je eerst van kastje naar muurtje gestuurd vervolgens krijg je te horen dat ze geen strafbaar feit geconstateerd hebben en niet weten wie de verdachte is. Op de vraag of deze agent de beelden bekeken heeft zijn antwoord welke beelden. Wij hebben zelf het adres van de dader doorgegeven welke niet eens benaderd is geweest. Na dreiging met een artikel 12 toch opgepakt waarop wij vervolgens weer niks van horen. Na maanden bellen we er zelf maar weer aan waar we wederom krijgen te horen dat de zaak niks meegedaan wordt daar het economisch een te laag belang heeft! En dat wordt door een agent bepaald niet door het om .
Vinden ze het een wonder dat het aantal aangifte daalt niemand doet nog de moeite om aangifte te willen doen . Ook al heb jij al het werk voor ze gedaan dan nog doen ze niks terwijl jij als slachtoffer er steeds achteraan moet zitten. Praat het niet goed maar vind het niet wonderbaarlijk dat er steeds meer mensen eigen rechter gaan spelen.

13 psje    
9 maanden geleden door psje
1
Meld

,,Normaal zou ik dit gedrag in mijn gedachten veroordelen, maar omdat hij mijn auto net niet raakte, besloot ik te toeteren"

Mensen hebben een kort lontje vandaag en moet je niet raar staan te kijken wanneer je zo'n agressieveling tegenkomt in het verkeer, daarentegen is het een eenzijdig verhaal en vaak toeteren mensen te snel terwijl er nog niets aan de hand is en dat is ook knap irritant.

14 ActiveRush    
9 maanden geleden door ActiveRush
3
Meld

Ik heb ook al heel lang geen enkel vertrouwen meer in de politie. Ik zie ze nooit en als je aangifte wilt doen is het bureau gesloten. Die is namelijk maar op een paar dagen in de week geopend. Voor de rest kun je proberen iets online te doen, maar verwacht er niet te veel van.
Op de weg jakkeren ze je aan alle kanten met alle snelheden voorbij: pakkans nihil, dan krijg je dat. Die lui van de politie zitten blijkbaar allemaal achter hun monitor, 'politiewerk' te doen. De verloedering gaat gestaag door als die geen halt wordt toegeroepen door veel meer controle.

15 Nicks R. Van    
9 maanden geleden door Nicks R. Van
1
Meld

@13
Moet je na gaan als je aangifte doet tegen een ambtenaar wat ze er dan mee doen.

16 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
1
Meld

Dagelijks kost in het verkeer. Als iedereen aangifte zou doen voor al deze "kleine" overtredingen, tja dan is het leed voor de sterke arm niet te overzien.
Mensen doen vaak veel te snel aangifte en deze 25-jarige Islam Siraji, is natuurlijk wel weer het "ultieme" slachtoffer.
Buiten het feit dat ze niet geïnformeerd is, is dit volgens mij (helaas) een hele normale casus,

17 Widaan    
9 maanden geleden door Widaan
2
Meld

@8
"En het OM heeft in dit land de bevoegdheid om zoiets te seponeren."

Waar staat dat in de wet?

18 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
3
Meld

'Terwijl ik een naam, een kentekennummer, foto's en videomateriaal aan het onderzoeksteam heb overhandigd.' Hoe weet ze hoe die vent heet?

19 Orbit79    
9 maanden geleden door Orbit79
1
Meld

Kon de krant geen grotere foto vinden ?

20 Marrie    
9 maanden geleden door Marrie
1
Meld

@17 Dus het asso gedrag maar als normaal gaan accepteren omdat de polite er niks aan doet?
U draait het nu wel om Zij is in deze duidelijk het slachtoffer welke hemel en aarde moet bewegen om iets gedaan te krijgen (wat kost een deuk in je auto, wie moet die schade betalen het slachtoffer zelf?). Volgens de laatste info daalt juist het aantal aangiftes (de politie gaat er echter vanuit dat de criminaliteit daalt en dus goed werk leveren).
Daarnaast we hebben het recht om aangifte te doen bij het begaan van een strafbaar feit!

21 psje    
9 maanden geleden door psje
3
Meld

@19 U moest eens weten hoeveel terug te vinden is op internet!

22 psje    
9 maanden geleden door psje
2
Meld

@22
Als zij zelf voor rechercheur gaat spelen, en er achteraf niets van klopt van haar verhaal, mag ze rekenen op n proces verbaal wegens smaad.
Op het filmmateriaal wat ze heeft overhandigd was blijkbaar niets te zien van het incident volgens het artikel.

23 Marrie    
9 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Wat deze dame vergeet is dat het niet altijd de eigenaar van de auto of aanhanger is die er mee rijdt. Ze heeft een foto gemaakt van het kenteken. Vervolgens heeft de politie de eigenaar van waarschijnlijk de aanhanger benadert. Die kan aantonen dat hij daar op dat moment niet was want hij reed niet met dat ding; dat deed een bekende van hem. Die lapt hij er niet bij en dan is het einde verhaal.

24 Mariska3    
9 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@23 ; Inderdaad. Zelf geeft ze aan gefilmd te hebben hoe de auto met aanhanger wegreed... tja.
En die naam zou ook weleens die van de getuige kunnen zijn.

25 Mariska3    
9 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@23 van het incident was niks te zien maar wel het kenteken en de persoon. Daarnaast heeft ze een getuigen aangevoerd die het verhaal van de vrouw heeft kunnen bevestigen!
Daarnaast men kan tegenwoordig heel gemakelijk nagaan wanneer een filpje gemaakt is dus hoezo geloven ze de "verdachte " op zijn woord dat hij ergens anders was?
Zoals eerder al gezegd zelf ook meegemaakt ook al lever je alles aan op presentatieblaadje dan wordt er niks meegedaan (in ons geval had de behandelende agent niet eens naar het bewijsmateriaal gekeken maar kon wel desondanks concluderen dat er geen strafbare fieten begaan waren! volgens mij hoort het OM dit te bepalen!)

26 psje    
9 maanden geleden door psje
2
Meld
27 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

Aanvulling op @27 men kan dan wel vervolging afdwingen door een art 12SV procedure te starten!
Wat men echter dan niet vermeld is dat men hiervoor een advocaat in de arm moet nemen a 300-400 euro en waarvan men maar een klein deel als men wint van vergoed krijgt (200 euro)
Ook zal men aanwezig moeten zijn tijdens de hoorzitting welke maar op 3 plaatsen in nederland plaats vinden (kost je dus ook nog eens vrije tijd) En mocht jij je gelijk halen dan wordt het politie bureau gedwongen nog eens naar jouw aangift te kijken! En dan zal het OM met het liggende materiaal beslissen of ze overgaan tot vervolging! Dus als werkende ben je gewoon de klos! Mocht je geen werk hebben dan krijg jij de advocaat namelijk gratis!

28 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@28 Even een kleine kanttekening, agressie in verkeer is laatste tijd in toenemende mate te zien, en zeker ontoelaatbaar!
Aangifte doen voor van alles en nog wat, is ook een teken van deze tijd, loopt laatste tijd de spuigaten uit.
Deze weggebruikster zal ongetwijfeld mede veroorzaakster zijn geweest van deze verkeersituatie, want er zijn altijd twee partijen voor nodig, toch..?
Zoals je in je reactie laat zien , moet je heel veel moeite doen en kosten maken om je gelijk te halen, en als je niet werkt is het zonder kosten, misschien is dit van toepassing voor dit "slachtoffer" ! Zou zo maar kunnen!

29 Widaan    
9 maanden geleden door Widaan
1
Meld

@18 . Als het OM geen kans ziet een zaak te winnen dan is seponering de meest economische manier om met belastinggeld om te gaan.

30 PFL    
9 maanden geleden door PFL
0
Meld

@29 ben benieuwd of sommige reactie ook zo zouden zijn als mevrouw een "echte Hollandse dame" was geweest en meneer een licht getinte Nederlander!.
Politie heeft al aangeven verkeerd te zitten echter allen onder druk van de media! Dit zouden ze niet doen als ze niks verkeerd gedaan zouden hebben!
@30 Maar dan zal wel alleen het OM dit moeten beslissen en niet ook agent zoals in dit geval

31 psje    
9 maanden geleden door psje
1
Meld

@29 ps in het stuks staat trouwens dat ze op weg was naar haar werk! Dus voor deze dame is de stap naar de rechter niet gratis.

32 psje    
9 maanden geleden door psje
2
Meld

@29 Sorry had niet gezien dat ze naar werk onderweg was, stond er ook wat vreemd, "in haar straat". Dan is het weer gewoon een principe kwestie, maar wil danten koste van alles toch gelijk te gaan halen, tja.. als je daarvoor kiest kost DAN wel enkele euries, vind nog steeds dat het helemaal uit proporties wordt getrokken door dit "slachtoffer", maar u mag er anders over denken hoor!

33 Widaan    
9 maanden geleden door Widaan
0
Meld

@27
Dat art is hier niet van toepassing omdat het bewijs is geleverd. @6

34 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
0
Meld

@30
Onzin al het bewijs staat op video en makkelijk te winnen.

35 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
0
Meld

@35 Misschien is er een vacature bij het OM. U weet het kennelijk veel beter dan het OM. Succes met uw nieuwe baan.

36 PFL    
9 maanden geleden door PFL
1
Meld

@36
U maakt dezelfde fout als vele bij het OM, niet het mannetje/vrouwtje is belangrijk maar de uitvoering van de wet.

37 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
0
Meld

@37 En volgens u voert het OM de wet niet uit en u kent de hele wet van voren naar achteren. Dat zeg ik: ga het OM helpen. Misschien kent het OM de wet niet? U wel. Klasse hoor.

38 PFL    
9 maanden geleden door PFL
2
Meld

@38
Nee het OM voert de wet niet goed uit.
Dit zijn de feiten; De vrouw word bedreigt, alles staat op video, de persoon, het kenteken, en wat hij doet en zegt.

Wat is er niet duidelijk aan het bewijs?

O ja, meet uw kennis niet af naar een ander want u weet namelijk niet hoeveel ervaring ik in rechtszaken heb.

39 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
0
Meld

@39 . dat zeg ik nu al de hele tijd. Het OM is dom en u moet daar nodig gaan werken want u weet het allemaal veel beter. U heeft ontzettend veel ervaring in rechtszaken. Doe er uw voordeel mee.

Ik heb geen enkele ervaring, ik weet ook niet wat er op een flimpje staat, ik weet niet eenduidig vast staat wanneer en door wie dat filmje is gemaakt enz. Ik weet helemaal niets en u weet alles. Doe er dan wat aan.

40 PFL    
9 maanden geleden door PFL
1
Meld

@40
Met sarcasme kom je niet ver in een discussie, maar goed, je hebt altijd van die ja-knikkers.

" ik weet ook niet wat er op een flimpje staat, ik weet niet eenduidig vast staat wanneer en door wie dat filmje is gemaakt enz. "

Dan toch eerst maar het verhaal lezen voordat je mee wil praten Meneer filmpje.

41 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederlanders zijn openlijk racistischer gewor...
Tijdens de sinterklaasintocht zag heel Nederl...

21 uur geleden door wereldburger10

Moslimhaat wordt echt een probleem
Gelukkig nieuwjaar toe aan uw 2019*

3 uur geleden door website002internet

Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?
Donald Trumps belangrijkste belofte – een muu...

10 uur geleden door Moskowfiets

Trouw: ‘Immigratie heeft het moslimgewe...
'Praktisch alle gevallen van jihadisme in Eur...

1 dag geleden door Inter

Bindend referendum komt als geroepen
Vijf maanden na de dood van het raadgevend re...

1 dag geleden door Hangingmen


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GOTCHA666
Burgemeester herhaalt: handhaving ’boerkave...
@21 Dat doen ze dus islam past niet bij Neder...

minder dan een minuut geleden door GOTCHA666

ikzelf
Bewoners vrijplaats ADM in zak en as...
mooi dat die linkse hobbie plek nu opgeruimd ...

1 minuut geleden door ikzelf

Truffelaar
Undercover bij neonazi’s, partners van Wild...
[email protected] U vraagt wij draaien.https://www.yout...

1 minuut geleden door Truffelaar

zeikenderechter
Undercover bij neonazi’s, partners van Wild...
Beetje flauw niet. Het onderwerp gewoon neger...

2 minuten geleden door zeikenderechter

koekoek
Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?...
Trump de racist heeft weer wat ergs voor elka...

2 minuten geleden door koekoek

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig