Peilingwijzer: voorsprong VVD op de rest groeit (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  82 Reacties

  • 6
  • 914x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Tegen welke opname in de EU zoal? Want toen bestond, bij mijn weten, de PVV nog niet eens.

0
51 Criticaster

Tsja, uiteindelijk haalt de partij met de beste ideeën de meeste stemmen. Is al jaren zo en zal nog wel een flinke tijd zo blijven.

6
52 JackKropotkin

@52
De partij met de beste marketing en dat is de VVD. Vooral als je het niet goed volgt klinkt het erg mooi allemaal.

2
53 hopefully

@53
Niks marketing.
Partij van de hardwerkende Nederlander die graag iets overhoudt van zijn gezwoeg, of dat nu een zakenman is of een bouwvakker.
U kent Nederland duidelijk niet.

7
54 Van Lingen

@48 “Het was nadat wij tegen opname in de EU hadden gestemd, waardoor de EU eigenlijk niet zou zijn doorgegaan. De verkiezingen erna, toen de PVV niet groter werd omdat ze consequent geboycot waren”

We hebben nog nooit voor of tegen de EU gestemd! Dat is echt onzin! We hebben alleen een referendum gehad over een Europese grondwet. Maar dat was in 2005 terwijl de EU als sinds 1993 bestaat

0
55 Rare Rakker

Wederom VVD en nepnieuws.

2
56 Keesklets

PvdA + 1 zetel maar wordt in het artikel niet genoemd.VVD daarentegen wordt overladen met teksten om aan te geven dat ze twee groter zijn dan andere partijen.Een bewijs dat peilingwijzer niet neutraal is in zijn berichtgeving.

2
57 jantje van leiden

@54
Dat is juist wat ik niet begrijp van hardwerkend Nederland. Juist de middeninkomens hebben hoge zorgkosten zonder compensatie. Vooral de middeninkomens mogen nergens meer betaalbaar huren. De zogenaamde forse belasting meevaller komt in het meest gunstige geval op 16 euro. De kosten daartegen worden steeds hoger. Ik vraag mij af of er überhaupt nog een voordeel overblijft. Rutte verkoopt praatjes die niet kloppen. Hij lult zich overal uit, want praten kan hij goed

1
58 hopefully

@57 Het is een gegeven dat de VVD 2x zo groot als de anderen in de peiling dus die anderen zullen meer hun best moeten doen om daar verandering in te brengen.

3
59 21st Century Guy

@54 De verlaging van de belastingtarieven gaat pas in 2019 in. Dus dan krijgt hardwerkend Nederland netto meer te besteden. Het beleid is gebaseerd op 4 jaar. Vooraf was bekend dat de verlaging in 2019 pas in zou gaan. Je moet dus nog even geduld hebben.

7
60 Kimmar

@60 : Wat bent u heerlijk naief (zoals zovelen) ... In 2019 hebben we dus al tweemaal een stijging van alle premies en andere lastenverzwaringen voor onze kiezen gekregen wat de belastingverlaging al lang teniet gedaan heeft ...

1
61 Garp

@46 : Klopt! Maar hij is wel een clown.

0
62 Garp

@10

Ik vind het voornamelijk wonderlijk dat de VVD van teflon lijkt te zijn, het is nu vooral D66 die de wind vangt binnen de coalitie, (waar ook de VVD, CDA en CU hun handtekening onder hebben gezet)

0
63 DaStef

De FvD lijkt vooral zetels te snoepen van de VVD en de PVV

0
64 DaStef

@63 Omdat D66 (willens en wetens -- of niet) nu VVD beleid met een christelijk randje uitvoert.

1
65 Criticaster

@48

De PVV bepaald de agenda die bepaald ook wat ze naar buiten willen brengen in hun verkiezingsprogramma, echter was dat programma slechts 1 a4tje.

Wilders wil helemaal niet zo groot worden die wil gewoon zijn tijd tot zijn pensioen volmaken in de kamer. Geen eigen plan geen debatten, en dan wilt u nog de schuld aan de andere partijen geven voor een situatie die de PVV zelf heeft gecreëerd.

Ondanks het feit dat ik Derry Bidet een enorme elitaire studentikoze lul vind, hebben ze het bij de FvD dat allemaal toch een stuk beter voor elkaar, al zie je daar inmiddels ook ontwijkingsgedrag in de debatten.

0
66 DaStef

@65

Als je de grafiek bekijkt verliest elke regeringspartij 5 zetels, behalve de CU, dus met dat Teflon gehalte van de VVD valt het ook nog wel mee blijkbaar

0
67 DaStef

@54

Een aantal maatregelen zijn toch echt niet bedoeld voor de hardwerkende Nederlander, denk even aan de Dividendbelastingvrijstelling voor buitenlandse particuliere aandeelhouders, en een verhoging van het box 2 tarief voor Nederlandse particuliere aandeelhouders.

0
68 DaStef

Neppeilingen. Fake-nieuws.

3
69 Gurk

@58
Het overgrote deel van Nederland heeft het in feite heel goed: huis, auto, vakanties. Die willen niet verder nivelleren, zoals alles links van de VVD wil. En dan gaat het niet om een euro hier of daar, naar om het algemene beeld.

4
70 Van Lingen

@47 dan weet je ook hoe de mensheid hier in dit land in elkaar zit. VVD stemmers zijn net zo'n arrogante over paard getilde klootzakken, liegbeesten en graaiers als het VVD pluche in den Haag.

1
71 Framazi

Waarom is de vvd zo succesvol? Daar is een simpele verklaring voor: TINA. De linkse partijen zijn of nauwelijks te onderscheiden van rechts of hopeloos verdeeld, de andere rechtse partijen zij te extreem, slechts goed voor protest stemmen.

0
72 Myth63

@47 waarschijnlijk de zelfde blindheid die jij voor pechtold hebt ?

1
73 Gratiebarmhart

@58 dat van de steeds stijgende kosten beaam ik, maar had een andere partij de zaken wezenlijk anders aangepakt? Het probleem van Nederland is dat we onder druk van de globalisering en de multinationals onze koopkracht maar net kunnen handhaven terwijl de kostenstijging niet te beteugelen lijkt. Rutte en de zijnen zijn natuurlijk de stromannen van het kapitaal, maar zou een hopeloos verdeelde linkse coalitie sterk en capabel genoeg zijn om weerstand te bieden. Daarvoor is het m. i. te laat:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/248581-column-ewald-engelen-were-fcked

0
74 Myth63

@59 Het gaat mij niet om peilingen die zijn fictief en vaak niet kloppend.Het gaat mij om de aandacht die de VVD in het artikel krijgt ten opzichte van de PvdA.

2
75 jantje van leiden

@70
Blijf het niet snappen, want de vvd is echt voor een grote groep nederlanders niet goed voor de portemonnee. Daarbij hou ik gewoon van eerlijkheid en sociaal gevoel. Niet iedereen hoeft van de Sp te houden, maar die zijn echt goed voor middeninkomens tot 150.000 per jaar. Ik volg en check ze regelmatig en het klopt gewoon. Echt jammer dat mensen dat vaak niet weten.

1
76 hopefully

@54

Daar gebruik je het juiste woord: graag.

Dat betekent niet dat het zo is!

0
77 garriet

De stemwijzer of peilingwijzer of X-wijzer gebruik je alleen als je nog twijfelt !!
Vele stemmers twijfelen helemaal niet .... die stemmen vaak net zoals voorgaande jaren.

OF men is volledig TEGEN een bepaalde partij waar men eerst op gestemd heeft omdat die je bijvoorbeeld een "oor aan wilde naaien" zoals GroenLinks probeerde in Zuilen en Maarsen.
Eerst de verkiezingsstunt "Geen snelweg door Zuilen" ... en vele zieltjes gewonnen ...
om daarna terug te komen met "We plaatsen 13 MEGA windmolens midden in jullie wijk Zuilen" !!

3
78 FeHa

@76 “maar die zijn echt goed voor middeninkomens tot 150.000 per jaar”

Dat is niet waar. Neem nou hij nationaal zorgfonds. Dat is al duurder voor iedereen die meer dan 30.000 verdient

2
79 Rare Rakker

@79
Precies, dat is gewoon een nivelleringsoperatie.

2
80 Van Lingen

Als dit waar is, is de Nederlandse stemmer nog dommer dan ik al dacht!

2
81 dummydum

@76
Een aantal jaar geleden wilden ze inkomensafhankelijke premie voor de zorg invoeren. De onderkant kreeg compensatie en de allerhoogste bovenkant betaalde niet gek veel extra (PVDA en VVD inbreng), maar in die plannen werd een hele zware rekening bij de middeninkomens gelegd. Ik was toen heel nieuwsgierig wat de SP ervan vond, omdat de onderkant wel gespaard werd. Die waren dus tegen deze plannen.

Hetzelfde verhaal, dat middeninkomens opeens niet meer betaalbaar mochten huren. Veel m;iddeninkomens gingen tussen wal en het schip vallen. Teveel verdienen voor sociale woningbouw en te weinig voor de vrije sector. Ook hier stond de SP niet achter, terwijl je als je er niet al te veel bij nadenkt het heel sympathiek zou kunnen vinden, dat scheefhuurders opeens maar ergens anders moeten gaan wonen voor plek aan de onderkant. Ik vind ze bijna altijd goed en eerlijk stemmen over plannen. Wel vind ik het raar, dat ze er zo weinig mee naar buiten komen, terwijl middeninkomens echt behoefte hebben aan een partij, die aan ze denkt. Dit had de taak van PVDA moeten zijn, maar die draaide helemaal met de VVD mee (ook afgestraft daarvoor).

0
82 hopefully

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@101 Behalve als je her omdraait en jij hen uitlacht. 😉...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

10 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@99 Dat zei ik ook niet toch?...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@91 " Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet." Dus is de lol er wel af. Meer narigheid ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@95 1 aandacht koekje voor jou....

15 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 " aandacht trekkende kneus " Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 andere forumleden zullen denken dat het klopt wat hij/zij/x zegt.Precies wat jij probeert.Hypocriet....

15 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Xxx Indian GrilBusty Stepsister PornGayponXxxxx New VideoKellykayHot Lovers SexMake Her SquirtHot Girls Wanted Turned OnXxx SexvidePornhun IndiaBooty NudeFree Porn XhamaterPurple Hair BlowjobBig Nipplees9thara Sex VideoLive Sex Video NowBeautiful Actress PornLizbeth Rodriguez PackSurprised ThreesomeXhampster.comIndian Babes ComBeautiful Nude ActressRed TuberFindstubesContos Eroticos Z O OManga RentaiPorn365Huge Tits CreampiesSinger Sunitha Sex VideosKarlee Grey FeetBisex XxxJapan Porn HdBrazzerss3xWww.89.cimAssjob GifNaked Girl TattooBig Indian Boobs PornDiva Wwe WrestlersSexiest Sister PornFree.massage PornTortire PornShadbasrCelebritypornReal Porn For FreeCuming FeetErect NippleHelen Flanagan NudeEmma Dumont NakedHug XxxWww Xuxx ComTabu Nude FakeCarsexDaddy.rough PornCumshot PronAdult ChatsCelebrity Nude PicturesWww NudePersiphanii NudePorn Lucy ThaiToonilyyRosario Daeson NudeKhasi SexBody Builders PornAbella Danger TwitterFull Hd Porn MoviesVideo Mein Bf FilmSex Desi Hot VideoXvifeos PornOversized CliterousRachel Keller NudeNenasmind NudesKoiito KinenbiBengaluru XxxNaked SlaveDaughters HornyTugmapsNew Sexy Video HdArial DemureFrancine Smith NudePorn Star X VideoSucking Big CockUsa Sex Guide ColumbusLindey Lohan NudeAmerican Porn VideoTamil Sex OnlyHot Hardcore Sex VideosPerfect NakedWww Xxx Sexy Movies ComRubing My ClitMassage And FuckMia Khalifa SxePunjabi MujraXxx Sexy MuveSanjana ReshmaTiktok AnalAria Lee BlowjobSex With TrainerSexxxwwwSybil Stallone Sex VideosAssamis Sex ComCartoon Best Sex VideoWww Porn Free ComMandy Rose Leaked PhotosAmanda Holden NakedXxx Video Xxx Video Xxx VideoManipuri Local Sex VideoAdultfriendfinder'Gifs HentaSasha Foxxx OnlyfansSexs EthiopianMrsmilfordOrgasmic LatinaEbony Porn LesbiansBad Room XxxClaire DamesAsainstreetmeatBu LonNatashanice OnlyfansVideo Sexe BeurretteJogos Hentais Para AndroidSophi Mudd NudeReal OrgasiumSex Story Hindi MeXncxx ComTailblazerHindi Porn VediosMagicmovies ComPorn GamsOld Old Lady PornAinslee DevineHareem Shah Porn Video August 2023Amateur Cumshot MouthRedmoa R34Yu Shinoda JavProperty Brothers GaySexo En El CarroXvideos Com Free DownloadGrace Rayne PornMilana Vayntrub Nude3somesSeax VideoSasurbahusexXvedioxAuditionpornGymnast CameltoeListcrwlerPorn.sxyDana DearmonCool XxxXtape Porn