door Kiki in Buitenland  ·  76 Reacties

  • 31
  • 1516x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat gaat de goeie kant op, onervaren zwarte ingezetenen nemen het land en de werkzaamheden die daarbij horen over dat betekent dat het gebrek aan kennis ertoe gaat leiden dat we in de kortst mogelijke tijd een nieuw land van hongerlijders erbij hebben die om steun komen bedelen bij het Westen .

2
51 jbruntink

’Onteigening land van blanke boeren Zuid-Afrika moet doorgaan’

Herhaling van fouten, het is en blijft een bende daar en het kost de regering helemaal niks om andermans grond en geld weg te geven.

@51 jbruntink
Helemaal gelijk, er moet nog veel water door de oceanen stromen voordat men dat gaat begrijpen. Cultuur haal je niet zo maar uit de hoofden, de instelling ten opzichte van hun bestaan heeft een totaal ander verantwoordelijkheidsgevoel als eeuwenlange landbouwervaringen binnen traditionele boerenfamilies.

Verzoening en wederzijds belang worden hier niet gediend.

2
52 Wil je niet weten

@49 En kijk even naar hun visie betreft wetenschap

2
53 solidsteel

@39
De lijken gaan nog komen, door hongersnood, bedoel je dat.
Werken is niet over lijken gaan, misschien even opzoeken het werkwoord werken, staat niets over lijken, je weet wel werken wat bijna elke Nederlander doet, om jouw parasiteer te voeden.

2
54 Mesjokke

@39 toch vreemd dat er allemaal lijken waren na de hongersnood daar veroorzaakt daar de incompetentie van zwarten. Beetje jammer dat wanneer zwarten het zelf proberen, ze direct bewijzen waarom hun iq nou dichter bij een aap ligt dan bij een Europeaan. Toegegeven de gemiddelde Afrikaan is weer slimmer dan de gemiddelde geitenneuket aka moslim. Maar dat terzijde.
Is het niet beter dat jij, en je besneden kleine piemeltje vertrekken naar een zandbak waar je hoort. Barbaarse apen als jij horen niet in het westen, behalve in een dierentuin.

3
55 Grasshopper

Afgunst

1
56 Vageali6888

Dat heeft in Zimbawe toch ook prima gewerkt

Volgens mij is het torpederen van economische activiteiten een averechts effect, zou het niet veel beter zijn om in te zetten op het opleidingsniveau van de zwarte zuid-afrikaan

0
57 DaStef

@53 ; Het zou hilarisch zijn, ware het niet dat een groot deel echt zo denkt.

1
58 Mariska3

Geen hulp, geen stuiver, geen hap vreten die kant op! Arrogante dombo's. Ze bakken er helemaal niets van, hebben ze nooit gedaan en zullen ze nooit doen. Dat zie je zelfs met Z-Afrika, wat een puinhoop. En wat is de grote gemene deler daar? Verregaande corruptie, fraude en perverse zelfverrijking. En daar hebben ze geen blanke voor nodig!

2
59 Bleke Betty

@59 Even een (oprechte) vraag. Heb je door dat het artikel specifiek over Zuid-Afrika gaat, en niet over Afrika?

1
60 Bluth

Wie de geschiedenis van Zuid-Afrika kent en nu de blanke bevolking in een slachtofferrol plaatst is het echt helemaal kwijt.

Heel verstandig vind ik deze maatregelen niet, want met alleen grond komt te zwarte bevolking er niet. De know-how moet eerst via onderwijs tot stand komen, anders krijg je taferelen zoals in Zimbabwe.

Maar medelijden? Hell no...

8
61 Gewoon een student

Zoveel reacties over de incompetenties van zwarte Zuid-Afrikanen, en blijkbaar niemand die beseft dat deze het directe gevolg zijn van decennialange uitsluiting van fatsoenlijk onderwijs.

Iets met Apartheid.

10
62 Gewoon een student

Het wordt hoog tijd dat de Indianen in de VS hetzelfde doen met al die onuitgenodigde immigranten daar.....
Eerst de Drumpfjes maar eens terugsturen naar Duitsland.

3
63 Tismewat

Zoveel blanke boeren zijn al vermoord. Zoveel ingenomen kavels liggen al braak.
Geen arbeid meer voor de Afrikanen... armoede neemt toe.
Maar dat is niet genoeg, alle blanken moeten weg. En al hun land zal braak gaan liggen.

Maar dat vinden ze niet erg.....Ontwikkelingshulp is onderweg

3
64 Karl

@59
Ja vandaag specifiek over Z-A maar helaas vinden veel van dit soort omstandigheden en de vervolging van blanken in zo'n beetje héél Afrika plaats. Altijd maar weer hetzelfde verhaal.
@62
Hou toch op. Wat een onzin. Het zijn de stammenmentaliteit en de relioten die elkaar de pan uitvechten. Hebben ze altijd gedaan en blijven ze doen. Hoeveel waterpompen er niet naartoe zijn gegaan, scholen gebouwd enz. die bij de eerste de beste 'vechtpartijen' werden vernietigd. Eb dat over en weer, en keer op keer. Vechten, voortplanten en zeker niet voor de kinderen zorgen. Mannen zijn zelden in beeld. En zelfs in een 'modern land' als Z-Afrika spelen dit soort zaken. De ene stam is beter dan de andere stam en krijgt betere posities (corrupt) En hoe men in Z-Afrika vluchtelingen van omringende landen/stammen behandeld, daar lusten de honden geen brood van. Over extreme discriminatie gesproken. Afin, ik ben niet de enige die helemaal klaar is met dat continent en ze hebben het helemaal aan zichzelf te danken. Ze doen niets en wat ze doen is fout. Spijtig voor diegenen die zich daar met levensgevaar uit de naad werken om te proberen iets op te bouwen, veel respect voor want het is een zandkasteel bouwen aan de vloedlijn. Triest!

Hier nog een paar interessante video's over de situatie in Z-Afrika en het gevaar op een burgeroorlog, : De Canadese powervrouw Lauren Southern is as we speak bezig met een docu over Zuid-Afrika, waar men aan het preppen is voor het allerergste, een burgeroorlog.... Stammenstrijd is en was een continu terugkerend gebeuren en heeft helemaal niets met blanken, hoewel die deze strijd tenminste onder de knoet hielden.
https://www.geenstijl.nl/5140590/trailer-binnen-5-jaar-burgeroorlog-in-zuid-afrika/

2
65 Bleke Betty

@53

hemeltje lief :/

0
66 Bakkie

* Verwijderd door de redactie *

67 Chat Baker

Afrikanen slim?

1
68 case

@57 Inderdaad, in elk land zou onderwijs de hoogste prioriteit moeten hebben, naast huisvesting.

@62 Klopt helemaal, maar we zijn 28 jaar verder na afschaffing en 24 jaar na de eerste vrije verkiezingen. Het land is er niet bepaald op vooruitgegaan, onderwijsniveau is niet omhoog gegaan en criminaliteit en corruptie zijn fors gestegen. Het overgrote deel van de 20ers die zonder apartheid is opgegroeid, heeft geen overheid meegemaakt die kansen op ontwikkeling en positieverbetering heeft geboden. In feite garandeert het kansarme bestaan van de zwarte bevolking de positie van de zwarte elite aan de top, die stemmen ANC "omdat zwart", maar hebben niet door dat het ANC zich in feite totaal niet om hen bekommert.

Ik ben het er wel mee eens dat het forse landbezit van de blanke boeren op oneigenlijke gronden tot stand is gekomen, en dat blanke boeren hierin concessies moeten doen (wat de blanke bevolking aldaar zich trouwens ook realiseert). Maar dat kan op vele manieren, ruw onteigenen en dan maar zien wat er van komt, daar wordt niemand in dat land beter van.

1
69 Steenloper

@61 dus als mensen worden afgeslacht omdat ze blanke boeren zijn moeten zich niet aanstellen. Mooi om te weten, kunnen wij hier moslims beginnen te vermoorden. Want ja, ze zijn geen slachtoffers.

Jij hebt een steek los zitten. Als je letterlijk wordt vermoord is het nog teveel voor jou om te zeggen dat blanken toch wel slachtoffer kunnen zijn. Gadverdamme, racisten als jij zijn het ergste. Alles naar negers toe is racisme, maar gebeurt er iets bij blanken, moeten ze zich niet aanstellen.
Racisme en linkse rakkers, het is al sinds Hitler zijn tijd met elkaar verbonden

2
70 Grasshopper

@70 Ik heb nergens gezegd dat ik geweld tegen blanke boeren goedkeur. Absoluut niet zelfs. Maar laten we eerlijk zijn, het hedendaagse bezit van veel blanke boeren in Zuid-Afrika hebben is door hun voorouders verkregen met grof geweld tegen de inheemse bevolking. Daar kan nog zo veel tijd overheen gaan, maar het blijven in principe dus bezetters. Nu snap ik dat niet alle blanke Zuid-Afrikanen om die reden zomaar even onteigend kunnen worden, dat zou onethisch zijn. Ik ben niet iemand die gelooft in de 'zonden van onze vaders'. De nakomelingen van kolonisten zijn dus niet schuldig aan de misdaden van hun voorouders (ik ben zelf in principe een nakomeling van kolonisten), zolang ze maar niet bepaalde misstanden in stand houden. Daarom zou het niet teveel gevraagd moeten zijn om het grootgrondbezit in Zuid-Afrika wat eerlijker te verdelen. De zwarte Zuid-Afrikaanse bevolking moet echter wel de benodigde know-how aangeboden krijgen om taferelen zoals in Zimbabwe te voorkomen.

Uw laatste alinea getuigd trouwens van gigantische onwetendheid. Wie werkelijk Hitler aan de linkse kant van het politieke spectrum plaatst heeft pas echt een steek los zitten.

3
71 Gewoon een student

@71

Van die oorspronkelijke bevolking is nagenoeg niets meer over.

1
72 MARCUSAURELIUS

@72 De verschillende genocides van de kolonisten hebben de oorspronkelijke inheemse bevolking aardig uitgedund ja.

3
73 Gewoon een student

@73

Dat klopt.
De hoofddaders waren de Zoeloe's die met wat aan hun verbonden stammen van uit het verre Noorden het gebied binnen drongen.
Vooral de Zoeloe Koning Tjaka was berucht om zijn meedogenloze wreedheid.

1
74 MARCUSAURELIUS

@74 Nee hoor, etnische zuiveringen vonden al lang plaats voor de 'mfecane'. Ook nog lang daarna. Het etnische geweld nam tijdens de 'mfecane' wel toe doordat de inheemse stammen die op de vlucht waren voor de Zoeloe's in de verdrukking kwamen tussen de Zoeloe's en de kolonisten. Ze konden geen kant op.

3
75 Gewoon een student

@75

Je past de geschiedenis kennelijk wat aan.

Blijft zo dat de Zoeloe's geen oudere rechten hebben dan de blanken, die er gedeeltelijk eerder waren.

1
76 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@131 Waarom hebben vrouwen kleinere voeten dan mannen? Zodat ze dichter bij het fornuis kunnen staan.Er zitten veel vrouwelijke hormonen...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ThWil
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kunnen al die alpha aapjes niet ten strijde trekken, dan hoeven de gewone man en vrouw zich verder niet meer druk te maken. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2698Blijft vreemd dan dat je daar bij de aanmelding dan niet op geattendeerd wordt en dat daar ook niets in de huisregels over vermeld staat....

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

katootje huisman 12:58 (0 minuten geleden)aan redactieHierbij geef ik de opdracht aan Nieuwskoerier mijn gegevens te verwijderen , inhou...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Als ik iemand vertel dat ik de bijbel aan het lezen ben, dan denken autochtonen dat ik gek ben. Misschien kunnen we dit ook realiseren voor ...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Tijdens de geschiedenislessen op school meer aandacht voor het foute verleden van de islam?...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@33 Je hebt de verkeerde persoonsvorm gekozen, het is namelijk de 1e persoon enkelvoud....

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6Het MO valt ons op een andere manier en via een andere weg aan.En daar zijn ze al goed ingeslaagd....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien meer aandacht voor de holocaust tijdens geschiedenislessen. En misschien meer geschiedenis lesuren?...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@32 Er is geen rugzakje. Je kletst. ...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Www 21naturals ComDog Knots In WomanXxx Peliculas PornosHawaiian PornosAnime BondagedUnder Table FootjobCorinna Koph PornFull Hd X VideoHarlow HarrissonLela Star NakedImskirby Leaks1st Time PornDesi Chudai IndianH.animeListcrawler RaleighBeach BlowjobPicture Of TitiesRosalía NakedHarley Quiin NakedTaboo Videos TvRat FuckerVeronica Rodriguez NakedRule34 XxxDultworkCyberpunk 2077 Sex ScenesVideos Of FistingPornos OralesS E X Y P O R NKelly Rhorbach NudeMom Strips SonBhabhi XxxxIndian Sex Video Full Hd DownloadKorean Beauty PornJumping Breasts Crystal ChasePlayboy Free VidsTürk Türbanlı PornolarBeautiful Sex AuntySpeead PussySybian VibratorFree Porn Video'sCollin Simpson Gang BangedXxx 2Indian New Hot Sex VideoSouth Indian Actress PornMegan Foksie NudeBrother And Sister Sex StoriesLoud House NakedXnxx FilmedKhalifa Porn VideoFree Indian Porn SitesSexyvidoTarzan Hindi Full MovieJonathan Jordan PornLily LebauTherealbtittfitManhwa +18Mom BlowjobBdsm PunishmentsJacqueline Fernandez Sexy PicsEnglish Blu FilmCojiendo Una MexicanaFuckfarmSisters AnalFoorjob PornPor N O HdBlack EroticaXxx Videos LesbTamilsex Videos HdSonali Bendre Ki ChudaiFree YouporneHot Nude MilfXxx SroriesPornografias LesbianasLynette HentaiChinese Mom PornAll My Roommates Love 10Mily Cirus PornCelebrity Nude VidoesGay Porn GameFor Idden PornSexo Gay TuiterBbc With BbwPornhub Fake TaxiStella CozVídeos Pono CaseiroCompany Sex VideoPisshamsterPorno Du JourFull Hd Pirn100 Sex VideoDubai Sex FilmBrazzers Sister PornPamela Anderson Sex SceneBrutal Anal PenetrationJustswalowsSlibbelReddit RapekinkXvideos EróticosCurvy XxxRedmoaaCock WarshipMom Blowjobs SonPoran Sexy VideoSilklaboMalayalam BgradeDeviantePorn Xxx Video Full HdMumbai Ki Randi Ki ChudaiMegab Fox PornIndian Bhabi XxxxHot ThoppulEva Violet PornChaturbate ModelPlayboy5Sextape LeakedBig Boss NudeCsct-013 Dildo ManJavmsotJackplusjill SwapBf Sex MovieLive Sex ShowsDisney Princess SexPoonam Pandey New Hot VideoAltimate PornHorsecumshotsTransblowjobFilmes PornoisBighero6 PornDesi Newest PornJessica SodiXnxx CheneseMarathi Sxe VideoKhalifa NakedHindi Abusive PornSunny Leone Hot Movie SceneFemdomblowjobMother HandjobAsmr Audio PornPornographique GifJ.a.m.e.s C.h.a.r.l.e.s N.u.d.e.sUndian XnxxSpidergwen HentaiSexo Con Mi SobrinaAutumn Falls FullBhabhi VideoSex Toys For GirlsXsamasterBoy HandjobNikki HillHappy New Year Sex