door Febee in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 2
  • 486x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo maakt Putin telkens duidelijk dat Rusland een dictatuur is bedekt met een dun democratisch sausje.

6
1 carpenter

Ik kan me de onmacht van Poetin's tegenstanders goed inbeelden. Democratisch verzet leveren is gewoonweg onmogelijk. Oppositieleiders worden gevangen genomen of door huurlingen vermoord. Demonstraties worden nooit toegestaan en keihard neergeslagen wanneer ze toch plaatsvinden.

Trieste toestand daar.

13
2 Gewoon een student

Zijn er nog steeds oelewappers die als minimale minderheid denken hun wil aan de meerderheid te kunnen opleggen?

11
3 CoolMemories

@3 Als het zo'n minimale minderheid is. Waarom durft Poetin ze dan niet gewoon mee te laten doen aan democratische verkiezingen? Waarom laat hij oppositieleiders dan vermoorden of opsluiten? Dan is er voor hem toch niets te vrezen?

En het zijn overigens niet alleen politici die het moeten ontgelden. Iedere Russische criticus die mensen aan het luisteren krijgt overkomt wel een ongelukje of is opeens schuldig aan verzonnen misdaden.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/03/23/here-are-ten-critics-of-vladimir-putin-who-died-violently-or-in-suspicious-ways/?utm_term=.fffec2c05ee2

11
4 Gewoon een student

Ja, Rusland is een gebrekkige maar reële democratie.....tegenover de volledig gesimuleerde onechte democratie in de West-Europese landen die schuilt achter een valse politieke repesentatie...!

12
5 CoolMemories

@3 Als Putin niet bang was voor zo'n minimale minderheid, hadden ze Navalny beter gewoon mee kunnen laten doen. En in het huidige Rusland maakt Navalny ook inderdaad geen enkele kans, buiten een paar procent in de grote steden.

1
6 d6072b01

@5 Je hebt dus weinig verstand van Rusland, noch van onze eigen democratie.

3
7 d6072b01

@4 De minimale minderheid van Catalanen in Spanje vergeten die tijdens vreedzame verkiezingen kapotgeslagen werd met rubberen kogels, stokken en gassen die Poetin nooit tegen zijn volk zal inzetten!?!

10
8 CoolMemories

@5 Het is niet eens een gebrekkige democratie, het is gewoon een ordinaire dictatuur. Het fundament daarvoor hebben ze gelegd tijdens Medvedev's regeringsperiode. Door die korte onderbreking met een andere president kan Poetin nu in principe aan de macht blijven tot hij er bij neervalt. En zelfs in die korte periode onder Medvedev lag de werkelijke macht nog steeds bij hem.

10
9 Gewoon een student

@8 Niet vergeten, en ik ben destijds ook vrij vocaal geweest over dit dictatoriale ingrijpen van de Spaanse regering. De Russische politie grijpt overigens echt niet minder hard in. Dat is gewoon onzin.

11
10 Gewoon een student

Poetin geeft ook zelf toe dat Rusland geen democratie is. Dat gaf hij vorige maand zelf toe op zijn jaarlijkse persconferentie, toen iemand hem vroeg waarom Navalny niet mag meedoen. Poetin: 'Wilt u dat we van de ene Maidan-achtige staatsgreep naar de andere gaan?'

7
11 WijzeDwaas

@1 Nooit anders geweest. Welk "systeem" er ook van kracht is (communisme, kapitalisme, monarchie), er komen daar altijd types aan de macht die tot hun dood aan de knoppen willen blijven draaien.

Die oudejaarsdag in 1999 (Jeltsin die zijn aftreden bekend op tv maakte en de totaal onbekende Poetin presenteerde als opvolger, wat gewoon een staatsgreep was) deed bij mij de alarmbellen al rinkelen.

Nu zijn we 18 jaar verder en zit deze man er nog steeds, is er veel in het land verbeterd, maar nog veel meer verslechterd. Internationaal gezien doen ze alle nodige stappen (annexatie Krim, Georgië, oost-Oekraïne met 200 Nederlandse doden tot gevolg) om zichzelf weer te isoleren van de rest van de wereld. Zodat er voor de staatsman altijd een reden is om af te kunnen geven op de buitenwereld, waar het volk van nature erg gevoelig voor is.

1
12 Steenloper

@7 De represailles tegen Georgië, de annexatie van de Krim en de steun aan de seculiere gematigde regering Assad waren allemaal door het Russische volk gesteunde acties van het Kremlin.
De verwoestende westerse oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië en de steun aan jihadisten in Syrië die miljoenen naar Europa doen vluchten, hebben niets te maken met de wensen en belangen van de westerse burgers maar konden alleen via een valse politieke repesentatie doorgedrukt worden...!

8
13 CoolMemories

Overigens is er op Navalny ook genoeg aan te merken; hij houdt zich bij tijd en wijlen op met nationalisten, heeft verschillende onsuccesvolle politieke ervaringen met andere partijen, en de kern van zijn boodschap is nog steeds dat Putin en diens partij niet deugen. Zijn ideeen over een groot Rusland wijken ook niet zoveel af, van waar Putin van beschuldigd wordt.

1
14 d6072b01

@13 Navalny h

1
15 d6072b01

@13 Navalny had het over Georgische ratten en stelde voor Georgiers uit te zetten tijdens het conflict met Georgie. Ook is hij niet van plan de Krim terug te geven, mocht hij president worden.

1
16 d6072b01

@8 Je zou een punt kunnen hebben als Puigdemont wordt omgebracht of verbannen, dat is namelijk veel meer de stijl van Poetin. Bovendien heeft Puigdemont de grondwet overtreden en is oppositie voeren volgens de Russische grondwet niet verboden. Des te vreemder dat Poetin zijn oppositie om laat brengen of juridisch kalt stellt, en zo'n beetje alle media spreekbuis van de staat is geworden. De tegenstanders van Poetin doen niets verkeerd volgens de eigen wetten, Puigdemont deed dat overduidelijk wel, los van wat je van het onafhankelijkheidsstreven van Catalonië vindt.

En Poetin is helemaal niet zo lief voor zijn volk. Te veel mensen in Rusland houden hun kritiek voor zichzelf (wat ze onder het communisme ook al deden, dit zijn ze gewend) en hebben zich verzoend met het idee dat ze het met deze man moeten gaan doen.

Poetin is helemaal niet gerust op de gevolgen, zodra in Rusland een sfeer ontstaat dat feedback of kritiek op zijn functioneren vrijelijk bespreekbaar wordt.

2
17 Steenloper

Om maar te zeggen, mocht ik in Rusland stemrecht hebben, en de twee kandidaten waren slechts Putin en Navalny, dan is de keus nog lastig.

0
18 d6072b01

@12 Je snapt het niet! Het MH17 drama is (net als het Odessa-drama) het gevolg van intensieve bemoeienissen en steun van Brussel/CIA aan een illegale gewelddadige staatsgreep in Kiev (notabene vlak voor verkiezingen) waardoor een burgeroorlog uitbrak en Rusland opeens geconfronteerd werd met directe bedreiging van zijn belangen en ijsvrije marinehaven op de Krim en dus snel en noodzakelijk moest handelen. Zonder opruiende Timmermans, Verhofstadt en van Baalen met megafoons op de barricades in Kiev was er geen burgeroorlog uitgebroken en ook geen MH17drama!

7
19 CoolMemories

De kiescommissie had echter eerder al aangekondigd dat ze Navalny geen toestemming zouden verlenen om mee te doen aan de komende verkiezingen, wegens 'criminele activiteiten uit het verleden'. De commissie blijft bij dit standpunt.

Navalny heeft meerdere keren vastgezeten voor het organiseren van demonstraties tegen de regering, waarvoor geen toestemming was verleend. Ook een eerdere
VEROORDELING VANWEGE CORRUPTIE zat hem in de weg om door te gaan als presidentskandidaat. Navalny zegt dat de straffen die hem zijn opgelegd politiek gemotiveerd zijn.

0
20 Tartu

@10 Graag dan wat bewijzen van de vele gewonden/doden door Russisch politieoptreden die te vergelijken zijn met het politieoptreden tegen de Catalanen en tijdens G20 en in de grote steden als Londen en Parijs

6
21 CoolMemories

@17 Ik zou nou ook weer niet willen zeggen dat de tegenstanders van Putin allemaal brandschoon zijn en geen enkele wet hebben overtreden. Ze komen onder het vergrootglas, op verzoek van het Kremlin, zeker.

2
22 d6072b01

Cool, cool, cool toch. Je weet inmiddels echt wel beter...

4
23 uahoera

@20 ,

Waarmee Navalny helemaal gelijk heeft...

6
24 uahoera

@22 Mee eens. Ik stel ook niet dat tegenstanders zoveel beter zullen zijn, gezien de resultaten uit het verleden is de kans groot dat evt. opvolgers net zo min gaan deugen als de mensen die er nu zitten. Een trieste concludering enerzijds, maar anderzijds pleit dat natuurlijk niet voor het aan laten houden van Poetin.

1
25 Steenloper

@11 Je raaskalt! -alsof de gewelddadige illegale staatsgreep in Kiev (en ook de 'Arabische Lente') het voorbeeld van democratie zou zijn...?!

6
26 CoolMemories

@26

Ik ben niet verantwoordelijk voor wat Putin allemaal doet en zegt hè.

6
27 WijzeDwaas

Herkenbaar patroon. Kritiek op Rusland is niet mogelijk, maar Den Haag en Brussel zijn de vijanden van het volk. De corruptie, het machtsmisbruik en incompetentie is er in Rusland net zo goed als die in Den Haag of Brussel te vinden. Er zijn twee verschillen. In Rusland doen ze het niet van ons belastinggeld, maar vreten ze wel een veel groter deel op van de koek, dan in Den Haag en Brussel. Dus ben je uiteindelijk hier “netto” veel beter af.

2
28 Trompetsignaal

@28 De EUSSR met zijn massa-migraties, centralisatie van macht en kapitaal, toenemende censuur, controle enz.) is nog maar één stap verwijderd van de USSR....!

2
29 CoolMemories

@13

En de Russen waren in Afganistan om ontwikkelingshulp te brengen zeker?
Droom lekker verder.

3
30 carpenter

@30 Ja, de periode van de Russische inmenging' was de beste tijd uit de Afghaanse geschiedenis..!

Google maar eens op het straatbeeld in Afghanistan eind jaren 70...!

3
31 CoolMemories

@31

Ja, haha, de Russen vielen binnen in 1979. Op 24 december. Praktisch 1980. Nu snap ik waarom u er steeds zo naast zit.

3
32 zeikenderechter

@31 De Amerikan gaven twintig miljard steun aan de Moedjahedien om de Russen te verjagen. Hun leider stond bekend om het levend villen van tegenstanders. Ze openden daarmee een doos van Pandora en legden de basis voor de Taliban en Al Qaeda. Het straatgezicht van Kabul was binnen de kortste tijd weer middeleeuws.

3
33 Dune

@31

Ik heb russen gesproken die in afganistan hebben gediend. Die moesten daar keiharde strijd leveren.

0
34 carpenter

De Russen hadden daar niets te zoeken.

Soevereiniteit is kennelijk alleen belangrijk als de Russen het niet willen hebben.

3
35 zeikenderechter

@30 De Russen brachten in Afghanistan eind jaren '70 begin jaren '80 moderniteit, universiteiten, dancings, (mini)mode, bioscopen enz. enz.
De Amerikanen steunden en bewapenden de islamitische Mujahidini in de bergen en brachten er oorlog, terreur en radicale Islam!

3
36 CoolMemories

@35 Je begrijpt er weer niks van! Afghaanse burgers werden, net als in Tsjetsjenië, bedreigd door radicale Islam, Jihad en Sharia! Rusland komt deze burgers in BUURland helpen!
De Amerikanen hebben er juist NIETS te zoeken!!

3
37 CoolMemories

@35 "...Russen hadden daar niets te zoeken..."

Jij begrijpt helemaal niets van wereldpolitiek en de functie van westerse media!

Overal waar de Russen komen worden moderniteit, orde, westerse waarden, seculiere burgers beschermd of hersteld.......overal waar de Amerikanen komen breken oorlog, terreur, chaos uit en moeten burgers vluchten voor radicalen!

Veel plezier met je vakantie naar Irak, Afghanistan en Libië......ik ga lekker naar Grozny, Ossetië en de Krim!

3
38 CoolMemories

@32 Erg onnozel van je dat je niet snapt dat de Russische sociale en culturele invloed al langer aanwezig was in Afghanistan dat de moderniteit vanuit Rusland adopteerde. Om deze modernisering te beschermen tegen de gefrustreerde radicale islamieten stuurde Rusland militairen waarop westerse politiek en media onmiddellijk en unaniem de Russen tot 'agressor' en de islamitische Mujahidini tot 'freedomfighters' verklaarden.....en de domme massa trapt erin.

3
39 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@10 Inderdaad, ik vind dat mensen niet eenzijdig geïnformeerd mogen worden, ze mogen de leugens en halve waarheden van beide zijden zien....

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Querido not
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@74 DvDWat een wonderschoon plan. En inderdaad een oplossing voor (bijna) alle problemen in die regio.Eigenlijk een moderne variant van: He...

3 minuten geleden geplaatst door Querido not

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@8 @9 Jullie hoeven het niet te lezen, dat jullie in de nieuwe westerse waarden geloven dat kinderen al op heel jonge leeftijd voor hun gender g...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@22 Applaus. https://www.youtube.com/watch?v=0mfJn604GT4...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Dit krijg je als we geen toegang hebben tot de informatievoorzieningen van de andere partij.Alleen in een dictatuur gaan ze zo met het volk om...

7 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@74Geruchten,"Afgeketst? Egyptisch voorstel: ‘Verleng Gazastrook in Sinai’"https://www.cidi.nl/afgeketst-egyptisch-voorstel-verleng-...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@4 Een ding, ik ben niet pessimistisch, maar de koers de het ooit iets vrijere westen nu vaart is gewoon idioot.Daarbij vind ik het leuk om me...

22 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@73 Je reactie geeft blijk van enige ontbrekende elementaire kennis aangaande het Israëlisch/Palestijns conflict. "Die palestijnen hebben t...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LVosje
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@8 Helemaal met u eens, en ook de walgelijke, niet serieus te nemen onzin van dissident mag wat mij betreft geblokt worden.....

32 minuten geleden geplaatst door LVosje

Sarcoff
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@6 Geef eens aan waar en wat dom gezwets is Zie Hier, en waarom je dat vind, met zulke one liners schiet niemand wat op, misschien ben ik het op...

37 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Tamil Ponnu SexHindi EroticaBhoot Sex MovieMia MalenaTrans PornstarsReddit MasturbationAsmt PornJav TwitterChaturbaeTa Meuf .comYoruichi PornDua Lipa BoobsVellama SexIndian Girls Nude PicturesFull Porn ComCarolina Samani Onlyfans LeakedSoulcoomFree Viral PornSunnyhartCeleb NipslipsBailey Brooke BbcThick Mother PornChrissy Teigen NakedDestiny DixxonHentaicumshotJennifer Connely NakedGang XxxXxx Video Full Hd ComSex Videos Telugu AudioWww Xxx Video MovieTaboo XvideoSpooning Sex PositionJpanese PussyTeen Sex Video DownloadHentai HeavenSavita Bhabhi Sex ComicsSexcy StoryGinget PussyBig Asian NipplesTwo Men Sucking BoobsWatch My Gf XxxSunny Leone Sexy Video 2000Lime TorentsM.chaturbate.comJoi Femdom PornRayraysugarbuttPorn DbzXxx Mom BraTeenies CreampiesMiho IckiSsbbw Lesbian PornPhoto PornographiqPiper Perabo NakedPorn MyanmarsSanileon XnxxBellesa FimsHd Sexceسکس الکسیز تگزاسLilianaheartsss LeakedHorny StepmomDred PornstarLauren Phillips Bbc GangbangKate Quinn OrganicsGay RimmingAria LeepornNuri Massage VideosKatr MarleyMega Personal EuCamonster. ComPorn Gay InteracialEx Wife NudeXxx Pussy VideoBoobs MoviesThick Redhead PornFat Hirl PornUp Close TribbingPorn LifeBokep ComlekSexy ArmpitBest Sex Movie DownloadHumiliation PovTamil Sex ScandalsPorn RuPorno AntigosFolladas RicasCocks CummingStepmothers FriendsTaylor Gloryhole SwallowBack Side SexIndian College Girl Big BoobsWife Is A NymphoDollyfoxBenautyMilf Hardcore SexViolet Myers Convinces Her Personal Trainer To Fuck HerThai EsortHdporner VideoOnlyfans Leak RedditMichele Carey NudeTamil KamavreiKarnataka PornGiselle Mari PornBaldcuntsHeitai MangaElizabeth Olsen NakedXnxc TamilMms Video SexNaked Gay Men HairySextube FamilyIndian Lesbian PornStepmom Massage PornSunny Leonee Xxx VideosFaye Reagan NudeAnglina White PornNora Fatehi FapDaisy Keech LeaksGracecharisxo Onlyfans LeakedDesi Lovers XnxxOlder Nude Women PhotosKyler Quinn AnalXxxfilmsHot Step XxxPorns AnimeXxbrotsFilms PornograficGuiaadultoDog Sucking DickShop Xxx VideoFtm Gay PornRussian First Time Sex VideoDeflower A VirginWendy Raine PornBang. ComNude BeachPornomadresAlura JLatina Pussy PicksMother Sucks Son CockBoo LooItube GoSexual Gif VideoAdultfanficsRey Rule 34Cumeating CuckoldRaw Xxx ResultsBrazzers New PronGoth Girl HentaiTeen ThroatedDebi Mazar NudeMillie Helluva Boss Porn