door Moskowfiets in Media  ·  98 Reacties

  • 25
  • 925x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Uit je linkje:

"op de Westelijke Jordaanoever wonen er 50.000, in Gaza 2000"
"Het aantal Palestijnse christenen in Israël wordt geschat op 140.000"

Veel meer dan jouw 30.000.

24
51 GreyB

@51 weet u verschil tussen Israël en palastina ?? of is dat te moeilijk ?? terwijl in Israël de christelijke bevolking groeit , worden er in palastina christenen op grote schaal verjaagd !! Van de 500.000 christenen in palastina zijn er nog geen 30.000 meer over . Is dat zo moeilijk te begrijpen ?? Terwijl zei daar al eeuwen woonden voor dat de islam ooit bestond !!

10
52 wildersaandemacht

@52
Nee, Israël bezette steeds meer Palestijnse gebieden. Steeds meer mensen vallen dus binnen Israël.

28
53 GreyB

@52 Weet u het verschil tussen de Palestijnse gebieden en het mandaatgebied Palestina ?!

11
54 21st Century Guy

@50 Weet u wel wat voor een onzin u uitkraamt ?
U zegt dat ongeveer 50 jaar gelden in de Palestijnse gebieden 50% van de bevolking aldaar christelijk was en dat is pertinente lariekoek.

9
55 21st Century Guy

@55 kunt u lezen ? waar zeg ik dat ?? 50 jaar geleden was het percentage christen daar nog ongeveer 30 procent !! wel is het zo dat het gebied ooit christelijk was voordat mohammed met zijn geloof er ging huishouden !! en alles uitmoordde wat niet tot zijn sekte wilde horen !!

7
56 wildersaandemacht

@52 Voordat er christenen waren in die regio waren er joden en polytheïsten.

7
57 21st Century Guy
58 wildersaandemacht

@50 Een andere bron : percentage christenen in de Palestijnse gebieden wordt zelfs nog lager ingeschat destijds :

Christian communities in the West Bank and Gaza have been declining for several decades because of conflict, economic decline and low birth rates.
The World Christian Database says they accounted for 5.3% of the population in 1970 and have dropped to less than half that now.

Bron : bbc.com

8
59 21st Century Guy

Trump houdt buigen-of-barstenstrategie voor Palestijnen aan: “Geld blijft bevroren”

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/israel-palestina/trump-houdt-buigen-of-barstenstrategie-voor-palestijnen-aan-geld-blijft-bevroren~a955920f

3
60 Moskowfiets

Trump is koning.

5
61 DONKEY R

Ik heb altijd geleerd dat je respect moet verdienen ... afdwingen van 'respect' is geen respect maar angst.

8
62 mightimouse

@62
Waar wordt er respect afgedwongen?
Waarom denkt u dat Trump voor de Gaza-arabieren bang zou zijn?

7
63 Jan met de korte achterlul

@62 Trump kan niet spreken over 'geen respect' want hij heeft nog geen respect verdient, en zijn acties hebben veel weg van 'afdwingen en angst aanjagen', zeer respectloos...

16
64 mightimouse

@64 is natuurlijk @63 ...

8
65 mightimouse

@65
Dat zijn geen antwoorden op mijn vragen, dat is enkel uw mening.

8
66 Jan met de korte achterlul

@66 volgens mij snap je mijn uitspraak in @62 niet helemaal ...

Anders verwoord, Trump heeft dan ook nog niets gedaan dat op enige wijze respect verdient, dus kan hij er ook geen aanspraak op maken. Sterker nog, met het verplaatsen van de Ambassade, en het opschorten van Gelden heeft hij enkel disrespect getoond voor de Palestijnen en disrespect verdient geen enkel respect. Dat hij middels deze actie respect wenst af te dwingen, uit een of andere misplaatste machtsverhouding op basis van het aanjagen van Angst onder de palestijnen doet hem evenmin respect verdienen.

13
67 mightimouse

@14
Een eerste bijdrage van mij die is verwijderd. Zal tevens mijn laatste zijn.

2
68 Al

@67 en zo is het.
Trump intimideert, vernedert en provoceert de Palestijnen tot op het bot en dan nog verwachten dat ze dankjewel zeggen. He must be really joking!

18
69 Mark

* Verwijderd door de redactie *

70 Thompson

@67
Zeker snap ik uw bijdrage van @62 wel.
Daarover stel ik twee vragen in @63 waarop u nog geen antwoord hebt gegeven.
Snapt u mijn vragen wel?

4
71 Jan met de korte achterlul

Miljarden voor Palestijnen houden ellende in stand

Nederlandse cheques ogen sympathiek, maar helpen geenszins. De afgelopen 22 jaar ontvingen de Palestijnen zeker 33 miljard euro aan hulpgeld. Dat enorme bedrag ging naar slechts 5 miljoen Palestijnen. Nederland is een gulle gever: in 2015 gaf Den Haag bijvoorbeeld iets meer dan 20 miljoen euro. Maar geen land is zo vrijgevig als de Verenigde Staten: Washington zou dit jaar omgerekend ongeveer 105 miljoen euro overmaken naar Ramallah.


Bron > https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/01/geld-verbranden-nederlandse-cheques-119610w/

1
72 Moskowfiets

Waarom moet er überhaupt geld uit het westen naar mohammedaanse landen overgemaakt worden? Er zit genoeg oliegeld dus er is geen enkele zinvolle noodzaak aanwezig om geld in Palestina te stoppen.

3
73 nostradamus666

Deze opmerking van Trump zal er niet toe leiden dat de Palestijnen ook maar een greintje respect voor hem terugwinnen. Amerika is een imperium in de barokke fase van ontbinding. Dit soort gedrag zal nog wel een tijdje doorgaan en zelfs erger worden.

10
74 Commodus

Hahaha moet je horen wie het zegt.

7
75 Bullet108

@69 Terroristen zeggen GEEN dank je wel!

3
76 Watts

Ha , ha, Trump lijk wel een moslim .
Meneer Trump : wie respectvol naar anderen is die ontvangt zelf repect .
Meneer Trump :waneer begint u er mee!

12
77 No newstoday

@76

Mensen als Trump ook niet.

10
78 No newstoday

Respect moet je verdienen. Als iemand mijn kind in een dronken waas doodrijd en deze persoon geeft me een zakje geld dan moet ik opeens heel dankbaar zijn en hem alles vergeven?

Nou de VS is de dronken bestuurder in deze en hebben heel wat schade aangericht.

14
79 Oebie

Jij neemt het zakje wel aan, jij hebt het echt door!!!!!

0
80 Hanzi

Trump is een perfect voorbeeld van rechtse omdraai-politiek.Een ander de schuld geven terwijl hijzelf degene is die de onderhandelingen de nek omgedraaid heeft,.

8
81 jantje van leiden

Leuke quiz: Noem een land dat Trump nog niet beledigd heeft ?

5
82 Piet Pijlenboog

@50 Kijk eens van het jaar nul tot 1947 is het aantal christenen in mandaatgebied Palestina ( huidige Israël plus Palestijnse gebieden) maximaal 143.000 geweest ,nadien is dat maximaal circa 200.000 geweest op basis van de data dus waar haalt u die 500.000 vandaan ?!
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Palestine_(region)

6
83 21st Century Guy

@8 "...Hoe 'dwingen' wij anderen tot iets? Sancties? Korten op uitkeringen?...."

Ja, hoeveel Nederlanders worden hier niet als Palestijnen behandeld door de eigen overheidinstanties...?!

1
84 CoolMemories

Dwingen de Amerikanen Abbas in het gareel?

Trump laat Abbas voelen dat de Palestijnse positie vooral gebaseerd is op bluf en propaganda, niet op prestaties van Palestijnse bestuurders voor hun eigen bevolking, of economische prestaties. Vandaar ook de blijvende afhankelijkheid van donoren en van … Israël .

Arafat durfde indertijd geen akkoord te sluiten met Rabin. Bij een definitieve regeling zou duidelijk worden wat de Palestijnen kregen. Weg fantasie van terugkeer van de nazaten van degenen die de Palestijnen betitelen als vluchtelingen en verdrevenen; weg fantasie van meer grondgebied, of van het verdwijnen van Israël.
Arafat vreesde dat er onderlinge strijd zou uitbreken binnen de PLO, (later verdreef Hamas de PLO uit Gaza), of dat hij zelf zou worden omgebracht.


Onder de welwillende Obama is 8 jaar lang geen vordering gemaakt. Mede omdat Obama een slechte band had met Netanyahu.


Trump schudt de zaak nu op.
Hij verklaart Jeruzalem tot hoofdstad van Israël. Daarmee lijkt hij de regeling, ooit , van de kwestie Jeruzalem afhankelijk te maken van goodwill tussen beide partijen, die ze eerst nog helemaal opnieuw zullen moeten zien te ontwikkelen. Maa rin één klap is duidelijk dat rond Jeruzalem alleen iets valt te regelen , als Palestijnen en Israëlieten elkaar iets gunnen. In de eindfase dus van geslaagde onderhandelingen. De Amerikanen slaan Abbas om de oren met een omkeertruc.

Trump is in de positie zo te handelen. De machtsstrijd in Syrië, de machtsstrijd in het Midden-Oosten tussen Rusland-Iran-Assad-Hezbollah aan de ene zijde en Saoedi-Arabië, Egypte en de VS aan de andere kant, maakt dat Abbas de wacht wordt aangezegd te kiezen tegen Iran. Waarbij op de achtergrond het conflict tussen de Saoedi’s en Qatar (gesteund door Turkije) ook meespeelt.
Trump lijkt mij te zeggen: “Als je geen geld krijgt van ons, krijg je het ook niet van Riyad.
Als je roept dat je de VS uitsluit van invloed op de onderhandelingen, weet je dan zeker dat de Palestijnen leven van de grootspraak van hun Autoriteit? Beggars can’t be choosers.”


Al met al meen ik dat de Amerikanen de Palestijnse leiding dwingen zich te schikken binnen het strategisch politieke beeld van het Midden-Oosten.
Abbas van zijn kant zal een poging wagen, of de EU (en Nederland) niet willen financieren.

2
85 duurendaal

@83
Weinig Palestijnen op de Westoever, in Gaza en in Israël zijn christen. Hun aantal is de afgelopen decennia verder geslonken, vooral door emigratie. Volgens cijfers van de Bernard Sabella, professor in de sociologie aan de universiteit van Bethlehem, zijn er wereldwijd zo’n 400.000 christelijke Palestijnen, ofwel 6,5 procent van het totaal aantal Palestijnen; op de Westelijke Jordaanoever wonen er 50.000, in Gaza 2000, samen rond twee procent van de bevolking in de Palestijnse gebieden.
Bron https://www.trouw.nl/home/de-meeste-palestijnse-christenen-zijn-weg~acc04872/
Bron https://nl.gatestoneinstitute.org/9670/palestijnen-christenen

2
86 wildersaandemacht

Tsja, als je jarenlang honderden miljoenen incasseert zonder wezenlijke tegenprestatie, zonder doeltreffende corruptiebestrijding, zonder de noodzakelijke hervormingen, zonder voortgang in het vredesproces... dan tref je een keer de verkeerde en gaat de kraan dicht.

0
87 ParadiseLost

@86 En de meeste gemigreerde Palestijnen geven de schuld aan de bezetting en niet aan de Palestijnen. U praat poep. Dat zal hem wel in de naam Wilders zitten.

5
88 Oebie

@86 Ach schei uit dan kan je alle mensen van Nederlandse afkomst in het buitenland ook wel optellen bij degenen die in Nederland wonen dat zijn dus mensen die zelf of wiens ouders zijn geëmigreerd maar het kan ook veel verder terug reiken.

0
89 21st Century Guy

@86 Wat mij trouwens verbaast is dat rond 1950 in Bethlehem en omringende dorpen 86% christen was dan zou je juist denken dat ze massaal zouden blijven maar ze zijn dus massaal weggegaan.

0
90 21st Century Guy

@71 ... Nee ...

0
91 mightimouse

@90 als je wordt onderdrukt en vermoord dan heb je weinig keus !! En als het nog alleen Palastina was dan zou ik je nog de voordeel van de twijfel geven !! maar de waarheid is helaas dat het voor alle islamitische landen geld waar minderheden/christenen worden uitgemoord /verjaagd/verplicht moeten bekeren ! Zie stille genocide !!

https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/hirsi-ali-christenhaat-in-islamitische-landen-snelgroeiend-probleem/

1
92 wildersaandemacht

@90 Bijna allemaal na 1967 inderdaad. Met name in de jaren 80 vertrokken veel Christenen toen was Israel op haar wreedst namelijk.

2
93 Oebie

@91
Nou ja zeg...

3
94 Jan met de korte achterlul

@94 ehrm Nee ik snap je vragen niet?

0
95 mightimouse

@95
Heb nu geen zin om alles in Jip- en Janneketaal te vertalen.

4
96 Jan met de korte achterlul

@96 Misschien kun je eerst ABN proberen ...

0
97 mightimouse

Wat heeft een vroegere bank, de Algemene Bank Nederland, met uw onkunde te maken?

4
98 Jan met de korte achterlul

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Offtopic

@2690 "Ik kijk mijn spamboxen ook altijd na" Precies ja. Het argument van die spambox is natuurlijk de grootst mogelijke flauwe...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@112 En dat zegt degene die 24 uur na een ruzie topic zelf gewoon verder gaat met het lijstjes neerzetten met de hoop dat anderen jouw leugens g...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@114 Meer een aanname. Hoe weet je dat het allemaal mannen zijn en hoe weet je hoe oud ze zijn?...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Waarom gaan jullie niet gezellig op NJN zitten? Daar is inmiddels bijna iedereen weggelopen en jullie zitten je toch maar te ergeren aan ande...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Querido not
Offtopic

@2690 Het gaat natuurlijk om de hoeveelheid. Als het aantal mails dusdanig oploopt dan is het op een gegeven moment niet meer te managen.D'r...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@111 Gewoon een constatering. Niks mis mee....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@110 Het is 2024 Baba, dit soort seksistische "grappen" kunnen echt niet meer. Dat je 'm speciaal aan mij vertelt zegt wat over jou....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

@8 Het grootste probleem zit bij de kiezer. Er stemmen nog steeds te weinig mensen op Geert. Mensen zijn zich misschien wel niet goed bewust van...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@105 Sorry, werkt niet. Ter waarschuwing laat ik door 'te melden' duidelijk en voor iedereen zichtbaar zien dat ze moeten stoppen ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

https://www.ed.nl/cranendonck/ging-de-politie-in-de-fout-bij-aanhouding-jong-marokkaantje-in-maarheeze~a29a6175/...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Xvideos ClassicMilf Pierced NipplesSexiest MilfHazal MoorAbby Rose PornstarShemalemassageDragongalqxy11This Vidsسکس جوردCherry Crish PornBoobs Press ForceRomantic Porn Videos IndianKatie Adams PornBritish Homeade PornMonroe RoseUllu Web PornXxc DesiX Porn Video DownloadLexy Panterra OnlyfansValentina Nappi VrKimono PartyFotos PornasCoroas GostosaaBrasileirunhas ComHentai Hq Sem Censuraالسكس الفرنسيMujeres EncueradosVideos Pornos Con GordasBlack Land SexThe Lover Full MovieSex Video Please Sex VideoXxx MygfDanica Rockwood NudePornhub Lena PaulEden LuxAnne Hathaway Nude PicsParn HabMommy Daughter Lesbian PornMilf DrunkedChuby Ebony PornPetticoatedXnxx BeachSavita Bhabi XnxxYailin.desnudaBig Titted Mom PornBurma Sex VideoIndian Aunty Boobs PressVirgan PussyTwin Lesbain PornMomoka NishaPornktube ConBig Boody Ebony PornSkylar Mae Xo PornHot Mom XxcUpskirt PantiesTitty DropsPornonaturalTiktok Porn TwitterFree Porn 2023JavfunnyVictoryaxo PornGaycum EatersHd Sex DownloadIndian Models Nude PhotoshootHottest Porn ActressBanggang PornMencumshotsHentai NtrArt SexPlayboy Tv SwinhSoap2day CcChachi Ko ChodaIndian Bath MmsNaked Bathing GirlBig Mum Sex ComXxl PornAria LectraTits MovsCumming In Mouth CompilationQueen CammiiMolly Mccook NudeXxx With YogaBollywood Actress Naked PicsLyndsay Lohan Sextape123pornSunny Leone Strip TeasePorn RelaxFurrie XxxXxx LasbinHot Kesbian PornXnxx Video EnglishXxnx CoMia Khalifa Sexy ImagesLena The Plug Jason Luv LeakedMya Lane ThreesomeForced To AnalHandjob VudeosEmma Watson LegsSexynJeuliaZelina Vega NudeNeighbors TittiesHelluva Boss Gay PornXchamsterManhwas 18+Xnxx Www CoNude Females Hotسکسدو جنسهRomance With NeighborPublic FingeringSublimedirctoryAnonymous Sex ChatMisty Ray PornSelena Gomez Leak PhotosBbbbbbbSara Underwood PlayboyIndian Porn Brother SisterJanice Griffin AnalLesbian Anus LickManhwa AdultosBanging HerHindi XxxhdImagenes PrnoFreesex VrNude Teen PicsJapannese Xxx VideosDasixxxvideoItslunarliv XxxCatoon XxxMake Her CumSexy Film Sex FilmBhabhi PoenShameless Porn VideosAmerican Hijra Sex VideoXxx Pussy Video ComCameltoe Khloe KardashianBokep Indonesia VirallSwinglufestyleThroatzillaKata Stanic NudeAunty Blouse OpenJasmine James And Danny DPorn In AcarOvipositer PornCreampied Virgins50 Shades Of Grey Watch OnlinePanty TeaseFaze Rug NudesPornstars TubesPanty Fuck