door Inter in Binnenland  ·  85 Reacties

  • 25
  • 1274x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47
Precies en ik ben ook benieuwd naar de reactie van Pruikje Nepbril nu is aangetoond dat ze zondag heeft gelogen in Buitenhof. Cailin Gate dendert door en beide zijn nog steeds niet bereikbaar voor commentaar. Wordt vervolgd.

1
51 Reconquista

@50 Overigens vind ik de definitie van het CBS vrij vreemd. Ze is geboren in Suriname voor de onafhankelijkheid, dus in het Koninkrijk der Nederlanden. En als baby al naar Nederland verhuisd.

0
52 d6072b01

@41 lees het artikel zelf maar eens over. En let op de woorden ''zou'', ''de kans is''. Of lees gewoon de reacties onder dat artikel. De kern is, dat Sylvana geen mening over Boef heeft gegeven en al helemaal niet de mening die beweerd wordt in dat artikel. Het artikel is dus nepnieuws, waar jij en vele anderen met open ogen in zijn getrapt.

6
53 Sparkplug

@49
Dat is het giftige van nepnieuws, het kan nooit meer ongedaan gemaakt worden in de geesten van de gelovigen.

2
54 morandi

Hahaha, wat een domoor, mevr Simons is niet eens allochtoon.
Maar ja, CDA…waar hebben we het over?

13
55 WijzeDwaas

@52 Het CBS heeft een hele reeks aan definities waarbij ik achter mijn oren krab ,maar het zou ook gek zijn als iemand geboren in Suriname in 1971 als autochtoon wordt gezien en iemand die geboren is in Suriname in 1975 of later als niet westerse allochtoon toch ?!
Ik zou haar als volgt in de administratie zetten : geboorteland : Suriname ,nationaliteit :Nederlands ,ras : negroïde.

4
56 21st Century Guy

@22 Oke dus autochtone Nederlanders die tegen de Zwarte Piet figuur zijn en het over witte mannen hebben zijn allochtoon,ik zal het onthouden.....

7
57 21st Century Guy

@55 Technisch (volgens CBS) wel. Maar wat mij betreft niet.

@56 Het enige gekke daaraan is dat de definitie allochtoon/autochtoon verkeerd is. Ze is in Nederlands Suriname geboren. Na 1975 werden kinderen in Suriname geboren. De eerste groep is wat mij betreft gewoon autochtoon. Zeker als ze als baby in Europees Nederland opgegroeid zijn.

7
58 d6072b01

@56 Geboorteland is niet Suriname. Net als een Rus van voor 1990 als geboorteland Soviet Unie heeft, niet opeens Rusland.

4
59 d6072b01

@58

Haar geboorteland is het Koninkrijk der Nederlanden. Beetje raar om haar dan een allochtoon te noemen.

7
60 WijzeDwaas

@59 Het heette (al lang) daarvoor ook Suriname dus dat is een correcte aanduiding.

4
61 21st Century Guy

@61 Ja, maar dat was om aan te geven dat de staat ten tijde van geboorte wordt geregistreerd, niet die van daarna. Het was destijds Nederlands Suriname, deel van het Koninkrijk.

2
62 d6072b01

@60 Vind ik ook. Maar zoals hierboven al te lezen was; ze is donker en tegen Zwarte Piet, dus allochtoon question

5
63 d6072b01

@63

Dus moeten we de term 'allochtoon’ herdefiniëren. Een allochtoon is iemand die niet bij "het volk” hoort. Das een buitenlander, eng mens, een untermensch.

9
64 WijzeDwaas

@64 Iedereen die geen aardappels,vlees en groente eet en niet gaat schaatsen of zo......

6
65 21st Century Guy

@65

Yep, de definities worden steeds krapper. Ik als man wiens voorouders al generaties in deze delta wonen ben zo langzamerhand ook een allochtoon…..

7
66 WijzeDwaas

Politici gaan zich steeds meer als ordinaire burgers gedragen. Kennelijk heel modern en hip tegenwoordig. Nog even en men zit ruftend en krabbend in het ondergoed, winden latend, in de tweede kamer.

1
67 Commodus

Als je het met iemand niet eens bent kun je zeggen het is een azijnpisser.Allochtone azijnpisser is niet nodig.Als je het niet eens bent met Jos Verstegen zeg je toch ook niet hij is en autochtone christelijke brutale aap.

9
68 jantje van leiden

* Verwijderd door de redactie *

69 Undertaker

@69 Op dezelfde manier als WimLex een allochtone uitkeringstrekker noemen. Of Jos Verstegen een boze witte gristenbroeder. Technisch correct. Maar niet echt charmant of nodig.

5
70 d6072b01

* Verwijderd door de redactie *

71 Undertaker

tja, de waarheid kan soms Hard zijn ... ( of Warm bij een azijnpisser )

0
72 FeHa

Ze voelt zich geen Nederlander en alle blanken zijn ook racist .. dus Ja, ze is dus een allochtoon.

3
73 FeHa

Hoewel ik Verstegens intenties met betrekking tot zijn formulering bedenkelijk vind, heeft hij met het gebruik van de term allochtoon geen belediging genoteerd. Simons is een eerste generatie allochtoon, daar valt niets op af te dingen. Azijnpisser is dan weer raar uit de mond van een CDA'er, aangezien christen democraten elk feestje wel weten te vergallen met hun bekrompen kijk op het leven. Simons zelf zal het vast niet erg vinden. Verstegen draagt bij aan Simons' mediawaarde die alleen maar groeit door de dagelijkse aandacht die ze krijgt.

0
74 Balling

@73 Dat zijn geen criteria voor het wel of niet zijn van een allochtoon. Je bent een tweede generatie allochtoon als een van je ouders in het buitenland is geboren, en een eerste generatie allochtoon als je zelf in het buitenland bent geboren. Voor Simons geldt het laatste.

0
75 Balling

@71 Ook vogeltjes die elke zin afsluiten met "PUNT!!", da's waar.

6
76 d6072b01

@66 Mijn kinderen zijn in verschillende landen in Latijns-Amerika geboren en daardoor eerste generatie, niet-westerse allochtonen. Terwijl ik een witte Nederlander ben question Ik ken heel veel van dat soort allochtonen, waarvan niemand weet of kan raden dat ze allochtoon zijn. Simons is technisch gezien dan weer geen allochtoon omdat Suriname destijds tot ons koninkrijk behoorde. Wat een kolder toch, die term. Zinloos ook.

1
77 Balling

@74 Ik zei dat er niets op af te dingen valt dat Simons allochtoon is, maar dat is natuurlijk niet waar. Ze is in Suriname geboren voor de onafhankelijkheid van dat land.

1
78 Balling

@77 Het is een vaak volledig verkeerd gebruikte term. Mijn kinderen zijn ook allochtoon, maar niemand zal dat zien of merken.

Het stomme is ook dat het CBS specifiek Nederlanders geboren voor 1974 in Suriname toch onder de allochtonen rekent. Niet-westers ook nog eens. Dus ook blanken geboren voor 1974 in Suriname omdat hun ouders daar woonden, zijn niet-westerse allochtonen.

3
79 d6072b01

@79 Dat wist ik niet. Volgens mij rekent de IND Surinamers van die generatie niet tot allochtonen. Maar het maakt in de volksmond weinig uit. De meeste mensen zullen allochtoon denk ik definiëren als niet-blank en/of niet van 'onze' cultuur. Waarmee de term in het dagelijks gebruik al snel een onvriendelijke connotatie krijgt. Dat is ook het geval bij de opmerking van Jos Verstegen.

0
80 Balling

@80 Je hebt niet-westerse blanke allochtonen waarvan alle grootouders in Nederland geboren en getogen zijn, of die Nederlander van Surinaamse afkomst zijn..

"Onder de genoemde gebieden vallen ook de voormalige Nederlandse Antillen, ongeacht de status in het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname, ondanks dat dit land tot 1975 zelfs nog een overzees rijksdeel was en dat het Nederlands daar nu nog steeds de officiële taal is."

"Maar de CBS-definities van het begrip "westerse" en "niet-westerse" allochtoon wijken weer af van de gangbare definities van de begrippen westerse wereld en westerse cultuur. Zo zijn er na de Tweede Wereldoorlog nogal wat (blanke, in Nederland geboren) Nederlanders tijdelijk naar de Nederlandse Antillen verhuisd en later weer teruggekomen. Als zij daar kinderen hebben gekregen zijn dit autochtonen. Maar als díe weer kinderen krijgen, dan zijn dat 'niet-westerse allochtonen', meestal zonder dat ze dat zelf beseffen."

1
81 d6072b01

Sylvana ging vanmiddag ook nog even op bezoek bij Cailin Kuit

Filmpje:

1
82 Reconquista

@32 Wat u niet wil dat u geschiedt ... al geldt dat dan natuurlijk wel naar twee kanten...

Maar serieus, vind dat hele allochtoon gedoe maar raar, gezien onze grondwet...

0
83 mightimouse

@38

zijn Uw -t-'s en -d-'s praktisch op?

0
84 Grootmoeder

* Verwijderd door de redactie *

85 Undertaker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Over een paar jaar staan de meeste woningen waarschijnlijk leeg en en liggen de cruiseboten er verlaten bij. Miljoenen zijn er dan verdwenen in ...

zojuist geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Iemand die in Nederland is geboren en van wie beide ouders ook in Nederland zijn geboren, maar van wie ten minste één van de grootouders in he...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@10Ten eerste vind ik dat je overal een bordje op mag steken of een boek in de fik mag steken (mits veilig). En verder vind ik idd dat je ni...

2 minuten geleden geplaatst door Schildpad

VBOH
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

Comleet van de pot gerukt dit vonnis. ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

I@18 Ik verbeter niks. Jij denkt dat hij allochtoon is en ik geef aan dat hij dat niet is. 😉...

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

sockknitter
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@16Jij maakt dus onderscheid. De 2e of 3e generatie van migranten, zijn dus ook gewoon Nederlanders. De ouders en eventueel de grootouders had...

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@12 Je vindt het toch vast niet erg dat ik werkelijk volkomen helemaal abosoluut werkelijk niets daarvan gelezen heb hè? Dat zul je ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

Nederland is het walhalla voor criminelen. De straffen zijn hier laag en de rechters maken ze nog lager....

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@17 " Zijn moeder is geboren in Soekaboemi (toenmalig Nederlands-Indië)" Ik weet wel wat ik zeg hoor Bob. :-) Maar sportief...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

Hadden we wat anders verwacht van de linkse rechters?...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Alex Cole PornHow To Suck Your Own DickVer Pornos En VideoDescargar PornográficoAmanda Cerny NakwdXxx LwsbianVoiranimeIxxx. ComMusalmani Sexy VideoAnimated BondagePornô RussoMalik SexPorn Videos HornyQuinnfinite Onlyfans LeakEmma StarlletoSex With Indian GirlfriendDanielle Hemsley NudeHeather VandevenFull Porn VodeosXlexcBhai Behan Hindi Sex StoryPorn SaoGuftrupSunny Leone XxxJordi El Nino PornMalayalam Sex Movie DownloadBbw Bbc WifeMom Seduced By SonCockold FeetDouble LlistShesfreaktYeşilçam PornoXxx Hd Hot IndianBoichiUntysexLndansexJapanese Mature Porn ActressTamil Telugu Blue FilmGay DicksuckNakedgfsTruck Stop HookerFabswingwrsAsian Sex VideoLoretta Swit NudeHikaru AoyamaسكسxxxWrestling Xxx VideoXnxx MissJuvr-172Rain Paris NudeMeetmesexyCulos XxxxxFullsex VideoJane RogersMovie Scene Blow JobSonakshi Sinha Hot PicsIndian Cute Sex VideosEnglish Sex Video IndianMia Malkova Porn DownloadCyrstal Rae BlackedBlowjob RobotHentays GayPorn IncetoAprilroseButiy PornSasha Gray PornKate Upton PornographyWoman Watching PornAdult Friend FrinderFotografia De Mulher PeladaIdol ComplexBig Booms XnxxLittlecloverwhispers PornNuaghty America ComHot Sexy Actress SexHamster's Free PornEroscomDesi Live SexIndian Student Teacher Sex VideoHindi Xx VedioDr LompPorn Movies MalayalamMom OrgyLana Rhoades TwerkingBiguys FuckMom Seduces BabysitterTiktoknsfw RedditBest Teen AnalPron GifReallifecam VoyWaifumia NudeIndustry Invaders69 Position PhotoSexy Mother XxxSex Xnxx SchoolWww Xxx Bhabhi Ki ChudaiVideoporno 4kRaelilblack ThreesomeXvideoxxxTable SexXxx CreamSurekha Reddy SexXxx YoingWife ExhibitionismOpen PornosEbony GapingWww.xtube.commSkipyhegamesPussy Lick BlackCyber Kitty NudeJufe-493MilasobolovHotel Desire Full MovieSister NudeBarebutt SpankingThick Grandma PornRe Head PornXxx Of CelebritiesCumshots In The MouthWife Ko ChodaTherealbrittfit LeakIndiangangbangRonda Roysey NudePorn Dibujos AnimadosTs Escort BronxPetite Asian NudeJapanese Mom Forced Sex VideosTubeaafariDesi Wife XxxCelbrity Nude VideosHot Anime TitsCaramel PornComo Usar O Midjourney De GraçaTiffany Thompson NudeWww Indian Sex VideoDessixxxKissing Prank HotPelículas Españolas PornográficasWomen Giving BlowjobsDannyphantom PornE Bony AnalXxxliveGrandpa Gay SexWww Sex Vedeos ComSex Picture HindiDesibigboobGirl PantsedBouncing Tits Blow JobMaya KhalifaSara Underwood Only Fans